Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 15:31   #1381
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
dzieki za rady niestety dokarmiam juz od jakiegoś czasu bo maly słabo przybierał i pediatra kazała dokarmiać więc odciągam to czego on nie wyssie i podaję z butelki. Odciągałam nawet w nocy tym systemem 7-5-3 no i chyba pomogło odciągam jak dawniej po ok 60 ml z każdej piersi.

w tesco w bochni? bo będę w weekend to może bym sobie tez kupiła, bo mimo że u nas w Tarnowie tesco połowę większe to jak tutaj na forum głośno było o przecenach na maty lamaze to u nas nie było ani jednej...

dziewczyny normalnie od niedzieli wiem że żyję, ktoś mi podmienił dziecko!!! Cały dzień prawie w ogóle nie płacze jak czegoś potrzebuje to raczej marudzi, zasypia sam w łóżeczku, leży w leżaczku a ja mogę spokojnie wykąpać się posprzątać zrobić pranie ugotować obiad istne szaleństwo. Już nawet zapomniałam jak to było kiedy całymi dniami wył. Modlę się tylko żeby tak już było zawsze bo aż nie mogę uwierzyć.

A jeszcze zapomniałam was zapytać Wojtuś miał problemy z kupką robił co 3 dni mimo ze karmię głównie moim pokarmem sporadycznie 1-2 razy dziennie dostaje humanę. Aby mu pomóc piłam wieczorem herbatkę rumiankową hipa bo on nią pluł i do tego przez cały dzień kompot z jabłek możliwe że przez to nagle zaczął robić po 6 kupek dziennie? No chyba że to wina makaronu z serem białym w dość dużej ilości??
Niestety nie w Te3sco w Bochni tylko w Krakowie na ul. Wielickiej.
A gdzie szukałaś maty Lamaze? Na stoisku z zabawkami? Bo, ku mojemu zdziwieniu, w Krakowie w tesco była ona na innym stoisku. Znalazłam ją na stoisku z rzeczami dla niemowląt (pieluchami, ubraniami i innymi zabawkami).

Co do kupek nie pomogę bo nie wiem.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 15:43   #1382
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka
my już po 11 wybyłyśmy sobie na dłuuuugaśny spacerekale zimnawo dziś niestety....teraz moja Niunia lula, a ja będę czytać sobie....
wpadłam tylko powiedzieć Wam, że Urodzinki Małża udane-wzruszył się normalnie jak zobaczył te fotki z prezentem i bardzo mu się podobała stylizacja Córeczki (Mamusi też) no i laurka i prezent

jutro mamy szczepienie....już się okropnie boję

depoison jeszcze raz 100 lat w zdrowiu i szczęściu:roz a:

co z kalendarzem-Sol nic się nie odzywa....
Stary 2012-11-14, 16:08   #1383
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Heejjj my powazeniu, mala wazy 6.98 kg, a w zeszly wtorek wazyla 7.04... hmmm to pewnie przez to jej nie jedzenie.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:14   #1384
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heejjj my powazeniu, mala wazy 6.98 kg, a w zeszly wtorek wazyla 7.04... hmmm to pewnie przez to jej nie jedzenie.
Mamcia takie ważenie na różnych wagach jest zupełnie niemiarodajne. U nas raz wyszło w ten sposób, że mała w tydzień przybrała tylko 50gram, co wcale nie było prawdą. Po prostu inne wagi, inna czułość, inaczej skalibrowane. Dlatego zawsze jak chce się porównywać wartości, to tylko z tej samej wagi

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:14   #1385
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie jest źle. ZObaczysz, że zaraz wszystko nadrobi

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:18   #1386
nel_a
Zakorzenienie

Moja bliska kumpela jest już w szpitalu (w UK), mają jej wywoływać poród (cukier), jestem podekscytowana

wczoraj mały o mało mnie do szału nie doprowadził a dziś dużo spał
byliśmy na długi spacerze, może to mu tak dobrze zrobiło

