Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 12:29   #2101
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Bry Kuneczki

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Cały czas Tymka osłaniałam, ale tu nie zdążyłam, bo nagle skoczył na drabinkę nad Tymkiem, zawisł na rękach i zaczął machać nogami. I taką nogą dostał Tymek. I nie tylko on. A rodzice oboje stali obok i się patrzyli bez słowa, jak on innym zabawę rozwala.

ojjj bidulek takim rodzicom należą się baty wiadomo, ze nie upilnuszej zawsze. ale bez przesady!!

o nowa mama hej hej!

i spóźnione życzenia urodzinkowe kochane dziiewczynki

dziś mamy na 16 kontrole u znachora!

czy już czas wstawić ciasto piernikowe Aniu?
Stary 2012-11-12, 12:33   #2102
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Brumek a wyrzuciłaś tez pozamykane makarony? bo ja w sumie mam dosc duzy zapas, i zastanawiam się czy tam tez mogą byc, ale chyba przez zamknięte prozniowo pudelko to robacto nie przelazo?
Ja takich nie miałam, bo nie robię raczej zapasów. Ale ryż taki w torebkach powyrzucałam.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A i mam osobistą prośbę Jutro mój TŻ ma ważny egzamin bardzo, bardzo ale to bardzo proszę o wasze kciuki, które działają cuda

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Brumek biedny Tymek jak dziś oczko?

a ja mam weekend wycięty z życiorysu Hania ma zapalenie krtani i to jest maasaakra, nocki przerąbane, bo spokojnie spać nie mogła, ehhh do tego w sobotę trafiliśmy na jakąś dziwną pediatrę co to stwierdziła, że dziecko jest zdrowe i jeszcze jakies szmery na sercu usłyszała i mówi mi o tym jak o katarze Dziś Tż był z Hanią już u naszego pediatry i ten nas uspokoił (jak zawsze) i podobno idzie ku lepszemu, a te szmery to podobno nic takiego, ale jak wyzdrowieje to sprawdzi jeszcze raz. Oby bo jestem dziś dwudniowym zombiakiem

przyszły butki zimowe i są śliczne i kolor suuper, choć się tego nie spodziewałam
1. Dziękuję, jest ślad, ale nie ma tragedii
2. Rany! Czyli jednak choróbsko A spać nie może od bólu czy od kaszlu? Biedna małą. Byle by się Maja nie zaraziła I Wy...
3. Tak samo się cieszyłam, jak nasze przyszły
Ale jeszcze w nich Tymek nie chodził po dworze Bo ostatnio cieplej się zrobiło i lata w tych lekkich.

Cytat:
1. mam podobnie, choć bywają dni kryzysu gdy wieszając pranie i myśląc o odkurzaniu mam ochotę wyjść z domu nikomu nic nie mówiąc
A to by się towarzystwo zdziwiło

Właśnie po raz pierwszy w życiu robię zakupy w delikatesach internetowych. takie spożywcze zawsze sama kupowałam, ale ostatnio nie mam serca do zakupów. Żadnych. A tak przywiozą, nie stracę czasu, nie nadźwigam się. Zamówiłam np. 20 kartonów mleka, bo my tego pijemy na litry, a zawsze biorę pojedynce stuki, bo ciężki
Stary 2012-11-12, 13:00   #2103
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
Kupilismy - pieknego forda focusa w wersji Ghia kolejne 400 km dzis zrobilismy ale warto bylo. Autko jest marzenie - maz powiedzial ze jak nic nie wyskoczy w nim to na troszke u nas zostanie Lacznie od wczoraj zrobilismy 850 km. Masakra. ale warto bylo. I przy okazji ja wyprobowalam swoje auto i zatankowane pod korek wystarczylo na te 850 km i jak tankowalismy to zasieg pokazywalo na 95 km jeszcze - wiec luzik
oby nowy nabytek się dobrze sprawował! A Ty masz pewnie w samochodzie silnik 1,9 TDI? Mój Golfik tak spala w cyklu mieszanym.

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Naprawde zastanawiam sie czy nie wyrzucic mącznych dań z diety. skoro w mojej mące było to cholerstwo, to skkąd mam miec pewnośc czy chlep z piekarni jest czysty... Normalnie żołąd mnie boli aż na sama mysl... Masakra... Znalazłam gniszdo i to w tak obrzydliwy sposób.

bedzie meeega przeznt dla chłopców.
Pierwszego współczuję, drugiego zazdroszczę! My nie mamy zwierzątak w domu. Ja bardzo bym chciała, ale mąż się nie zgadza Chociaż teraz myślę, że to chyba lepiej bo i tak nie mam za dużo czasu, a tak doszedł by dodatkowy obowiązek

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
1.Powiedziałam. nie wkurzyła się, tylko poczuła ulgę. poza tym dzień dobry. wczoraj były brumkowe piersi, oczywiście hit nad hitami. i standardowo zero pomocy w kuchni. no ale gdzie na koloniach w stołówce jest pomoc

czy tylko ja już zaczynam czuć magię świąt, czy ktoś jeszcze?. ja już nucę kolędy i czuję się świątecznie
Ty to jesteś agentka, dobrze, że teściowa na zawał nie zeszła To moja teściowa, to przeciwieństwo Twojej, pomaga we wszystkim.

Ja świąt wcale nie czuje! Pogoda powoduje, że bardziej czuję się jakby była wczesna wiosna.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę mężowi, że ma prace i do ludzi wychodzi.
Radek marudzi, nudzi mu się a ja nie umiem go niczym zająć.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a
Lili, to zawsze tak jest, że się chce czegoś innego niż się ma... Ja chętnie przestałabym pracować albo pracować na 1/2 etatu. Obecnie mam wrażenie, że nie mam na nic czasu...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witamy poniedziałkowo.
Pogada typowo barowa. Dziecko marudne - już sam nie wie, czego chce. W nocy między 23. a 2. 6 pobudek i kikadziesiąt minut noszenia, ale tata nie pozwolił dać nurofenu. Na szczęście moje dziecko z góralską krwią dało radę
Widzę, że nie tylko u mnie były pobudki, tyle, że u mnie przez całą noc się kręcił, pojękiwał, popiskiwał, itp...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja mialam piekny weekend. w sobote bylismy na naszej dzialce w domku. torche ogarnelismy liscie itd. przesadzilam maliny żeby w rzedzie były, na wiosne dosadze borówke amerykanska przed nimi. potem przyszli znajomi, zrobilismy grilla a sami siedzielismy w srodku altanki przy kominku, z piwkiem itp. bylo super. w niedziele poszlismy na msze do katedry 9artur sie cieszyl bo wojsko bylo) a ptem w pochodzie z okazji 11go pod taki pomnik i tam byla zmiana warty, defilada itp. artur wniebowziety. kinga mniej bo sie wylozyła na chodniku i nos troche zdarła. ale poza tym piekna pogoda, to spała na słoneczku. tylko salwy troche sie przestraszyla
Ale zazdroszcze miłego weekendu!

Cytat:
U mnie nieco inaczej - w obecnym momencie mojego życia spędzanie czasu z tym Małym Kudłatym jest spełnieniem moich ambicji, marzeń itp. Tak sobie myślę, że może to dlatego, że już się i nastudiowałam, i napracowałam, najeździłam itp. A bycie z nim w domu wcale nie kojarzy mi się tylko z praniem, gotowaniem i odmóżdżeniem. IMHO wychowanie dziecka to wielka umysłowa praca i super wyzwanie Z tygodnia na tydzień coraz bardziej fascynuje mnie pedagogika - coś na co nigdy wcześniej nie zwróciłam uwagi. I tak sobie myślę Scio, że Ty to masz fajnie, że byłaś na takich studiach

2. Tylko siniak. Dziś już mniejszy. Ale wygląda jak podbite
Dużo zawsze słyszałam od innych mam że na placu zabaw to często takie hardcorowe akcje mają miejsca, nawet taki wątek jest na Mamie z Klasą. A teraz same zaczynamy tego doświadczać Zastanawiam się tylko, o czym myślą ci rodzice, którzy patrzą jak ich dziecko rozwala wszystko wkoło, przez godzinę zajmuje huśtawkę, nie dopuszcza innych dzieci, depcze po mniejszych, a oni stoją obok, widzą i ...nic.
Brumku, Ty to powinnać być wzorem dla wszystkich matek. Podziwiam, z Twoich postów zawsze bij spokój i pełna wyrozumiałość dla dziecka!

Dla rodziców dzieci

Cytat:
mój TŻ ma ważny egzamin bardzo, bardzo ale to bardzo proszę o wasze kciuki, które działają cuda

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cześć dziewczyny

Oczywiście nie jestem na bieżąco, przeczytałam ostatnią stronę i tylko do tych postów odniosłam.

Zazdroszczę milo spędzonych weekendów U nas szpital, mój tż chory (ma zwolnienie - czytajcie jest baaardzo chory, inaczej żadna siła by go nie zmusiła do niepójścia do pracy). Mały też jaki nieswój. W czwartek przebiła się pierwsza dwójka. W piątek miał biegunkę - zrobił 8 kupek, nei chciał jeść, w nocy płacz...Nie wiem czy to zrzucić na zęby, czy miał jakieś problemy żołądkowe. Ja w sobote zjadłam w poludnie 0,5 rogala Św Marcińskiego i rozbolał mnie żołądek, brzuch, chyba wątrobą, samopoczucie do . Dopiero dzisiaj zjadałm pół zwykłego rogala, bo jeszcze jest mi niedobrze, jestem meggga osłabiona i boli mnie głowa bo nie wypiłam jeszcze kawy, a normalnie to już jestem po dwoch. W pracy na szczęście chwila spokoju, bo do 12 musialam skończyć anlizę i teraz jest sprawdzana. Pewnie za ok. 2 godz. zaczną się poprawki
Jestem niewyspana bo mały strasznie się wierci w nocy, włazi na mnie, jęczy, stęka, przebudza się. Sama nie wiem, co robię źle, że on tak niespokojnie śpi.

Na dodatek dzisiaj do nas na obiad i kawę przyjeżdza rodzina męża... A ja marzę żeby się położyć Dobrze, że teściowa przygotuje mniej wiecej obiad, bo ja chyba niebyłabym w stanie po pracy nic zrobić...

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2012-11-12 o 13:02
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:08   #2104
agni82
Zadomowienie

Cytat:

a ty wiesz, że ja Cię tak doskonale rozumiem i mam podobnie. jeszcze nawet moge go zabawic, ale czasami chce usiąść w spokoju sama.
życze ci dużo siły i cierpliwości
Cytat:
1. agni określenie "koloniści" powala mnie

2.a ja mam weekend wycięty z życiorysu Hania ma zapalenie krtani i to jest maasaakra, nocki przerąbane, bo spokojnie spać nie mogła, ehhh do tego w sobotę trafiliśmy na jakąś dziwną pediatrę co to stwierdziła, że dziecko jest zdrowe i jeszcze jakies szmery na sercu usłyszała i mówi mi o tym jak o katarze Dziś Tż był z Hanią już u naszego pediatry i ten nas uspokoił (jak zawsze) i podobno idzie ku lepszemu, a te szmery to podobno nic takiego, ale jak wyzdrowieje to sprawdzi jeszcze raz. Oby bo jestem dziś dwudniowym zombiakiem
1. bo do moich teściów pasuje jak ulał. przyjeżdżają na wypoczynek i nic nie robia tylko wkurzają. zupełnie jak dzieciaki na koloniach na których byłam wychowawcą
2. nie ma to jak dobry pediatra. ja tez mam taką panią tutaj i jej ufam. a Hani dużo zdrówka życzę
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:12   #2105
madziaranew
Rozeznanie

Agni- my bylismy w panamedic , pediatra I arelgolog w jednym.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:16   #2106
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się.

Zapisałam w końcu Emilie na szczepienie,
mam nadzieję, że katar się nie wykluje

Czytam Was na bieżąco,
ale w komórce na której nie chce mi się odp.

No i wkręciłam się w bloga chustki,
i tak sobie myślę, idealna książka by z tego była...

Dziewczyny które mają iPhone działa Wam ten nowy iTunes ?!
bo mi nie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:17   #2107
madziaranew
Rozeznanie

JustPi jestesmy umowieni do dermatology w Pl , ale u nas to troche inaczej , Bo jednak ta odleglosc. Przyszly dzis wyniki igE -50 a Norma jest do 10 . Babka z labolatorum powiedziala ze napewno jest na cos uczulona przy tak duzym igE. Teraz tylko czekac nam zostalo na wyniki.
Dziekuje dziewczyny za slowa touchy.
Oliweczko czy Ty jakos na dzniach nie rodzisz? , zycze Ci szybkiego porodu I zdrowia dla Was
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:23   #2108
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
JustPi jestesmy umowieni do dermatology w Pl , ale u nas to troche inaczej , Bo jednak ta odleglosc. Przyszly dzis wyniki igE -50 a Norma jest do 10 . Babka z labolatorum powiedziala ze napewno jest na cos uczulona przy tak duzym igE. Teraz tylko czekac nam zostalo na wyniki.
Znajdziecie alergen i będzie już dobrze!

Oliveczko -jestes bardzo zgrabna - brzuszek okrąglutki Chyba nie przytyłaś za dużo?
Julcia też śliczna, wogóle same ochy i achy w waszym kierunku!
Stary 2012-11-12, 13:38   #2109
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
J
1. Rany! Czyli jednak choróbsko A spać nie może od bólu czy od kaszlu? Biedna małą. Byle by się Maja nie zaraziła I Wy...
2. Tak samo się cieszyłam, jak nasze przyszły
Ale jeszcze w nich Tymek nie chodził po dworze Bo ostatnio cieplej się zrobiło i lata w tych lekkich.
3.A to by się towarzystwo zdziwiło
1. jednak się rozwinęło. Na szczeście bardzo nie kaszle, bo to ponoć najgorsze przy krtani, ale ma strasznego "gula" i normalnie słyszałam jak się przy przełykaniu sliny dusi i to ją właśnie budziło i taki żałosny płacz, takiego małego szczeniaczka... koszmar miałam kiedyś zapalenie krtani i pamiętam, że ból był okropny.
W tym wszystkim ciesze się, że ją jeszcze karmię, bo przynajmniej przy piersi udało się ją uspokoić i na trochę uśpić.
Podejrzewam, że od Majki złapała, choć u Majki tak hardcorowo nie było, a my to damy radę.
2. też czekają na spadek temperatury
3. i o to chodzi

anka_1984 zdrówka dla Was wszystkich

Cytat:
1. bo do moich teściów pasuje jak ulał. przyjeżdżają na wypoczynek i nic nie robia tylko wkurzają. zupełnie jak dzieciaki na koloniach na których byłam wychowawcą
2. nie ma to jak dobry pediatra. ja tez mam taką panią tutaj i jej ufam. a Hani dużo zdrówka życzę
1. baaaaardzo trafne określenie
2. dzięki

madziaranew mam nadzieję, że traficie na dobrego lekarza i szybko znajdzie się winowajca (czyt. alergen) i będą efekty leczenia
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:40   #2110
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
1.Powiedziałam. nie wkurzyła się, tylko poczuła ulgę. wiem, że nie zrobiła tego specjalnie , bo dla niej Emil to oczko w głowie, tylko takiego babcinego podejścia jej brak. Rozumiesz? ja bym go tarmosiła, przytulała, a ona poukłada z nim klocki, porozmawia, ale brak jest takiego fizycznego kontaktu.[...]

poza tym dzień dobry. wczoraj były brumkowe piersi, oczywiście hit nad hitami. i standardowo zero pomocy w kuchni. no ale gdzie na koloniach w stołówce jest pomoc

dziś Emil idzie do żłobka, bo energia go rozpiera, oznak ospy brak (choć to 10 dzień) i ja potrzebuję trochę spokoju.na pewno się ucieszy

madziaranew- a gdzie w Londynie chodzicie do pediatry?

czy tylko ja już zaczynam czuć magię świąt, czy ktoś jeszcze?. ja już nucę kolędy i czuję się świątecznie
Dobrze, że teściowa się nie wkurzyła, ale mam nadzieje, że dało jej to do myślenia

Ja myśle już jak to będzie w świeta, ale piosenek nie nucę jeszcze

Aha, dziewczyny, pewnie to już było milion razy, ale nie wiem, gdzie szukać. Podacie mi przepis na te persi brumkowe? Albo linka, gdzie to było?
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, bo my kompletnie nie wychodzimy z domu.
Cieszę się w sumie, że mieszkam w mieście, i chociaż ludzi widzę przez okno jak chodzą, bo tak to bym chyba była już zdziczała na maksa z moim "życiem" towarzyskim. Żadnej koleżanki nie mam, ani jednej

M. dzisiaj został w domu, bo się zle czuje od dłuższego czasu, poszedł na badania z krwi pierwszy raz w życiu ).
Kciuki za wyniki, może to tylko przemęczenie?
Cytat:

A i mam osobistą prośbę Jutro mój TŻ ma ważny egzamin bardzo, bardzo ale to bardzo proszę o wasze kciuki, które działają cuda
Załatwione

Cytat:
a ja mam weekend wycięty z życiorysu Hania ma zapalenie krtani i to jest maasaakra, nocki przerąbane, bo spokojnie spać nie mogła, ehhh do tego w sobotę trafiliśmy na jakąś dziwną pediatrę co to stwierdziła, że dziecko jest zdrowe i jeszcze jakies szmery na sercu usłyszała i mówi mi o tym jak o katarze Dziś Tż był z Hanią już u naszego pediatry i ten nas uspokoił (jak zawsze) i podobno idzie ku lepszemu, a te szmery to podobno nic takiego, ale jak wyzdrowieje to sprawdzi jeszcze raz. Oby bo jestem dziś dwudniowym zombiakiem

przyszły butki zimowe i są śliczne i kolor suuper, choć się tego nie spodziewałam
Ojej, to zdrówka dla Was, i oby te szmery okazały się jakąś pomyłką

Brumku, biedny Tymuś Ja też widzę czasem dziwne rzeczy w wykonaniu dzieci, i też się zastanawiam, dlaczego rodzice nie reagują?Oczywiście niektór zy, bo są i tacy, co reagują

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-11-12 o 13:41
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:46   #2111
ela_86
Wtajemniczenie

witam się po weekendzie

mój TŻ wyjechał dziś w delegację do czwartku, my zostaliśmy sami i rundka po lekarzach nas czeka. Okulista, dermatolog i kontrola u nefrologa. I ja ze sobą do okulisty też. Czyli tydzień pod znakiem lekarzy...

Dziś byliśmy rano na szczepieniu, dzielny ten mój maluch, tylko troszkę zapłakał, ale za chwilę mu przeszło, a podobno ten Prevenar boli :/

może potem nadgonię, ale nie jest źle, tylko 6 stron
Stary 2012-11-12, 13:52   #2112
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dziś mamy na 16 kontrole u znachora!
Hehe, też tak mówię na lekarza
za kontrolę
Cytat:
Właśnie po raz pierwszy w życiu robię zakupy w delikatesach internetowych. takie spożywcze zawsze sama kupowałam, ale ostatnio nie mam serca do zakupów. Żadnych. A tak przywiozą, nie stracę czasu, nie nadźwigam się. Zamówiłam np. 20 kartonów mleka, bo my tego pijemy na litry, a zawsze biorę pojedynce stuki, bo ciężki
Brumku, fajnie, że masz taką możliwość. Mi się też czasem nie chce wyjść do sklepu, chętnie bym skorzystała, ale nasze miasto to sto lat za murzynami, zanim tutaj pojawi się możliwość spożywczych zakupów internetowych (o ile się w ogóle pojawi) to w Wawie ludzie będą już mieli samouzupełniające się lodówki tudzież inne ułatwienia

Aha, no i fajnie, że masz to wszystko gdzie trzymać Tak się zastanawiam, gdzie ja bym upchnęła 20 kartonów mleka.... Nie ma szans, chyba na balkon, który i tak w tej chwili pełni już funkcję magazynu ...
Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

Zazdroszczę milo spędzonych weekendów U nas szpital, mój tż chory (ma zwolnienie - czytajcie jest baaardzo chory, inaczej żadna siła by go nie zmusiła do niepójścia do pracy). Mały też jaki nieswój. W czwartek przebiła się pierwsza dwójka. W piątek miał biegunkę - zrobił 8 kupek, nei chciał jeść, w nocy płacz...Nie wiem czy to zrzucić na zęby, czy miał jakieś problemy żołądkowe. Ja w sobote zjadłam w poludnie 0,5 rogala Św Marcińskiego i rozbolał mnie żołądek, brzuch, chyba wątrobą, samopoczucie do . Dopiero dzisiaj zjadałm pół zwykłego rogala, bo jeszcze jest mi niedobrze, jestem meggga osłabiona i boli mnie głowa bo nie wypiłam jeszcze kawy, a normalnie to już jestem po dwoch. W pracy na szczęście chwila spokoju, bo do 12 musialam skończyć anlizę i teraz jest sprawdzana. Pewnie za ok. 2 godz. zaczną się poprawki
Jestem niewyspana bo mały strasznie się wierci w nocy, włazi na mnie, jęczy, stęka, przebudza się. Sama nie wiem, co robię źle, że on tak niespokojnie śpi.

Na dodatek dzisiaj do nas na obiad i kawę przyjeżdza rodzina męża... A ja marzę żeby się położyć Dobrze, że teściowa przygotuje mniej wiecej obiad, bo ja chyba niebyłabym w stanie po pracy nic zrobić...
Zdroka dla Was

Jestem już w domu, mama poszła do pracy. Nie wiem jeszcze jak formalnie załatwią te moje wyjścia w połowie dnia (nie ma u nas czegoś takiego jak "pół dnia urlopu" i może być problem, zobaczymy, mój szef miał dzisiaj z dyr. personalną rozmawiać ... i tego się wlasnie boję, bo ona nie ma dzieci, i w wiekszości przypadkow nie rozumie, że ktoś moze potrzebować wyjsć wczesniej z jakiegoś powodu ) ...

Ale, nie będę smęcić - pochwale się trochę, dobrze??

Amelka ....... chodzi Jeszcze oczywiście pokracznie, i się wywraca co chwilę, ale już potrafi sama cały przedpokój przejść, to chyba już niedługo będzie sama smigać wszędzie, prawda?

Stary 2012-11-12, 13:55   #2113
patik87
Zakorzenienie

Ela a czego do tylu lekarzy musicie chodzić? a do nefrologa?

Just Pi współczuję, biedna mała.. jak ja nie lubię jak dzieci chorują i tak cierpią.

Anka i u Was jakieś choroby? zbiorowo... zdrówka dla męża i żeby Mały się nie zaraził.

Brunetka to kciuki!

Cytologię mam dobrą, po @ idę na krioterapię.. ( wymrażanie) Czekam na wyniki moczu Sary, coś nie ma... stresujące to dla mnie.
Stary 2012-11-12, 13:56   #2114
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
moje damy śpią, a ja mam chwile.
przed chwilą wróciłam z kotłowni( bo południa nie palimy bo jest ciepło w mieszkaniach) bo poszłam napalić w piecu a tam z pieca... wyleciał umorusany wróbel... a zlękłam się porządnie

Jestem wykończona po weekendzie, moje panny daja czadu, wczoraj szwagra chciały zamęczyc...

idę nadrobic.... bo pewnie dużo jest ale i tak jestem od WAS uzależniona
Stary 2012-11-12, 13:58   #2115
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Witam
No i właśnie Jul wstał.
To sobie popisałam.
Weekend taki sobie, Julek marudził straszliwie nie wiem czemu, pewnie zęby.
Zaraz pójdziemy na spacer bo tż na popołudnie do pracy w tym tygodniu, kupię tego castangusa.
Mam monitoring i teraz muszę co dwa dni do gina na usg latać a pęcherzyki od 7 dc w ogóle nie urosły
Był dziś u nas 7 miesięczny cudowny Konstanty
Buziaki dla wszystkich

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2012-11-12 o 13:59 Powód: literówka
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:11   #2116
agawoo
Zakorzenienie

Jest 14:10 i już jest ciemno Nienawidzę takiej pogody
Miałam chyba nie smęcić ..

Stary 2012-11-12, 14:15   #2117
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
1.Powiedziałam. nie wkurzyła się, tylko poczuła ulgę. wiem, że nie zrobiła tego specjalnie , bo dla niej Emil to oczko w głowie, tylko takiego babcinego podejścia jej brak. Rozumiesz? ja bym go tarmosiła, przytulała, a ona poukłada z nim klocki, porozmawia, ale brak jest takiego fizycznego kontaktu.
2. ale nic poza siniakiem? no niestety to chyba na każdym placu zabaw są tacy z ADHD. ostatnio jak byłam z Emilem to chodził koło takiej małej karuzelkii został by uderzony z wielkim impetem, ale byłam blisko i rzuciłam się przed nim. Bolało. ale jego bolałoby bardziej. ja dostałam w udo (siniak granatowy wielkości pięści), a moje udo to mniej więcej jest na wysokości głowy Emila.Nawet nie chce myślec co by się mogło stac, gdyby to jego uderzyło.

poza tym dzień dobry. wczoraj były brumkowe piersi, oczywiście hit nad hitami. i standardowo zero pomocy w kuchni. no ale gdzie na koloniach w stołówce jest pomoc

dziś Emil idzie do żłobka, bo energia go rozpiera, oznak ospy brak (choć to 10 dzień) i ja potrzebuję trochę spokoju.na pewno się ucieszy

madziaranew- a gdzie w Londynie chodzicie do pediatry?

Ty sie masz z tymi tesciami, mogliby cos pomoc, a nie tylko na goscine wpadli, faktycznie kolonisci

Ja juz powoli zaczynam myslec, ale koled jeszcze nie nucę

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-12 o 14:50
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:23   #2118
Lili 83
Zakorzenienie

Agawoo dla Amelki za pierwsze kroczki

http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/...ad-cudami.html

Ja robiłam też kurczak+szpinak+ser żółty. Pycha.
O i z łososiem też robiłam +szpinak i ser pleśniowy
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:38   #2119
ela_86
Wtajemniczenie

przeczytałam, ale tak szyyyybko, trochę po łebkach

ale oliweczka ma śliczny brzuszek Gomra ma ohydne mole, na samą myśl o robalach mam gęsią skórkę i odruch wymiotny Amelka chodzi
eh i juz nie pamiętam

Patik do nefrologa chodzimy kontrolnie, bo mój Johny nie ma jednej nerki...
do okulisty idziemy, bo chyba trochę zezuje i musze to sprawdzić
a do dermatologa, bo jest na coś uczulony, a ja nie wiem na co, ma już długi czas krostki na rękach i teraz trochę na buźce i co jakis czas ma takie rumieńce, jak od gorączki czy od ciepła, a ani jedno ani drugie nie dolega, więc muszę isć w końcu
i mam zamiar to załatwić wszystko w tym tyg

aa no i ja do okulisty, bo ostatnio byłam i miałam na oczkach minus 0,5 i astygmatyzm na jednym i miałam pójść do kontroli za pół roku, a to się działo jakieś 6-7 lat temu i nie byłam na tej kontroli do tej pory...

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-11-12 o 14:39
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:43   #2120
Lili 83
Zakorzenienie

U nas też się rozpadało, ale zdążyłam z Radkiem trochę pospacerować. Przewrócił się w trawie pełnej g.ówien kurzych kurtka i spodnie to prania.

Anka zdrówka dla Waszej gromady

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Ela ja przeczytałam, że Jasiek nie ma jednej ręki

Dlaczego nerki brak?

O ja do okulisty też tak chodzę
Właśnie się umówiłam na 23 listopada, po kilku latach

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-11-12 o 14:44
Stary 2012-11-12, 14:48   #2121
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witamy poniedziałkowo.
Pogada typowo barowa. Dziecko marudne - już sam nie wie, czego chce. W nocy między 23. a 2. 6 pobudek i kikadziesiąt minut noszenia, ale tata nie pozwolił dać nurofenu. Na szczęście moje dziecko z góralską krwią dało radę

Młody od rana tylko jęczy
A czemu nie pozwolił dac nurofenu, przeciez to nic zlego jak dziecko cieerpi z bólu?Bardzo Ci współczuje nocki...

Cytat:
Agula goją się, powoli niestety ale do przodu
Biedna Lila, strasznie to musiało wyglądać
Buziak w czółko
dla męża i Lilki za prezent

Dziewczyny ja już kompletnie zdziadziałam
Nie wiem jak mam się zmobilizować do czegokolwiek.
Nudziliśmy się w weekend strasznie, nikt nas nie odwiedził
Przez to, że Radzio jeszcze smarka a ja mam na ustach armagedon to też nigdzie nie pojechaliśmy.
To jest straszne

Lili nie smuc sied , pewnie masz dzisiaj jeden z gorszych dni i tyle
A dzieckiem umiesz sie zajmowac!

Pobaw sie z nim w np.Baloniku moj malutki", poczytaj mu ksiazeczki, daj mu np. klamerki , niech wrzuca do pojemników pustych(moj Borys uwielbia i jeszcze walki do wlosów-takie rzepowe), daj mu kuchenne rzeczy(typu sitko, lyzki)....

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja mialam piekny weekend. w sobote bylismy na naszej dzialce w domku. torche ogarnelismy liscie itd. przesadzilam maliny żeby w rzedzie były, na wiosne dosadze borówke amerykanska przed nimi. potem przyszli znajomi, zrobilismy grilla a sami siedzielismy w srodku altanki przy kominku, z piwkiem itp. bylo super. w niedziele poszlismy na msze do katedry 9artur sie cieszyl bo wojsko bylo) a ptem w pochodzie z okazji 11go pod taki pomnik i tam byla zmiana warty, defilada itp. artur wniebowziety. kinga mniej bo sie wylozyła na chodniku i nos troche zdarła. ale poza tym piekna pogoda, to spała na słoneczku. tylko salwy troche sie przestraszyla
Ale piekny wekend!

Cytat:
Hejka moje marudki kochane Jakoś się poniedziałek smutno zaczął, z tego co piszecie...

U mnie nieco inaczej - w obecnym momencie mojego życia spędzanie czasu z tym Małym Kudłatym jest spełnieniem moich ambicji, marzeń itp. Tak sobie myślę, że może to dlatego, że już się i nastudiowałam, i napracowałam, najeździłam itp. A bycie z nim w domu wcale nie kojarzy mi się tylko z praniem, gotowaniem i odmóżdżeniem. IMHO wychowanie dziecka to wielka umysłowa praca i super wyzwanie Z tygodnia na tydzień coraz bardziej fascynuje mnie pedagogika - coś na co nigdy wcześniej nie zwróciłam uwagi. I tak sobie myślę Scio, że Ty to masz fajnie, że byłaś na takich studiach

Ja sie tez z dzieckiem nie nudze,ale sa dni, ze jest bardziej marudny(to zdarza sie bardzo rzadko, najczesciej to zeby).
Zaczynam sie martwic co bedzie od marca(niby to jeszcze troszke czasu, ale dni tak szybko mi leca) jak bedzie musial sie ktos obcy zajmowac moim dzieckiem, jak znalezc ta odpowiednia osobe
Dałabym Boryska do złobka(mial by kontakt z innymi dziecmi, swietne jest to dla rozwoju),ale nie moge sobie pozwolic od razu na częste zwolnienia(gdzies dziecko musi odchorowac, czy to zlobek, czy przedszkole).Ach!te dylematy matki

[QUOTE=brunetka2000;375699 23]cześć wszystkim
Stronczek U nas nic się takiego nie dzieje, ja byłam chora i brałam antybiotyk, a Alicja przez 3 dni była u babci bo bałam się ją znowu zarazić. Strasznie marudna jest ostatnio cały czas tylko MAMA, MAMA, MAMA.

A i mam osobistą prośbę Jutro mój TŻ ma ważny egzamin bardzo, bardzo ale to bardzo proszę o wasze kciuki, które działają cuda /QUOTE]

Kciuki zaciśnięte

Cytat:
Witajcie
nadrabiam, po masakrycznym weekendzie....ale o tym później

Zdrówka życze!
Dużo osób mnie straszy tym zapaleniem krtani, ze to jest paskudna choroba, oby moj Borysek nie musiał tego doswiadczyc....
Stary 2012-11-12, 14:50   #2122
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

Ela ja przeczytałam, że Jasiek nie ma jednej ręki

Dlaczego nerki brak?

O ja do okulisty też tak chodzę
Właśnie się umówiłam na 23 listopada, po kilku latach
no nie ma... taki się urodził, ale dowiedziałam się tego zupełnie przez przypadek...

badamy siuśki co jakiś czas i właśnie w środę mamy kontrolę... lekarka chce nas położyć do szpitala i robić scyntygrafię czy coś w ten deseń, ale mi sie jakoś nie pali do szpitala... nie ma to nie ma, przeciez mu nie dokleją teraz
przed wizytą mamy jeszcze usg to może coś tam wykaże, bo w sumie ostatnio miał usg w wieku 1,5msc, więc pełno gazów w brzuszku i ledwo wątrobę było widać
Stary 2012-11-12, 14:59   #2123
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Lili nie smuc sied , pewnie masz dzisiaj jeden z gorszych dni i tyle
A dzieckiem umiesz sie zajmowac!

Pobaw sie z nim w np.Baloniku moj malutki", poczytaj mu ksiazeczki, daj mu np. klamerki , niech wrzuca do pojemników pustych(moj Borys uwielbia i jeszcze walki do wlosów-takie rzepowe), daj mu kuchenne rzeczy(typu sitko, lyzki)....
min bardzo, bardzo ale to bardzo proszę o wasze kciuki, które działają cuda

Może rzeczywiście mamy gorszy dzień.
Wymyślam mu różne zabawy, żeby miał zajęcie ale ja tak strasznie potrzebuję chwili dla siebie. Chciałabym sobie spokojnie usiąść i odpocząć.
Rodziców mam tuż obok, Radek się tak do nich garnie a oni mają nas gdzieś.
Wiecznie "coś" robią.
Ja to taka pesymistka jestem, we wszystkim doszukuję się minusów, złych rzeczy.
Stary 2012-11-12, 15:12   #2124
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
J

Ja nigdy nie robiłam takich internetowych, spożywczych zakupów.Jest duzo drożej?
Ja tez mlekopijca jestem, codziennie rano owsianka, do tego budynie, kaszki-tez sporo kartonów mi idzie(moj tz nie lubi mleka).
U mnie takie ciezkie zakupy Tz robi.

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

Dla rodziców dzieci

Zdrówka dla Was!

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Amelka ....... chodzi Jeszcze oczywiście pokracznie, i się wywraca co chwilę, ale już potrafi sama cały przedpokój przejść, to chyba już niedługo będzie sama smigać wszędzie, prawda?
dla Amelki

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej
moje damy śpią, a ja mam chwile.
przed chwilą wróciłam z kotłowni( bo południa nie palimy bo jest ciepło w mieszkaniach) bo poszłam napalić w piecu a tam z pieca... wyleciał umorusany wróbel... a zlękłam się porządnie

Jestem wykończona po weekendzie, moje panny daja czadu, wczoraj szwagra chciały zamęczyc...

idę nadrobic.... bo pewnie dużo jest ale i tak jestem od WAS uzależniona
, ja tez bym sie wystraszyła
A co on tam robił, jak tam wleciał? Przez komin?

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Może rzeczywiście mamy gorszy dzień.
Wymyślam mu różne zabawy, żeby miał zajęcie ale ja tak strasznie potrzebuję chwili dla siebie. Chciałabym sobie spokojnie usiąść i odpocząć.
Rodziców mam tuż obok, Radek się tak do nich garnie a oni mają nas gdzieś.
Wiecznie "coś" robią.
Ja to taka pesymistka jestem, we wszystkim doszukuję się minusów, złych rzeczy.

Szkoda , ze rodzice chociaz na chwile nie wezma Radka(jakie to przykre), troszke bys odpoczęla.
Ja nie mam do pomocy nikogo i jak Borrysek spi to wtedy sie relaksuje(jak teraz, obiad mam dzisaj zrobiony to moge

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
no nie ma... taki się urodził, ale dowiedziałam się tego zupełnie przez przypadek...

badamy siuśki co jakiś czas i właśnie w środę mamy kontrolę... lekarka chce nas położyć do szpitala i robić scyntygrafię czy coś w ten deseń, ale mi sie jakoś nie pali do szpitala... nie ma to nie ma, przeciez mu nie dokleją teraz
przed wizytą mamy jeszcze usg to może coś tam wykaże, bo w sumie ostatnio miał usg w wieku 1,5msc, więc pełno gazów w brzuszku i ledwo wątrobę było widać
Wiesz Elu moja znajoma tez ma synka , co sie z jedna nerka urodził, dowiedzieli sie przez przypadek, ma 3 latka i jest zdrowym dzieckiem, tez maja co jakis czas kontrole.Wszystko bedzie dobrze, nie martw sie

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Moje dziecko śpi juz 1,5 godziny, przez ostatnie dwa dni prawie w dzien nie spalo.Wyszła mu ostatnia 4(cierpiał sczególnie w nocy).Teraz czas na 3(juz 2 górne sa bialutkie), gryzie biedny tak raczki ze ma az czerwone.
Oj te nasze bidulki musza sie z tymi ząbkami namęczyć.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-12 o 15:19
Stary 2012-11-12, 15:17   #2125
jacieeeee
Wtajemniczenie

Polecę egoistycznie: dacie linka do bidonu z rurką z Aventu?

Brunetko za TŻta

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:20   #2126
patik87
Zakorzenienie

Ela jak to przez przypadek? a usg w ciązy nie wykazało?

Sara uwielbia zielony kolor. Klocki, piłeczki etc.
Kupiłam jej taką tablicę ze wszystkimi literami alfabetu ( w pepco), oś jak sotrer, litery trzeba dopasować do tablicy tylko ona jest płaska( nie wiem czy rozumiecie?). Sara ZAWSZE najpierw szuka literki Q zielonej. Za każdym razem, w stosie wszystkich liter alfabetu ja znajdzie. Myślałam że tylko o kolor chodzi, ale zrobiłam jej zagadkę i odwróciłam wszystkie litery i były w tym samym kolorze drewna. Q od razu znalazła i do rączki. Czyli kształt też jej przypadł. W szoku jestem.
Stary 2012-11-12, 15:21   #2127
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo dla Amelki za pierwsze kroczki

http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/...ad-cudami.html

Ja robiłam też kurczak+szpinak+ser żółty. Pycha.
O i z łososiem też robiłam +szpinak i ser pleśniowy
Dzięki
Chyba zrobię w niedzielę

DDewik, Ela, Lili dziękujemy za brawa

Stary 2012-11-12, 15:27   #2128
Lili 83
Zakorzenienie

Jacieee
http://allegro.pl/avent-kubek-bidon-...619650500.html

Radek śpi drugą godzinę.
Ja gotuję, siedzę przed kompem i niby sprzątam

EDIT: Wstał, mąż też już jest.

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-11-12 o 15:40
Stary 2012-11-12, 15:40   #2129
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:42   #2130
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Polecę egoistycznie: dacie linka do bidonu z rurką z Aventu?

Brunetko za TŻta
Ja mam na pozbyciu - kubek bidon z Aventu, 330 ml - nowy, oryginalnie opakowany.Sama małemu kupiła, a dostał jeszcze w prezencie.

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2012-11-12 o 15:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości