|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
Jest, kochana, jest!!! GRATULUJĘ!!!! ![]() Cytat:
Nie gadaj!!! Ja też się urodziłam 21.12, tylko rok się nie zgadza. To Ty moja bliźniaczka. A mężuś cudowny. Mój to z tych, że jak nie dotknie to nie wierzy. Głaszcze brzuch, ale nie przemawia do dziecka, pewnie myśli, że się ośmieszy. Ech... Co się stało? Czym się tak podminowałaś? Cytat:
Dziś mieliśmy bardzo milusi dzień. Obiadek robiliśmy wspólnie, więc włączyliśmy sobie szlagiery z lat 80, Kawiarenki, Nie liczę godzin i lat, Parostatek, Rysunek na szkle, Napisz proszę i inne. Potem zjedliśmy obiad i siedzieliśmy sobie dalej w kuchni, rozmawialiśmy, trochę tańczyliśmy, śmieliśmy się i tak do 16. Potem sobie poszliśmy na spacer i chociaż było ciemno, to nadal ciepło. Tak, to był miły dzień.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na poważnie to żadnego końca świata nie będzie, koniec,kropka ![]() A wiesz może i rocznik się nie zgadza,ale podane przez Ciebie powyżej piosenki uwielbiam i nieraz sobie puszczam i śpiewam ![]()
![]() |
#3393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zakorzenienie
|
Iza kochana nic takiego strasznego się nie dzieję ma po prostu jak ja to mówię swoiste zmęczenie materiału.
Chyba muszę troszki odsapanąć od tego wszytskiego ale co najważniejsze nie zamierzam Was wcale opuszczać ale to nigdy a nigdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kryzys np. u mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co się stało? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My dzisiaj spędziliśmy cały dzień na załatwianiu schodów na poddasze, nawet nie mamy kiedy posiedzieć z Mężem sami. Wczoraj wrócił z pracy po 17, jutro o 4 rano już jedzie ![]() dobrej nocy ![]()
![]() |
#3396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wpadłam powiedzieć dobranoc i życzyć słodkich snów.
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
hej Kochane. i znow tyle mnie nie bylo. zaraz postaram sie nadrobic troche co sie u Was dzialo, choc napewno nie bede w stanie nadrobic wszystkiego.
nie zagladalam bo mialam duze problemy... w sumie jeszcze mam, choc juz wszystko jest wiadome ![]()
#3398 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro z rana zrobię test znów. a bety nie mam gdzie zrobić. nie wiem gdzie tutaj sa laboratoria ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
domciatko witam cie, widze ze mozna ci pogratowac
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- kurcze niestety nie da rady na telefonie nadrabiac... zajrze jutro po pracy, wtedy napisze co takiego u mnie sie stalo ![]()
#3401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A my dziś pospaliśmy, że ho ho... Obudziliśmy się o 11stej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a my jutro na 7.30 jedziemy na to dodatkowe usg do szpitala, żeby się dowiedzieć co z tą stópką naszego szkraba... Kurcze, ale się boję ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
Mokka będę myśleć o tobie I trzymać kciuki jutro za was. Trzymaj się I jestem pewna że badania wypadną pomyślnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny,
zrobiłam z rana drugi test, nadal dwie kreski. powiedzcie mi, czy na lekarza w tym tygodniu nie jest za wcześnie? według moich obliczeń to jest dopiero 2 tydzień ciąży, czy powinnam poczekać z tydzień na lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zakorzenienie
|
domciatko, obawiam sie, ze w uk odesla Cie z kwitkiem i powiedza, ze jest za wczesnie. mialam 3 kolezanki w uk w ciazy, i wszystkie 3 learz odsylal do 12tyg;( co prawda oczywiscie mozesz sie upewnic i sama sprawdzic, ale to chyba rzeczywiscie za tydzien dopiero, b nawet w Pl powiedza, ze za wczesnie
![]() btw robisz sliczne kartki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
santom, no wlasnie tak tez pomyslalam, ze musze poczekac jeszcze z tydzien minimum.
i tak zrobie, w miedzyczasie zaopatrzylam sie w witaminki i panikuje ![]() ![]() dziękuję za miłe słowo odnośnie mojego rękodzieła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
Zakorzenienie
|
prosze bardzo
![]() swoja droga zawsze mnie to dziwilo: anglia, norwegia, kraje rozwiniete, z wysokim standardem zycia, a w ciazy sie do lekarza dostac tragedia. i co najlepsze, niby nie walcza o ciaze do 12tyg, a i tak mase dzieci rodzi sie niepelnosprawna, gdzie w Pl gdzie walczy sie o kazdego dzidziusia i naprawde mniej widze dzieci z wadami.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
wiesz mi się zdaje, że to nawet nie chodzi o "walkę" o dziecko, tylko po prostu taki styl życia tutaj.
i to nie dotyczy tylko połogu i ciąży. cytologię robi Ci pielęgniarka, nie ma lekarza jako takiego na tym etapie. ciąże podgląda przez 9 miesięcy położna, a nie ginekolog. podobnie z dentystami, i innymi specjalizacjami. inaczej również wygląda opieka w domach starców, czy szkołach. inne życie, inne zasady i tyle |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Zakorzenienie
|
no dla mnie jest to conajmniej chore. a mialam okazje przez 2 lata poprzygladac sie jak wyglada praca w care home. to cale ich health&safety o kant dupy pobic. do kuchni przyjmuja ludzi z ulicy, bez zadnych badan, a do kuchni wchodzic trzeba w fartuchu. mialam sytuacje na treningu z ewakuacji, ze babka taka opykana wlasnie byla w health&safety, sprzatajacym potrafila zwrocic uwage, ze nie mozna miec wody do picia na wozku do sprzatania, a nie zadbala o odpowiednie zabezpieczenie treningu, gdzie dziewczyna nam zleciala ze schodow i poleciala na kolejna, ktora juz lezala na ziemi. cudem nic sie im nie stalo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale na ginekologa za wczas... mnie tu dziewczyny hamowały i dobrze. poszłam 2 tyg po okesie bo tak zalecił lekarz i już było widac i serducho i zarodka.... izus ![]()
![]() |
#3410 |
Zadomowienie
|
Mokka trzymam kciuki za wizytę!
Izuś ![]() Maru jak się czujesz? Domciatko na wizytę za wcześnie, ja w poprzedniej ciąży byłam w 4 tyg - zaraz jak się dowiedziałam - i było widać pęcherzyk z zarodkiem ale USG było na b. dobrym sprzęcie i ginka bardzo miła, więc mnie nie odprawiła z kwitkem ![]() Dziewczyny u mnie dziś jedna krecha ![]() Cycki już nie bolą za to brzuch boli małpowo, dziś i jutro jeszcze progynova a potem @. Mam tylko nadzieję, że 9 cykl i tym razem będzie szczęśliwy! miłego ![]()
#3411 |
Zakorzenienie
|
w takim razie poczekam jeszcze z tydzień i wtedy pójdę.
a tymczasem będę dbać o siebie. jak wytrzymać z taką tajemnicą? jak nie powiedzieć w pracy? mamie?? mówiłyście tak wczesnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
ja mamie powiedzialam od razu po tescie. Bo jest dla mnie bardzo ważna
#3413 |
Zakorzenienie
|
ja tez w sumie prawie, ze od razu powiedzialam. wtedy nie widzialam nic zlego w tym, ale teraz wiem, ze wolalabym uniknac jednak pytan, zamartwiania sie o to, ze jeszcze sie ktos tam o mnie martwi, bo jednak cos poszlo nie tak. na przyszlosc z powiadamianiem bede jednak czekac do 2 trymestru.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3415 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nikomu nie mówiłam, ale mnie nosi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Zakorzenienie
|
i bedzie nosic
![]() to w sumie tez zalezy jakie stosunki masz z ludzmi, ktorym to mowisz. ja niestety zawiodlam sie, nie tyle na rodzinie(chociaz rodzina Tz nie popisala sie delikatnoscia) co na osobach, ktore uwazalam kiedys za bliskie. zreszta u mnie doskonale spisuje sie powiedzenie, ze prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Rozeznanie
|
Domciatko gratuluje II kreseczek, widzisz tak sie martwiłaś a tu taka niespodzianka
![]() Iza idź do lekarza, bo to nie wygląda za dobrze ![]() Mokka trzymam kciuki za wizytę ![]() A kocurek beta wskazuje na bliźniaki ![]() Kwitka ![]() Witam dziewczynki ![]() U mnie weekend minął jak zwykle za szybko, sobotę spędziliśmy towarzysko a w niedziele było trochę leniuchowania trochę popracowaliśmy dla równowagi ![]() ![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja siedzę sobie z kawką ![]() z moim Tż nie jest źle, uf. Nawet po nim nie widać, że go w ogóle dopadli, pewnie bardzo go nie zlali, jak on był pijany to nie musieli się za bardzo namęczyć, żeby go unieruchomić, tym bardziej, że byli w trójkę a on sam. Nic go nie boli (przynajmniej tak twierdzi), więc dobrze, trochę mi ulżyło. No ale, mamy 60zł do końca tygodnia ![]() (Maru dorwali go bliżej Tatrzańskiej gdzieś między blokami - cimno, więc jasna sprawa..) No nic, trzeba trochę popracować i zebrać tyłek na uczelnię. Ale będę zaglądać tu do Was ![]() miłego dnia. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się i ja z rana ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.