|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII
Chyba kiedyś grałam w tę grę o której piszecie.
Podeślecie link? Akurat mam chwilę nudy w pracy.kochanie, a TŻ dobrze to wspomina z perspektywy czasu?
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() TŻ jakoś nie wspomina tego ani dobrze ani źle - tzn początki dobrze, bo wtedy była tam większość roku... ale pod koniec został ze swoich znajomych sam - reszta wróciła do swoich miast itd i był w segmencie z ludźmi, których nie lubił ![]() Ja na jego miejscu wspominałabym to duuużo gorzej - bo on się np. nie boi karaluchów ![]() No ale to była konieczność, wynajem mieszkania w Warszawie (ale w Krakowie przecież nie jest wiele lepiej) to nieporównywalnie większy koszt...
|
|
#3573 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym się też ucieszyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
szuflady jak dla mnie to tylko na bieliznę się nadają.Cytat:
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga sprawa, że w małej łazience nie wykonalny jest patent z perfekcyjnej pani domu - białe osobno, jasne kolory osobno, mocne kolory osobno i ciemne też osobno. Przed planowanym praniem wywalam wszystko z kosza, segreguję i patrzę ile czego mam, co teraz prać, z czym się wstrzymać. Nie jest to dla mnie zbyt uciążliwa czynność.
|
|
#3575 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Tego problemu mam podobnie dość co problemu magazynowania odzieży - u nas suszarka w zimie stoi na środku pokoju, przy kaloryferze, ale nie ma wyjścia innego. U moich rodziców w bloku była suszarnia na 2 mieszkania, tu niby też jest ale na 12 i niefajna... więc z niej nie korzystam.
|
|
|
#3576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pamiętacie ja zakończyłam związek po 8 latach, ani ode mnie ani od ex nie wychodziła inicjatywa w sprawie dalszych planów więc to po prostu nie było "to" ![]() Cytat:
![]() A ja dzis zrobiłam zupę czosnkową, prawie wyszła- było dużo jajek ze śmietaną i mi się ścięło ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
jak mam taki wolnostojący szerszy kosz jak teraz to ok- można oddzielić nie wyjmując wszytskiego.A w ogóle to teraz głównie pierze moja siostra, ja siedzę w garach
|
|
#3577 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
ale dwa kosze fajna sprawa, oczywiście jak się ma miejsce, ja u siebie ledwo wcisnęłam jeden kosz w łazience.
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Ale super ta gra z państwami!
Uwielbiam takie coś, mój wynik na początek to 91 państw, poległam na Afryce i Oceanii Fajne tam jest też z flagami świata, ale trzeba pisać nazwy po angielsku.
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze wracając do tematu zastawy stołowej- najbardziej w talerzach denerwują mnie duże brzegi, z których przecież się nie je to po co mają tyle miejsca zajmować. Wzorki mogą być kwiatowe, geometryczne odpadają. I jedzenie przygotowywane obróbką cieplną wolę jeść raczej na białych, surowiznę (śniadania, kolacje) fajnie na kolorowych/ciemnych. Podobnie z napojami- zimne w przezroczystych, gorące w kubkach. Wyjątek to kisiele - te w kubkach przezroczystych lubię (typu szkło nietłukące arcoroc). A zupy wolę jeść z kształtów bardziej miseczkowatych
![]() Ależ człowiek z wiekiem zbiera różnych przyzwyczajeń
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna rzecz mnie frapuje jeszcze ze spraw kuchennych- jaką przewagę ma piekarnik na wysokości oczu? Uwielbiam kucać i z tej pozycji obserwować co tam się dzieje
|
#3581 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie jest to po prostu niewykonalne, wkurza mnie wyjmowanie jednej bluzki / sweterka spod sterty innych, a w szufladzie mogę sobie wszystko ładnie poukładać. I lubię to, że ciuchy wysuwają się do mnie i nie musze nurkować w szafie. ![]() Cytat:
Patent perfekcyjnej to już dla mnie jakiś absurd, już widzę minę mojego TŻ, jakbym wstawiła cztery kosze na pranie (zakładając, że byłoby na to miejsce) Mnie też jeden z zupełności mi wystarcza. I nadal tak będzie, bo w nowym mieszkaniu na dwa też nie będzie miejsca. ![]() Cytat:
![]() Proszę się nie śmiać - w pracy piję wodę mineralną z kubka przez rurkę Cytat:
Już nie mogę się doczekać, aż coś upiekę po przeprowadzce! |
||||||
|
|
|
#3582 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie cierpię za to jednorazowych kubeczków, w pracy mamy kubki ale nie ma szklanek, więc wodę pijam z jednorazówek i mnie to zawsze denerwuje.Wczoraj znowu wrócilismy późno do domu i nie ćwiczyłam juz od czwartku. Za to od dzisiaj śmigam codziennie do końca tygodnia, bo znowu się ze mnie zrobi foka.Chciałam wczoraj powąchać te nowe żele OS, kupić tonik z kwasami Dermika, ale w Rossmannie do którego trafiłam nie było ani żeli ani toniku - w takim układzie mój odwyk czuje się bezpieczny.
|
|
|
#3583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W poniedziałek czułam się fatalnie przez okres, wczoraj fatalnie z innych powodów, a dziś wpadnę tylko do domu na szybki obiad i wrócę po 23, więc nie ma szans na ćwiczenia. ![]() Cytat:
Buty kupione?
|
|||
|
|
|
#3584 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Czasem piję w kubku, ale też jakoś mi niefizjologicznie wtedy.Cytat:
Za to od dzisiaj do końca tygodnia mam zamiar po prostu pomieszkać.![]() Jutro mam termin rozpatrzenia reklamacji botków z Deichmanna, zobaczymy co mi powiedzą.
|
|
|
#3585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie nie wiem, kiedy się to uda, chyba dopiero po przeprowadzce. W dni, które mam mniej pracoholiczne , będziemy pewnie robić zakupy w Ikei, przewozić rzeczy, urządzać się, itp. Mam wielką nadzieję, że uda nam się wszystko kupić /zamówić w poniedziałek i wtorek. Cytat:
Też bym chciała nowe kozaczki
|
|||
|
|
|
#3586 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Gazetka SP obowiązuje do dzisiaj a ja nie kupiłam z niej żadnego Essiaka.
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() No i mam sporo do zrobienia w domu, samo się nie posprząta itd. ![]() Do Ikei też się wybieram. Po moje obiecane talerze i kilka drobiazgów do kuchni jeszcze.
|
|
|
#3587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nowe jeszcze nie ma? Może jakaś lepsza oferta przedmikołajowa będzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3588 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Właśnie wrzucili, lecę oglądać.
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Nic ciekawego dla mnie.
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3590 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Rossmanna jeszcze nie oglądałam, a Hebe mnie nie interesuje niestety.
![]() W ogóle to musze się zacząć rozglądać za bazą pod lakier, nałożyłam ostatnio NT samą, lakieru nie zdążyłam i ściemniała mi na paznokciach - była szara widocznie i nie wiem od czego, wyglądałam jakbym pracowała w kopalni bez rękawiczek. Zafarbować nie zafarbowała bo niby od czego, więc to musiała być kwestia samej bazy i nie wiem teraz, chyba nie będę jej już używać.
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A długo już ją masz? Ja mojej zużyłam ponad połowę, kilka razy użyłam bez lakieru, to była taka mlecznomatowa, ale na następny dzień nie wyglądało to na zdrowy kolor, robiła się lekko bura, dlatego nie chciałam stosowac jej solo. Ale nie mam jej nic do zarzucenia, już dawno nie miałam tak twardych paznokci jak teraz, rozdwajają się też o wiele mniej, mimo, że maluję non stop. |
|
|
|
|
#3592 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3594 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mam dziś migrenę, ledwo żyję Z wypadu do Krakowa przywiozłam tylko odżywkę do włosów Garnier Fructis Lśniące i Gładkie (piękny ma zapach ). Odebrałam też perfumy z Avonu.Chciałam dziś kupić upatrzony kapelusz w RE, ale już ich nie było. Wyszłam za to z grubym szalem-kominem i chyba to był dobry zakup, bo dawno mi tak ciepło w szyję nie było
|
#3596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak tu sie nie śmiać z rurki Ja potrzebę picia przez rurkę mam tylko przy kawie mrozonej- przy piwie w knajpie już mi się udało pozbyć tego nawyku ![]() Cytat:
Ale argument z dziećmi już bardziej do mnie przemawia ![]() Cytat:
![]() A mnie kilka rzeczy zainteresowało- eliksir do włosów Loreala- tylko nie wiem, czy wybiorę jakiś szampon do pary.. i szminki Burzujka fanie, że sa w promocji i jeszcze interesuje mnie nowa wersja Volume Million Lashes Excess-z wstępnego rozeznania wynika, że pogrubia bardziej niż klasyk. Ale wątpię, żebym zużyła jakieś 2 tusze w te 2 tygodnie więc problem zakupu raczej odpada ![]() Cytat:
|
|
#3597 |
|
po prostu Em :)
|
A ja piję kawę (na ciepło) z sieciówek przez słomkę. Wkładam ją przez ten plastikowy otwór.
Tak jest najsmaczniej.
|
|
#3598 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tylko nie lubię czarnej - a TŻ chciał takie talerze - na szczęście nie zdążył ich kupić zanim wkroczyłam ze swoją argumentacją Teraz mamy kwadratowawe białe i zwykłe okrągłe... brązowe (ciocia miała za dużo, my nie mieliśmy za dużo, więc przygarnęliśmy ) - nawet mi nie przeszkadzają, ale wolę te białe. No i dzięki temu mamy talerzy na chyba 24 osoby. Więc zanim będzie nas stać na Rosenthala, wystarczą te![]() Cytat:
![]() Isa, zgubiłam cytat - fajny quiz z flagami jest tutaj. Tam na górze jak się kliknie World to są fajne quizy też ![]() Doszły do mnie moje książki ![]() Książka ze skandynawskimi wypiekami jest po prostu ładna, ale musi poczekać na weekend ![]() Kupiłam żel z Isany z żurawiną i białą herbatą, tylko on mi się spodabał. OS pomarańczowy zaczyna mnie przekonywać... ale poczekam na promocję Żel śliwkowy nie pachnie syropem klonowym, moim zdaniem przypomina aromat migdałowy - nie skuszę się na pewno Ale jeszcze go sprawdzę za kilka dni.No i przyszło moje zamówienie z Gemini - równo po 6 dniach wysłali, więc zgodnie z regulaminem Wzięłam z kosmetyków tylko serum flavo C forte (niestety w nowej brzydkiej buteleczce ) i pore refiner Biodermy Reszta to jakieś no-spy, ibupromy i inne - tak przy okazji. Trochę szkoda, że nie dali żadnej próbki, bo sporo wydałam, ale i tak dużo zaoszczędziłam, więc nie narzekam![]() A! I dzisiaj weszłam do takiej małej drogerii... i wyszłam z peelingiem szarlotkowym i tonikiem Urody, który chwaliła Em (nigdy wcześniej nie mogłam go znaleźć ) - ma co prawda nowe opakowanie, ale mam nadzieję, że będzie dobry.Wygląda to trochę na łamanie odwyku , nie miałam toniku, serum flavo zostało na jakieś jedno-dwa użycia...).Najgorsze, że paskudna Sephora przysłała mi kupon na -20% i strrasznie kuszą mnie nowe meteoryty - ciągle je odpycham, ale nachalnie wracają
|
|
#3599 | |||
|
Zakorzenienie
|
oo, może dadzą znów normalną gazetkę, a nie takie byle co jak ostatnio
![]() Cytat:
i suszarkę, ale to chyba straszny pożeracz prądu ![]() Cytat:
dobrze, że zainterweniowałaś ![]() ja lubię śniadanie na miodowo-żółtym talerzu, choć chyba ten kolor zwiększa apetyt Cytat:
![]() http://www.marionnaud.pl/pl/godziny-pelne-piekna a powiem Ci, że już mi przestało przeszkadzać opakowanie Flavo C nadal uważam, że jest brzydkie, ale działanie wynagradza mi w pełni tę nieładność
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kupię bazy Mollon przez stronę, na targach dałam za nią 11 zł http://www.mollonsklep.com/pl/p/Base...ail-Repair/133Chciałam sobie zrobić na próbę smokey ale odwrotnie niż zwykle- zawsze zaczynam od najciemniejszego koloru. I jednak się tego będę trzymać, w drugą stronę kompletnie nie umiem ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() Z czarnych jadłabym najmniej chętnie- tak samo boję się czarnej ceramiki łazienkowej ![]() Właśnie, nie wolno nie zerkać ![]() A to taki ułatwiacz życia jest? Nie miałam styczności, ale większość moich ubrań ma znaczek by ich nie suszyć w suszarce bębnowej
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

Podeślecie link? Akurat mam chwilę nudy w pracy.

Druga sprawa, że w małej łazience nie wykonalny jest patent z perfekcyjnej pani domu - białe osobno, jasne kolory osobno, mocne kolory osobno i ciemne też osobno. Przed planowanym praniem wywalam wszystko z kosza, segreguję i patrzę ile czego mam, co teraz prać, z czym się wstrzymać. Nie jest to dla mnie zbyt uciążliwa czynność.
U moich rodziców w bloku była suszarnia na 2 mieszkania, tu niby też jest ale na 12 i niefajna... więc z niej nie korzystam.

Za to od dzisiaj śmigam codziennie do końca tygodnia, bo znowu się ze mnie zrobi foka.
Za to od dzisiaj do końca tygodnia mam zamiar po prostu pomieszkać.

Zafarbować nie zafarbowała bo niby od czego, więc to musiała być kwestia samej bazy i nie wiem teraz, chyba nie będę jej już używać.
A długo już ją masz? Ja mojej zużyłam ponad połowę, kilka razy użyłam bez lakieru, to była taka mlecznomatowa, ale na następny dzień nie wyglądało to na zdrowy kolor, robiła się lekko bura, dlatego nie chciałam stosowac jej solo.
). Odebrałam też perfumy z Avonu.