|
|
#961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Hej
No i moja mama nie zdołała nakarmić M. z butli (twierdziła, że na pewno da radę ). Mała była głodna bo miała już 4 h przerwy i nic Zdrówko Rozalki i Leosia Cytat:
Mamy zazwyczaj pobudki o 23 (w sumie to tu budzę ją sama), 1, 4, 6. Nie buntuję się bo w nocy mleko jest najbardziej kaloryczne, niech więc je Te kaszki są warte przemyślenia, muszę się poradzic pediatry, wybieramy się teraz na taką ogólną wizytę prywatnie więc zapytam. Dobrze Wanillko że Nikoś chętnie ssie "na sucho" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zgadzam się Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-11 o 22:02 |
|||
|
|
|
#962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Koleżance powiedz, że powtarza teorie sprzed 40 lat (35 lat temu chyba obowiązywały), a Ty jesteś mamą nowoczesną. Nie twierdzę, że koleżanka mówi głupoty, bo można spróbować i Nadalka chyba też raczej przepajała (tak przynajmniej zrozumiałam któryś z jej postów), ale z jedzeniem mogę małą przetrzymać pół godziny, a nie do rana. To jest grzyb. ![]() |
||
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalko współczuję takich teściów. Tam nie ma warunkó dla dzieci: alkohol w nadmiarze, papierosy (palone w mieszkaniu?!), wulgaryzmy.. Masakra masakra masakra. Oszczędź tego Idze, nie jeździj tam.
|
|
|
|
#964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/butelka-260mltomme...748355751.html Kurczę, no dziwne, bo ten sprzedawca ma bardzo dużo aukcji z przedmiotami TT. Ale z drugiej strony cena tych butelek też jest dziwna
|
|
|
|
|
#965 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby Róża w końcu przestała ulewać. Biedactwo Cytat:
za chrzest i fajne prezentyCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na własnej działalności pewnei masz większą elastyczność i sam podejmujesz pewne decyzje (choć nie wiem bo nigdy jej nie miałam). Natomiast na etacie jest się zależny od decyzji szefa, koncernu, itp. U mnie dodatkowo dochodzą wyjazdy, których nie można odmówić (wiem, wiem, kobiety która ma dziecko do 3 lat nie można wysłać w podróż służbową bez jej zgody), spotkania, kolacje, itp. Ale sama muszę się przyznać, że ja zawsze chciałam mieć etat, a nie własną działalność dzięki Bogu, mam etat Cytat:
Cytat:
A teraz idę do męża bo woła. Dobrej nocy Mamusie |
|||||||
|
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
calymi dniami ostatnio nie ma nas w domu wiec i nie ma nas na wizazu fizycznie, ale myslami jestem z Wami
![]() przesyłam troche pozytywnej energii http://zszywka.pl/p/--1584992.html Sara już pokazuje swoją osobowość, 3 razy na mnie krzyczała jak miala zły nastrój jak na nia patrzyłam jak jadła, nie mogłam się spojrzeć bo od razu złosciła sie z cyckiem w buzi (na szczescie czesciej sie wtedy do mnie ladnie usmiecha ), dzisiaj się zawstydziła jak babcia przyszła i do niej zaczęła mówić, spojrzała, usmiechnęła sie i wtuliła we mnie |
|
|
|
#967 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Wreszcie was nadrobiłam!
W dodatku wczoraj urodziny szwagierki, dziś obiad u przyjaciół - i znów nas ciągle nie było w domu. Ale teraz jestem ![]() Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych solenizantów! hmm, wygląda na to, że jednak jest coś w PL tańsze (wbrew temu, co się słyszy, że już nic, że ceny niby wszędzie takie same) - tu trójki kosztują 9€, ale w paczce jest ich 37 (może powinnam zacząć sprowadzać )Cytat:
Cytat:
![]() myśmy swego czasu (jak bywaliśmy w Gdańsku kilka razy w roku) zawsze od razu lecieli do Skrzypka, na śmietanową ![]() Ech, cholera, jak ja bym się tam znów chętnie wybrała... ![]() Cytat:
![]() Myślałam, że takie rzeczy robią dzieci młodsze, i że ominął nas ten etap, ale najwyraźniej nie ![]() Cytat:
![]() Ja myślałam, że może mi się utrzyma, wszak miałam zamiar karmić regularnie, rzadko, ale o tej samej porze - tylko że co? ano dziecko już tak mi się przyzwyczaiło, że z butli leci OD RAZU (a z cyca, przynajmniej w tej chwili, potrafiło mi zacząć po dobrych dwóch minutach), że i w środku nocy zaczęła mi urządzać karczemne awantury. Takie z histerią, łzami jak grochy i chrypnięciem, bo ona 3 razy zassie, a tu nic. No i efekt jest taki, że w nocy z czwartku na piątek karmiłam ostatni raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A właśnie, przy okazji - chciałam podziękować tej (to chyba phdwao była, dobrze pamiętam?), która wrzuciła tu link do kaszek Holle. Wstąpiłam przedwczora do BIO marketu, żeby popatrzeć, czy ich przypadkiem nie mają (bo jakoś mi się spodobały, choć trend BIO jest mi więcej niż obcy ) i... wyszłam z całą siatą żarcia! (dla Zosi, rzecz jasna, kaszek i słoiczków) Cytat:
A już się cieszyliśmy, że może pędzimy je kameralnie, tylko w trójkę (jakoś w lutym pokłóciliśmy się z teściem i nie utrzymywaliśmy z nim żadnych kontaktów), to się chłop wziął i przeprosił 2 tygodnie temu, i nie wypada nam się teraz wypiąć na tę wigilię, hmm ![]() Cytat:
Chyba podróba, tym bardziej że cena rzeczywiście jakaś taka dziwnie niska
|
||||||||
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Zarówno po marchewce, jak i po dyni R. zjadła mniej i po mleczku zasnęła na trochę dłużej. * O 23 to my nie mamy pobudki, tylko na ogół normalną aktywność. |
|
|
|
|
#969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak on mógł! ![]() jedyna nadzieja w tym, że ktoś z domu teściów się przeziębi, wtedy chyba nie zabierzecie tam Zosi, do zarazy... ![]() Cytat:
ale dziś mała znów lizała jabłuszko, tym razem pieczone, widać było duze zaciekawienie ![]() Maciejko moja M. chodzi spać o 19, najpóźniej o 20. Śpi do 8 rano Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-11 o 23:57 |
||
|
|
|
#970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się, że z TT mam też smoczek uspokajający, kapturki na brodawki, ostatnio kupione smoczki "2" i do kaszki. One też nie mają żadnego zapachu. Cytat:
Dzisiaj przed wyjściem z domu był spokój, a pół godziny temu po herbatce odstawiła niezły cyrk, chociaż od popołudnia mamy już zagęszczacz. Ulewała herbatką z odrobiną mleka, a potem marudziła i płakała do czasu wsypania mleka do butelki. Nagle zasnęła. Cytat:
ale dawno temu. * Takie marne karmienie u mnie trwało kilka tygodni. Po pierwszym buncie przystawiałam ją częściej, żeby minęła jej czkawka i nawet myślałam, że rozbujam laktację, ale nic z tego. Cytat:
* Z zachowania Róży wynikają różne emocje, ale raz odniosłam wrażenie, że zaskoczyła ją jej własna złość. Chyba ja byłam tą niedobrą, bo kojarzę, że zostawiłam ją samą, a po chwili jeszcze była nieswoja, ale już mogłam ją przytulić. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-12 o 00:36 |
||||
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Jeszcze teściowa strasznie się uparła żeby ją wykąpać. Że jej się lepiej zaśnie i w ogóle. Mówię że nie, że nie trzeba jej kąpać i jej się nic nie stanie. To gada że tak fajnie prysznicem ją poleje ![]() Mówię że nie i kropka. Potem się przyczepiła że mała jest gruba, że jej za dużo daję jeść , ale ona nie rozumie że mała jak nie chce jeść to wypluwa. Sama jest spasiona jak świnia, a od mojego dziecka niech sie odwali |
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() witam się w podłym nastroju. Miał być super weekend, ale małż musiał jak zwykle wszystko sp.ier.dol.ić... Już mi brak słów do niego. A zmieniając temat, pochwalę się dalszymi zakupami dla małej: http://allegro.pl/show_item.php?item=2768289669 http://allegro.pl/show_item.php?item=2773561734 na szczęście w jednej aukcji mnie jednak przebili no i poluję jeszcze na jedną sukieneczkę, ale już nie wizytową
|
#974 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() jaki piękny, deszczowy dzień za oknem wstałam i mogę śpiewać - od rana mam dobry humor, do przechodniów na ulicy śmieję się... Mój mąż by powiedział - pie.rdol.nięty zawsze uśmiechnięty jakoś mi tak dobrze dziś ![]() Nocka jak zawsze czyli dobra. Kubuś pobuszował jakieś 2h i zasnął. Nawet nie zdążyłam go nakarmić po patrzę a on śpi No i dziś jadę na zakupy mikołajowe Będę kupować prezenty dla dzieciaków (mam do obkupienia 4 szt. łącznie z Kubą) ![]() Cytat:
Kubuś też już się zawstydza i złości. Jak jest nie może zassać butelki bo jest zdenerwowany to dopiero jest awantura. Ale wtedy pomaga smoczek albo 2-3 kropelki espumisanu (daję mu na noc bo czasem się zapowietrzał i brzuch go bolał) - i wtedy od razu udaje mu się dobrze zassać
|
|
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
hej
słuchajcie jestem w szoku moje dziecko spało BEZ PRZERWY od 20.00 do 5.25 zjadło i spało do 7.15. Godzinka zabawy i teraz dalej spi ![]() A i nie dziękujcie mi za te rysunki, bo ja się cieszę że mogłam się podzielić z wami tymi informacjami. Akurat mam do nich dostęp a przeecież żadna z nas nie była dobrze poinstruowana co i jak.... więc musimy sobie pomagać ![]() nadalka współczuję teściów i masz rację, więcej tam nie jedź. Co za ludzie ![]() Cytat:
spóźnione |
|
|
|
|
#976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cudne zakupy
|
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka brak słów co do Twoich teściów. Też bym tam już nie pojechała po takich akcjach...
aha, u nas z nowości zauważyliśmy, że Luśka jak nie może dosięgnąć zabawki to krzyczy wołając pomocy. Wczoraj już była z tym istna komedia. Małżuś kilka razy jej ułatwił zadanie i podsunął zabawkę pod rączkę jak odepchnęła, to później zaczęła krzyczeć jak się tatuś ociągał i wyglądało to tak: kilka krzyków - zerknięcie na tatę czy będzie reakcja - znowu kilka krzyków - znowu zerkanie. I tak kilka razy aż się z niej zaczęliśmy śmiać w głos, to ta się wtedy sama chichrać zaczęła
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już widzę jak Kuba potrafi się awanturować o to żeby go ponosić. a jak się go nosi i stanie na chwilę to jak mu się znudzi widok to zaraz jest prężenie się, wyginanie, stękanie... a ja ulegam bo jak na niego patrzę to mi serce topnieje
|
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
witam nocke miałam z dupy. do tego tz przegial pale wczoraj i jestem wściekła... także dzień zaczynam w podlym. nastroju.
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- do tego Amelia. znowu nie je.. |
|
|
|
#981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i do tego siedzieliśmy przy niej obydwoje, a ona wyraźnie patrzyła na męża i oczekiwała, że to on jej tą zabawkę podsunie, bo mama nigdy aż tak nie ułatwiała
|
|
#982 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jejku ja poród tak dokładnie pamiętam jakby to było kilka dni temu a tu już za chwile połowa listopada
|
||
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie dotrą paczki z ciuchami z dwóch stron i o jednej wiem, że są wśród nich sukienki, więc proszę mnie nie kusić allegro.
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dla Tż ![]() Mamcia, nie smutaj Trochę rzadziej się teraz udzielam, ale przyłapałam się na tym, że zamiast zrobić coś w domu, albo pobawić dłużej z synkiem, to ja od razu na wizaż lub inne strony (ale głównie na wizaż) Dlatego, postanowiłam sobie zrobić mini odwyk i używać laptopa tylko wtedy, kiedy Alex śpi a ja zrobiłam już coś pożytecznego. Miłego dnia
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też tak powinnam
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
Prince spóźnione najlepsze życzenia dla Rozalki
klas ki:Agunia współczuję , że weekend nie wypalił ![]() Anna nasze dzieciaczki są jeszcze za malutkie na nie karmienie w nocy jeśli tego się domagają. Swoją drogą też się spotkałam z takim pomysłem ![]() Soleilka też kocham banany szczególnie takie dojrzałe...mniam Pokaże WAm dwa zdjęcie Nadii w złotej sukience z chrzcin
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dziś znowu w biegu Muszę pozałatwiać kilka spraw, a później mam zajęcia na prawko Ciekawe kiedy odpocznę... Chyba po śmierci ![]() Wczoraj mieliśmy akcję darcie. Fabi rozpaczliwie płakał, tak jak po zabiegu na kanalik, nie wiedzieliśmy co mu jest... TŻ nasmarował mu dziąsełka Dentinoxem i przeszło Niech już ten ząbek wyjdzie Wszystkiego najlepszego dla Poli |
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
M. obudziła mnie o 8, po czym od 9 domagała się drzemki
Co za rozkapryszona kobietka ![]() Cytat:
nie wiedziałam!!!
|
|
|
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka Kochane Mamusie
podczytywałam Was przez weekend, no ale nie miałam jak pisać, bo weekendy staram się spędzać rodzinnie ![]() anna ja aktualnie dodaję, do każdego posiłku 1 miarkę kleiku ryżowego-Lilka dzięki temu niemal nie ulewa, no i je co 4h, a na noc dostaje 2 miarki do 150 ml mm i śpi, że hoho, raz do 6, drugi raz do 6.30 a dziś 5.30, a zjadła malutki no i moja Lilka zaczęła pić jeszcze udaje mi się karmić wieczorem i w nocy-ciekawe jak długo ![]() a dziś jest specjalny dzień-równo rok temu spłodziliśmy Nasz Najcudowniejszy Skarb-Naszą Lilutkę a jutro Małż ma urodziny-tak zrobił sobie dziecko w ramach prezentu i ruszam z Córą w miasto kupić mu prezent
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
czekam na kominiarza ![]() bedzie mi przepychal komin a taki młody i przystojny ![]() w ogólr pokluvilam sie z B bo ona twierdzi ze niepotrzeba. A kopci sie wiec jak nie potrzeba. Mowie do niej chcesz to sie zaczadź ale ja mam dziecko i nie pozwole by Jej cos sie stalo. Stwierdzila ze mam za duzo poieniedzy ze kominiarza wzywam ![]() Boze jak mnie wnerwia dziekuje wszystkim w imieniu Rozalki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

). Mała była głodna bo miała już 4 h przerwy i nic

a do tego w nocy pobudki co 2 h
może młody nadrabia małą ilość mleka w dzień
bo w ciągu dnia ma za mało, ssie mimo że nic nie leci mam nadzieje że dzięki temu za kilka dni będę mieć więcej pokarmu
Mamy zazwyczaj pobudki o 23 (w sumie to tu budzę ją sama), 1, 4, 6. Nie buntuję się bo w nocy mleko jest najbardziej kaloryczne, niech więc je

Koniecznie muszę je zrobić 

żeby Róża w końcu przestała ulewać. Biedactwo
za chrzest i fajne prezenty
Zapraszamy na serniczek
co o tym myślicie??![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Zjadłam prawie 2/3. 

klas ki: