|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze nie zaopatrzyłam się w rogala (zrobię to po powrocie z wakacji, bo i tak go ze sobą nie wezmę) ale myślę, że to fajna sprawa, bo trochę wspiera ciało podczas snu. |
||
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
myślę że jeszcze mamy małe brzuszki żeby się tym przejmować. Później będize gorzej jak nas dzidzia będzie uciskać. Ale myślę że wtedy same się przestawimy dla wygody na lewą stronę
żebyśmy już nie narzekały na małe brzuszki http://demotywatory.pl/2873114/Uczucie-nie-do-opisania ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Ashysqua a ja właśnie znalazłam ostatnio dlaczego śpi się na lewym a nie prawym boku. Myślałam że wam to wkleiłam
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam Was
![]() przyszły zaproszenia na ślub są piękne pól dnia byłam u mojej przyjaciółki która ma miesięczną córkę, rany ile przy tej małej jest roboty nie wyobrażam sobie w tym wszystkim jeszcze się bawić w pranie pieluch dobrze, że są pampersy
|
|
#3064 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To juz bede troche spokojniejsza ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() 2)Nie strasz Poprosze o relacje z artykulu
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
||
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moja bratowa załatwiała juz położną i połozna mówiła własnie:
nie spać na plecach tylko NAJLEPIEJ NA lewym boku... niby można na prawym ale najlepszy przepływ jak na lewym ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- budzę sie na siusiu zjem i z powrotem nyny
|
#3066 | ||
|
Zakorzenienie
|
produkcja.ale dobrze płacą.. oby wyszło
![]() Cytat:
trzymam oczywiście ![]() Cytat:
![]() ja zjadłam tą ogórkową, bitki z zieniorkami... mniaaaaam ja budze się koł o4yej i jestem mega wyspana,ale muszę spać dalej,zmuszam się i klapa..jak obudzę sie o 8mej jestem nieprzytomna :< |
||
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
nie strasz
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- poszukam go, nie będę powtarzać co ale jakieś tam narządu sobie "gnieciemy" no i na lewym jest właśnie lepszy przepływ krwi tak jak napisała nuna |
|
|
|
#3068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze maluszkowi krzywdy tym nie zrobie
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
a co jeszcze ciekawego: nie powinno się brzucha masować i tak,,głaskać za dużo.
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszek jest coraz większy i możesz mieć trudności ze znalezieniem wygodnej pozycji do snu. To najlepszy czas, by zacząć przyzwyczajać się do spania na lewym boku z poduszką włożoną między nogi. Takie ułożenie ciała pozwoli na łatwiejszy przepływ krwi i sprawniejszą pracę nerek, bo nie będziesz uciskać żyły głównej dolnej przebiegającej za macicą po jej prawej stronie.
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- dlaczego nie można głaskać? |
|
|
|
#3071 |
|
Rozeznanie
|
Ja wiem ze piersi nie mozna masowac,ale nie wiem czy w calej ciazy czy tylko pod koniec ??
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
nie... jakoś lekarz nic nie mówi na ten temat, widocznie wszystko jest wporzo, do tego jeszcze nie ma o czym mówić, bo brzuszki mamy malusie ![]() już dziewczyny pisały, o co w tym wszystkim chodziło - więc teraz jeszcze naprawdę nie ma co się schizować. też mi się zdaje, że z dużym brzuchem będziemy automatycznie na boczek się wywracać, a jeśli nawet będzie to prawy, to żaden dramat - na porządnym materacu nie ma szans, żeby coś tam się pouciskało na tyle, żeby krew nie płynęła... to jest przy kręgosłupie, do materaca jeszcze daleko, mamy żebra itd... nic nam się nie zaciśnie
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam prawa nerke powiekszona,i ostatnio boli jak cholera :/ Dziekuje Kochana,to juz wiem o czy bede rozmawiac z polozna... Jak ja Was lovusiam
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-15 o 17:57 |
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
niby że macica się stawia i skurcze są...
|
#3076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hehehe, dziękuję
Cytat:
![]() słodkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() BĘDZIE DOBRZE ![]() Cytat:
osatnio miałam się Wam pochwalić, że nie musiałam wstać na siusi w nocy. Ale dzisiaj nadrobiłam i aż 3razy wstawałam ![]() ![]() zamawiałaś na allegro? pochwal się ![]() Trzymam mocnoooo
|
||||
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?biedna ja się boję,że w tym roku mnie dowali a bym nie zniosła.. dziiiiwne... |
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam teraz coś takiego "Przez pierwsze 20 tygodni, kiedy nogi dziecka są podkurczone przy tułowiu i ciężko je zmierzyć, długość mierzy się od głowy do pośladków.Po 20 tygodniach dziecko jest mierzone od głowy do stóp."
zaskoczyło mnie to
|
|
|
|
#3079 |
|
Wtajemniczenie
|
Axella, też tak często mam , że o np. 4 jestem wyspana, a jak się o 8 obudzę, to paaaadam. Ale za to rano na sygnale biegnę siku
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny a czy którąś z was boli tak bardzo nisko krzyż między kością ogonową a kręgosłupem prawie na koncu pośladek? bo mnie zaczął od paru dni dokuczać ten ból i nie wiem co to może byc czyzby ta macica tak się rozciągała i uciskała? |
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
przyznaję się do tego bólu- ale nie mam tak często, parę minut a czasmi sekund poboli i przestaje.
|
|
|
|
#3082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/8-rampersow-dla-sy...792752202.html kurcze opłaca się nawet za "kupo teraz". Ale już bym chciała wiedzieć co będę miała cudne http://allegro.pl/disney-tygrysek-ra...793717297.html hehe |
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
a my dzisiaj byliśmy u brata Tż i widziałam się z jego żoną moją "ulubienicą"... jejuuu... jaka ona jest wredna i zazdrosna..
Już kiedyś Wam się żaliłam na nią.. Dzisiaj na informacje, że będziemy mieli synka ona wyskoczyła z tekstem: "ojejjj.. to już pewne? szkoda... córeczka fajniejsza..." no i jak zwykle standardowo narzeka, że ona ma tak źle... że taka zapracowana.. że my to mamy dobrze. Dodam,że ona ma swoją pracownię dentystyczną, kupę kasy, przychodzi do niej sprzątaczka i pani do prasowania, dziećmi opiekują się jej rodzice, gotują za nią codziennie... a ta tylko narzeka i nam zazdrości wszystkiego... |
|
|
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrócił TŻ z pracy! Idę wycałować tego brodacza
Pa, pa! Trzymajcie się i nie dajcie się bólom
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
to było wredne
o matko i na co ona narzeka? |
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki maluszek na początku szybko rośnie więc nie ma co wydawać fortuny na same nowe ciuszki ![]() http://allegro.pl/0-3-6-zimowa-wypra...783589215.html |
|
|
|
|
#3088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cierpię strasznie, jak odwiedzamy teściów - szczególnie zimą... tam palą wszystkim! starymi oponami, najtańszym węglem........ mam wiecznie czarny nos! normalnie czarne smarki, bleee![]() Cytat:
nie widziałaś, jak lekarz rysował do pomiaru linię od czubka głowy do końca dupci? długość ciemieniowo-ogonowa czy jakoś tak...Cytat:
|
|
#3089 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do demota to dziwię się, że ona się nie przewraca Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Coś mnie dziś głowa boli i boli, poszłam się położyć i zasnęłam na bite 3 godziny |
||||||
|
|
|
#3090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam masakryczne, kiedyś tu już opisywalam, z najnowszych wczoaj mi się śniło, że jakiś facet chcial mnie zgwałcic jak wracalam do domu. i juz sie zabierał a ja krzyczałam pomocy i nikt nie przychodził i prosiłam go zeby mi nic nie robił bo jestem w ciazy... Cytat:
Kurcze kupilam sobie dzisiaj melona i zjadłam już połowę, a ważył 2,5 kg.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-11-15 o 19:05 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

myśle o tym caly czas ale do jutra to przetrawie.
mimo ze na zwolnieniu jest zaznaczone ze ciążowe beznadzieja tylko żeby było więcej papierków 

nie wyobrażam sobie w tym wszystkim jeszcze się bawić w pranie pieluch 
Poprosze o relacje z artykulu
trzymam oczywiście
było to idealnie to czego potrzebowałam 

Ale ma wielkiego siusiaka