|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No to jestem po tym dodatkowym usg. Niestety moja ginka dobrze widziała, że ta prawa stópka się źle ułożyła ![]() ![]() ![]() Cóż... nie ma się co załamywać... Nikt nie powiedział, że będzie łatwo ![]() A z milych rzeczy... a pocieszenie poszliśmy z Guciem na pierwsze zakupy dla niego ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Iza, jutro idziesz do tego gina?
![]() |
#3452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak,jutro ide.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na nowy macierzyński załapiemy sie juz i my ![]() Cytat:
To w sumie dobre wiesci. Wiem, ze lepiej aby dziecko było zdrowe na 100% ale nie ma powaznych wad genetycznych..i tutak trzeba sie cieszyć! ![]() Iza a jak morfologia i OB? Podwyższone?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
Nie ma jeszcze wyników,czekam jak na szpilkach
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |||||
Zakorzenienie
|
Meble i telewizory?
![]() To nawet my, oboje pracujący TV nie kupujemy, mebli też, chociaż są nam potrzebne. Bo ciągle inne wydatki są. A nawet jak meble w końcu będą to aLBO używane albo zrobimy sami ... A niby wcale źle nie zarabiamy... Mbnie nikt nie przebije, uciekł mi cały dzień .. Wprawdzie wstałam o 8 zadzwonić do lekarza i zaparzyć ziółka, ale po tym poszłam dalej spać. I obudziłam się o 15... Dobrze, że lekarz na ok 17 Fatalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale trzymam kciuki za szybką rehabilitację. Na pewno będzie wszystko ok ![]() Iza, martwię się co tam u Ciebie ![]() No a ja idę za jakąś godzinkę do doktora. Pewnie da mi na ten tytdzień jeszcze L4 i antybiotyk. Ale mi pryjdzie ekstra pensja na grudzien .. zalamka. No ale co robić? Z oskrzelami chorymi nie będę paradować, bo to się może źle skończtć
![]() |
#3457 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mówisz? ![]() Cytat:
![]() Życzę zdrówka Maru. ![]() Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-11-12 o 14:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
Zajsc sie da ale podobno ciaza jest wzsokiego ryzyka i czesto dochodzi do poronien bo jedna macica jest wieksza a druga mniejsza zalezy w ktorej ulokuje sie ciaza. Tego sie boje najbardziej
![]()
#3459 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny reszta wyników dobra. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3461 | |||
Zakorzenienie
|
witam
![]() mam siostrzenice w domu 1,5 roku i o dziwo właśnie czas na kompa ![]() ![]() Cytat:
![]() co do poronien to i tak jest tak duze ryzyko ze to chyba nie robi wiekszego znaczenia... wszystkie mamy zdrowe macice a ile poroniło? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kwitka kurde faktycznie coś jest nie tego ze te testy wychodzą ![]() Isia super miałaś dzień ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
Mokka ja jestem przekonana, że po porodzie ta stópka wróci do pełnej sprawności szybko. także będzie dobrze wszystkie trzymamy kciuki!
poza tym najważniejsze, że mały jest zdrowy! super wieści |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
Mokka mam nadzieje ze zaraz po porodzie bedzie dobrze, napewni lekarze zaraz cos zdziałaja i wymyślą... oby sie tylko nie stresować na zapas, co by nie zaszkodzilo...
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- a u mnie.... malo przyjemnie... choć juz sie troche nastawiłam i wypłakałam swoje ale zeszly tydzien byl najdluzszym i najgorszym w moim zyciu... ![]() na pierwsza wizyte poszlam w zesztym tyg (8 tydzien). stresowalam sie ale mimo to byłam przeszczęśliwa.... do czassu az uslyszalam od lekarza w czasie usg (jest problem) okazało się że ciąża się rozwija jednak... bez zarodka ![]() łudziłam sie, czytałam o tym i mialam nadzieje ze jakos sie ulozy powtorne usg mialam w sobote ktore niestety potwierdzilo poprzedni wynik. zarodek sie znalazl... ale taki maly ze ledwo na usg sie znalazl.... a powinien byc juz duzy, z bijącym serduszkiem.... najgorsze jest to... ze ogranizm nie poronił, a zachowuje sie jakby wciaz byl z caży... pęcherzyk rozmiarem odpowiada 9 juz tygodniowi niestety jesli nie poronie sama do srody, bede musiala isc na zabieg ehhhh.... trzymam za Was wszystkie kciuki i nikomu tego nie życze.... ![]() nie wiem co teraz bedzie dalej... do tego dowiedzialam sie ze jakbym poszla na wizyte wczesniej, to ciaza wygladala normalnie jak w bardzo wczesnym stadium, i dowiedzialabym sie ze jest ok... to moze i lepiej ze za pierwszym razem, bo wiedzialam ze moge sie spodziewac wszsytkiego - choc nie dopuszczalam tej mysli......
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... ![]() Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2012-11-12 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
Skierka, bardzo mi przykro! Nawet nie wyobrażam sobie przez co przechodzisz teraz.
ściskam mocno i trzymaj się. |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
skierka przytulam mocno!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic więcej nie napisze bo i tak moje słowa nic nie znacża wobec Two☠☠☠o bólu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli zajde kiedys w ciaze jeszcze... napewno wstrzymam sie z ta wiadomoscią. tym razem tez wiedziala tylko najblizsza rodzina (tzn rodzice tescie i rodzenstwo) to itak jest ciezko. wiadomo ze wszyscy sie martwia, po kazdym usg telefon za telefonem, i pytania jak sie czuje... a co mam powiedziec ... że jak sie czuje.... nie mam zalu do nikogo wrecz przeciwnie - wiem ze sie martwią, ale jest ciężko
![]() |
#3469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
moze to dziwnie zabrzmi, ale pomaga mi mysl ze nie rozwinął się zarodek - jeśli miało tak być lepiej w taki sposób niz jaby był juz rozwinięty, i cos mu się stało...
najgorsze jest to czekanie na poronienie ![]() a z drugiej strony nie czuje zadnnych bóli, od poczatku ciazy nie mialam zadnych krwawien ani nawet plamień... nie spodziewałam się tego od wtorku tak przekladam te leki.. ten zabieg, ale wiem juz ze nic sie nie da zrobic. lekarz w sobote tez juz potwierdzil ze to nieuniknione teraz tez boje sie ze jak nie poronie sama to trzeba jakos farmaceutycznie, boje sie troche, zeby to wszystko sie jakos... jakos normalnie "ułożylo" - skoro tak mialo byc ![]()
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... ![]() Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2012-11-12 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no niestety to się zdarza im dłuzej siedze na wątku tym więcej widze ![]() mój zarodek stanął na 6tc a dowiedziałam się o tym dopiero w 9tc... także też łatwo nie było.. a ciąża idealna nawet po tabletkach na rozwarcie szyjki nic mi nie było, bo taka była silna... musze leciec napisze ci pozniej a jednak nie musze no więc napewno nie jest Ci łatwo, ale myśl że zarodek się nie rozwinął jest o ile mozna w tej sytuacji tak powiedziec "pocieszająca" mam nadzieje że poronisz sama i nie bedziesz musiala isc na zabieg.. ja po tygodniu czyli chyba w 10 tc miałam tylko brązowe plamienie o # nie było mowy i dlatego się nie obeszło. mam nadzieje ze się nie załamiesz i chociaz to teraz moze byc nie do pomyślenia to mam tez nadzieje ze szybko zaczniesz się starac znow, bo nic nie daje tyle siły co druga ciąża... ![]() a i moj zarodek się rozłożył.. więc o tyle mi było lżej ze wiedzialam ze nie spusciłam w kiblu itp jak niestety inne dziewczyny musiały zrobić ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-11-12 o 16:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Rozeznanie
|
Oglądałam program w tv o takich przypadkach. Ale Anteria... to nie zauważyłaś, że masz jedną dziurkę więcej?
#3473 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Także trzymam kciuki dalej za pozytywne nastawienie ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale tu dziś cisza....
Dostałam maila z informacją, że moje testy zostały wysłane. Więc czekam ![]()
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-11-12 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za dobre słowa... naprawde bardzo doceniam to że możemy sie tu sobie wyżalić i powiedzieć o wszystkim... i o tym co tak radosne i o tym co boli...
![]()
#3477 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, właśnie przeczytałam artykuł o tym co jest najlepsze na mdłości w ciąży. Proszę się nie obużać , to zostało potwierdzone naukowo (przez naukowców z USA) - męska sperma...
![]() ![]() Lecę z tż do sklepu.
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam jeszcze mdłości, i nawet piersi mnie nie bolą cisza puki co. tylko czasami mnie brzuch pobolewa jak na okres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3480 |
Rozeznanie
|
Mokka dobrze, że masz pozytywne nastawienie
![]() ![]() Skierka tak mi przykro ![]() ![]() Iza nie wiem już, kurka, co się dzieje z Tobą. Nie wiem co Ci doradzić? Anteria już dziewczyny pisały, że są przypadki ciąż przy tej podwójnej macicy, także nie martw się na zapas ![]() ![]() No i ja już (?) w domu. K.wa jak ja nienawidzę poniedziałków. Mam takie nudne zajęcia w poniedziałki a obowiązkowe niestety, że to się w łbie nie mieści. Aż człowiekowi się odechciewa. Ale przeżyłam, przetrwałam, uf ! no i jeszcze mam ogromnego pająka na ścianie i się nie ruszę za chiny ludowe. a Tż nie ma, więc tak będę siedzieć jeszcze ze trzy godziny dopóki nie wróci. Lunka - chyba znasz ten ból? bo z tego co pamiętam, też nie przepadasz za pajączkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.