|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
u was też taka lejąca pogoda??
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
Moja mama pierwszy raz widziała jak ktoś robi ciasto na pierogi z samej mąki i wody gorącej, ale to ciasto jest nawet lepsze od pierogów mojej mamy, a ona zawsze była guru. A Ty jak robisz?
|
|
#2013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie myśl o tym! Ty musisz wierzyć że dziecko jest silne i razem dacie sobie radę! Mnie znowu boli głowa... buuu Pytanko: robiłyscie PAPPa? Ja nie robiłam bo stwierdziłąm, że to tylko suchy wynik. Jkaieś prawdopodobieństwo, ale teraz zastanawiam się na testem potrójnym? Robicie? |
|||
|
|
|
#2014 |
|
siedzę i myślę
|
U mnie deszcz nie pada, ale jest szaro-buro i brzydko
![]() Zrobiłam sobie ten ryż z jabłkami i śmietaną, ale i tak się nie najadłam, bo większa część jedzonka jak weszła do brzuszka to i tą samą drogą z niego wróciła ...
|
#2015 |
|
Wtajemniczenie
|
ja robiłam, ale nie prosiłam o to - po prostu tam przy prenatalnych to robią za jednym zamachem.
|
|
|
|
#2016 |
|
Rozeznanie
|
Raaaany jak mi sie nic nie chce
Musze sie zapytac poloznej co moge stosowac zeby usmiezyc troche ten bol ![]() A co Was tak na pierogi naszlo?? Ja mam zamiar robic w tygodniu z kapucha i grzybami,farsz juz jakis czas lezy w zamrazalniku,tylko checi na lepienie pierogow nie ma ![]() Ash witaj w domku Nuna u mnie tez leje od rana,a wczoraj pieknie swiecilo slonko i bylo chyba z 15 st.,powalona ta pogoda !!!
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki!
Cytat:
), a już w towarzystwie to wybitnie O i co mówi na temat szpitala? Cytat:
|
||
|
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() dopiero teraz mam chwilę żeby zajrzeć widzę, że jak zwykle nie próżnujecie idę nadrabiać
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie kupilas ta plytke? Napalilam sie i chyba jutro pojade poszukac. ![]() Wrocilam do domku, troche zla bo mi wizyte odwolali jutrzejsza. Mam przelozona na za 2 tyg ale to moze lepiej bo bedzie wiecej widac. Gin chory jest..
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
same dobre rzeczy. nakarmili, położyli spać, potem przyszli i zabrali do domu
ale niedokładnie to wszystko pamięta bo to 26 lat temu było ![]() moja siostra tam się URODZIŁA a nie RODZIŁA
|
|
|
|
#2021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale muszę jeszcze wieżę kupić w naszej od kilku miesięcy jest zepsuty laser, nie czyta płytek, a naprawa kosztowałaby tyle, że już lepiej nową kupić. oglądaliśmy samsunga za 299 i chyba go kupimy. na kompie nie lubię puszczać muzyki ![]() szkoda, że odwołali Ci wizytę człowiek się napala że coś się dowie i zobaczy, a tu klops. ale rzeczywiście, jak jest wszystko ok to za dwa tyg na usg będziesz miała super widoki
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo szkoda, jeszcze mamuska miala isc ze mna, specjalnie chciala sie zwolnic godzine wczesniej z pracy a tu taki klops. No trudno.. Dzis tez czuje stuku puku w brzuszku
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2024 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę ![]() Cytat:
ja już się doczekać nie mogę, nie wiem jak wytrzymam jutrzejszy dzień Cytat:
czekam na relacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. fajnie by było gdyby tak się stało dziękuję 3.Ja pytałam- dzięki zastanawiam się jak to będzie u mnieNo ja w środę mam mieć usg genetyczne i lekarz stwierdzi czy jest potrzeba robić też ten test z krwi- PAPPa |
|||||
|
|
|
#2025 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale już nie jest to takie proste![]() No to czekamy ![]() Też tyle kupiłam i było w sam raz ![]() Cytat:
jak to mówią 'nic nie dzieje się bez przyczyny'![]() To super Cytat:
)Fajnie, że już w domu jesteś I dobrze, że Ci się szpital spodobał. |
|||
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
uuu to z łożyskiem nie ma żartów, leż plackiem !
wiem, ze to ciężkie bo mnie szlag po 4 dniahc trafia ale moze dlatego ze nie mam przekonania, że faktycznie muszę:/
|
|
#2027 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
candace trzymam za Was mocno
oby szybko sytuacja się poprawiła. Bratowa mojego Tż od 9 tygodnia musiała leżeć cały czas, ale dzidzię urodziła śliczną i zdrowiutkąAle fajne te pieluszki wielorazowe no i wizualnie jakie ładniusie śliczne mają wzorki
|
|
|
|
#2029 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ja też chcę
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2031 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tym razem ewentualnie się zastanawiam nad szklaną zamiast plastikowej.. Co do pieluch tetrowych to 20 białych miałam i przy jednym i przy drugim.Tym razem dokupię tylko kilka flanelowych do lekarza czy na wyjście. Cytat:
Jeszcze tam pewnie zawitaszCytat:
![]() Cytat:
Dobrze,że już w domku jesteś!Cytat:
Cytat:
Każda przyszła mama się tym stresuje
|
|
|
#2032 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak samo jak wiekszosc dziewczyn uwaza ze jak pierwsza dzidzia to musi byc wszystko nowe itd.A ja sie ciesze jak dostane cos od kogos ![]() A te butelki sobie upatrzylam bo zestaw jest fajny,a cena przystepna wiec sie zdecydowalam ![]() Hm no to musze pomyslec nad tymi pieluchami. Myslicie ze te flanelowe sa dobre,tak zamiast pampersa?
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#2033 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Ktoś tu pisał o imionach Tola ( mam koleżankę co tak nazwała dziecko i jest to urzędowa forma) i znam Leonię, na którą w skrócie wołają Lonia Cytat:
bo to pic na wodę, fotomontaż, bardzo często wychodzi fałszywie dodatni, potem pacjentki kieruje się na test potrójny i badania inwazyjne. Mam co najmniej 3 koleżanki, którym Pappa wyszło źle, a urodziły zdrowe dzieci. Najważniejsze jest USG a nie suchy wynik wyliczony przez komputer. Jutro mam zamiar wrócić tu z DOBRYMI wiadomościami .
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
loney najważniejsze że w razie czego możesz się tam w przyszłości starać o pracę.
vil ciesze się że u Ciebie już wszystko ok, oby tak do końca ![]() Ja butelek na razie kupię dwie po 125 ml, jedna z aventa druga z tego TT becik ja będę od razu zakładać pampersa firmy pampers a po miesiącu dwóch przejdę na biedronkowe. Tetrowe się przydają do karmienia, przykrywania, kąpania (wkłada się do wanienki żeby dziecko się nie ślizgało ) i maja wiele innych zastosować (są idealne do mycia okien ). candance trzymaj się, będzie na pewno dobrze loney ja na prenatalnym miałam dowcipne w 13 tc |
|
|
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do farszu mam zawsze duuuużo grzybów suszonych, bo w rodzinnych okolicach dużo podgrzybków, borowików itd... świetnie się nadają. dodaję też trochę startej marchewki i cebuli - przysmażone na maśle. ciasto to już różnie robiłam, i bez jajka i z jajkiem, teraz ostatnio na czuja: najpierw mąka i jajko, a potem dolewam odrobinę ciepłej wody w razie potrzeby. żeby było elastyczniej, to też lubię trochę słonecznikowego dolać rozwałkowuję w maszynce do makaronu i mam zawsze pięknie polepione pierogi! smakowo najważniejszy jednak farsz Cytat:
|
|
#2039 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Tak się zastanawiam, mówicie tutaj, o badaniach, usg z przeziernością karłowatą, Test PAPP-A i innych.. tyle, że ja nic z tego nie miałam, dwa razy miałam usg i to wszystko ost. pani doktor wysłuchiwała, serca moich dzieci ( ja nic nie słyszałam) moja mama mówi, że bardzo słychać. I zaczynam się niepokoić, czy to przez moją małą wiedzę ( bo to pierwsze dzieci) czy przez niezainteresowanie lekarki, nie mam żadnych badań, a w sumie u mnie bliźniaki, więc powinna się chyba zainteresować. Czy dobrze myślę, że przegapiłam ważne badania dla mojej ciąży ?
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
no proszę, to ciekawe, w którą stronę mieszkasz... bo teście w wioseczce 4km od żor
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

szkoda, że tak daleko jesteście... chociaż na święta jadę do teściów w okolice żor 
dla jednej osoby to już co innego niż dla 8...

nie myśl o tym! Ty musisz wierzyć że dziecko jest silne i razem dacie sobie radę!

), a już w towarzystwie to wybitnie 

Ja chce te bo mialam z nimi stycznosc i sa super,z Aventa tez sa ok,ale sa duzo drozsze,a ja nie lubie przeplacac,wole kupic cos tanszego i z tego co zostanie kupic cos dodatkowo
A myślalam, że jak się wymioty uspokoją to zacznę się tą ciążą cieszyć...I nie da się .. póki co...