Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 14:49   #2161
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Chyba sobie utnę drzemkę, tylko do tego mnie nastraja dzisiejsza pogoda. Ani na chwile nie przestało padać. buuu Później się zjawię.
Stary 2012-11-12, 14:50   #2162
mitabe
Rozeznanie

Chyba idę do sklepu, mały zmienił pozycje a żołądek na razie nie boli, tylko jak dotykam. Jak coś będę dzwonić po teścia zeby w Taxi wsiadał i mnie cholował hehehe.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:52   #2163
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przeczytałam taki artykuł odnośnie prania (swoją drogą tu na wizażu):

Ubranka noworodka: temperatura prania
  • Ubranka - zwłaszcza te, które dotykają do skóry dziecka (body, śpioszki, kaftaniki) - należy prać w 95°C.
  • Ubrania delikatne, sweterki, kocyki - trzeba prać w 60°C.
  • Ręczniki, pościel dziecka oraz pieluszki tetrowe pierzemy w temperaturze 95°C.
Czy Wy w takiej wysokiej temperaturze robicie pranie dla Waszych maleństw?? Ja generalnie zawsze ustawiam pranie na 40 lub 60 stopni. Czy faktycznie prać w 95 dla dziecka??
Eee nie stosuję się do tego przecież i tak się potem prasuje. Zresztą nie jestem przekonana, czy kompletne wyjaławianie wszystkiego z czym niemowle ma kontakt to dobre rozwiązanie.

Co do parafiny wkleję jeszcze coś
"Parafiny
MIT
Przeciwnicy związków z grupy parafin dowodzą, że parafiny są związkami toksycznymi, całkowicie obcymi dla naszego organizmu, a po aplikacji na skórze „powodują zapychanie porów, uniemożliwiają skórze oddychanie, co prowadzi do kumulowania się toksyn w organizmie” Sugerują również, że w wyniku regularnego stosowania kosmetyków na skórę może dochodzić do kumulowania się tych związków w organizmie człowieka, zwłaszcza wątrobie, nerkach i węzłach chłonnych, i prowadzić do przewlekłych chorób.

FAKT
Wazelinę, czy olej parafinowy charakteryzuje bardzo wysoki poziom bezpieczeństwa. Składniki te działają wyłącznie powierzchniowo – po aplikacji na skórę nie wnikają do warstwy rogowej, a tym samym do żywych warstw skóry. Dlatego nie mogą wywoływać podrażnień i alergii. Parafiny nie kumulują się w organizmie. Olej parafinowy od dawna stosowany był doustnie jako lek na zaparcia.

Działanie kosmetyczne parafin jest powierzchniowe: związki te jednocześnie tworząc film na powierzchni skóry, natłuszczają skórę i silnie nawilżają. Ogromną zaletą jest również ich bardzo wysoka stabilność.

Wszystkie te cechy sprawiają, że są to bardzo cenne składniki dla produktów farmaceutycznych i kosmetyków, dla cer wrażliwych i dziecięcych, których zadaniem przede wszystkim jest działanie ochronne oraz wspomagające przywrócenie skórze naturalnych funkcji.

Nie jest również prawdą, że stosowanie parafin uniemożliwia skórze oddychanie. Człowiek nie oddycha przez skórę, a zatem nie można zaburzyć procesu oddychania aplikując wazelinę, czy olej parafinowy na skórę.

Bezpieczeństwo stosowania wazeliny i oleju parafinowego jest potwierdzone wieloma badaniami."
stąd http://www.kosmopedia.org/fakty_i_mity/#Parafiny
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:53   #2164
LadyWhisper
Zakorzenienie

Illusion, cudny rosna jak na drozdzach te nasze malenstwa co?

Wypachnilam sie, ogolilam nawet kaske mi sie udalo bez problemu, fakt, ze na lyso, ostatnio chcialam pasek startowy zostawic to wyszly mi maziaje godne Picasso

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:55   #2165
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziwne, bo nas uczyli, że parafina zapycha i nie ma właściwości nawilżających, babka nawet robiła doświadczenie z tym związane. Nie wierzę w takie artykuły, bo znam masę osób, które mają wypryski po parafinie i muszą jej unikać. Ja akurat do nich nie należę, ale chociażby moja bliska przyjaciółka nabawiła się okropnego trądziku od kremu na bazie parafiny, leczy się z niego (a raczej z blizn po nim) do tej pory. Jak tu więc ufać parafinie?

A był to krem przepisany przez dermatologa, specjalnie z parafiną, bo miał pomóc na silne przesuszenia skórne.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-12 o 14:56
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:56   #2166
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Witam
Ja dziś miałam wizytę (32 tc), wszystko w jak najlepszym porządku, Igorek waży 1870 g
Wklejam zdjęcie mojego grubaska Tylko to określenie mi się nasuwa jak porównam zdjęcie z 22 tc i z dzisiaj. A zresztą same zobacznie oba zdjęcia i sobie porównajcie. Grubasek prawda? Heheh Pierwsze oczywiście z dzisiaj a ta chudzinka to z 22 tc.
Fajny ten twój synek
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No nie było, ale teraz jest wybór i ludzie są uświadomieni, skąd brała się wysypka na pleckach czy brzuszkach po kąpieli... Krem Bambino jest fajny, ale niestety też ma dużo parafiny w składzie (dlatego tak mocno tłuści), więc zamierzam zużyć na sobie moje aktualne opakowanie, a dla małej kupię różowy i niebieski krem z cynkiem z BD (różowy jest dla alergików, będę stosować zamiennie).
Ja uważam, że skoro mamy możliwość, by lepiej i delikatniej pielęgnować skórę naszych maleństw, to trzeba z niej skorzystać, może to oszczędzi im problemów skórnych w przyszłości.

A ogólnie na temat oliwek: powinno się ich używać, ale nie trzeba tego robić codziennie (tzn mówię o dzieciach) - można je też używać zamiennie z olejkami naturalnego pochodzenia, bo odbudowują warstwę wiechrznią skóry i zapobiegają jej uszkodzeniom. Z kosmetyków, które były kiedyś popularne, można sobie odpuścić puder, bo kremy do pielęgnacji pupy spełniają dobrze swoje zadanie i puder nie jest tak naprawdę do niczego potrzebny.
Własnie chodziło mi o to jak mogę je zuzyć na sobie. Ostatnio wlewam kilka kropelek tej w zelu do kapieli stóp. Robię sobie czasem takie moczenie nóg w jakimś fajnym płynie do kąpieli i razem z tą oliwka

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-12, 14:57   #2167
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cala w deszczu akurat mam zapisanych dwoch sprzedawcow, dziewczyny podawaly pare stron wczesniej

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2737128

http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=22799878

I jeszcze jakis uzytkownik myszka cos tam ale nie pamietam calej nazwy, dziewczyny help

Hosenka podawala magmaris, ale nie maja wszystkiego, co bym chciala, u sprzedawcow z linkow wyzej jest wiekszy wybor

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 14:59   #2168
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Własnie chodziło mi o to jak mogę je zuzyć na sobie. Ostatnio wlewam kilka kropelek tej w zelu do kapieli stóp. Robię sobie czasem takie moczenie nóg w jakimś fajnym płynie do kąpieli i razem z tą oliwka
Wiesz, dorosłej osobie to one nie zaszkodzą, ważne, byś na twarz ich nie kładła, a do kąpieli czy do pielęgnacji stóp możesz tego używać.
Do włosów się nie nadają, bo obciążają strukturę włosa i oblepiają go. Ale możesz zużyć np do domowego peelingu do ciała, czy do masażu pleców.
Stary 2012-11-12, 15:01   #2169
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Illusion, cudny rosna jak na drozdzach te nasze malenstwa co?

Wypachnilam sie, ogolilam nawet kaske mi sie udalo bez problemu, fakt, ze na lyso, ostatnio chcialam pasek startowy zostawic to wyszly mi maziaje godne Picasso
Ja tez już ciągle lecę na łyso Po tych wygibasach w ciąży w przyszłości bedziemy mogły robić to z zamkniętymi oczami, taki trening

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-12, 15:06   #2170
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Będziemy trzymać kciuki

Tak myślę ze jeszcze z 3tyg i już chyba nie dam rady się ogolić, chyba ze z jakimś małym lusterkiem przed soba póki co jestem dzielna :P
Ja już tak z 3 tygodnie z lusterkiem golę się. Ale najlepiej mi jest jak mąż trzyma. Ostatnio sama sobie musiałam radzić z tym lusterkiem to nie wyszło zbyt dobrze mężuś się śmiał potem ze mnie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:06   #2171
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne, bo nas uczyli, że parafina zapycha i nie ma właściwości nawilżających, babka nawet robiła doświadczenie z tym związane. Nie wierzę w takie artykuły, bo znam masę osób, które mają wypryski po parafinie i muszą jej unikać. Ja akurat do nich nie należę, ale chociażby moja bliska przyjaciółka nabawiła się okropnego trądziku od kremu na bazie parafiny, leczy się z niego (a raczej z blizn po nim) do tej pory. Jak tu więc ufać parafinie?

