Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 12:34   #2371
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
http://fanbiedronki.pl/gazetka/2012.11.19.prezenty

Patrzcie dziołszki jakie fajne zabawki co niektóre. Można se pomarzyć
fajne zabawki, fajne. szkoda tylko, że tak porozrzucane w czasie te okazje. no i ciekawe czy we wszystkich biedronkach będzie pełny asortyment?? trzeba chyba wypisać co ciekawsze i spróbować upolować (bo popołudniami to mało co można dostać, jak coś jest naprawdę okazyjnie!!).

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:41   #2372
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

no, mi też się podobają. Ta kuchnia . Igor jest pasjonatem piekarnika, a tam świeci jeszcze na dodatek! normalnie bajer pełną gębą.
Ja to bym chyba wszystko kupiła, jakbym tylko mogła . Tablica, autka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:42   #2373
mamad1
Zadomowienie

Eve gratulacje! Czekamy na wieści od lekarza

Chelsea głowa do góry. Jak za bardzo będziesz o tym myśleć, to może być trudniej. Młodziutka jesteś, więc spokojnie tylko

Brumek mówisz, że żona informatyka przez cały dzień nie miałą internetu? I jak się bez niego czułaś?

Patik ja też nie lubię świąt (w dodatku mąż chce jechać do rodziny teściowej i zostac tam na Sylwestra, więc tym bardziej mnie to nie cieszy)
Chyba za długo spałam (tylko dwie standardowe pobudki w nocy - toż to szok dla organizmu po ostatnich nocach), bo jakaś niedorobiona dziś jestem... Młody śpi - jeden spacer już zaliczyliśmy, choć mgłą była.

Ja już jakiś czas temu spisałam też "słowa" Patryka i wtedy było ich ponad 30, a teraz jest na pewno więcej. Od dwóch dni ulubione słowo to "bąk" Poza tym coraz częściej kłóci się i dyskutuje po swojemu - a ma z tego radochę, jak nie wiem co
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:44   #2374
Marina1
Zakorzenienie

Ktoś pisał kiedyś, że tżt chory to przes.rane jednym słowem. Zgadzam się! mój w domu ( już od pon ) przeziębiony i śpi całe dnie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-11-15, 12:46   #2375
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Ania gratuluje przewodu

A dla Agatki wielkie brawa, jestem pod wrażeniem, jak dużo mówi! klask i:

Natka, Wasze obydwa domki piękne!!
PS. Za dwa tyg kończę badanie, a mąż będzie miał wolną chatę bo koledzy jadą na poligon planuję odwiedzić Gliwice

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie wiem jak innym ale mi szybko brzuch wyskoczyl w drugiej ciazy. chyba wina wiekszego rozciagnieia skóry i słabszych miesni
mnie też szybciej, w pierwszej dopiero po połowie zaczęło być cokolwiek widać, a teraz 18tydzień i brzusio się pojawia
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Aania, mówisz ze za drugim razem nie przeżywa się tak wizyt u lekarza? Pomimo wszystko czekamy na relacje.
A jak ma się Wasz piesek o oryginalnym imieniu? Pewnie już duży z niego miś?

Miś został szybko przechrzczony na Tolę Ale urosła już bardzo, wielgachna się zrobiła, tylko psoci dalej okropnie, mam nadzieję że jej to minie niedługo.

A u lekarza..ciśnienie bez zmian, waga odrobinkę drgnęła, wyniki wszystkie w normie, bez zmian, nuuuuda...aż miło

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 13:14   #2376
mamad1
Zadomowienie

Aania to tylko korzystać z wolnej chaty
Gratuluję udanej wizyty!
Wielkie brawaza otwarcie przewodu (dobrze pamiętam?)
Stary 2012-11-15, 13:25   #2377
agawoo
Zakorzenienie

Jestem już w domku Ale źle mi z tym, że tak wcześnie z pracy wychodzę
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Za cierpliwość i troskę o kolonistów dostałam od męża ciasto marchewkowe
dla męża
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Mi się marzy już wigilia w naszym nowym domku
Pierwsza na pewno będzie cudowna Ale to chyba jeszcze nie w tym roku?
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
napisze jeszcze że dzisiaj Dawid pogroził paluszkiem mojej mamie, za to że zwróćiła mu uwagę że stuka w szybę ładowarką od laptopa, a on odwrócił się i idąc szybko w jej stronę coś mówił po swojemu zdenerwowany po czym pogroził paluszkiem
pisałyście ostatnio o bicu przez dzieci i ja dzisiaj myslałam że on idzie ją uderzyć, ale nie tylko pogroził

Cytat:
Domek potrafi m.in trzy-trzi, królik-kółik, pies- pes, kot-ot, pilot-ijot, klucze i ptaszek-koko, pepek-peciek, ciocia-tocia, mama, tata, baba, dada i na mojego tatę mówi bodio (bodzio), na teściową-oja (ula), adam, łyżka-koćku, papuga-papaja, audi-di, tak-kak, dam-dami lub dadam itd...
Dużo Domek mówi
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
kupiłam mężowi prezent na urodziny
Co kupilaś?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 13:32   #2378
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
AgaG może dziewczyny będą mniej pisać jak większość będzie miała dwójkę

Cytat:
Spisałam Agaty słówka wyszło ponad 50
Wow!

Cytat:
a własnie dziewczyny które macie starszaki czy to tak jest ze drugie dziecko co ma juz starsze rodzenstwo faktycznie zaczyna wcześniej mówić? lapie wszystko jak gąbka? AgaG jak to było z Zuzią? jak teraz z Antkiem?
bo mój to ewidentnie chce wszystko powtarzać (a ma taką więź jak rodzenstwo) no i myslalam ze tak będzie po mama i tata nauczyl sie do wołania ich imiona i tak potrafi stać w oknie i wołać i wolac no tylko ze Mikołaj trudne, my mowimy Miki a on słodko Mimi
Tak myslalam, jak obserwowalam Zuzie. Ona faktycznie duzo szybciej zaczela mowic niz Wiktoria. Miala chyba z poltora roku jak powiedziala pierwsze zdanie: "To sa moje buciki" Natomiast teraz jak jest Antek, zmieniam zdanie, wydaje mi sie, ze to po prostu duzo zalezy od dziecka, jego charakteru, bo mimo ze Antek ma dwie rozgadane siostry, to mowi bardzo niewiele. Gdzie mu tam do 50 slow Agaty.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
A jakie dokładnie dajesz? Podaj linki

Ostatnio mnie zszokowała, bo jak się uderzyłam i płakałam sobie cichutko na podłodze, to podeszła do mnie i przytuliła mnie i pocieszała!!
Prosze, takie kupilam: http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...twist-off.html

Antos tez przytula placzacych, jak np. dziewczyny sie pokloca i ktoras placze, to on podchodzi i sie przytula. Albo jak mnie zbije, to udaje, ze placze i tez do mnie podchodzi. Slodki wtedy jest.

Aniu to super, ze ciaza ksiazkowa.

Natka swietny dom i Domek!

Chelsea kochana na luzie podejdz na razie do staranek. Na pewno sie uda.

U mnie kolejne ciaze tez szybciej bylo znac.

A ja wczoraj w koncu zrealizowalam te swoje punkty z pracy, o ktorych Wam pisalam. Prezenty dla dzieci moich i w rodzinie pokupowane. o przepraszam, nic nie mam dla Antka, bo tego, co chcialam, nie bylo, a to, co bylo, bylo juz za drogie jak na moj budzet. Zaraz lukne na gazetke biedronkowa, moze tam cos bedzie...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 13:36   #2379
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

przeżyłam wczoraj otwarcie przewodu (wreszcie ), kolejny większy stres to egzaminy w styczniu

Cytat:

tez zaisuje juz co mowi kinga. w sumie nie jest to 50 a moze 20 slow-wyrazow dzwiekonasladowniczych: mama, tata, baba, atur (artur), am, pic, siociek (soczek), miś, daj, koko (ptaki), huhuhu (pies i inne czworonożne zwierzeta), lala (albo ala), baaa (piłka, spadanie, rzucanie), taaaa, nie, nie ma (nie można czegos zrobic), to, tam, baja, koka (ksiazka)
Też dużo mówi
Cytat:
Agawo, Jak Wasza ospa?
Dziękujemy, coraz lepiej chyba Tzn. kropeczki znikają powoli, Melka się już tak nie drapie (na szczęscie drapała się tylko po główce) ..Jutro albo w poniedziałek pójdę z nią do kontroli
Za to dokuczają nam ząbki ... Na razie mamy tylko poł dolnej jedynki, reszta w drodze

Stary 2012-11-15, 13:52   #2380
iustyna1
Wtajemniczenie

Marina o chorym Tż to ja pisałam (a potem się okazało, że ma anginę - do dzisiaj mi to wypomina).

Aaniu i właśnie taka powinna być ciąża - NUDNA . Bez problemów, szpitali, stresu .

Oliweczka jak tam, rodzisz czy nie rodzisz?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 14:19   #2381
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry
Mąż już pojechał do pracy tak więc sama jestem z Julkiem.
Dziś nam się wszystko rozlewa i leci z rąk,może to jakiś "znak"
Wylałam na siebie całą szklankę soku z wodą przy obiedzie, wyglądałam jakbym sie posiusiała bo akurat w takie miejsce heh

Cytat:
no własnie a czemu Wam aż tak zależy na czasie? skoro z pierwsza nie bylo problemu, nie chcialabyś nawet z pół roku postarać się próbowac ale tak na spokojnie lajtowo bo wyobrażam sobie ze to monitorowanie to musi być jednak tak jak piszesz stresujące i podłamuje cię każda ta wizyta u lekarza
Na czasie nam tak jakoś b.mocno nie zależy, chociaż nie ukrywam, że nie chciałabym różnicy większej niż 3 lata.
Przez przypadek w sumie trafiłam na ten monitoring, bo poszłam, żeby spytać czy mam brać jeszcze luteinę kolejne cykle, gin zrobił mi usg i powiedział, że monitoring obowiązkowo jak będziemy się starać o dziecko bo mam małe pęcherzyki, które nie dojrzewają.
Zdecydowaliśmy się wcześniej więc przyszłam do niego i zaczął oglądać jajniki w 11dc, miałam potem przyjść w 13dc(wczoraj) no i od razu powiedział, że mu się jajniki nie podobają, naliczył ponad 8 pęcherzyków na jednym i stwierdził, że podejrzewa pco.
Powiedział jeszcze że mamy się starać ale nie stresować, nie przejmować bo to blokada psychiczna i starania będą długo trwały.
Także w sumie wyszło to trochę przypadkowo.
Na szczęście to fajny lekarz, zawsze mówi, że przyjmie mnie nawet jak nie będzie miejsc w danym dniu, zawsze u niego w gabinecie siedzi z nim położna do której chodziłam na szkołę rodzenia, często spotykam ją w sklepie,taka naprawdę super babeczka, przy każdej wizycie mam dodatkowo robioną ocenę biocenozy pochwy i usg.
Dodam, że chodzę na nfz.
W przychodni wszyscy mnie znają bo całą ciążę tam chodziłam, pytają o Julka no i od domu mam blisko.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Chelsea
współczuję diagnozy PCO bo to nic fajnego, ale i z tym dziadostwem na szczęście dzieci można mieć czego jesteśmy przykładem, czasem jest poporostu trochę trudniej zajść...
zobaczymy za ile się uda.

Cytat:

Czelsi - kurcze, właśnie czytałam wczoraj artykuł o tym pco ( czy jak to się pisze ) w nowej olivii. Tam starania skończyły się dzidziusiem.
W ogóle jest dużo o bezpłodności.
a ja się zawsze bałam tego pco, że pewnie będę je mieć,wykrakałam sobie.

Cytat:
znajoma ma lego city i sa dla artura oraz jej 5 letniego syna jeszcze za trudne do ulozenia. podobaloby sie mu to ale raczej trzeba pomagac w skladaniu

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

tez zaisuje juz co mowi kinga. w sumie nie jest to 50 a moze 20 slow-wyrazow dzwiekonasladowniczych: mama, tata, baba, atur (artur), am, pic, siociek (soczek), miś, daj, koko (ptaki), huhuhu (pies i inne czworonożne zwierzeta), lala (albo ala), baaa (piłka, spadanie, rzucanie), taaaa, nie, nie ma (nie można czegos zrobic), to, tam, baja, koka (ksiazka)
Zdolna ta Twoja Kinga
Julek małomówny,chociaż ostatnio jak wyciągałam TŻ z łóżka to Julek przybiegł i woła "tata biegiem, biegiem"
A tak to tylko mama, tata, baba, dada, raz na TV powiedział "wizi" no i po swojemu krzyczy i gada.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
U lekarza nie byłam, migdał jakby wraca do normy ale krosty nadal są, mało co jem. Podejrzewam że to coś grzybiczego po ostatnim antybiotyku..
Ale za to wczoraj byłam z koleżanką w spa, sauna i jacuzzi jeah tego mi było trzeba. Mój dobry humor wieczorem popsuła pani z dołu i sąsiadka..

U nas nie będzie prezentów, jak zawsze ... nienawidzę świąt.

Chelsea właśnie może odpuść ten monitoring narazie? wróć do tego za kilka cyklów jak się nie uda?
Pisałaś że z pierwszą ciążą też były problemy z zajściem... - ja myślałam że Wy nie planowaliście Julka ( chyba ze względu na Twój wiek) ( torba dla mnie)

Sara dzisiaj marudna, nie mogę opuścić pokoju bez asysty.
I moja mało mówi, mama jeszcze nie słyszałam...
Ale mam lenia.
Znam ten ból(migdałki), całe życie mam z nimi problem.
Ja też nie cierpię świąt, te sztuczne uśmiechy, te dzielenie się opłatkiem na siłę, nie dla mnie. Nie cierpię obłudy.
Jul był planowany- za 3 razem się udało, biorąc tylko wiesiołek, kwas foliowy, witaminy no i działając codziennie.
Julek mi zawsze asystuje czy ma dobry dzień czy zły.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Resztę postaram się nadrobić w domu

Dziewczynki dziękuję wam za to, że tak mnie dopingujecie i trzymacie kciuki. Miejmy nadzieję, że podziałają

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Mnie przy Martynie szybko sie pojawił brzuch a teraz to juz w ogóle. Zwalam to na niski wzrost
Mi też przy Julku szybko się pojawił.
Mam drobną budowę i to dlatego.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Chelsea - ja mam niestety tą cięższą wersję PCO z nadmiernym owłosieniem i nadwagą ja bym na waszym miejscu narazie spróbowała bez monitoringu, o tak na luzie
No próbujemy, próbujemy, nie zrażamy się.
Masz niefajnie z tym pco
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Chelsea głowa do góry. Jak za bardzo będziesz o tym myśleć, to może być trudniej. Młodziutka jesteś, więc spokojnie tylko

Ja już jakiś czas temu spisałam też "słowa" Patryka i wtedy było ich ponad 30, a teraz jest na pewno więcej. Od dwóch dni ulubione słowo to "bąk" Poza tym coraz częściej kłóci się i dyskutuje po swojemu - a ma z tego radochę, jak nie wiem co
Myślenie może zablokować to fakt.
Patryk też gaduliński widzę.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Chelsea kochana na luzie podejdz na razie do staranek. Na pewno sie uda.

A Zuzia zdolna tak całe zdania mówiła szybko

Aniu gratki i jak najnudniejszej ciąży Tobie i wszystkim ciężaróweczkom

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 14:45   #2382
patik87
Zakorzenienie

Zajefajna gazetka biedronki, tylko właśnie bez sensu że porozrzucane w czasie. Tablicę chcę mieć i kupię, kuchnię chcę mieć ale już pewnie nie kupię

Jakiego mam lenia, gary w zlewie, obiad do połowy zrobiony, a ja przed kompem. Chyba się zarejestruję do lekarza pokażę się z moim otworem gębowym.

Agawoo a dlaczego nie lubisz wcześniej z pracy wychodzić? powinnaś się chyba cieszyć? a właściwie to dlaczego wcześniej wychodzisz?
Stary 2012-11-15, 15:05   #2383
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Chelsi a Ty miałaś jakiegolwiek badania hormonów, czy diagnoza na podstawie usg jedynie?
Pkłóciłam się z teściem i jak zwykle wyszłam na sucz, bo ja jedyna potrafie powiedzieć, to co wszyscy na około myślą

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 15:20   #2384
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Chelsi a Ty miałaś jakiegolwiek badania hormonów, czy diagnoza na podstawie usg jedynie?
Pkłóciłam się z teściem i jak zwykle wyszłam na sucz, bo ja jedyna potrafie powiedzieć, to co wszyscy na około myślą
na razie tylko na podstawie usg
wiem, ze tarczyce mam zdrowa na pewno
ja tez zawsze wychodze na sucz... ale tz nie lepszy, tez powie co mysli

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 15:53   #2385
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
na razie tylko na podstawie usg
wiem, ze tarczyce mam zdrowa na pewno
ja tez zawsze wychodze na sucz... ale tz nie lepszy, tez powie co mysli
Bez badań hormonalnych nie da się zdiagnozować zespołu policystyczny jajników obraz usg to za mało.

Ide na siłownie się wyładować.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 16:33   #2386
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dziewczyny wytlumaczycie mi jak to mozliwe?
Dzis konczyla sie jedna aukcja, w ktorej chcialam zalicytowac. Zawsze robie to chwile przed konce aukcji, tak tez zrobilam tym razem. Moja oferta byla najwyzsza. Byl komunikat, ze aukcja zakonczona. Ale nie dostalam maila, ze wygralam. Teraz sprawdzam i okazuje sie, ze aukcja nadal trwa. Tak jakby byla przedluzona o 24 h. Jestem wkurzona. Napisalam maila do wystawcy, ale moze Wam sie cos takiego przytrafilo? Byla jakas awaria? U mnie all dzialalo normalnie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 16:44   #2387
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Agawoo a dlaczego nie lubisz wcześniej z pracy wychodzić? powinnaś się chyba cieszyć? a właściwie to dlaczego wcześniej wychodzisz?
Paticzku, teraz dużo się u nas dzieje, i ja czuję się niedoinformowana Mamy rano szkolenie z systemu, potem ja idę do domu, nie mam kiedy poćwiczyć Dużo mi umyka.
A do domu wychodzę, żeby teściowa nie musiała jeździć do Amelki (przy tej ospie bałam się, żeby czegoś jej nie przywlekła - tzn. jakiejś choroby - bo inne wnuczki też chore a codziennie spotykają się z babcią) ...

Widać nam drugi ząbek

Stary 2012-11-15, 16:44   #2388
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

oliweczko jak się czujesz? Brzuch opadł Ci czy nie? ( mi w ciąży na tydz. przed porodem opadł tak, że pod cyckami miałam z 5 cm normalnego, płaskiego ciała ). I jak samopoczucie? O Tobie to już dziś myślałam dobrych kilka razy
Niewiem czy opadł? Z Julka też tego nie widziałam od ludzi się dowiedziałam że już tak nisko brzuszek.
A teraz niewiem-chyba tak, ale tak dokładnie żeby określić od kiedy mi opadł, to nie potrafię a w szpitalu pytają o takie rzeczy.
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dot. Wit D jak czesto dajecie? Codziennie czy co drugi dzien? I od czego zależy dawka ?
Julcia od urodzenia dostaje codziennie, a dzisiaj na szczepieniach doktor powiedziała, żeby do połowy lutego dawać, a potem zobaczymy-może raz w tygodniu tylko. To chyba zależy od wymiarów dziecka.
Cytat:
Oliweczka czy to dziś według snu powinnaś rodzić? jak tam?
Według snu-tak a tak w rzeczywistości, to NIC się nie dzieje

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ha ha ha ale ty sie nie dziw o to wygladalo tak:
wstalam o 5,30 poszlam zrobic test 5,35 wynik dwie kreski, jedna blada (ale tak mialam z Marysia tez).
GRATULACJE-jesteś piąta, tak?
A co do pogrubionego, to wróżę drugą córeczkę
I czemu nie ma jeszcze wieści po wizycie?
Cytat:
Ja jestem na etapie:"żeby dranie miały już po 7 lat ".
Moje drugie się jeszcze nie urodziło, a też już marzę o ,,dorosłych" dzieciaczkach-takich co najmniej 2 letnich
Cytat:
W szpitalu w którym rodziłam zmarła dziewczyna po porodzie na skutek krwotoku...
http://www.tvp.pl/lublin/aktualnosci...obiety/9097023
O matko! Takie rzeczy w dzisiejszych czasach, aż nie do wiary
Cytat:

Oliweczka jak tam, rodzisz czy nie rodzisz?
Nie

Witam.
Byłam dzisiaj z Jusią i mamą na szczepieniach-odra, świnka, różyczka- spłakała się jak zwykle bidulka na sam widok lekarki- bardzo się jej boi Waży 11300 i ma 81cm.
Kolejne szczepienie tym infarixem w styczniu.

Idziemy dzisiaj do koleżanki Julci

Miały być dzisiaj moje wyniki na paciorkowca i nie ma, a lekarz mówił, żebym napisała smsa z wynikiem i ewentualnie jak się odezwie, to żebym dzisiaj przyszła-bo jutro wyjeżdża o ile dobrze zrozumiałam-no i wyniku nie ma, to co zrobię

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 17:02   #2389
mamad1
Zadomowienie

Oliweczka miałam Ci właśnie pisać, bo wszyscy o tym opadniętym brzuchu gadają. Ja w ciąży z Patrykiem we czwartek byłam u lekarza. Wszystko było ok, bez żadnych oznak zbliżającego się porodu. Tego samego dnia widziałam się jeszcze z położną, która stwierdziła, że na pewno przenoszę, bo brzuch mam wysoko. A ja urodziłam w niedzielę (8 dni przed terminem) i to szybko
Stary 2012-11-15, 17:37   #2390
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

ela, ja też często czuję się ignorowana (kiedyś się nawet żaliłam na ten temat)
mam problem z małym, od jakiegoś czasu nie chce jesć obiadów, ale "zdrowe brzuszki" i chrupy kukurydziane je w każdej ilości, mleko tez bez problemów, jakiś jogurcik, generalnie wsio co mleczne, a obiadki, kanapki - jedzenie treściwe be, normalnie ryczy jak mu daję.. mam nadzieję że mu to minie
spoko, mój ma co jakiś czas taki okres, że obiady są bee, minie

Cytat:
Pieleszko mi pediatra mówiła, ze mozna kilka razy, bo różne rodzaje wirusa wywołują.

My tez bezwózkowi.

Spisałam Agaty słówka wyszło ponad 50
wow

Natka świetne ma oczęta

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Scio u nas pępek i przepraszam brzmią bardzo podobnie czasami nie odróżniam o co akurat cho

a ja własnie o Jasiu chcialam wam napisać ze przeszedł chyba jakiś skok tak skokowo bo zaczął własnie duzo mówić i juz nie zliczam bo on własnie próbuje powtarzać, ja zrozumiem, tatuś rozumie większośc a inni jak się troche podpowie najczęsciej nie mówi własnie pierwszych albo ostatnich liter, ale do tej pory miś był 'mi' a od przedwczoraj jest miś pić było ićć, przedwczoraj zaczął mowić przewrotnie samo pi, a wczoraj połaczył już pić.
no ale i tak hiitem hitów jest "do widzenia" mowi do wszystkich kogo nie spotka kto nie wychodzia w sklepie juz przy kasie czy jak widzi drzwi to krzyczy rozczula wszystkie panie najpierw było 'denia' 'dedenia' i ciągle cos sobie rozwijal ze teraz brzmi 'dowidedenia'
to mój jest w tyle tzn. wydaje mi się, że więcej rozumie i mozemy się dogadać, ale malutko mówi. Wszystko przed nami

Cytat:
Domek robi paluszkiem nunu, ale to stąd że ja mu mówię "nie wolno" i kiwam paluchem Teraz jak coś robi, czego wie że mu nie wolno to sam sobie macha palcem i mówi nu nu

U nas w dalszym ciągu mi to miś, a my to mysz (moich teściów pies wabi się mysz). Do widzenia jeszcze nie potrafi, za to wszystkim mówi pa

Domek potrafi m.in trzy-trzi, królik-kółik, pies- pes, kot-ot, pilot-ijot, klucze i ptaszek-koko, pepek-peciek, ciocia-tocia, mama, tata, baba, dada i na mojego tatę mówi bodio (bodzio), na teściową-oja (ula), adam, łyżka-koćku, papuga-papaja, audi-di, tak-kak, dam-dami lub dadam itd...
mój też tak sam sobie grozi

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ela super, że synek polubił zimowe buty, fajnie w nich wygląda..taki malutki a takie duże buty
no buty rozmiar 24
Stary 2012-11-15, 17:58   #2391
ela_86
Wtajemniczenie

ale mgła....
wklejam zdjęcie z dzisiejszego spaceru czapę udało się założyć
na tym zdjęciu jeszcze jest cały, niestety jak wróciliśmy do domu to wywalił się na klatce i uderzył czołem w kant ściany i ma wielkiego guza i siniora bidula moja...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0520.jpg (186,8 KB, 45 załadowań)
Stary 2012-11-15, 18:07   #2392
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
jest pecherzyk jest dzidzia
nie mialam czasu wczesniej, a napisze pozniej wiecej bo mam gosci. Jestem mega zadowolona 3 lub 4 tydzien

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 18:18   #2393
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam
nie mialam czasu wczesniej, a napisze pozniej wiecej bo mam gosci. Jestem mega zadowolona 3 lub 4 tydzien
Boże, Eveewe!!!!!:j upi:gratulacje :love :
Stary 2012-11-15, 19:14   #2394
Marina1
Zakorzenienie

Red face Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Witam
raz jeszcze - Graty!

Ela ale fajny A guz do wesela się zagoi!

Natka synek również uroczy. Kurcze, do kogo on podobny? A dom...marzenie
Stary 2012-11-15, 19:47   #2395
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Eve SUPER:jupi :

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-11-15, 19:57   #2396
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziewczyny wytlumaczycie mi jak to mozliwe?
Dzis konczyla sie jedna aukcja, w ktorej chcialam zalicytowac. Zawsze robie to chwile przed konce aukcji, tak tez zrobilam tym razem. Moja oferta byla najwyzsza. Byl komunikat, ze aukcja zakonczona. Ale nie dostalam maila, ze wygralam. Teraz sprawdzam i okazuje sie, ze aukcja nadal trwa. Tak jakby byla przedluzona o 24 h. Jestem wkurzona. Napisalam maila do wystawcy, ale moze Wam sie cos takiego przytrafilo? Byla jakas awaria? U mnie all dzialalo normalnie.
Aga ja tak miałam jak cos w allegro "krecili" i wtedy wszystkie aukcje jak o tej porze sie konczyly to przedłużali o 24 godz.Na pewno nie jest to wina wystawiającego tylko allegro.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-15 o 19:59
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:13   #2397
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Mam pytanie- czy szczepicie przeciwko ospie wietrznej? To nie gwarantuje że dziecko na nią nie zachoruje, prawda?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-11-15, 20:25   #2398
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mam pytanie- czy szczepicie przeciwko ospie wietrznej? To nie gwarantuje że dziecko na nią nie zachoruje, prawda?
Nas to już nie dotyczy, ale cały czas się zastanawiam, co bym zrobiła, jakby Melka teraz nie miała tej ospy, i nie wiem sama czy bym szczepiła czy nie .. Skoro nie gwarantuje, że się nie zachoruje? Ale z drugiej strony dzięki tej szczepionce choroba ma podobno łagodniejszy przebieg ...

Stary 2012-11-15, 20:26   #2399
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cześć

1)Tymek kocha klucze, też tak macie? Wyciąga z szafek, zamków itp i wpasowuje z powrotem. I nauczył się nowego słowa KAKA, czyli kaczka Gorzej, że dziś na wrony w parku wołała kaka

2)Lada tydzień zacznie, przepowiadam Wam to
A mówiłaś lekarzowi, że się niepokoisz? Bo kiedyś pisałaś chyba, ze zamierzasz?
No tak dokładnie
U nas tez kluczowe szaleństwo
Ostatnio jechałem do pracy i strasznie coś mnie uwierało w stopie
Myślałam ze to kamyczki z placu zabaw
A to małe kluczyki od szafki

Na szczepieniu mówiłam lekarzowi ze Jaś nie chodzi
Ten pooglądał mu stópki
Spytał czy raczkuje, czy stoi itd
I stwierdził ze ma czas

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Hej
Napiszę tylko na szybko
Byłam rano na usg i mam podejrzenie pco.
Na jednym jajniku mam ponad 8 pęcherzyków
Lekarzowi sie to nie podoba.
Następne usg w 9dc.

Zdrowia dla wszystkich i ulgi w bólu dla ząbkujących dzieciaczków
współczuje ( dosłownie bo tez to dziadostwo mam)
Ale musisz sie upewnić robiąc badania hormonalne:
Lh i TsH
Ale pamiętaj ze PCO to nie wyrok
Tymbardziej ze już masz dziecko
W PCO ważny tez jest zdrowy tryb życia spore dieta i utrzymywanie prawidłowej masy ciała. ( z czym raczej Ty nie masz problemu bo zgrabniutka jak modelka jestes)
Trzymam kciuki

Cytat:
Najlbieńsze to mama potem maupa (małpa), i jak się ubieramy czapki, kurtki, buty, dużo nazw zwierząt: kotki, pies, kaka, fafa (zyrafa), soń (słoń), koń, krowa tao muu, baran to bee. I w sklepie najpierw piciu a potem bułki.
Zniekształca jeszcze bardzo. Nie potrafi za to powiedzieć "tak"
I dzisiejsza nowość to pipi - pępuszek

Współczuje. Ja mam pco.
no pięknie
Niezła zdolniacha

Cytat:
Scio u nas pępek i przepraszam brzmią bardzo podobnie czasami nie odróżniam o co akurat cho

a ja własnie o Jasiu chcialam wam napisać ze przeszedł chyba jakiś skok tak skokowo bo zaczął własnie duzo mówić i juz nie zliczam bo on własnie próbuje powtarzać, ja zrozumiem, tatuś rozumie większośc a inni jak się troche podpowie najczęsciej nie mówi własnie pierwszych albo ostatnich liter, ale do tej pory miś był 'mi' a od przedwczoraj jest miś pić było ićć, przedwczoraj zaczął mowić przewrotnie samo pi, a wczoraj połaczył już pić.
no ale i tak hiitem hitów jest "do widzenia" mowi do wszystkich kogo nie spotka kto nie wychodzia w sklepie juz przy kasie czy jak widzi drzwi to krzyczy rozczula wszystkie panie najpierw było 'denia' 'dedenia' i ciągle cos sobie rozwijal ze teraz brzmi 'dowidedenia'
kolejna gaduła
Dawaj jakaś fotkę Jasia
Cytat:
kupiłam mężowi prezent na urodziny
lece spać
A co takiego?

Prezenty,
Od nas bedą na pewno sanki
No i koniecznie jakieś bajeczki
( Brumciu głodna gąsienica jest u was tez hitem?)

Na liście dla innych mikolajow dopisalam Duplo
I bębenek, pianinko i kocyk laMillou

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-11-15 o 22:42 Powód: Lof maj ijpad
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:27   #2400
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Aga ja tak miałam jak cos w allegro "krecili" i wtedy wszystkie aukcje jak o tej porze sie konczyly to przedłużali o 24 godz.Na pewno nie jest to wina wystawiającego tylko allegro.
Nie wiem o co chodzi z przedłużaniem aukcji, ale chyba faktycznie był jakiś problem, bo dziś się zorientowałam że przelew puszczony przez PayU nie dotarł do sprzedającego, tylko wrócił do mnie ... Ja czekałam na śpiworek, a on na kasę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości