Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 200 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 16:00   #5971
Amanina
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Celina i Alex już pewnie po

Amanina strach juz mi przeszedł, teraz nie mogę się już doczekać!!!
i super, bedzie wszystko dobrze)

moj TŻ najpierw twierdzil, ze on lubi moje piersi (chyba brak piersi) i ze bez sensu to powiekszanie, a jak dzisiaj powiedzialam ze jak sie wygoja i beda juz piekne to bede chodzic i swiecic cyckami to sie prawie oplul z oburzenia i powiedzial "NO CHYBA W DOMU" ))
Stary 2012-11-12, 16:48   #5972
Saba08
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez Amanina Pokaż wiadomość
moj TŻ najpierw twierdzil, ze on lubi moje piersi (chyba brak piersi) i ze bez sensu to powiekszanie, a jak dzisiaj powiedzialam ze jak sie wygoja i beda juz piekne to bede chodzic i swiecic cyckami to sie prawie oplul z oburzenia i powiedzial "NO CHYBA W DOMU" ))
Trzeba było powiedzieć, że w domu, ale tylko jak zaprosi kolegów, żeby mogli się ślinić zabawni sa ci faceci
Stary 2012-11-12, 17:51   #5973
belseno
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie.. (moze byc durne, uprzedzam). jak sciagam ten gorset do mycia to piersi mi "przeszkadzaja" - wystaja poza klatke piersiowa i szuram reka o nie (ramieniem). plusem jest to, ze musze miec sciagniete lopatki, bo wtedy ramie jest za piersia i nic nie obcieram, ale czy to tak moze byc? czy ten implant jest za szeroki do mojej klatki piersiowej?
to normalne, mi dosyć długo przeszkadzały, potem robią się bardziej miękkie i troszkę inaczej się układają. A ja np. wczoraj odkryłam, że mogę się na brzuchu położyć nie to, żeby było tak super komfortowo jak z własnymi ale fajnie, że moge np. czytac książkę leżąc na brzuchu w łóżku, bo do tej pory nie było to możliwe bo "uwierały"

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
dziewczyny, troche sie zagubilam - doktor mowi ze mam smarowac blizny oliwka (operacja 2 listopad, zdjecie szwow 4 dni temu), tutaj poczytuje ze to niedobrze, bo sie rozleza. nie wiem co mam robic teraz za bardzo. pomooooocy.
wielokrotnie tu na forum okazywało się, że co lekarz to inna metoda, jedni zalecają masować inni nie, jedni dają ćwiczenia inni nie, jedni używają oliwki, inni plastrów jeszcze inni żelu na blizny wiec chyba najlepiej będzie słuchać swojego lekarza.
Ja np. miałam natłuszczać blizny do czasu odpadnięcia strupków maścią Alantan a potem jak się wygoiły zaprzestać właśnie po to żeby się nie rozlazły i przeszłam na żel silikonowy a skóre piersi smarowałam balsamem nawilżającym.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Niepytajozdanie Pokaż wiadomość
odnośnie smarowania blizn żelem, tutaj mi jedna z forumowiczek podesłała linki do żeli tylko nie wiem który lepiej wybrać http://www.alpena.pl/ czy może
http://www.blizny.pl/index.php?site=veraderm
lekarz mówił, że to nie ma znaczenia, który bo zasada działania i skład jest podobny.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
tylko nie za bardzo mam czucie w sutkach, co mnie trochę irytuje, bo nie wiem czy tak ma być i odzyskam za jakiś czas czy nie
ja też nie mam czucia w sutkach i na dole piersi, lekarz mówił, że jest niewielki odsetek pacjentek, które nie odzyskują czucia nigdy ale zakładam, że mnie to nie spotka w każdym razie z tego co tu dziewczynki pisały to brak czucia może potrwać kilka miesięcy.

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-11-12 o 17:54
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 17:52   #5974
cycatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niezadowolencja Pokaż wiadomość
Zdjęcia już są. Informuję zgodnie z obietnicą Jak będziecie się wypowiadać to proszę szczerze
Ja tam nic nie widzę
cycatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:05   #5975
krokus26
Raczkowanie

Cześć żabulku Już się obawiałam, że nie schodzisz z platformy
Żarcik oczywiście
Stary 2012-11-12, 18:28   #5976
zabulek1
Wtajemniczenie

Hej Krokusiku
Chcialabym nie schodzic, ale niestety musze Teraz mam czas tylko wieczorem zeby na to wlezc I godzine stoje, a raczej cwicze na tym Czuje sie po godzinie cwiczen super zrelaksowana
Stary 2012-11-12, 18:30   #5977
celina777
Rozeznanie

Hej ! Jestem , zyje i najbardziej to boli gardlo! Caluje wszystkie i dziekiiii za pozytywne wibracje i kciuki!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 18:34   #5978
Saba08
Zadomowienie

Celina, czyli nie jest źle Oby tak dalej!
Stary 2012-11-12, 18:54   #5979
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość
Hej ! Jestem , zyje i najbardziej to boli gardlo! Caluje wszystkie i dziekiiii za pozytywne wibracje i kciuki!!!
ooo jesteś kooochanaa buuuziaki Dałaś rade coś podejrzeć? hihihihii

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Wczoraj mieliśmy poważną rozmowe, zobaczymy jak to bedzie
kiedyś, dawno temu w liceum na lekcji pani powiedziała nam bardzo mądre zdanie o miłości: wyobraźcie sobie z tą osobą kolejnych 10 lat waszego życia, potem 20...30...no i 50 I jeśli jesteście pewni, że to właśnie z nim/z nią chcecie te 50 lat iść przez życie to walczcie łojjjj...do dziś to pamiętam

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-11-12 o 18:55
Stary 2012-11-12, 19:01   #5980
lubuss
Raczkowanie

[QUOTE=Niepytajozdanie;375 58886]
Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
byłam w Twoim albumie widziałam cycuszki i troszkę twarzy - i dziwnie się czyta, że ktoś tak piękny pisze, że nie czuje się atrakcyjny Zmień to, zadbaj o siebie w sensie emocjonalnym, pokochaj tą piękną istotkę, która w Tobie drzemie. A miłość przyciąga miłość

to najmilsze słowa jakie słyszałam od dłuższego czasu dziękuję, bardzo mi to pomogło

Mąż też mi mówi że dla niego jestem idealna ale ja mając kiedyś duże piersi teraz z tymi źle się czuję;p
lubuss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:09   #5981
klaudeczka2010
Zadomowienie

CELINKO!!!!brawo i już pocudow nie!!!!trzymaj się!!!!już z górki!!!

CYCATKA I NIEPYTAJOZDANIE nie ma żadnych zdjęć w albumach...już je wyjęłyście

A mnie gardło bolijakby zapalenie krtani mnie brało
Stary 2012-11-12, 19:28   #5982
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lubuss Pokaż wiadomość
Mąż też mi mówi że dla niego jestem idealna ale ja mając kiedyś duże piersi teraz z tymi źle się czuję;p
no bo piersi robimy dla siebie Mój też mimo, że tyle lat razem ciągle mi powtarzał, że jestem jego ideałem i że ma szczęście, że taka kobieta mu się trafiła To ja się źle czułam z moimi cyckami, zrobiłam to dla siebie, czuję się teraz lepiej a mąż mi powiedział, że najbardziej cieszy go to, że ja szczęśliwsza jestem i naprawdę to ja częściej się nimi zachwycam a on się cały czas przyzwyczaić się nie może i mówi, że mu się teraz do ręki nie mieszczą hihihii...no nie ten rozmiar

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-11-12 o 19:32
Stary 2012-11-12, 19:28   #5983
kasikkk87
Zadomowienie

ja niektore dziewczyny podziwiam bo pamietam ajk kilka godzin po operacji mialam problemy z odebraniem telefonu nie bylam w stanie go utrzymac
celinko trzymaj sie
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:30   #5984
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
ja niektore dziewczyny podziwiam bo pamietam ajk kilka godzin po operacji mialam problemy z odebraniem telefonu nie bylam w stanie go utrzymac
celinko trzymaj sie
ja mogłam odebrac jak mi go pani w zasięgu ręki na łóżku położyła, dłonią złapałam i na podpartym łokciu do ucha dociągnęłam ale nie byłam w stanie rozmawiać
Stary 2012-11-12, 19:31   #5985
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość

Celinko gratuluję !! Gardło od tej rury przy narkozie, przejdzie. Ależ Ci zazdroszczę

Dziś mąż mi powiedział, że termin operacji zależy ode mnie, on jest przygotowany, tzn kaska zarezerwowana. Aż usiadłam z wrażenia. Teraz mam motywację żeby odłączyć się od mojej sysaczki bo albo zimą (w maju mamy komunię córci) albo jesienią dopiero bo chyba inaczej była bym wyłączona z wakacji i pracy w ogródku
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:34   #5986
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Celinko gratuluję !! Gardło od tej rury przy narkozie, przejdzie. Ależ Ci zazdroszczę

Dziś mąż mi powiedział, że termin operacji zależy ode mnie, on jest przygotowany, tzn kaska zarezerwowana. Aż usiadłam z wrażenia. Teraz mam motywację żeby odłączyć się od mojej sysaczki bo albo zimą (w maju mamy komunię córci) albo jesienią dopiero bo chyba inaczej była bym wyłączona z wakacji i pracy w ogródku
no tak przez 3 miesiące to sobie nie pokopiesz za bardzo, jakieś badylka drobne pewnie dałabyś rade z ziemi wyciągnąć ale bez szaleństw

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-11-12 o 19:37
Stary 2012-11-12, 19:42   #5987
Olivkaa200
Zakorzenienie

Celinko gratulacje

A ja tym milym akcentem zapraszam do albumu z okazji 4 miesiecy moich maluszkow

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:47   #5988
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Celinko gratulacje

Olivko proszę [rzyjmij mnie do grona przyjaciół abym też mogła podziwiać Twoje "oliwki"
Stary 2012-11-12, 19:47   #5989
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Celinko gratulacje

Oilvkaaaa w albumie jeszcze nie byłam ale avatar wymiataaaa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 19:50   #5990
jooasi
Wtajemniczenie

Celinko gratuluje ale dzielna babeczka Ciebie, życze żeby kolejne dni były tylko lepszek

Amorcio wiem, że ciężko Ci bedzie czekać jak już jest decyzja na tak ale jak masz jeszcze małą na piersi to polecam na spokojnie jesień, powinno się pół roku odczekać po karmieniu żeby piersi "pozasychały", to świetny czas na piersi i do kolejnych wakacji są już super naturalne potem a nie dwa głazy w staniku no i mała większa też mniej upierdliwa będzie, u takich maluchów każdy mc do przodu to dużo jak bedziesz z nami siedzieć to czas Ci szybko minie, niejedna dziewczyna tu ponad rok spędziła zanim się cycuszków doczekała

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Celinko gratulacje

Olivka to Twój ten avatar???? i Ty mówisz że cycki masz małe??? olaboga piękny dekolt pędze do albumu
Stary 2012-11-12, 19:58   #5991
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jooasi Pokaż wiadomość
Celinko gratuluje ale dzielna babeczka Ciebie, życze żeby kolejne dni były tylko lepszek

Amorcio wiem, że ciężko Ci bedzie czekać jak już jest decyzja na tak ale jak masz jeszcze małą na piersi to polecam na spokojnie jesień, powinno się pół roku odczekać po karmieniu żeby piersi "pozasychały", to świetny czas na piersi i do kolejnych wakacji są już super naturalne potem a nie dwa głazy w staniku no i mała większa też mniej upierdliwa będzie, u takich maluchów każdy mc do przodu to dużo jak bedziesz z nami siedzieć to czas Ci szybko minie, niejedna dziewczyna tu ponad rok spędziła zanim się cycuszków doczekała
Pewnie masz rację. Lekarz powiedział mi, że 3mce należy odczekać ale pamiętam przy starszej córci to jeszcze rok po odstawieniu mogła bym wrócić do karmienia. Mój maluszek będzie miał już 15mcy, jeju najpierw miesiąc walka o mleko bo mała wcześniak w inkubatorze , moj organizm nie przygotowany do tej roli a teraz problem żeby ją odłączyć. Muszę się dobrze zastanowić bo na pewno dobrze radzicie. Mój mąż będzie miał kilka wyjazdów służbowych i musimy się zgrać
Stary 2012-11-12, 20:00   #5992
jooasi
Wtajemniczenie

Cytat:
CELINKO, ALEX - trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze! i oby jak najmniej bolalo!!

SABA - Ty juz zaraz teraz praktycznie tez... aaaaa! nic sie nie boj, zbieraj sily na "po"!

czlowiek sie nie zaloguje jeden dzien, i potem musi 5 stron czytac.. ))

dziewczyny, troche sie zagubilam - doktor mowi ze mam smarowac blizny oliwka (operacja 2 listopad, zdjecie szwow 4 dni temu), tutaj poczytuje ze to niedobrze, bo sie rozleza. nie wiem co mam robic teraz za bardzo. pomooooocy.
Ama daruj sobie oliwke, wiem, że wbrew zaleceniom ale ona niczemu dobremu nie służy, paprały sie tu już blizny po niej, jak masz natłuszczać to na teraz nitrofurazon polecam a po odpadnieciu strupków alantan albo linomag.
to że czujesz teraz te piersi jak majtasz rękami to normalka, przejdzie jak piersi zmiekną i się do nich przyzwyczaisz
Stary 2012-11-12, 20:08   #5993
Saba08
Zadomowienie

Olivka dekolt super
Stary 2012-11-12, 20:09   #5994
jooasi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Pewnie masz rację. Lekarz powiedział mi, że 3mce należy odczekać ale pamiętam przy starszej córci to jeszcze rok po odstawieniu mogła bym wrócić do karmienia. Mój maluszek będzie miał już 15mcy, jeju najpierw miesiąc walka o mleko bo mała wcześniak w inkubatorze , moj organizm nie przygotowany do tej roli a teraz problem żeby ją odłączyć. Muszę się dobrze zastanowić bo na pewno dobrze radzicie. Mój mąż będzie miał kilka wyjazdów służbowych i musimy się zgrać
też o swoją pierwszą córcie walczyć musiałam, zakażona przy porodzie gronkowcem prawie nam odleciała mimo wszelkich przeciwności i miesiąca w szpitalu na stołku obok łóżeczka dałam rade ją karmić. teraz jest dorodną prawie pietnastolatką potem jeszcze dwie kolejne wykarmiłam każdą po roku ale też pamiętam, że długo mi to mleko zanikało. ja musiałam sie naczekać na swoje cycki bo ciągle cos od nich ważniejszego było, Ty i tak w lepszej sytuacji jesteś)
Stary 2012-11-12, 20:43   #5995
Olivkaa200
Zakorzenienie

Amorcio przyjmę tylko daj się troche lepiej poznac

Dziewczynki tak avatarek to jest moj osobisty nareszcie))
Dziękuje za mile slowa a one takie duze wychodza moze na zdjeciach, wiadomo z bliska zawsze jakies wieksze sa. Zgodze sie jedynie na sredniaczki

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:46   #5996
Niepytajozdanie
Raczkowanie

ja też nie mam czucia w sutkach i na dole piersi, lekarz mówił, że jest niewielki odsetek pacjentek, które nie odzyskują czucia nigdy ale zakładam, że mnie to nie spotka w każdym razie z tego co tu dziewczynki pisały to brak czucia może potrwać kilka miesięcy.

Całe szczęście, bo się trochę obawiałam że mogę nie mieć czucia. tak do 2 miesięcy nie miałam też czucia na lewej piersi z boku, ale wróciło

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

kiedyś, dawno temu w liceum na lekcji pani powiedziała nam bardzo mądre zdanie o miłości: wyobraźcie sobie z tą osobą kolejnych 10 lat waszego życia, potem 20...30...no i 50 I jeśli jesteście pewni, że to właśnie z nim/z nią chcecie te 50 lat iść przez życie to walczcie łojjjj...do dziś to pamiętam

to trzeba dobrego faceta dobrać, bo szczerze mówiąc ja siebie z nim za 2o lat i + nie wyobrażam sobie Nas każda kobietka zasługuje na gwiazdkę z nieba, a moją może być właśnie taki gwiezdny chłopak
Niepytajozdanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:46   #5997
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jooasi Pokaż wiadomość
też o swoją pierwszą córcie walczyć musiałam, zakażona przy porodzie gronkowcem prawie nam odleciała mimo wszelkich przeciwności i miesiąca w szpitalu na stołku obok łóżeczka dałam rade ją karmić. teraz jest dorodną prawie pietnastolatką potem jeszcze dwie kolejne wykarmiłam każdą po roku ale też pamiętam, że długo mi to mleko zanikało. ja musiałam sie naczekać na swoje cycki bo ciągle cos od nich ważniejszego było, Ty i tak w lepszej sytuacji jesteś)
Ja o nowych cycuchach mówię w domu od 3lat ale miały być po drugim dzieciątku tyle, że temu drugiemu dzieciątku się nie spieszyło i trza było mu dopomóc, no i mówiłam że przed 40tką muszę zdążyć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 20:49   #5998
Saba08
Zadomowienie

Dasz radę Amorcio, zobaczysz jak Ci czas szybko zleci
Stary 2012-11-12, 21:08   #5999
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Dasz radę Amorcio, zobaczysz jak Ci czas szybko zleci
Oj leci leci to ja wiem doskonale, 21lat z moim mężem zleciało nie wiem kiedy a jak na niego patrzę to motylki jak u nastolatki mam
Stary 2012-11-12, 21:21   #6000
iloona79
Zadomowienie

Witam Serdecznie!
Postanowiłam i ja tutaj dołączyć za namową jednej z forumowiczek się zgłaszam,bo założyłam już osobny wątek nt.tego co mnie "gnębi" odnośnie operacji piersi. Chodzi mi o włozenie implantu pod powięź mięsnia-czy któraś tak ma?? Przejrzałam tu dosyć dużo wątków i wiem,że Mya kiedyś wklejała zdjęcia "naukowe" odnośnie różnych metod i było tam napisane,że rzadko stosowana metoda,ale to chyba w Polsce?Bo na zagranicznych stronach dużo więcej nt. znalazłam...Własnie się zastanawiam nad dwoma lekarzami,ale zarówno jeden jak i drugi proponują metodę mało "używaną") Jedna z nich to dr E.S, która zresztą wystraszyła mnie rozmiarem-cpg 485cc-wiem ,ze Mya ma takie i baaardzo mi się podobają,ale jakoś boję się,że dla mnie będą za duże. Drugi doktor u którego byłam zaproponował mi okrągłe 375Hp-takie wyczytałam ma Lauren,ale nie widziałam więc nie mam porównania,jednak wg Pani E.S. od anatomów "odejmuje" się ok.120ml i wychodzi odpowiednik okrągłych-to by pasowało...,ale jednak ta jej ingerencja aż pod dwa mięśnie mnie nieco przeraża,szczególnie że mam ograniczony czas na "rekonwalescencję",a ona wybiła mi z glowy podnoszenie czegokolwiek przez 3 miechy!!! Z dziecmi to kiepściutko,a z pomocą...też kiepściutko:-( Dlatego pytam o tą powięź,bo mniej ingerencji i szybciej się dochodzi do siebie-no i tu miałabym okrąglaski,a chyba te radziej do mnie przemawiają (zależy mi na wypełnieniu od góry,z czym drugi dr też się zgadza) I teraz mam kłopot,bo nie wiem co myślec o tym
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości