|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
Możesz napisać czemu składasz aplikację, czym zainteresowała Cię ta firma i dlaczego chciałabyś tam pracować. Coś tego typu. ![]() Choji for You Moim zdaniem zasługujesz na taki, bo jesteś bardzo cierpliwa (choć sporo dziewczyn powinno jeszcze dostać)
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2012-11-11 o 19:37 |
|
|
|
|
#1952 |
|
Konto usunięte
|
Ja kiedyś wysłałam napisałam że jestem zainteresowana pracą w ich firmie, że widzę jak się prężnie rozwija(coś w tym stylu) że chciałabym móc u nich pracować chętnie przyjdę na rozmowę, żeby przedstawić swoją kandydaturę itp. takie bajery jakoś ładnie składnie napisane... do tego CV i LM.
Po jakimś czasie każdy się wkurza...ma dość, a później ponownie próbuje ciekawe kto się tam po drugiej stronie kryje
|
|
|
|
#1953 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A zobacz ilu dziewczynom udało się znaleźć pracę. Dlaczego o nich nie mówisz, dlaczego do nich się nie porównujesz, ich nie stawiasz za wzór? Ta sama logika. |
|
|
|
|
#1954 |
|
Raczkowanie
|
!!&*Monia*&!!, jeśli chodzi o utrwalanie słownictwa to gorąco polecam programy typu SuperMemo. Są różne poziomy, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Sam ustala powtórki, do czasu aż naprawdę zapamiętasz. Ja w ten sposób zapamiętałam masę słownictwa, codziennie robię nowe słówka, wręcz jestem od tego uzależniona
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oliwki najlepiej w ogóle odpuścić. Zamiast nich olej ze słodkich migdałów albo nawet oliwa z oliwek ze spożywczaka (długo używałam, świetnie nawilża, choć nie każdy lubi ten zapach). na wizażu jest moc informacji nt naturalnej pielęgnacji
|
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaopatrzę się w ten ostropest. Spróbować nie zaszkodzi. Z wątrobą nie mam problemów przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Inna sprawa, że cały czas zażywam leki, ale nie wiem, czy faktycznie mą szkodzić wątrobie.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-11 o 21:02 |
|
|
|
|
#1958 |
|
Inkwizytor
|
Eff... widzę że ostatnio cały czas atmosfera na wątku gęstnieje... Szkoda, że opcja blokowania nie pozwala sprawić by cytaty zablokowanej osoby były również niewidzialne
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
niv_ spróbuj wykonać vega test. mi to w sumie całkiem pomogło obrać jakąś strategię. po roku przestałam chorować, więc sukces ^^ jak coś więcej zapraszam na prv
Verda, tylko spokój może nas uratować ^^ |
|
|
|
#1960 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Idź do Vision Express. Zawsze robię tam okulary bo są tanie i mają duży wybór okularów. Raz zrobiłam w Paris Optic i mi się rozpadły oprawki. Oba sklepy w Wola Parku. Szkła chyba są po 199 zł oba (ja mam plastik i antyrefleks plus ochrone na kompa), choć robiłam we wrześniu zeszłego roku, to może ciut się ceny podniosły. |
|||||
|
|
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj spotkałam kolegę, który od roku pracuje w Warszawie jako księgowy, rozmawialiśmy krótko, ogólnie jest zadowolony z życia w stolicy tylko narzekał, na zarobki. Dostaje na rękę 5tys., a chciałby zarabiać 7tys, bo tyle dostają inni. Jak to usłyszałam to złapałam doła na resztę dnia.
|
#1962 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Owszem, rodzinę mamy jedną ale czy musisz z nią mieszkać? Możesz spiąć poślady i przestać pier***, jaka Ty jesteś biedna. I nie chodzi o to, że się wywyższam, bo mam pracę, ale chodzi o to, że Ty TYLKO SIEDZISZ PRZED KOMPEM I MARUDZISZ czekając na cud boski. A cuda się nie zdarzają! Wiesz ile ja przeszłam żeby być w swoim życiu w tym punkcie w jakim jestem? Koleżanki mieszakają z mamusiami, zarabiają 1000 zł i czekają tak samo jak Ty - na cud! Trzeba zrobić jakiś krok do przodu, aby nasza przyszłość była inna. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-11-11 o 21:25 |
|
|
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeee )No tak w miarę jedzenia wzrasta apetyt...ale jeżeli jest dobry to mu się należy...niestety nie każdy nadaję się na księgowego.
|
|
#1964 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Z powidłami jabłkowymi, od teściowej. Jeszcze zostało ok. 11 sztuk, mogę Ci schować przed mężem, to starczy i dla Ciebie
|
|||
|
|
|
#1965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż mi łezka poleciała ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1966 |
|
Inkwizytor
|
Tusiamar Po co ty sie kobieto tak denerwujesz, przecież sprawa Tajkuny wraca tu jak bumerang. Nie cytuj, nie reaguj, żyj zdrowo
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze rok temu pracowaliśmy razem w naszym rodzinnym mieście (zupełnie inna branża, ja nie jestem księgową). Minęło 12 miesięcy, on zrobił milowy krok (wyjazd do innego miasta, nowa praca, dziewczyna, nowi znajomi itd.), a ja stoję w miejscu (zmiany są minimalne). Krótkie spotkanie na ulicy uświadomiło mi parę smutnych rzeczy...
|
|
#1968 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1969 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37562972]
Nieee, spędziłam cały weekend z dwójką dzieci ![]() W życiu nie paliłam fajki wodnej ani nie piłam grzanego wina
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podsumowałam jak wygląda moje szukanie pracy. Pracy szukam od połowy czerwca /intensywnie/ wysłałam około 170 - 180 CV. Wiem to niezbyt wiele, ale co zrobić. Miałam 14 zaproszeń na rozmowy, testy, w tym także rozmowy telefoniczne, testy przeprowadzane za pomocą internetu. Zaproszenia miałam ze wszystkich większych miast gdzie wysyłam CV, a także z mniejszych. Z różnych portali inetrnetowych - infopraca 2, gumtree -2, gratka, pracuj pl. Zazwyczaj albo w ciągu tyg. mam kilka zaproszeń albo miesiącami trwa cisza i to mnie najbardziej wkurza, ten brak równowagi. Zarejestrowałam się chyba 2 miesiące temu w agencji pośrednictwa pracy, ale mają mnie na razie gdzieś. Nie mam co jeszcze mogę zrobić. Przeglądam strony, zmieniłam CV i lm /dzięki za pomoc/ co jeszcze można zrobić? Brak mi już pomysłów.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-11 o 21:44 |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37562756]siostra mojego tż zarabia więcej niż 7 tys jako księgowa - niestety, taka prawda
[/QUOTE] Muszę się zorientować ile u mnie w mieście zarabiają ![]() W ogóle dawniej byłam przekonana, że to właśnie księgowość jest moim przeznaczeniem im jestem starsza i "mądrzejsza" mam coraz więcej wątpliwości...teraz bardziej ciągnie mnie w kadry mniejsza odpowiedzialność ale kto wie co przyniesie los jeszcze się okaże, że otworze najlepsze biuro rachunkowe w mieście i będziecie mnie na odległość zatrudniać bo każda będzie miała swój mały, albo i trochę większy biznes i będzie potrzebować super księgowej ![]() eh...ale się rozmarzyłam wracam do moich fiszek bo już się domagają uwagi zostało mi 5 słów i skończę kolejny tydzień do wielkiego finału zostanie mi tylko 4 tygodnie Napisałam już list do Mikołaja i ma mi przynieś pod choinkę profesora Henrego i książkę do gramatyki, także muszę być bardzo grzeczna przez cały miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
|
#1973 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- grzańca piłam raz, na studiach, bo zimno było i pomiędzy wykładami się poszło ale fajki nie tknęłam, nic nigdy nie paliłam prócz ogniska
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Grzane wino najlepiej kupić już gotowe do podgrzania i wrzucić plasterki pomarańczy do środka. W kauflandzie są już takie gotowe mieszanki niemieckie, różne smaki. A z polskich polecam Grzańca Góralskiego (nie żebym reklamowała alkohol, ale na zimowe wieczory jest super---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37563234]właśnie żyje zdrowo cały dzień jedząc naleśniki, o zgrozo, dupsko rośnie ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- grzańca piłam raz, na studiach, bo zimno było i pomiędzy wykładami się poszło ale fajki nie tknęłam, nic nigdy nie paliłam prócz ogniska [/QUOTE]Ja jeszcze świeczki zapachowe palę, nałogowo wręcz
|
|
#1975 |
|
Inkwizytor
|
Tusiamar, Choji Wy poważnie mówicie? Za chwile na prawdę dostanę tu niedługo łatkę imprezowicza. Przecież winko grzane, odpowiednio doprawione w zimowy wieczór jest niezastąpione
oczywiście wiadomo, że zdrowych dawkach i odstępach czasowych. Musicie się skusić koniecznie![]() !!&*Monia*&!! Dobrze że nie jestem sama
|
|
|
#1976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mgr czy podyplomowe, no i jaki kierunek Podyplomowe mogłabym zacząć od semestru letniego, a na mgr muszę czekać do października ![]() Cytat:
W mojej pracy zajmujemy się i księgowością i sprawami zw. z zatrudnianiem pracowników. Odnoszę wrażenie, że właśnie wynagrodzenia, urlopy, L4 są bardziej... stresujące Trzeba pamiętać o wielu rzeczach, niektóre rzeczy wcale nie są takie oczywiste nawet dla pracowników z wieloletnim doświadczeniem. A w końcu jakąś decyzję trzeba podjąć.
|
||
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
narobiłyście mi smaku tym winem
![]()
|
|
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie piłam grzanego wina
|
|
|
|
#1979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mam nadzieję, że kiedyś dane będzie mi spróbować Najlepiej to zostać prezesem firmy i mieć od wszystkiego ludzi (wiem, wiem to też stres na maksa )Dla mnie osobiście w chwili obecnej najlepszym alkoholem jest grzane winko ale może to przez to, że fizycznie nie ma mnie kto ogrzać i zostaje mi to, albo termofor, który ostatnio towarzyszy mi każdej nocy kiedy zasypiam w samotności
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2012-11-11 o 21:58 |
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() papierosy i wszystko co z tym związane mnie odrzucają (dla mnie fajka to prawie jak papierosy) alkoholu mało co piję- jak już to wino, ale nigdy nie próbowałam grzanego ![]() za to uwielbiam herbatę z cynamonem. Na zimę ![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37563234]właśnie żyje zdrowo cały dzień jedząc naleśniki, o zgrozo, dupsko rośnie ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- grzańca piłam raz, na studiach, bo zimno było i pomiędzy wykładami się poszło ale fajki nie tknęłam, nic nigdy nie paliłam prócz ogniska [/QUOTE]![]() Padła mi stara drukarka, więc pojechałam do Tż po jego której nie używa. Chwilę się męczyłam ale udało mi się ją podłączyć i teraz super śmiga
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

A ja chciałam się spytać czy któraś z Was może wysyłała CV do firm tak bez ogłoszenia? Co wtedy w takim mejlu piszecie?

Nie staniemy się nagle specjalistami we wszystkich możliwych dziedzinach. Nie zrobimy z siebie programistów od tak. 

Przeglądam strony, zmieniłam CV i lm /dzięki za pomoc/ co jeszcze można zrobić? Brak mi już pomysłów.
W mojej pracy zajmujemy się i księgowością i sprawami zw. z zatrudnianiem pracowników. Odnoszę wrażenie, że właśnie wynagrodzenia, urlopy, L4 są bardziej... stresujące