|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() pamiętam jak w szpitalu położna mówiła że tyjemy 9mcy i chudniemy też 9 a ja to teraz raczej przybieram - zwłaszcza na brzuchu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]()
![]() |
#753 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() za to ten za 200 zł też mi się rozwalił, fiszbiny wylazły bokiem ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Agata-brawa dla maćka ![]()
#755 |
Raczkowanie
|
witam
![]() Dzis noc duuuzo lepsza i bez nocnego karmienia ![]() Co do bodziakow z takich tanszych to polecam z tesco i pepco. W tym drugim czasami mozna naprawde fajne egzemplarze wyszukac, w jako jedynym sklepie znalazlam jednolite bardzo ciemnogranatowe i takie brazowe w kwiatki, bardzo klimatowe, troche jakby ludowy wzor. No i 100% bawełny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam!
Cytat:
![]() Ale lekarka powiedziała, że to nic nie szkodzi aby wcześniej zacząc. Dla dziewczyn karmiących melkiem Bebilon pepti - na razie nie zalecono nam jeśc zółtka! Za jakiś czas można spróbowac dac łyżeczkę i zobacvzyc reakcję ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
Z PEPCO rzeczywiście, musi się cos trafic. Z Carrefoura /Reala/Auchana - średnio mi podchodzą, ale czasem też coś się wynajdzie. Warto poszukac. Cenowo najbardziej przystępne. Za pajaca dałam raz 8,99 zl ![]()
![]() |
#757 | |||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no to ja mam wreszcie powód do radości. Moje są niewielkie (teraz się powiększyły i mają idealny rozmiar moim zdaniem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#759 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zadomowienie
|
W pepco też dużo kupowałam, ale tam raczej nie spotykam zapinanych przy szyjce, więc już nie kupuję, poza tym tam są raczej mniejsze rozmiary tzn niby piszą na body, że 9-12 miesięcy a jest to rozmiar max 74.
Częściej już kupuję w textil markecie, bo tam przynajmniej na zatrzaski się spotyka. |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Raczkowanie
|
Podajecie dzieciom suszone owoce? Jesli tak, to jak je przyrzadzacie? Najpierw namoczyc we wrzatku i potraktowac blenderem czy moze jakos inaczej? I jakie suszone owoce mozna dziecku podac po skonczonym 6 miesiacu? i na co zwracac uwage przy zakupie takich owocow?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Raczkowanie
|
Mój brzuch nadal wygląda na ciążowy. Ja mam dodatkowo problem, że na wysokości kości biodrowych jestem zupełnie płaska, a pare cm wyżej mam odstający brzuch - taka opona mi się zrobiła. W związku z tym chodze na codzień w gorsecie obciskającym, to przynajmniej tak nie widać tej różnicy w dole i górze brzucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawałam morele, ale kupiłam też rodzynki. Można śliwki suszone, jabłka, gruszki. W Rossmannie są z serii enerBIO, i takie kupiłam http://www.rossnet.pl/Produkty/Zdrowa-zywnosc,4486 Zwracaj uwagę żeby były niesiarkowane, bo dziecku dupę rozerwie ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Gdyby któraś potrzebowała, to w Rossmannie jest teraz niższa cena na 6-pak chusteczek Pampers. Zwykłe albo Sensitive, 26,99 zło za komplet, a z kartą Rossnę całą złotówkę taniej. ![]() ![]() Opłaca się, nawet na all w takiej cenie nie ma ![]()
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-11-16 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które mają x-landery (Gabi i millena (?)) czy używacie już spacerówki?
My swojego odsyłamy na gwarancji, bo niestety Adaś cały czas zjeżdża w nim w dół i moim zdaniem nie jest normalne, ze dziecko utrzymuje się w wózku wyłącznie podtrzymywane pasami w kroku! My kupiliśmy chusteczki Pampers jak były w Piotrze i Pawle w promocji za 21,99 bodajże też 6 sztuk, starczy mi chyba do końca używania pieluch. |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Wtajemniczenie
|
Dziołszysko wreszcie zasnęło...
![]() Nie wiem co się stało, ale dziś nie chciała wogóle zupy ![]() ![]() W końcu dałam mleko ![]() Panienka jedna...
#766 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
spadam na spacer. ale pospałyśmy dzisiaj ![]() a gdzie jest kism? ciągle świętuje pół roczku Kaja? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, w kwestii tortów bezowych... obczajcie ten:
http://www.kwestiasmaku.com/desery/b...a/przepis.html mąż ma za pare dni urodziny i myślę, co by tu zrobić pysznego ![]() a poza tym moje dziecko chyba zaczyna przezywac lęk separacyjny. jak jestem w zasiegu wzroku, jest super, turla się, probuje raczkować, gada i się cieszy, ale jak mnie chwilę dłużej nie ma, jest płacz... a kism się zaczytała w sapkowskim może? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj szaro, mgła wciaz sie utrzymuje, wiec nici ze spaceru.
Podałam Mai jabłko, wcinała jakby to jadła od zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Wtajemniczenie
|
No właśnie kism
![]() ![]() A gdzie się podziewa gabbii?? Pewnie spacerują.... Hop hooooppppp ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() W następnym mieszkaniu będę miec kuchnię połączoną z salonem, bo to mi ułatwi życie. Tort wygląda bolędnie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Wtajemniczenie
|
Tym razem widzę, to Ty o mnie pamiętasz
![]() Dziękujemy za wszystkie półroczkowe życzenia! ![]() Od nas też moc zdrowia i wszystkiego najnajnaj... dla Martusi i Szymonka! ![]() ![]() Jestem, Kochane! Czytam Was, nie Sapkowskiego ![]() Do tego mam zmartwienie z Kajem, zwymiotował mleko - Bebiko... Trzymam je już w domu na jakieś awaryjne moje wyjścia, jak nie dam rady odciągnąć. Wcześniej dostał je już ze 3 razy, między 60 a 90 ml wypijał. Teściowa chciała, żebyśmy ja i tż wyszli sobie we dwójkę, więc jak już się z Kajem pół dnia pobawiła, zapoznali się, to nakarmiła go na próbę butlą, wypił ze smakiem120 ml i jeszcze poprawiliśmy piersią, bo jakiś niezadowolony był. Potem był czas na marchewkę i za nic nie chciał jej wziąć do buzi, choć w poprzednie dni się na nią rzucał i w ogóle trochę nieswojo się zachowywał, aż wreszcie zwymiotował to mleko ![]() ![]() ![]() Pamiętam, że któraś dziewczynka u nas też wymiotowała po Bebiku. moniczka, czy to nie Twoja Hania przypadkiem? A jak nie, to kto to był i co było dalej? ![]() moniczka, jak napisałaś, że Hania nie chciała zupki, to od razu oczywiście pomyślałam, że może ma jakieś problemy brzuszkowe i dlatego nie chciała ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-11-16 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Hania nie miala nigdy Bebiko, może któres inne dzieciątko zwymiotowało, ale nie pamiętam czyje ![]() Pluła po bebilon pepti, ale już pięknie je. Kurczę może spróbuj jeszcze raz dac te melko, a jak b ędzie też pluł to wtedy zmienic na inne. Wiesz, że też tak pomyślałam, że może coś nie tak jest z tą zupką. Zresztą po raz pierwszyt w życiu robiłam królika, nigdy wcześniej nie gotowałam ani nie piekłam bo go nie lubię, ale dla Hani chciałam. I może coś nie tak jest ![]() Pogotuję to jeszcze trochę i jeszcze raz zblenduję - mocniej. Zobaczymy. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Wchodzę na stronę wizażu a tam na stronie startowej pojawia się reklama z.... Natalią Siwiec ![]() Zastanawiam się, kiedy wyskoczy mi z lodówki ![]()
![]() |
#773 |
Rozeznanie
|
Ja od początku podaję Bebiko (z małą przerwaą na Nan Pro HA) i jestem zadowolona. Maksiowi nic nie jest. Nasza pediatra mówiła, że jeszcze kilka lat temu najlepsze było mleko Bebilon, ale po ostatnio przeprowadzonych badaniach okazało się, że Bebilon i Bebiko są tak samo dobre. Cena jest niższa niż inne mleka, też na początku mnie to zastanawiało, ale już prawie pół roku je podaję i jest ok więc chyba nie jest jakieś dziadowskie ;P
myślę, że jeśli wcześniej było dobrze i Kaj nie zwracał to może poprostu miał jakiś gorszy dzień? Może nadmiar wrażeń albo coś innego? Spróbuj jeszcze raz podaj mm i zobaczysz jaka będzie reakcja.
#774 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Nie wiem kiedy nadrobię wszystko, co napisałyście przez te kilka dni. Wpadła, żeby się pochwalić ![]() Wargi Hani się rozkleiły!!! ![]() Wczoraj była radość o poranku ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o kity lub hity, to na poczekalni jest osobny wątek o tym ![]() Przeczytałam go w czasie ciąży od deski do deski, ale i tak nie uniknęłam wpadek. A to dlatego, że nie wszystko co jest dobre dla jednego, przypasuje drugiemu. Są ewidentne niewypały, które nikomu nie przypadną do gustu i absolutne hity, ale to naprawdę wyjątki. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#776 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Czyli wyjścia z Mężem nie było? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- a mąż w pracy dostanie paczke dla liwii na mikołaja,ma to być garnuszek klocuszek ucieszyłam sie bo fajna rzecz.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Ja Mai podawałam bebiko na noc tylko i nic jej nie było, moze to tylko jednorazowe było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawałam dziś kaszke jaglaną i mały nie chciał jeść, za to ja zjadłam ze smakiem;-) ktoś pisał, że smakuje jak otręby, a mi to ryż przypomina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Serio! ![]() Super, że synechia już mija ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.