|
|
#4891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Dziewczyny, jeśli którać miałaby chwilkę, to bardzo prosiłabym o zerknięcie na moje jadłospisy. Ważę około 92 kg przy wzroście 173 i chcę zdrowo schudnąć.
Ciągle wyjeżdzam i to mi utrudnia dietę (brak mozliwosci przygotowania posiłków i regularnego jedzenia), ale postanowiłam nie odkładać juz tego na pozniej. Czy ta dieta może byc uznana za redukującą (nie idzie mi liczenie kalorii, nie moge nic wazyc) i co trzeba absoultnie zmienic? Czy na oko mniej wiecej wiecie ile maja codzienne jadłospisy kcal? DZIEN 1 śn. 2 jajka na miękko, pół bułki z serem plesniowym i sałatą 2 śn. gruszka, kilka lyżek jogurtu z otrębami obiad:pół torebki ryżu brązowego, duszona kostka rybna (mrozona bez panierki, 3 sztuki) z warzywami na paterlnie, pół brokuła podw. pomarańcza, jabłko, serek homo 0% tłuszczu kolacja: 2 bułki z plesniowym serem i rzodkiewką [to był pierwszy dzien diety i nie wytzymałam wieczorem] DZIEN II śn. 2 jajka na miękko, 3 kromki vasy 2 śn. jabłko obiad: placji ziemniaczane 8 sztuk kolacja: pół torebki ryżu dzikiego z jabłkiem potem jeszcze 3 kromki Vasy z powidłem zupka gorący kubek serek homo 0% (pracowałam do nocy, ostatnai rzecz zjadłam 3 h przed snem) DZIEN III śn - ciabatta z łososiem wędzonym kolacja - sałata zielona z kiełkami, tunczykiem z wody i odrobina mozarelli gruszka [ cały dzien w delegacji to był] DZIEN IV śn. 2 jajka na miękko, pełnoziarnista kromka z sałatą i mozarellą i papryka łyżka powdła 2 śn. jabłko obiad: 2 talerze zupy z botwinki (z wkrojonymi warzywami), jajko kolacja: 3 pełnozirniste cienkie kromki z zóltym serem jabłko DZIEN 5 śn. Kanapka z serem i warzywami 2 śn. jogurt naturalny o 40 gr muesli crunchy 3 śn. kanapka z serem i warzywami, jabłko obiad - pieczone avocado i surówka (około 150 gr) podwieczorek - 100 gr galaretki podwieczorek 2 - garsc nerkowców z żurawiną kolacja - kanapka pełnoziarnista z serkiem żurawinowym [ ten dzien zaczął się o 5 rano a skonczył się o 2 w nocy] DZIEN VI śn - kromka chleba tostowego z twarogiem, jako 2 śn - coś jakby ciasto francuskie z serem i szpinakiem - spore ale nie było "zbite" obiad ---- podw. Vasa sandwich (taki gotowy zafoliowany) kolacja - mała porcja risotto z warzywami, garść orzechów laskowych 200 gr surówki z pomidora i pietruszki 100 gr ciastek DZIEN VII śn. - tost (1 kromka) z twarogiem (albo czyms miedzy twarogiem a fetą), plastrem pomidora 100 ml soku pomaranczowego jajko na twardo garstka orzechów laskowych (nie wiem ile - niestety raczej 40 gr niz 10) 2 śn - jabłko obiad - zupa warzywna wegetarianska 3 nieduze kotleciki z fasoli surówka (nie wiem ile 150 gr?) podw - jabłko koalcja - dwie bułki z dynią, 100 gr łososia wędzonego, 80 gr sera camembert. Wiem że sporo węgli na kolację... czy to jest w ogóle redukcja? Tak jak pisałam jestem poza domem cały czas, tylko 1 dzien diety miałam w domu i sama gotowałam... Czy na tym da się schudnac? Co koniecznie zmienić? Dziekuję bardzo z góry za sugestie... Będę bardzo wdzięczna. |
|
|
|
#4892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bardzo lubię takie jajka np. w zupie ogórkowej .Dziwnym trafem, jak bywam w sklepie, to obok awokado zawsze leżą granaty. I biorę granaty, bo je uwielbiam, a awokado ciągle pomijam .Próbowałaś mleko sojowe naturalne z Biedronki? Jest ok? Lubię produkty sojowe i od dłuższego czasu mam chcicę na napój sojowy, no ale ceny np. takiego Alpro Soya jednak są znaczące. To z Biedry jest ok? Jogurt naprawdę polecam! A dzięki robieniu tych małych wypasionych kanapeczek przekonałam się do jedzenia pieczywa
|
|
#4893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rossmanowskiego nie próbowalam bo mi odradzano, ale za to jadłam juz duuzo różnych rodzajów i crunchy zawsze lepsze od smooth Tak, to musialo byc mega To następnym razem bierzesz i granat i awokado hahh To z biedry smakowałko całkiem dobrze, ale miałam je tylko raz pozostaję wierna Alpro, ewentualnie Valsoi ![]() Jogurtu poszukam jutro na pewno! Hmm, moje tartinki to raczej TARTINY bo są tak mega naładowane
|
|
|
|
|
#4894 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U I: prażone płatki owsiane z orzechami włoskimi, cynamonem i przyprawą do piernika, jabłkie zalane szklanką mleka. 3 knedle ze śliwką posypane cynamonem. II:tost z serem,wędliną,cebulą i mandarynka. III: jogurt 3 ziarna czy coś takiego 5 daktyli suszonych,bułka fitness z serkiem twarogowym i ogórkiem,surówka żydowska,mandarynka.IV: kanapka z kurczakiem,jabłko. V: porcja wątróbki drobiowej z cebulką, ziemniak,marchewka karmelizowana. ![]() uuujdzie?
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno nie pisałam tutaj, wstawię więc dzisiejszy;
I. 2 grube kromki żytniego razowca ze słonecznikiem z masłem: z twarogiem babcinym do kawki 3 maślane ciastka II. mała raczej kanapka z szynką miseczka surówki z marchewki, imbiru, mieszanki orzechów, kostka czekolady gorzkiej III. miska bigosu z dużą ilością mięsa i kiełbasy, kromka razowca jw 2 ciasteczka jw jabłko,pół mango IV. rumsztyk wołowy smażony z cebulką i pieczarkami, surówka, ziemniaki opiekane z ziołami, Frugo białe wpadło grzane piwo z syropem żurawinowym kawa czarna, gorzka x 1, herbata czarna, mięta, x 1, woda mineralna Proszę o zerknięcie ))
|
|
|
|
#4896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z gorzką czekoladą to mam problem zawsze, bo jak już ją napocznę to trudno mi zjeść tylko kawałek lub dwa ale i w tej kwestii widzę u siebie postępy
|
|
|
|
|
#4898 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje niby U ale ogólnie mam duży wysiłek fizyczny i umysłowy wiec licze że cos spadnie...
od 7:45 do 20:45 poza domem... 1. paluch wieloziarnisty ze smakowitą, serek homo brzoskwiniowy, gruszka 2. grahamka ze smakowitą, wędliną, papryką 3. grahamka, twarożek wiejski ze szczypiorkiem 4. maślanka stracciatella 400g 5. ryba panierowana, burczaki |
|
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
R:
Śniadanie: bułka razowa większa z ziarnami: pół z twarogiem waniliowym; pół z masłem orzechowym eko rossmann i dżemem malinowym słodzonym fruktozą; duży 0,5 l kubek kawy parzonej z mlekiem IIŚniadanie: twarożek lekkie z garścią orzechów nerkowca i garścią suszonej żurawiny; kawa parzona z mlekiem Obiad: makaron pełnoziarnisty penne; buraczki gotowane; klops drobiowy z pieczarkami smażony na oliwce; herbata miętowa 2h orbitrek 30 min relaksacyjnie rowerek stacjonarny Kolacja: kromka chleba żytniego z dynią prostokątnego z łososiem wędzonym na gorąco opalanym drewnem bukowy i cytrynką; 1 pomidor; 1 marchew surowa; 1 ogórek kiszony; 1 jogurt naturalny zott; herbata miętowa zajęcia cykling 40 min. przed snem brzuszki mata
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tą ilość wysiłku! |
|
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba U, ale nie wiem... Może ktoś spojrzy
I: owsianka (3 czubate łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, migdałami i słonecznikiem + 2 małe jabłka + kawa zbożowa; II: talerz gęstej zupy jarzynowej (wiem, że lepiej dać do obiadu, ale wróciłam zmarznięta i chciałam coś takiego ciepłego i gęstego) + marchewka do pochrupania; III: pół woreczka kaszy gryczanej + ok. 150 g piersi z kurczaka (na parze) + brokuły (na parze) + a'la sos z duszonych pomidorów, cebuli i kukurydzy; IV: duża kromka żytniego z masłem, żółtym serem, pomidorem, ogórkiem, papryką i szczypiorkiem + szklanka maślanki naturalnej; V: serek wiejski lekki + surówka meksykańska. Pewnie podjem jeszcze jakieś warzywka i ugotowany w zupie kalafior, ale jakoś specjalnie tego nie wliczam. Do picia: woda, herbata miód i imbir, mięta, herbata zielona z grejpfrutem i pewnie coś tam jeszcze wpadnie. |
|
|
|
#4902 |
|
Zadomowienie
|
to jedyna pora- zajęcia mam w pon o 20 stej i o 19 stej w śr. a chodzę spać o 21. 30. zajęcia trwają 40 min. co proponujesz? jakie zmiany w jadłospisie? za mał jeżeli chodzi o ilość posiłków czy jak. jem co 3- 4 h . także nie chodzę głodna. co myslisz?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli nie jest słodkie ?
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli w środę i poniedziałek ćwiczysz na tych zajęciach daruj sobie już tego dnia tyle godzin orbitreka i te bezsensowne brzuszki na macie, które nic nie dają...Po co się tak katujesz??
|
#4905 |
|
Raczkowanie
|
Moje R
WSTAŁAM DZIŚ PÓŹNO (brak 2 śniadanie ponieważ mały odstęp czasu do obiadu)30 MIN NA bieżni =20 min delikatnych ćwiczeń ŚNIADANIE: 40 g płatków owsianych wymieszanych z 3 łyżeczkami musu jabłkowego (domowego), 3 orzechy włoskie, niecała szkl mleka, kawa parzona z mlekiem bez cukru. Przekąska: duże jabłko, zielona herbata. OBIAD;60 g kaszy gryczanej (waga przed gotowaniem) dużooooo fasolki zielonej szparagowej, kawałki piersi z kurczaka gotowane, duży pomidor,pól szkl maślanki do popicia. Podwieczorek - przekąska; 2 suszone figi, garść słonecznika, kawa parzona bez cukru. KOLACJA; serek wiejski, papryka czerwona(pół) duży pomidor, 3 plastry szynki chudej, zielona herbata. Wiem,że powinnam zjeść coś przed ćwiczeniami, ale zdecydowałam się w ost chwili na ćw na siłowni i nie miałam czasu proszę o ocenkę i dziękuję |
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
tak ale to jest ok. 40 minut tylko zajęć. ja mam do zrzucenie 20 kg.
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
To jak nie jest słodkie to kupię
Dziękuję. Mam nadzieję, że mi nie wykupią wersji crunchy, Jak dzisiaj patrzyłam to jeszcze troche tego było ;D
|
#4909 |
|
Rozeznanie
|
UUU :
![]() Śniadanie : 5 porządnych łych musli z owocami tropikalnymi , zalane szklanką mleka 2% , jabłko Szkoła : buła z ziarnami dyni z masłem , wędliną , pomidorem , jabłko Obiad : ziemniaczki , jajo sadzone ( na oleju rzepakowym mama robiła ) , duuużo kapusty kiszonej z kaszą ![]() Po : cappucino Kolacja : omlet z 2 jajek z szynką , ketchupem , pomidorkiem, cebulą , marchewa do pochrupania Ruch : spacerek do szkoły - 3km rano , 30min hula hop Do ocenki
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-11-14 o 16:30 |
|
|
|
#4910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawia mnie tylko, dlaczego prawie zawsze jadasz czerwone warzywa (papryka, pomidor), a tak rzadko sałatę/kapustę pekińską, ogórki, rzodkiewki? Zielone warzywa są bardzo cenne, poza tym urozmaicenie jest ważne w każdej diecie. ![]() Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-11-14 o 17:05 |
||
|
|
|
#4911 |
|
Rozeznanie
|
Myślę , że problem dotyczy raczej braku czasu , niż psychiki , bo nie mam barier
|
|
|
|
#4912 |
|
Rozeznanie
|
U:
Śniadanie: jedna kanapka razowego z szynką, pomidorem, cebulą, druga kanapka razowa z serem żółtym , pomidorem i cebulą, 2 kostki czekolady, jogurt truskawkowy, II Śniadanie: Bułka drożdżowa, Obiad: gruby plaster gotowanej szynki, kromka razowego, duża micha sałatki pomidorowej polanej odrobiną śmietany, na deser ząbek czekolady, zielona herbata i 2 biszkopty, Podwieczorek: 2 kanapki z razowego z szynką, Kolacja: jogurt bakomy 7 zbóż Do picia: herbata bez cukru, przegotowana woda z cytryną lub woda z żurawiną. I jak?
Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2012-11-14 o 17:31 |
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
I na prawdę uważasz że tak się katując szybciej schudniesz???
To siedzi w Twojej głowie, bo Twoje ciało nie potrzebuje takiej męczarni i kary, nie mówiąc o tym, że jest tego za dużo to dodatkowo wcale się nie regeneruje.... Z resztą nie będę więcej pisała, bo do Ciebie nic nie dociera, już kilka dziewczyn Ci o tym pisało, a Ty dalej swoje, wpadłaś w jakąś obsesje ćwiczeń.
|
#4914 |
|
Rozeznanie
|
Moje U
![]() I tartinki z pumpernikla z różnymi dodatkami - domowy ajwar, wędzony łosoś, szczypiorek, kozi serek do smarowania, łosoś, koperek, kozia roladka pleśniowa, pomidor, rukolowe pesto, rukola + kawa parzona II serek naturalny z migdałami, orzechami włoskimi, konfiturą borówkową, śliwkami wędzonymi i prazonymi płatkami owsianymi świeży sok marchewkowy III pomidorowe curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym, świeżą papryczką chilli i czerwoną pastą curry podane z brązowym ryżem i posypane prażonym sezamem ricore, filiżanka gorącego musu kakaowego z mrożonymi malinami IV będą grzanki orkiszowe z domowym pikantnym ajwarem i łososiem / kozim serkiem kremowym, łososiem, rukolą i koperkiem do picia ponadto: woda, czarna herbata i pokrzywa |
|
|
|
#4915 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje dziś nieidealne i monotonne R, ale mogę wstawić ![]() I. Serek homogenizowany naturalny(150g) z bananem, garścią rodzynek i orzechami ziemnymi II.Grahamka z masłem, sałatą, cieniutkim plastrem żółtego sera i rzodkiewkami III.Znów talerz krupniku z gotowaną piersią z kurczaka, pęczakiem i warzywkami(mm, seler IV. druga gotowana pierś z zupy, mniejsza niż w obiedzie, bo jakoś tak została, pomidor z przyprawami i dwie marchewy do picia herbaty zielone, owocowe i skrzyp
|
|||
|
|
|
#4916 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Postaraj się wprowadzić więcej surowych warzyw (w postaci surówek do obiadu/kolacji najlepiej), bo i wczoraj i dziś widzę głównie gotowane (warto pamiętać, że np. gotowana marchew ma wysokie IG i może powodować wyrzut insuliny prowadzący do hipoglikemii, której konsekwencją jest... szybkie zgłodnięcie ). Poza tym w przypadku warzyw działa zasada: czym mniej przetworzone, tym lepiej, tym więcej zachowują witamin
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|||
|
|
|
#4917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Porywam drugie śniadanie i ten mus Cytat:
U
Śniadanie: * twarogowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowo-brzoskwiniowym Na uczelni: * jabłko * kefir naturalny 365g * 2 składane kanapki z ziarnistego razowca z szynką, żółtym serem, papryką i sosem salsa Obiadokolacja: * zupa szczawiowa z jajem, marchwią i ziołami + dokładka Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona i 2x owocowa.
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-11-14 o 21:23 |
||
|
|
|
#4918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Głownie własna inwencja twórcza Blogi też przeglądam, a i częste wizyty w restauracjach nierzadko mnie inspirują Kocham próbować nowych smaków i nietypowych połączeń.
|
|
|
|
|
#4919 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R ^^
Śn: Serek wiejski z Actimellem i płatkami kukurydzianymi II Śn: Grahamka z szynką, pomidorem i ogórkiem W międzyczasie parę kostek czekolady (piszę egzaminy i tak zjadłam na rozjaśnienie umysłu) nieco później: troche granatu (nie dokończyłam, bo mi nie smakował ;p), mandarynka O: Troche warzyw na patelnię + ryż pełnoziarnisty P: Activia z otrębami i płatkami owsianymi (mam problemy z zaparciami i stwierdziłam, że activia może pomóc...) K: Serek wiejski z ogórkiem, później dorzuciłam ryżu pełnoziarnistego (zostało z obiadu) Ćw: Ok godziny na steperze Wiem, że nie jest super z tą activią, ale mam serio problemy z zaparciami i już próbuje wszystkiego, czego się da
|
|
#4920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście że były tartinki Racja, taki talerzyk potrafi rozbudzić rano i wprawić w dobry nastrój Przepis: KOLAJNY POWÓD ŻEBYŚ W KONCU KUPIŁA AWOKADO! MUS KAKAOWY Z AWOKADO (ostatnio kupuję zecydowanie za dużo awokado )1 dojrzałe awokado 1 /4 szklanki kakao 1/4 szklanki syropu z agawy 1 łyżeczka esencji waniliowej Obieramy awokado i wraz z innymi składnikami miksujemy w blenderze. Przekładamy do miseczek lub pucharków, schładzamy w lodówce. ja nie schładzałam tylko zapiekłam w kokilce jak zwykle po swojemu hahahah i podałam z musem malinowym
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-11-14 o 21:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

i ten koktajl był takim świetnym uzupełnieniem 
.

(brak 2 śniadanie ponieważ mały odstęp czasu do obiadu)