|
|
#1201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
![]() a to ja pomerdałam, bo i to zielone i to zielone hehe Cytat:
![]() a jeszcze w temacie jogurtów - ponoć najlepsze (czytaj: najbardziej zbliżone do tego, jaki powinien być jogurt) są jogurty bakomy, a najgorsze danone. Ja swojemu dziecku nie zamierzam dawać jogurtów owocowych czy danonków. Serki homogenizowane też rzadko i tylko takie jak np. z miechowa, a nie te napompowane powietrzem nie wiadomo co
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-13 o 11:18 |
||
|
|
|
#1202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja też smarkata i pociągająca Do tego tracę głos, ale akurat z tego mąż się cieszy Niedługo zbieramy się na zaległe szczepienie z Marysią... No właśnie nie pamiętam ![]() Pierwsze słoiczki kupowałam w Boots, ale raczej z jakiejś znanej firmy niż tej bootsowej. W ogóle słoiczki kupowałam z Cow&Gate, Hipp albo Heinz, czasem organic. |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
no
![]() o to ja musze po 4 podjechac a po ile sa?
|
#1205 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Dziś noc nietypowa, bo mała obudziła się już o 4. Ale jak to miło było tylko spojrzeć i przewrócić się na drugi bok - teraz mąż jest od nocnego karmienia. Jednak żywienie mm ma swoje plusy! Cytat:
Ale dziś już jest ok, skórka ma normalny kolor! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja chce do tesco! tu mam równo dwa razy drożej ![]() Cytat:
![]() Mój też ma urodziny, ale za miesiąc - zbieram pomysły ![]() (a ja jutro) ![]() Cytat:
.Ja na razie postawiłam na słoiczki, bo mam nieodparte wrażenie, że żarcie "żywe" kupowane w Niemczech ma jeszcze gorszą jakość, niż one. A te eko produkty Holle cieszą się niby dobrą renomą |
||||||
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1208 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Co za piękna noc!!! 4.20 i przed 9 pobudki (wprawdzie sen zaczął się przed północą, ale u nas to i tak sukces). Chyba musze podziękować kaszce na dobranoc Bobovity Cytat:
Dziś będzie lepiej Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mialam ochoty jej pouczac bo dawala jej nawet czekolade polizac
|
|
|
|
|
#1210 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i co ciekawsze np. octan etylu dodawany do żywności daje smak bananowy (jeśli dobrze pamiętam). A sam octan ma zapach taki bardzo owocowy (oczywiście w małych stężeniach). A czysty octan etylu używany jest jako rozpuszczlanik do farb (pracowałam kiedyś w drukarni). No i my to jemy...Cytat:
No i co najważniejsze Maniusiowi bardzo smakowało Był uroczo pomarańczowy w koło pyszczka ![]() Cytat:
Wiem, że może to nie brzmi fajnie ale ja nie chcę zwariować. I to z kilku powodów - bo musiałabym nie wiem gdzie szukać jedzenia lub sama uprawiać warzywa i hodować np. kury. A robić tego nie będę w kilku powodów. A dwa najważniejsze to takie, że uprawa warzyw odpada bo NIENAWIDZĘ prac w ogrodzie. Nie lubię siać, sadzić, pielić, kopać... i nie zamierzam polubić Chociaż mamy dużą działkę i byłoby gdzie. Ale nie będę i już. A po drugie - jeśli hodowałabym kury to skończyłoby się tak jak z królikiem - nie byłabym w stanie tego jeść. I chociaż wiem, że mięso królika zdrowe i w ogóle to ani ja, ani mój mąż, ani moje dziecko nigdy tego nie zjemy bo ja tego nie przyrządzę. Ot, taka już jestem
|
|||
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja , ja nawet nie wiem kiedy moje dziecko ma imieniny ![]() musze to wyszukac, a moze juz mialo ? ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- ufff 5 styczen
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak jak pisałam - nie wiem czy podam danonki czy nie ale na tym etapie nei chcę się zarzekać Natomiast zanim mu cokolwiek podam to upewnię się czy można i czy warto Ja się nie zagłębiałam w tematykę jogurtów i serków bo i tak na razie ich nie będę podawać. Na razie skupiam się na jabłku, marchewce, dyni, ziemniaczkach. Etap serków, jogurtów jeszcze przed nami więc spokojnie zagłębię się za parę tygodni. Z jogurtami zrobię pewnie podobnie jak Ty bo sama takie jogurty lubię najbardziej.
|
|
|
|
|
#1214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My za niecałe 2 miesiące przejdziemy ma mleko następne, więc też będziemy polować na promocje. Na szczęście w aptece internetowej też bywają, więc po prostu od razu zamówię dużo.
|
||
|
|
|
#1215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się śmiałam bo mój dziadek miał kawałek pola i zawsze sadził ziemniaki. No i w tym roku pierwszy raz nie ma swoich ziemniaków tylko kupne. Myślałam, że chociaż dla Kubusia będą swojskie ale nic z tego. No ale poproszę dziadka to podjedzie do kogoś znajomego i te parę kilogramów to załatwi. Albo właśnie pójdę na targ i kupię Tylko ponoć nawet jak ktoś sprzedaje na targu swoje to i tam zwykle ma dwie różne uprawy - dla siebie bez nawozu i na sprzedaż uprawiana inaczej. Ja tak kupuję pomidory od znajomej - sprzedaje mi te, które ma dla siebie, a nie do hurtowni
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, fajna ta mata, ale jaka droga?? Daj znać, jak się sprawuje
![]() Witajcie tak w ogóle. Mojemu dziecku się coś poprzestawiało i zamiast o 4 była pobudka o 2... No ale do przeżycia. Jestem dosyć wyspana. Czekam na przyjaciółkę i śmigamy do CH na jakieś zakupy. Co do słoiczków i rozszerzania diety - ja mam dostęp do eko wszystkiego, ale mimo to i tak mam słoiczki np. z jabłuszkiem i marchewką. Dla mnie jest to najszybsza opcja, a czy dobra? Sama nie wiem. I mimo, że w miarę dbam o to, skąd pochodzi jedzenie i, żeby było dobre gatunkowo, to ze słoiczków będę korzystać pod warunkiem, że są to warzywa i owoce, a nie zupki i dania typu indyk z czymś, bo to mnie jakoś obrzydza. |
|
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na minutke... Zapomnialam Wam napisać, że znów @ mnie nawiedziła - 1,5 tygodnia minęło od ostatniej a to już 3 w przeciągu 1,5 opakowania tabletek azalii. Przy następnej @ przerzucam sie na wkladke tylko jaka? Wiecie cos wiecej o tym?
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w sumie kiedy Martynka obchodzi imieniny? Chyba, ze juz pytalam i nie pamietam... |
|
|
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje szczurki też bardzo lubią te dania dla dzieci Cytat:
|
||
|
|
|
#1221 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdarzyły mi się 2 faktury na ok. 500 zł, a ostatnio jak wyszło ok. 280, to zmniejszyłam ilość mleka, a dorzuciłam aspirynę. W następnym zamówieniu znów tak zrobię. Jak będę kupować mleko w czasie promocji, to już będzie trudniej. Cytat:
No to nieźle... A o szczurkach zapomniałam. Cytat:
To nie do Ciebie oczywiście, bo też nie chcę córki karmić jedzeniem ze słoiczków, ale na razie od takiego zaczęłam. Chociażby dlatego, że rolnicy nawożą ziemię nie tylko dozwolonymi substancjami. Cytat:
Cytat:
O śpiworkach pisałam na etapie kupowania wózka, czyli chyba w maju, a ostatnio kupiłam super ciepły, który wg opisu nadaje się do fotelika, gondoli, spacerówki, a po przedłużeniu również do spacerówki i na sanki (115 cm). W ogrzewanym samochodzie by się w tym roztopiła, a do gondoli też włożę dopiero w czasie mrozów. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-13 o 12:37 |
|||||||
|
|
|
#1222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karmeelku - ja też mam azalię, ale jeszcze nie mam @, a jak lekarz mi przepisywał, to jakoś wyszliśmy z założenia, że w najbliższym czasie nie dostanę. Powiedz mi jak to jest: bierzesz non stop i w trakcie po prostu dostajesz @? nie robisz żadnych przerw? |
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio jak gromadziłam 3. to wyhaczyłam promocję za 48 gr za sztukę 4. już tak tanio pewnie nie kupię ale póki mi nie są potrzebne to mogę powybrzydzac ![]() dobre i to
|
|
|
|
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam, żeby Róża obchodziła 4 września, a kościół (a właściwie Kościół jako instytucja) przeniósł to na marzec, a te z 30 sierpnia na 23 sierpnia. Przeczytałam o tym 25.
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
a to Ci kosciol...
|
|
|
|
#1227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Blue Martynka ma 30 stycznia tak jak TZ (Maciek). On tak postanowił, że tego samego dnia i nie ma zmiłuj. Niech mu będzie
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- jak długo dzieci muszą jeść mleko? |
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam, że 2-3 lata. Raczej 3.
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Linka - tylko jak dzieci z jakiś powodów nie mogą dostawać mleka, to można je zastąpić nabiałem w innej postaci. Chyba chodzi o wapń. |
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugi post nie mój
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

1 i 2 to są newbaby 

Do tego tracę głos, ale akurat z tego mąż się cieszy 
a po ile sa?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a z tym zezowaniem moja zezuje jak przybliza sobie cos do buzku. Ale ja tez ide do okulisty. na poczatku grudnia.
No to nieźle...