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:21   #1387
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Mamcia takie ważenie na różnych wagach jest zupełnie niemiarodajne. U nas raz wyszło w ten sposób, że mała w tydzień przybrała tylko 50gram, co wcale nie było prawdą. Po prostu inne wagi, inna czułość, inaczej skalibrowane. Dlatego zawsze jak chce się porównywać wartości, to tylko z tej samej wagi
tak myslisz?
ale i tak spadla na siatce centylowej, ale to nic jest teraz na 75 centylu z waga wiec jest dobrze

Amelcia
Stary 2012-11-14, 16:30   #1388
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
tak myslisz?
ale i tak spadla na siatce centylowej, ale to nic jest teraz na 75 centylu z waga wiec jest dobrze
jestem tego pewna, nawet tak mi pediatra powiedziała, żeby nigdy nie porównywać wyników z różnych wag, ale zawsze z tej samej, bo tylko to jest miarodajne.
75 centyl to genialnie, nie ma co się martwić. Pewnie przez te problemy z jedzeniem przybierała trochę mniej, ale ma zapasy więc luuuuzik Zwłaszcza, że już je normalnie

Stary 2012-11-14, 16:31   #1389
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Moja bliska kumpela jest już w szpitalu (w UK), mają jej wywoływać poród (cukier), jestem podekscytowana

A ja się wczoraj dowiedziałam że moja bliska koleżanka z Polski w lutym spodziewa się drugiego dziecka Ostatnio kontakt nam się urwał i dopiero teraz była okazja zgadać się na temat dzieci
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:32   #1390
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

wczoraj mały o mało mnie do szału nie doprowadził a dziś dużo spał
byliśmy na długi spacerze, może to mu tak dobrze zrobiło
no to powodzenia dla kumpeli

my też dzisiaj byliśmy na długim spacerze. Luśka trochę poleżała w gondolce na brzuszku a potem jak padła tak śpi do teraz, a już dawno jej pora jedzenia minęła

Stary 2012-11-14, 16:34   #1391
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
jestem tego pewna, nawet tak mi pediatra powiedziała, żeby nigdy nie porównywać wyników z różnych wag, ale zawsze z tej samej, bo tylko to jest miarodajne.
75 centyl to genialnie, nie ma co się martwić. Pewnie przez te problemy z jedzeniem przybierała trochę mniej, ale ma zapasy więc luuuuzik Zwłaszcza, że już je normalnie
nie absolutnie nie martwie sie jej waga, tylko mialam na mysli ze byla na centylu wyzej wiec jej brak apetytu i wymioty wplynely na wage
na szczescie tak jak powiedzialas ma zapasy
chyba robi je sobie na zime

Amelcia
Stary 2012-11-14, 16:34   #1392
blueberry88
Zakorzenienie

Słuchajcie, musiałam się szarpać (dosłownie!) z moja babcią, żeby Małej nie obudziła
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:35   #1393
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

A ja się wczoraj dowiedziałam że moja bliska koleżanka z Polski w lutym spodziewa się drugiego dziecka Ostatnio kontakt nam się urwał i dopiero teraz była okazja zgadać się na temat dzieci
moja kolezanka tez ma na koniec lutego termin i pracuje tam gdzie ja i tz..
tzn pracowala bo w piatek ja zwolnili.
Czy oni tak moga?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, musiałam się szarpać (dosłownie!) z moja babcią, żeby Małej nie obudziła

ze coooo??!!

Amelcia
Stary 2012-11-14, 16:58   #1394
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Przepis
Nie mam. Miałam tylko w formie SMS od mamy ponad rok temu i tworzyłam coś pomiędzy przepisem mamy (z sokiem malinowym lub truskawkowym, a bez alkoholu), przepisami w internecie, a przepisem na opakowaniu biedronkowego serka mascarpone.
Pamiętam, że był potrzebny serek mascarpone, śmietana, amaretto, kawa, biszkopy (podłużne, miałam okrągłe, a one podobno szybciej nasiąkają i były za miękkie). Widziałam, że dodaje się też żółtko. Być może zalane wrzątkiem rodzynki, a na pewno tartą czekoladę. Miałam też brzoskwinie, ale owoce mogą być różne.
Robi się to szybko, ale przed podaniem trzeba jeszcze wstawić do lodówki. Jeśli będą to jeść dzieci, to biszkoptów nie mocz w kawie z likierem, tylko w słodkim kompocie, alb rozrobionym syropie.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
To brzmi jak coś ciężkiego - robienia ciasta, obieranie i krojenie jabłek... Chyba, że masz jakiś myk...?
Widziałam w sprzedaży mus jabłkowy w litrowych słoikach. Szarlotki jeszcze nie piekłam, a podobno jest prosta.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

[QUOTE=depoison;37612852Je stem już po pierwszych wizytach - [B]o 11 () przyszli teściowie[/B]. Wieczorem mam wizytę szwagierki (winko, pizza, jakiś film ) - Aga zostaje na noc. Ale pierwszy raz od lat imprezy jako takiej nie będzie

/a żeby tak całkiem radośnie nie było - o 18:10 idziemy do pediatry, bo /QUOTE]Nie narzekaj! Zostawili Ci wolną chatę na wieczór.
*
Oczka to nawet własne lepiej powierzyć specjaliście (chociaż okolice własnych oczu leczę sama). Zosieńce na pewno nic złego nie będzie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:59   #1395
prince_polo
Zakorzenienie

hej.
zdaje relacje z wizyty. na poczatku napisze ze gin z usmiechem mnie przywital i slowami :myslałem o pani osatnio, chyba pania przyciągnełem tu
Mowi ze wie o mnie wszytsko. Sledzi moj i córki zyciorys a tak na powaznie ta drktora Moja córke wyleczyla to jego i jego zony(jego zona to niuni pediatra) kolezanka. I mowil z ewie ze do niej trafilysmy i to i tamto i mowil z emyslal ze sie na niego obrazilam bo nie przychodze

a z badania to tak: w g niego wszytsko ok, ALE na usg mam przyjsc we wtorek. Pobrał mi cytologie i czekamy na wyniki. mam sie zastanowic do wtorku nad tabsami.
Mowi ze wkladka to pol roku po cc dopiero.
Mowie mu ze niemam ochoty na sex ze meza unikam a on mowi no i dobrze niech sie mąz postara i mowil ze jak okres bedzie sie spozniał to mam zrobic test ciazowy. i wtedy do niego przyjsc..... ze nie moge zajsc w cioaze ale jesli zajde to on sie nami zjamie. no i tak w ogole pogadalismy. bardzo fajny dalej go lubie nasmiałam sie.Ogladał tez piersi. Mowi ze wszytsko ładnie. Ja moie ze sa sflaczałe a on oj tam od razu sflaczałe

a teraz plamie chyba po cytologi nie???

dąłam malej jabluszko. malo. Ona nie chce wypluwa! Wasz etez tak jedzą od niechcenia a raczj nie jedza tylko robia jedna wielka bańke i wypluwaja???? Mma nadz ze wyyspki nie bedzie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:07   #1396
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Niestety nie w Te3sco w Bochni tylko w Krakowie na ul. Wielickiej.
A gdzie szukałaś maty Lamaze? Na stoisku z zabawkami? Bo, ku mojemu zdziwieniu, w Krakowie w tesco była ona na innym stoisku. Znalazłam ją na stoisku z rzeczami dla niemowląt (pieluchami, ubraniami i innymi zabawkami).

