|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#74161 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
|
|
#74162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są takie dni, że bardzo w to wątpię![]() A co do rad to miałam dokładnie to samo i dalej mam Uwielbiam czytać włosowe historie, to prawie jak "rzuciłam palenie po 10 latach" albo "schudłam 20 kg zdrową dietą bez wyrzeczeń"
|
|
|
#74163 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=dorka_tw;37639795]Zabawne, też miałam taki moment jak zapuszczałam że te wywijające końce doprowadzały mnie do szału i przekonana byłam że to dlatego że są do ramion. Wręcz zażądałam od fryzjerki, żeby obcięła mnie tak żeby włosy były proste
![]() Miałam to samo!! Też błagałam fryzjerkę by zrobiła tak by sie nie wywijały..... czy to dlatego ,że mogę mieć falowane włosy?
|
|
|
|
#74164 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#74165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#74166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#74167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#74168 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Od razu wyrzucam wszystkie kłębki z mycia, nie roztkliwiam się, tak jest prościej. Mam nadzieję, że to się niedługo skończy. Już nawet wmówiłam sobie łysienie androgenowe po jednym z wpisów Anwen, ale oby to nie było to. Myślę, że lecą z całej głowy, a z tego co widzę, to pojedyncze już odrastają. Cytat:
Może skojarzysz po zdjęciach ![]() 1 - styczeń 2012 - przed CG 2 - luty 2012 3 - marzec 2012 4 - sierpień 2012 (sorry że w negliżu, ale gorąco było )Obecnego nie dodaję, bo ostatnio są w średniej formie Sama skróciłam końcówki (hmm, średnio mi to wyszło), jak wspomniałam dużo wypada, już się tak ładnie nie kręcą.Zrobiłam sobie dużą krzywdę zbyt dużym zakwaszeniem w laminowaniu żelatyną o czym jakiś czas temu pisałam (zamiast pół łyżeczki soku z cytryny dodałam 2 łyżeczki i nie poznałam moich włosów po spłukaniu Póki co nie skupiam się aż tak na skręcie, tylko na tym, by były w dobrej kondycji. Myślę, że jeszcze z pół roku, urosną i będzie różnica. Oby
Edytowane przez audiogirl Czas edycji: 2012-11-15 o 22:18 |
||
|
|
|
#74169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziękuję za nazwanie moich włosów z początku "trochę suche z efektem plaży"" Wpiszę się do dziennika regeneracji na pewnoZa to chciałam się pochwalić, że wymyśliłam po miesiącu prób mój osobisty sposób reanimacji (widocznie każdy musi sam do tego dość, bo żadne polecane metody się u mnie nie sprawdziły). A więc nakładam wieczorem na włosy Joannę b/s niebieską w ilości wcale-nie-tak-mało i zaplatam takiego luźnego grubego warkocza na czubku głowy, po czym podpinam go spinką na czubku. W takim oto stanie idę spać. Rano wstaję, rozplatam włosy, potrząsam głową i tyle To chyba mój największy sukces CG, bo do tej pory budziłam się jako strach na wróble.Cytat:
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-11-15 o 22:12 |
||
|
|
|
#74170 |
|
Rozeznanie
|
hej, piszę jeszcze raz bo na to nikt mi nie odpowiedział
Czytałam wczoraj blog Mysi i tam wyczytałam że jeżeli mam sztywne włosy ( a moje do miekkich nie należą) to nie należy stosować żółtka, oliwy. Czyli to mam całkiem odstawić? Proszę o odpowiedź bo na razie nic nie robię, ale lubie coś na moje włosiska tylko już nie wiem co
|
#74171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SLS, sprawdzona odzywka, moze jakis olej przed. I nie przesadzac, u mnie to dziala Bedzie git, juz jest przeciez fajnieCytat:
![]() Ja z polproduktow stosuje tylko keratyne ![]() Margitta, sliczne masz wlosy, naprawde nikt nie komplementowal, az nie wierze Masc dopochwowa Ja po czterech dniach mam cos takiego :
|
||
|
|
|
#74172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#74173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, więc nie warto ciąć, bo potem już co złe zapomniane, tylko włosów żal...
|
|
|
|
|
#74174 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W te wakacje ginekolog przepisała mi znowu Yasminelle na regulację hormonów, tzn torbieli na jajnikach (bez badań!!!). Yasminelle mi nie służyły, to dostałam jakąś nowość - Zoely (także bez badań!). Ponieważ cierpię na migreny z aurą, a nikt mi nigdy nie powiedział, że nie powinnam brać, nabawiłam się poważnych powikłań po tabletkach i sama buszujac po necie wpadłam na to, że nie powinnam ich brać. Poszłam do lekarki i usłyszałam, że pod żadnym pozorem nie mogę brać hormonów (które sama mi przepisała nie pytając o migreny, a ja nie wiedziałam, że nie wolno). Odstawiłam i po jakichś 3 tygodniach zaczęło się to nieszczęsne wypadanie. Nie pamiętam, żebym tak na to cierpiała poprzednio jak odstawiałam..No nic, muszę być dobrej myśli. Jutro może się rzucę na olejek Khadi przeciw wypadaniu, choć kosztuje majątek
|
|
|
|
|
#74175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też to przerabiałam |
|
|
|
|
#74176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#74177 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czytałam, ale nie wiem co odpowiedzieć to cicho siedzę, zeby nie było... bardzo ładne, wyglądasz jak jakas dama z dawnych czasów w tej ramie ![]() Cytat:
|
|
|
#74178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piękne historie |
|
|
|
|
#74179 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() no włąsnie ja w 4 dni mam 2 razy myte włosy Tinka cudnie jak zawsze - moze obetniesz ciutkę tak ze 20cm Misiulka by miała najdłuższe Margita mam nadzieję, ze nicku nie pokręciłam cudne włoski a kolor marzenie |
|
|
|
|
#74180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój ukochany wątek, przez który przypadkiem trafiłam w ogóle na wizaż
|
|
|
|
|
#74181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę, że u Ciebie pielęgnacja daje takie efekty, bo u mnie jest tak, że przez kilka dni ładnie zdefiniowany skręt, a potem znowu stóg siana, nawet nocne sucharki nie pomagają... w ogóle mam ostatnio jakiegoś doła wizualnego, mam wrażenie, że wyglądam na nieuczesaną, wypryszczoną, wygniecioną i z worami pod oczami... ile bym dała, żeby mieć czystą cerę i ułożone loki, nie takie 'ciągle w drodze do raju' ![]() zwłaszcza, że ostatnio nowa dziewczyna do pracy przyszła i koleżanka zaczęła jej opowiadać, ile ja czasu poświęcam włosom, bo cośtam na pielęgnację zeszło, a ja akurat z jakimś totalnym shitem na głowie... powoli tracę wiarę w tę całą zabawę. przepraszam, musiałam się wygadać
|
|
#74182 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() jest dobrze, nie myśl tak ! ostatnio polazłam do pracy z szitem rozczesanym stogiem siana i zebrałam komplementa ![]() człowieki to sie znają ![]() a u weta jak byłam padło pytanie, czy robiłam trwałą, bo tak mi sie same przeciez na bank nie kręcą ! I tu odwieczne pytanie Chatul - czy my mamy proste tylko pomagamy im czy jak? sumie nie kręcę ich, nie zawijam w smimaki czy inne warkocze - same po ugniataiu sa takie, więc hcyba falowane, nie? |
|
|
|
|
#74183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym mieć tak ułożone, zadbane włosy... ![]() nie są, ale na końcówki dadzą radę
|
|
#74184 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#74185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Głowy do góry (dla przyklapniętych: włosy do góry) za 15 min jest nowy dzień
|
|
#74186 |
|
Wtajemniczenie
|
nosz kurczę
ja po 4 dniach też miewam coś bardzo podobnego (nawet kolorystycznie, tylko krótszego rozdają w nagrodę - moją chatkę ominęły... |
|
|
|
#74187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja rowniez probuje wszytskich metod reanimacji opisanych przez dziewczyny i zero efektow (
|
|
|
|
|
#74188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) (jakby co, to nie ja, ale było prawie tak ciekawie )
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-16 o 00:01 |
|
|
|
|
#74189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wyglądają super jak na 4 dzień ![]() Kupiłam maskę BingoSpa shea z pięcioma algami i jutro będzie wielkie testowanie nowych produktów. ![]() A tymczasem na włosach olej z pestek winogron i krem z biedronki na końce i długość.
|
|
#74190 |
|
Konto usunięte
|
Musze przyznać, że zdumiewacie mnie. To jest forum i jestem tu by uzyskać informacje i udzielić jakichś jeśli potrafię. Stosuję proste konkretne zdania i starannie opisuję dany problem, a rad dotyczących włosów udzielać nie potrafię, bo nie mam takiej "wiedzy". Obecny jest także element uprzejmości, układ postów jest czytelny i operuję życzliwym tonem, za udzielone PRZEJRZYŚCIE rady mam też w zwyczaju dziękować. To co napisała koleżanka zdecydowanie nie było przejrzyste i nie miało charakteru rady -to mi przyznacie. Nie mam również obowiązku czytania 20 wiadomości wstecz każdej osoby, która coś do mnie napisze, a forumowiczka której bronicie napisała to zdanie tak, że nakierowywało na tok myślenia prowadzący do wniosku, że cięcie było konieczne przez zniszczenie - to również mi przyznacie; mogła się bardziej wysilić i nie byłoby problemu.
Szkoda mi zwyczajnie energii życiowej na prowadzenie uczuciowych dywagacji, bo "komuśtam" cośtam się nie spodobało, więc jeśli czujecie się tym urażone (na forum ), trudno i nie rusza mnie to ani troche. Skoro forum budzi w Was tyle emocji to już Wasz problem (i to poważny), dla mnie to miejsce uzyskania potrzebnych infomacji. Uzyskuję je, ale dodatkowo również wiele zbędnych docinków.To mój ostatni post, nie pasuję do grona włosomaniaczek, i bardzo mnie to cieszy. Moje włosy mają się dobrze, dzisiaj nawet je wyprostowałam i nie spuszyły się na dworze. Będę kontynuować kurację olejkami, kupię suplement przeciw wypadaniu i nie będe nic zmieniać, bo nic dobrego z tego nie wychodzi.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

Oleje też jakby już nie działają. Przedstawiam moje falki po wycieniowaniu, jak widać na końcówkach jest ich dużo mniej niż było, ale za to wreszcie odstają porządnie od głowy, więc wyglądam dużo lepiej. I są znacznie lżejsze (wy też tak macie, że włosy wam ciążą, zwłaszcza po ciężkim dniu?). Ogólnie jestem zadowolona, tylko muszę znaleźć czas na te wszystkie zabiegi, które sprawiły, że miesiąc temu(!) miałam naprawdę włosy w idealnej kondycji
To chyba mój pierwszy komplement na Wizażu
Moje włosy jeszcze trzy miesiące temu były w stanie wołającym o pomstę do nieba, coś jakby piorun trafił w snopek siana

Od razu wyrzucam wszystkie kłębki z mycia, nie roztkliwiam się, tak jest prościej.
To chyba mój największy sukces CG, bo do tej pory budziłam się jako strach na wróble.
za ładne masz
:

w ogóle mam ostatnio jakiegoś doła wizualnego, mam wrażenie, że wyglądam na nieuczesaną, wypryszczoną, wygniecioną i z worami pod oczami... ile bym dała, żeby mieć czystą cerę i ułożone loki, nie takie 'ciągle w drodze do raju' 
rozdają w nagrodę - moją chatkę ominęły...
(jakby co, to nie ja, ale było prawie tak ciekawie
), trudno i nie rusza mnie to ani troche. Skoro forum budzi w Was tyle emocji to już Wasz problem (i to poważny), dla mnie to miejsce uzyskania potrzebnych infomacji. Uzyskuję je, ale dodatkowo również wiele zbędnych docinków.