|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
no, mi też się podobają. Ta kuchnia
Ja to bym chyba wszystko kupiła, jakbym tylko mogła . Tablica, autka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2373 |
|
Zadomowienie
|
Eve gratulacje! Czekamy na wieści od lekarza
Chelsea głowa do góry. Jak za bardzo będziesz o tym myśleć, to może być trudniej. Młodziutka jesteś, więc spokojnie tylko ![]() Brumek mówisz, że żona informatyka przez cały dzień nie miałą internetu? I jak się bez niego czułaś? Patik ja też nie lubię świąt (w dodatku mąż chce jechać do rodziny teściowej i zostac tam na Sylwestra, więc tym bardziej mnie to nie cieszy) Chyba za długo spałam (tylko dwie standardowe pobudki w nocy - toż to szok dla organizmu po ostatnich nocach ), bo jakaś niedorobiona dziś jestem... Młody śpi - jeden spacer już zaliczyliśmy, choć mgłą była.Ja już jakiś czas temu spisałam też "słowa" Patryka i wtedy było ich ponad 30, a teraz jest na pewno więcej. Od dwóch dni ulubione słowo to "bąk" Poza tym coraz częściej kłóci się i dyskutuje po swojemu - a ma z tego radochę, jak nie wiem co
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś pisał kiedyś, że tżt chory to przes.rane jednym słowem. Zgadzam się! mój w domu ( już od pon
) przeziębiony i śpi całe dnie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2375 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() A dla Agatki wielkie brawa, jestem pod wrażeniem, jak dużo mówi! ![]() ![]() klask i:Natka, Wasze obydwa domki piękne!! PS. Za dwa tyg kończę badanie, a mąż będzie miał wolną chatę bo koledzy jadą na poligon planuję odwiedzić Gliwice ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miś został szybko przechrzczony na Tolę Ale urosła już bardzo, wielgachna się zrobiła, tylko psoci dalej okropnie, mam nadzieję że jej to minie niedługo. A u lekarza..ciśnienie bez zmian, waga odrobinkę drgnęła, wyniki wszystkie w normie, bez zmian, nuuuuda...aż miło
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Aania to tylko korzystać z wolnej chaty
![]() Gratuluję udanej wizyty! Wielkie brawa za otwarcie przewodu (dobrze pamiętam?)
|
|
|
|
#2377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem już w domku
Ale źle mi z tym, że tak wcześnie z pracy wychodzę Cytat:
dla męża Pierwsza na pewno będzie cudowna Ale to chyba jeszcze nie w tym roku? Cytat:
Cytat:
![]() Co kupilaś?
|
|
|
#2378 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wow! Cytat:
Cytat:
Antos tez przytula placzacych, jak np. dziewczyny sie pokloca i ktoras placze, to on podchodzi i sie przytula. Albo jak mnie zbije, to udaje, ze placze i tez do mnie podchodzi. Slodki wtedy jest. Aniu to super, ze ciaza ksiazkowa. Natka swietny dom i Domek! Chelsea kochana na luzie podejdz na razie do staranek. Na pewno sie uda. U mnie kolejne ciaze tez szybciej bylo znac. A ja wczoraj w koncu zrealizowalam te swoje punkty z pracy, o ktorych Wam pisalam. Prezenty dla dzieci moich i w rodzinie pokupowane. o przepraszam, nic nie mam dla Antka, bo tego, co chcialam, nie bylo, a to, co bylo, bylo juz za drogie jak na moj budzet. Zaraz lukne na gazetke biedronkowa, moze tam cos bedzie... |
|||
|
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękujemy, coraz lepiej chyba Tzn. kropeczki znikają powoli, Melka się już tak nie drapie (na szczęscie drapała się tylko po główce) ..Jutro albo w poniedziałek pójdę z nią do kontroli Za to dokuczają nam ząbki ... Na razie mamy tylko poł dolnej jedynki, reszta w drodze
|
|
|
#2380 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina o chorym Tż to ja pisałam (a potem się okazało, że ma anginę - do dzisiaj mi to wypomina
).Aaniu i właśnie taka powinna być ciąża - NUDNA Oliweczka jak tam, rodzisz czy nie rodzisz?
|
|
#2381 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Mąż już pojechał do pracy tak więc sama jestem z Julkiem. Dziś nam się wszystko rozlewa i leci z rąk,może to jakiś "znak" ![]() Wylałam na siebie całą szklankę soku z wodą przy obiedzie, wyglądałam jakbym sie posiusiała bo akurat w takie miejsce heh Cytat:
Przez przypadek w sumie trafiłam na ten monitoring, bo poszłam, żeby spytać czy mam brać jeszcze luteinę kolejne cykle, gin zrobił mi usg i powiedział, że monitoring obowiązkowo jak będziemy się starać o dziecko bo mam małe pęcherzyki, które nie dojrzewają. Zdecydowaliśmy się wcześniej więc przyszłam do niego i zaczął oglądać jajniki w 11dc, miałam potem przyjść w 13dc(wczoraj) no i od razu powiedział, że mu się jajniki nie podobają, naliczył ponad 8 pęcherzyków na jednym i stwierdził, że podejrzewa pco. Powiedział jeszcze że mamy się starać ale nie stresować, nie przejmować bo to blokada psychiczna i starania będą długo trwały. Także w sumie wyszło to trochę przypadkowo. Na szczęście to fajny lekarz, zawsze mówi, że przyjmie mnie nawet jak nie będzie miejsc w danym dniu, zawsze u niego w gabinecie siedzi z nim położna do której chodziłam na szkołę rodzenia, często spotykam ją w sklepie,taka naprawdę super babeczka, przy każdej wizycie mam dodatkowo robioną ocenę biocenozy pochwy i usg. Dodam, że chodzę na nfz. W przychodni wszyscy mnie znają bo całą ciążę tam chodziłam, pytają o Julka no i od domu mam blisko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Julek małomówny,chociaż ostatnio jak wyciągałam TŻ z łóżka to Julek przybiegł i woła "tata biegiem, biegiem" A tak to tylko mama, tata, baba, dada, raz na TV powiedział "wizi" no i po swojemu krzyczy i gada. Cytat:
Ja też nie cierpię świąt, te sztuczne uśmiechy, te dzielenie się opłatkiem na siłę, nie dla mnie. Nie cierpię obłudy. Jul był planowany- za 3 razem się udało, biorąc tylko wiesiołek, kwas foliowy, witaminy no i działając codziennie. Julek mi zawsze asystuje czy ma dobry dzień czy zły. ![]() Dziewczynki dziękuję wam za to, że tak mnie dopingujecie i trzymacie kciuki. Miejmy nadzieję, że podziałają ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Mam drobną budowę i to dlatego. Cytat:
Masz niefajnie z tym pco ![]() Cytat:
Patryk też gaduliński widzę. ![]() Cytat:
A Zuzia zdolna tak całe zdania mówiła szybko Aniu gratki i jak najnudniejszej ciąży Tobie i wszystkim ciężaróweczkom
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Zajefajna gazetka biedronki, tylko właśnie bez sensu że porozrzucane w czasie. Tablicę chcę mieć
![]() Jakiego mam lenia, gary w zlewie, obiad do połowy zrobiony, a ja przed kompem. Chyba się zarejestruję do lekarza pokażę się z moim otworem gębowym. Agawoo a dlaczego nie lubisz wcześniej z pracy wychodzić? powinnaś się chyba cieszyć? a właściwie to dlaczego wcześniej wychodzisz?
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Chelsi a Ty miałaś jakiegolwiek badania hormonów, czy diagnoza na podstawie usg jedynie?
Pkłóciłam się z teściem i jak zwykle wyszłam na sucz, bo ja jedyna potrafie powiedzieć, to co wszyscy na około myślą |
|
|
|
#2384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem, ze tarczyce mam zdrowa na pewno ja tez zawsze wychodze na sucz... ale tz nie lepszy, tez powie co mysli
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide na siłownie się wyładować. |
|
|
|
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wytlumaczycie mi jak to mozliwe?
Dzis konczyla sie jedna aukcja, w ktorej chcialam zalicytowac. Zawsze robie to chwile przed konce aukcji, tak tez zrobilam tym razem. Moja oferta byla najwyzsza. Byl komunikat, ze aukcja zakonczona. Ale nie dostalam maila, ze wygralam. Teraz sprawdzam i okazuje sie, ze aukcja nadal trwa. Tak jakby byla przedluzona o 24 h. Jestem wkurzona. Napisalam maila do wystawcy, ale moze Wam sie cos takiego przytrafilo? Byla jakas awaria? U mnie all dzialalo normalnie. |
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy rano szkolenie z systemu, potem ja idę do domu, nie mam kiedy poćwiczyć Dużo mi umyka. A do domu wychodzę, żeby teściowa nie musiała jeździć do Amelki (przy tej ospie bałam się, żeby czegoś jej nie przywlekła - tzn. jakiejś choroby - bo inne wnuczki też chore a codziennie spotykają się z babcią) ... Widać nam drugi ząbek
|
|
|
#2388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od ludzi się dowiedziałamA teraz niewiem-chyba tak Cytat:
Według snu-tak a tak w rzeczywistości, to NIC się nie dzieje![]() Cytat:
A co do pogrubionego, to wróżę drugą córeczkę I czemu nie ma jeszcze wieści po wizycie? Moje drugie się jeszcze nie urodziło, a też już marzę o ,,dorosłych" dzieciaczkach-takich co najmniej 2 letnich ![]() Cytat:
![]() Nie Witam. Byłam dzisiaj z Jusią i mamą na szczepieniach-odra, świnka, różyczka- spłakała się jak zwykle bidulka na sam widok lekarki- bardzo się jej boi ![]() Waży 11300 i ma 81cm. Kolejne szczepienie tym infarixem w styczniu. Idziemy dzisiaj do koleżanki Julci Miały być dzisiaj moje wyniki na paciorkowca i nie ma , a lekarz mówił, żebym napisała smsa z wynikiem i ewentualnie jak się odezwie, to żebym dzisiaj przyszła-bo jutro wyjeżdża o ile dobrze zrozumiałam-no i wyniku nie ma, to co zrobię
|
||||
|
|
|
#2389 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczka miałam Ci właśnie pisać, bo wszyscy o tym opadniętym brzuchu gadają. Ja w ciąży z Patrykiem we czwartek byłam u lekarza. Wszystko było ok, bez żadnych oznak zbliżającego się porodu. Tego samego dnia widziałam się jeszcze z położną, która stwierdziła, że na pewno przenoszę, bo brzuch mam wysoko. A ja urodziłam w niedzielę (8 dni przed terminem) i to szybko
|
|
|
|
#2390 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natka świetne ma oczęta ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
tzn. wydaje mi się, że więcej rozumie i mozemy się dogadać, ale malutko mówi. Wszystko przed nami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mgła....
wklejam zdjęcie z dzisiejszego spaceru czapę udało się założyć ![]() na tym zdjęciu jeszcze jest cały, niestety jak wróciliśmy do domu to wywalił się na klatce i uderzył czołem w kant ściany bidula moja...
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
jest pecherzyk jest dzidzia nie mialam czasu wczesniej, a napisze pozniej wiecej bo mam gosci. Jestem mega zadowolona 3 lub 4 tydzien
|
#2393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() raz jeszcze - Graty!Ela ale fajny A guz do wesela się zagoi! Natka synek również uroczy. Kurcze, do kogo on podobny? A dom...marzenie
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-15 o 19:59 |
|
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie- czy szczepicie przeciwko ospie wietrznej? To nie gwarantuje że dziecko na nią nie zachoruje, prawda?
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Nas to już nie dotyczy, ale cały czas się zastanawiam, co bym zrobiła, jakby Melka teraz nie miała tej ospy, i nie wiem sama czy bym szczepiła czy nie .. Skoro nie gwarantuje, że się nie zachoruje? Ale z drugiej strony dzięki tej szczepionce choroba ma podobno łagodniejszy przebieg ...
|
|
#2399 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Cytat:
U nas tez kluczowe szaleństwo Ostatnio jechałem do pracy i strasznie coś mnie uwierało w stopie Myślałam ze to kamyczki z placu zabaw A to małe kluczyki od szafki ![]() Na szczepieniu mówiłam lekarzowi ze Jaś nie chodzi Ten pooglądał mu stópki Spytał czy raczkuje, czy stoi itd I stwierdził ze ma czas Cytat:
Ale musisz sie upewnić robiąc badania hormonalne: Lh i TsH Ale pamiętaj ze PCO to nie wyrok Tymbardziej ze już masz dziecko W PCO ważny tez jest zdrowy tryb życia spore dieta i utrzymywanie prawidłowej masy ciała. ( z czym raczej Ty nie masz problemu bo zgrabniutka jak modelka jestes) Trzymam kciuki Cytat:
Niezła zdolniacha ![]() Cytat:
kolejna gadułaDawaj jakaś fotkę Jasia A co takiego? Prezenty, Od nas bedą na pewno sanki No i koniecznie jakieś bajeczki ( Brumciu głodna gąsienica jest u was tez hitem?) Na liście dla innych mikolajow dopisalam Duplo I bębenek, pianinko i kocyk laMillou
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-11-15 o 22:42 Powód: Lof maj ijpad |
||||
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

) przeziębiony i śpi całe dnie...

klask i:

).

, a lekarz mówił, żebym napisała smsa z wynikiem i ewentualnie jak się odezwie, to żebym dzisiaj przyszła-bo jutro wyjeżdża o ile dobrze zrozumiałam-no i wyniku nie ma, to co zrobię
bidula moja...