Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-11, 22:01   #961
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Hej
No i moja mama nie zdołała nakarmić M. z butli (twierdziła, że na pewno da radę ). Mała była głodna bo miała już 4 h przerwy i nic

Zdrówko Rozalki i Leosia

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam się z migreną a do tego w nocy pobudki co 2 h może młody nadrabia małą ilość mleka w dzień bo w ciągu dnia ma za mało, ssie mimo że nic nie leci mam nadzieje że dzięki temu za kilka dni będę mieć więcej pokarmu

kaszka na noc zwieksza kaloryczność diety dziecka dlatego nie poleca się jej u dzieci zagrożonych nadwagą bo mogą ją pogłębić więc w Twoim przypadku może nie byłoby to złe? zawsze możesz przygotować kaszkę na Twoim mleku-jakkolwiek dziwnie to brzmi to znam takie przypadki
Ja czasem mam wrażenie, ze mała M. je głównie w nocy Mamy zazwyczaj pobudki o 23 (w sumie to tu budzę ją sama), 1, 4, 6. Nie buntuję się bo w nocy mleko jest najbardziej kaloryczne, niech więc je
Te kaszki są warte przemyślenia, muszę się poradzic pediatry, wybieramy się teraz na taką ogólną wizytę prywatnie więc zapytam.
Dobrze Wanillko że Nikoś chętnie ssie "na sucho" To najlepiej stymuluje. Myślisz że to jakiś kryzys laktacyjny? Swoja drogą kiedys przeczytałam by nie mówić o "kryzysie laktacyjnym" tylko o zwiększających się potrzebach dziecka, bo "kryzys" sugeruje "winę" mamy, a to tylko potrzeby dziecka zmieniają się

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Takie roladki jedliśmy wczoraj: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...j/przepis.html Koniecznie muszę je zrobić

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam jeszcze pytanie. MOja znajoma twierdzi, że dziecko po 3miesiącu nie powinno już się budzić w nocy a już na pewno nie karmić go??
Bzdura. Ja myślę, ze należy zaufać dziecku i jego potrzebom

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
każde dziecko jest inne. Nie można generalizować. Wg mnie to jakaś bzdurna teoria. Kiedy L budzi się w nocy, karmię go
zgadzam się

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-11-11 o 22:02
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:15   #962
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak z innej beczki: ma któraś z Was butelki z Tomme Tippe?

Nam znajomi polecili, zamówiliśmy je przez alle w bardzo dobrej cenie, ale się okazało, że okropnie śmierdzą.
Gotowałam je 5 min i już 3 dzień się wietrzę, ale póki co nie pomaga. Śmierdzi plastikiem i chemią. Nie bardzo sobie wyobrażam, żebym podała dziecku w tym mleko... zastanawiam się czy taka jest ich uroda, czy to nie przypadkiem jakieś podróby made by chińskie rączki
Mam 3 rodzaje TT. Nie miały żadnego zapachu nawet na początku. Ostatnio u innego sprzedawcy kupiłam kubek - niekapek TT i też jest ok.
Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi! też tak myślałam jak wy mówicie, a ona twierdzi żeby dzziecko przepajać w nocy albo dać mu smoka. no u nas to nie przejdzie. mały musi zjeść i już bo inaczej nie zaśnie
Na pewnym etapie żołądek powinien "odpoczywać", ale nie kosztem głodu dziecka. Róża rzadko się budzi, ale jak się to zdarzy i dostanie herbatkę (spróbowałam ostatnio), to później i tak woła o mleko. Tylko raz zasnęła o samej herbatce.
Koleżance powiedz, że powtarza teorie sprzed 40 lat (35 lat temu chyba obowiązywały), a Ty jesteś mamą nowoczesną.
Nie twierdzę, że koleżanka mówi głupoty, bo można spróbować i Nadalka chyba też raczej przepajała (tak przynajmniej zrozumiałam któryś z jej postów), ale z jedzeniem mogę małą przetrzymać pół godziny, a nie do rana.
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
robią się czarne
To jest grzyb.

dla Rozi.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:15   #963
Linka25
Zakorzenienie

Nadalko współczuję takich teściów. Tam nie ma warunkó dla dzieci: alkohol w nadmiarze, papierosy (palone w mieszkaniu?!), wulgaryzmy.. Masakra masakra masakra. Oszczędź tego Idze, nie jeździj tam.
Stary 2012-11-11, 22:26   #964
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
ja mam te butelki. Nie śmierdzą i nigdy nie śmierdziały.
Możesz mi napisać od kogo zamawiałaś na all, żebym się przypadkiem nie nacięła, bo właśnie chciałabym zamówić 2 szt o pojemności 260 ml.

http://allegro.pl/butelka-260mltomme...748355751.html

Kurczę, no dziwne, bo ten sprzedawca ma bardzo dużo aukcji z przedmiotami TT. Ale z drugiej strony cena tych butelek też jest dziwna

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:27   #965
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Wracamy do zagęszczacza.

Po zwykłym mleku ulewa bardziej, niż z Nutritionem, po AR podanym na noc nad ranem chce pić i pomimo podawanej od 3 dni marchewki kupę zrobiła po ponad dwóch dobach zamiast po jednej. W dodatku z krzykiem i początek wcale nie był marchewkowy. Zresztą nawet to udało jej się dopiero po mm z resztką Nutritionu.
A ja cały czas trzymam żeby Róża w końcu przestała ulewać. Biedactwo

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć

Rozpakowaliśmy prezenty są śliczne m.in krzesełko do karmienia, pampersy ,huśtawkę , garnuszek na klocuszek, gąsienicę gawędziarkę , szczeniaczka dwujęzycznego, łańcuszek , kolczyki i kasę mnóstwo tego .

Nadia dzisiaj obudziła się tylko raz ...może rzeczywiście diabełek z niej wyszedł:haha ha:....pewnie przypadek
za chrzest i fajne prezenty

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Anna jak sama powiedzilas jestes pracodawa i praujesz dla siebie wiec pewnie kiedy Franio bedzie cie potrzebowal bedziesz do niego leiala, a gdybys miala go zostawic na 10 godzin dziennie ? i teraz masz mozliwos zostawi go na 9 godzin? co robisz? przeiez tu dzieko powinno by najwazniejsze a nie jakas glupia godzina w pracy

Cytat:
post nie do mnie i w zasadzie temat mnie nie dotyczy bo nie wracam do pracy ale uważam że ta godzina naprawdę robi różnice, ale skoro według Ciebie w pracy robi różnice to przy obowiązkach domowych + dziecku tym bardziej
zgadzam się

Cytat:
Dzień dobry

Leoś kończy dziś 4 miesiące Zapraszamy na serniczek

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Anna mój tz ma firmę i zgadzma się coś za coś, niestety niektóryz ludzie mysle, że jak masz firmę to możesz popracowac mniej, czy sobie odpuścic kiedyś i nikt Cie z tego nie rozlicza. Moż enie masz szefa nad soba, ale twierdze, że przedsiębiorca pracuje więcej, bo we włsnym biznesie roboty jesm masa, nawet noca trzeba czasem nadrabiać. A w firmie pracuje się 8h i żegnaj pamelo.
Tak własna działalność jak i etat mają swoje plusy dodatnie i ujemne
Na własnej działalności pewnei masz większą elastyczność i sam podejmujesz pewne decyzje (choć nie wiem bo nigdy jej nie miałam). Natomiast na etacie jest się zależny od decyzji szefa, koncernu, itp. U mnie dodatkowo dochodzą wyjazdy, których nie można odmówić (wiem, wiem, kobiety która ma dziecko do 3 lat nie można wysłać w podróż służbową bez jej zgody), spotkania, kolacje, itp. Ale sama muszę się przyznać, że ja zawsze chciałam mieć etat, a nie własną działalność dzięki Bogu, mam etat

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hey.

Sto lat dla Leosia!

Ja byłam u teściowej.. ten wyjazd okazał się totalną porażką... istny cyrk..
W ogóle , trafiliśmy na imieniny teścia.
Się wszyscy ponapijaLI jak menele, darli mordy, po całym domu palili fajki.
Po jakimś czasie nawet sie do teścia nie odzywałam bo gadał takie głupoty.. Że Iga to chu.we imię i coś tam jeszcze ale tak mamrotał że połowy nie rozumiałam.
Potem teściowa jak gadała to tak się darła że mnie głowa zaczęła boleć :/
Darek małą usypiał to się teść wpier. do pokoju i coś mamrocze to Darek go wyrzucił.
Potem jak już goście wychodzili to znowu hałas mała się obudziła ale popiła herbatki i poszła spać.

Potem teściowa przyszła na komputerze oglądać walkę, to zero jakiegokolwiek wychowania, dziecko pół kroku od niej śpi a ta drze tą morde jak bym jej ☠☠☠. to by się osrała , darek do niej ciągle cicho cicho i sam mówił po cichu a ona "jestem u siebie nie będę cicho" "ja swoje dzieci nie chowałam po cichu" spoko, Iga w dzień zaśnie nawet jak jest impreza ale noc to jest noc i ma być cicho.
Darek do niej że jak by miała małe dziecko to by musiała być cicho a ona do niego że ona ma 3 i weź z nią gadaj - wieśniara.
Powiem że jak wcześniej do nich jeździłam to było ok ale teraz teściowe przekroczyli wszelkie granice przyzwoitości. KOmpletny brak kultury.
Jeszcze jak była walka to ja w sumie spałam to ona mnie szarpała za nogę i "śpisz śpisz kur. nie śpij!"
I ch. . Powiedziałam że ni czorta więcej tam nie pojadę.. po moim trupie!
Ale banda jełopów. Nie jedź tam już więcej. Szkoda dziecka i waszych nerwów.

Cytat:
Dziewczyny mam jeszcze pytanie. MOja znajoma twierdzi, że dziecko po 3miesiącu nie powinno już się budzić w nocy a już na pewno nie karmić go?? No mój mały ma dwie pobudki ok 23-24:00 i 3-4:00 i dostaje mleczko bo inaczej nie zaśnie co o tym myślicie??
Dawno niczego głupszego nie słyszałam. To dziecko ma się zaryczeć na śmierć jak się zrobi głodne o 2 w nocy?

A teraz idę do męża bo woła. Dobrej nocy Mamusie
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a tak w ogóle moja niunia skonczyla dziś 4 miesiące
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Jakbym czytała o sobie

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 22:27   #966
nicki86
Zadomowienie

calymi dniami ostatnio nie ma nas w domu wiec i nie ma nas na wizazu fizycznie, ale myslami jestem z Wami
przesyłam troche pozytywnej energii
http://zszywka.pl/p/--1584992.html

Sara już pokazuje swoją osobowość, 3 razy na mnie krzyczała jak miala zły nastrój jak na nia patrzyłam jak jadła, nie mogłam się spojrzeć bo od razu złosciła sie z cyckiem w buzi (na szczescie czesciej sie wtedy do mnie ladnie usmiecha ), dzisiaj się zawstydziła jak babcia przyszła i do niej zaczęła mówić, spojrzała, usmiechnęła sie i wtuliła we mnie i więcej się rechocze na głos
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 23:04   #967
depoison
Zadomowienie

Wreszcie was nadrobiłam!
W dodatku wczoraj urodziny szwagierki, dziś obiad u przyjaciół - i znów nas ciągle nie było w domu. Ale teraz jestem

Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych solenizantów!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
trójki sa po 62 sztuki, ja dzis kupiłam w promo za 38zł
hmm, wygląda na to, że jednak jest coś w PL tańsze (wbrew temu, co się słyszy, że już nic, że ceny niby wszędzie takie same) - tu trójki kosztują 9€, ale w paczce jest ich 37 (może powinnam zacząć sprowadzać )

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
cudne

Cytat:
A ja dzisiaj zamówiłam sobie "wypasioną" pizzę o średnicy pół metra. Zjadłam prawie 2/3.
a gdzie?
myśmy swego czasu (jak bywaliśmy w Gdańsku kilka razy w roku) zawsze od razu lecieli do Skrzypka, na śmietanową
Ech, cholera, jak ja bym się tam znów chętnie wybrała...

Cytat:
ja już wiem dlaczego moje dziecko tak bardzo pragnie kontaktu wzrokowego - opanowała do perfekcji sztukę pierdzenia ustami i ciągle chce się tym chwalić
moja robi to od jakiegoś tygodnia - godzinami! zapluta jest przy tym niemożliwie, z ust toczy pianę, do tego te dziwne dźwięki...
Myślałam, że takie rzeczy robią dzieci młodsze, i że ominął nas ten etap, ale najwyraźniej nie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
choć nie wiem czy laktacja sama mi nie zaniknie??czy jeżeli karmię tak codziennie to powinna się utrzymać??
diabli wiedzą
Ja myślałam, że może mi się utrzyma, wszak miałam zamiar karmić regularnie, rzadko, ale o tej samej porze - tylko że co? ano dziecko już tak mi się przyzwyczaiło, że z butli leci OD RAZU (a z cyca, przynajmniej w tej chwili, potrafiło mi zacząć po dobrych dwóch minutach), że i w środku nocy zaczęła mi urządzać karczemne awantury. Takie z histerią, łzami jak grochy i chrypnięciem, bo ona 3 razy zassie, a tu nic.
No i efekt jest taki, że w nocy z czwartku na piątek karmiłam ostatni raz

Cytat:
u mnie podejrzliwość jest jak mam ręcznik na głowie a okularów mi nie ściąga ale ja rzadko w nich w domu chodzę
u nas to samo. Patrzy jak urzeczona, jednak z lekką trwogą w oczach

Cytat:
powiedzcie Wy podajecie ze sloiczka czy same robicie marchewke i jabluszko??
ja wszystko ze słoiczka. Chyba nawet bym się trochę bała, że zrobię coś nie tak, kupię jakieś kiepskie jabłka, zostawię grudy czy cokolwiek.
A właśnie, przy okazji - chciałam podziękować tej (to chyba phdwao była, dobrze pamiętam?), która wrzuciła tu link do kaszek Holle. Wstąpiłam przedwczora do BIO marketu, żeby popatrzeć, czy ich przypadkiem nie mają (bo jakoś mi się spodobały, choć trend BIO jest mi więcej niż obcy ) i... wyszłam z całą siatą żarcia!
(dla Zosi, rzecz jasna, kaszek i słoiczków)

Cytat:
o właśnie mamcie-jak spędzacie święta?? Bo nas czeka jak co roku kurs z jednej wigilii na drugą
u nas, też jak co roku, u rodziców męża.
A już się cieszyliśmy, że może pędzimy je kameralnie, tylko w trójkę (jakoś w lutym pokłóciliśmy się z teściem i nie utrzymywaliśmy z nim żadnych kontaktów), to się chłop wziął i przeprosił 2 tygodnie temu, i nie wypada nam się teraz wypiąć na tę wigilię, hmm

Cytat:

Nam znajomi polecili, zamówiliśmy je przez alle w bardzo dobrej cenie, ale się okazało, że okropnie śmierdzą.
Gotowałam je 5 min i już 3 dzień się wietrzę, ale póki co nie pomaga. Śmierdzi plastikiem i chemią. Nie bardzo sobie wyobrażam, żebym podała dziecku w tym mleko... zastanawiam się czy taka jest ich uroda, czy to nie przypadkiem jakieś podróby made by chińskie rączki
ja też używam TT, nie tylko butelek, ale i pojemniczków na pokarm, laktatora, mam też smoczek uspokajający i nawet szczotkę do czyszczenia butli - NIC nie śmierdziało

Chyba podróba, tym bardziej że cena rzeczywiście jakaś taka dziwnie niska

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 23:44   #968
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej
No i moja mama nie zdołała nakarmić M. z butli (twierdziła, że na pewno da radę ). Mała była głodna bo miała już 4 h przerwy i nic
*
Ja czasem mam wrażenie, ze mała M. je głównie w nocy Mamy zazwyczaj pobudki o 23 (w sumie to tu budzę ją sama), 1, 4, 6. Nie buntuję się bo w nocy mleko jest najbardziej kaloryczne, niech więc je
Te kaszki są warte przemyślenia, muszę się poradzic pediatry, wybieramy się teraz na taką ogólną wizytę prywatnie więc zapytam.
M najwyraźniej czuje, że jak zaakceptuje butelkę, to jej gdzieś uciekniesz.
*
Zarówno po marchewce, jak i po dyni R. zjadła mniej i po mleczku zasnęła na trochę dłużej.
*
O 23 to my nie mamy pobudki, tylko na ogół normalną aktywność.
Stary 2012-11-11, 23:55   #969
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
u nas, też jak co roku, u rodziców męża.
A już się cieszyliśmy, że może pędzimy je kameralnie, tylko w trójkę (jakoś w lutym pokłóciliśmy się z teściem i nie utrzymywaliśmy z nim żadnych kontaktów), to się chłop wziął i przeprosił 2 tygodnie temu, i nie wypada nam się teraz wypiąć na tę wigilię, hmm
a to złośliwiec jak on mógł!
jedyna nadzieja w tym, że ktoś z domu teściów się przeziębi, wtedy chyba nie zabierzecie tam Zosi, do zarazy...

Cytat:
Zarówno po marchewce, jak i po dyni R. zjadła mniej i po mleczku zasnęła na trochę dłużej.
czyli to by potwierdzało moje obawy, że taka niewinna marchewka czy inne jabłuszko mogą sprawić, że dziecko wsunie mniej mleczka dlatego póki co ich nie wprowadzam...

ale dziś mała znów lizała jabłuszko, tym razem pieczone, widać było duze zaciekawienie

Maciejko moja M. chodzi spać o 19, najpóźniej o 20. Śpi do 8 rano Oczywiście z pobudkami na jedzenie.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-11-11 o 23:57
Stary 2012-11-12, 00:31   #970
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/butelka-260mltomme...748355751.html

Kurczę, no dziwne, bo ten sprzedawca ma bardzo dużo aukcji z przedmiotami TT. Ale z drugiej strony cena tych butelek też jest dziwna
Cenę mógłby uzyskać kupując dużą ilość jednorazowo. Chyba chciałam u niego kupić więcej ale chyba zobaczyłam, że butelki ma tańsze, a inne rzeczy droższe. W każdym razie coś mi nie pasowało (być może nie miał w ofercie innych drobiazgów), bo ostatnio tego typu zakupy zrobiłam u innego sprzedawcy.

Przypomniało mi się, że z TT mam też smoczek uspokajający, kapturki na brodawki, ostatnio kupione smoczki "2" i do kaszki. One też nie mają żadnego zapachu.
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A ja cały czas trzymam żeby Róża w końcu przestała ulewać. Biedactwo
Dzięki.
Dzisiaj przed wyjściem z domu był spokój, a pół godziny temu po herbatce odstawiła niezły cyrk, chociaż od popołudnia mamy już zagęszczacz. Ulewała herbatką z odrobiną mleka, a potem marudziła i płakała do czasu wsypania mleka do butelki. Nagle zasnęła.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a gdzie?
myśmy swego czasu (jak bywaliśmy w Gdańsku kilka razy w roku) zawsze od razu lecieli do Skrzypka, na śmietanową
Ech, cholera, jak ja bym się tam znów chętnie wybrała...
*
diabli wiedzą
Ja myślałam, że może mi się utrzyma, wszak miałam zamiar karmić regularnie, rzadko, ale o tej samej porze - tylko że co? ano dziecko już tak mi się przyzwyczaiło, że z butli leci OD RAZU (a z cyca, przynajmniej w tej chwili, potrafiło mi zacząć po dobrych dwóch minutach), że i w środku nocy zaczęła mi urządzać karczemne awantury. Takie z histerią, łzami jak grochy i chrypnięciem, bo ona 3 razy zassie, a tu nic.
No i efekt jest taki, że w nocy z czwartku na piątek karmiłam ostatni raz
Tym razem z Rogatej. U Skrzypka też jakąś dobrą zamówiłam,
ale dawno temu.
*

Takie marne karmienie u mnie trwało kilka tygodni. Po pierwszym buncie przystawiałam ją częściej, żeby minęła jej czkawka i nawet myślałam, że rozbujam laktację, ale nic z tego.
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Sara już pokazuje swoją osobowość, 3 razy na mnie krzyczała jak miala zły nastrój jak na nia patrzyłam jak jadła, nie mogłam się spojrzeć bo od razu złosciła sie z cyckiem w buzi (na szczescie czesciej sie wtedy do mnie ladnie usmiecha ), dzisiaj się zawstydziła jak babcia przyszła i do niej zaczęła mówić, spojrzała, usmiechnęła sie i wtuliła we mnie i więcej się rechocze na głos

*
Z zachowania Róży wynikają różne emocje, ale raz odniosłam wrażenie, że zaskoczyła ją jej własna złość. Chyba ja byłam tą niedobrą, bo kojarzę, że zostawiłam ją samą, a po chwili jeszcze była nieswoja, ale już mogłam ją przytulić.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-11-12 o 00:36
Stary 2012-11-12, 07:59   #971
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle moja niunia skonczyla dziś 4 miesiące

Cytat:
Nadalko współczuję takich teściów. Tam nie ma warunkó dla dzieci: alkohol w nadmiarze, papierosy (palone w mieszkaniu?!), wulgaryzmy.. Masakra masakra masakra. Oszczędź tego Idze, nie jeździj tam.
nie nie nie, ja tam nie pojadę już, jak sobie będzie chciała zobaczyć małą to niech sama przyjeżdża, a poza tym ja mam macierzyński do 19. grudnia, więc kasa się skończy i wyjazdy też.

Jeszcze teściowa strasznie się uparła żeby ją wykąpać.
Że jej się lepiej zaśnie i w ogóle. Mówię że nie, że nie trzeba jej kąpać i jej się nic nie stanie. To gada że tak fajnie prysznicem ją poleje

Mówię że nie i kropka.

Potem się przyczepiła że mała jest gruba, że jej za dużo daję jeść , ale ona nie rozumie że mała jak nie chce jeść to wypluwa.
Sama jest spasiona jak świnia, a od mojego dziecka niech sie odwali
Stary 2012-11-12, 08:50   #972
phdwao
Zakorzenienie

hejwróciłam własnie z pobrania krwi Jasiowi
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 08:50   #973
agunia82
Zakorzenienie

Hej
witam się w podłym nastroju. Miał być super weekend, ale małż musiał jak zwykle wszystko sp.ier.dol.ić... Już mi brak słów do niego.

A zmieniając temat, pochwalę się dalszymi zakupami dla małej:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2768289669
http://allegro.pl/show_item.php?item=2773561734
na szczęście w jednej aukcji mnie jednak przebili
no i poluję jeszcze na jedną sukieneczkę, ale już nie wizytową

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 08:52   #974
wvictoria
Wtajemniczenie

dzień dobry
jaki piękny, deszczowy dzień za oknem wstałam i mogę śpiewać - od rana mam dobry humor, do przechodniów na ulicy śmieję się... Mój mąż by powiedział - pie.rdol.nięty zawsze uśmiechnięty jakoś mi tak dobrze dziś
Nocka jak zawsze czyli dobra. Kubuś pobuszował jakieś 2h i zasnął. Nawet nie zdążyłam go nakarmić po patrzę a on śpi Pewnie się obudzi ok. 9 i będzie głodny. A dziś muszę zadzwonić umówić się na szczepienie bo nas czeka w tym tygodniu.
No i dziś jadę na zakupy mikołajowe Będę kupować prezenty dla dzieciaków (mam do obkupienia 4 szt. łącznie z Kubą)

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
calymi dniami ostatnio nie ma nas w domu wiec i nie ma nas na wizazu fizycznie, ale myslami jestem z Wami
przesyłam troche pozytywnej energii
http://zszywka.pl/p/--1584992.html

Jaka fajna mała Kubuś też już się zawstydza i złości. Jak jest nie może zassać butelki bo jest zdenerwowany to dopiero jest awantura. Ale wtedy pomaga smoczek albo 2-3 kropelki espumisanu (daję mu na noc bo czasem się zapowietrzał i brzuch go bolał) - i wtedy od razu udaje mu się dobrze zassać

Stary 2012-11-12, 08:53   #975
chmielinka
Zadomowienie

hej
słuchajcie jestem w szoku moje dziecko spało BEZ PRZERWY od 20.00 do 5.25 zjadło i spało do 7.15. Godzinka zabawy i teraz dalej spi

A i nie dziękujcie mi za te rysunki, bo ja się cieszę że mogłam się podzielić z wami tymi informacjami. Akurat mam do nich dostęp a przeecież żadna z nas nie była dobrze poinstruowana co i jak.... więc musimy sobie pomagać

nadalka współczuję teściów i masz rację, więcej tam nie jedź. Co za ludzie

Cytat:

ja mam butelki, laktator, pojemniczki, szczotę do mycia i nic nigdy nie śmierdziało. Co prawda powoli zmieniam butelki TT na Avent bo Hania z nich lepiej ssie i nie leje jej się mleczko po brodzie.

spóźnione dla Rozi

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 08:55   #976
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
witam się w podłym nastroju. Miał być super weekend, ale małż musiał jak zwykle wszystko sp.ier.dol.ić... Już mi brak słów do niego.

fiu fiu fiu, mała będzie wystrojona jak stróż w boże ciało cudne zakupy

Stary 2012-11-12, 08:56   #977
agunia82
Zakorzenienie

Nadalka brak słów co do Twoich teściów. Też bym tam już nie pojechała po takich akcjach...

aha, u nas z nowości zauważyliśmy, że Luśka jak nie może dosięgnąć zabawki to krzyczy wołając pomocy. Wczoraj już była z tym istna komedia. Małżuś kilka razy jej ułatwił zadanie i podsunął zabawkę pod rączkę jak odepchnęła, to później zaczęła krzyczeć jak się tatuś ociągał i wyglądało to tak: kilka krzyków - zerknięcie na tatę czy będzie reakcja - znowu kilka krzyków - znowu zerkanie. I tak kilka razy aż się z niej zaczęliśmy śmiać w głos, to ta się wtedy sama chichrać zaczęła zaczyna się wymuszanie...

Stary 2012-11-12, 09:03   #978
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

aha, u nas z nowości zauważyliśmy, że Luśka jak nie może dosięgnąć zabawki to krzyczy wołając pomocy. Wczoraj już była z tym istna komedia. Małżuś kilka razy jej ułatwił zadanie i podsunął zabawkę pod rączkę jak odepchnęła, to później zaczęła krzyczeć jak się tatuś ociągał i wyglądało to tak: kilka krzyków - zerknięcie na tatę czy będzie reakcja - znowu kilka krzyków - znowu zerkanie. I tak kilka razy aż się z niej zaczęliśmy śmiać w głos, to ta się wtedy sama chichrać zaczęła zaczyna się wymuszanie...
niedługo zacznie sie dla nas nowy rozdział: wychowywanie i problemy wychowawcze
Stary 2012-11-12, 09:09   #979
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadalka brak słów co do Twoich teściów. Też bym tam już nie pojechała po takich akcjach...

ja już widzę jak Kuba potrafi się awanturować o to żeby go ponosić. a jak się go nosi i stanie na chwilę to jak mu się znudzi widok to zaraz jest prężenie się, wyginanie, stękanie... a ja ulegam bo jak na niego patrzę to mi serce topnieje

Stary 2012-11-12, 09:13   #980
chce_byc_mama
Zakorzenienie

witam nocke miałam z dupy. do tego tz przegial pale wczoraj i jestem wściekła... także dzień zaczynam w podlym. nastroju.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

do tego Amelia. znowu nie je..

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:15   #981
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
ja już widzę jak Kuba potrafi się awanturować o to żeby go ponosić. a jak się go nosi i stanie na chwilę to jak mu się znudzi widok to zaraz jest prężenie się, wyginanie, stękanie... a ja ulegam bo jak na niego patrzę to mi serce topnieje
no ja już zaczynam się uczyć nie ulegać jej, bo jak się nauczy, że jeden krzyk i ma co chce, to dopiero będzie... Bo już wyraźnie repertuar sposobów domagania się czegoś jest coraz większy, płacz jest tylko wtedy, kiedy już jest naprawdę zniecierpliwiona albo rzeczywiście coś jest nie tak czy jest głodna. A tak to sobie krzykiem próbuje wymusić uwagę/naszą obecność/pospieszyć nas z czymś. I bardzo szybko uczy się wygody! Dopóki nikt jej zabawek pod rączkę nie podkładał za każdym razem jak je odsunęła, było ok. Nie mogła dosięgnąć jednej, szukała innej, jak nie dało rady, to tak ciałkiem pracowała przekręcając się, aż dosięgnęła. A wczoraj dosłownie kilka razy małż jej tą zabawkę podsunął od razu jak odepchnęła i zaczęły się krzyki jak dosięgnąć nie mogła
i do tego siedzieliśmy przy niej obydwoje, a ona wyraźnie patrzyła na męża i oczekiwała, że to on jej tą zabawkę podsunie, bo mama nigdy aż tak nie ułatwiała

Stary 2012-11-12, 09:17   #982
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
witam nocke miałam z dupy. do tego tz przegial pale wczoraj i jestem wściekła... także dzień zaczynam w podlym. nastroju.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

do tego Amelia. znowu nie je..

Cytat:
no a czas szybko leci
jejku ja poród tak dokładnie pamiętam jakby to było kilka dni temu a tu już za chwile połowa listopada

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:21   #983
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Śliczne.
Do mnie dotrą paczki z ciuchami z dwóch stron i o jednej wiem, że są wśród nich sukienki, więc proszę mnie nie kusić allegro.
Stary 2012-11-12, 09:49   #984
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Super zakupy A dla Tż

Mamcia, nie smutaj

Trochę rzadziej się teraz udzielam, ale przyłapałam się na tym, że zamiast zrobić coś w domu, albo pobawić dłużej z synkiem, to ja od razu na wizaż lub inne strony (ale głównie na wizaż) Dlatego, postanowiłam sobie zrobić mini odwyk i używać laptopa tylko wtedy, kiedy Alex śpi a ja zrobiłam już coś pożytecznego.

Miłego dnia

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:53   #985
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Super zakupy A dla Tż

Mamcia, nie smutaj

Trochę rzadziej się teraz udzielam, ale przyłapałam się na tym, że zamiast zrobić coś w domu, albo pobawić dłużej z synkiem, to ja od razu na wizaż lub inne strony (ale głównie na wizaż) Dlatego, postanowiłam sobie zrobić mini odwyk i używać laptopa tylko wtedy, kiedy Alex śpi a ja zrobiłam już coś pożytecznego.

Miłego dnia
też tak powinnam

Stary 2012-11-12, 10:01   #986
Kasik_12
Zadomowienie

Prince spóźnione najlepsze życzenia dla Rozalkiklas ki:

Agunia współczuję , że weekend nie wypalił zakupy dla Lusi boskie

Anna nasze dzieciaczki są jeszcze za malutkie na nie karmienie w nocy jeśli tego się domagają. Swoją drogą też się spotkałam z takim pomysłem

Soleilka też kocham banany szczególnie takie dojrzałe...mniam

Pokaże WAm dwa zdjęcie Nadii w złotej sukience z chrzcin i z Kościoła chociaż trochę ucięte- slaby fotograf
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0557 (Kopiowanie).jpg (105,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0509 (Kopiowanie).jpg (135,5 KB, 39 załadowań)
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:04   #987
Soleilka
Zakorzenienie

Hej
Ja dziś znowu w biegu Muszę pozałatwiać kilka spraw, a później mam zajęcia na prawko Ciekawe kiedy odpocznę... Chyba po śmierci

Wczoraj mieliśmy akcję darcie. Fabi rozpaczliwie płakał, tak jak po zabiegu na kanalik, nie wiedzieliśmy co mu jest... TŻ nasmarował mu dziąsełka Dentinoxem i przeszło Niech już ten ząbek wyjdzie

Wszystkiego najlepszego dla Poli

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:14   #988
Linka25
Zakorzenienie

M. obudziła mnie o 8, po czym od 9 domagała się drzemki Co za rozkapryszona kobietka

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
H

Wczoraj mieliśmy akcję darcie. Fabi rozpaczliwie płakał, tak jak po zabiegu na kanalik, nie wiedzieliśmy co mu jest... TŻ nasmarował mu dziąsełka Dentinoxem i przeszło Niech już ten ząbek wyjdzie
To Fabi też już ząbkuje...? nie wiedziałam!!!
Stary 2012-11-12, 10:15   #989
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka Kochane Mamusie
podczytywałam Was przez weekend, no ale nie miałam jak pisać, bo weekendy staram się spędzać rodzinnie

anna ja aktualnie dodaję, do każdego posiłku 1 miarkę kleiku ryżowego-Lilka dzięki temu niemal nie ulewa, no i je co 4h, a na noc dostaje 2 miarki do 150 ml mm i śpi, że hoho, raz do 6, drugi raz do 6.30 a dziś 5.30, a zjadła malutki jakie zdjęcie Frania dajesz do kalendarza??bo termin goni....muszę coś zrobić, wczoraj wyszło mi super, to się okazało, że robiłam na zbyt małej rozdzielczości: mur:

no i moja Lilka zaczęła pićwczoraj to chyba z 200ml jej się udało, dziś już próbuję podawać jej tą bez glukozy(cudowność depoison) i wypiła od razu 40ml....i kupki od razu lżej idą
jeszcze udaje mi się karmić wieczorem i w nocy-ciekawe jak długo

a dziś jest specjalny dzień-równo rok temu spłodziliśmy Nasz Najcudowniejszy Skarb-Naszą Lilutkę
a jutro Małż ma urodziny-tak zrobił sobie dziecko w ramach prezentu i ruszam z Córą w miasto kupić mu prezent
Stary 2012-11-12, 10:16   #990
prince_polo
Zakorzenienie

hejka
czekam na kominiarza
bedzie mi przepychal komin

a taki młody i przystojny

w ogólr pokluvilam sie z B bo ona twierdzi ze niepotrzeba. A kopci sie wiec jak nie potrzeba. Mowie do niej chcesz to sie zaczadź ale ja mam dziecko i nie pozwole by Jej cos sie stalo. Stwierdzila ze mam za duzo poieniedzy ze kominiarza wzywam

Boze jak mnie wnerwia

dziekuje wszystkim w imieniu Rozalki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości