Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-11, 12:20   #361
WildOrchid
Rozeznanie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cześć dziewczyny, dołączam. Jestem w 7 tygodniu - termin przewidziany na przełom czerwca i lipca, ale ja czuję, że będzie to lipiec (lekarze ciągle i uparcie kierują się OM, przez co już najadłam się strachu jak obliczyli wiek ciąży na 6 kiedy był niecały 5 i szukali serduszka.... A ja cykle mam pod 40 dni i wszystko co możliwe nieregularnie ).

Nasza Fasolka ma 9mm i serduszko bijące z prędkością 133 BMP.

Życzę nam wszystkim przepełnionych szczęściem 9 miesięcy
WildOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 16:34   #362
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

hej dziewczyny!
czy można dołączyć???

dziś zrobiłam test i są dwie kreski.
jesteśmy bardzo szczęśliwi.

umawiam się do lekarza, aby wszystko potwierdzić, ale mam nadzieję, że będzie dobrze

przyjmiecie mnie do grona?

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dołączę do Was, jeśli mogę
OM miałam 06.10.
07.11 zrobiłam test i wyszedł pozytywny (następnego dnia rano zrobiłam drugi test bo nie wierzyłam w pierwszy test - i po raz drugi ujrzałam II)
Wczoraj byłam u gina i się nieco podłamałam bo lekarz powiedział że nic nie widzi na usg i mam przyjść za 2 tygodnie. Chociaż czytając wasze posty widzę że jest nas dużo takich u których na pierwszym usg nic nie było widać...
Dziś byłam na badaniu bety i pójdę jeszcze w poniedziałek powtórzyć to badanie. Mam nadzieję że będzie dobrze ale jakoś cały czas się martwię że coś pójdzie nie tak

Może się przedstawię jeszcze: mam na imię Edyta, mam 28 lat, jestem mężatką od roku i 5 miesięcy. Staraliśmy się z mężem o dzidzię 6 cykli.

Jejciu, tak bardzo bym chciała żeby wszystko było dobrze ale jakoś w to niedowierzam...
przeczytałam, i myślę, że u mnie bardzo podobnie.
ostatnia miesiączka była u mnie 9.10.2012
dziś zrobiłam test- 2 kreski

mam 29 lat, i to był nasz 6 cykl starań!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 16:37   #363
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
czy można dołączyć???

dziś zrobiłam test i są dwie kreski.
jesteśmy bardzo szczęśliwi.

umawiam się do lekarza, aby wszystko potwierdzić, ale mam nadzieję, że będzie dobrze

No co to za pytanie? Oczywiście, że tak. Gratulowałam już na wątku staraczek, ale jeszcze raz- Ogromne gratulacje
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 16:38   #364
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Anulka, ja jeszcze w sumie nie potwierdziłam tego u lekarza, ale będzie dobrze co nie? musi być!

Stary 2012-11-11, 20:56   #365
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Oczywiście!! Witaj

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Anulka, ja jeszcze w sumie nie potwierdziłam tego u lekarza, ale będzie dobrze co nie? musi być!
Ja byłam u lekarza ale nadal mam nie potwierdzone... Ale też się staram myśleć tak jak ty, że musi być dobrze...

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Wiecie co, zrobiła mi sie na ustach opryszczka (tzw. "zimno"). Myślicie że to może być szkodliwe dla dzidziusia? Smaruję tylko pastą do zębów żeby troszkę wysuszyć.
Stary 2012-11-11, 21:22   #366
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja też jestem pozytywnie nastawiona, myślę pozytywnie i musi, po prostu musi być dobrze.

a co do opryszczki to myślę, że nie ma się czym martwić.
bez paniki!
poza tym puki co dziecko nie jest połączone z Tobą przez krew to raczej mu to nie zaszkodzi za bardzo.

Stary 2012-11-12, 00:35   #367
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Musi być dobrze! Tak bardzo bym chciała usłyszeć już Jej (jestem przekonana, że to będzie dziewczynka) serduszko ale niestety muszę czekać jeszcze 3 tygodnie Wtedy też się okaże czy Maleństwo rozwija się prawidłowo
i trzymaj sie tej wiary
ja tez czulam ze bedzie chlopak i co - bedzie
my kobiety to czujemy

a ogolnie gratuluje wszystkim mamusiom, i zobaczycie jak czas szybko zleci, ja pamietam ze 13.08 robilam tes a tu juz 20 tyg minelo

mamusia marzec/kwiecien2013

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 06:54   #368
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Ja już z rana powtorzylam test I nadal dwie kreski. Co prawda jedną słaba, ale jest. Z tym lekarzem to ja chyba poczekamy jeszcze z tydzień bo według moich obliczeń to jest dopiero 2 tydzień, a to za wcześnie żeby cokolwiek lekarz zobaczył. Jak myślicie ?

Stary 2012-11-12, 07:48   #369
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Ja już z rana powtorzylam test I nadal dwie kreski. Co prawda jedną słaba, ale jest. Z tym lekarzem to ja chyba poczekamy jeszcze z tydzień bo według moich obliczeń to jest dopiero 2 tydzień, a to za wcześnie żeby cokolwiek lekarz zobaczył. Jak myślicie ?
Ja 27.10 zobaczyłam dwie kreseczki 15/16.10 mialam owulacja i najprawdopodobniej wtedy doszlo do zapłodnienia a 30.10 byłam u ginekologa bo miałam akurat umówioną wizytę i zobaczyłam pęcherzyk i po badaniu ginekologicznym ginekolog stwierdziła że to ciąża Czyli też byłam w 2 tygodniu ale na podst. OM ginekolog stwierdziła że to 5/6 tc Więc możesz iść w tym tygodniu Powinnaś się już czegoś dowiedzieć

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 07:54   #370
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Ja 27.10 zobaczyłam dwie kreseczki 15/16.10 mialam owulacja i najprawdopodobniej wtedy doszlo do zapłodnienia a 30.10 byłam u ginekologa bo miałam akurat umówioną wizytę i zobaczyłam pęcherzyk i po badaniu ginekologicznym ginekolog stwierdziła że to ciąża Czyli też byłam w 2 tygodniu ale na podst. OM ginekolog stwierdziła że to 5/6 tc Więc możesz iść w tym tygodniu Powinnaś się już czegoś dowiedzieć
wiek ciąży zawsze liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
nie pokrywa się to z tym, co kiedy rzeczywiście nastąpiło zapłodnienie, albo kiedy komórka się zadomowiła.

ja chyba jeszcze z tydzień poczekam na wizytę, aby mieć pewność, że się nie rozczaruję podczas pierwszej wizyty.

a jak Ty się czujesz? wszystko dobrze??
ja nadal chyba nie dowierzam.
wiesz, ja 6 cykli się starałam i nic, i teraz normalnie wierzyć nie umiem

Stary 2012-11-12, 08:46   #371
Margosia__
Zakorzenienie

Witam wszystkie nowe Mamusie a widziałam, że sporo już nas tu jest
Może w końcu się wątek porządnie rozkręci

Ja od soboty nie mam praktycznie żadnych objawów, poza delikatnym swędzeniem piersi i gdyby nie to, że wcześniej zdarzały mi się takie dni a na wizycie wszystko było ok to chyba bym umarła z niepokoju

Ale myślę, że wszystko będzie w najlepszym porządku
Muszę iść kupić jakiś kabel do kablówki, a kompletnie się na tym nie znam heheheh może skończyć się tak, że będziemy mieć w domu sporo kabli
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:18   #372
Renessme1985
Rozeznanie

Witam się i ja Mam nadzieję, że można do Was dołączyć

W sobotę zrobiłam test i zobaczyłam II

Mam 27 lat i staż małżeński 3,5 roku Mamy już 1,5 rocznego synka, a teraz postaraliśmy się o rodzeństwo dla niego

Jestem już dosyć doświadczoną cieżarówką, bo mam za sobą dwa poronienia jedno zakończonje zabiegiem (zaprzestanie akcji serduszka w 10tc) przed pierwszą udaną ciążą, a drugie zakończone samoistnie na przełomie lipca/sierpnia. Jak to mój ginex mówi: na każdą jedną udaną ciążę przypada jedna nieudana, więc teraz głęboko wierzę, że ta będzie udana, zresztą intuicja mi tak podpowiada. Nie szaleje na razie z żadnymi badaniami, betami itp... już się wsytarczająco nabiegałam i nakłułam w poprzednich 3 ciążach... podchodze na chłodno i mam nadzieję, że ciąża jest w końcu silna i ksiażkowa i za 9 m-cy przytulę maluszka Trochę strsuję sie jednak jak to wszystko będzie, a szczególnie pracą... co prawda maluch jest zaplanowany i wyczekany ale jednak jak już ciaża jest realny, to mnie trochę strach ogarnął

poza tym martwię się, że nie mam podstawowego obiawu, czyli bólu piersi , ale krechy na teście były grube i mocno wybarwione, więc wnioskuje, że beta jednak jest spora... nie chce za bardzo o tym mysleć, ale jednak trochę mnie to martwi... niby nie każda kobietę bolą piersi, ale ja wolałabym jednak, żeby mnie bolały, wiedziałabym przynajmniej, że jednak jest dobry kierunek

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:34   #373
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Witam się i ja Mam nadzieję, że można do Was dołączyć

W sobotę zrobiłam test i zobaczyłam II

Mam 27 lat i staż małżeński 3,5 roku Mamy już 1,5 rocznego synka, a teraz postaraliśmy się o rodzeństwo dla niego

Jestem już dosyć doświadczoną cieżarówką, bo mam za sobą dwa poronienia jedno zakończonje zabiegiem (zaprzestanie akcji serduszka w 10tc) przed pierwszą udaną ciążą, a drugie zakończone samoistnie na przełomie lipca/sierpnia. Jak to mój ginex mówi: na każdą jedną udaną ciążę przypada jedna nieudana, więc teraz głęboko wierzę, że ta będzie udana, zresztą intuicja mi tak podpowiada. Nie szaleje na razie z żadnymi badaniami, betami itp... już się wsytarczająco nabiegałam i nakłułam w poprzednich 3 ciążach... podchodze na chłodno i mam nadzieję, że ciąża jest w końcu silna i ksiażkowa i za 9 m-cy przytulę maluszka Trochę strsuję sie jednak jak to wszystko będzie, a szczególnie pracą... co prawda maluch jest zaplanowany i wyczekany ale jednak jak już ciaża jest realny, to mnie trochę strach ogarnął

poza tym martwię się, że nie mam podstawowego obiawu, czyli bólu piersi , ale krechy na teście były grube i mocno wybarwione, więc wnioskuje, że beta jednak jest spora... nie chce za bardzo o tym mysleć, ale jednak trochę mnie to martwi... niby nie każda kobietę bolą piersi, ale ja wolałabym jednak, żeby mnie bolały, wiedziałabym przynajmniej, że jednak jest dobry kierunek
Witaj Im nas więcej tym weselej

Na początek trochę mnie przeraziło Twoje doświadczenie, bo właśnie jestem w 10t (skończone 9 ale moja lekarka liczy rozpoczęte a ja razem z nią) I przez dwa ostatnie dni nie miałam praktycznie żadnych objawów! aaaa... ale dziś już mi w brzuszku niezbyt dobrze, więc może nie jest źle

Na pocieszenie powiem Ci, że mnie piersi nie bolały od razu tkliwość przyszła troszkę później... a w tym momencie ustąpiła już miejsca swędzeniu Nie wiem co gorsze

Odkąd widziałam bijące serduszko mam mnóstwo pozytywnej wiary, że musi być dobrze, ale przerażają mnie właśnie wiadomości o tym, że serduszko samo przestało bić ;( Powiem Wam, że stokroć bardziej wolałabym zacząć krwawić niż na wizycie dowiedzieć się, że serduszko nie bije
Stary 2012-11-12, 09:53   #374
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Witaj Im nas więcej tym weselej

Na początek trochę mnie przeraziło Twoje doświadczenie, bo właśnie jestem w 10t (skończone 9 ale moja lekarka liczy rozpoczęte a ja razem z nią) I przez dwa ostatnie dni nie miałam praktycznie żadnych objawów! aaaa... ale dziś już mi w brzuszku niezbyt dobrze, więc może nie jest źle

Na pocieszenie powiem Ci, że mnie piersi nie bolały od razu tkliwość przyszła troszkę później... a w tym momencie ustąpiła już miejsca swędzeniu Nie wiem co gorsze

Odkąd widziałam bijące serduszko mam mnóstwo pozytywnej wiary, że musi być dobrze, ale przerażają mnie właśnie wiadomości o tym, że serduszko samo przestało bić ;( Powiem Wam, że stokroć bardziej wolałabym zacząć krwawić niż na wizycie dowiedzieć się, że serduszko nie bije
Rzeczywiście to przerażające doświadczenie... ale u mnie od początku coś było nie tak i ja czułam, że jest niedobrze... co chwile miałam plamienia takie brązowe... lekarze niby mówili, że tak może być, przepisywali Duphaston, ja co chwilę biegałam na bety USG i inne takie, a w końcu i tak skończyło się źle... przy drugim # też czułam od razu, że jest nie tak, bo krechy na kolejnych testach były coraz jaśniejsze, a po wyniku bety, to już miałam pewność, że nic z tego i w zasadzie dostałam jakby normalny @ tylko z opóźnieniem około 1-1,5 tygodniowym... Generalnie każda ciąża jest inna i nie ma co się sugerować kimś innym... złe rzeczy się zdarzają i nic sie na to nie poradzi ale nie o tym ten wątek

Trzeba wierzyć, że akurat teraz będzie dobrze, a na pewno tak będzie... teraz intuicja mi mówi, że będzie dobrze...

Cieszmy się tym stanem, bo to prawdziwy cud

U mnie z tą radością na razie ciężko ale pracuję nad sobą... chyba dopiero pierwsze USG z bijącym serduszkiem spowoduje, że troszkę mi ulży , a potem będę czekała na zakończenie 12 tc... a potem już z górki

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:02   #375
Margosia__
Zakorzenienie

a to ja czuje, że będzie dobrze i od razu mi lepiej

Bardzo się cieszę, bo teraz mam wizytę już tylko za 2 tyg. czyli od ostatniej w sumie tylko 3 tygodnie czekania bo bym chyba oszalała
To już będzie to na którym gin dokładnie pomierzy Maleństwo i posprawdza czy się prawidłowo rozwija

Myślę, ze się trochę uspokoimy jak zaczniemy czuć Maleństwo bo to będą dowody, że z nim wszystko ok Tylko kiedy to będzie

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez chcacaBiciaSerca Pokaż wiadomość
Witajcie znów, ciężko mi się z Wami rozstać chyba dlatego, że ciepło mnie przyjęłyście

Margosia__Nawet nie wiesz jak mnie podbudowałaś tymi słowami, az sie popłakalam, tak, czesto mi sie to zdarza w ostatnim czasie, a ze wzruszenia to az milo plakac, dzieki kochana jestes Twoja dzidzia juz taką ma a tesciowa sie nie przejmuj, kiedy maluszek bedzie na swiecie, oszaleje z milosci, a cioteczce pozwol zaszalec, tez jestem cioteczka, mam chrzesnika i uwielbiam mu robic male prezenciki
Naprawdę Cię podziwiam, że mimo iż jest Ci tak strasznie ciężko potrafisz dla każdej z nas znaleźć dobre słowo i pocieszenie! Naprawdę będę pozytywnie Twojemu Maleństwu w przyszłości zazdrościć takiej Mamy!

btw. też się popłakałam jak przeczytałam Twoją odpowiedź
Stary 2012-11-12, 13:46   #376
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jestem pozytywnie nastawiona, myślę pozytywnie i musi, po prostu musi być dobrze.
hej Dom powiem Ci że podczytywałam Cię swego czasu na staraczkowym i mocno trzymałam kciuki
teraz mogę tylko pogratulować, brawo
uważaj na siebie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:18   #377
Neni1984
Zakorzenienie

Hej, dziś zobaczyłam 2 kreski na teście. Dla pewności zrobiłam drugi-to samo, po pracy pójdę na betę. Bardzo się martwie, bo poprzedni miesiąc był bardo zły: 2 razy piłam, popalałam, byłam na solarium, a teraz biorę leki sterydowe na alergię ... Umieram ze strachu, że mogłam zaszkodzić kropce Za sobą mam poronienie - serduszko przestało bić w 9tc
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:30   #378
babku
Zadomowienie

Ja robiłam dziś bete drugi raz i nie wiem czy cieszyć się czy martwić. Pierwsza beta 87, następna po 6 dniach 540. Wydaje mi się, że powinna być większa, ale lekarz powiedział ze nie ma się czym martwić i zlecił kolejne usg za tydzień. Mam nadzieje, że już wtedy będzie coś widać i wszystko będzie w porządku.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:10   #379
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej, dziś zobaczyłam 2 kreski na teście. Dla pewności zrobiłam drugi-to samo, po pracy pójdę na betę. Bardzo się martwie, bo poprzedni miesiąc był bardo zły: 2 razy piłam, popalałam, byłam na solarium, a teraz biorę leki sterydowe na alergię ... Umieram ze strachu, że mogłam zaszkodzić kropce Za sobą mam poronienie - serduszko przestało bić w 9tc
Na początku Maluszki są zabezpieczone przed szkodliwymi czynnikami... najważniejsze, żebyś teraz o siebie dbała
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja robiłam dziś bete drugi raz i nie wiem czy cieszyć się czy martwić. Pierwsza beta 87, następna po 6 dniach 540. Wydaje mi się, że powinna być większa, ale lekarz powiedział ze nie ma się czym martwić i zlecił kolejne usg za tydzień. Mam nadzieje, że już wtedy będzie coś widać i wszystko będzie w porządku.
Ja betę robiłam tylko raz, 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki, czyli początek 5t wg om i miałam betę troszkę ponad 500, a potem to już ładnie Maluszkowi biło serduszko
Stary 2012-11-12, 16:22   #380
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja betę robiłam tylko raz, 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki, czyli początek 5t wg om i miałam betę troszkę ponad 500, a potem to już ładnie Maluszkowi biło serduszko
Mam nadzieje, że ja też niedługo zobaczę serduszko mojej kropki
Stary 2012-11-12, 16:25   #381
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, że ja też niedługo zobaczę serduszko mojej kropki

Pewnie, że tak!
Stary 2012-11-12, 16:32   #382
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej Dom powiem Ci że podczytywałam Cię swego czasu na staraczkowym i mocno trzymałam kciuki
teraz mogę tylko pogratulować, brawo
uważaj na siebie
oj dzięki bardzo! za słowa otuchy
będę dbała, dbam!
ale puki co przeżywam strasznie.

w następnym tygodniu pójdę do lekarza, potwierdzić.

dziewczyny, a wy juz komu powiedzieliście??

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

ojejku!!!
a ja wczoraj zrobiłam test!

fajnie, że ktoś ma podobnie strasznie się cieszę, że jest tu nas aż tyle!

a co do alkoholu to się nie martw.
czytałam, że w pierwszych tygodniach dziecko jest bezpieczne, bo organizm nie łączy dziecka i matkę przez krew, przez co chroni do momentu odkrycia przez matkę, że jest w ciąży.

poza tym się nie stresuj, bo to też może zaszkodzić, czasem bardziej niż to piwo wypite 2 tygodnie temu

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
kiedy miałaś ostatnia miesiączkę??
jak długie miałaś cykle??

właśnie dziewczyny, napiszcie coś o waszych ciążach
bo ja ciekawska!

Stary 2012-11-12, 16:32   #383
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Mężowi

Przyjaciółce, jednej siostrze i ostatnio teściowej i siostrze Tż
Stary 2012-11-12, 16:40   #384
babku
Zadomowienie

Ostatnią miesiączkę miałam 4.10. Niestety cykle nieregularne więc tym nie mam jak się posiłkować. Kiedy mniej więcej zaszłam w ciąże tez ciężko mi określić bo akurat jakiś taki bujny miesiąc mieliśmy
A powiedziałam już też paru osobom. Rodzicom, przyjaciółkom. No i mąż oczywiście od początku wie.

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2012-11-12 o 16:42
Stary 2012-11-12, 17:44   #385
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Wie mój mąż i moi rodzice. Chociaż powiem wam szczerze że ja chyba nie pozwalam się jeszcze nikomu cieszyć po tym jak gin powiedział mi że jeszcze nic nie widać. Przyjdzie czas na radość jak zobaczę naszą Kropeczkę. I wtedy pewnie też dowie się szersze grono.
Stary 2012-11-12, 17:58   #386
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Wie mój mąż i moi rodzice. Chociaż powiem wam szczerze że ja chyba nie pozwalam się jeszcze nikomu cieszyć po tym jak gin powiedział mi że jeszcze nic nie widać. Przyjdzie czas na radość jak zobaczę naszą Kropeczkę. I wtedy pewnie też dowie się szersze grono.
No ja światu też powiem nie wcześniej jak po magicznym 3 miesiącu... a to jeszcze praktycznie miesiąc Jak ten czas powoli leci
U mnie pierwsza wiedziała przyjaciółka bo musiałam się komuś wygadać, a że na dniach wylatuje do Londynu to i wiadomo, że kontakt będzie utrudniony, mąż dowiedział się tydzień później bo zamówiłam mu bodziaka z napisem "Kocham Cię Tatusiu" i czekałam aż dojdzie
Teściowej powiedzieliśmy, bo Tż już był strasznie niecierpliwy no i jego argument "Niech już na wózek zbierają" he he he
A moi rodzice dowiedzą się jak już się kiedyś spotkamy, bo przez telefon to nie chcę im mówić
Stary 2012-11-12, 18:27   #387
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Marosia Ty to umiesz trzymać tajemnicę.
ja to jestem kiepska z tym)
do 3 miesiąca na 100% nie dotrzymam.

Stary 2012-11-12, 18:41   #388
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Marosia Ty to umiesz trzymać tajemnicę.
ja to jestem kiepska z tym)
do 3 miesiąca na 100% nie dotrzymam.
Ha ha ha no czasami i tak bywa

Muszę iść do sklepu
Potem z psem
A potem skończyć Mężowi obiad gotować

A jestem takim strasznym leniem
Stary 2012-11-12, 18:54   #389
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny trochę mnie nie było..
Na wstępie witam nowe Koleżanki i gratuluje fasolek piszcie dużo co tam u was

Ja osobiście zaczynam się trochę obawiać o swojego Kropka, biorąc pod uwagę ostatnie przeżycia innych Mam

Ja dziś od rana jakoś fatalnie się czuje, zaliczyłam bliskie spotkanka z kibelkiem i ogólnie jakaś rozbita jestem
Ogólnie od paru dni totalnie nie chce mi się jeść..wmuszam w siebie na siłę, bo przecież z czegoś to małe musi rosnąć..staram się chociaż świeże soki pić,żeby jakieś witaminy były.

W zeszłym tygodniu miałam wizytę u endo- bo ja z niedoczynnością jestem.
Bardzo mnie uczulił na to,żebym uważnie obserwowała teraz swój organizm, no i wizyty co 3-4 tygodnie ale wiadomo, dla malucha trzeba

A powiedziałam już rodzicom swoim i Tż-ta, Tż wie, bo był ze mną ogladać smerfa na usg, wie też siostra TŻ, ale z jej reakcji nie jestem zbytnio zadowolona..

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2012-11-12 o 18:56
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:07   #390
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
wiek ciąży zawsze liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
nie pokrywa się to z tym, co kiedy rzeczywiście nastąpiło zapłodnienie, albo kiedy komórka się zadomowiła.

ja chyba jeszcze z tydzień poczekam na wizytę, aby mieć pewność, że się nie rozczaruję podczas pierwszej wizyty.

a jak Ty się czujesz? wszystko dobrze??
ja nadal chyba nie dowierzam.
wiesz, ja 6 cykli się starałam i nic, i teraz normalnie wierzyć nie umiem
Wiem wiem, że wiek ciąży liczy się od OM ale napisałaś że u Ciebie to dopiero 2 tydzień i dlatego pomyślałam że liczysz od momentu zapłodnienia

Jak się czuje? Hmm poza tym, że pobolewa mnie podbrzusze, mam wrażliwe piersi i nie ciągnie mnie do słodyczy to w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży Gdyby nie beta to bym zwątpiła;p Na początku też nie dowierzałam bo tak bardzo chciałam zajść w ciąże mimo swojego młodego wieku My kochaliśmy się bez zabezpieczenia od maja i dopiero w październiku nam się udało ale powiem szczerze że po odstawieniu tabletek (24.03) to dopiero chyba w październiku miałam owulacje. Wcześniej nigdy nie bolał mnie tak strasznie brzuch i jajniki w połowie cyklu jak teraz no i zrobiłam nawet tes owulacyjny i wyszły 2 kreseczki Więc udało nam się w pierwszym cyklu owulacyjnym
Kochana musisz myśleć pozytywnie, dbać o siebie, nie przemęczać się i na pewno wszystko będzie dobrze Będę trzymać za Ciebie kciuki

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości