|
|
#1051 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
A sukienka ładna.Cytat:
![]() A na studiach to chyba nie trzeba mieć przygotowania pedagogicznego. Chociaż moja przyjaciółka na studiach doktoranckich miała jakieś podstawy pedagogiki żeby móc prowadzić zajęcia ze studentami
|
||
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mamuś, które mają łóżeczka turystyczne. Możecie mi powiedzieć jakie macie, do jakich rozmiarów się składają i czy byście poleciły swoje łóżeczko na wyjazdy?
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dodam że robiłam wszystko zgodnie z instrukcją.Ja mam tę matę i jesteśmy bardzo zadowolone Hanusia ją uwielbia, ja się cieszę, że nie ma małych elementów i fajnie wygląda (mam wersję róż/brąz - chciałąm z zielonym ale nie było)Haniu najlepsze życzenia |
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
ta mata skip hop jest przecudowna!
|
#1057 | ||
|
Rozeznanie
|
hania- wszystkiego najlepszego dla Was depoison- fajna ta mata piankowa i duuuża, szkoda,że w Polsce takich nie ma (chyba, przynajmniej nie ma na allegro) Cytat:
Cytat:
Edytowane przez houserka Czas edycji: 2012-11-12 o 14:08 |
||
|
|
|
#1058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Martynkimłode zważone na tej samej wadze co ostano i w 5 tyg przybrał 450 gr ![]() czyli jednak u nas trzeba czekać aż oba dziecki będą spały więc w praktyce jest to noc;/Cytat:
|
||
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za kciuki! za godzinę wyniki, cała latam
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie, będzie dobrze, strzel sobie podwójną meliskę może? |
|
|
|
|
#1061 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 4 miesiące ![]() Cytat:
gratuluję ładne przybierania Czyli niepotrzebnie się martwiłaś Kuba śpi od ok. 20 więc wieczór ![]() Ja już nie tłumaczę nic nikomu. Nie chce mi się. A jak coś to mówię, że to nasze dziecko i decydować o karmieniu będę ja i mąż. Oni mają prawo mieć własne zdanie, a ja mam prawo mieć je w du.pie. I tego się trzymam
|
||
|
|
|
#1062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja że nie chciałam czekać kupiłam brąz/róż. Z początu się szczypałam że drogo, ale z drugiejstrony ona jest ogromna i przeciez posłuży na długo... o ile Hanuśka nie wpadnie na jakieś świetne pomysłyjedzenia jej, skubana etc. ![]() Niektóre sklepy internetowe mają je na stanie, ale nie wszystkie wersje kolorystyczne
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
chmielinka, dzięki za odpowiedź. Ile zapłaciłaś za tę matę i gdzie ją kupiłaś? Mam kilka źródeł, ale wszędzie ceny takie same. Też planuję kupić róż brąz
Strasznie mi się ta mata podoba, w sensie, że jest taaakaaa duża!Co do odlewu gipsowego, ja mam taki: http://www.marko-baby.pl/ramka-na-zd...a-,6786,p.html i polecam serdecznie, wklejam zdjęcie, jak nam wyszedł odcisk. Wszystkiego najlepszego dla naszych jubilatów ! |
|
|
|
#1064 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo sama, szczerze się przyznam, nawet nie wiedziałam, co uznawane jest za dobre, a co za złe - rzadko czytam cokolwiek na temat rozwoju, bo zaraz zacznę sobie wkręcać, że u nas coś jest nie ok, że czegoś jeszcze nie robi, że coś robi inaczej. Postanowiłam dać jej iść swoim tempem i interesować się ewentualnie tylko wtedy, gdy coś ewidentnie będzie nie tak ![]() nie. I chyba jednak nie będziemy mieć. Z dwóch powodów. Po pierwsze, zaczęliśmy czytać w necie, czym tak właściwie zajmuje się ta poradnia. I okazało się, że pracują tam "psychologowie ciała", którzy udzielą np. wskazówek, jak nosić dziecko, by się uspokoiło. Tyle że to ja doskonale wiem, uspokoić ją na rękach potrafię w sekundę. Wolałabym się raczej dowiedzieć co robić, by dziecko było spokojne bez noszenia Ale takimi cudotwórcami to oni ponoć nie są ![]() Po drugie - rozwrzeszczane dni zdarzają nam się coraz rzadziej, a gdy mała krzyczy, to ja w 95% przypadków wiem, dlaczego. Na ogół po prostu chce zasnąć przytulona do mnie, i tyle. A na to znów żaden specjalista chyba nic specjalnego nie zaradzi ![]() ja prowadzę. Nie codziennie, ale średnio 2-3 razy w tygodniu robię wpisy. Kiedyś pokazywałam ten mój dzienniczek - jest na każdy dzień roku, do końca 3 roku życia ![]() Cytat:
(15€)Cytat:
![]() A już się martwiłaś |
|||
|
|
|
#1065 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pola
za 4 miesiące Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-12 o 14:41 |
||
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, tak patrzę i te maty nagle przestają być dostępne.
|
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne te odciski. ja jakoś się zraziłam bo szwagierka miała i nie wyszło.
|
|
#1068 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka, dzięki! Odciski wyszły tak wyraźnie, bo ta masa nie jest tępa jak gips, tylko raczej jak ciastolina, jak pianki marshmallows.
Depoison, fajny masz ten dziennik, szukałam podobnego, ale niestety nie znalazłam, więc prócz 2 albumów "mojego dziecka" do wklejania zdjęć itd, mam jeszcze dziennik bobasa z Babyono, ale nie jest jakiś szczególny, może być, ale szału nie robi. Dlatego piszę kilka razy w tygodniu w notesie, co się wydarzyło, jakie postępy zrobiła i ogólnie jakieś takie ważne rzeczy. |
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
pumas-ślicznie wyszły te odciski
Chyba moim dziewczynom też takie zrobię
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Linka, wanillka
za przyrosty maluchówCytat:
ja jednak staram się trochę bardziej uważać co Luśka robi, bo mieliśmy lekką asymetrię i mimo poprawy widziałam, że jak tylko zaniedbuję pracę nad nią, to znowu asymetria wraca. Więc wolę jej pilnować, co nie znaczy, że np. nigdy nie pozwalam się jej bawić zabawką leżącą z boku, a nie na klatce piersiowej. Bo inaczej musiałabym jej poświęcać 100% czasu kiedy tylko ona nie śpi i wszystko korygować. A że ona w dzień już prawie w ogóle nie śpi, to chyba bym się wykończyła ![]() Phdwao za wyniki
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
depoison-ja też na odparzenia polecam bepanthen (ale koniecznie maść, a nie krem)
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas przy silnym odparzeniu bepanthen nic nie dał
Ale z takimi średnimi radził sobie.Chociaż moim zdaniem o niebo lepsza jest maść alantan zielona
|
#1075 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy to możliwe żeby skok rozwojowy zamiast marudzeniem objawiał się notorycznym spaniem? W zeszłym tygodniu pisałam, że Kuba strasznie dużo śpi. Znacznie więcej niż zwykle. A dziś śpi zdecydowanie mniej a do tego są nowe umiejętności, takie jak opisano przy skoku w 11-12 tygodniu.
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znalazłąm te maty, będą dostępne w sklepie cały dla mamy końcem listopada. Ja tam dzwoniłam i sobie zarezerwowałam 2 szt.
|
|
|
|
#1077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Houserka zdrówko Poli!
Pumcia ja nie prowadzę dziennika, ale zapisuję w notesie co istotniejsze rzeczy, mam zamiar kupić jakiś dziennik. Ale nic mi się jeszcze nie spodobało... Jak coś znajdziesz daj znać ![]() moja zaczęła chwytać (sama) dopiero pod koniec 3 miesiąca życia, wcześniej tylko trzymała to co jej się włożyło w rączkę wit. k przestałam podawać z końcem 3 miesiaca życia, a d mam zamiar podawać zawsze (aż dorośnie pannica)Cytat:
dzięki ![]() dzięki nie ma dla mnie teraz równie istotnej rzeczy na swiecie jak waga M. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1078 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1079 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dla mnie najważniejsza jest częstotliwość wypróżnień młodego Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Czyli nasze dzieci podobnie reagują U mnie Kuba śpi mniej niż w poprzednim tygodniu tylko troche marudzi. Ale minimalnie więc nie narzekam ![]() Dziewczyny, to co prawda nie o dzieciach, ale nasze zdrowie jest też ważne ![]() http://kobieta.wp.pl/kat,48756,title...f837&_ticrsn=3 Może się Wam przyda
|
||
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja już nie wiem co jest malej....po "cudownej" nocy z jedzeniem o 0:50, 2:20, 5:15 zjadla o 8.20, przewinelam ja, pogadala, potem przysnela lekko do 9.20 jak się obudzila to lezala spokojnie w lozeczku i obserwowala karuzele a potem znow zasnela i przed 12 obudzila sie to ja nakarmilam. O 14 zaczal sie okropny placz po ulaniu (przebralam ja, odbilo jej sie i znow cala ulana) i nie mozna jej bylo uspokoic przez 40 min - dalam cycka i teraz zasnela. Kupy jak nie bylo tak nie ma... Macie pomysl co to moze byc? JA sprobuje zaraz sie przespac bo kolejnej takiej nocy jak dzis nie wytrzymam... Nieważne, ze mała budzi się tak często na jedzenie mimo ze do niedawna budzila sie tylko raz tylko ze to budzenie z placzem. W ciągu dnia tez nigdy mi nie plakala a tutaj co drugi dzien.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

Chyba szkoda kasy 

dodam że robiłam wszystko zgodnie z instrukcją.

u nas trzeba czekać aż oba dziecki będą spały więc w praktyce jest to noc;/
).

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)