|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Bry Kuneczki
Cytat:
ojjj bidulek takim rodzicom należą się baty wiadomo, ze nie upilnuszej zawsze. ale bez przesady!! o nowa mama i spóźnione życzenia urodzinkowe kochane dziiewczynki dziś mamy na 16 kontrole u znachora! czy już czas wstawić ciasto piernikowe Aniu?
|
|
#2102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. Rany! Czyli jednak choróbsko A spać nie może od bólu czy od kaszlu? Biedna małą. Byle by się Maja nie zaraziła I Wy...3. Tak samo się cieszyłam, jak nasze przyszły Ale jeszcze w nich Tymek nie chodził po dworze Bo ostatnio cieplej się zrobiło i lata w tych lekkich.Cytat:
![]() Właśnie po raz pierwszy w życiu robię zakupy w delikatesach internetowych. takie spożywcze zawsze sama kupowałam, ale ostatnio nie mam serca do zakupów. Żadnych. A tak przywiozą, nie stracę czasu, nie nadźwigam się. Zamówiłam np. 20 kartonów mleka, bo my tego pijemy na litry, a zawsze biorę pojedynce stuki, bo ciężki
|
|
#2103 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To moja teściowa, to przeciwieństwo Twojej, pomaga we wszystkim.Ja świąt wcale nie czuje! Pogoda powoduje, że bardziej czuję się jakby była wczesna wiosna. Cytat:
Ja chętnie przestałabym pracować albo pracować na 1/2 etatu. Obecnie mam wrażenie, że nie mam na nic czasu...![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dla rodziców dzieci ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cześć dziewczyny Oczywiście nie jestem na bieżąco, przeczytałam ostatnią stronę i tylko do tych postów odniosłam. Zazdroszczę milo spędzonych weekendów U nas szpital, mój tż chory (ma zwolnienie - czytajcie jest baaardzo chory, inaczej żadna siła by go nie zmusiła do niepójścia do pracy). Mały też jaki nieswój. W czwartek przebiła się pierwsza dwójka. W piątek miał biegunkę - zrobił 8 kupek, nei chciał jeść, w nocy płacz...Nie wiem czy to zrzucić na zęby, czy miał jakieś problemy żołądkowe. Ja w sobote zjadłam w poludnie 0,5 rogala Św Marcińskiego i rozbolał mnie żołądek, brzuch, chyba wątrobą, samopoczucie do . W pracy na szczęście chwila spokoju, bo do 12 musialam skończyć anlizę i teraz jest sprawdzana. Pewnie za ok. 2 godz. zaczną się poprawki ![]() Jestem niewyspana bo mały strasznie się wierci w nocy, włazi na mnie, jęczy, stęka, przebudza się. Sama nie wiem, co robię źle, że on tak niespokojnie śpi. ![]() Na dodatek dzisiaj do nas na obiad i kawę przyjeżdza rodzina męża... A ja marzę żeby się położyć Dobrze, że teściowa przygotuje mniej wiecej obiad, bo ja chyba niebyłabym w stanie po pracy nic zrobić...
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-11-12 o 13:02 |
||||||||
|
|
|
#2104 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
życze ci dużo siły i cierpliwości Cytat:
![]() ![]() 2. nie ma to jak dobry pediatra. ja tez mam taką panią tutaj i jej ufam . a Hani dużo zdrówka życzę |
||
|
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
Agni- my bylismy w panamedic , pediatra I arelgolog w jednym.
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Zapisałam w końcu Emilie na szczepienie, mam nadzieję, że katar się nie wykluje Czytam Was na bieżąco, ale w komórce na której nie chce mi się odp. No i wkręciłam się w bloga chustki, i tak sobie myślę, idealna książka by z tego była... Dziewczyny które mają iPhone działa Wam ten nowy iTunes ?! bo mi nie |
|
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
JustPi jestesmy umowieni do dermatology w Pl , ale u nas to troche inaczej , Bo jednak ta odleglosc. Przyszly dzis wyniki igE -50 a Norma jest do 10 . Babka z labolatorum powiedziala ze napewno jest na cos uczulona przy tak duzym igE. Teraz tylko czekac nam zostalo na wyniki.
Dziekuje dziewczyny za slowa touchy. Oliweczko czy Ty jakos na dzniach nie rodzisz? , zycze Ci szybkiego porodu I zdrowia dla Was |
|
|
|
#2108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oliveczko -jestes bardzo zgrabna - brzuszek okrąglutki Julcia też śliczna, wogóle same ochy i achy w waszym kierunku! |
|
|
|
|
#2109 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam kiedyś zapalenie krtani i pamiętam, że ból był okropny.W tym wszystkim ciesze się, że ją jeszcze karmię, bo przynajmniej przy piersi udało się ją uspokoić i na trochę uśpić. Podejrzewam, że od Majki złapała, choć u Majki tak hardcorowo nie było, a my to damy radę. 2. też czekają na spadek temperatury ![]() 3. i o to chodzi ![]() anka_1984 zdrówka dla Was wszystkich Cytat:
![]() 2. dzięki madziaranew mam nadzieję, że traficie na dobrego lekarza i szybko znajdzie się winowajca (czyt. alergen) i będą efekty leczenia |
||
|
|
|
#2110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myśle już jak to będzie w świeta, ale piosenek nie nucę jeszcze Aha, dziewczyny, pewnie to już było milion razy, ale nie wiem, gdzie szukać. Podacie mi przepis na te persi brumkowe? Albo linka, gdzie to było? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brumku, biedny Tymuś Ja też widzę czasem dziwne rzeczy w wykonaniu dzieci, i też się zastanawiam, dlaczego rodzice nie reagują?Oczywiście niektór zy, bo są i tacy, co reagują
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-11-12 o 13:41 |
||||
|
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się po weekendzie
![]() mój TŻ wyjechał dziś w delegację do czwartku, my zostaliśmy sami i rundka po lekarzach nas czeka. Okulista, dermatolog i kontrola u nefrologa. I ja ze sobą do okulisty też. Czyli tydzień pod znakiem lekarzy... ![]() Dziś byliśmy rano na szczepieniu, dzielny ten mój maluch, tylko troszkę zapłakał, ale za chwilę mu przeszło, a podobno ten Prevenar boli :/ może potem nadgonię, ale nie jest źle, tylko 6 stron
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hehe, też tak mówię na lekarza
za kontrolę Cytat:
![]() Aha, no i fajnie, że masz to wszystko gdzie trzymać Tak się zastanawiam, gdzie ja bym upchnęła 20 kartonów mleka.... Nie ma szans, chyba na balkon, który i tak w tej chwili pełni już funkcję magazynu ... Cytat:
Jestem już w domu, mama poszła do pracy. Nie wiem jeszcze jak formalnie załatwią te moje wyjścia w połowie dnia (nie ma u nas czegoś takiego jak "pół dnia urlopu" i może być problem, zobaczymy, mój szef miał dzisiaj z dyr. personalną rozmawiać ... i tego się wlasnie boję, bo ona nie ma dzieci, i w wiekszości przypadkow nie rozumie, że ktoś moze potrzebować wyjsć wczesniej z jakiegoś powodu ) ... Ale, nie będę smęcić - pochwale się trochę, dobrze?? Amelka ....... chodzi
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Ela a czego do tylu lekarzy musicie chodzić? a do nefrologa?
Just Pi współczuję, biedna mała.. jak ja nie lubię jak dzieci chorują i tak cierpią. ![]() Anka i u Was jakieś choroby? zbiorowo... zdrówka dla męża i żeby Mały się nie zaraził. Brunetka to kciuki! Cytologię mam dobrą, po @ idę na krioterapię.. ( wymrażanie) Czekam na wyniki moczu Sary, coś nie ma... stresujące to dla mnie.
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
hej
moje damy śpią, a ja mam chwile. przed chwilą wróciłam z kotłowni( bo południa nie palimy bo jest ciepło w mieszkaniach) bo poszłam napalić w piecu a tam z pieca... wyleciał umorusany wróbel... a zlękłam się porządnie Jestem wykończona po weekendzie, moje panny daja czadu, wczoraj szwagra chciały zamęczyc... idę nadrobic.... bo pewnie dużo jest ale i tak jestem od WAS uzależniona
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
Witam
No i właśnie Jul wstał. To sobie popisałam. Weekend taki sobie, Julek marudził straszliwie nie wiem czemu, pewnie zęby. Zaraz pójdziemy na spacer bo tż na popołudnie do pracy w tym tygodniu, kupię tego castangusa. Mam monitoring i teraz muszę co dwa dni do gina na usg latać a pęcherzyki od 7 dc w ogóle nie urosły Był dziś u nas 7 miesięczny cudowny Konstanty Buziaki dla wszystkich
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-11-12 o 13:59 Powód: literówka |
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Jest 14:10 i już jest ciemno
Nienawidzę takiej pogody Miałam chyba nie smęcić ..
|
|
#2117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja juz powoli zaczynam myslec, ale koled jeszcze nie nucę
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-12 o 14:50 |
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo
dla Amelki za pierwsze kroczki http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/...ad-cudami.html Ja robiłam też kurczak+szpinak+ser żółty. Pycha. O i z łososiem też robiłam +szpinak i ser pleśniowy
|
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
przeczytałam, ale tak szyyyybko, trochę po łebkach
![]() ale oliweczka ma śliczny brzuszek Gomra ma ohydne mole, na samą myśl o robalach mam gęsią skórkę i odruch wymiotny Amelka chodzieh i juz nie pamiętam ![]() Patik do nefrologa chodzimy kontrolnie, bo mój Johny nie ma jednej nerki... do okulisty idziemy, bo chyba trochę zezuje i musze to sprawdzić a do dermatologa, bo jest na coś uczulony, a ja nie wiem na co, ma już długi czas krostki na rękach i teraz trochę na buźce i co jakis czas ma takie rumieńce, jak od gorączki czy od ciepła, a ani jedno ani drugie nie dolega, więc muszę isć w końcu i mam zamiar to załatwić wszystko w tym tyg aa no i ja do okulisty, bo ostatnio byłam i miałam na oczkach minus 0,5 i astygmatyzm na jednym i miałam pójść do kontroli za pół roku, a to się działo jakieś 6-7 lat temu i nie byłam na tej kontroli do tej pory...
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-12 o 14:39 |
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też się rozpadało, ale zdążyłam z Radkiem trochę pospacerować. Przewrócił się w trawie pełnej g.ówien kurzych
kurtka i spodnie to prania.Anka zdrówka dla Waszej gromady ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Ela ja przeczytałam, że Jasiek nie ma jednej ręki ![]() Dlaczego nerki brak? O ja do okulisty też tak chodzę Właśnie się umówiłam na 23 listopada, po kilku latach
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-11-12 o 14:44 |
|
|
|
#2121 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dac nurofenu, przeciez to nic zlego jak dziecko cieerpi z bólu?Bardzo Ci współczuje nocki...Cytat:
A dzieckiem umiesz sie zajmowac! Pobaw sie z nim w np.Baloniku moj malutki", poczytaj mu ksiazeczki, daj mu np. klamerki , niech wrzuca do pojemników pustych(moj Borys uwielbia i jeszcze walki do wlosów-takie rzepowe), daj mu kuchenne rzeczy(typu sitko, lyzki).... Cytat:
Cytat:
).Zaczynam sie martwic co bedzie od marca(niby to jeszcze troszke czasu, ale dni tak szybko mi leca) jak bedzie musial sie ktos obcy zajmowac moim dzieckiem, jak znalezc ta odpowiednia osobe ![]() Dałabym Boryska do złobka(mial by kontakt z innymi dziecmi, swietne jest to dla rozwoju),ale nie moge sobie pozwolic od razu na częste zwolnienia(gdzies dziecko musi odchorowac, czy to zlobek, czy przedszkole ).Ach!te dylematy matki![]() [QUOTE=brunetka2000;375699 23]cześć wszystkim Stronczek U nas nic się takiego nie dzieje, ja byłam chora i brałam antybiotyk, a Alicja przez 3 dni była u babci bo bałam się ją znowu zarazić. Strasznie marudna jest ostatnio A i mam osobistą prośbę Jutro mój TŻ ma ważny egzamin bardzo, bardzo ale to bardzo proszę o wasze kciuki, które działają cuda /QUOTE]Kciuki zaciśnięte ![]() Cytat:
Dużo osób mnie straszy tym zapaleniem krtani, ze to jest paskudna choroba, oby moj Borysek nie musiał tego doswiadczyc.... |
|||||
|
|
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
badamy siuśki co jakiś czas i właśnie w środę mamy kontrolę... lekarka chce nas położyć do szpitala i robić scyntygrafię czy coś w ten deseń, ale mi sie jakoś nie pali do szpitala... nie ma to nie ma, przeciez mu nie dokleją teraz przed wizytą mamy jeszcze usg to może coś tam wykaże, bo w sumie ostatnio miał usg w wieku 1,5msc, więc pełno gazów w brzuszku i ledwo wątrobę było widać
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście mamy gorszy dzień. Wymyślam mu różne zabawy, żeby miał zajęcie ale ja tak strasznie potrzebuję chwili dla siebie. Chciałabym sobie spokojnie usiąść i odpocząć. Rodziców mam tuż obok, Radek się tak do nich garnie a oni mają nas gdzieś. Wiecznie "coś" robią. Ja to taka pesymistka jestem, we wszystkim doszukuję się minusów, złych rzeczy. |
|
|
|
|
#2124 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez mlekopijca jestem, codziennie rano owsianka, do tego budynie, kaszki-tez sporo kartonów mi idzie(moj tz nie lubi mleka). U mnie takie ciezkie zakupy Tz robi .Cytat:
Cytat:
dla AmelkiCytat:
A co on tam robił, jak tam wleciał? Przez komin? ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Szkoda , ze rodzice chociaz na chwile nie wezma Radka(jakie to przykre), troszke bys odpoczęla. Ja nie mam do pomocy nikogo i jak Borrysek spi to wtedy sie relaksuje(jak teraz , obiad mam dzisaj zrobiony to moge![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Moje dziecko śpi juz 1,5 godziny, przez ostatnie dwa dni prawie w dzien nie spalo.Wyszła mu ostatnia 4(cierpiał sczególnie w nocy).Teraz czas na 3(juz 2 górne sa bialutkie), gryzie biedny tak raczki ze ma az czerwone. Oj te nasze bidulki musza sie z tymi ząbkami namęczyć. Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-12 o 15:19 |
||||||
|
|
|
#2125 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecę egoistycznie: dacie linka do bidonu z rurką z Aventu?
Brunetko za TŻta
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Ela jak to przez przypadek? a usg w ciązy nie wykazało?
Sara uwielbia zielony kolor. Klocki, piłeczki etc. Kupiłam jej taką tablicę ze wszystkimi literami alfabetu ( w pepco), oś jak sotrer, litery trzeba dopasować do tablicy tylko ona jest płaska( nie wiem czy rozumiecie?). Sara ZAWSZE najpierw szuka literki Q zielonej. Za każdym razem, w stosie wszystkich liter alfabetu ja znajdzie. Myślałam że tylko o kolor chodzi, ale zrobiłam jej zagadkę i odwróciłam wszystkie litery i były w tym samym kolorze drewna. Q od razu znalazła i do rączki. Czyli kształt też jej przypadł. W szoku jestem.
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba zrobię w niedzielę DDewik, Ela, Lili
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee
http://allegro.pl/avent-kubek-bidon-...619650500.html Radek śpi drugą godzinę. Ja gotuję, siedzę przed kompem i niby sprzątam ![]() EDIT: Wstał, mąż też już jest.
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-11-12 o 15:40 |
|
|
|
#2129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam na pozbyciu - kubek bidon z Aventu, 330 ml - nowy, oryginalnie opakowany.Sama małemu kupiła, a dostał jeszcze w prezencie.
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-11-12 o 15:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

jak dziś oczko?
Hania ma zapalenie krtani i to jest maasaakra, nocki przerąbane, bo spokojnie spać nie mogła, ehhh do tego w sobotę trafiliśmy na jakąś dziwną pediatrę co to stwierdziła, że dziecko jest zdrowe
i jeszcze jakies szmery na sercu usłyszała i mówi mi o tym jak o katarze 
Bo ostatnio cieplej się zrobiło i lata w tych lekkich.

Ja chętnie przestałabym pracować albo pracować na 1/2 etatu. Obecnie mam wrażenie, że nie mam na nic czasu...