Co do kupek nie pomogę bo nie wiem.
no to ja szukałam na dziecięcym ale w sumie to na zabawkach teraz wydaje mi się logiczniejsze. Szkoda że w Krakowie pozostaje mi liczyć na to że w Tarnówku też będą a wkleisz zdjęcia żebym wiedziała które nie śmierdzą?

Cytat:
jak to?

Kupiłam używaną matę tiny love małpi gaj jest suuuuuper mały zachwycony. A i jeszcze butelka z MAM też mu baaardzo przypadła do gustu
Stary 2012-11-14, 17:12   #1397
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dąłam malej jabluszko. malo. Ona nie chce wypluwa! Wasz etez tak jedzą od niechcenia a raczj nie jedza tylko robia jedna wielka bańke i wypluwaja???? Mma nadz ze wyyspki nie bedzie
Moja bańkę zrobiła jak na łyżeczce było za dużo. Zarówno marchewki, jak i dynii chętnie zjadłaby więcej. Jabłka jeszcze nie dostała. Może dostanie, jak się zbudzi, a może jutro.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:

To Twoja babcia w czasie chrzcin chciała przejąć małą?
Stary 2012-11-14, 17:15   #1398
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Ciastek, pytałaś o kaszki... Jak kaszka jest mleczna, to robi się ją na wodzie, a jak nie, to na mm. Bardzo łatwo to rozmieszać, przygotowane jest tak, żeby nie robił się grudki. Chcesz kupić z malinami - a czy to sa odpowiednie owoce dla dzieci w tym wieku? Powiem szczerze, że takie firmy jak BabyDream (chyba) oferują produkty "po 4 miesiącu", które jak dla mnie powinny być podawane później i nie sugerowałabym się tak do końca tym, że piszą, że coś jest odpowiednie dla tego wieku. Np. jagody... Jakoś tak nie za bardzo. Warto chyba poszukać czegoś wiarygodnego i tego się trzymać.
ja kupilam ta malinowa ale od poczatku mam do niej dystans. Dlatego kupilam kleik ryzowy bo w aptece mi panio polecila.
I teraz niewiem co jej dac.
macie taki kleik??
jedno i drugie z nestle

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-11-14 o 17:24
Stary 2012-11-14, 17:20   #1399
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Widziałam w sprzedaży mus jabłkowy w litrowych słoikach. Szarlotki jeszcze nie piekłam, a podobno jest prosta.
bardzo prosta i pycha

dziewczyny nie wiem czy widziałyście zamawiając na stronie smyka można zamówić dostawę do salonu empik za darmo zamowiłam Jasiowi ubranko świąteczne
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:25   #1400
chmielinka
Zadomowienie

Wróciliśmy z USG.
Wszystko ok, oba bioderka w normie, tzn. lekarz powiedział że lewe w normie a prawe ma piękne no ale ważne ze jest ok.

No i już pochowałam ciuszki 62 i wyciągnęłam z szafy na 68 ale mi dziecinka rośnie...

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
chmielinka ja 9 grudnia
ooo to robimy imprezke?
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Chmielinka za bioderka!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej.
zdaje relacje z wizyty. na poczatku napisze ze gin z usmiechem mnie przywital i slowami :myslałem o pani osatnio, chyba pania przyciągnełem tu
Mowi ze wie o mnie wszytsko. Sledzi moj i córki zyciorys a tak na powaznie ta drktora Moja córke wyleczyla to jego i jego zony(jego zona to niuni pediatra) kolezanka. I mowil z ewie ze do niej trafilysmy i to i tamto i mowil z emyslal ze sie na niego obrazilam bo nie przychodze

a z badania to tak: w g niego wszytsko ok, ALE na usg mam przyjsc we wtorek. Pobrał mi cytologie i czekamy na wyniki. mam sie zastanowic do wtorku nad tabsami.
Mowi ze wkladka to pol roku po cc dopiero.
Mowie mu ze niemam ochoty na sex ze meza unikam a on mowi no i dobrze niech sie mąz postara i mowil ze jak okres bedzie sie spozniał to mam zrobic test ciazowy. i wtedy do niego przyjsc..... ze nie moge zajsc w cioaze ale jesli zajde to on sie nami zjamie. no i tak w ogole pogadalismy. bardzo fajny dalej go lubie nasmiałam sie.Ogladał tez piersi. Mowi ze wszytsko ładnie. Ja moie ze sa sflaczałe a on oj tam od razu sflaczałe

a teraz plamie chyba po cytologi nie???

plamienie pewnie po cytologii.. ale super masz gina

za niunie i rekcje po jabłuszku

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:29   #1401
chce_byc_mama
Zakorzenienie

aaa smaze frytki

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

moze bedzie to dla Was smieszne ale nauczylam sie jesc od mojego tzta frytki z ciemnym sosem pieczeniowym mniam!!!!!!!!!!

Amelcia
Stary 2012-11-14, 17:38   #1402
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
aaa smaze frytki

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

moze bedzie to dla Was smieszne ale nauczylam sie jesc od mojego tzta frytki z ciemnym sosem pieczeniowym mniam!!!!!!!!!!
Ja lubię jeść z sosem BBQ

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:59   #1403
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ja lubię jeść z sosem BBQ
a ja z gravy mniam mniam

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

ej lachony co tu taka cisza ? przeciez to nie piatek

Amelcia
Stary 2012-11-14, 18:01   #1404
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
bardzo prosta i pycha

dziewczyny nie wiem czy widziałyście zamawiając na stronie smyka można zamówić dostawę do salonu empik za darmo zamowiłam Jasiowi ubranko świąteczne
Widziałam, ale w smyku raczej nie kupuję, a poza tym mam go o uicę dalej, niż EMPiK. Za to jak oglądałam na stronie Smyka zabawki Lamaze, to zobaczyłam link "płać kartą PayBack".
Jak ostatnio byłam w EMPiK-u, to znów nie miałam jej przy sobie, więc punktów pewnie nie mam za dużo.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-11-14 o 18:37
Stary 2012-11-14, 18:16   #1405
nadalka
Zakorzenienie

Prince, ja dawałam malinową kaszkę.

Chmielinka, super że bioderka ok! Imprezkę robimy

Mój brat i tż jedzą frytki z maggi, blee.
Stary 2012-11-14, 18:33   #1406
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Chmielinka, super że bioderka ok! Imprezkę robimy
Ok. Umowa stoi

Też powoli się rozglądam za jakąś kaszką dla Niuni... ale jeszcze nie zdecydowałam

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:40   #1407
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Widziałam, ale w smyku raczej nie kupuję, a poza tym mam go o uicę dalej, niż EMPiK. Za to jak oglądałam na stronie Smyka zabawki Lamaze, to zobaczyłam link "płać kartą PayBack".
Jak ostatnio byłam w EMPiK-u, to znów nie miałam jej przy sobie, więc punktów pewnie nie mam za dużo.
aa ja mam smyka 30km od siebie a empik w mojej miejscowości wiec dla mnie to fajnie
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

Też powoli się rozglądam za jakąś kaszką dla Niuni... ale jeszcze nie zdecydowałam
my dajemy malinowa bezmleczną, bo po mlecznej wyszły Jasiowi czerwone kropeczki, więc robię sama na mleku HA, jutro spróbuję z bananową, własnie Jaś zjadł 50ml może pośpi dłużej w nocy
Stary 2012-11-14, 18:50   #1408
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Jaś zjadł 50ml może pośpi dłużej w nocy
nie licz na zbyt wiele

Amelcia
Stary 2012-11-14, 18:51   #1409
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
nie licz na zbyt wiele
heh
Stary 2012-11-14, 18:54   #1410
prince_polo
Zakorzenienie

ale mnie brzuch boli po badaniu
ten gin ma takie duze łapska

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości