|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
A gdzie szukałaś maty Lamaze? Na stoisku z zabawkami? Bo, ku mojemu zdziwieniu, w Krakowie w tesco była ona na innym stoisku. Znalazłam ją na stoisku z rzeczami dla niemowląt (pieluchami, ubraniami i innymi zabawkami). Co do kupek nie pomogę bo nie wiem. |
|
|
|
|
#1382 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
my już po 11 wybyłyśmy sobie na dłuuuugaśny spacerek ale zimnawo dziś niestety....teraz moja Niunia lula, a ja będę czytać sobie....wpadłam tylko powiedzieć Wam, że Urodzinki Małża udane-wzruszył się normalnie jak zobaczył te fotki z prezentem i bardzo mu się podobała stylizacja Córeczki (Mamusi też ) no i laurka i prezent![]() jutro mamy szczepienie....już się okropnie boję ![]() depoison jeszcze raz 100 lat w zdrowiu i szczęściu co z kalendarzem-Sol nic się nie odzywa....
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Heejjj my powazeniu, mala wazy 6.98 kg, a w zeszly wtorek wazyla 7.04... hmmm to pewnie przez to jej nie jedzenie.
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia takie ważenie na różnych wagach jest zupełnie niemiarodajne. U nas raz wyszło w ten sposób, że mała w tydzień przybrała tylko 50gram, co wcale nie było prawdą. Po prostu inne wagi, inna czułość, inaczej skalibrowane. Dlatego zawsze jak chce się porównywać wartości, to tylko z tej samej wagi
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Moja bliska kumpela jest już w szpitalu (w UK), mają jej wywoływać poród (cukier), jestem podekscytowana
wczoraj mały o mało mnie do szału nie doprowadził a dziś dużo spał byliśmy na długi spacerze, może to mu tak dobrze zrobiło
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak spadla na siatce centylowej, ale to nic jest teraz na 75 centylu z waga wiec jest dobrze |
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
75 centyl to genialnie, nie ma co się martwić. Pewnie przez te problemy z jedzeniem przybierała trochę mniej, ale ma zapasy więc luuuuzik Zwłaszcza, że już je normalnie
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się wczoraj dowiedziałam że moja bliska koleżanka z Polski w lutym spodziewa się drugiego dziecka Ostatnio kontakt nam się urwał i dopiero teraz była okazja zgadać się na temat dzieci
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też dzisiaj byliśmy na długim spacerze. Luśka trochę poleżała w gondolce na brzuszku a potem jak padła tak śpi do teraz, a już dawno jej pora jedzenia minęła
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczescie tak jak powiedzialas ma zapasy ![]() chyba robi je sobie na zime
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, musiałam się szarpać (dosłownie!) z moja babcią, żeby Małej nie obudziła
|
|
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn pracowala bo w piatek ja zwolnili. Czy oni tak moga? ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
ze coooo??!! |
||
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam.
Pamiętam, że był potrzebny serek mascarpone, śmietana, amaretto, kawa, biszkopy (podłużne, miałam okrągłe, a one podobno szybciej nasiąkają i były za miękkie). Widziałam, że dodaje się też żółtko. Być może zalane wrzątkiem rodzynki, a na pewno tartą czekoladę. Miałam też brzoskwinie, ale owoce mogą być różne. Robi się to szybko, ale przed podaniem trzeba jeszcze wstawić do lodówki. Jeśli będą to jeść dzieci, to biszkoptów nie mocz w kawie z likierem, tylko w słodkim kompocie, alb rozrobionym syropie. ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- [QUOTE=depoison;37612852Je stem już po pierwszych wizytach - [B]o 11 ( ) przyszli teściowie[/B]. Wieczorem mam wizytę szwagierki (winko, pizza, jakiś film ) - Aga zostaje na noc. Ale pierwszy raz od lat imprezy jako takiej nie będzie ![]() /a żeby tak całkiem radośnie nie było - o 18:10 idziemy do pediatry, bo /QUOTE]Nie narzekaj! Zostawili Ci wolną chatę na wieczór. * Oczka to nawet własne lepiej powierzyć specjaliście (chociaż okolice własnych oczu leczę sama). Zosieńce na pewno nic złego nie będzie. |
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
zdaje relacje z wizyty. na poczatku napisze ze gin z usmiechem mnie przywital i slowami :myslałem o pani osatnio, chyba pania przyciągnełem tu ![]() Mowi ze wie o mnie wszytsko. Sledzi moj i córki zyciorys a tak na powaznie ta drktora Moja córke wyleczyla to jego i jego zony(jego zona to niuni pediatra) kolezanka. I mowil z ewie ze do niej trafilysmy i to i tamtoa z badania to tak: w g niego wszytsko ok, ALE na usg mam przyjsc we wtorek. Pobrał mi cytologie i czekamy na wyniki. mam sie zastanowic do wtorku nad tabsami. Mowi ze wkladka to pol roku po cc dopiero. Mowie mu ze niemam ochoty na sex ze meza unikam a on mowi no i dobrze niech sie mąz postara nasmiałam sie.Ogladał tez piersi. Mowi ze wszytsko ładnie. Ja moie ze sa sflaczałe a on oj tam od razu sflaczałea teraz plamie chyba po cytologi nie??? dąłam malej jabluszko. malo. Ona nie chce wypluwa! Wasz etez tak jedzą od niechcenia a raczj nie jedza tylko robia jedna wielka bańke i wypluwaja???? Mma nadz ze wyyspki nie bedzie
|
#1396 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kupiłam używaną matę tiny love małpi gaj jest suuuuuper mały zachwycony. A i jeszcze butelka z MAM też mu baaardzo przypadła do gustu |
||
|
|
|
#1397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
To Twoja babcia w czasie chrzcin chciała przejąć małą? |
||
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz niewiem co jej dac. macie taki kleik?? jedno i drugie z nestle
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-11-14 o 17:24 |
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny nie wiem czy widziałyście zamawiając na stronie smyka można zamówić dostawę do salonu empik za darmo zamowiłam Jasiowi ubranko świąteczne
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy z USG.
Wszystko ok, oba bioderka w normie, tzn. lekarz powiedział że lewe w normie a prawe ma piękne no ale ważne ze jest ok.No i już pochowałam ciuszki 62 i wyciągnęłam z szafy na 68 ale mi dziecinka rośnie... ooo to robimy imprezke? ![]() Cytat:
plamienie pewnie po cytologii.. ale super masz gina ![]() za niunie i rekcje po jabłuszku
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
aaa smaze frytki
![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- moze bedzie to dla Was smieszne ale nauczylam sie jesc od mojego tzta frytki z ciemnym sosem pieczeniowym mniam!!!!!!!!!! |
|
|
|
#1402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z gravy mniam mniam
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- ej lachony co tu taka cisza ? przeciez to nie piatek
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ostatnio byłam w EMPiK-u, to znów nie miałam jej przy sobie, więc punktów pewnie nie mam za dużo. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-14 o 18:37 |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, ja dawałam malinową kaszkę.
Chmielinka, super że bioderka ok! Imprezkę robimy ![]() Mój brat i tż jedzą frytki z maggi, blee. |
|
|
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
Ok. Umowa stoi
Też powoli się rozglądam za jakąś kaszką dla Niuni... ale jeszcze nie zdecydowałam
|
|
|
|
#1407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie brzuch boli po badaniu
![]() ten gin ma takie duze łapska
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

ale zimnawo dziś niestety....teraz moja Niunia lula, a ja będę czytać sobie....
) no i laurka i prezent

no ale ważne ze jest ok.