Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 18:09   #3361
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Oj, kurcze skąd takie to sie wzięło
Mój ogólnie leniwy w podnoszeniu główki leżąc na brzuszku

Niegrzeczna super że z bioderkami oki

Afternoon, Filipek ma fajny kombinezonik
Iwoncia spodziewałam się rehabilitacji bo widziałam jak tę główkę przekrzywia ale termin za 3,5miesiąca to chyba kiepski żart
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 18:23   #3362
gda
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A'propo przewijania i podkładów - od jutra w Rossmannie podkłady do przewijania w promocji po 9,99 za 10 szt. Nie wiem jak Wy, ale ja robię zapas
Eee ja tu robię zapasy za 7,70 zł

http://allegro.pl/podklad-podklady-d...702192830.html

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
biedna POlusia!!!

dziewczyny czy wy idziecie drugi raz na usg bioderek? u nas wszystko wyszlo ok, ale jak bylam na szczepieniu ostatnio to pediatra mowila ze warto jeszcze raz zrobic tak w 3 miesiacu.
My mamy przyjść około 6 miesiąca.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 18:23   #3363
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Iwoncia spodziewałam się rehabilitacji bo widziałam jak tę główkę przekrzywia ale termin za 3,5miesiąca to chyba kiepski żart
No tak, termin to jakaś paranoja
To trza w mare szybko rehabilitować a nie czekać tyle czasu. Powariowali chyba, eh.
Oby udało Wam sie znaleźć coś wcześniej.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 18:29   #3364
afternoon
Rozeznanie

Marta , Filip we wtorek skończył 8 tygodni.

Dziękujemy za komplementy, mamom naszych pięknych dziewcząt przypominamy, że Filipek póki co zajęty przez Majeczkę od anesh

Katee no chyba przyszedł skok do naszych mąluchów, oni z jednego dnia, a Filip dziś jest nie do wytrzymania - marudzi, spokój jest tylko na rękach, ale ileż można

Fiolusiek, no stopy ma konkretne

Gda my też lecimy na podkładach Panda

Ja dzisiaj ogólnie jakaś rozbita jestem, mały marudzi, mnie głowa boli, cały czas czuję też ból jak na okres, ale na bólu się kończy póki co.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 18:47   #3365
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Dziołszki, jaki kolor oczek mają Wasze szkraby?
Mój ma ciemno niebieskie i tak sie zastanawiam czy mu zostaną takie czy nie
Mogłyby zostać
MojaMała ma też ciemnonieboeskie prawie granatowe. Ciekawe kiedy sie oczka jej zmienia czy po 3, czy po 6 mc. Sroki za literowki ale mam ale z tel was podczytuje

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 18:57   #3366
kaczuszka69
potworkowa

nie lubię być sama w domu cały dzień z młodą.

moja ma niezidentyfikowany kolor oczu zawsze chciałam mieć niebieskookie dziecko, ale Oliwce przebijają w brąz i szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie żeby miała inny kolor oczu niż brązowe i do tego w zestawie ma długie gęste rzęsy po tatusiu

jeśli chodzi o herbatki to każde dziecko jest inne i każdemu coś innego podpasuje u nas ta ułatwiająca trawienie to niestety pic na wodę, kolki i zaparcia odpukać skończyły się po rumiankowej

ja też mam nadżerkę. ale co się dziwić, jak rodziłam 5 minut mam przyjść na cytologię po pół roku od porodu, chyba że pojawiłyby się jakieś krwawienia, to wcześniej.

terminy do lekarzy to jakaś pomyłka najgorsze jest to, że prywatnie też zaczynają się robić wielkie kolejki, jak na nfz trzeba miesiącami czekać

muszę opatentować chyba smoczek z gumkami albo jakimiś zaczepami na uszy, żeby nie wypadał, bo jak wypadnie to ryk

chciałam ściągnąć tapatalka, ale nie mam karty debetowej, więc nie założę sobie portfela w google

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 19:38   #3367
Iwoncia81
Zakorzenienie

Kaczuszka na mailu jest tapatalk bo go tam wgrałam
Stary 2012-11-15, 19:40   #3368
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Kaczuszka na mailu jest tapatalk bo go tam wgrałam
nie mam dostępu do maila a ten tapatalk jest na androida?

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-15, 19:49   #3369
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

to i tak masz dobrze,mój nie śpi wcale,jedynie podczas spaceru.
No właśnie mój od paru dni to samo... śpi tylko na spacerze.

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Katee no chyba przyszedł skok do naszych mąluchów, oni z jednego dnia, a Filip dziś jest nie do wytrzymania - marudzi, spokój jest tylko na rękach, ale ileż można
Tymon też dzisiaj testuje moją wytrzymałośc. Ale nie... jak go zabawiałam to parę minut w leżaczku posiedział.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 19:57   #3370
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Jeszcze Ci nie udostępniły te baby???

Tak, na androida
Stary 2012-11-15, 19:59   #3371
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Jeszcze Ci nie udostępniły te baby???

Tak, na androida
nie upominam się

by sie przydał bo tż powiedział, że on mi swojej karty na tapatalka nie udostępni

Mysza

-15kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 20:20   #3372
monarika
Wtajemniczenie

Cześć!

Uff w końcu usnęła...
My dzisiaj we dwie się dorabiałyśmy w domu bo mąż po nocce odsypiał

Widzę, że stosunek przerywany rządzi u nas też zdawał egzamin ładnych kilka lat a w ciążę zaszłam jak zaczęliśmy się starać ...

Ale teraz nie ma mowy o stosunku przerywanym bo jestem przerażona, że nie zadziała

Cytat:
biedna POlusia!!!

dziewczyny czy wy idziecie drugi raz na usg bioderek? u nas wszystko wyszlo ok, ale jak bylam na szczepieniu ostatnio to pediatra mowila ze warto jeszcze raz zrobic tak w 3 miesiacu.
Idziemy... my tylko jak weszliśmy do gabinetu to lekarz nawet zanim obejrzał malutką od razu wyznaczył nam następną wizytę

Cytat:
Hejka!Się meldujemy po badaniach, usg głowy Hubusia ok, ale jest inne zmartwienie.Hubek dostał skierowanie na rehabilitację ponieważ przekręca głowę i wygina się w fasolkę.Byłam go zapisać to najbliższy termin 27luty!!!!
Muszę poszukać prywatnie.
A teraz idę nadrabiać...
To pewnie wzmożone napięcie mięśniowe nie?? Ja miałam schiza że Otylka też to ma bo wcześniaki bardzo często na to cierpią i też właśnie się tak wyginała do tyłu ale na szczęście jej przeszło i byliśmy ostatnio u neurologa na kontroli i wszystko ok

Cytat:
I jeszcze złośnika dzisiejszy Lecę nadrabiać dalej.
Przystojniak... ale on mi strasznie przypomina mojego kolegę ze studiów normalnie masakra a na zdjęciu wcześniej to Twój mąż?? Bo jeżeli tak to nie on

Cytat:
u nas też,mój brat zmarł na to mając 5lat...ale nie wiem,czy to dziedziczne.Jurka szczepiliśmy,Kube też będziemy
Dziedziczne raczej nie jest ale u mnie w rodzinie było tak, że mała zachorowała i nie wiedzieli od czego i zrobili badania całej rodzinie i okazało się, że chyba ciocia (nie pamiętam dokładnie) była nosicielem właśnie i
mała się od niej zaraziła a że często z tą rodzinką się spotykamy więc wolałam nie ryzykować
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:54   #3373
zielona1911
Zakorzenienie

martusia26
Biedna mała
u mnie na szczescie biodra sa ok ma wpisane 1B,ale mimo wszystko kontrola za 8tygodni i mam kłasc go na brzuchu z nogami jak u zabki i tez go tak nosic. Jak lekarz go badal to opierdział mu całą reke bo lezal bez pieluszki
Oskar mial znowu 2a,mialam go pieluchowac-to pieluchowalam ale tylko czasem a i tak sam od siebie sie naprawił

Ula probowalam pare smokow. najbardziej mu odpowiada lovi jak narazie.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:55   #3374
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
cudny! Zuzia będzie wyglądała jak mała księżniczka aniołeczek
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Nie było mnie dwa dni, bo mały stal się strasznie absorbujący, tym bardziej że dostał sporego katarku, byliśmy u pediatry, ale na szczęście nic poza nim się nie dzieje. Jak sobie radziłyście z katarkiem? Robiłyście jakieś inhalacje? ja zakupiłam inhalator właśnie i zamierzam robić, tylko nie do końca wiem co tam wlać do tego inhalatora.

A poza tym dziś kończymy równo miesiąc jak ten czas leci. Z tej okazji fota naszych słodkich nóżek

A i nasz Misiek waży 5,2 kg

Lecę Was nadrabiać, może się uda, bo mały w końcu po raz pierwszy zasnął..
uwielbiam te Twoje zdjęcia
gdybyś tylko mieszkała niedaleko już bym się zapisywała na kurs i sesję do Ciebie
jak robisz, że tło masz takie rozmyte? ustawiasz przesłoną, czy obróbka w jakimś programie?
Cytat:
Zazdroszczę

Współczuję My jak przymierzaliśmy się do kupna mieszkania to oglądaliśmy kilka takich na 3-4 piętrze bez windy. W końcu udało się kupic na parterze. I chociaż to też nie jest do końca komfortowe, bo cały czas ktoś chodzi po korytarzu, skrzynki na listy słychac itp to jednak z wózkiem jest łatwiej.

Chciałam zacząć prać ubranka Alicji w normalnym proszku i go po trochu dodawać do dzidziusia, ale nic z tego... Taka skóra na tułowiu i nóżkach zrobiła się jej chropowata. Wracam do dzieciowego proszku. Jakaś promocja anywhere? Ktoś wie?
w rossmanie od jutra ma być lovella w promocji
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
IWA
no to mieszkanie wzielismy ze zwgledu na tanie utrzymanie tzn.woda ciepla w czynszu-a nie na piecyk gazowy.Wczesniej jak wynajmowalismy inne placilismy 950zl za wynajem z czynszem +prad ok 130zl+woda 8zl za kubik wiec wychodzilo ok.80zl + gaz ok150zl.
teraz placimy 800zl za mieszkanie + prąd 50zl (prognoza,bedzie doplata jak fiks) i 95zl gaz (bedzie napewno zwrot bo rzadko gotuje).

Ale nasze przydzielone mieszkanie juz sie remontuje wiec za niedlugo tez bedziemy mieszkac na wysokim parterze

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

A co do proszku to kupilam vizir do bialego,niby taki super proszek.. maly obkupkał sie po pachy i ubranko bylo brudne. Szklanka tego proszku do pralki-nie pomogła.Wiec bylo drugie podejscie i 2 szklanki tez nie pomogly. wiec niewiem co oni ten proszek zachwalaja
kupilam teraz E 7kg za 27zl . jak nie widac roznicy to po co przeplacac

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Za mnei tez trzymajcie kciuki.bioderka dzis o 17.10..
moje dziecie dzis caly dzien spi wiec chaupa lśni jak nigdy
Jutro chyba ugotuje pieczarkową.Jeszcze pieczarek nie probowalam i niewiem jak maly to zniesie
i jak bioderka?
Cytat:
mam podobnie i też sie nad nosidłem zastanawiam juz dłuuugo

jakie maleńkie stópki
zawsze jak małego przewijam czy kąpie to te stópki musze wycałować
ja też!
Cytat:
A tu minka z serii:
"puściłem bączka i nasłuchuje skąd wylatuje"
Serio tak było
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj chciałam się pobawić i zdjęcia porobić. Nagrzałam, rozebrałam małego, a ten tak się rozdarł, że nic z tego nie wyszło. Ubrałam go więc i raptem kilka mi się udało zrobić - głównie śpi

Lewek śliczne - chciałam podobne (tak piękne to w życiu mi nie wyjdzie), ale model się zdenerwował. Może innym razem.
na pewno innym razem sie uda
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Tak mi powiedział ortopeda, no i te nosidła Tula i te drugie to dobre są bo bioderka w dobrej pozycji.

Zobaczcie jakie fajne rzeczy będą w Biedrze:
http://fanbiedronki.pl/gazetka/2012.11.19.prezenty
Zostawię tam majątek, bo dla Matiego i Pauli upatrzyłam kilka rzeczy.
super, ze podlinkowałaś.
zaraz zabieram sie za oglądanie

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:59   #3375
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
heh no ja też nie mam dostępu

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 21:14   #3376
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
nie no ja też zaprałam właśnie, namoczyłam w vanishu no i potem w proszku i została plama żółta

ja też na przwijaku mam podkład na szczęście, ale nie zawijałam, bo nigdy tak nie strzeliła jeszczekiedyś musi być ten pierwszy raz
ja na świeżo namaczam w zimnej wodzie i delikatnie spieram. Później nacieram szarym mydłem (albo zwykłym) i zostawiam na pół godziny albo dłużej jak zapomnę. I jeśli mam w planach pranie, to wrzucam z resztą maluszkowych rzeczy a jak nie, to jeszcze raz zapieram i suszę a później do kolejnego prania dorzucam.

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za bioderka. my byliśmy wczoraj i niestety lewe biodro ma płaską panewkę czy coś takiego i musimy zakupić szelki ortopedyczne.biedne to moje dziecię. jak nie kroplówki to anemia a teraz jeszcze bioderka. wczoraj miałam mega doła przez to.
biedactwo

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
u nas to samo. a Twoja Zuzia ulewa czesto?nam pediatra powiedział ze to przez ulewanie - zalegajacy pokarm w drogach nosowych siedzi. nieraz w nocy jest strasznie bo mała spać przez to chrumkanie nie może, a my psikamy i odciągamy co chwilę.
bardzo rzadko ulewa. ale skoro to może być od pokarmu zalegajacego w drogach nosowych, to może i miałoby sens. Bo w nocy bardzo rzadko biorę ją do odbicia. Bo najczęściej obie zasypiamy podczas karmienia
Cytat:
tak mamy kontrolę w połowie grudnia

Cytat:
Hejka!Się meldujemy po badaniach, usg głowy Hubusia ok, ale jest inne zmartwienie.Hubek dostał skierowanie na rehabilitację ponieważ przekręca głowę i wygina się w fasolkę.Byłam go zapisać to najbliższy termin 27luty!!!!
A teraz idę nadrabiać...
to jakaś masakra z tym terminem! no co ja co, ale w niektórych przypadkach nie można czekać z leczeniem czy rehabilitacją. Najchętniej wszędzie chodziłabym prywatnie i wypisała się z nfz i wszystkich składek. Wtedy wiedzialabym za co faktycznie płacę.

Cytat:
Ja dzisiaj wysprzątałam całe mieszkanko,wszystko lśni,jestem z siebie bardzo dumna
zuch kobieta z Ciebie! I grzeczna dziś Zuzia chyba czuje, że mama jej tak piękny strój kupiła
Cytat:
niegrzeczna super, że z bioderkami wszystko gra
My idziemy na usg w poniedziałek.

Dzisiaj cały dzień zapełniony, popołudniu byliśmy na spacerku, Filip debiutował w nowym kombinezonie
elegancik

Cytat:
Kiedys był taki kawał,ale dokładnie nie pamiętam,chodziło o metody antykoncepcji i co z nich wynikłofacet przedstawiał swoje dzieci:Aldona z dziurawego kondona,Mietek z przeterminowanych tabletek i Wincenty zapóźno wyjęty

Cytat:
Ja dzisiaj ogólnie jakaś rozbita jestem, mały marudzi, mnie głowa boli, cały czas czuję też ból jak na okres, ale na bólu się kończy póki co.
mi jeszcze do tego w głowie się okropnie kręci. Nie wiem, czy to niewyspanie, czy zmęczenie całymi dniami spędzonymi z małą. Bo męża od rana do nocy nie ma. Dziś wrócił na obiad i potem po 21. Męczy mnie to ciągłe chodzenie do płaczącego dziecka, noszenie, przewijanie. Ze wszystkim jestem sama... nie tak to sobie wyobrażałam
Cytat:
muszę opatentować chyba smoczek z gumkami albo jakimiś zaczepami na uszy, żeby nie wypadał, bo jak wypadnie to ryk

chciałam ściągnąć tapatalka, ale nie mam karty debetowej, więc nie założę sobie portfela w google
taki smok też bym kupiła co prawda kciuk jest ukochany, ale czasami tak trudno nim trafić do buźkia wtedy jest złość

Zapraszam
Stary 2012-11-15, 21:15   #3377
zielona1911
Zakorzenienie

maggie
bioderka wporzadku.Tylko ukladac w zabke czasem
teraz jeszcze tylko 20tego okulista
i 28 kolejne szczepienie. i mam nadzieje ze koniec lekarzy
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 21:52   #3378
maggie123
Zakorzenienie

przybita jestem... koleżanka mojej siostry zmarła po porodzie http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,356..._sledztwo.html
i tak sobie pomyślałam o wszystkich naszych dzielnych wizażowych kobietach (o Jednej szczególnie), które godzinami (i z narażeniem zdrowia i życia) rodziły naturalnie bo lekarzom się tak uwidziało. Straszne to...
jakie szczęście, że ja od razu odrzuciłam ten szpital, choć do niego wręcz rzut beretem mam.
i tak mi szkoda tego chłopczyka

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-11-15 o 21:56
Stary 2012-11-15, 21:59   #3379
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę

Współczuję My jak przymierzaliśmy się do kupna mieszkania to oglądaliśmy kilka takich na 3-4 piętrze bez windy. W końcu udało się kupic na parterze. I chociaż to też nie jest do końca komfortowe, bo cały czas ktoś chodzi po korytarzu, skrzynki na listy słychac itp to jednak z wózkiem jest łatwiej.

Chciałam zacząć prać ubranka Alicji w normalnym proszku i go po trochu dodawać do dzidziusia, ale nic z tego... Taka skóra na tułowiu i nóżkach zrobiła się jej chropowata. Wracam do dzieciowego proszku. Jakaś promocja anywhere? Ktoś wie?
W lidlu kilka dni temu była na lovellę 2,8 kg za 19,90 zł

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Lewek fantastyczne zdjęcie. Czemu takiej słabej jakości?
Słabej jakości? Wyostrzony główny element jak dla mnie

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Aaa bo trzeba skopiować do przeglądarki

http://www.decoraliki.pl/files/wklad...lory-do-wyboru)[2].jpg

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Ktoś mnie wyprzedził

Mi nadal nie działa.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 22:07   #3380
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
przybita jestem... koleżanka mojej siostry zmarła po porodzie http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,356..._sledztwo.html
i tak sobie pomyślałam o wszystkich naszych dzielnych wizażowych kobietach (o Jednej szczególnie), które godzinami (i z narażeniem zdrowia i życia) rodziły naturalnie bo lekarzom się tak uwidziało. Straszne to...
jakie szczęście, że ja od razu odrzuciłam ten szpital, choć do niego wręcz rzut beretem mam.
o matko aż się prawie popłakalam biedne dziecko...

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-15, 22:14   #3381
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
My mamy kontrol po 6tyg.akurat będzie miał równe 3mce.
Cały czas go szeroko pieluchuje i powiem Wam,że zauważyłam,ze szerzej te nóżki trzyma i tak nie lecą mu na bok jak leży na plecachale dziwnie mi go nosić,bo ma taki "gruby"tyłek przez to

Cytat:
A teraz idę nadrabiać...
Więc trzymam kciuki,by udało sie szybko coś znaleźć prywatnie.

Cytat:
Ja dzisiaj wysprzątałam całe mieszkanko,wszystko lśni,jestem z siebie bardzo dumna
Super zazdroszczę.Ja nie mam czasu i siły na to,ale chęci jakieś sąmoże kiedyś i wszystko się znajdzie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
My już po wizycie
Dziękuje dziewczyny za kciuki z bioderkami wszystko ok
kontrola za 2 miesiące
ulga jak nigdy
Ale wogóle bez akcji sie nie obyło - pełno ludzi w poczekalni a na drzwiach wyraźnie piszę ze dzieci na badanie bioderek bez kolejki no to pytam grzecznie żeby nie było czy moge teraz wejść - ale oczywiście były problemy ze strony ludzi starszych
"że oni też mieli małe dzieci "- co to za argument wogóle
ale lekarz zawołał nas od razu więc miny ich bezcenne

my idziemy własnie za 2 miesiące na kontrole

Zielona a jak bioderka Dominika?
Ciesze się,że nie musieliście czekać.Tak być powinno!i super,że bioderka OK

Cytat:
to jakaś masakra z tym terminem! no co ja co, ale w niektórych przypadkach nie można czekać z leczeniem czy rehabilitacją. Najchętniej wszędzie chodziłabym prywatnie i wypisała się z nfz i wszystkich składek. Wtedy wiedzialabym za co faktycznie płacę.
Dokładnie,też nieraz z mężem tym się bulwersujemy

katiem dziś za Twoją radą nad ranem położyłam Kubusia do spania na brzuszku i tak spaliśmy razem 2,5godz.
Teraz też chiałam go tak ułożyć,ale bardzo płakał i mi go było szkoda i od męza mi się dostało

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 22:14   #3382
weronika_91
Zakorzenienie

uffff i w końcu zamówiłam zaproszenia na chrzest

Cytat:
ojejku straszne biedny maluszek
a ja też miałam krwotok ... i tak się męczyli żeby go zatamować ... wrrrr nie chce o tym myśleć

Cytat:
A'propo przewijania i podkładów - od jutra w Rossmannie podkłady do przewijania w promocji po 9,99 za 10 szt. Nie wiem jak Wy, ale ja robię zapas
ooo dzięki za info

Cytat:
biedna POlusia!!!

u nas też było wszystko w porządku ale kazał przyjść jeszcze za 4 tygodnie więc pójdziemy

Cytat:
A teraz idę nadrabiać...
Biedny Hubcio ale skoro trzeba to załąawiaj te rehabilitacje... terminy faktycznie odległe :/

Cytat:
I jeszcze złośnika dzisiejszy Lecę nadrabiać dalej.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

wiem że już była mowa o zabawkach ale jakoś wtedy nie przywiązywałam do tego uwagi ... mama mnie się pytała jaką zabawkę ma małemu kupić na święta, a ja nie mam pojęcia ... myślałam o tym szczeniaczku uczniaczku ? co polecacie???? tak w rozsądnej cenie do 100 zł myślę żeby jej zbytnio nie naciągać

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-11-15 o 22:18
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 22:16   #3383
kaczuszka69
potworkowa

szczeniaczek jak najbardziej może być tylko w polskiej wersji, bo ta dwujęzyczna jest straszna moim zdaniem

Mysza

-15kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 22:27   #3384
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy za komplementy, mamom naszych pięknych dziewcząt przypominamy, że Filipek póki co zajęty przez Majeczkę od anesh
No właśnie!!!!
Mój zięć śliczniutki!!

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Majeczka ma dzisiaj 3 tygodnie!!!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 22:30   #3385
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
O matko!jak przeczytałam ten artykuł to aż mnie ciarki przeszły po całym ciele.Dziękuje Bogu,że przezyłam ten krwotok po porodzie.
Chyba dopiero teraz doceniłam to...Szkoda maleństwa,które zostało bez mamy.Mam łzy w oczach...
Magda daj znać jak ta sprawa się wyjaśni,współczuje,bo Ty pewnie też ją znałaś...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 22:34   #3386
maggie123
Zakorzenienie

wybaczcie, że taki post wrzuciłam, ale już od 2 dni o tym myślę i tak mnie to gryzie. taką gulę w gardle mam normalnie... nie znałam jej osobiście akurat, ale jednak koleżanka siostry. no takie rzeczy nie powinny w ogóle się dziać. a winnych pewnie nie będzie. teraz do mnie wracają te wszystkie sny, które miałam przed porodem... jak to dobrze, że my jesteśmy szczęśliwie po już...
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

wiem że już była mowa o zabawkach ale jakoś wtedy nie przywiązywałam do tego uwagi ... mama mnie się pytała jaką zabawkę ma małemu kupić na święta, a ja nie mam pojęcia ... myślałam o tym szczeniaczku uczniaczku ? co polecacie???? tak w rozsądnej cenie do 100 zł myślę żeby jej zbytnio nie naciągać
Zuzanka dostała na chrzcinach szczeniaczka uczniaczka. Polecam. z fp fajny jest jeszcze ten garnuszek na klocuszek. o czymś jeszcze myślałam, ale terazm i wyleciało z głowy

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-11-15 o 22:37
Stary 2012-11-16, 00:17   #3387
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Naszą antykoncepcją jest Alicja. Ostatnio późno zasypia, a ja już jestem wykończona albo po jej długim płaczu to ja nie mam humoru. Zresztą i tak mi się nie chce, a szkoda.
My wykorzystujemy czas nad ranem

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Na włosy zniszczone będzie dobry olej kokosowy możesz go kupić na Biochemii urody, Efavit kokosowy w zielarniach albo Vatkikę kokosową firmy Dabur A na przetłuszczające się włosy dobry olejek laurowy
Najlepsze będzie połączenie Vatiki i olejku laurowego
Aż sobie zapiszę

Cytat:
A teraz idę nadrabiać...
Jak wygląda w fasolkę???

Cytat:
A tu minka z serii:
"puściłem bączka i nasłuchuje skąd wylatuje"
Serio tak było

Cytat:
Ja wyprałam jakiś czas temu w normalnym proszku, ale Małą uczuliło. Jednak niedawno spróbowałąm jeszcze raz i było już si. Więc dokończe te proszki, co mam i przechodzę na nasz

Cytat:
Zuzanka dostała na chrzcinach szczeniaczka uczniaczka. Polecam. z fp fajny jest jeszcze ten garnuszek na klocuszek. o czymś jeszcze myślałam, ale terazm i wyleciało z głowy
Uczniaczka my mamy również i jeszcze.. pianinko.
Stary 2012-11-16, 05:54   #3388
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry

Fabianek dzisiaj kończy 4 tygodniejak to moje dzieciątko szybko rośnie
ostatnio zwrócił uwagę na gracjącą małpke w łóżeczkurozglądał sie za Nią. I jak sie z Nim rozmawia to sie uśmiechaale to chyba jeszcze za szybko na świadomy uśmiech??

Dzisiaj jedziemy do księdza w sprawie chrzcin i zaproszenia musze kupićgarniturek mamy po Gracjanku ale chyba musimy kupic nowy,bo Gracjanek miał ponad 2 miesiące no i ogólnie był większy,a Fabianek to mrówka mała taka i chyba w gajerku na 62 sie utopibo nadal nosi pampersy 1 i za duże są ciuszki na 56

łącze sie w bólu z kilkoma z Wasdzisiaj w toalecie na papierze była krewjuż drugi razco polecałyście na tą przypadłość??

A tak w ogóle jesteśmy po drugiej nocce bez męża i nie narzekamdajemy radeFabianek wstaje 3 razy na butlea Gracjanek raz na piciu

dalej walczymy o pokarm,dzisiaj kupie karmi. Wczoraj cały dzień mały był na samej piersi,ale w nocy musze dawac mu butle,bo cyc to za małoale ciesze sie,że w dzien moze miec piers
myslalam,ze bedziemu musieli przejsc calkiem na mm.
A teraz za to codziennie Fabianek robi piekna kupke odkad go dokarmiam mm

tylko od wczoraj Fabiś ma jakąś wysypke,taką czerwoną tylko na główce i na twarzytaka kaszke jakby czerwona i dzisiaj idziemy do pediatry.

Też mamy uczniaczkakupiliśmy Gracjankowi pod choinke rok temu
a w tym roku nie mam pomyslow na prezent,musze zobaczyc co bedzie w bezdonce

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-11-16 o 06:02
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 07:12   #3389
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
nie lubię być sama w domu cały dzień z młodą.

moja ma niezidentyfikowany kolor oczu zawsze chciałam mieć niebieskookie dziecko, ale Oliwce przebijają w brąz i szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie żeby miała inny kolor oczu niż brązowe i do tego w zestawie ma długie gęste rzęsy po tatusiu

jeśli chodzi o herbatki to każde dziecko jest inne i każdemu coś innego podpasuje u nas ta ułatwiająca trawienie to niestety pic na wodę, kolki i zaparcia odpukać skończyły się po rumiankowej

ja też mam nadżerkę. ale co się dziwić, jak rodziłam 5 minut mam przyjść na cytologię po pół roku od porodu, chyba że pojawiłyby się jakieś krwawienia, to wcześniej.

terminy do lekarzy to jakaś pomyłka najgorsze jest to, że prywatnie też zaczynają się robić wielkie kolejki, jak na nfz trzeba miesiącami czekać

Ja mam nadżerkę, po pierwszym porodzie, ponieważ mój lekarz wiedział, że będziemy chcieć mieć kolejne dziecko, to była kontrolowana łącznie z badaniami cytologicznymi. Teraz jak byłam w październiku u niego po tych przepisowych 6 tygodniach pobrał mi cytologie i czeka mnie wymrażanie za 2,5 miesiąca. Powiedział, że trzeba ją wygładzić bo nie jest duża ale dobrze by było ją zaleczyć.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 08:02   #3390
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Chwale sie moim 4-tygodniowym Fabiankiem

Ostatnie zdj jak moje dziecie próbowało usnąć w bujaczku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10298.jpg (75,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10315.jpg (58,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10345.jpg (73,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10332.jpg (56,3 KB, 49 załadowań)

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości