|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Jak mowa o karmieniu to przekaże Wam mój sposób.
Kąpiemy Melkę o 20, później flacha i sen. Następnie biorę Ją o 24 i na śpika daję Jej butlę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ale wciągnęła 115ml, to mam nadzieję, że trochę pośpi. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- ja też mam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Wtajemniczenie
|
Witam się nocnie
![]() Bylismy u znajomych. I trochę nam zeszło.... ![]() Axxa 2 razy dziennie na patyczek do uszu spirytus i czyszczenie pepuszka. Połozna powiedziala ze jak sie zacznie powiekszac to nieststety skierowanie do chirurga. Ale na razie jest znacznie lepiej Czytam co u Was i jak po chrzcinach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nikt nie wierzy, że mam jeszcze 7 kg na plusie i pytają się gdzie one są. ![]() ![]() A po sn na pewno brzuch dochodzi szybciej do siebie, bo nie zostają podrażnione wszystkie wnętrzności i nie zostaje pocięta macica. Zanim ta opuchlizna zejdzie i się wszystko tam zagoi, musi minąć trochę czasu niestety... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale znowu zaczyna się prężyć przez sen ![]() Oglądałam dziś "Jak urodzić i nie zwariować" i płakałam prawie non stop ![]() Tamlin - całe życie dziecka to kolejne trymestry ciąży, co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Wtajemniczenie
|
Piszecie o Sylwestrze. ja nie mam z kim dzieci zostawić bo teściowie odpadają, a moi rodzice co roku wychodzą na zabawę. Właściwie od małego pamiętam, że spędzałam Sylwestra z babcią i braćmi.
Ale zawsze szukają kogoś kto popilnuje domu w tę noc i wtedy ja organizuję u nich impreze. W tym roku pewnie też tak będzie. Część naszych znajomych ma dzieci i przychodzą z nimi. Axxxa ja z tym pepkiem tak tydzien juz robie. widze ze nie ma wiesci po chrzcinach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Aaa dzieciaczki wszystkie śliczne
![]() A to moje słoneczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
potworkowa
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zadomowienie
|
ooo właśnie zapomniałam dodać opisu tej ciemnej linii na brzuchu która jest moją wielką bolączką
![]() skoro Wy się chwalicie swoimi pociechami to i ja pokażę Wam BAŚKĘ - jak zdjęcia były robione miała całe 24 godziny życia za sobą ![]() jutro wrzucę coś bardziej aktualnego, bo na tym laptopie nie mam niestety nic - a Basiek to teraz straszna pyza jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna super wygladalas na tej imprezcie-widzialam na fb
Iwoncia "hemoroid dupobolus" mnie dobil;pUOTE] Czesc Konczi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() co z kreven wiemy coś??? Cytat:
o widzę że Melcia na śpiocha zjada ja to wypróbowałam ale wolę by Duśka się zaczęła kręcić to wiem że jej już potrzeba butli u nas kąpiel o 18 butla i spanie ... około 24 zaczynamy się kręcić więc butla i lulanie i o 5 jemy kolejną butelczynę jak tatuś do pracy wychodzi i śpimy do 7 bądź chwile przed ... później do 9 się ładnie bawimy a następne godziny to już różnie scenariuszowo bywa ![]() my po kolejnych szczepionkach i Duśka na nich w czwartek ważyła 5450 g więc ostatnio już nie leci wago zbytnio ... ale na swoje 3 miesiące podwoiła wagę z dodatkiem 300g i teraz przeszłyśmy rewelacyjnie .. przy 6w1 nie zorientowała się że coś nie tak ... bo akurat patrzyła na naszą panią dr która czarnulą jest ale zajęczała na koniec przy pneumo się rozpłakała jak wpuszczała pielęgniarka chyba bardziej bolesna musi być ... no i bez gorączki było tylko marudzenie z wieczora ale ogólnie pięknie dzielnie i mamusia dumna jak paw była jak wyszłyśmy ![]() my już po panieńskim wieczorku, wykorzystałam pomysł z napisem RATUNKU WYCHODZĘ ZA MAŻ fajnie się prezentował na szarfie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Asiulka jak tam waga ? ![]() ![]() a i moja @ przylazła regularnie jak nigdy w życiu ...
![]() |
#2743 |
potworkowa
|
Konczita, kraven urodziła Jasia przez cc w czwartek po południu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Ale ponura pogoda ![]() Nic mi sie nie chce, maluch kiepsko mężulowi dzis spał i my wszyscy jak wyplute śliwki oprócz małego ![]() Dzisiaj może sie zepne i pojade na ten przegląd do gina, a tż zostanie w domu z dzidziem. A "hemoroid dupobolus" po cudownej maści po prostu zniknął ![]() Myślałam, że z kilka dni sie będe męczyć z tym, a tu jak ręką odjął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
Z dnia na dzień, coraz bardziej kumuluje się moje zmęczenie...
![]() Niby Henio zrobił dwie małe kupki(jedna w dwóch partiach) w nocy, ale znowu prężył się od 4 rano, więc chyba nie wszystkiego się pozbył. W ogóle zaczął robić tylko dwie kupy na dobę. Ja już ledwo na oczy widzę. Pierwsze karmienie o 1 było koszmarem! Nie mogłam się dobudzić, ciągle opadała mi głowa, aż mąż musiał mnie dobudzać ![]() Zapominam ciągle o tym Delicolu przed jedzeniem. Powoli rezygnuję z takiej rygorystycznej diety, bo widzę że nie ma znaczenia co jadam i tak zawsze jest tak samo (no z wyjątkiem sytuacji, kiedy objadałam się gotowaną marchewką i mały miał jeszcze większe wzdęcia). A wczoraj pojadłam pyszności, np. udka kurczaka zapiekane z czosnkiem, marchewka podsmażona (wiem, że nie można smażonego, ale powiedziano mi, że była tam chwileczkę), buraczkiii pyszne, kilka Rafaello mmmm i odrobinę winka czerwonego. U Henia bez zmian jak na razie, ale obserewuję. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 | ||
potworkowa
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() uważaj na czosnek, bo może zmienić smak mleka i maluch może mieć opory, żeby go pić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Rozeznanie
|
Hej! Mi po miesiącu od porodu zostało 3 kg do zrzucenia. Nie chciałabym schudnac jeszcze bardziej, to byłoby straszne
![]() Krechę na brzuchu mam obrzydliwą, wyjątkowo ciemna, ciągnie się pod i nad pępkiem i w dodatku mam ciemną plamę wokół pępka. Czuję że nieprędko zejdzie. Ogólnie brzuch nie prezentuje się najlepiej.
#2748 | |
Zakorzenienie
|
KRAVEN gratuluję!!! spóźniona jestem z tymi gratulacjami ale zdrówka Wam życzę i radości z każdego uśmiechu, z każdej kupci maluszka ![]() ![]() ![]() ![]() to już jesteśmy w komplecie ? możemy zmykać na odchowalnie ? ![]() Cytat:
Gda z tymi kupciami to macie ciężko widzę ale moja Duśka robi co dwa dni kupę i też mieliśmy kilka dni akcję z parciem ale teraz jest już dobrze i gdyby nie zapaszek i jej mmmm to nie wiedziałabym że kupa jest ![]() Jeszcze troszkę i będzie lepiej zobaczysz ![]()
![]() |
#2749 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gorączki nie ma,zaczerwienienie też sie zmniejszyło,ale twarde miejsce zostało,więc pomęcze go dzisiaj jeszcze kapustą..może to sie w końcu skończy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
Iwoncia
co to za magiczna masc na hemoroidy? mnie tez mecza niestety co kupa to pełno krwi... ![]() Wasze maluszki takie maluszki kochane,malutkie i chudziutkie a moj to taki bambaryła ![]() ![]() Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-11-12 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |||
potworkowa
|
Cytat:
![]() zapaszek z pieluchy jest nieziemski, a jak się otworzy pamucha i te opary buchną w twarz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kochanego ciałka nigdy za wiele ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Zakorzenienie
|
kaczuszka69
no u mnie krwi dosc sporo jest i czasami bol jest straszny.Takie okropne kłucie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
potworkowa
|
no właśnie kłucie i uczucie rozrywania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj zastosowane i dziś ani śladu ![]() Z tym że mi one na szczęście nie pękają ![]() A moje dziecię spi mi znowu na ręce ![]() Normalnie masakra, ale chociaż moge z Wami pobyć ![]() Co do brzucha to ja mam tylko paskudne rozstępy granatowe ![]() Mam nadzieje że do lata bedą mało widoczne ![]() Linia zniknęła a pojawiła mi sie taka leciutka kilka dni przed porodem. Brzuszek prawie niewidoczny no i szczęśliwa jestem że nie inwestowałam w ciuchy ciążowe bo teraz w te ciuchy sprzed ciąży na mnie za duże. A w ogóle martwie sie o pokarm cyckowy bo go coraz mniej ![]() Piłam raz karmi ale to jest tak obrzydliwe i słodkie że ledwo dopiłam, no i pije herbatke na laktacje a też to jakoś nie skutkuje. Beczeć mi sie chce jak pomyśle że sie skończy karmienie piersią bo bardzo to lubie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: już widzę jaka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję kochana i wiem co czujesz,mam nadzieję że powoli już nam się to będzie normowało. Dobrze że będą babcie do pomocy,odsapniesz sobie troszkę. ![]() Cytat:
dla Matiego za 8 tygodni ![]() i oczywiście wielkie ![]() Cytat:
Ludzie to są wredni ![]() ![]() Głowa do góry i nie przejmuj się głupim gadaniem. Cytat:
Zamawiam Antosia ![]() Cytat:
Ale zazdroszczę ![]() sweet ![]() Cytat:
piękna kruszynka ![]() Dzień Doberek ![]() Jestem dzisiaj nieprzytomna,mała budziła się częściej niż zwykle,do tego jęczala i charczała przez sen,wogóle się nie wyspałam i padam z nóg ![]()
![]() |
#2760 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
jestem - wreszcie skończył się tydzień "jak utrzymać przeziębionego przedszkolaka z dala od niemowlaka" ![]() widzę, że nie tylko mnie @ się pojawiła - myślałam, że będę mieć długo spokój, przy starszej to 10 miesięcy po porodzie się zjawiła, a tu wczoraj ![]() no i Oldze zdażyło się dwa raz przespać całą noc od 19.30 do 5-6 rano ![]() a tak poza tym to wszystko u nas w porządku mniejszym lub większym
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.