|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
|
|||
| Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
|
1 | 1,59% |
| Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
|
33 | 52,38% |
| Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
|
1 | 1,59% |
| Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
|
0 | 0% |
| Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
|
3 | 4,76% |
| Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
|
0 | 0% |
| Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
|
23 | 36,51% |
| Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
|
0 | 0% |
| Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
|
2 | 3,17% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
i jak tu się opamiętać?pamiętam jak w szpitalu położna mówiła że tyjemy 9mcy i chudniemy też 9 a ja to teraz raczej przybieram - zwłaszcza na brzuchu
|
|
|
|
|
#752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
|
|
#753 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeden za 185 zł, drugi za ponad 200 zł, nie pamiętam już, bo w ciąży kupowałam jeszcze. Ale na 3ci i 4ty i któryś tam z kolei było mi już szkoda tyle kasy wydawać, więc kupiłam takie za 30-40 zł i juz ich nie mam :/ musiałam wywalić ![]() za to ten za 200 zł też mi się rozwalił, fiszbiny wylazły bokiem oddawałam do reklamacji i mam teraz funkiel nówkę nie śmiganą... ciekawe swoją drogą ile jeszcze będę karmic bo na te moje cycony jak dzwony to na prawdę cieżko znależć jakis fajny sexy stanik .... w ogóle... jakikolwiek stanik. Cytat:
i super! szybko minie !
|
||
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
dziewczyny od kiedy podawać liwce mleko 2?bo pisze powyżej 6mies a liwka skończyła 6mies piątego listopada.Muszę zakupić już na cały miesiąc i dlatego pytam pozdrawiam![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Agata-brawa dla maćka
|
#755 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() Dzis noc duuuzo lepsza i bez nocnego karmienia Idziemy do lekarza na kontrole.Co do bodziakow z takich tanszych to polecam z tesco i pepco. W tym drugim czasami mozna naprawde fajne egzemplarze wyszukac, w jako jedynym sklepie znalazlam jednolite bardzo ciemnogranatowe i takie brazowe w kwiatki, bardzo klimatowe, troche jakby ludowy wzor. No i 100% bawełny niektore niczym sie nie roznia od tych drogich z sieciowek, a koszt od 5 do 10 zl
|
|
|
|
#756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Cytat:
Ale lekarka powiedziała, że to nic nie szkodzi aby wcześniej zacząc. Dla dziewczyn karmiących melkiem Bebilon pepti - na razie nie zalecono nam jeśc zółtka! Za jakiś czas można spróbowac dac łyżeczkę i zobacvzyc reakcję ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
Z PEPCO rzeczywiście, musi się cos trafic. Z Carrefoura /Reala/Auchana - średnio mi podchodzą, ale czasem też coś się wynajdzie. Warto poszukac. Cenowo najbardziej przystępne. Za pajaca dałam raz 8,99 zl Aha - właśnie w tych 3 marketach są ciuszki tych samych producentów.
|
|
#757 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
no to ja mam wreszcie powód do radości. Moje są niewielkie (teraz się powiększyły i mają idealny rozmiar moim zdaniem ![]() ) i dzięki temu nie obwisły. Na wszelki wypadek przy każdym prysznicu robię bicze wodne zimno-gorące, pewnie spektakularnych efektów to nie daje, ale ogólnie jestem zadowolona![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak myślęCytat:
|
||
|
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
W pepco też dużo kupowałam, ale tam raczej nie spotykam zapinanych przy szyjce, więc już nie kupuję, poza tym tam są raczej mniejsze rozmiary tzn niby piszą na body, że 9-12 miesięcy a jest to rozmiar max 74.
Częściej już kupuję w textil markecie, bo tam przynajmniej na zatrzaski się spotyka. |
|
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
Podajecie dzieciom suszone owoce? Jesli tak, to jak je przyrzadzacie? Najpierw namoczyc we wrzatku i potraktowac blenderem czy moze jakos inaczej? I jakie suszone owoce mozna dziecku podac po skonczonym 6 miesiacu? i na co zwracac uwage przy zakupie takich owocow?
|
|
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
Mój brzuch nadal wygląda na ciążowy. Ja mam dodatkowo problem, że na wysokości kości biodrowych jestem zupełnie płaska, a pare cm wyżej mam odstający brzuch - taka opona mi się zrobiła. W związku z tym chodze na codzień w gorsecie obciskającym, to przynajmniej tak nie widać tej różnicy w dole i górze brzucha.
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawałam morele, ale kupiłam też rodzynki. Można śliwki suszone, jabłka, gruszki. W Rossmannie są z serii enerBIO, i takie kupiłam http://www.rossnet.pl/Produkty/Zdrowa-zywnosc,4486 Zwracaj uwagę żeby były niesiarkowane, bo dziecku dupę rozerwie ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Gdyby któraś potrzebowała, to w Rossmannie jest teraz niższa cena na 6-pak chusteczek Pampers. Zwykłe albo Sensitive, 26,99 zło za komplet, a z kartą Rossnę całą złotówkę taniej. ![]() Opłaca się, nawet na all w takiej cenie nie ma
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-11-16 o 11:18 |
|
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które mają x-landery (Gabi i millena (?)) czy używacie już spacerówki?
My swojego odsyłamy na gwarancji, bo niestety Adaś cały czas zjeżdża w nim w dół i moim zdaniem nie jest normalne, ze dziecko utrzymuje się w wózku wyłącznie podtrzymywane pasami w kroku! My kupiliśmy chusteczki Pampers jak były w Piotrze i Pawle w promocji za 21,99 bodajże też 6 sztuk, starczy mi chyba do końca używania pieluch. |
|
|
|
#765 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziołszysko wreszcie zasnęło...
![]() Nie wiem co się stało, ale dziś nie chciała wogóle zupy Najpierw dałam jej tą, co robiłam do 1:30 w nocy :pała: i taki wrzask był że hej, potem zrezygnowana dałam słoik - wrzask jeszcze wiekszy W końcu dałam mleko Panienka jedna...
|
|
#766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spadam na spacer. ale pospałyśmy dzisiaj ![]() a gdzie jest kism? ciągle świętuje pół roczku Kaja?
|
|
|
|
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, w kwestii tortów bezowych... obczajcie ten:
http://www.kwestiasmaku.com/desery/b...a/przepis.html mąż ma za pare dni urodziny i myślę, co by tu zrobić pysznego ![]() a poza tym moje dziecko chyba zaczyna przezywac lęk separacyjny. jak jestem w zasiegu wzroku, jest super, turla się, probuje raczkować, gada i się cieszy, ale jak mnie chwilę dłużej nie ma, jest płacz... a kism się zaczytała w sapkowskim może?
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj szaro, mgła wciaz sie utrzymuje, wiec nici ze spaceru.
Podałam Mai jabłko, wcinała jakby to jadła od zawsze Na poczatek pare łyzeczek dałam jej, moze popołudniu dam jej ponownie. Mamy od wczoraj krzesełko do karmienia wiec zaczynamy od dzisiaj regularna nauke jedzenia i rozszerzania diety.
|
|
|
|
#769 | |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie kism
gdzie jesteś? Nasza gaduła zamilkła ![]() A gdzie się podziewa gabbii?? Pewnie spacerują.... Hop hooooppppp ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
W następnym mieszkaniu będę miec kuchnię połączoną z salonem, bo to mi ułatwi życie. Tort wygląda bolędnie
|
|
#770 |
|
Wtajemniczenie
|
Tym razem widzę, to Ty o mnie pamiętasz
Dziękujemy za wszystkie półroczkowe życzenia! Od nas też moc zdrowia i wszystkiego najnajnaj... dla Martusi i Szymonka! Jestem, Kochane! Czytam Was, nie Sapkowskiego ale teściowa zrobiła nam niespodziankę, przyjechała z Anglii i była u nas dwa dni i jeszcze mój brat od wczoraj przez cały weekend jest.Do tego mam zmartwienie z Kajem, zwymiotował mleko - Bebiko... Trzymam je już w domu na jakieś awaryjne moje wyjścia, jak nie dam rady odciągnąć. Wcześniej dostał je już ze 3 razy, między 60 a 90 ml wypijał. Teściowa chciała, żebyśmy ja i tż wyszli sobie we dwójkę, więc jak już się z Kajem pół dnia pobawiła, zapoznali się, to nakarmiła go na próbę butlą, wypił ze smakiem120 ml i jeszcze poprawiliśmy piersią, bo jakiś niezadowolony był. Potem był czas na marchewkę i za nic nie chciał jej wziąć do buzi, choć w poprzednie dni się na nią rzucał i w ogóle trochę nieswojo się zachowywał, aż wreszcie zwymiotował to mleko I nie wiem, co robić Jakieś mleko chcę awaryjnie mieć, bo z odciąganiem różnie mam i w żłobku też pewnie będzie mm dostawał, tylko teraz kwesia jakie... Czy próbować jeszcze raz z tym Bebikiem (w końcu wypił je kilka razy i było dobrze, a teraz zwymiotował), czy od razu do śmieci z nim i kupić inne? Czy uważacie, że Bebiko jest tak samo dobre jak i inne mleka? Ciekawe, że jest tańsze od innych, a pozostałe są w mniej więcej porównywalnych cenach ![]() Pamiętam, że któraś dziewczynka u nas też wymiotowała po Bebiku. moniczka, czy to nie Twoja Hania przypadkiem? A jak nie, to kto to był i co było dalej? ![]() moniczka, jak napisałaś, że Hania nie chciała zupki, to od razu oczywiście pomyślałam, że może ma jakieś problemy brzuszkowe i dlatego nie chciała Takie maluszki nieraz zadziwiająco potrafią wyczuć instynktownie, co dla nich dobre.
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-11-16 o 15:32 |
|
|
|
#771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Hania nie miala nigdy Bebiko, może któres inne dzieciątko zwymiotowało, ale nie pamiętam czyje ![]() Pluła po bebilon pepti, ale już pięknie je. Kurczę może spróbuj jeszcze raz dac te melko, a jak b ędzie też pluł to wtedy zmienic na inne. Wiesz, że też tak pomyślałam, że może coś nie tak jest z tą zupką. Zresztą po raz pierwszyt w życiu robiłam królika, nigdy wcześniej nie gotowałam ani nie piekłam bo go nie lubię, ale dla Hani chciałam. I może coś nie tak jest ![]() Pogotuję to jeszcze trochę i jeszcze raz zblenduję - mocniej. Zobaczymy. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Wchodzę na stronę wizażu a tam na stronie startowej pojawia się reklama z.... Natalią Siwiec Zastanawiam się, kiedy wyskoczy mi z lodówki
|
|
#773 |
|
Rozeznanie
|
Ja od początku podaję Bebiko (z małą przerwaą na Nan Pro HA) i jestem zadowolona. Maksiowi nic nie jest. Nasza pediatra mówiła, że jeszcze kilka lat temu najlepsze było mleko Bebilon, ale po ostatnio przeprowadzonych badaniach okazało się, że Bebilon i Bebiko są tak samo dobre. Cena jest niższa niż inne mleka, też na początku mnie to zastanawiało, ale już prawie pół roku je podaję i jest ok więc chyba nie jest jakieś dziadowskie ;P
myślę, że jeśli wcześniej było dobrze i Kaj nie zwracał to może poprostu miał jakiś gorszy dzień? Może nadmiar wrażeń albo coś innego? Spróbuj jeszcze raz podaj mm i zobaczysz jaka będzie reakcja.
|
|
#774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Nie wiem kiedy nadrobię wszystko, co napisałyście przez te kilka dni. Wpadła, żeby się pochwalić ![]() Wargi Hani się rozkleiły!!! Wczoraj była radość o poranku Przy porannej toalecie zauważyłam, że ta błona na Hani pipuni jest tak bardzo cieniutka, że widać już przez nią dziurkę. Zaczęłam więc masować, a ta błona rozeszła się pod moimi palcami ![]() Jeśli chodzi o kity lub hity, to na poczekalni jest osobny wątek o tym Przeczytałam go w czasie ciąży od deski do deski, ale i tak nie uniknęłam wpadek. A to dlatego, że nie wszystko co jest dobre dla jednego, przypasuje drugiemu. Są ewidentne niewypały, które nikomu nie przypadną do gustu i absolutne hity, ale to naprawdę wyjątki. Cytat:
|
|
|
|
|
#775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
|
#776 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziwne to o tyle, że na spacery nie chodziłyśmy prawie 2 tygodnie, bo byłam chora i chciałam się "wyleżeć". Dzisiaj byłyśmy pierwszy raz na spacerze, po tak długiej przerwie. No jeszcze w niedzielę byliśmy, ale to całą czwórką ![]() Cytat:
Jak już się zdecydujesz, to daj znać, co zdecydowałaś się upiec Może zgapię ![]() Cytat:
Czyli wyjścia z Mężem nie było?
|
|||
|
|
|
#777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla hani i za twoją cierpliwość![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- a mąż w pracy dostanie paczke dla liwii na mikołaja,ma to być garnuszek klocuszek ucieszyłam sie bo fajna rzecz.
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Mai podawałam bebiko na noc tylko i nic jej nie było, moze to tylko jednorazowe było.
|
|
|
|
#779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawałam dziś kaszke jaglaną i mały nie chciał jeść, za to ja zjadłam ze smakiem;-) ktoś pisał, że smakuje jak otręby, a mi to ryż przypomina
|
|
|
|
|
#780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serio! ![]() Super, że synechia już mija
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

i jak tu się opamiętać?
Niestety Bobathem nie rehabilitują. Za miesiąc następna wizyta.

Najpierw dałam jej tą, co robiłam do 1:30 w nocy :pała: i taki wrzask był że hej, potem zrezygnowana dałam słoik - wrzask jeszcze wiekszy

gdzie jesteś? Nasza gaduła zamilkła
Jakieś mleko chcę awaryjnie mieć, bo z odciąganiem różnie mam i w żłobku też pewnie będzie mm dostawał, tylko teraz kwesia jakie... Czy próbować jeszcze raz z tym Bebikiem (w końcu wypił je kilka razy i było dobrze, a teraz zwymiotował), czy od razu do śmieci z nim i kupić inne? Czy uważacie, że Bebiko jest tak samo dobre jak i inne mleka? Ciekawe, że jest tańsze od innych, a pozostałe są w mniej więcej porównywalnych cenach 

Takie maluszki nieraz zadziwiająco potrafią wyczuć instynktownie, co dla nich dobre.