|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() Mnie się to bardzo podoba ale pewnie zostaniemy przy jednorazówkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Ja tam jestem w zupełności za pampersami. Gdybym tak oprócz masy innych obowiązków miała jeszcze prać pieluchy to by mnie szlag trafił
![]() Tetrowe ponoć się tylko na początku w pampersa wkłada,żeby nóżki szeroko były i rozstaw bioderek prawidłowy. Ale to krótko tak "pieluchowałam" bo kazali w szpitalu ![]() Tetre to kupię standardowo tylko do : przytulania,podkładania w wannie,podkładania pod buzie podczas karmienia czy do odbicia się ![]() ![]() Karmić chciałabym piersią,ale nie wiem jak to będzie. Z pierwszym mi nie poszło bo pokarmu nie było tylko woda i młody ciągle na cycku wisiał a jak nie to płacz.. nie mogłam się umyć,zjeść,ani nic zrobić dopóki mąż z pracy nie wracał. A więc w ruch poszło Bebiko, Z drugim karmiłam kilka miesięcy,a później trafiła mi się praca więc młody też na butelkę przeszedł Mam nadzieję,że tym razem pokarm będzie i będe mogła karmić bo jednak to zdrowsze i po kieszeni tak nie pójdzie ![]()
#2103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ciekawa jestem co na tym bnadaniu wyjdzie ![]() ![]() Znów dziś byłam pół dnia poza domem, odwiedziłam US i źle mi z tym ![]() W ogóle chamstwo! za opłatę w kasie US pobierają 2,5 prowizji ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co Ty myślałaś, nie ma nic za darmo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Co do pieluch to ja zdcydowanie jestem za pampersami.. jakoś te wielorazowe do mnie nie przemawiają.. za leniwa jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Cenowo wydaje się dosyć drogo, a jednak tak jak Justi pisze podobno się opłaca. Wydaje mi się że może to być strasznie uciążliwe i kłopotliwe, choć pewnie jak się wpadnie w ten wir to będzie łatwiej. Mnie te pieluszki zainteresowały bardziej ze względu na ekologię i dzieciaczka. Gdzieś mi się obiło o uszy, że później łatwiej Maluszka przestawić na nocnik. Ale pewnie zostanę przy standardowych pampersach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Patrzę jeszcze na te chusty, podoba mi się ten sposób noszenia maluszka. Na youtube są fane filmiki. tutaj ładnie jest pokazane jak wiązać taką chustę, ale i tak mam obawy czy będę potrafiła
![]() http://www.youtube.com/watch?v=FpsPolqntLA |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Z pewnością, ale właśnie chodzi mi o to pranie i przetrzymywanie brudnych pieluch. Z tym najwięcej zachodu.. Nie mówiąc już o wyjazdach czy późniejszym okresie, jak wrócimy do pracy.. wtedy nikt za nas nie będzie miał ochoty na zabawę w wielorazówki. No i nie wyobrażam sobie trzymania takich brudnych pieluch przez trzy dni, latem to pewnie 2 dni to zbyt długo
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-11-12 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
Co do chust, to ja zawsze mam przed oczami przypadek niemowlęcia, które się udusiło w czymś takim. Choć niektórzy sobie chwalą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem za pampersami. Wiem, że to nie ekologiczne, ale z maluszkiem jest naprawdę wystarczająco dużo atrakcji i ja za dodatkowe pranie podziękowałam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- też mnie to zniechęciło, ale koleżanki sobie chwaliły. |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z cycem też się zastanawiam, jak będzie... chciałabym karmić, jakoś tak bezpieczne mi się to wydaje. oglądałyście składy tych proszków? wiem, że na pewno tak musi być, ale takie jakieś to... no nie ogarniam ![]() a potem fajnie wprowadzać dzieciowi jakieś warzywa, papki... i owoce... jejku, oby mojemu maluszkowi smakowały tak jak mi ![]() Cytat:
![]() ale naprawdę omówcie kwestię kosztów codziennego prania jeszcze, bo sam zakup pieluszek wielorazowych to nie wszystko! mi wyszło, że na wypranie jednej pieluchy trza liczyć około 7 centów. nie ma w tym wyliczeniu zużycia wody (bo akurat nie wiem, ile moja zużywa) i zużycia pralki, która może po dwóch latach już ledwo zipać. oraz nie liczyłam kosztów używania ewentualnej suszarki, coby wkłady szybciej schły! a suszarka żre prąd jak cholera! aaa, i najłatwiej przestawić dziecię na nocnik przy bezpieluchowym wychowaniu! ![]()
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobają mi się te chusty ale szczerze to się trochę boję że JA zrobię krzywdę dzieciaczkowi nosząc je w tej chuście. I nie o chustę mi chodzi tylko moją niezdarność |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
ale u dzieciaczka się obawiasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- No niestety był. I na przykład w szkole rodzenia do której ja chodziłam, babka przez to nie prezentowała metod noszenia w chuście, bo powiedziała, że nie jest przekonana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
tak u dziecka. Niby chusty są bezpieczne, a przez niektórych ten sposób jest polecany.. ale ja mam małe obawy i muszę je najpierw rozwiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A czytac na głos i puszczać mjuzik tez mam zamiar ![]() Miałam nadrobić, ale sil mi nie starcza ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że nie mamy na wszystko wpływu, musimy kontrolować życie naszych maluszków, ale czasem największa uwaga może nie mieć wpływu na to, że coś się stanie.
![]() |
#2123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Lublana gratuluję 100 dniówki !!!!!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
po obejrzeniu tego filmika instruktażowego utwierdzam się w przekonaniu, że chusta to nie dla mnie! takie to skomplikowane... trzeba naprawdę mieć wprawę. no i w ogóle to nikt mi nie wmówi, że jakakolwiek chusta na ramionach będzie wygodniejsza od dobrze wypolsterowanych nosidełek!
![]() ![]()
#2127 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Dziękuję za miłe przywitanie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Niemniej jednak pozdrawiam ![]()
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Chusta. Piękna sprawa. Mam przykłady wśród znajomych, gdzie się świetnie sprawdzały. Trzeba się tylko nauczyć odpowiednich technik wiązania i jest to dużo zdrowsze dla dzieciątka niż wszelkie nosidełka. Moja koleżanka (i mama dwójki maluchów) jest fizjoterapeutką i bardzo poleca stosowanie chust. Mam zamiar wybrać się do niej na nauki ![]() 3. Karmienie piersią. Bardzo bym chciała i mam ogromną nadzieję, że natura obdarzy mnie mlekiem. Obawiam się tylko początków. Na myśl o krwawiących, pękających sutkach mam ochotę wiać... Ale może uda mi się uniknąć, a jak nie to jakoś przetrwam początki a później już będzie tylko lepiej ![]() Ja właśnie czytam o diecie lekkostrawnej. Będę musiała zmodyfikować mój dotychczasowy sposób żywienia o elementy tej diety bo mój żołądek cienko przędzie.... Jak nie zgaga to z trawieniem problem... Jakaś masakra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Ej w ogóle te zachcianki to mnie wykończa. Ostatnio chciało mi się zupki. Zrobiłam ogórkową. Jak już zrobiłam to mi się jej odechciało. Nawet talerza nie zjadłam. Potem na drugi dzień grzybowa. Po zrobieniu o samo. Na trzeci dzień brokułowa. Potem barszczyk. Tym sposobem mam w zamrażarce 4 rózne zupki do odmrazania. I tylko TŻ je wcina bo ja na nie się patrzeć nie mogę..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.