|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Owoce w lidlu świeże. Suszonych duży wybór jest w rossmanie.
Nie wiem jak będzie z tym karmieniem. Może do tego czasu będzie się budził o jakiejś konkretnej godzinie... Bo teraz różnie, czasami o 5 i idzie dalej spać do 8-9, czasami śpi do 7 i to by było idealnie bo ja do pracy ok. 7.30 wychodzę. A on by poszedł dalej spać ![]()
![]() |
#662 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
ja też mogę polecić te łyżeczki http://allegro.pl/lyzeczka-plastikow...758739542.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Nie.
Ja karmie piersia, dawałam Mai butle przez w 4mcu na noc tylko,ale przestałam, teraz marchew zaczynam podawac. |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Rozeznanie
|
_agata a Ty zamierzasz wysłać Maćka don któregoś żłobka czy będzie się nim opiekował ktoś z rodziny/ niania? Może już pisałaś ale ja nie nadrobiłam dużej częsci poprzedniej części
![]() w ogóle znasz kogoś kto by posyłał dziecko do któregoś żłobka? sąsiadka posyłała swojego synka na Piekoszowską ale jak zapytałam jak wrażenie to powiedziała tylko ogólnikowo że "może być' ![]() kurcze ja chętnie też poszłabym do pracy ale nie wiem co z Agatą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Rozeznanie
|
kupiłam takie nosidło http://www.womar.com.pl/section2.php...sidelka&zm3=16 dziś już z nim pospacerowaliśmy jakieś 15minut bo Krystiankowi było albo niewygodnie albo zimy wiatr mu wiał w buźkę,sama nie wiem... bo raczej mu się podobało w domu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
wystarczy jeden klient, który udowodni allegro np. że zapłacił a nie dostał towaru a sprzedający na przypomnienie od allegro nie zaregował i buch blokują mu konto, albo najzwyczajniej nie zapłacił prowizji od sprzedaży do allegro Cytat:
prenatal clasic Czego wasze dzieci nie lubią jeść? mój nie lubi kwaskowych , chociaż miałam słodziutkie jabłka to nie zjadł, kaszki z malinami też nie Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-11-14 o 14:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#667 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny macie może sprawdzone przepisy na świąteczne pierniczki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#668 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ale dziś było pięknie ![]() Cytat:
![]() Ja póki co, jak nie zapominam, to przemywam pieluszką, koinieczne jest to gdy dziecko bierze żelazo bo yszkadza szkliwo, ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Czy Wasi mężowie też tak długo haruja?????? Ja mam dośc, ale mój mąż też ma dosc tej roboty. Ostatnio miałąm myśli, żeby wyjechac z tego kraju mlekiem i miodem płynącym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
http://ekomama.pl/index.php?option=c...id=3&Itemid=18 ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() Mamy taki sam smoczek ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale np. laskę wanilii lepiej na all bo cena max do 2zł za sztukę, a w markecie 10zł za sztukę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
MOj oprócz pracy na pełny etat, w sezonie dorabia sobie na lewo a to układajac płytki, a to przy malowaniu, kasa jakas wpadnie, wiadomo przyda sie, w zime nasiedzi sie w domu. Nie podoba mi sie to troche, ze go nie ma, ale lepiej zeby był na miejscu niz tak jak kiedys pracował w Wawie, bo wiem ze w razie czego przyjdzie i jest.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() witam się ze szpitalnego łóżka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia! Mam nadzieję, że w pon najpóźniej będziecie w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() anulka4771 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na tyle spraw chciałam odpisać, ale Szymon stał się tak ruchliwy, że ledwo udaje mi się czytać. Może w weekend nadrobię, póki co idę wszamać muffinkę i nyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zdecydowanie moja najulubieńsza polska firma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() zdrówka dla Filipka! wytrwałości dla Ciebie! i trzymam kciuki żeby Twoi mężczyźni już nigdy nie chorowali! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Wtajemniczenie
|
anulka - toż to niemozliwe....
![]() Z innych wiadomości - byłam przed chwilą u lekarza po mleko dla Hani, wypisała 5 puszek na bebilon pepti 2, jadę do apteki żeby kupic mleko, a tam pani mowi ze po 7,5zł za puszkę, wcześniej płaciłam po prawie 12zł trochę bliżej mnie. Jak to jest możliwe, że jest takie przebicie ceny! W Lidlu kupiłam jeszcze królika dla Hani, jutro zrobię zupę z mięsem z królika, a wywar zostawię pod żurek ![]() agata ekspercie chlebowy ![]() ![]() Wiem, że był podawany dziesiątki razy ale ja nigdy jakoś nie zapisałam sobie ![]()
#680 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Moniczka bardzo mozliwe z tym mlekiem bo i ja po tyle kupowałam a napisze tylko ze Nutramigen jest jeszcze tańszy koszt ok4zł a w szpitalu lekarz powiedział mi ze kosztuje 3,20 na ryczałt.im bardziej śmierdzące mleko tym tańsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Fajna dziewczynka ![]() Haha, ale numer ![]() Cytat:
![]() ![]() anulka - jeszcze raz życzę dużo zdrówka i również mam nadzieję, że w tym roku Twoja rodzina wyczerpie już limit nieszczęść ![]() A my jesteśmy po szczepieniu. Lekarz powiedział, że jakieś tam resztki przeziębienia zostały i organizm się z nich oczyszcza, a ogólny stan jest dobry i można szczepić. Po szczepieniu Celinka padła wymęczona i spała ok. 3h, potem kąpiel, amu, trochę się pobawiła i znowu w kimę i tak do 5:20 kiedy to ja sama ją obudziłam, bo już sama nie mogłam spać - tak mi cyc pękał ![]() ![]() No i nareszcie po długim czasie byłyśmy na spacerze! Od razu mi lepiej i jej pewnie też ![]() Jeżeli chodzi o kp, to chyba dobiega końca karmienie wyłącznie moim mlekiem. Moje zapasy mleka kurczą się w zastraszającym tempie i nie widzę perspektyw na zmianę tej sytuacji, więc niedługo zamiast mojego mleka z woreczków będę pewnie podawać mm ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Rozeznanie
|
Ala mam dziś nerwę na męża
![]() ![]() Napiszę tylko, że byliśmy u pani doktor i z Maksiem wszystko ok. Nie ma żadnego napięcia, rączki też już coraz więcej podkłada pod siebie i się podpiera. Więc jestem spokojniejsza. Bierzemy leki, kaszle dość dużo jeszcze ![]() W poczekalni była dziewczyna z chłopczykiem trochę większym od Maksa ale raczej jeszcze nie chodził, bo nie miał bucików. Na oko jakieś 8-10 miesięcy. I dawała mu do jedzenia 7-daysa ! Moja mina jak to zobaczyłam musiałą być bezcenna.
#684 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cały czas trzymam za Was kciuki. Moc uścisków dla Twoich chorowitków i dla Ciebie. Mój mąż wychodzi do pracy na 8, ok. 16 przyjeżdża na obiad i jedzie na fuszki tak gdzieś do 21-22. Teraz ma takie urwanie głowy, mniej więcej od 3 tygodni. Na zwolnienie tempa na razie się nie zanosi. Pozyskałam "wiejską" marchewkę i pietruszkę. A właściwie to moja mama ![]() Fajnie że w Lidlu są takie eko warzywa i owoce. Mam po drodze z pracy do domu.
![]() |
#686 | ||
Wtajemniczenie
|
Ja biorę cały czas, takie z DHA
![]() Cytat:
![]() Ja mam - wklejam przepis w załączniku ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Wtajemniczenie
|
Byliśmy dzisiaj na kontroli bioderek i wszystko już jest dobrze, nie musimy już więcej pieluchować
![]() Mam pytanie czy w przypadku karmienia piersią tych wzdymającyh rzeczy typu kapusta czy groch nie można jeść przez cały okres karmienia czy tylko na początku? Bo bym zjadła kapuchę a się waham ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- A jeszcze mam propozycję takiej mini sondy ![]() ![]() U na kitem okazał się pokrowiec na przewijak - użyłam może ze 3 razy i wsadziłam do szafy - wolałam pieluszki tetrowe, bo łatwiej je było wyprać jak Seba siknął ![]() Hitem jest rożek - używamy go do tej pory ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ostatnio zjadłam trochę bigosu, kapusty zasmażanej i małemu nic nie było za to pomidorów nie mogę, spaghetii buuuuuuu,,, oboje wtedy puszczamy wiadomo co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaraz looknę na przepis ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() Kity - sukienki dla noworodka i małego niemowlęcia - to zdecydowanie! Jeszcze rożek ![]() Hity - poduszka klin ![]() BTW - zrobiłam remanent w szafce - mam 10 budyniów, 12 kisieli, 3 sody oczyszczone i ... nie dam rady wymieniac... no skąd ja to wzięłam?!?!? Od jutra jemy codziennie budyń, a kisiele będę zużywa do jabłecznika ![]()
![]() ![]() Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-11-14 o 22:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas właśnie rożek okazał się kitem- totalnie się nie przydał. używałam go tylko w szpitalu ale i tak spokojnie obeszłabym się bez niego. w domu zaraz po powrocie Martusia spała w śpiworku i czasem pod kocykiem. tak w ogóle to mam więcej "kitów" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hitem jest niania elektroniczna. kosztowała niemało ale dzięki niej podglądamy Małą non stop ![]() Edytowane przez Timii Czas edycji: 2012-11-14 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.