Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 08:07   #1981
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

dziś może WRESZCIE rozstrzygnie się coś o pracy dla mojego męża...
trzymam kciuki! wazne kwestie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Powiedzcie proszę- jak z Waszym spaniem? Ja od paru dni kompletnie nie potrafię spać, budzę się w nocy
koszmarnie. pozno zasypiam, rano wstaje.
dzis np. o 5ej, ale o 7ej przysnelam na 40 minut

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 08:18   #1982
Dragusia88
Zakorzenienie

hej siedze i czekam teraz. 15miin sie meczylam zeby wypic to swinstwo. Pierwszy lyk a nie jest zle ale caly kubek najgorsze ze to takie geste. Moderna w niemczech tez trzeba to pic? Na chwile obeCna odechciewa sie drugiej ciazy. Hehe. Jak mi pobierala krew to myslalam ze mi cos pzebila. Wercila w tej zyle az zacznie leciec i pierwszy raz takie cieplo czulam jak leci. co do aktualnego tematu celowania w plec to

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 08:20   #1983
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Dzień dobry
Witamy sie w równo skończonym 16 tygodniu

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej siedze i czekam teraz. 15miin sie meczylam zeby wypic to swinstwo. Pierwszy lyk a nie jest zle ale caly kubek najgorsze ze to takie geste. Moderna w niemczech tez trzeba to pic? Na chwile obeCna odechciewa sie drugiej ciazy. Hehe. Jak mi pobierala krew to myslalam ze mi cos pzebila. Wercila w tej zyle az zacznie leciec i pierwszy raz takie cieplo czulam jak leci. co do aktualnego tematu celowania w plec to
Jaki to ma smak ja sie boje ze u mnie będą
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 08:22   #1984
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Witam w poniedziałek

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
hmmm... Znaczy dobrze zrozumiałam, że jeśli dziecko urodzi się po 15 marca, to 100% macierzyńskiem będzie trwał 20+6 tyg?
tak

Cytat:
A na zakończenie dnia coś z wizyty u teściów.
Teściowa otwiera nam drzwi i od wejścia "Cześć grubasy!". Pytam więc jakie grubasy i co ma na myśli, a ona niby w żartach, że o nas chodzi. Powiedziałam, że jestem w ciąży, a nie gruba.
Coś czuję, że gdy ja następnym razem otworzę drzwi, to powiem "Cześć gorole!"

o jezu, ja bym chyba albo znając moje obecne stany najpierw zabiła, a potem się rozhisteryzowała , ale dzielna byłaś

Cytat:
hej dziewczyny

przez cały weekend dzidziuś kopnął tylko 2razy, a od wczoraj ani RAZ!!!
mąż czekał po kilkanaście razy żeby go mały/mała kopnął / kopnęła ale skąd nawet nie myśli maluch dać znać że tam jest ... ehhhh... pewnie bobas jest jeszcze za mały żeby tak cały czas kopać ... ale jesteśmy już w 20tc, więc liczę że teraz bd rósł w silę a tym samym coraz częściej dawał o sobie znać!!!

!
No mój też się słabo rusza, obstawiam jednak trochę tłuszczyku no i stwierdzone na usg łożysko z przody więc amortyzuje, głowa do góry - jeszcze będziemy miały dość kopniaczków, no tak sobie tłumaczę...

Dragusia88 o to miłej zabawy, opisz nam koniecznie, jak było, po

Cytat:
Hej kochane...

Powiedzcie proszę- jak z Waszym spaniem? Ja od paru dni kompletnie nie potrafię spać, budzę się w nocy, a kręgosłup, to mi chyba wkrótce odpadnie. Mąż wczoraj zrobił mi masaż Trochę pomógł, ale dziś to samo...

A taki ma maly off-top. Stanęłam wczoraj na wadze....82 kg prawie.... Czyli co? 12 kg mi przybyło......Ale jak????? Mam nadzieję, że to moje ostatnie problemy z trawieniem, no ale jakby nie spojrzeć to niedługo 6 miesiąc zaczynamy i chudnąć nie będę Chociaż i tak wszystko ulokowało się na brzuszku no i biust mi ostatnio dość urósł.
Ja śpię dobrze, a co do wagi, to spokojnie, zrzucisz wszystko, ja też jestem trochę zdołowana tym tyciem, no ale co zrobić, mnie jeszcze dowaliły te dwa okresy leżenia na początku ciąży i teraz znowu prawie 3 tyg na chorobowym ..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Witam się w 26 tygodniu ale leci

No to teraz nic tylko czekać na wyniki badań dziewczyn i relacje
Stary 2012-11-12, 08:24   #1985
Dragusia88
Zakorzenienie

co do tej plci bo mi urwalo ja u mnie sie teoria nie sprawdzila bo bylo 2 dni przed owj wiec powi na byc dziewczyna a jest chlopak. smak? Cukru. Najgorsze grudki.

Stary 2012-11-12, 08:24   #1986
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

aa zagłosowane !
Stary 2012-11-12, 08:30   #1987
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

A ja dziś jadę na wycieczkę ze szkoły rodzenia na PORODÓWKE ciekawe czy uda się wejśc...

za 26 tydz.
to ja czekam na relację z wycieczki:brzyda l:

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
co do tej plci bo mi urwalo ja u mnie sie teoria nie sprawdzila bo bylo 2 dni przed owj wiec powi na byc dziewczyna a jest chlopak. smak? Cukru. Najgorsze grudki.

Dagusia trzymaj się dzielnie

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 08:45   #1988
czarny flamaster
Zadomowienie

Trochę niewyraźne ale jest Brzuszek w 22 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22.jpg (37,0 KB, 65 załadowań)

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 08:52   #1989
nestelle
Zakorzenienie

cześć , wstałam o 6 i odziwo nie było tak strasznie....
ninka ma troszkę kaszelek więc odwożąc ich do szkoły i przedszkola wpakowałam syrop do torebki i jazda. otwierając torebkę w przedszkolu - wszystko pływało w syropie.... ,nie zakręciłam do końca butelki ... na szczęście dokumenty itp.były w osobnej kieszonce ale reszta... klei się to mało powiedziane .... następna powódż "syropowa"..... .....

Cytat:
A na zakończenie dnia coś z
wizyty u teściów.
Teściowa otwiera nam drzwi i od wejścia "Cześć grubasy!". Pytam więc jakie grubasy i co ma na myśli, a ona niby w żartach, że o nas chodzi. Powiedziałam, że jestem w ciąży, a nie gruba.
.... albo "cześć staruszki".... ma tupet .....
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem mały tak szalał jak nigdy pierwszy raz tak długo. TŻ trzymał rękę to tyle razy dostał
za szaleństwa małego !

Cytat:
mąż czekał po kilkanaście razy żeby go mały/mała kopnął / kopnęła ale skąd nawet nie myśli maluch dać znać że tam jest ... ehhhh... pewnie bobas jest jeszcze za mały żeby tak cały czas kopać ... ale jesteśmy już w 20tc, więc liczę że teraz bd rósł w silę a tym samym coraz częściej dawał o sobie znać!!!

i kolejny tydzień pracy rozpoczął się z pięciokrotnym podejściem do wstawania ehhhh... po weekendowym leniuchowaniu do 10tej tak okrutnie nie chciało mi się otwierać oczy o godz. 6:15 ... całe szczęście do pracy mam 'całe' 3minuty tj. ok 1km drogi

poza tym po wczorajszych dziwnych 3 godzinnych bólach pod żebrami i w niskim podbrzuszu nic się nie dzieje... nie wiem z czego takie boleści i pikanie mnie dopadło... tzn. chyba przypuszczam, że zjadłam takiego ostrzejszego sosu do ryżu i masz babo placek... ja sama mam zespół wrażliwego jelita, ale nie mogę brać leków na tą dolegliwość w ciąży ze względu na skład ... trudno przeżyję ...

od rana znów mam MEGA mdłości... ja nie wiem... nic nie pomaga... przejdzie pewnie dopiero koło południa a potem znów na wieczór dopadną mnie mdłości ... trudno przeżyje ...

odliczam dni a nawet godziny do badania usg... a to dopiero 28 listopada!!! wrrrr...całe 2,5 tygodnia - matko z córką taki kawał czasu... mam nadzieję, że wszystko bd ok i z uśmiechami od ucha do ucha wyjdziemy od lekarza wiedząc jak zwracać się do naszego dzidziusia tj. on / ona

dziś może WRESZCIE rozstrzygnie się coś o pracy dla mojego męża... co prawda totalnie poza jego profesją, i bd musiał dojeżdżać ok 40minut w jedna stroną przez kilka msc ale trudno... na strat ważne żeby miał jakąkolwiek robotę a potem może już szukać lub sam próbować w jakiejkolwiek dziedzinie ... więc mam strasznego stresa, bo widzę jak się chłopina męczy w domu ... trzymajcie kciuki, żeby właśnie dziś się wreszcie coś wyjaśniło!
no to za męża aby dostał tą pracę !
no i mam nadzieję ,że samopoczucie się polepszy- a maleństwem się nie martw- jak zaskoczy z kopaniem to nie będzie zmiłuj.....
Cytat:
witam się w środku nocy jak dla mnie oczywiście musiałam najpierw na forum wejść a dopiero teraz mogę zacząć sie ubierać i iść pić glukozę
chociaż wolałabym najpierw się napić przesmacznej zimnej gazowanej koli
tak mi się chce pić że masakra

idę jak będę w stanie to może na tel was poczytam w przychodni.

miłego ranka.
no smacznej glukozy .....
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Przyzwyczaiłam się już do myśli, że będziemy mieć córeczkę. Choć jak kolejne dziewczyny piszą że mają synków to jeszcze mnie tam mała zazdrość chwyta, a raczej przykro mi się robi dlaczego nie my. Jakieś głupie uczucie, że zawiodłam tż ale chyba sama sobie wkręcam bo i tak na to wpływu nie mamy. A najważniejsze, że jest i jest zdrowe ;-) gupia jestem wiem.
nestelle wy to macie przeboje nic tylko basen otwierać A Ninka jest genialna i ja widzę, że dziewczynki wcześniej zaczynają mówić niż chłopcy i za to takie teksty mają A tak jak u ciebie koleżanki siostra ma synka starszego i młodszą Julkę a te jej teksty to normalnie ubaw po pachy i jak do brata z tekstami wyskakuje to komedia.
Dragusia88 u nas się wszyscy cieszą, że dziewczynka ponieważ:
1) w rodzinie pierwsza dziewczynka urodziła się 5 lat temu
2) jak do tej pory to jedyna dziewczynka
3) w ciągu tych 5 lat urodziło się w najbliższej rodzinie 8 chłopców i jeden jest w drodze
Czyli statystyka rodzinna 9 chłopców : 2 dziewczynki
Babcie i ciocie przynajmniej moja siostra i bratowa są wniebowzięte I jeden dziadek także bo do drugiego nie mam pewności
chyba się naprawdę bardzo nastawiliście na tego chłopca.... ale naprawdę cudownie mieć też dziewczynkę , no i jeśli w ogóle mieć pretensje co do płci (choć to niezależne świadomie od nas) to do faceta - to ich plemniki decydują....
co do nastawienia innych to myślę ,ze rodzina się ucieszy z każdej płci ....
a co do szybkości mówienia u dzieci to np.mój kuba zaczął też szybciutko.... może to normalne,może genetycz.a może przez to ,że ja "nawijałam" odkąd się urodzili np. o wszystkim i o niczym ,mówiłam,mówiłam,mówiłam. ..... no i teraz Oni mówią ,mówią....

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
eh no i wstalam, haha ale powiem wam - nie radze jesc pol sloika NUTELLI - czulam czulam jak Emilek sie rusza, ale kopniaka nie zapodal
no ale nie moglam sie oprzec pokusie i zjedzenia jej, tak ladnie do mnie mowila ''kasiu kasiu ZJEDZ MNIE !!!
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ja za to zjadłam pół paczki ciastek, bo też do mnie mówiły
rozgrzeszam się, że to "Niedziela" haha
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
no to ja wciągnęłam wczoraj całą tubkę tego zagęszczone mleka zawsze miałam problem, żeby od razu zjeść bo mnie mdliło a teraz raz dwa i mleczka nie było
a codziennie sobie obiecuj, że już dzisiaj nic nie zjem słodkiego
.... no ja też wczoraj przesadziłam ...zjadłam tyle sushi ,że czułąm się jak sumo....

Cytat:
Stary 2012-11-12, 08:54   #1990
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
to tak jak my

dzień dobry mamuśki rozpoczynamy 17 tydzień
przecież niedawno był 7..12..15 tydzień- jak to leci

co do spania.. ja się budzę codziennie o 4 rano bo Tż jedzie do pracy i później nie śpię godzinę bo nie umiem zasnąć ;/ koleżanka ost mówiła, że to nie dobrze bo jak urodzę to dziecko będzie też o tej porze dziennie wstawało ale to też wina kataru przeklętego ;/

dopadło mnie przeziębienie ;/ do tego wczoraj znowu te skurcze/kłucie w pachwinie (wracałam z wc na czworaka, zgięta w pół i z rykiem) najdziwniejsze że jak leżę i podkurcze nogi to przechodzi tak po pól h..
nie wiem czy to urok ciąży czy coś poważnego..

dziewczyny kupujecie elektroniczną nianię? bo widziałam ostatnio fajne i nie wiem jak się na to nastawiać.. aa i widziałam też fajne termometry do uszka

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 09:06   #1991
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość

Cytat:

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

co do kłucia w pachwinach i w podbrzuszu to też miałam ale na początku ciąży - niby to normalne ... wszystko się rozchodzi ,rozlużnia ...no mi też twardniał brzuch i przez to odczuwałam wszystko bardziej - ale na to brałam luteinę ...
a co do niani elektronicznej to kupiłam jak urodziłam kubę ale to taki bajer w sumie ....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 09:27   #1992
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ninka ma troszkę kaszelek więc odwożąc ich do szkoły i przedszkola wpakowałam syrop do torebki i jazda. otwierając torebkę w przedszkolu - wszystko pływało w syropie.... ,nie zakręciłam do końca butelki ... na szczęście dokumenty itp.były w osobnej kieszonce ale reszta... klei się to mało powiedziane .... następna powódż "syropowa"..... .....

.... no ja też wczoraj przesadziłam ...zjadłam tyle sushi ,że czułąm się jak sumo....

o jenyyy syrop

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
to tak jak my

co do spania.. ja się budzę codziennie o 4 rano bo Tż jedzie do pracy i później nie śpię godzinę bo nie umiem zasnąć ;/ koleżanka ost mówiła, że to nie dobrze bo jak urodzę to dziecko będzie też o tej porze dziennie wstawało ale to też wina kataru przeklętego ;/

dopadło mnie przeziębienie ;/ do tego wczoraj znowu te skurcze/kłucie w pachwinie (wracałam z wc na czworaka, zgięta w pół i z rykiem) najdziwniejsze że jak leżę i podkurcze nogi to przechodzi tak po pól h..

dziewczyny kupujecie elektroniczną nianię? bo widziałam ostatnio fajne i nie wiem jak się na to nastawiać.. aa i widziałam też fajne termometry do uszka
za 17
elektroniczną nianię nie bo mamy maleńkie mieszkanko więc nie ma sensu ale termometr do uszka tak

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
piękny maleńki brzuszek

jeśli chodzi o wagę to coś mi się zdaje, że nawaliła

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 09:54   #1993
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
co do kłucia w pachwinach i w podbrzuszu to też miałam ale na początku ciąży - niby to normalne ... wszystko się rozchodzi ,rozlużnia ...no mi też twardniał brzuch i przez to odczuwałam wszystko bardziej - ale na to brałam luteinę ...
a co do niani elektronicznej to kupiłam jak urodziłam kubę ale to taki bajer w sumie ....
mam nadzieję, że szybko się rozciągnie i wszystko będzie ok
najlepsze jest to, że mnie to łapie przeważnie jak wychodzę z domu.. może podświadomie to przywołuje na wypadek gdyby miało mnie złapać gdzieś na mieście

Cytat:
elektroniczną nianię nie bo mamy maleńkie mieszkanko więc nie ma sensu ale termometr do uszka tak
no właśnie też mi się wydaje, że to bajer trochę.. w sumie też mamy nie za duże mieszkanie, pokój dziecka zaraz obok salonu więc chyba odpuszczę..

dziewczyny ogląda może któraś?
ja podczytuję bloga.. podziwiam tą kobietę.. całą ciążę nagrała, opisywała no i do tego poród! ja za każdym razem ryczę jak to oglądam zawsze uśmiechnięta i pełna energii..
http://www.youtube.com/watch?v=uLrNulUx7xc&feature=plcp

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 09:57   #1994
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny pokażę wam pierwsze ciuszki jakie zamówiłam a mówiłam, że zacznę od stycznia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5516558959_1_1_1.jpg (36,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5459554959_1_1_1.jpg (42,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4873562403_1_1_1.jpg (41,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4873561959_1_1_1.jpg (36,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3973597250_2_1_1.jpg (34,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3973594250_2_2_1.jpg (31,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3973594250_2_1_1.jpg (29,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2855553620_1_1_1.jpg (31,2 KB, 17 załadowań)
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 09:58   #1995
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ojejjj wspolczuje, juz sobie wyobrazam, jak to wstretnie moze smakowac

a czy w Niemczech takie badanie sie wykonuje? hmm.. tez sie pije taki roztwor pomiedzy 24-28 tygodniem.. ale nie wiem, czy to wszystkie mamy czy tylko te z ryzyka tego niestety nie wiem... mam nadzieje, ze mnie to badanie ominie

Cytat:
ojjj jaki juz fajny zaokraglony brzusio
Stary 2012-11-12, 10:04   #1996
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witajcie!
i znów tydzień pracy przede mną
Czy to juz połowa u mnie czy za tydzień ?
za tydzien kochana. ALE SZYBKO ZLECI

Cytat:
hej dziewczyny

odliczam dni a nawet godziny do badania usg... a to dopiero 28 listopada!!! wrrrr...całe 2,5 tygodnia - matko z córką taki kawał czasu... mam nadzieję, że wszystko bd ok i z uśmiechami od ucha do ucha wyjdziemy od lekarza wiedząc jak zwracać się do naszego dzidziusia tj. on / ona

dziś może WRESZCIE rozstrzygnie się coś o pracy dla mojego męża... co prawda totalnie poza jego profesją, i bd musiał dojeżdżać ok 40minut w jedna stroną przez kilka msc ale trudno... na strat ważne żeby miał jakąkolwiek robotę a potem może już szukać lub sam próbować w jakiejkolwiek dziedzinie ... więc mam strasznego stresa, bo widzę jak się chłopina męczy w domu ... trzymajcie kciuki, żeby właśnie dziś się wreszcie coś wyjaśniło!
hej ja tez jestem w 20 tyg i moj szkrab tez niezbyt ruchliwy (kopaicy jest) ale moze to sie zmieni jak podrosnie ciut troszeczke.
co do twego samopoczucia yhmmm, dziwnie ze nadal sie tak paskudnie czujesz no ale kazda kobieta jest inna, wierze ze juz niedlugo ci wszytsko przejdzie i bedziesz mogla sie rozkoszowac spokojnym oczekiwaniem na dzidzie
co do pracy meza 3mamy kciuki by sie udalo, i niech sie nie przejmuje ja 5 miesiecy dojezdzalam z Sosnowca na Tychy jakie yhmm 1h45m w busach i 3 przesiadki i dalam rade

Cytat:
Hej kochane...

Powiedzcie proszę- jak z Waszym spaniem? Ja od paru dni kompletnie nie potrafię spać, budzę się w nocy, a kręgosłup, to mi chyba wkrótce odpadnie. Mąż wczoraj zrobił mi masaż Trochę pomógł, ale dziś to samo...

A taki ma maly off-top. Stanęłam wczoraj na wadze....82 kg prawie.... Czyli co? 12 kg mi przybyło......Ale jak????? Mam nadzieję, że to moje ostatnie problemy z trawieniem, no ale jakby nie spojrzeć to niedługo 6 miesiąc zaczynamy i chudnąć nie będę Chociaż i tak wszystko ulokowało się na brzuszku no i biust mi ostatnio dość urósł.
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeee a gdzie ty niby masz te 82kg, na zdjeciu jakie dalas super laska i sie nie przejmuj ja wypadowa mialam 88 teraz jest 84 i modla sie by 100kg nie przekroczyc, ale sisotra i tak mnie dobila ze ok idzie mi w brzuch ale dupa i tak sie rozrosla
co do spania SPIE jak dziecko jesli uda mi sie usnac w miare szybko

u mnie jest tak samo tylko same DZIEWCZYNY
- mama ma 2 braci - starszy ma corke (85' - ona ma juz 2 corki 2004 i 2008) i syna (89')
mlodszy na 3 cory (95'-2008-2009)
no i nas mamcia ma 3 ( 83' ja 86 i 94')

za to tata ma tylko brata co ma parke - cora (93'') syn (97')

wiec ciesze sie ze bedzie u mnie SYNUS !!!

Cytat:
no to ja wciągnęłam wczoraj całą tubkę tego zagęszczone mleka :[COLOR="Silver"]
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa
o boshe tez chce !!! teraz w tej chwili !!!!!!!!!!!!!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2012-11-12 o 10:07
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 10:13   #1997
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Tych Twoich kg nie widać, super brzuszek!

jolanT ja nie kupuję niani, dziecko śpi u nas w pokoju na początku, a jak zacznie płakać to usłyszę w całym mieszkaniu.

Cytat:
Dziewczyny pokażę wam pierwsze ciuszki jakie zamówiłam a mówiłam, że zacznę od stycznia
bardzo ładne. Skąd ?

U nas w rodzinie wszyscy się po prostu cieszą na potomka, bo jesteśmy pierwsi od jakiś 27 lat ( siostra męża) poza tym żadnych dzieci jeszcze nie ma, nikomu się jakoś nie śpieszy do dzieciaków. Więc my zapoczątkowaliśmy falę, i w zasadzie wszyscy by się chyba cieszyli i tak samo na chłopca i na dziewczynkę, bez jakiś zakrętek w którąś ze stron. Ja preferowałam córkę, no ale jak wyszło że Dziedzic to jakoś się przestawiłam w sekundę. Będzie dobrze dziewczyny ! I tak zwariujemy na ich punkcie.
Stary 2012-11-12, 10:30   #1998
myaja
Rozeznanie

kochane moje
dzięki za trzymanie kciuków za mążusia... chciałabym żeby coś się ruszyło do przodu, choć pewnie nie ja jedyna ... a jeśli chodzi o dojazdy, to nie byłoby tak źle tj tylko 45minut i to po prostej ładnej drodze, bez korków... więc nic się mu ewentualnie nie stanie jak trzeba bd dojeżdżać a z czasem starać się o przeniesienie bliżej... kurde OBY coś się wyjaśniło ... a najlepiej to żeby robotę dostał i heyah

kobietki czy Wy w 20tc miałyście wrażenie pęczniejącego brzucha???
bo ja od kilku dni czuję, jakby sobie za dużo zjadła i brzuch jest 'za mały' jest taki... 'napęczniały' i pełny? ... jakbym miała za mało skóry ... doszłam do wniosku, że dzidziuś rośnie i faktycznie mam za mały brzuch ... ... ... ...

co do naszej wagi:
ja mam 170cm wzrostu, ważyłam przed ciążą (taka stała waga po schudnięciu) 60/61 kg, teraz ważymy 64/65 kg zależy na jakiej wadze staniemy uważam, że nie jest źle... jednak przed nami czas największego wzrostu a tym samym wagi - oby tylko dzidziuś rósł - ja nie koniecznie moja mam w ciąży ze mną o bratem przytyła ... uwaga ... po + 26 i 28 kg później do 5msc ważyła jeszcze mniej niż przed ciążą... jej waga przed ciążą wynosiła 58kg po ciąży (każdej) 55kg
tak i ja mogę tak chudnąc ale już nie koniecznie mieć aż tyle kg do zrzucenia...

Edytowane przez myaja
Czas edycji: 2012-11-12 o 10:35
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 10:35   #1999
kasia86bgo
Zakorzenienie

ja juz zwariowalam
chcialabym miec go juz w ramionach a tu jeszcze trzeba poczekac
no i wytrzymac same wiecie CO

Stary 2012-11-12, 10:39   #2000
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ja juz zwariowalam
chcialabym miec go juz w ramionach a tu jeszcze trzeba poczekac
no i wytrzymac same wiecie CO
Ja od początku ciąży do męża mówię, że już chcę poród i szkraba mieć przy sobie Może dopiero na porodówce przyjdzie mi lęk przed porodem, bo na razie czekam na niego jak dziecko na Gwiazdkę

Boooooże, kręgosłup mnie boli..... Mam jeszcze tyle w mieszkaniu do ogarnięcia, a tak mi się nie chce....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 10:45   #2001
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Tych Twoich kg nie widać, super brzuszek!

jolanT ja nie kupuję niani, dziecko śpi u nas w pokoju na początku, a jak zacznie płakać to usłyszę w całym mieszkaniu.

bardzo ładne. Skąd ?

U nas w rodzinie wszyscy się po prostu cieszą na potomka, bo jesteśmy pierwsi od jakiś 27 lat ( siostra męża) poza tym żadnych dzieci jeszcze nie ma, nikomu się jakoś nie śpieszy do dzieciaków. Więc my zapoczątkowaliśmy falę, i w zasadzie wszyscy by się chyba cieszyli i tak samo na chłopca i na dziewczynkę, bez jakiś zakrętek w którąś ze stron. Ja preferowałam córkę, no ale jak wyszło że Dziedzic to jakoś się przestawiłam w sekundę. Będzie dobrze dziewczyny ! I tak zwariujemy na ich punkcie.
ObserwujeCie ciuszki z zary te mi się wyjątkowo podobały i taki zestaw 5 śpiochów by body z kolekcji "i love" ale same duże rozmiary ale czatuję jakby co kupię
a teraz wybieram buciki na przyszły miesiąc z tych lepszych ciuszków dla małej (1 na miesiąc) http://www.coocoo.pl/ubranka-dla-nie...iemowleta.html i nie wiem które
Stary 2012-11-12, 10:48   #2002
kasia86bgo
Zakorzenienie

a ja wpadlam na 'szatanski' pomysl
otoz ost czasu moje licealne koleznki zaczely sie rozmanzac w tempie ekspersowym 85'% z nich ma chlopcow w rozym wieku od 2latek do miesiaca. i do tych starszych napisalam meila na fejsie ze jakby mialy jakies ubranka to ja chetnie odkupie lecz po nowym roku, bo musze czekac na dodatkowa kase z pracy i ciekawa jestem czy jakas odpowie.

jak nie to sie nie zalamie bo znajac moja mame jak przyjedzie to 2 torby beda same dla dziecka hahah

Stary 2012-11-12, 11:11   #2003
oliwka__
Zakorzenienie

czarny flamaster śliczny brzusio

Cytat:

.... albo "cześć staruszki".... ma tupet .....

za szaleństwa małego !

chyba się naprawdę bardzo nastawiliście na tego chłopca.... ale naprawdę cudownie mieć też dziewczynkę , no i jeśli w ogóle mieć pretensje co do płci (choć to niezależne świadomie od nas) to do faceta - to ich plemniki decydują....
co do nastawienia innych to myślę ,ze rodzina się ucieszy z każdej płci ....
a co do szybkości mówienia u dzieci to np.mój kuba zaczął też szybciutko.... może to normalne,może genetycz.a może przez to ,że ja "nawijałam" odkąd się urodzili np. o wszystkim i o niczym ,mówiłam,mówiłam,mówiłam. ..... no i teraz Oni mówią ,mówią....
nestelle współczuje kolejnej syropowej powodzi już sobie wyobrażam torebkę w syropie
Mi niby było obojętne ale gdzieś widać w podświadomości było zakodowane, że chłopiec dla tż to się ucieszy ale z córki też będzie się cieszył i chyba nawet tż się szybciej oswoił z tą myślą. Też mu mówiłam, że płeć tylko zależy od tego jakie on ma plemniczki

Cytat:
to tak jak my

jolanT mi się wydaje, że te tygodnie wloką się strasznie jutro skończę 17 i zacznie mi się 18 ale to wolno leci.
Co do kłucia ja też tak mam ale położę się na 15-30 minutek jak mogę i jest ok lekarz powiedział, że ciągnięcie i takie ukucia to jest przemęczenie, zła pozycja itp.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2012-11-12 o 11:40

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 11:32   #2004
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
jolanT mi się wydaje, że te tygodnie wloką się strasznie jutro skończę 17 i zacznie mi się 18 ale to wolno leci.
...kurcze to ale mamy różne odczucia bo ja jestem przerażona jak mi czas leci - mam wrażenie,że ktoś mi dni ,tygodnie "przewija do przodu"i raz mam poniedziałek za chwilę piątek .....
a z mojego doświadczenia wiem,że najbardziej się dłuży ostatni miesiąc...... już ciężko,nuuudno ... no i chciałoby się TO mieć za sobą....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-11-12 o 11:34
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 11:34   #2005
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Rzeszów[COLOR="Silver"]

.
to niedaleko a wiesz już gdzie będziesz chciała rodzić?
Stary 2012-11-12, 11:36   #2006
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

ja nie kupuje aż tak wielkiej chaty nie mam

Cytat:
cuda
Cytat:
kobietki czy Wy w 20tc miałyście wrażenie pęczniejącego brzucha???
bo ja od kilku dni czuję, jakby sobie za dużo zjadła i brzuch jest 'za mały' jest taki... 'napęczniały' i pełny? ... jakbym miała za mało skóry ... doszłam do wniosku, że dzidziuś rośnie i faktycznie mam za mały brzuch ... ... ... ...
nie masz za malego brzucha. kiedyś na którymś wątku była dziewczyna co do porodu szła mając brzuch jak 4 mc a gdzies dzidzius sie miescil
no ja mam czasami uczucie takie. no ale to normalne

jestem juz w domu. w nagrode zahaczyłam o maka i wsunęłam wieśmaca i fryty

Stary 2012-11-12, 11:58   #2007
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a my jutro na 7.30 jedziemy na to dodatkowe usg do szpitala, żeby się dowiedzieć co z tą stópką naszego szkraba... Kurcze, ale się boję Jak tydzień temu na połówkowym ginka nam powiedziała że chyba coś jest nie tak, to myślałam że nie wytrzymam tego tygodnia do tego dodatkowego usg... Ale powiem Wam, że tydzień zleciał nie wiadomo kiedy... a ja wcale sie z tego nie cieszę, tylko boję się tam jutro jechać Przez ten tydzień chyba pogodziłam się z tym co usłyszeliśmy tydzień temu... a teraz boję się, że jutro np. oprócz tego wynajdą jeszcze coś innego Trzymajcie kciuki, bo już nieraz te kciuki potrafiły zdziałać cuda...

3mam kciuki

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
A na zakończenie dnia coś z wizyty u teściów.

"dowcipną" masz teściową

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Hej Kochane

Ja w weekend odpoczywałam w domku choć w sobotę musiałam iść na parę godzinek do pracy tak więc jak wróciłam zaczęliśmy z tż oglądać seriale i tak na okrągło w sobotę do 2 w nocy (uwierzycie ze nie zasnęłam i wytrzymałam pierwszy raz od kiedy w ciąży jestem tak długo wytrzymałam) wczoraj także robiłam odpoczynek od komputera tyle co wieczorkiem zaczęłam was nadrabiać bo tyle żeście naprodukowały

Przyzwyczaiłam się już do myśli, że będziemy mieć córeczkę. Choć jak kolejne dziewczyny piszą że mają synków to jeszcze mnie tam mała zazdrość chwyta, a raczej przykro mi się robi dlaczego nie my. Jakieś głupie uczucie, że zawiodłam tż ale chyba sama sobie wkręcam bo i tak na to wpływu nie mamy. A najważniejsze, że jest i jest zdrowe ;-) gupia jestem wiem.
zawiodłaś tż? Kobieto, przecież to nie od Ciebie zależało jaka będzie płeć dziecka. Materiał genetyczny masz od swojego partnera - to dzięki niemu macie dziewczynkę. Wiem, że mój mąż też pewnie wolałby chłopca jako pierwsze dziecko, ale wiem, że jak będzie dziewczynka to też będzie zadowolony. Nie wyobrażam sobie żeby robił mi jakiekolwiek fochy albo okazywał by swoje niezadowolenie - dla mnie zachowanie nie do przyjęcia. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
śliczny brzunio

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
to tak jak my

za 17tc
Stary 2012-11-12, 11:58   #2008
OtTakaJa
Zakorzenienie

WItam mamusie
Śniły mi się dzisiaj martwe myszy
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Jakos nie moge sie wbic w rozmowe podswiadomie ignoruje tematy zwiazane z wanienkami, butelkami, wozkami itd.
Nie wiem nawet co mi jest potrzebne, jak podejsc do tematu, jak wybrac i zdecydowac to wszystko to dla mnie czarna magia..
Jakbym siebie czytała, dobrze, że nie jestem sama

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 11:59   #2009
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
padłam... piękne ciuszki
Stary 2012-11-12, 12:03   #2010
Dragusia88
Zakorzenienie

dziewczyny głupie pytanie jak chcę żeby maluch spał w śpiworku zamiast kołdry to zestaw kołdra i poducha mi nie potrzebne nie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości