Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 10:19   #991
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Kasik, Nadia ślicznie wyglądała, nawet smoczek miała złoty
My na chrzest też mamy sukienusię bez rękawków (Wy macie co prawda rękawki, ale króciutkie) tak, że też będę potrzebowała jakieś ładnej bluzeczki (i w miarę neutralnej) pod nią. Kto jeszcze chrzci dziecko w grudniu?

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
do tego Amelia. znowu nie je..
a jak katarek?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:21   #992
karmeelek
Zadomowienie

Nadalka normalnie brak mi słów na to co Was spotkało! Masakra jakaś! Nie jeździj tam więcej...
Mamcia
Nadia słodziutko wygląda
Mój małż już pojechał z rana pracować ale jakie nocki nam nasza niunia urządziła to szok! Myślałam, że wczorajsza była porażką ale dzisiejsza ją przebiła! Nie mam pojęcia co się dzieje z moim dzieckiem! Zamiast jednego nocnego karmienia mamy teraz 3-4 i to wielkim płaczem wymuszone! Potem mała zasnąć nie może i się rzuca po całym łóżeczku i po naszym łóżku też - nie wiem czy to skok czy wizyta u babci jej do gustu nie przypadła. Fakt, że jest tu strasznie gorąco i ciągle zakręcam grzejniki, które babcia odkręca (mamy min. 24 stopnie w domu) a dziś w nocy otworzyłam u nas okno bo nie szło wytrzymać z gorąca mimo, że u nas grzejnik skręcony od kilku dni. W ciągu dnia też o spaniu można pomarzyć... Kupkę robi raz dziennie (ew. 2) i to małą ale bąki idą. Patrzyłam na dziąsełka ale nic nie widać.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:24   #993
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Pokaże WAm dwa zdjęcie Nadii w złotej sukience z chrzcin i z Kościoła chociaż trochę ucięte- slaby fotograf
Ślicznie wyglądała
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej
Ja dziś znowu w biegu Muszę pozałatwiać kilka spraw, a później mam zajęcia na prawko Ciekawe kiedy odpocznę... Chyba po śmierci

Wczoraj mieliśmy akcję darcie. Fabi rozpaczliwie płakał, tak jak po zabiegu na kanalik, nie wiedzieliśmy co mu jest... TŻ nasmarował mu dziąsełka Dentinoxem i przeszło Niech już ten ząbek wyjdzie

Wszystkiego najlepszego dla Poli
Biedny Fabiś
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a dziś jest specjalny dzień-równo rok temu spłodziliśmy Nasz Najcudowniejszy Skarb-Naszą Lilutkę
a jutro Małż ma urodziny-tak zrobił sobie dziecko w ramach prezentu i ruszam z Córą w miasto kupić mu prezent
Wszystkiego Najlepszego z okazji zapłodzin My obchodzimy to święto 25go listopada.
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka
czekam na kominiarza
bedzie mi przepychal komin

a taki młody i przystojny

w ogólr pokluvilam sie z B bo ona twierdzi ze niepotrzeba. A kopci sie wiec jak nie potrzeba. Mowie do niej chcesz to sie zaczadź ale ja mam dziecko i nie pozwole by Jej cos sie stalo. Stwierdzila ze mam za duzo poieniedzy ze kominiarza wzywam

Boze jak mnie wnerwia

dziekuje wszystkim w imieniu Rozalki
Nie przejmuj się babką i przepychaj komina

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:24   #994
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Kasik, Nadia ślicznie wyglądała, nawet smoczek miała złoty
My na chrzest też mamy sukienusię bez rękawków (Wy macie co prawda rękawki, ale króciutkie) tak, że też będę potrzebowała jakieś ładnej bluzeczki (i w miarę neutralnej) pod nią. Kto jeszcze chrzci dziecko w grudniu?

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

a jak katarek?
ja 25.12

cześć wszystkim

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:24   #995
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
aha, u nas z nowości zauważyliśmy, że Luśka jak nie może dosięgnąć zabawki to krzyczy wołając pomocy. Wczoraj już była z tym istna komedia. Małżuś kilka razy jej ułatwił zadanie i podsunął zabawkę pod rączkę jak odepchnęła, to później zaczęła krzyczeć jak się tatuś ociągał i wyglądało to tak: kilka krzyków - zerknięcie na tatę czy będzie reakcja - znowu kilka krzyków - znowu zerkanie. I tak kilka razy aż się z niej zaczęliśmy śmiać w głos, to ta się wtedy sama chichrać zaczęła zaczyna się wymuszanie...
dla Luśki.
Już ona sobie tatusia wychowa!
Cytat:
niedługo zacznie sie dla nas nowy rozdział: wychowywanie i problemy wychowawcze
12 lat temu pisałam na ten temat pracę dyplomową. Może powinnam do niej zajrzeć?

Tylko to była praca w studium pedagogicznym o tym, jakie trudności wychowawcze pojawiają się w poszczególnych okresach rozwojowych, a nie jak sobie z nimi radzić. No i ponieważ to studium, to praca nie była zbyt długa.
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
dzień dobry
jaki piękny, deszczowy dzień za oknem wstałam i mogę śpiewać - od rana mam dobry humor, do przechodniów na ulicy śmieję się... Mój mąż by powiedział - pie.rdol.nięty zawsze uśmiechnięty

Nadalka - o Twojej teściowej już nic nie napiszę, ale skoro tż pochodzi z tekiego domu, to niełatwo Ci będzie go nauczyć, że można żyć normalniej.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:31   #996
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
no ja już zaczynam się uczyć nie ulegać jej, bo jak się nauczy, że jeden krzyk i ma co chce, to dopiero będzie...
Dlatego ja swoją rzadko noszę.
Owszem - trzymam ją w pionie, bo często przyczyną płaczu jest to, że nie może odbić, ale sama przy tym siedzę. Jeszcze ją muszę przyzwyczaić do tego, że nie mogę być zawsze w jej polu widzenia.
Cytat:
witam nocke miałam z dupy. do tego tz przegial pale wczoraj i jestem wściekła... także dzień zaczynam w podlym. nastroju.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

do tego Amelia. znowu nie je..

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hejwróciłam własnie z pobrania krwi Jasiowi
Biedny Jaś.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:35   #997
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Mój małż już pojechał z rana pracować ale jakie nocki nam nasza niunia urządziła to szok! Myślałam, że wczorajsza była porażką ale dzisiejsza ją przebiła! Nie mam pojęcia co się dzieje z moim dzieckiem! Zamiast jednego nocnego karmienia mamy teraz 3-4 i to wielkim płaczem wymuszone! Potem mała zasnąć nie może i się rzuca po całym łóżeczku i po naszym łóżku też - nie wiem czy to skok czy wizyta u babci jej do gustu nie przypadła. Fakt, że jest tu strasznie gorąco i ciągle zakręcam grzejniki, które babcia odkręca (mamy min. 24 stopnie w domu) a dziś w nocy otworzyłam u nas okno bo nie szło wytrzymać z gorąca mimo, że u nas grzejnik skręcony od kilku dni. W ciągu dnia też o spaniu można pomarzyć... Kupkę robi raz dziennie (ew. 2) i to małą ale bąki idą. Patrzyłam na dziąsełka ale nic nie widać.
Karmelku nie masz teraz łatwo! U nas wszystkie problemy się wyciszyły (tfu tfu odpukać) i Tobie też tego życzę

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja 25.12
No właśnie tak kojarzyłam że Ty też. Jak planujesz ubrać Emila? W szczególności do kościoła?

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
12 lat temu pisałam na ten temat pracę dyplomową. Może powinnam do niej zajrzeć?

Tylko to była praca w studium pedagogicznym o tym, jakie trudności wychowawcze pojawiają się w poszczególnych okresach rozwojowych, a nie jak sobie z nimi radzić. No i ponieważ to studium, to praca nie była zbyt długa.
Ooo super, ja lubię taką tematykę, chociaż z pedagogiką nie mam nic wspólnego.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Zastanawiam się nad taką matą do ćwiczeń.
Stary 2012-11-12, 10:36   #998
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Kto jeszcze chrzci dziecko w grudniu?
no niby ja też lub w styczniu, ale:
1) Nie mam NIC!! załatwione, więc nie wiem czy jak przyjadę na Wigilię uda mi się to zrobić w kilka dni:c onfused:
2) nie mam na razie nic do ubrania dla Liliale planuję sukienkę w beżu i pod spodem biała bluzeczka....jak znajdę
o taka sukienka mi się widzi:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%20der%20Brust
do tego taka bluzka:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...rnkn%C3%B6pfen
i taki płaszczyk:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...0LEDERSCHLAUFE

ale nie wiem czy ustrzele plaszczyk w rozmiarze68

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-11-12 o 10:45
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:39   #999
hanjah
Zakorzenienie

Hej

My dziś z mężem świętujemy 12. rocznicę bycia razem
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:42   #1000
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej

Wszystkiego Najlepszego!
Szczęścia i miłości

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:44   #1001
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
1) Nie mam NIC!! załatwione, więc nie wiem czy jak przyjadę na Wigilię uda mi się to zrobić w kilka dni:c onfused:
2) nie mam na razie nic do ubrania dla Liliale planuję sukienkę w beżu i pod spodem biała bluzeczka....jak znajdę
a do kościoła? kombinezon być musi, wiadomo, zima, ale czy na czas samej ceremonii dziecko jest w kombinezonie? chyba tak
Stary 2012-11-12, 10:45   #1002
chce_byc_mama
Zakorzenienie

katarek juz znika, ale wczoraj wieczorem na sile wmusilam w nia 120 po kapaniu zasnela, ale obudzila sie z takim placzem ze az sie zanosila nie umialam jej uspokoic, pozniej zasnela znowu i miala pobudki o 1, 3, 5, 7, ani razu nie chciala jesc hwile sie pousmiechala i przy probie podania butelki zsypiala.. o 6 rano mi zwymiotowala ale nie az tak duzo jak wtedy, wie musialam ja przebrac,
zjadla jakies pol godz temu wypila z 70-80...

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Hej

wszystkiego dobrego

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:49   #1003
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
a do kościoła? kombinezon być musi, wiadomo, zima, ale czy na czas samej ceremonii dziecko jest w kombinezonie? chyba tak
Kochana wyżej edytowałam posta i wkleiłam płaszczyk, który planuje kupić, ale jak będzie to nie wiem....jak ubiorę płaszczyk, to co z nóżkami???nie mam koncepcji wcale....
najchętniej to bym chrzciła na wiosnę....
Stary 2012-11-12, 10:50   #1004
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Biedny Jaś.
strasznie płakał i si e wyrywał na szczescie panie były niłe i profesjonalne, popołudniu wyniki strasznie sie boje, chyba najbardziej TSH
Cytat:
katarek juz znika, ale wczoraj wieczorem na sile wmusilam w nia 120 po kapaniu zasnela, ale obudzila sie z takim placzem ze az sie zanosila nie umialam jej uspokoic, pozniej zasnela znowu i miala pobudki o 1, 3, 5, 7, ani razu nie chciala jesc hwile sie pousmiechala i przy probie podania butelki zsypiala.. o 6 rano mi zwymiotowala ale nie az tak duzo jak wtedy, wie musialam ja przebrac,

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

wszystkiego dobrego
biedna Amelcia
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:01   #1005
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:

wszystkiego dobrego
Oj masz troszkę teraz przeboje z Amelką ...może ten brak apetytu wynika z kataru co ?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
strasznie płakał i si e wyrywał na szczescie panie były niłe i profesjonalne, popołudniu wyniki strasznie sie boje, chyba najbardziej TSH

biedna Amelcia
Trzymam bardzo mocno kciuki za dobre wyniki

Hanjah gratulacje

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
U nas było tak zimno w Kościele , że cały czas mała była w kombinezonie więc u Was w grudniu tym bardziej .

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Patrzcie dziewczyny może się orientujecie http://allegro.pl/czajnik-elektryczn...757069187.html
W tym czajniku nie ma podstawy ?czyli trzeba dokupić czy może taka juz jest wbudowana ?
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:03   #1006
Linka25
Zakorzenienie

Karolka ciuszki bomba, w szczególności sukienka i płaszczyk W grudniu jednak będzie za zimno na taki płaszczyk A ta bluzeczka - ładna - ale nie wydaje Ci się że nie będzie zbyt wygodna pod sukienkę..? Później wrzucę zdjęcie sukienki którą ja mam.

Cytat:

U nas było tak zimno w Kościele , że cały czas mała była w kombinezonie więc u Was w grudniu tym bardziej .
kupowałaś specjalnie na te okazje kombinezon? Bo my mamy jeden czerwony a drugi granatowy z kolorowymi elementami odpada
Stary 2012-11-12, 11:05   #1007
karmeelek
Zadomowienie

Linka ja też chrzczę w grudniu (29.12 i w dodatku wieczorem) i mała będzie ubrana w biały komplet cieplutki w kościele (po kuzynce, która też była chrzczona w grudniu) - tylko na chwilę będzie miała ściągniętą czapeczkę. Tylko na ten dzień muszę jakąś sukieneczkę ładną kpić bo mi babcia nie wybaczy hihi
Mamcia ucałuj Ami od ciotki!
Stary 2012-11-12, 11:07   #1008
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Linka ja też chrzczę w grudniu (29.12 i w dodatku wieczorem) i mała będzie ubrana w biały komplet cieplutki w kościele (po kuzynce, która też była chrzczona w grudniu) - tylko na chwilę będzie miała ściągniętą czapeczkę.
ooo no właśnie, czyli bez kombinezonu: właśnie nie wiem na co się zdecydować: kombinezon czy coś bardzo ciepłego ale chyba ciężko o takie ubranko
bo do restauracji to już prosta sprawa: sukienka
Stary 2012-11-12, 11:15   #1009
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
A ta bluzeczka - ładna - ale nie wydaje Ci się że nie będzie zbyt wygodna pod sukienkę..?
a czemu nie wygodna??
włożyłabym ją pod spodem w rajtuzki, więc myślę, że byłoby ok, oczywiście na body....czekam na foto Twojej, tzn. Martyniowej kreacji
Stary 2012-11-12, 11:15   #1010
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
a dziś jest specjalny dzień-równo rok temu spłodziliśmy Nasz Najcudowniejszy Skarb-Naszą Lilutkę
a jutro Małż ma urodziny-tak zrobił sobie dziecko w ramach prezentu i ruszam z Córą w miasto kupić mu prezent
to najlepszego z okazji... no właśnie jakiej? zaplodnienia? no nie brzmi to ładnie. Ale najlepszego (u mnie to święto będzie 19 listopada)

Cytat:
hejka
czekam na kominiarza
bedzie mi przepychal komin

a taki młody i przystojny

w ogólr pokluvilam sie z B bo ona twierdzi ze niepotrzeba. A kopci sie wiec jak nie potrzeba. Mowie do niej chcesz to sie zaczadź ale ja mam dziecko i nie pozwole by Jej cos sie stalo. Stwierdzila ze mam za duzo poieniedzy ze kominiarza wzywam

Boze jak mnie wnerwia

dziekuje wszystkim w imieniu Rozalki
przyznaj się, chcesz sobie popatrzyć na młodego kominiarza? A poważnie to z kominem nie ma żartów. Zwłaszcza przy małym dziecku. Olej babkę i przepychaj komin (oglądnij wyciora kominiarza)

Cytat:
Nadalka normalnie brak mi słów na to co Was spotkało! Masakra jakaś! Nie jeździj tam więcej...
Mamcia
Nadia słodziutko wygląda
No jak macie tak ciepło to ja się dziecku nie dziwię. U nas takie historie wyczynia Kuba właśnie jak mu za gorąco. W sobotę byłam u rodziców i Kubuś zasnął. W domu 23 stopnie a moja mama go przykryła. No i nagle krzyk nie z tej ziemi. Odkryłam małego i spał dalej. No i moja mama znowu - myk i go przykryła. No i powtórka z rozrywki - mały ryczy, ja go odkrywam a on śpi dalej. Moja mama to mówiła, że ona nie bardzo wierzyła jak jej mówiłam, że on gorąca nie lubi ale teraz się przekonała. trzeci raz go już nie przykryła i Młody spał 1,5godziny

Cytat:
dla Luśki.

Kobieto, podrzuć pracę Ja o tym nie mam zielonego pojęcia bo nigdy mnie to nei interesowało I teraz na samą myśl o tym się boję.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:17   #1011
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Pokaże WAm dwa zdjęcie Nadii w złotej sukience z chrzcin i z Kościoła chociaż trochę ucięte- slaby fotograf
śliczna

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Wczoraj mieliśmy akcję darcie. Fabi rozpaczliwie płakał, tak jak po zabiegu na kanalik, nie wiedzieliśmy co mu jest... TŻ nasmarował mu dziąsełka Dentinoxem i przeszło Niech już ten ząbek wyjdzie
biedny Fabi

Cytat:
dla Luśki.
no mam nadzieję, że wychowa, bo tatuś jakiś oporny jest

Cytat:
o taka sukienka mi się widzi:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%20der%20Brust
do tego taka bluzka:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...rnkn%C3%B6pfen
i taki płaszczyk:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...0LEDERSCHLAUFE

ale nie wiem czy ustrzele plaszczyk w rozmiarze68
bluzka pod sukienkę to chyba średnio wygodne. Nie lepiej body? Ja w tesco kupiłam całe białe

Cytat:
Hej

dużo miłości

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:17   #1012
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
t

przyznaj się, chcesz sobie popatrzyć na młodego kominiarza? A poważnie to z kominem nie ma żartów. Zwłaszcza przy małym dziecku. Olej babkę i przepychaj komin (oglądnij wyciora kominiarza)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:21   #1013
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
ooo no właśnie, czyli bez kombinezonu: właśnie nie wiem na co się zdecydować: kombinezon czy coś bardzo ciepłego ale chyba ciężko o takie ubranko
To ubranko jest takie pluszowe (polarowe) i składa się ze spodenek, płaszczyka i czapeczki (o ile dobrze pamiętam) - do tego ciepłe rajstopki i buciki będą a mała mam nadzieję będzie spać podczas mszy więc będzie przykryta kocykiem jeśli będzie taka potrzeba.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Wiki tylko w ciągu dnia jak jest przykryta to i tak śpi jak już zaśnie - odkryta w sumie śpi tak samo wtedy i już głupieje.
Stary 2012-11-12, 11:22   #1014
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
bluzka pod sukienkę to chyba średnio wygodne. Nie lepiej body? Ja w tesco kupiłam całe białe
naprawdę to jest takie nie wygodneto ja jakaś ciemna jestem, bo myślałam, że to by było ok....
ewentualnie mam jeszcze takie body: kolor kremowy
http://www.hm.com/de/product/05479?article=05479-A

no i mam jeszcze taką sukienkę-jest piękna, ale nie wiem czy się na chrzest nadaje???
http://dziecko.cogdziezaile.pl/index...&sukienka-zara

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-11-12 o 11:24
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:24   #1015
wanilllka82
Wtajemniczenie

dzień dobry mamcie
byliśmy wczoraj u teściów ponad 4 h i w tym czasie moje dziecko za nic w świecie nie chciało jeść, wszystko go interesowało tylko nie cycek, wyginał się, odwracał że nie dało rady go nakarmić, był bardzo marudny i w efekcie zwinęliśmy sie wcześniej do domu, a w domu włączył mu się taki krzyk jakiego jeszcze nie słyszeliśmy okazało się że jest mega głodny, ostro umie się już o swoje dopomnieć

Cytat:
powiedzcie Wy podajecie ze sloiczka czy same robicie marchewke i jabluszko?? bo ja kupilam w sloiczku na spróbowanie.... jutro dam jej wiecej, dzis duzo nie chciałam bo jadla po 16 godiznie. odrazu potem była kupa
wczoraj przywieliśmy 2 worki jabłek wiejskich, nie pryskanych mam jeszcze takie mięso i ziemniaki, resztę będę podawać w słoiczkach bo boje się że te sklepowe są pryskane

a właśnie mam pytanie do tych co chcą stosować BLW, też o tym myślę tylko nie mam skąd brać ekologicznych warzyw, macie jakieś swoje EKO źródła czy będziecie podawać marketowe?
Cytat:
Myślisz że to jakiś kryzys laktacyjny?
nie wydaje mi się że to kryzys a właśnie inne potrzeby dziecka, od dłuższego czasu młody mniej je więc i laktacja miała prawo się zmniejszyć, co do ssania na sucho to nie jest tak zawsze, musi byc bardzo głodny i w ciszy, najczęściej je przez kilka minut, odwraca głowę, wysztywni ciałko i koniec z jedzeniem, a jak usłyszy cokolwiek poza cisza to też nie ma mowy o jedzeniu, myślę że to spowodowało spadek laktacji i słabsze/znikome przybieranie, podjadę dzis do przychodni, aż jestem ciekawa, jeśli przybrał choć troszkę to poczekam z wizytą u pediatry do sczepiania - 2 tyg
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:26   #1016
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę to jest takie nie wygodneto ja jakaś ciemna jestem, bo myślałam, że to by było ok....
Karolka myślę, ze ta koszulka - mimo że ładna - to niewygodna i niepraktyczna pod sukienkę. Body o wiele lepsze, też na te patrzyłam ladne ale nam nie pasują przez ten kołnierzyk...
Stary 2012-11-12, 11:27   #1017
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Karolka ciuszki bomba, w szczególności sukienka i płaszczyk W grudniu jednak będzie za zimno na taki płaszczyk A ta bluzeczka - ładna - ale nie wydaje Ci się że nie będzie zbyt wygodna pod sukienkę..? Później wrzucę zdjęcie sukienki którą ja mam.

kupowałaś specjalnie na te okazje kombinezon? Bo my mamy jeden czerwony a drugi granatowy z kolorowymi elementami odpada
Cytat:
nie była w różowym w którym chodzę z nią na spacery na co dzień
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:29   #1018
pumas
Zakorzenienie

Kurcze, ale tu gwarno od rana, jak w dzień targowy

Witajcie!

U nas nocka spoko, małej o 4 odechciało się spać na 2h i chciała się bawić. Wyrodna matka jednak poszła spać, nie zważając na potrzeby dziecka Aktualnie dziecię śpi, normalnie nie wiem, co ze sobą zrobić...

Agunia, śliczne buciki i sukienka - to pod kątem świąt? Jej, ja chyba jestem jakaś dziwna, ale nie stroję mojej B. w ogóle, ciągle tylko body i dres. ALE wczoraj też licytowałam sukieneczkę z Zary, cudowną, ale niestety, cena osiągnęła taką zawrotną wysokość, że odpuściłam.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:29   #1019
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

no i mam jeszcze taką sukienkę-jest piękna, ale nie wiem czy się na chrzest nadaje???
http://dziecko.cogdziezaile.pl/index...&sukienka-zara
będzie się zwijać, dlatego body jest o niebo lepsze

sukienka ładna, myślę że na chrzest ok

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:31   #1020
Linka25
Zakorzenienie

Wanilllka trzymam kciuki za ważenie Moja teraz spisuje sie całkiem całkiem, w ciągu 12 dni 380 g więc luz.
phdwao kciuki za wyniki Jasia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości