Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 15:20   #2371
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja dziś o 17 mam USG w związku z tymi nieprawidłowościami które gin dostrzegła tydzień temu. Trzymajcie kciuki, oby się nie potwierdziło i obym usłyszała że z maluszkiem wszystko w porządku.
Odezwę się po powrocie do domku.
Trzymam mocno! Daj szybko znać po powrocie czy w porządku z serduszkiem!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 15:22   #2372
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

strippi witamy ! ) wreszcie

gratuluję wizyt !

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Piszecie też o teście na glukozę - polecam wcisnąć sporo soku z cytryny, bardzo ułatwia wypicie.
witam

Z tą cytryną to w wielu laboratoriach i wielu lekarzy odradza, są nowe badania, że wyciśnięcie cytryny wpływa na wynik. Więc ja np mam zakaz od swojego gina i wiem ze kilka dziewczyn też.

Chanel_Coco

Koleżanko z tarczycą, proszę nie eksperymentuj teraz na swoim zdrowiu, tak jak pisze monika da się umówić do lekarza, nie lecz się teraz sama, wciśnij się jakoś na nfz
Stary 2012-11-14, 15:30   #2373
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
strippi
Z tą cytryną to w wielu laboratoriach i wielu lekarzy odradza, są nowe badania, że wyciśnięcie cytryny wpływa na wynik. Więc ja np mam zakaz od swojego gina i wiem ze kilka dziewczyn też.
O, nie wiedziałam - przed badaniem zapytam mojego gina, co o tym sądzi. Cytrynę wciskałam jak miałam badanie w 10 tyg, bo z morfologii wyszła mi za wysoka glukoza. Znalazłam o tym info w necie, bałam się, że po czystej glukozie zwymiotuję i całe badanie pójdzie na marne. Mam nadzieję, że nie poszło dlatego, że wypiłam z tą cytryną

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 15:32   #2374
Dragusia88
Zakorzenienie

mialo nie byc pisania o jedzeniu no ale powiem wam ze wlasnie zjadlam nalesniki z nutella i bita smietana pycha. Choc musialam wybrac pomiedzy pierogami ruskimi. no piszcie dalej buzki

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 15:33   #2375
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mnie coś mdli od rana...To pewnie ten brak słodyczy;p

a ja zjadlam tyle czekolady, ze chyba... matyldoooo co sie dzis ze mna dzieje?!

Cytat:

Piszecie też o teście na glukozę - polecam wcisnąć sporo soku z cytryny, bardzo ułatwia wypicie.
tak jak Obserwatorka napisala - w moim laboratorium nie przejdzie. maja zakaz, bo wedlug najnowszych badan jednak cytryna zakloca wynik....

Cytat:
Trzymajcie kciuki, oby się nie potwierdziło i obym usłyszała że z maluszkiem wszystko w porządku.
trzymam i czekam z nieciepliwoscia na dobe wiesci!!!!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 15:34   #2376
Dragusia88
Zakorzenienie

co do glukozy to mi tez odradzili cytryne ale mi nie przeszkadzal smak slodki tulko konsystencja

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 15:38   #2377
Sorceresss
Wtajemniczenie

oj tak piszecie o tej glukozie, a przecież to nic strasznego. Sama miałam kilka razy robioną, do tego krzywe cukrowe (7 pobrań co pół godziny) i jakoś tak źle nie było - może jedynie nudno czekając na kolejne pobranie krwi Dla mnie badanie jak badanie...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 15:51   #2378
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam ale mało piszę bo mnie wkurza forum, bo albo mi nie cytuje tego co zaznaczam albo wiadomość przeładowana grafiką i takie inne cuda
mam to samo właśnie i mocno mnie to wkurza!!

Cytat:
Wróciłam Tż suma sumarum był ze mną. Z nowości przytyłam przez 5 tygodni 4kg i lekarka powiedziała, że za duzo... Mam ograniczyć słodycze...Waga wyjściowa była 58 a jest 66kg...Qrcze myslałam, że jak będę w ciazy to bede mogła sie bezkarnie objadac czym chce, a tu niestety....
Połowkowe moje to chyba nie było połówkowe, wprawdzie pomierzone: głowa, brzuch, nogi, itp, pokazała pępowine, serce i zoładek, obie raczki i nozki, sprawdzala ilosc wód i tyle. Umówiłam sie do innego lekarza na samo usg połówkowe ale dopiero 24.XI...Mam nadzieję, ze nie bedzie za późno....
Dzidzia to klocek jak i mamusia, ja przytyłam, ale i o n nie próżnował: niecałe 5 tygodni temu miał 250g a dziś....611g! Tożto pół kg cukru!Poza tym jak przypuszczałam dzidziol obrócił sie do góry głowa, bo ostatnio tak, jak Wam pisałam czułam kopniaki na dole, ale lekarka mówiła, ze ma jeszcze czas żeby sie obrócić. Przez to ułożenie słabo było widac płeć...Ale potwierdzenie chłopaka No i z nowosci to tyle...Najbardziej mnie przeraża brak słodyczy i dieta... Przeciez ja nie wytrzymam...
I dziękuję bardzo za kciukasy!
za wizytę i za potwierdzenie synka
rośnie jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
---------------------------------
zamówiłam meble Klupś Żyrafka cały komplet(bez pojemnika na zabawki) wyszło 2260zł z materacem i ceratką na przewijak
super !! są piękne i wytrzymałe, z modelu żyrafka mamy krzesełko do karmienia
a model Księżniczka stoi u Julki i zachwyca mnie każdym dniem

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość

Dziewczyny znacie jakieś sklepy z ciążową odzieżą? (oprócz allegro ) Jakieś popularne firmy? Jutro jade na zakupy i chętnie bym gdzieś zajechała i sobie coś kupiła.
h&m, c&a
super są

Cytat:
Napisane przez Boombilla Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Już wcześniej się meldowałam, ale zauważyłam że nie ma nas w statystykach
Oczekuję na córeczkę - termin 1 kwietnia 2013 A jej imię to................. Łucja

Pozdrawiam!
gratuluję córeczki piękne imię
a nieaktywne mamusie usuwamy z listy

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, że jestem załamana! otóż u mamy stanęłam na wagę i co?????? przekroczyłam magiczne 70kg!!!!!
oj tam oj tam, szybko schudniesz, ja mam więcej

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witajcie jestem już po wizycie. Ogólnie wszystko w porządku, tylko ja też za dużo przytyłam, jak położna zobaczyła ile od ostatniej wizyty to aż mniej wpisała w karte między wcześniejszymi wizytami przytyłam 0,5kg a między dzisiejszą a ostatnią 5kg.
No i dostałam drugie potwierdzenie synka także z tym jestem spokojna mogę kupować męskie ciuszki
I powiedziałam lekarzowi o bólach brzucha jakie ostatnio miałam i dziwnie napięty brzuch. Lekarz powiedział że na skurcze trochę wcześnie... w sumie nawet bym nie wpadła na to że to mogą być skurcze kazał no-spę doraźnie. Do tej pory jeszcze nie brałam.
za wizytę i za potwierdzenie synka

widać u nas siusiaki nie odpadają

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja mam doła
jestem smutna dobita i przerażona że muszę jechać jutro do pracy i nie wiem czy szefowa znowu mnie opieprzy czy będzie miała dobry humor

czuję się źle z tym wszystkim. mąż ma dużo na głowie w pracy wiec też widzę że nie wie jak mi pomóc i co gorsza chyba mój humor się mu udzielił

bez sensu to wszystko miało być dobrze po doktoracie a jest jak zawsze tak samo źle ILE JESZCZE? nerwów chamstwa obrabiania tyłków?? czy każda praca musi tak wyglądać? a może to ze mną jest coś nie tak

z Tobą wszystko jest ok
współczuję Ci przeżyć z tą pracą, wiem dobrze jak to jest
trzymaj się
Stary 2012-11-14, 16:14   #2379
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Jestem
Hej
Już lecą 3 głosiki

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 16:23   #2380
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
wrrrr... zaraz kogoś zabiję ...
niewdzięczna robota głupiego ... ...

a czy któraś słyszała coś o projekcie 'rodzina na swoim'? ... niestety my nie mamy na tyle kasy, żeby kupić swojego mieszkanie o domu nie mówiąc ... ba kupić to jedno ale utrzyma to drugie ... i takie programy bd mogły nas ratować ...

zazdroszczę tym którzy mieszkają na swoim ... nam niestety nie ma kto dołożyć do mieszkania, poza tym nie chciałabym ... no chyba, że rodzice np. wygrają w lotka wtedy mogą się dzielić ...
a na tą chwilę i przez najbliższy czas czeka nas mieszkanie z moimi rodzicami w moim starym pokoju na razie nie jest źle... ale zastanawiam się co bd później jak dziecko bd miało np roczek albo pojawi się drugie ... a czas tak szybko leci ...
my braliśmy 1,5 roku temu ten kredyt na zakup naszego mieszkanka Ja nawet nie pamiątam dokładnie ile dokładnie banknam dopłaci do tych odsetek... My przede wszystkim patrzyliśmy na to ile nas wyniesie rata przez te pierwsze 8 lat... majac nadzieję, że za 8 lat jak już będziemy płacic pełna ratę to może troszkę zwiększa się nasze zarobki... W kazym razie we Wrocławiu na mieszkanie 55m z balkonem 6,5m + m-ce parkingowe + mala piwnica placiliśmy 325 tys (niecałe 6tys za metr). Kredyt na 30 lat. Z tego co pamietam to w ramach RnS we Wrocku dopłacali do mieszkania kosztującego max 6150zł za metr... a jak to wyglada teraz to nie wiem. W tej chwili ratę mamy około 1500zł (ok 800zł) dopłaca bank, więc po 8 latach pełna rata nas wyniesie około 2300zł... to będzie masakra ale wolę narazie o tym nie myśleć wiem, że gdyby nie ta dopłata nie bylibysmy w stanie kupić tego mieszkania, bo rata 2300zł w tej chwili absolutnie nie wchodziłaby w grę

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Zabawne jest jeszcze to, że w RNS limity dla mieszkań na rynku wtórnym są również nie do spełnienia - Kraków 3,8tys/mkw A mieszkania na wtórnym, nawet w stanie opłakanym kosztują min. 6tys/mkw
To jest taki pieprzony program, na który nie idzie załapać zwykłym śmiertelnikom. Obniżali limity zamiast całkiem zamknąć cały program i nie szczycić się jacy to oni nie są prorodzinni
jestem ciekawa jak teraz obniżyli ten limit we wrocku
Cytat:
nie no rodzice uchachani od ucha do ucha, że bd mieć wnuka / wnuczkę w domu wczoraj kłócili się o to kto bd zajmował się dzieckiem w weekendy, oboje mają wolne i oboje chcą się zajmować dzieckiem tata już zakupuje jakieś bramki na schody żeby dziecko nie chodziło - "dla bezpieczeństwa" ... smyk dopiero w drodze, gdzie to tam do chodzenia ehhh... kochani są... nie wtrącają się, mamy swoje zdanie, nigdy nie mówią co mamy robić, gdzie wychodzimy i kiedy wrócimy- tylko żebyśmy klucze z sb mieli co by ich nie budzić, nie ma marudzenia o ogładanie, sprzątanie, jedzenie, obiady itp. itp. ... mieszkamy z rodzicami ale jakby nie mieszkamy ... mimo wszystko w uk mieszkaliśmy sami - a to jednak komfort, którego nie można niczym zastąpić
rodzice wiedzą, że w przyszłości chcemy coś swojego... oczywiście oni pragnęliby ten ten moment nastąpił jak najpóźniej a co z naszych planów wyjdzie czas pokaże
oglądaliśmy ostatnio mieszkanie koleżanki na sprzedaż 4 pokoje (3 sypialnie, 1 salon, kuchnia, łazienka i toaleta osobno) 85m2 za 180 000tyś - do negocjacji ... jeszcze dwa lata temu za takie mieszkanie trzeba było zapłacić min. 250 000 ...
więc może coś kiedyś? ... tylko te kredyty mnie dobijają
tacy rodzice to skarb
Cytat:
zamówiłam meble Klupś Żyrafka cały komplet(bez pojemnika na zabawki) wyszło 2260zł z materacem i ceratką na przewijak

Cytat:
aaaaa... zapomniałam się 'pochwalić' teściową ...
mój mąż ma szansę na tą pracę w banku, to ta wczoraj wyskakuje z tekstem żeby tej pracy może nie brał i szukał czegoś w zawodzie a to, że szuka od 2,5 msc po całym powiecie to nic...
w banku może zarobić więcej niż fizjo, ewentualnie miałby pracę od pon/pt i wreszcie nie bolałaby go palce/ ręce chyba nie ma dla niej większego znaczenia? ... (ma mega problemy z stawami w dłoniach, leczy je od prawie 6 msc i nic nie pomaga... )
praca 'fizyczna' nie wchodzi w grę - o czym torba doskonale wie ... ehhhhh... niech mu załatwi robotę w zawodzie chociaż za za 2,5tyś to nie bd narzekał a nie za 1 000 i z bólami wracał z pracy, a za 5 lat ręce bd mu się tak trzęsły, że kubka w ręku nie utrzyma - świetna perspektywa :| a moja 'mamusia' jest pielęgniarką więc ten fakt jeszcze bardziej dziwi

ogólnie to czekamy na tą odpowiedź... nawet jakby miał iść do roboty na 3 msc to chce iść byle by w domu nie siedzieć - i taka postawa się mi podoba!
no to trzymam kciuki za to żeby mąż zostal zatrudniony na fajnych warunkach
Cytat:
No właśnie i teraz mam wątpliwości czy to nie za wcześnie mi kazał.
Byłam rano na badaniu krwi i moczu i zapytałam Panią jak to jest z tą glukozą czy swoją trzeba przynieść itp i właśnie ona mówiła, żeby za wcześnie nie zrobić tego badania bo to ma nie korzystny wpływ na dzidziusia jak za wcześnie

A do tego jeszcze prywatny dał mi obciążenie 50ml a ten na nfz dowiedziałam się że daję 75ml i co teraz przecież nie wypiję tego 2 razy
ja będę robiła to badanie na początku przyszłego tyg. Będe wtedy w polowie 23 tyg, więc chyba dość szybko...
Cytat:
Dziewczyny, a Wasze maluszki jak są ułożone? Mnie gin powiedział, że główką w dół i uprzedził przerażenie, że to nie za wcześnie I nie wiem czy maluch jeszcze sobie tak robi salta i zmienia pozycję czy tak już zostanie...
mój na usg połowkowym w 21 tyg był ulozony miednicowo... A na tym dodatkowym usg po tygodniu był już ułożony główkowo Więc nieźke tam sobie poczyna
Cytat:
Jak Wam się podoba ten kombinezon? Licytuję go na all. na razie jest za 9,50 i dzisiaj kończy się licytacja. Myślę że na marzec w sam raz?
fajniutki
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wróciłam i wszystko ok okazalo się że mój twardy brzuch wcale nie jest twardy takze wszystko wporządku, tylko musze teraz zrobić tą glukoze
USG nie miałam (pierwszy raz) bo po co jak za tydzien genetyczne
probowała go polozna złapać tym detektorem tętna ale jak zawsze jej uciekał stwierdzili że mały nie lubi sluchać tetna i już
kupiłam w lidlu śliczne spodenki dla niego naprawde swietne i rozpinane w kroku to najwazniejsze, rozmiar 62
zdjęcie wogole nie pokazuje jakie są piękne

hmm mi tez było ciężko na początku opisywałam tak że stwierdził że ok i doraźnie no-spe, ale później jak już codzien było coraz gorzej to włączył leki.
Powiedziałam że czuje bóle podbrzusza (ale nie brzucha tylko własnie pod) i tak jakby twardy brzuch ale nie koniecznie bardzo napięty tylko twardy w środku.
Dziś znow mu to powiedziałam i stwierdził że to moje "twardy" to jest miękki a już miał mi zwiększyć dawke także ciężko to opisać i powiedział że jak będę czuła twardy bez dotykania to to jest skurcz a nie wtedy jak się dźgam po brzuchu i sprawdzam czy twardy
a Ty jak masz? Może prędzej Ciebie zrozumiem bo mój opis chyba jest średnio zrozumiały

ale lecicie z tygodniami
Lunka, cieszę sie że wszystko w porządku

A ja wczoraj nie miałam kiedy zajrzec no i juz tyle naskrobane Wybrałam się wczoraj koło południa do koleżanki i wróciłam z dużą torbą ciuszków Niestety takich na 0-3 m-ce jest niewiele bo jak powiedziałam o swojej ciąży to koleżanka zdążyła już wydać te najmniejsze ciuszki po swoim synku innej koleżance Jutro może zrobię fotkę i Wam pokażę Albo ewentualnie w weekend, bo w piatek jedziemy po ciuszki do drugiej kolezanki - ona ma dla mnie kilka kartonów, więc narazie wezmę tylko takie do pół roczku bo nie mam gdzie tego trzymać A do tego jeszcze powiedziala, że moga nam dać kołyskę Z tego co pamiętam to taka klasyczną, drewnianą mają I jeszcze jakies 3 rożki, pościel do kołyski... więc już się nie mogę doczekać żeby to przejrzec Kołyskę jednak dopiero w lutym od nich zabierzemy
A teraz idę odgrzewac pierogi, bo Gucio już się domaga amu

A własnie... chyba mi nie zacytowało wszystkiego, bo z tego co kojarzę to pytałyście dlaczego o małym mówimy Gucio No więc - mój Tż tak wymyslił Dopóki maluch jest bezimienny, to jest Guciem Czyli pewnie dopiero po porodzie otrzma prawdziwe imię
Stary 2012-11-14, 16:45   #2381
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
W kazym razie we Wrocławiu na mieszkanie 55m z balkonem 6,5m + m-ce parkingowe + mala piwnica placiliśmy 325 tys (niecałe 6tys za metr).
boshe ceny jak z kosmosu !!!
moj wujek 2 lata temu kupowal mieszkanie 65m2 balkon 3 pokoje i zapalicl tylko 195tys, fakt faktem kibelek z lazienka bylo do generalnego i no w koncu to tylko Sosnowiec

mialam dzis skonczyc o 16 ale co sie okazalo wyszlam z domu juz o 14, moje sniadanie z rana znajdowalo sie tylko 30 minut w zoladku, nie wiem co sie dzieje, ale ost co zjem od razu leciiiiiii wiec nie za ciekawie dzis bylo, ciagle wycieczki do wcta. no i taka slaba jestem ze zrobie sobie kolejna herbate i lece spac, a jutro do lekarza ide niech da skierowanie do szpitala na badania a co przeciez to nie mozliwe aby tyle czasu mnie trzymalo

aaa
ogolnie wyczytane w ktroryms z linkow

''Jeśli w ciąży masz: zbędny tłuszcz na brzuchu, a nie na udach i pośladkach, ciemne otoczki brodawek, jasnożółty mocz, suche dłonie, a włosy na nogach szybciej ci rosną - będzie chłopiec. ''
- haaa to juz wiecie dlaczego od razu wiedzialam ze bedzie chlopak wszytsko sie zgadza, no gorzej z goleniem nog, ale jak cos zima idzie zaoszczędzę na rajstopach

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 16:52   #2382
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za link, jeżeli dziś się potwierdzi wada serduszka moje maleństwa, to pewnie skorzystam z tych badań. Ale oby nie!!

Ja dziś o 17 mam USG w związku z tymi nieprawidłowościami które gin dostrzegła tydzień temu. Trzymajcie kciuki, oby się nie potwierdziło i obym usłyszała że z maluszkiem wszystko w porządku.
mocno trzymam żeby było wszystko w porządku..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 16:58   #2383
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

aaa

''Jeśli w ciąży masz: zbędny tłuszcz na brzuchu, a nie na udach i pośladkach, ciemne otoczki brodawek, jasnożółty mocz, suche dłonie, a włosy na nogach szybciej ci rosną - będzie chłopiec. ''
- haaa to juz wiecie dlaczego od razu wiedzialam ze bedzie chlopak wszytsko sie zgadza, no gorzej z goleniem nog, ale jak cos zima idzie zaoszczędzę na rajstopach
ooo jaa to u mnie na bank chłopina szczególnie jeśli chodzi o kłaki

Chanel_Coco: kciuki::k ciuki:

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 17:04   #2384
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
moj wujek 2 lata temu kupowal mieszkanie 65m2 balkon 3 pokoje i zapalicl tylko 195tys, fakt faktem kibelek z lazienka bylo do generalnego i no w koncu to tylko Sosnowiec
195 tys. marzenie, my upatrzyliśmy sobie mieszkanie za 400 tys. 71 metrów i jak na Warszawę jest w bardzo dobrej cenie. Gorzej, że oszczędności mamy w sam raz na notariusza

[/QUOTE]

- haaa to juz wiecie dlaczego od razu wiedzialam ze bedzie chlopak wszytsko sie zgadza, no gorzej z goleniem nog, ale jak cos zima idzie zaoszczędzę na rajstopach [/QUOTE]
Eee, to u mnie pewnie dziewczyna, bo nic mi się nie zgadza

EDIT: mam jakieś problemy z cytowaniem, wybaczcie

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 17:11   #2385
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
a i zagłosowane na naszą nieobecną strippi
dziękuję za pamięć

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a ja się witam równo w 25 tygodniu

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

witamy witamy..
23 tydzień skończony..
klask i:
od jutra już 24.. anie się obejrzymy a będzie 30, a potem 40..
leci jak nie wiem

Cytat:
Jak Wam się podoba ten kombinezon? Licytuję go na all. na razie jest za 9,50 i dzisiaj kończy się licytacja. Myślę że na marzec w sam raz?
śliczny i tanio
na marzec ok warto mieć choć jeden bo nigdy nie wiadomo jak to będzie

Cytat:
ide po mleczko w tubce do sklepu! Tak za mną chodzi, że zaraz fioła dostanę!
ale kusisz!!!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczęta
pochwalę Wam się moim balonikiem.. jak patrzę na zdj 2 tyg temu to tam jeszcze nie było widać a teraz!!

a i przyszły mi z Johnson's Baby próbki
fajnie tak coś dostać za free może się sprawdzą na mojej dziecinie jak nie to może na mnie czekam jeszcze z Bebilon
śliczny balonik
i super, że przyszły Ci już rzeczy
ja dalej czekam

Zamówiłam właśnie meble opóźnione, bo neta nie było,ale jest już i raduję się wielce
Stary 2012-11-14, 17:19   #2386
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
mialo nie byc pisania o jedzeniu no ale powiem wam ze wlasnie zjadlam nalesniki z nutella i bita smietana pycha. Choc musialam wybrac pomiedzy pierogami ruskimi. no piszcie dalej buzki
Nie wybacze Ci tego posta
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 17:21   #2387
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dopóki maluch jest bezimienny, to jest Guciem Czyli pewnie dopiero po porodzie otrzma prawdziwe imię
heheh albo zostanie Gustawem

Cytat:
Gorzej, że oszczędności mamy w sam raz na notariusza
heh koszty okolokredytowe tez nie sa male...

Cytat:
Zamówiłam właśnie meble opóźnione, bo neta nie było,ale jest już i raduję się wielce
jestes niesamowita wciaz cos zamawiasz i widze ze coraz wiekszy kaliber

Stary 2012-11-14, 17:22   #2388
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Ja dziś w mieście od rana, małe zakupy, księgowa, wizyta u babci i tak na 14 bylismy w domu, mąż migiem do pracy a ja do łózka nie wiem co sie ze mna dzieje ale ja moge spać całą noc i cały dzień. Przed chwilą wstałam.
Stary 2012-11-14, 17:25   #2389
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
nie wiem co sie ze mna dzieje ale ja moge spać całą noc i cały dzień. Przed chwilą wstałam.
eee, a moze w ciazy jestes????

(zazdroszcze... mam problemy ze snem)

Stary 2012-11-14, 17:31   #2390
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
eee, a moze w ciazy jestes????

(zazdroszcze... mam problemy ze snem)
Wiesz chyba tak!
o to kilka ładnych godzin szczególnie z dnia moge Ci oddać na noc, bo juz mi wystarczy, a oczy i tak opadająąąą
Stary 2012-11-14, 17:49   #2391
Malpka
Zakorzenienie

cześć bo nie pamietam czy sie witałam
nadrabiam od tyłu nie wiem na ile dam rade odpisac ale postaram sie was nadrobić

za wszystkie tygodnie i wizyty
Cytat:
Ja byłam, ale powiedzieli mi tylko, że płącone jest do 2 dni po skonczonym zwolnieniu. Qrde tak dziwnie za te l4 płąca, ze nie moge wcale wyliczyc, czy nie oszukuja przypadkiem... O macierzynski nie pytałam...
a pytałaś ich zeby ci przy tobie wyliczyła? Ja tak przy Julce chodziłam zeby przy mnie wyliczyła i mi wszystko wyliczyła i sobie sprawdzałam
Ponawiam pytanie dostałaś potwierdzenie o bezpiecznym maluchu
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 18:02   #2392
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Potwierdzam że w ciąży się głupieje ... 16.07 nie zobaczyłam dwóch kresek tylko miesiąc później 16.07 miałam ostatni okres...

Chryste Panie...chyba spalę się ze wstydu
haha coś o tym wiem

Cytat:
super by było

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

i oczywiście zagłosowałam na nieobecną strippi
dzięki za pamięć

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wróciłam i wszystko ok okazalo się że mój twardy brzuch wcale nie jest twardy takze wszystko wporządku, tylko musze teraz zrobić tą glukoze
USG nie miałam (pierwszy raz) bo po co jak za tydzien genetyczne
probowała go polozna złapać tym detektorem tętna ale jak zawsze jej uciekał stwierdzili że mały nie lubi sluchać tetna i już
kupiłam w lidlu śliczne spodenki dla niego naprawde swietne i rozpinane w kroku to najwazniejsze, rozmiar 62
zdjęcie wogole nie pokazuje jakie są piękne
za wizytę i spodenki

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
o widzę że bedzie pożytek z tego że siedze w pracy zagłosowałam 2 razy z mojego i służbowego kompa
dziękuję

Cytat:

No... czyli zapłaciłaś rachunki :P:P:P
noo tylko tyle musiałam, czekać na odblokowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Pisałam chwilę w pierwszym wątku, ale ze względu na zamieszanie związane z przesunięciem ślubu przestałam się udzielać. Teraz jestem po i czasem Was podczytuję, przyszła pora na pisanie.

Jestem w 17 tyg5dz, płci jeszcze nie znam, dopiero na połówkowym.

mi gin nie zabroniła cytryny, w 1 ciąży piłam z cytryną
nie wiem jak teraz wypiję bez bleee

Cytat:
strippi witamy ! ) wreszcie
no wreszcie, bo stęskniłam się
i miałam 15 stron do nadrobienia

Cytat:
mniammm!!
a ja zjadłam pizze :d
szkoda tylko, że miałam 10min przygrzać ją w piekarniku (gotowa z pudełka) a ja oczywiście ją spaliłam i jem teraz taką twardą i nadpaloną

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Hej
Już lecą 3 głosiki

dziękuję
Stary 2012-11-14, 18:04   #2393
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

mialam dzis skonczyc o 16 ale co sie okazalo wyszlam z domu juz o 14, moje sniadanie z rana znajdowalo sie tylko 30 minut w zoladku, nie wiem co sie dzieje, ale ost co zjem od razu leciiiiiii wiec nie za ciekawie dzis bylo, ciagle wycieczki do wcta. no i taka slaba jestem ze zrobie sobie kolejna herbate i lece spac, a jutro do lekarza ide niech da skierowanie do szpitala na badania a co przeciez to nie mozliwe aby tyle czasu mnie trzymalo
dodam jeszcze , że mieszkanie było w stanie surowym, więc dodatkowo 40 tys żeby się wprowadzić i jakoś mieszkac
Cytat:
heheh albo zostanie Gustawem
Stary 2012-11-14, 18:12   #2394
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
A ja wczoraj nie miałam kiedy zajrzec no i juz tyle naskrobane Wybrałam się wczoraj koło południa do koleżanki i wróciłam z dużą torbą ciuszków Niestety takich na 0-3 m-ce jest niewiele bo jak powiedziałam o swojej ciąży to koleżanka zdążyła już wydać te najmniejsze ciuszki po swoim synku innej koleżance Jutro może zrobię fotkę i Wam pokażę Albo ewentualnie w weekend, bo w piatek jedziemy po ciuszki do drugiej kolezanki - ona ma dla mnie kilka kartonów, więc narazie wezmę tylko takie do pół roczku bo nie mam gdzie tego trzymać A do tego jeszcze powiedziala, że moga nam dać kołyskę Z tego co pamiętam to taka klasyczną, drewnianą mają I jeszcze jakies 3 rożki, pościel do kołyski... więc już się nie mogę doczekać żeby to przejrzec Kołyskę jednak dopiero w lutym od nich zabierzemy
super!!! czekamy na fotki

Cytat:

dobre dobre i jakie prawdziwe

Cytat:
jestes niesamowita wciaz cos zamawiasz i widze ze coraz wiekszy kaliber
no już mało brakuje, ale za tydzień remont więc meble musiałam zamówić, bo czas oczekiwania 3 tyg.
Teraz za ok 5dni jedziemy po farby białą, niebieską do ścian, granatową na drewno na suficie i białą do drewna (łóżeczko będziemy malować)
Dziś przyszła mi naklejka drzewo
A wczoraj rożek i pościel do wózka świetne są
No i owieczka stella z bijącym sercem, jak ją włączyłam to zachciało mi się spać

Teraz poluję na huśtawkę z Fisher Price
muszę kupić przewijak na nakładkę na przewijak, otulacza i potem już zostaną kosmetyki i drobne rzeczy
Stary 2012-11-14, 18:22   #2395
Chanel_Coco
Raczkowanie

Wasze kciuki pomogły! DZIĘKUJE!!!

Właśnie wróciłam. I naszczęście złe przypuszczenia pani doktor się nie potwierdziły.
Ale od początku. Wchodzę, kładę się do USG, serce mi wali jak oszalałe, gin zasiada przy sprzęcie, a tu zonk, wyłączyli prąd w całej dzielnicy i nastała ciemność...wystraszyłam się tej ciemności jak nigdy dotąd!!!
No i sobie tak leżałam jakieś 15 minut, zastanawiając się czy uda się dzisiaj zrobić to USG czy wrócę z niczym.
Ale naszczęście po 15 minutach ciemności, nastała jasność.
Zaraz na początku gin powiedziała, że dziś to jest zupełnie inaczej ułożony niż tydzień temu. No i potem mówiła że już widzi to czego nie mogła się dopatrzyć ostatnio, mówiła w jakimś swoim lekarskim języku, którego niestety nie sposób zrozumieć, w każdym razie, po dokładnym obejrzeniu serduszka mojego maluszka, stwierdziła że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Na koniec przejrzała opis z badania 4d z Krakowa i powiedziała, że robili to profesjonaliści jeżeli chodzi o USG. Niepoważnym byłoby podwarzać ich badanie. Ja ostatnio na wizycie nie potrafiłam powiedzieć kto mnie badał w krk, bo pewnie gdybym to wtedy powiedziała, to przestałaby mieć wątpliwości że z serduszkiem może być coś nie tak.
Ale nie mam jej za złe, że takowe wątpliwości miała, bo oznacza to że jest bardzo dokładna. Cieszę się że wyszło wszystko dobrze, pod niebo bym mogła teraz skakać z tej radości. A ten mój mały Łobuz niech mi juz wiecej takich numerów nie robi, pogroziłam mu palcem i powiedziałam że nie ładnie tak stresować mamuśkę w odpowiedzi dostałam kopniaka także pewnie zrozumiał.
Jestem przeszczęśliwa!!!
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 18:29   #2396
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
cześć bo nie pamietam czy sie witałam
nadrabiam od tyłu nie wiem na ile dam rade odpisac ale postaram sie was nadrobić

za wszystkie tygodnie i wizyty
a pytałaś ich zeby ci przy tobie wyliczyła? Ja tak przy Julce chodziłam zeby przy mnie wyliczyła i mi wszystko wyliczyła i sobie sprawdzałam
Ponawiam pytanie dostałaś potwierdzenie o bezpiecznym maluchu
Nie, nie dostałam potwierdzenia...;/
Cytat:

Właśnie wróciłam. I naszczęście złe przypuszczenia pani doktor się nie potwierdziły.
Ale od początku. Wchodzę, kładę się do USG, serce mi wali jak oszalałe, gin zasiada przy sprzęcie, a tu zonk, wyłączyli prąd w całej dzielnicy i nastała ciemność...wystraszyłam się tej ciemności jak nigdy dotąd!!!
No i sobie tak leżałam jakieś 15 minut, zastanawiając się czy uda się dzisiaj zrobić to USG czy wrócę z niczym.
Zaraz na początku gin powiedziała, że dziś to jest zupełnie inaczej ułożony niż tydzień temu. No i potem mówiła że już widzi to czego nie mogła się dopatrzyć ostatnio, mówiła w jakimś swoim lekarskim języku, którego niestety nie sposób zrozumieć, w każdym razie, po dokładnym obejrzeniu serduszka mojego maluszka, stwierdziła że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Na koniec przejrzała opis z badania 4d z Krakowa i powiedziała, że robili to profesjonaliści jeżeli chodzi o USG. Niepoważnym byłoby podwarzać ich badanie. Ja ostatnio na wizycie nie potrafiłam powiedzieć kto mnie badał w krk, bo pewnie gdybym to wtedy powiedziała, to przestałaby mieć wątpliwości że z serduszkiem może być coś nie tak.
Ale nie mam jej za złe, że takowe wątpliwości miała, bo oznacza to że jest bardzo dokładna. Cieszę się że wyszło wszystko dobrze, pod niebo bym mogła teraz skakać z tej radości. A ten mój mały Łobuz niech mi juz wiecej takich numerów nie robi, pogroziłam mu palcem i powiedziałam że nie ładnie tak stresować mamuśkę w odpowiedzi dostałam kopniaka także pewnie zrozumiał.
Jestem przeszczęśliwa!!!
Więcej takich wiadomości!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 18:34   #2397
jolanT
Zadomowienie

Cytat:

Jestem przeszczęśliwa!!!
suuuuuuperrr!!!!!!!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 18:45   #2398
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
mi gin sam powiedział o cytrynie, więc pewnie wezmę, ale spróbuję wypić bez. zobaczymy.

Cytat:
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 18:49   #2399
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

Jestem przeszczęśliwa!!!
Super że wszystko jest dobrze!

A ja mam zły humor... okropnie się czuję i ogólnie taki dół mnie bierze...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 19:03   #2400
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz poluję na huśtawkę z Fisher Price
muszę kupić przewijak na nakładkę na przewijak, otulacza i potem już zostaną kosmetyki i drobne rzeczy
hehe jakos sobie nie wyobrazam ze przestaniesz licytowac :P

Cytat:
Ale nie mam jej za złe, że takowe wątpliwości miała, bo oznacza to że jest bardzo dokładna.
tez tak mysle. lepiej zrobic falszywy alarm, niz cos przeoczyc

cudowna wiadomosc!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
ogólnie taki dół mnie bierze...
moze czekolady?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości