Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 14:35   #2011
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

u was też taka lejąca pogoda??
Stary 2012-11-12, 14:38   #2012
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
to ja jadęęęęęę szkoda, że tak daleko jesteście... chociaż na święta jadę do teściów w okolice żor
sama 3 tygodnie temu narobiłam pierogów z kapustą i grzybami na imprezę - wszyscy się najedli, mnie od zagniatania ciasta aż ręka bolała przez tydzień... może po prostu ruszę dupsko? dla jednej osoby to już co innego niż dla 8...

taaa... skąd ja to znam... ale ciążowe chce mi robić. raczej takie dokumentujące mój "przyrost", ale zawsze coś dla mnie ważniejsze, żeby potem dzidziuś miał sesję. a na to małża namawiać nie muszę
Łooo a ja własnie dziś się przymierzam do zrobienia farszu na pierogi z kapustą i grzybami. Moje ukochane, bo za ruskimi nie przepadam. Jestem antytalencie kucharskie, ale może farsz wyjdzie, a TŻ zrobi pierogi jak wróci.
Moja mama pierwszy raz widziała jak ktoś robi ciasto na pierogi z samej mąki i wody gorącej, ale to ciasto jest nawet lepsze od pierogów mojej mamy, a ona zawsze była guru.
A Ty jak robisz?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:38   #2013
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej laski
Jutro mam usg, to które robi się między 11-13 tyg więc proszę trzymać mocno kciuki
Atena, kciuki zapewnione i nie martw się na zapas!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja mam w piątek to usg z przeziernością karkowa i trochę się boję. nie wiem czego...
Aaś tez mocno trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mam leżeć do odwiołania. A wypuścili mnie bardziej z tego powodu, że brakuje łóżek a u mnie to największe zagrożenie minęło - w końcu leżeć i brać dupka mogę też w domu a dziewczyny do porodu leżą na korytarzu

Ale tyle ile się nasłuchałam od dziewczyn w szpitalu to wymiękłam - jedna zaczęła krwawić w 22 tyg.. maaasaakraaa
no włąśnie najgorsze to przysłuchiwac się takim historią nie myśl o tym! Ty musisz wierzyć że dziecko jest silne i razem dacie sobie radę!

Mnie znowu boli głowa... buuu jeszcze po południu wpadnie przyjaciółka... to moze mi sie poprawi...

Pytanko: robiłyscie PAPPa? Ja nie robiłam bo stwierdziłąm, że to tylko suchy wynik. Jkaieś prawdopodobieństwo, ale teraz zastanawiam się na testem potrójnym? Robicie?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:40   #2014
karolina2121
siedzę i myślę

U mnie deszcz nie pada, ale jest szaro-buro i brzydko

Zrobiłam sobie ten ryż z jabłkami i śmietaną, ale i tak się nie najadłam, bo większa część jedzonka jak weszła do brzuszka to i tą samą drogą z niego wróciła ...
Stary 2012-11-12, 14:45   #2015
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Pytanko: robiłyscie PAPPa? Ja nie robiłam bo stwierdziłąm, że to tylko suchy wynik. Jkaieś prawdopodobieństwo, ale teraz zastanawiam się na testem potrójnym? Robicie?
ja robiłam, ale nie prosiłam o to - po prostu tam przy prenatalnych to robią za jednym zamachem.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:53   #2016
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Raaaany jak mi sie nic nie chce Posprzatalam kuchnie na blysk i nie moge nic zrobic,nie dosc ze mam mega lenia,to jeszcze kregoslup tak mnie boli ze ledwo chodze i siedze,ale od zawsze mialam klopoty z kregoslupem,to teraz przy dodatkowym obciazeniu to juz wogole da sie we znaki :/
Musze sie zapytac poloznej co moge stosowac zeby usmiezyc troche ten bol

A co Was tak na pierogi naszlo??
Ja mam zamiar robic w tygodniu z kapucha i grzybami,farsz juz jakis czas lezy w zamrazalniku,tylko checi na lepienie pierogow nie ma

Ash witaj w domku
Nuna u mnie tez leje od rana,a wczoraj pieknie swiecilo slonko i bylo chyba z 15 st.,powalona ta pogoda !!!
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:54   #2017
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Ashyshqa to witaj w domku
Dzięki!
Cytat:
jem właśnie omleta z papryką. jakoś na więcej nie miałam dzisiaj weny... chyba zaproszę do siebie nunę i będziemy robiły pierogi
Mogę też wpaść? Uwielbiam lepić pierogi (choć nie aż tak jak je jeść ), a już w towarzystwie to wybitnie

Cytat:
Ashyshqa moja siostra urodziła się na solcu
O i co mówi na temat szpitala?

Cytat:
Mam leżeć do odwiołania. A wypuścili mnie bardziej z tego powodu, że brakuje łóżek a u mnie to największe zagrożenie minęło - w końcu leżeć i brać dupka mogę też w domu a dziewczyny do porodu leżą na korytarzu
To jest przerażające, że szpitale przepęłnione i nie ma nawet godnych warunków do porodu... Dobrze, że możesz być już w domu. Mam nadzieję,że łożysko przestanie Ci takie figle płatać i będzie stabilnie trzymać się swojego miejsca. No i wreszcie zaznasz uroków ciąży
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 14:57   #2018
Katate
Raczkowanie

Hej Dziewczyny
dopiero teraz mam chwilę żeby zajrzeć
widzę, że jak zwykle nie próżnujecie idę nadrabiać
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:03   #2019
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
cześć
równe dwa tygodnie bez plamień i problemów

dziś już chyba ok, dopiero wstałam, bo położyłam się późno, ale w nocy nie musiałam wstawać. zjem zaraz śniadanko jakieś lekkie i zobaczymy.
smekte mozesz sobie w aptece kupic i orsalit czy cos takiego, mi to gin kazal brac jak mialam 1 raz biegunke.

A gdzie kupilas ta plytke? Napalilam sie i chyba jutro pojade poszukac.

Wrocilam do domku, troche zla bo mi wizyte odwolali jutrzejsza. Mam przelozona na za 2 tyg ale to moze lepiej bo bedzie wiecej widac. Gin chory jest..

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:04   #2020
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
O i co mówi na temat szpitala?
same dobre rzeczy. nakarmili, położyli spać, potem przyszli i zabrali do domu ale niedokładnie to wszystko pamięta bo to 26 lat temu było

moja siostra tam się URODZIŁA a nie RODZIŁA
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:15   #2021
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
A gdzie kupilas ta plytke? Napalilam sie i chyba jutro pojade poszukac.

Wrocilam do domku, troche zla bo mi wizyte odwolali jutrzejsza. Mam przelozona na za 2 tyg ale to moze lepiej bo bedzie wiecej widac. Gin chory jest..
w empiku
ale muszę jeszcze wieżę kupić w naszej od kilku miesięcy jest zepsuty laser, nie czyta płytek, a naprawa kosztowałaby tyle, że już lepiej nową kupić. oglądaliśmy samsunga za 299 i chyba go kupimy. na kompie nie lubię puszczać muzyki

szkoda, że odwołali Ci wizytę człowiek się napala że coś się dowie i zobaczy, a tu klops. ale rzeczywiście, jak jest wszystko ok to za dwa tyg na usg będziesz miała super widoki

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:20   #2022
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
w empiku
ale muszę jeszcze wieżę kupić w naszej od kilku miesięcy jest zepsuty laser, nie czyta płytek, a naprawa kosztowałaby tyle, że już lepiej nową kupić. oglądaliśmy samsunga za 299 i chyba go kupimy. na kompie nie lubię puszczać muzyki

szkoda, że odwołali Ci wizytę człowiek się napala że coś się dowie i zobaczy, a tu klops. ale rzeczywiście, jak jest wszystko ok to za dwa tyg na usg będziesz miała super widoki
Ja sobie z neta sciagne, na stronie empiku sa tytuly podane jakie sa na plycie

noo szkoda, jeszcze mamuska miala isc ze mna, specjalnie chciala sie zwolnic godzine wczesniej z pracy a tu taki klops. No trudno..
Dzis tez czuje stuku puku w brzuszku

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:24   #2023
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
same dobre rzeczy. nakarmili, położyli spać, potem przyszli i zabrali do domu ale niedokładnie to wszystko pamięta bo to 26 lat temu było

Hehe, to obie z Nuną źle przeczytałyśmy Twój post zbiorowe halucynacje i każda inna
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:25   #2024
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
genetyczne? to robi się około 12-13 tc. A ja w pt zaczęłam 16
Ja miałam wtedy sprawdzoną przezierność karkową, kość nosową, lekarz pokazywał nam paluszki, żołądek, pęcherz moczowy itd. Ja miałam przez brzuch, ale wiem, że niektóre miały inaczej więc to sprawa indywidualna no i pewnie od lekarza zależy
jutro mam standardową wizytę kontrolną, co 3 tyg. teraz będę miała spotkania z gin
Dzięki za odpowiedź, już sobie zobaczyłam na suwaczku, że masz starszą ciążę trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę

Cytat:
ja mam w piątek to usg z przeziernością karkowa i trochę się boję. nie wiem czego...
nie bój się, na pewno jest dobrze ja już się doczekać nie mogę, nie wiem jak wytrzymam jutrzejszy dzień

Cytat:
Jutro mam usg, to które robi się między 11-13 tyg więc proszę trzymać mocno kciuki
Napisze jak było, i jak tam z maleństwem
Dziewczyny, któe mają też wizyty w tym tyg to oczywiście za wasze wizyty
A stres jest pomału.........więc herbatka z meliską chyba będzie niezbędna przed snem u mnie
Buźki
czekam na relacje

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
lonely na pewno będziesz miałą szansę. w końću zaproszenie żeby aplikować na przyszły rok już dostałaś.

Cytat:
Kochane!

Piszę do Was już z domu
zdrówka Wam życzę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
1.To, że ma czym, nie znaczy że zrobi
On latał na wczasach po górach i robił widoczki. Czasami się załapałam, ale czasami było "wyjdź z kadru".

2.Jak już będziesz mogła to aplikujesz do nich znowu. Powinni docenić Twoją szczerość teraz i to, że już w sumie im pasowałaś.

3.Nie pamiętam która pytała o prenatalne - przez brzuszek.
1. a to Łobuz
2. fajnie by było gdyby tak się stało dziękuję
3.Ja pytałam- dzięki zastanawiam się jak to będzie u mnie

Cytat:
No ja w środę mam mieć usg genetyczne i lekarz stwierdzi czy jest potrzeba robić też ten test z krwi- PAPPa

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:28   #2025
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
I tak sobie myślę ze to jest jedyny moment, żeby mieć jakieś "dłuższe wakacje". A potem nawet jak będę w drugiej ciązy to też już będzie pierwsza dzidzia. Z drugiej strony trochę nie chce ich tak w pracy zostawiać i zniknąć na rok albo więcej.. Bo nie wiem do czego będę wracać.. chociaż by sobie beze mnie spokojnie poradzili.
Zgadzam się z Tobą, to jedyny czas kiedy można się bezkarnie wynudzić. Ja w pierwszej ciąży na ile mogłam, na tyle raczej aktywnie żyłam, a teraz jak jest mały to mi się marzy taki jeden dzień totalnego lenistwa ale już nie jest to takie proste

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Mój brzuch dorasta do tego, żeby Wam się pokazać
No to czekamy

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja pieluch pewnie kupię ze 20, tego nigdy za wiele
Też tyle kupiłam i było w sam raz

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Zła jestem trochę, że taka okazja przeszła mi koło nosa. Ale na dziecku zależało mi bardziej i ono jest dla mnie najważniejsze. Zdaję sobie sprawę, że w tym stanie nie spełnię się zawodowo tak jak bym chciała... dlatego cierpliwie muszę przeczekać ten etap.
Obym tylko po macierzyńskim miała jeszcze jakąś taką szansę
Może nawet lepsza szansa się trafi jak to mówią 'nic nie dzieje się bez przyczyny'

Cytat:
cześć
równe dwa tygodnie bez plamień i problemów
To super i tak do końca

Cytat:
dziewczyny a takiego malucha zaras po urodzeniu to już się w pampersa ubiera czy w te tetrowe pieluszki ? bo powiem szczerze że zawsze myślałam że w pampersa
Ja używałam głównie pampersów, a w szpitalu to tylko pampersy zakładają (oczywiście trzeba mieć swoje)

Cytat:
Kochane!

Piszę do Was już z domu
Fajnie, że już w domu jesteś
I dobrze, że Ci się szpital spodobał.
Stary 2012-11-12, 15:31   #2026
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Łożysko delikatnie się odklejało niestety
uuu to z łożyskiem nie ma żartów, leż plackiem !

wiem, ze to ciężkie bo mnie szlag po 4 dniahc trafia ale moze dlatego ze nie mam przekonania, że faktycznie muszę:/
Stary 2012-11-12, 15:31   #2027
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Ale Ci fajnie też nie mogę się doczekać
Stary 2012-11-12, 15:31   #2028
lonely_lady
Zakorzenienie

candace trzymam za Was mocno oby szybko sytuacja się poprawiła. Bratowa mojego Tż od 9 tygodnia musiała leżeć cały czas, ale dzidzię urodziła śliczną i zdrowiutką

Ale fajne te pieluszki wielorazowe no i wizualnie jakie ładniusie śliczne mają wzorki

Stary 2012-11-12, 15:34   #2029
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Już widzę II część wątku.

Ja niestety wracam do Was w niezbyt dobrym humorze....W czwartek wylądowałam w szpitalu z krwawienbiem :-(((Dziś mnie wypuścili ale mam leżeć i brać dupka...
Mam jakieś bakterie w moczu dodatkowo jakby mi brakowało rozrywek :-(

Jutro dopiero wróce do domu a dziś jeszcze jestem u mamy... Czeka mnie w tym staie podróż 200km na leżąco :///

To dopiero początek ciąży a ja mam już dość :-(

Witam nowe mamusie i obiecuję poczytać i zapoznać się przynajmniej częściowo z tym co się tu u Was działo.
Współczuję i życzę żeby już wszystko było dobrze

Cytat:
Ja też chcę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 15:35   #2030
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Może nawet lepsza szansa się trafi jak to mówią 'nic nie dzieje się bez przyczyny'
dziękuję

Stary 2012-11-12, 15:50   #2031
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Ja chce te bo mialam z nimi stycznosc i sa super,z Aventa tez sa ok,ale sa duzo drozsze,a ja nie lubie przeplacac,wole kupic cos tanszego i z tego co zostanie kupic cos dodatkowo

Aaa wiem ze juz byla o tym rozmowa,ale ile kupujecie pieluszek tetrowych tak na poczatek??

Pawie Oczko za jutrzejsza wizyte
Co do butelek to powiem Wam,że nigdy nie zwracałam szczególnej uwagi na marke,firme i nie wiadomo co jeszcze.Poprostu brałam jedną większą na jedzenie i jedną mniejszą na picie
Tym razem ewentualnie się zastanawiam nad szklaną zamiast plastikowej..
Co do pieluch tetrowych to 20 białych miałam i przy jednym i przy drugim.Tym razem dokupię tylko kilka flanelowych do lekarza czy na wyjście.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na rozmowie z prezesem.. tak jak się spodziewałam. Musiałam jednak zrezygnować. Prezes nie powiedział mi tego w prost.. ale zaczął swoje różne teksty, że do moich obowiązków tak jak się umawialiśmy miałyby należeć również funkcje reprezentatywne, organizacyjne, liczne wyjazdy (czasowo może krótkie ale daleko, także zagraniczne) Na cały czas mojej pracy jakieś 30-40% to praca biurowa a 60-70% praca w terenie, wyjazdy, spotkania, konferencje itp.
Oczywiście bardzo duuużo padło miłych słów, chwalono moją osobę i twierdzili że są bardzo zawiedzeni, że jednak nasza współpraca musi jeszcze poczekać.
Powiedziano mi, żebym w przyszłym roku jeśli będę się czuła na siłach odwiedziła ich firmę i spróbowała aplikować jeszcze raz na to stanowisko.

Zła jestem trochę, że taka okazja przeszła mi koło nosa. Ale na dziecku zależało mi bardziej i ono jest dla mnie najważniejsze. Zdaję sobie sprawę, że w tym stanie nie spełnię się zawodowo tak jak bym chciała... dlatego cierpliwie muszę przeczekać ten etap.
Obym tylko po macierzyńskim miała jeszcze jakąś taką szansę
No szkoda,ale dzidziuś ważniejszy Jeszcze tam pewnie zawitasz

Cytat:
dziewczyny a takiego malucha zaras po urodzeniu to już się w pampersa ubiera czy w te tetrowe pieluszki ? bo powiem szczerze że zawsze myślałam że w pampersa
Mi w szpitalu i przy pierwszym i przy drugim kazali w pampersa wkładać pieluche tetrową , czyli tzw pieluchowanie,żeby prawidłowy rozstaw nóżek miało czy jakoś tak. W domu tak pieluchowałam jeszcze chwile dosłownie a później już same pampersy szły na dupke

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Już widzę II część wątku.

Ja niestety wracam do Was w niezbyt dobrym humorze....W czwartek wylądowałam w szpitalu z krwawienbiem (Dziś mnie wypuścili ale mam leżeć i brać dupka...
Mam jakieś bakterie w moczu dodatkowo jakby mi brakowało rozrywek

Jutro dopiero wróce do domu a dziś jeszcze jestem u mamy... Czeka mnie w tym staie podróż 200km na leżąco

To dopiero początek ciąży a ja mam już dość

Witam nowe mamusie i obiecuję poczytać i zapoznać się przynajmniej częściowo z tym co się tu u Was działo.
Ojej to się narobiło Dobrze,że już w domku jesteś!

Cytat:
Będzie wszystko dobrze!

Cytat:
Hej laski
Ja wpadam do was dziś tylko na chwilkę się przywitać i uciekam, bo mam dużo na głowie dziś......
Szybko was podczytam, co tam się zdażyło przez week

Napisze jak było, i jak tam z maleństwem
Dziewczyny, któe mają też wizyty w tym tyg to oczywiście za wasze wizyty
A stres jest pomału.........więc herbatka z meliską chyba będzie niezbędna przed snem u mnie
Buźki
Nie martw się tym badaniem, napewno wszystko będzie super! Ja też w tym miesiącu mam mieć to badanie i też odczuwam lekki niepokój, ale to normalne Każda przyszła mama się tym stresuje

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:04   #2032
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Co do butelek to powiem Wam,że nigdy nie zwracałam szczególnej uwagi na marke,firme i nie wiadomo co jeszcze.Poprostu brałam jedną większą na jedzenie i jedną mniejszą na picie
Tym razem ewentualnie się zastanawiam nad szklaną zamiast plastikowej..
Co do pieluch tetrowych to 20 białych miałam i przy jednym i przy drugim.Tym razem dokupię tylko kilka flanelowych do lekarza czy na wyjście.
Kochana dla mnie ogolnie firma nigdy nie miala zadnego znaczenia,nawet na ciuchach uwazam ze metka nie ma znaczenia.
Tak samo jak wiekszosc dziewczyn uwaza ze jak pierwsza dzidzia to musi byc wszystko nowe itd.A ja sie ciesze jak dostane cos od kogos
A te butelki sobie upatrzylam bo zestaw jest fajny,a cena przystepna wiec sie zdecydowalam

Hm no to musze pomyslec nad tymi pieluchami.
Myslicie ze te flanelowe sa dobre,tak zamiast pampersa?
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:05   #2033
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za wszystkie ciepłe słowa. Czuję się naprawdę fatalnie tzn. fataknie psychicznie bo od początku mam pod górkę A myślalam, że jak się wymioty uspokoją to zacznę się tą ciążą cieszyć...I nie da się .. póki co...
14sty tydzień i takie "atrakcje".. A niby po 12stym można odetchnąć..
Ale tyle ile się nasłuchałam od dziewczyn w szpitalu to wymiękłam - jedna zaczęła krwawić w 22 tyg.. maaasaakraaa
Musisz być dobrej myśli
Cytat:
to ja jadęęęęęę szkoda, że tak daleko jesteście... chociaż na święta jadę do teściów w okolice żor
sama 3 tygodnie temu narobiłam pierogów z kapustą i grzybami na imprezę - wszyscy się najedli, mnie od zagniatania ciasta aż ręka bolała przez tydzień... może po prostu ruszę dupsko? dla jednej osoby to już co innego niż dla 8...
Jeśli chodzi o Żory to całkiem niedaleko mnie

Cytat:

Nie To kosztowałoby mnie 400zł a w tej chwili nie stać mnie na to.

Cytat:
ja robiłam, ale nie prosiłam o to - po prostu tam przy prenatalnych to robią za jednym zamachem.
I ile płaciłaś? U nas za USG genetyczne 240zł a z testem 400zł
Cytat:

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 16:16   #2034
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Kochana dla mnie ogolnie firma nigdy nie miala zadnego znaczenia,nawet na ciuchach uwazam ze metka nie ma znaczenia.
Tak samo jak wiekszosc dziewczyn uwaza ze jak pierwsza dzidzia to musi byc wszystko nowe itd.A ja sie ciesze jak dostane cos od kogos
A te butelki sobie upatrzylam bo zestaw jest fajny,a cena przystepna wiec sie zdecydowalam

Hm no to musze pomyslec nad tymi pieluchami.
Myslicie ze te flanelowe sa dobre,tak zamiast pampersa?
Wiesz te flanelowe pieluszki to są takie kolorowe "szmatki" i je raczej się bierze do wózka,żeby dziecku buzie wytrzeć,czy podłożyć pod buzie do karmienia.takie ładniejsze na wyjście...A te białe zwykłe tetrowe to ja kilka używałam do pieluchowania a reszte w domu dla malucha:do wanny na podkładke,żeby się nie ślizgało,pod buzie do karmienia,czy poprostu do przytulenia bo lepiej im się zasypiało

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:26   #2035
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hej dziewczyny
Ktoś tu pisał o imionach Tola ( mam koleżankę co tak nazwała dziecko i jest to urzędowa forma) i znam Leonię, na którą w skrócie wołają Lonia Mi sie podoba, TZ się puka w czoło

Cytat:

Ja robię PAPPA jutro, jak nie masz obciążeń w rodzinie to nie rób bo to pic na wodę, fotomontaż, bardzo często wychodzi fałszywie dodatni, potem pacjentki kieruje się na test potrójny i badania inwazyjne. Mam co najmniej 3 koleżanki, którym Pappa wyszło źle, a urodziły zdrowe dzieci. Najważniejsze jest USG a nie suchy wynik wyliczony przez komputer.

Jutro mam zamiar wrócić tu z DOBRYMI wiadomościami .
Stary 2012-11-12, 16:29   #2036
sharpnowaja
Zakorzenienie

loney najważniejsze że w razie czego możesz się tam w przyszłości starać o pracę.

vil ciesze się że u Ciebie już wszystko ok, oby tak do końca

Ja butelek na razie kupię dwie po 125 ml, jedna z aventa druga z tego TT

becik ja będę od razu zakładać pampersa firmy pampers a po miesiącu dwóch przejdę na biedronkowe.
Tetrowe się przydają do karmienia, przykrywania, kąpania (wkłada się do wanienki żeby dziecko się nie ślizgało ) i maja wiele innych zastosować (są idealne do mycia okien ).

candance trzymaj się, będzie na pewno dobrze

loney ja na prenatalnym miałam dowcipne w 13 tc
Stary 2012-11-12, 16:30   #2037
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ahmś stąd taka umowa a nie inna. Bo zastanawiałam się co za dziwne praktyki ma Twoja sieć.
Ale hmm szczerze w mojej nie było lepiej. Na etacie dosłownie 6 osób - 3 kierowników, dyrektor i my dwie z organizacji widowni i obsługi klienta kluczowego, a pracowników na umowę zlecenie około 55.:m ur:
niemniej jednak cieszę się, że mam teraz tą umowę o pracę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 16:36   #2038
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Łooo a ja własnie dziś się przymierzam do zrobienia farszu na pierogi z kapustą i grzybami. Moje ukochane, bo za ruskimi nie przepadam. Jestem antytalencie kucharskie, ale może farsz wyjdzie, a TŻ zrobi pierogi jak wróci.
Moja mama pierwszy raz widziała jak ktoś robi ciasto na pierogi z samej mąki i wody gorącej, ale to ciasto jest nawet lepsze od pierogów mojej mamy, a ona zawsze była guru.
A Ty jak robisz?
a ja robię wszystko "na czuja" do farszu mam zawsze duuuużo grzybów suszonych, bo w rodzinnych okolicach dużo podgrzybków, borowików itd... świetnie się nadają. dodaję też trochę startej marchewki i cebuli - przysmażone na maśle. ciasto to już różnie robiłam, i bez jajka i z jajkiem, teraz ostatnio na czuja: najpierw mąka i jajko, a potem dolewam odrobinę ciepłej wody w razie potrzeby. żeby było elastyczniej, to też lubię trochę słonecznikowego dolać rozwałkowuję w maszynce do makaronu i mam zawsze pięknie polepione pierogi! smakowo najważniejszy jednak farsz
Cytat:
Mogę też wpaść? Uwielbiam lepić pierogi (choć nie aż tak jak je jeść ), a już w towarzystwie to wybitnie
zrobimy zbiorowe lepienie pierogów
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:37   #2039
About_Me
Raczkowanie

Witam wszystkich
Tak się zastanawiam, mówicie tutaj, o badaniach, usg z przeziernością karłowatą, Test PAPP-A i innych.. tyle, że ja nic z tego nie miałam, dwa razy miałam usg i to wszystko ost. pani doktor wysłuchiwała, serca moich dzieci ( ja nic nie słyszałam) moja mama mówi, że bardzo słychać. I zaczynam się niepokoić, czy to przez moją małą wiedzę ( bo to pierwsze dzieci) czy przez niezainteresowanie lekarki, nie mam żadnych badań, a w sumie u mnie bliźniaki, więc powinna się chyba zainteresować. Czy dobrze myślę, że przegapiłam ważne badania dla mojej ciąży ?
Stary 2012-11-12, 16:41   #2040
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Żory to całkiem niedaleko mnie
no proszę, to ciekawe, w którą stronę mieszkasz... bo teście w wioseczce 4km od żor
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości