|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- nie mam za bardzo na niego pomysłu. zazwyczaj po południu bardziej na słodkie mnie bierzę , oj słodka ze mnie dziewczyna, słodka..... pozdrawiam. piszkaj coś na pw.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy chociażby to. Napiszę na pewno niedługo!
|
|
|
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawiam przy okazji swój przewidywany na dzisiaj jadłospis. Może ktoś zerknie i oceni I: owsianka (3 łyżki płatków, łyżka musli, łyżka otrębów) z cynamonem, zdrowym błonnikiem, słonecznikiem, pestkami dyni i wiórkami kokosowymi + jabłko + herbata z cytryną; II: pół mniejszego grapefruita + banan + ok. 200 ml maślanki naturalnej; III: pół woreczka kaszy ryczanej + kostka z dorsza (na parze) + biedronkowe warzywa na patelnię (na parze); IV: tost z dwóch kromek chleba żytniego (ponoć 100%...) z żółtym serem, pomidorem, ogórkiem kiszonym, papryką, szczypiorkiem i zapewne ketchupem + marchewki do pochrupania; V: sałatka z pomidora, ogórków kiszonych, papryki i szczypiorku podana z połową opakowania serka wiejskiego. Do picia: woda, troszkę kawy, herbata zielona z grapefruitem, jakieś herbaty owocowe. |
|
|
|
|
#4955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Tak delikatnie. Sama jak robie nalesniki to daje minimalną ilość cukru tak do smaku A przygarnąć Cię mogę w każdej chwili o ile rodzice nie będa mieli nic przeciw Dobrze się składa bo sprzątać nie lubię I dziękuję za zerkniecie
|
|
#4956 |
|
Rozeznanie
|
U
:I : 2 kromki razowca z masłem i / 1 z żółtym serem , pomidorem, 2 z serem białym / jabłko W pociągu : 1/2 bułki suchej z dynią Na mieście : kasza gryczana , 4 rodzaje surówek , kotlet soczewicowy + kawałek kotleta sojowe od mamy na spróbowanie W pociągu : 1/2 bułki suchej z dynią Potem : cappucino Milki czekoladowe, pasek gorzkiej czekolady , chupa-chups bananowo - truskawkowo-czekoladowy ![]() Będzie : serek homo Kolacja :jajecznica z 2 jaj z pomidorkiem , marchewa Nie za dużo jak na moją ,, aktywność " ? Ruch : nic , bo od rana siedziałam w pociągu , teraz przyjechałam i mam lenia
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-11-16 o 15:16 |
|
|
|
#4957 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo 1, że ja bym więcej niż 5 łyżek w ogóle nie zmieściła, 2, że tamta wizażanka mówiła o 16 łyżeczkach, 3, że nawet taka ilość jak jej jest stanowczo za duża, będziesz mieć po tym megaproblemy jelitowe! Ludzie już trafiali do szpitala po spożyciu zbyt dużej ilości błonnika nieraz, ale skoro wolisz ignorować nasze uwagi, to nie ma sprawy, tylko po co w takim razie wstawiasz tu swoje jadłospisy?I "pszenne" pisze się przez sz, maćććć
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-11-16 o 16:26 |
||||
|
|
|
#4958 |
|
Raczkowanie
|
Moje R
![]() mały grzeszek rano półtorej krateczki czekolady mlecznej(niemieckiej)ŚNIADANIE wsianka(40 g płatków owsianych,3 włoskie orzechy,2 łyżeczki musu jabłkowego, zalane mlekiem) kawa parzona z mlekiem bez cukru.2ŚNIADANIE; kromka ciężkiego ciemnego chleba z ziarnami z białym serem, 2 plastry polędwicy drobiowej,kilka liści sałaty, ogórek, jabłko, zielona herbata. OBIAD; 0k 50 g makaronu pełnoziarnistego(świderki ugotowanego al dente) potem duszony z warzywami w paseczkach(marchew,seler, pieczarki,pietruszka,faso lka,kukurydza) na łyżeczce oleju rzepakowego wszystko zalane sosem zrobionym z maślanki i łyżeczki przecieru pomidorowego,( niecałe pól kubka maślanki z łyżeczką przecieru) Przekąska: figa suszona, kawa z mlekiem bez cukru. KOLACJA; serek wiejski, duży pomidor, trochę papryki żółtej, plasterek polędwicy drobiowej, zielona herbata. I jak ?? z góry dziekuję |
|
|
|
#4959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mega pozytywne naładowanie! ![]() Dzieki za info, dzisiaj juz byłam i zakupiłam Degustacja jutro bo dzisiaj juz po obiedzie ![]() Od razu dzisiejsze U I owsianko-orkiszanka na mleku sojowym gotowana z kakao naturalnym i podana z masłem orzechowym crunchy (tyle ze az wstyd ), granatem i konfiturą z płatkami róży + kawa parzonaII składana kanapka z 2 kromek orkiszowego ze słonecznikiem - z pesto rukolowym, wędzonym pstrągiem i rukolą, sok marchewkowy III domowe tortelloni z farszem z ricotty i grzybów leśnych z dodatkiem pieczonego czosnku ![]() własnie wpadły 2 paski lindt70% i ricore IV będzie pizza ze znajomymi i pewnie piwo ![]() do picia ponadto: woda, pokrzywa i zielona herbata |
|
|
|
|
#4960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze R:
I Owsianka na mleku z bananem, jabłkiem, cynamonem, łyżką wiejskiego i łyżeczką domowej róży II Domowa pomidorówka z całą marchewką w środku, symbolicznie zabielona śmietanką do kawy III Grillowany świeży pstrąg, pare ziemniaczków z koperkiem, sałatka warzywna na jogurcie (ogórki, zielona papryka, szczypiorek, cebulka) IV kanapka orkisza z serkiem naturalnym, mozarellą i pomidorem, reszta serka wiejskiego ze śniadania. Może coś małego jeszcze wpadnie na kolacje, ale zaraz wychodzę i raczej nie planuję nic jeść na mieście. Grzechy: brak Ruch: długi spacer, a6w do picia: zielona herbata |
|
|
|
#4962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie ma nic wspólnego z tym, że nie stosuje się do Waszych rad. Wręcz przeciwnie, codziennie wchodzę na tą stronę i czekam na dalsze rady i na prawdę poważnie je traktuje. O tym, że tak nie można, przeczytałam dopiero na następny dzień, gdy napisała tak jedna wizażanka. A co do "pszennych", to po prostu się pomyliłam, nie trzeba się od razu wściekać
|
|
|
#4964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4965 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dobrze się czułaś po tych otrębach? Bo aż nie mogę uwierzyć, ja po 4 łyżkach niegdyś byłam tak (nieprzyjemnie) zapchana, że przez pół dnia nie byłam w stanie potem nic jeść, o bólu żołądka nie wspominając, a Ty zjadłaś 4-krotnie więcej. W każdym razie nie polecam więcej niż 3 łyżek dziennie, już lepiej sobie "odbić" ten błonnik jedząc dużo warzyw (które są jego najcenniejszym źródłem)! Cytat:
Nie jest dużo, ale kiepsko jakościowo, tzn. podobają mi się tylko 3 główne posiłki, a wszystkie te przekąski- no niestety, nie bardzo Bułkę mogłaś zjeść z obkładem, a nie suchą, pieczywo powinno być raczej bazą do tego, co jest na nim, a nie główną treścią posiłku! No i sporo słodyczy dzisiaj...
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-11-16 o 18:59 |
||
|
|
|
#4966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze:
I. owsianka z otrębami, serkiem wiejskim, suszonymi daktylami, mandarynką i masłem orzechowym crunchy II. podwójna kanapka z ziarnami z pesto, szynką, pomidorami i sałatą lodową III. twarożek z wkrojonym kaki i posiekanymi migdałami IV. barszcz czerwony z makaronem, burakami i marchewką; udko kurczaka z zupy V. jajecznica z mlekiem, ziołami, suszonymi pomidorami w oleju i odrobiną sałaty do dekoracji I jak?
|
|
|
|
#4969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie zjadłam nawet do końca. Dziękuję za radę co do kolacji a co do błędów, będę już pamiętała
|
|
|
#4970 |
|
Raczkowanie
|
Dziś R
1. Owsianka z 2 łyżek płatków żytnich, 1 otrębów owsianych, z jogurtem naturalnym + dwa paski gorzkiej czekolady (część w owsiance, część solo ) + kawa z mlekiem2. Zestaw z North Fish - wielki filet z dorsza w panierce (podobno niecałe 300 kcal wg North Fish, ale nie chce mi się wierzyć, że tylko tyle...) + mnóstwo warzyw gotowanych (brokuły, kalafior, marchewka...) i trochę sałatki z ogórków kiszonych - mega porcja, bardzo się najadłam 3. Kawałek baklawy 55 min fitness abt 4. Serek wiejski 200g + dużo soku z pomidorów Byłam właściwie cały dzień poza domem. Edytowane przez eddin Czas edycji: 2012-11-16 o 22:27 |
|
|
|
#4971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A w ogóle, jak na moje dotychczasowe jedzenie to i tak robię postępy dzięki Wam ![]() Jeszcze parę miesięcy temu zamiast do North Fish poszłabym do Maca... lub Kfc. No i powoli chudnę... w sumie wystarcza, że się nie obżeram słodyczami i nie jem pizzy zapijanej piwem na imprezach. Rany, ale to brzmi
Edytowane przez eddin Czas edycji: 2012-11-17 o 13:07 |
|
|
|
|
#4974 |
|
Rozeznanie
|
UUUU:
I : buła z ziarnami dyni / 1 z masłem , 2pl. wędliny , pomidorem, sałatą , rzodkiewką , cebulą, 2 z serkiem kanapkowym , polędwicą , pomidorem , papryką , cebulą / jabłko, kubek ciepłego mleka 2% II : serek homo czekoladowy , duuuża marchewa, jabłko, III : 2 naleśniki nadziane sałatką gyros gruszka, kawa z z mlekiem IV : serek wiejski 200g, pomidor ,kromka razowca Ruch : 30 min spaceru , 2x 30min hula hop ujdzie ? ![]() Do ocenki
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-11-17 o 14:21 |
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze:
I: kaszka kukurydziana (z 3 łyżek) z cynamonem, odrobiną miodu, słonecznikiem i migdałami + jabłko + kawa zbożowa; II: marchewka + pomarańcza + ok. 200 ml maślanki naturalnej z łyżeczką otrębów pszennych; III: 6 dużych pierogów żytnich (z dodatkiem otrębów pszennych) z twarogiem; podane z maślanką naturalną, cynamonem i orzechami; IV: 2 kromki chleba żytniego z masłem, pomidorem, ogórkiem kiszonym, papryką i szczypiorkiem; V: tu nie wiem, bo idę na imprezę urodzinową TŻ. Do picia: woda, kawa, herbata zielona z grapefruitem i pewnie coś tam jeszcze na imprezce (ale nie alkoholowe )
|
|
|
|
#4976 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajszy jadłospis:
Śniadanie: 6 łyżek domowej granoli (płatki owsiane, orzechy włoskie, migdały, pestki słonecznika, dyni, siemie lniane, rodzynki, żurawina, suszone śliwki, mus jabłkowy, miód, cynamon), banan i pół jabłka, zalane kefirem Drugie śniadanie: jabłko Obiad: Jajecznica z 2 jaj z 4 pieczarkami i cebulką, posypana szczypiorkiem, podana z surowym pomidorem Podwieczorek: kakao i trzy kruche ciasteczka Kolacja: sałatka z brokułem (kilka różyczek), kaszą kuskus (3 łyżki), tuńczykiem (pół puszki), kukurydzą z puszki (3 łyżki) i pomidorem Bardzo proszę o ocenę. Obiad może nieudany, ale nie miałam zbytnio czasu i uwielbiam jajecznicę z pieczarkami. Drugie śniadanie może skromne, ale po tym pierwszym czuję się najedzona pół dnia.
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn |
|
|
|
#4977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
j.w.
|
|
#4978 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję
Wiem, że z tymi ciasteczkami to kiepsko, ale mama upiekła i musiałam chociaż spróbować, przynajmniej były małe Kakao było o obiżonej zawartości tłuszczu, na mleku 0%, z odrobiną słodzika. Niestety, kakao i gorzka czekolada to rzeczy, do których mamsłabość, no i te domowe wypieki - na szczęście mam je tylko w domu rodzinnym, sama nie piękę już nawet tych dietetycznych, bo łatwo mi stracić umiar. Ale postaram się wyeliminować także i to. Innych słodyczy na szczęście nie jem w ogóle.
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn Edytowane przez ineczkaxD Czas edycji: 2012-11-17 o 14:56 |
|
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A samo kakao i gorzka czekolada mają wiele wartości odżywczych, więc nie trzeba z nich kategorycznie rezygnować
|
|
|
|
|
#4980 |
|
Raczkowanie
|
ineczka jeśli masz ochotę raz na jakiś czas na ciastko, to nic strasznego, tylko jedz je raczej do południa - większe prawdopodobieństwo że je spalisz
![]() czekolada gorzka to i tak mniejsze zło niż inne słodycze, ja niestety nie lubię ![]() ja zrezygnowałam z mleka 0% bo to szajs - białko z mleka przyswajamy jak zawiera tłuszcze, więc proponuję zamienić chociaż na 0,5 a najlepiej 1,5%
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

)
...
. I moje pytanie - kiedy mnie przygarniesz???
możesz mi gotować a ja mogę sprzątać, prać, prasowć itd 

Bo 1, że ja bym więcej niż 5 łyżek w ogóle nie zmieściła, 2, że tamta wizażanka mówiła o 16 łyżeczkach, 3, że nawet taka ilość jak jej jest stanowczo za duża, będziesz mieć po tym megaproblemy jelitowe! Ludzie już trafiali do szpitala po spożyciu zbyt dużej ilości błonnika nieraz, ale skoro wolisz ignorować nasze uwagi, to nie ma sprawy, tylko po co w takim razie wstawiasz tu swoje jadłospisy?

wsianka(40 g płatków owsianych,3 włoskie orzechy,2 łyżeczki musu jabłkowego, zalane mlekiem) kawa parzona z mlekiem bez cukru.