![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Chyba sobie utnę drzemkę, tylko do tego mnie nastraja dzisiejsza pogoda. Ani na chwile nie przestało padać. buuu
![]()
#2162 |
Rozeznanie
|
Chyba idę do sklepu, mały zmienił pozycje a żołądek na razie nie boli, tylko jak dotykam. Jak coś będę dzwonić po teścia zeby w Taxi wsiadał i mnie cholował hehehe.
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do parafiny wkleję jeszcze coś "Parafiny MIT Przeciwnicy związków z grupy parafin dowodzą, że parafiny są związkami toksycznymi, całkowicie obcymi dla naszego organizmu, a po aplikacji na skórze „powodują zapychanie porów, uniemożliwiają skórze oddychanie, co prowadzi do kumulowania się toksyn w organizmie” Sugerują również, że w wyniku regularnego stosowania kosmetyków na skórę może dochodzić do kumulowania się tych związków w organizmie człowieka, zwłaszcza wątrobie, nerkach i węzłach chłonnych, i prowadzić do przewlekłych chorób. FAKT Wazelinę, czy olej parafinowy charakteryzuje bardzo wysoki poziom bezpieczeństwa. Składniki te działają wyłącznie powierzchniowo – po aplikacji na skórę nie wnikają do warstwy rogowej, a tym samym do żywych warstw skóry. Dlatego nie mogą wywoływać podrażnień i alergii. Parafiny nie kumulują się w organizmie. Olej parafinowy od dawna stosowany był doustnie jako lek na zaparcia. Działanie kosmetyczne parafin jest powierzchniowe: związki te jednocześnie tworząc film na powierzchni skóry, natłuszczają skórę i silnie nawilżają. Ogromną zaletą jest również ich bardzo wysoka stabilność. Wszystkie te cechy sprawiają, że są to bardzo cenne składniki dla produktów farmaceutycznych i kosmetyków, dla cer wrażliwych i dziecięcych, których zadaniem przede wszystkim jest działanie ochronne oraz wspomagające przywrócenie skórze naturalnych funkcji. Nie jest również prawdą, że stosowanie parafin uniemożliwia skórze oddychanie. Człowiek nie oddycha przez skórę, a zatem nie można zaburzyć procesu oddychania aplikując wazelinę, czy olej parafinowy na skórę. Bezpieczeństwo stosowania wazeliny i oleju parafinowego jest potwierdzone wieloma badaniami." stąd http://www.kosmopedia.org/fakty_i_mity/#Parafiny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Illusion, cudny
![]() Wypachnilam sie, ogolilam ![]() ![]()
#2165 |
Zakorzenienie
|
Dziwne, bo nas uczyli, że parafina zapycha i nie ma właściwości nawilżających, babka nawet robiła doświadczenie z tym związane. Nie wierzę w takie artykuły, bo znam masę osób, które mają wypryski po parafinie i muszą jej unikać.
![]() ![]() A był to krem przepisany przez dermatologa, specjalnie z parafiną, bo miał pomóc na silne przesuszenia skórne. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-12 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Cala w deszczu akurat mam zapisanych dwoch sprzedawcow, dziewczyny podawaly pare stron wczesniej
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2737128 http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=22799878 I jeszcze jakis uzytkownik myszka cos tam ale nie pamietam calej nazwy, dziewczyny help ![]() Hosenka podawala magmaris, ale nie maja wszystkiego, co bym chciala, u sprzedawcow z linkow wyzej jest wiekszy wybor
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do włosów się nie nadają, bo obciążają strukturę włosa i oblepiają go. Ale możesz zużyć np do domowego peelingu do ciała, czy do masażu pleców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaką ma pewność że to parafina a nie inny składnik tego preparatu? Kto wie czy parafina nie wróci do łask za kilka lat, jak teraz jest na czarnej liście. Z wieloma produktami tak było i będzie. Każdy musi sam zdecydować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
koło mnie mężus działa, a on sie nie bawi w jakies paskowanie, tylko leci po całosci
![]() jakie pranie w 95 stopniach? toż to chyba nic by nie zostało z tych ubranek ![]() dżizas, ale dupa dzisiaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Wtajemniczenie
|
Iguś dziękuje za pochwały
![]() Co do golenia, to masakra w jakim tempie te brzuszki rosną. Poprzednim razem to sama dałam radę bez lusterka tylko mąż poprawił na samym dole a wczoraj to już całkowicie nic nie widziałam (a nie chciało mi się abwić z lusterkiem) i mąż musiał całkowicie się tym zająć i pięknie mnie wydepilował, na zero oczywiście, bo tak lubię ![]()
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przedstawiam swój punkt widzenia, uwielbiam kosmetyki, dużo czasu nad nimi spędzam i mam wykształcenie w kierunku wizażu, gdzie uczono nas też o składnikach kosmetyków, swoje słowa popieram głównie tym, co wyniosłam z tego kursu, nie wymyśliłam sobie sama tego - żeby nie było, to jest poniekąd moja mini-pasja ![]() ![]() ![]() ![]() Ja po prostu uważam, że można ją zastąpić czymś naturalnym, zamiast faszerować skórę dzieciątka chemią. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-12 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, pogoda straszna, ciemno i pochmurno niesamowicie, tez siedze przy lampie
![]()
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zadomowienie
|
No witam Was po weekendzie i w 30 tygodniu!!
Zdam Wam najpierw relację i dopiero ponadrabiam. Byłam dziś na wizycie ![]() W ogólnym rozrachunku przytyłam 5kg więc chyba nie mam na co narzekać. Ale!! Przez ostatni miesiąc przybyło mi kologramów 3, spytałam Pani dr czy nie za dużo, a ona "Przecież nie mam na to wpływu ![]() Dostałam clotrimazolum dowcipnie, bo zwróciłam uwagę, że moje soki ![]() No i wyobraźcie sobie, że jak miałam połówkowe usg tak od tamtej pory dupa. A tak liczyłam, że zobaczę maluszka ![]() aaaa no i krzywą cukrową muszę powtórzyć przecież, przez te moje rewolucje wymiotowe. Na szczęście tym razem zamiast 75g glukozy mam spożyć bułkę ![]() więc już się nie boję tego badania. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2012-11-12 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za zaproszenie do klubu
![]() Jak TŻ wróci to postaram się go namówić na jakąś sesyjke ![]() Tak swoją drogą to juz ciężko mi bez niego wytrzymać, mamy mało kontaktu ze sobą bo jeden sms kosztuje go 1,5 zł.. Kilka sms dziennie to za mało. ![]()
#2179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak kto woli, ja mam jedno opakowanie kupione i na wszelki wypadek będzie stało. ![]() ![]() Laurka, to co się z nią dzieje, jak naniesiesz ją na powierzchnię skórną? Wyparowuje? ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-12 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem zmywasz przecież, przy pielęgnacji. A inne substancje wyparowują? ![]() Robię listę czego mi jeszcze potrzeba i ona dziwnym trafem się bardzo rozrasta ![]() Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-11-12 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie większość substancji się wchłania, nie wydaje mi się, by parafina się całkowicie nie wchłaniała. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Wtajemniczenie
|
oj, mi też raz dupcię Karinki mąka ziemniaczana uratował - a nic nie chciało zadziałać na paskudne odparzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Czasem babcine sposoby są tanie i dobre
![]() ![]() Parafina działa wyłącznie powierzchniowo, nie wchłania się do warstwy rogowej naskórka do głębszych żywych warstw też nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Poza wszystkim te wszystkie emolienty oilatum czy oillan to przecież ciekła parafina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() od rana nie miałam internetu i przegapiłam aukcję chusty ![]() ![]() ![]()
#2190 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
1 - moja Agatka ulewała ogromnie, ale wystarczy pod materac położyć na stałe zwinięty ręcznik (ja podłożyłam nieużywane firanki ![]() 2. - na razie kupiłam jedno opakowanie, rossmanowskie, tam jest 30 sztuk - ale to kupujesz na bieżąco potem ![]() 3 - mam, zwykłą kupowałam 4- mam 2 duże paki Bella, ale dokupię jeszcze na pewno 1 5- a pisałam już, miałam 2 paczki po 5 sztuk, zużyłam 7 6 - kupiłam 6 par zwykłych gaci bawełnianych niskich 7 - nie 8- olej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.