A był to krem przepisany przez dermatologa, specjalnie z parafiną, bo miał pomóc na silne przesuszenia skórne.

A jaką ma pewność że to parafina a nie inny składnik tego preparatu? Kto wie czy parafina nie wróci do łask za kilka lat, jak teraz jest na czarnej liście. Z wieloma produktami tak było i będzie. Każdy musi sam zdecydować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 15:08   #2172
sylwietta1988
Zakorzenienie

koło mnie mężus działa, a on sie nie bawi w jakies paskowanie, tylko leci po całosci

jakie pranie w 95 stopniach? toż to chyba nic by nie zostało z tych ubranek

dżizas, ale dupa dzisiaj normalnie głowa mi pęka od tego niskiego cisnenia, mąż przespał cąłe popołudnie przed TV, ja chce dostac bzika..... i u mnie już ciemno.... a cały dzien był tak pochmurny, ze w domu świeciłam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:09   #2173
ILLUSION
Wtajemniczenie

Iguś dziękuje za pochwały

Co do golenia, to masakra w jakim tempie te brzuszki rosną. Poprzednim razem to sama dałam radę bez lusterka tylko mąż poprawił na samym dole a wczoraj to już całkowicie nic nie widziałam (a nie chciało mi się abwić z lusterkiem) i mąż musiał całkowicie się tym zająć i pięknie mnie wydepilował, na zero oczywiście, bo tak lubię
Stary 2012-11-12, 15:11   #2174
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
A jaką ma pewność że to parafina a nie inny składnik tego preparatu? Kto wie czy parafina nie wróci do łask za kilka lat, jak teraz jest na czarnej liście. Z wieloma produktami tak było i będzie. Każdy musi sam zdecydować.
Bo oprócz parafiny było w nim niewiele, wg tej dermatolog, która jej to przepisała, to właśnie parafina ją uczuliła. Zresztą po oliwce Bambino ta sama osoba ma wypryski na całym ciele, więc raczej lekarka się nie pomyliła.

Ja przedstawiam swój punkt widzenia, uwielbiam kosmetyki, dużo czasu nad nimi spędzam i mam wykształcenie w kierunku wizażu, gdzie uczono nas też o składnikach kosmetyków, swoje słowa popieram głównie tym, co wyniosłam z tego kursu, nie wymyśliłam sobie sama tego - żeby nie było, to jest poniekąd moja mini-pasja . Dużo też czytam na te tematy. Jeśli ktoś chce wziąć moją poradę pod uwagę, to bardzo się cieszę, jeśli jednak nie, to nic mi do tego, w każdym razie odpowiadając na pytanie Bijkory - ja parafinę eliminuję z kosmetyków dla mojej małej. A to, czy Ty to zrobisz czy inna ciężarówka, to już nie moja sprawa.
Ja po prostu uważam, że można ją zastąpić czymś naturalnym, zamiast faszerować skórę dzieciątka chemią.

Czas edycji: 2012-11-12 o 15:13
Stary 2012-11-12, 15:12   #2175
LadyWhisper
Zakorzenienie

Oj tak, pogoda straszna, ciemno i pochmurno niesamowicie, tez siedze przy lampie

Stary 2012-11-12, 15:26   #2176
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Bo oprócz parafiny było w nim niewiele, wg tej dermatolog, która jej to przepisała, to właśnie parafina ją uczuliła. Zresztą po oliwce Bambino ta sama osoba ma wypryski na całym ciele, więc raczej lekarka się nie pomyliła.

Ja przedstawiam swój punkt widzenia, uwielbiam kosmetyki, dużo czasu nad nimi spędzam i mam wykształcenie w kierunku wizażu, gdzie uczono nas też o składnikach kosmetyków, swoje słowa popieram głównie tym, co wyniosłam z tego kursu, nie wymyśliłam sobie sama tego - żeby nie było, to jest poniekąd moja mini-pasja . Dużo też czytam na te tematy. Jeśli ktoś chce wziąć moją poradę pod uwagę, to bardzo się cieszę, jeśli jednak nie, to nic mi do tego, w każdym razie odpowiadając na pytanie Bijkory - ja parafinę eliminuję z kosmetyków dla mojej małej. A to, czy Ty to zrobisz czy inna ciężarówka, to już nie moja sprawa.
Ja po prostu uważam, że można ją zastąpić czymś naturalnym, zamiast faszerować skórę dzieciątka chemią.
Każda substancja może uczulić. Nie twierdzę że parafina jest cudnym kosmetykiem, tylko że nie można twierdzić że to samo zło bo kogoś tam uczuliła. Ja nie wiem jeszcze co będę stosować ale zdania że faszerować skórę dzieciątka chemią nie rozumiem Parafina się nie wchłania w ogóle! A te wszystkie substancje naturalne o wiele częściej uczulają. Co do wiedzy czy wykształcenia w kierunku znajomości różnych takich substancji to ja też jakimś laikiem nie jestem, trochę na studiach o tym miałam, a z drugiej strony, czasem wykładowcy też mają swoje dziwne teorie i nie wszystko co mówią jest potwierdzone badaniami.
Stary 2012-11-12, 15:37   #2177
charlizz
Zadomowienie

No witam Was po weekendzie i w 30 tygodniu!!

Zdam Wam najpierw relację i dopiero ponadrabiam.
Byłam dziś na wizycie
W ogólnym rozrachunku przytyłam 5kg więc chyba nie mam na co narzekać. Ale!! Przez ostatni miesiąc przybyło mi kologramów 3, spytałam Pani dr czy nie za dużo, a ona "Przecież nie mam na to wpływu Ale poproszę 2kg na miesiąc" No a że mam naprawdę dużo za uszami jeśli chodzi o jedzenie (w moim przypadku żarcie, bo ja żre wręcz!) to postanowiłam sie trochę przywrócić do porządku. No bo to już nei chodzi o tę wagę, tylko o sam fakt, że jedzenie pizzy i batonów przed snem to nie jest najlepszy pomysł ;]

Dostałam clotrimazolum dowcipnie, bo zwróciłam uwagę, że moje soki mają podejrzany zapach.

No i wyobraźcie sobie, że jak miałam połówkowe usg tak od tamtej pory dupa. A tak liczyłam, że zobaczę maluszka

aaaa no i krzywą cukrową muszę powtórzyć przecież, przez te moje rewolucje wymiotowe. Na szczęście tym razem zamiast 75g glukozy mam spożyć bułkę
więc już się nie boję tego badania.

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2012-11-12 o 15:40
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:52   #2178
bijkora
Rozeznanie

Dziękuję za zaproszenie do klubu
Jak TŻ wróci to postaram się go namówić na jakąś sesyjke

Tak swoją drogą to juz ciężko mi bez niego wytrzymać, mamy mało kontaktu ze sobą bo jeden sms kosztuje go 1,5 zł.. Kilka sms dziennie to za mało.

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-12, 15:54   #2179
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie było, ale teraz jest wybór i ludzie są uświadomieni, skąd brała się wysypka na pleckach czy brzuszkach po kąpieli... Krem Bambino jest fajny, ale niestety też ma dużo parafiny w składzie (dlatego tak mocno tłuści), więc zamierzam zużyć na sobie moje aktualne opakowanie, a dla małej kupię różowy i niebieski krem z cynkiem z BD (różowy jest dla alergików, będę stosować zamiennie).
Ja uważam, że skoro mamy możliwość, by lepiej i delikatniej pielęgnować skórę naszych maleństw, to trzeba z niej skorzystać, może to oszczędzi im problemów skórnych w przyszłości.

A ogólnie na temat oliwek: powinno się ich używać, ale nie trzeba tego robić codziennie (tzn mówię o dzieciach) - można je też używać zamiennie z olejkami naturalnego pochodzenia, bo odbudowują warstwę wiechrznią skóry i zapobiegają jej uszkodzeniom. Z kosmetyków, które były kiedyś popularne, można sobie odpuścić puder, bo kremy do pielęgnacji pupy spełniają dobrze swoje zadanie i puder nie jest tak naprawdę do niczego potrzebny.
a tutaj to ja się nie zgodzę puder jest potrzebny bo pielęgnacji Maluszka, ale nie na pupkę, a na szyjkę, pod paszki i w pachwinki. Po kąpieli jak dzieciątku wysuszysz ręcznikiem skórę to dobrze jest podsypać pudrem, w miejscach, które wymieniłam - dzieci mają fałdki w których lubią się robić odparzenia.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 15:58   #2180
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a tutaj to ja się nie zgodzę puder jest potrzebny bo pielęgnacji Maluszka, ale nie na pupkę, a na szyjkę, pod paszki i w pachwinki. Po kąpieli jak dzieciątku wysuszysz ręcznikiem skórę to dobrze jest podsypać pudrem, w miejscach, które wymieniłam - dzieci mają fałdki w których lubią się robić odparzenia.
Ja się spotkałam z teoriami - przede wszystkim od mamusiek, m.in. mojej siostry - że jest to rzecz zbędna, bo rzadko się robią odparzenia i większość mam tak naprawdę tego nie używa. No i też jakiś czas temu czytałam gdzieś wywód położnej, że nie powinno się stosować, bo jest to archaiczna forma pielęgnacji.
Ale jak kto woli, ja mam jedno opakowanie kupione i na wszelki wypadek będzie stało.

Laurka, to co się z nią dzieje, jak naniesiesz ją na powierzchnię skórną? Wyparowuje?

Czas edycji: 2012-11-12 o 16:00
Stary 2012-11-12, 16:01   #2181
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się spotkałam z teoriami - przede wszystkim od mamusiek, m.in. mojej siostry - że jest to rzecz zbędna, bo rzadko się robią odparzenia i większość mam tak naprawdę tego nie używa. No i też jakiś czas temu czytałam gdzieś wywód położnej, że nie powinno się stosować, bo jest to archaiczna forma pielęgnacji.
Ale jak kto woli, ja mam jedno opakowanie kupione i na wszelki wypadek będzie stało.
bo to zależy też od dziecka - moja Karinka była pulchniutka więc wiadomo, że i fałdek więcej
Stary 2012-11-12, 16:07   #2182
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
bo to zależy też od dziecka - moja Karinka była pulchniutka więc wiadomo, że i fałdek więcej
Fakt. Puder z BD kosztuje 5zł, można się zaopatrzyć na wszelki wypadek, jak nie będzie potrzebny, to zawsze można zużyć do swojej twarzy.
Stary 2012-11-12, 16:11   #2183
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Laurka, to co się z nią dzieje, jak naniesiesz ją na powierzchnię skórną? Wyparowuje?
Czasem te archaiczne formy pielęgnacji się sprawdzają, np na pupę mąka ziemniaczana, nie uczula, naturalna. Jak się nic nie dzieje to można z powodzeniem używać. Niektórzy też do kąpieli stosują.

Potem zmywasz przecież, przy pielęgnacji. A inne substancje wyparowują?

Robię listę czego mi jeszcze potrzeba i ona dziwnym trafem się bardzo rozrasta

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2012-11-12 o 16:14
Stary 2012-11-12, 16:14   #2184
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem te archaiczne formy pielęgnacji się sprawdzają, np na pupę mąka ziemniaczana, nie uczula, naturalna. Jak się nic nie dzieje to można z powodzeniem używać. Niektórzy też do kąpieli stosują.

Potem zmywasz przecież, przy pielęgnacji. A inne substancje wyparowują?
Słyszałam, że jeśli już puder, to właśnie mąka ziemniaczana jest najlepsza do takiej pielęgnacji.

No właśnie większość substancji się wchłania, nie wydaje mi się, by parafina się całkowicie nie wchłaniała.
Stary 2012-11-12, 16:18   #2185
e_vel
Wtajemniczenie

oj, mi też raz dupcię Karinki mąka ziemniaczana uratował - a nic nie chciało zadziałać na paskudne odparzenie
Stary 2012-11-12, 16:25   #2186
laurka23
Zakorzenienie

Czasem babcine sposoby są tanie i dobre Chyba przesypię do ładnego pojemniczka i w razie czego będę stosować Mama też mi o mące mówiła.

Parafina działa wyłącznie powierzchniowo, nie wchłania się do warstwy rogowej naskórka do głębszych żywych warstw też nie.
Stary 2012-11-12, 16:27   #2187
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Parafina działa wyłącznie powierzchniowo, nie wchłania się do warstwy rogowej naskórka do głębszych żywych warstw też nie.
Jedni mówią tak, drudzy tak, dlatego ja ją omijam. Bo nie jest niezbędna. I tyle.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 16:32   #2188
laurka23
Zakorzenienie

Poza wszystkim te wszystkie emolienty oilatum czy oillan to przecież ciekła parafina
Stary 2012-11-12, 16:40   #2189
elllmi
Zakorzenienie

hej
od rana nie miałam internetu i przegapiłam aukcję chusty i na dodatek tanio się sprzedała, szlag mnie trafia na dodatek mam tyle pracy, a nie mogę nic bez neta zrobić i teraz będę siedzieć po nocy; ale przynajmniej kaskę dostałam i mogę dalsze zakupy robić

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:41   #2190
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
1- widzialam na all takie waleczki dla ulewajacych dzieci, ktore umozliwiaja bezpieczne spanie na boczku
http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...751150815.html
warto to kupic czy spokojnie mozna wykombinowac takie jakby zastawki np z poduszek, pieluszek... slyszlam gdzies tez o torebkach z cukrem
2- wkładki laktacyjne - firma raczej bez znaczenia ale tak mnie wiecej to ile sztuk?
3- poduszka do karmienia - planujecie? chyba najrozsadniej kupic to po porodzie bo w sumie nie wiadomo jak to bedzie z karmieniem ale jesli juz to jaka? - nowa czy uzywana? motherhood czy jakas zwykła?
4-podklady poporodowe w majty - ile?
5-podkłady poporodowe na łóżko - ile?
6- majtochy-ile?
7-poduszka poporodowa/koło do pływania - kupujecie?
8-znalazlam jeszcze cos takiego jak pielucho-ceratki
http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...780415559.html
kupic to czy wystarcza zwykle pieluchy...

1 - moja Agatka ulewała ogromnie, ale wystarczy pod materac położyć na stałe zwinięty ręcznik (ja podłożyłam nieużywane firanki ) i materacyk nachylony będzie
2. - na razie kupiłam jedno opakowanie, rossmanowskie, tam jest 30 sztuk - ale to kupujesz na bieżąco potem coś jak wkładki do majtek

3 - mam, zwykłą kupowałam

4- mam 2 duże paki Bella, ale dokupię jeszcze na pewno 1

5- a pisałam już, miałam 2 paczki po 5 sztuk, zużyłam 7

6 - kupiłam 6 par zwykłych gaci bawełnianych niskich

7 - nie

8- olej

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość

Aventa też są antykolkowe. Możesz wypróbować te Dr Browna, tak jak pisałam - ani nie polecam, ani nie odradzam
Teraz to chyba każde w nazwie mają "antykolkowe"

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z terminem na luty a Wy kiedy macie zamiar sie spakowac??
ja to planuje to zrobic chyba zaraz po nowym roku
Ja z Agatką 2mce wcześniej się spakowałam, teraz by wypadało też...

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jak układać noworodka do snu? Na plackach, boku, brzuszku????
Ogólnie na plecach, w rożku kładłam czasem na brzuszku.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Glukozę miałaś chyba na myśli Diety Ci nie zlecili? Wszędzie jak czytam to przy nietolerancji też dieta..a jak dalej cukier nie taki to insulina.

I taka myśl : myślicie, że jak krew pobrana była np 5 minut za wcześnie to to już może mieć znaczenie dla wyniku?

Cześć wszystkim
Glukozę ja ciągle z laktozą mylę, bo Agatka ma nietolerancję laktozy właśnie.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Dziewczyny a nie boicie się że wody wam odejdą jak będziecie spać np (nie wiem czy tak może być nie znam się) i co wtedy... materac zaciapany?? czy te podkłady kupić i sobie na łózko kłaść do spania??
Można

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
jest, jest jak najbardziej cały czas na bieżąco

dziewczyny, w jakim rozmiarze bierzecie ubranka do szpitala? 56, 62?
Bo ja ostatnio dostałam mnóstwo ubranek i jest tam kilka sztuk newborn, one są rozmiar 56 czy mniejsze?
Zaczełam układać w komodzie rzeczy dla małej i ledwo się to mieści..

wózek też juz mamy, z takich wiekszych zakupów to zostało nam łózeczko i pościel.

a tak w o ogóle to witam wszystkich serdecznie, jak zwykle po latach świetlnych nieobecności
56
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości