|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
trzymam kciuki! wazne kwestie
![]() Cytat:
dzis np. o 5ej, ale o 7ej przysnelam na 40 minut ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1982 |
Zakorzenienie
|
hej siedze i czekam teraz. 15miin sie meczylam zeby wypic to swinstwo. Pierwszy lyk a nie jest zle ale caly kubek
![]()
![]() |
#1983 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Witamy sie w równo skończonym 16 tygodniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1984 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam w poniedziałek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dragusia88 o to miłej zabawy, opisz nam koniecznie, jak było, po ![]() Cytat:
![]() No to teraz nic tylko czekać na wyniki badań dziewczyn i relacje ![]()
![]() |
![]() |
#1985 |
Zakorzenienie
|
co do tej plci bo mi urwalo ja u mnie sie teoria nie sprawdzila bo bylo 2 dni przed owj wiec powi na byc dziewczyna a jest chlopak. smak? Cukru. Najgorsze grudki.
![]() |
#1987 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
za 26 tydz. ![]() to ja czekam na relację z wycieczki ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Dagusia trzymaj się dzielnie ![]()
![]() |
![]() |
#1988 |
Zadomowienie
|
Trochę niewyraźne ale jest
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1989 | ||||||||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ninka ma troszkę kaszelek więc odwożąc ich do szkoły i przedszkola wpakowałam syrop do torebki i jazda. otwierając torebkę w przedszkolu - wszystko pływało w syropie.... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i mam nadzieję ,że samopoczucie się polepszy- a maleństwem się nie martw- jak zaskoczy z kopaniem to nie będzie zmiłuj..... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do nastawienia innych to myślę ,ze rodzina się ucieszy z każdej płci .... ![]() a co do szybkości mówienia u dzieci to np.mój kuba zaczął też szybciutko.... może to normalne,może genetycz.a może przez to ,że ja "nawijałam" odkąd się urodzili np. o wszystkim i o niczym ,mówiłam,mówiłam,mówiłam. ..... no i teraz Oni mówią ,mówią.... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1990 |
Zadomowienie
|
to tak jak my
![]() dzień dobry mamuśki rozpoczynamy 17 tydzień ![]() przecież niedawno był 7..12..15 tydzień- jak to leci ![]() co do spania.. ja się budzę codziennie o 4 rano bo Tż jedzie do pracy i później nie śpię godzinę bo nie umiem zasnąć ;/ koleżanka ost mówiła, że to nie dobrze bo jak urodzę to dziecko będzie też o tej porze dziennie wstawało ![]() dopadło mnie przeziębienie ;/ do tego wczoraj znowu te skurcze/kłucie w pachwinie (wracałam z wc na czworaka, zgięta w pół i z rykiem) najdziwniejsze że jak leżę i podkurcze nogi to przechodzi tak po pól h.. nie wiem czy to urok ciąży czy coś poważnego.. dziewczyny kupujecie elektroniczną nianię? bo widziałam ostatnio fajne i nie wiem jak się na to nastawiać.. aa i widziałam też fajne termometry do uszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() co do kłucia w pachwinach i w podbrzuszu to też miałam ale na początku ciąży - niby to normalne ... wszystko się rozchodzi ,rozlużnia ...no mi też twardniał brzuch i przez to odczuwałam wszystko bardziej - ale na to brałam luteinę ... a co do niani elektronicznej to kupiłam jak urodziłam kubę ale to taki bajer w sumie ....
![]() |
#1992 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() elektroniczną nianię nie bo mamy maleńkie mieszkanko więc nie ma sensu ale termometr do uszka tak ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- piękny maleńki brzuszek ![]() ![]() jeśli chodzi o wagę to coś mi się zdaje, że nawaliła ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1993 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najlepsze jest to, że mnie to łapie przeważnie jak wychodzę z domu.. może podświadomie to przywołuje na wypadek gdyby miało mnie złapać gdzieś na mieście ![]() Cytat:
dziewczyny ogląda może któraś? ja podczytuję bloga.. podziwiam tą kobietę.. całą ciążę nagrała, opisywała no i do tego poród! ja za każdym razem ryczę jak to oglądam ![]() http://www.youtube.com/watch?v=uLrNulUx7xc&feature=plcp |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pokażę wam pierwsze ciuszki jakie zamówiłam a mówiłam, że zacznę od stycznia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy w Niemczech takie badanie sie wykonuje? hmm.. tez sie pije taki roztwor pomiedzy 24-28 tygodniem.. ale nie wiem, czy to wszystkie mamy czy tylko te z ryzyka ![]() ![]() ojjj jaki juz fajny zaokraglony brzusio ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do twego samopoczucia yhmmm, dziwnie ze nadal sie tak paskudnie czujesz ![]() ![]() ![]() co do pracy meza 3mamy kciuki by sie udalo, i niech sie nie przejmuje ja 5 miesiecy dojezdzalam z Sosnowca na Tychy jakie yhmm 1h45m w busach i 3 przesiadki i dalam rade ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do spania SPIE jak dziecko jesli uda mi sie usnac ![]() u mnie jest tak samo tylko same DZIEWCZYNY - mama ma 2 braci - starszy ma corke (85' - ona ma juz 2 corki 2004 i 2008) i syna (89') mlodszy na 3 cory (95'-2008-2009) no i nas mamcia ma 3 ( 83' ja 86 i 94') za to tata ma tylko brata co ma parke - cora (93'') syn (97') wiec ciesze sie ze bedzie u mnie SYNUS !!! ![]() ![]() Cytat:
o boshe tez chce !!! teraz w tej chwili !!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2012-11-12 o 10:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1997 | |
Wtajemniczenie
|
Tych Twoich kg nie widać, super brzuszek!
jolanT ja nie kupuję niani, dziecko śpi u nas w pokoju na początku, a jak zacznie płakać to usłyszę w całym mieszkaniu. Cytat:
U nas w rodzinie wszyscy się po prostu cieszą na potomka, bo jesteśmy pierwsi od jakiś 27 lat ( siostra męża) poza tym żadnych dzieci jeszcze nie ma, nikomu się jakoś nie śpieszy do dzieciaków. Więc my zapoczątkowaliśmy falę, i w zasadzie wszyscy by się chyba cieszyli i tak samo na chłopca i na dziewczynkę, bez jakiś zakrętek w którąś ze stron. Ja preferowałam córkę, no ale jak wyszło że Dziedzic to jakoś się przestawiłam w sekundę. Będzie dobrze dziewczyny ! I tak zwariujemy na ich punkcie. ![]()
![]() |
![]() |
#1998 |
Rozeznanie
|
kochane moje
![]() dzięki za trzymanie kciuków za mążusia... chciałabym żeby coś się ruszyło do przodu, choć pewnie nie ja jedyna ![]() ![]() ![]() kobietki czy Wy w 20tc miałyście wrażenie pęczniejącego brzucha??? ![]() bo ja od kilku dni czuję, jakby sobie za dużo zjadła i brzuch jest 'za mały' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do naszej wagi: ja mam 170cm wzrostu, ważyłam przed ciążą (taka stała waga po schudnięciu) 60/61 kg, teraz ważymy 64/65 kg zależy na jakiej wadze staniemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez myaja Czas edycji: 2012-11-12 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
ja juz zwariowalam
chcialabym miec go juz w ramionach ![]() no i wytrzymac same wiecie CO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Boooooże, kręgosłup mnie boli..... Mam jeszcze tyle w mieszkaniu do ogarnięcia, a tak mi się nie chce....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz wybieram buciki na przyszły miesiąc z tych lepszych ciuszków dla małej (1 na miesiąc) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2002 |
Zakorzenienie
|
a ja wpadlam na 'szatanski' pomysl
![]() otoz ost czasu moje licealne koleznki zaczely sie rozmanzac w tempie ekspersowym ![]() ![]() ![]() ![]() jak nie to sie nie zalamie bo znajac moja mame jak przyjedzie to 2 torby beda same dla dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2003 | ||
Zakorzenienie
|
czarny flamaster śliczny brzusio
![]() Cytat:
![]() Mi niby było obojętne ale gdzieś widać w podświadomości było zakodowane, że chłopiec dla tż to się ucieszy ale z córki też będzie się cieszył i chyba nawet tż się szybciej oswoił z tą myślą. Też mu mówiłam, że płeć tylko zależy od tego jakie on ma plemniczki ![]() Cytat:
![]() Co do kłucia ja też tak mam ale położę się na 15-30 minutek jak mogę i jest ok lekarz powiedział, że ciągnięcie i takie ukucia to jest przemęczenie, zła pozycja itp.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2012-11-12 o 11:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z mojego doświadczenia wiem,że najbardziej się dłuży ostatni miesiąc...... już ciężko,nuuudno ... no i chciałoby się TO mieć za sobą....
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-11-12 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2006 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ja nie kupuje aż tak wielkiej chaty nie mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja mam czasami uczucie takie. no ale to normalne ![]() jestem juz w domu. w nagrode zahaczyłam o maka i wsunęłam wieśmaca i fryty ![]()
![]() |
![]() |
#2007 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- śliczny brzunio ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2008 | |
Zakorzenienie
|
WItam mamusie
![]() Śniły mi się dzisiaj martwe myszy ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny głupie pytanie jak chcę żeby maluch spał w śpiworku zamiast kołdry to zestaw kołdra i poducha mi nie potrzebne nie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.