|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Dzisiaj mam zapie.prz w pracy i nie mogę Was na bierząco podczytywać
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Axella ja bym podeszła do prawy ekonomicznie. Policzcie ile tego jest ile narośnie odsetek jak nie spłacicie, ile jak spłacicie od Ciebie. Zestaw jedno z drugim i zobacz czy takie ryzyko CI się opłaca i czy nie lepiej to spłacić za niego. Ustalcie tylko z TŻtem jakieś zasady. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-11-13 o 11:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Łoooo chyba mi siarka leci z jednej piersi
![]()
#2224 |
Zadomowienie
|
axella ja nie raz przez 5 lat naszego mieszkania razem utrzymywałam męza ale to były momenty kiedy zmieniał prace a że ma taki zawód ze rotacja jest olbrzymia to zdarzało sie to kilkukrotnie nie trwalo to jednak długo ale nie wyobrażam sobie żeby zostawić go z tym problemem mimi że podjęta przez niego decyzja o tym ze odchodzi z pracy która była na prawdę spoko według mnie okazala sie błedna i ja go ostrzegalam na dodatek zdobył się na takie ryzyko poł roku przed ślubem kiedy była nam potrzebna kasa miał inny plan ale nie wypalił. Zła byłam okropnie ale wiem że razem da się to przetrwać jesli tylko facet chce pracować i zarabiac bo jak liczy na żone to nie ma o czym w ogóle mówić a z tego co piszesz to twój ma ambicje na dobrą prace wiec można mu dac chwilę czasu może znajdzie coś co będzie mu odpowiadać
Co do rozdzielności to nie ejst tak że osoby sobie nie ufają i biorą rozdzielność to jest dobry pomsył jeśli chodzi o długi i to duże jednego z malzonkow i wegług mnie to potrzeba bardzo dużego zaufania żeby sie na to zdecydować np żeby wszystko zapisac na żonę ale tylko po to żeby móc jakoś z tego wyjśc i nie stracić całego majątku ja znam wiele małżeństw z rodzielnością a są świetnymi parami i jedno wspiera drugie Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2012-11-13 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Wtajemniczenie
|
wrr czekam na tych elektryków i nawet z domu się nie mogę ruszyć, znając życie pewnie nie przyjadą skoro mieli być na 8.
Zaraz zabieram się za pieczenie murzynka, a na obiad spaghetti mm pycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | ||
siedzę i myślę
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2227 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale zastanowiłabym się w ogóle nad ślubem w takim razie. trzeba by się kogoś poradzić, kto się na tym zna i ogarnie sytuację w całości - biorąc pod uwagę również twoją ciążę, twoją obecną pracę i sytuację teściowej. nie podejmuj jednak żadnych kroków bez przemyślenia, dziewczyny dobrze mówią - jak on będzie dalej kręcił nosem, a ty za niego spłacała kredyty (swoją drogą - na co one były? macie coś z tego? bo to też należy wziąć pod uwagę), to go tylko utwierdzisz w przekonaniu, że nic nie musi robić... Cytat:
![]() ![]() i dzięki za linka do lekkostrawnej ![]() ![]() ![]() nadrabiam was dalej ![]()
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
a propo diety lekkostrawnej zjadłabym placka ziemniaczanego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki (głaszczę po brzuszkach
![]() ![]() Jestem już w domku i jestem szczęśliwa. ![]() Z duszą na ramieniu sprawdzałam wkładkę w domu po 200km podróży ale jest czyściutka ![]() ![]() Leżakuję grzecznie i zaczęłam zapoznawać się z tematem na dzień dzisiejszy ![]() axella ja bym mu pomogła. Skoro go kochasz i chcesz z nim spędzić zycie to kredyty też są częścia tego życia. Rozumiem, że są to długi, które zrobil przed związkiem z Tobą ale dzieli się w zyciu te chwile dobre i te złe... Tylko postaw mu ultimatum, że ma szukać jakiejkolwiek pracy a swoje ambicje schować do kieszeni.W końcu żadna praca nie hańbi...
![]() |
#2230 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Urwanie głowy mam w pracy, ale jutro chyba sobie wolne zrobię ![]() axella podziwiam Cie, TY robisz po 11 godzin, a Tż wybrzydza z robotą. Moim zdaniem, trzeba mieć trochę pokory i jak się nie ma wymarzonej pracy, to brać co jest i szukać dalej. Mam nadzieję, że Wam się poukłada, ale weź go jakoś zmobilizuj! Przecież, z tego co pamiętam , Ty nie masz umowy o pracę, więc odpukać w razie czegoś, to co on planuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zadomowienie
|
wcinam ogórkową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
ale dzis jestem przymulona.. spac mi sie chce a nie usne
![]()
#2233 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobra ja póki co spadam - muszę pozmywać, zrobić zakupy i pójść na pocztę, zrobić żurek, powiesić pranie, podkurzać i umyć podłogi, umyć łazienkę, pomalować pazurki ![]() ![]() Do potem ![]()
![]() |
#2234 | ||
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam 13 tc lub 13 tc1d, według owulacji
![]() To jeszcze tydzień mam poczekać z balsamem na rozstępy od 4 miesiąca, tak? Cytat:
Cytat:
Co do mobilizowania, to zastanów się nad tak kwestią: wyobraź sobie, że to Ty masz długi i wybrzydzasz w robotach, czy chwilowo łapiesz cokolwiek i w międzyczasie szukasz dalej, byle tylko zmniejszyć długi, czy czekasz jak udzielna księżniczka aż długi same znikną a praca sama przyjdzie? Jeśli to pierwsze, to weź go kopnij w tyłek, bo sama to na L4 czy macierzyńskim (bo właściwie nic z tego mieć nie będziesz) to Ty 3 osób nie utrzymasz. Jeśli chcesz spłacić jego długi to spisz umowę na pożyczkę. Ja z moim TŻtem taką miałam przed ślubem jak kupował mieszkanie i trzeba było nagle 10 tysięcy na zaliczkę zanim bank odda. Miłość miłością, ale kasa kasą. Zastanów się nad intercyzą. Po 1 dla ochrony siebie i dziecka, Ty potrafisz pracować i pewnie coś odłożyć, a on jak nie ma za co to kredyty. Wtedy jak coś jemu pójdzie nie tak, to Twojej części nie ruszą. Co wcale nie oznacza, że w razie co nie możesz go utrzymywać, tylko to co będzie na Ciebie będzie nie do ruszenia przez osoby trzecie. Nie wiem oczywiście jak z podziałem majątku stoicie na chwilę obecną. Zastanawiałam się sama na taką rzecz, bo TŻ miał "mieszkanie" (czytaj hipoteka), ale dowiedziałam się, że jak tylko jego to do mnie za mieszkanie nikt nic nie ma, bo to przed ślubem. I dokładnie dlatego mieszkanie było przed slubem, bo w razie "co" ja mam kartotekę czystą. Powiem Ci jedno, miłość miłością, ale pomyśl o dziecku.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2012-11-13 o 12:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zamówiliśmy pizze do pracy, przed chwilką zjadłam... maaaasakra chyba pęknę. Jak będę znowu narzekała, że przytyłam to możecie mnie skarcić ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
xal, zależy co w tym balsamie jest... będą tak pisać na prawie każdym kosmetyku, tak się bronią... masz skład? może bym jakoś pomogła
![]() a co do wywodów w kwestii problemów Ali - zgadzam się ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- candace, ufffff ![]() lonely, ciesz się, że pizza siedzi i się daje trawić, o! ![]() ![]()
#2237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Axella - w takiej sytuacji, jeśli długi są duże, ja też myślałabym na pewno nad rozdzielnością majątkową. i dokładnie tak, jak pisały już dziewczyny - nie dowodzi to braku zaufania do drugiej osoby, bo można jej jednocześnie pomagać spłacać je. bardziej chodzi o zabezpieczenie części tego, co macie. ja sama proponowałam mężowi takie rozwiązanie, tylko że u nas nie było długów, ale dostaliśmy od jego rodziny bardzo dużo pieniędzy na remont mieszkania, a mieszkanie z kolei jest mojej rodziny. i jego dziadkowie, z troski o niego, zaproponowali to na początku, mąż się strasznie oburzył i powiedział, że nie ma takiej opcji. miłość miłością, nie przewiduje problemów i rozwodu, ale kto wie, co będzie za 10-15 lat? jeszcze mi się przypomniało: byłam rano w sklepie, ciepło w miarę jest to ubrałam mój płaszczyk, taki kopertowy, mieszczę się bo guzik ma nad brzuszkiem. stoję sobie w kolejce, a tu mi coś zaczęło przeszkadzać w polu widzenia. patrzę w dół, a to brzuch ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-13 o 13:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2240 |
Zakorzenienie
|
Mówie wczoraj mężusiowi, żeby mi zrobił sesję brzuszka, na co paskuda, że wiem gdzie jest aparat, statyw i pilot
![]() ![]() Może w weekend go przymuszę, bo teraz po pracy co dzień idzie coś robić z remontem w pokoju.
#2241 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a tutaj poniżej dzisiejsza fotka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-13 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Który to już tc ?? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cloche- co do ćwiczeń to motywacja by mi się przydała, bo coś z nią kiepsko ostatnio ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Rozeznanie
|
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2247 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Gold brzusio piekny,i tez ciekawa jestem ktory to tydzien ?? ![]() A ja zrobilam te nalesniki,wyszly pyyycha,obzarlam sie i teraz pekam :/
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-13 o 13:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Wtajemniczenie
|
murzynek upieczony, pięknie pachnie
![]() http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/ ranking wózków, do poczytania |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
#2250 | |||
Zakorzenienie
|
gold, śliczny brzunio!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.