|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
CARMELA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
|
|
|
|
#2433 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry!
Carmela sto lat! Mamad ja tez nie wiem, co kupic Antkowi. Sklaniam sie ku Arce Noego, bo Antek slabo nasladuje odglosy zwierzat (tylko psa i konia poki co), wiec moze to by mu pomoglo. Dziekuje za odzew w sprawie allegro, zobaczymy, czy wygram... |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak czy siak, nienaturalna, nie podoba mi się
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widziałam o niej w pytanie na śniadanie- podobno jest żywa. Jak dla mnie przerażająca. Jak z horroru kiepskiego.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2437 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie mam psa w domu....Ale na szczęście nocka spokojna, byłąm tak zmęczona, że przespałam spokojnie do 5tej a później już na czuwaniu, choć moje dziecko spokojniutko spało do 7.20. Cytat:
![]() Ad2) Cytat:
Pierwszy dzień w pracy 3 grudnia. choć ten pierwszy dzień spędzę pewnie w większości na badaniach w przychodni ![]() Fajne sanki, też bym takie chciała, ale chyba padnie na tradycyjne.... Witam! Nie mam dziecka a to za sprawą tej oto zabawki http://allegro.pl/fisher-price-skrzy...767887828.html Ala wczoraj pożyczyła ją sobie od synka opiekunki Od wczoraj nie rozstaje się z tym na krok, chyba będziemy musieli jej taka skrzynke kupić, ale obawiam się, że jak to będzie juz jej to takiego szału nie będzie
|
|||
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
niesmialo przypominam sie z głosowaniem
dzis ide na wieczor (noc) filmowy do kina na wszystkie zmierzchy, swity i inne wampirze pierdoły |
|
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia ta dziewczyna nie wygląda na szczęśliwą... strasznie mi jej żal.
Ps. kina i repertuaru zazdroszczę!!!!!!!!! no i masz ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Alibany a opiszesz dokładne tę skrzyneczkę? bo też mnie ciekawi. Każdy przyrząd wydaje dźwięki? Kubie kupimy lego, taką skrzynkę do zwykłego budowania, nie city itp. Zuzi bym mogła to kupić (i razem z Kubą by się bawili). Jej i tak bez różnicy, bo ma w nosie zabawki . No chyba, że Kuba ma jakąś w ręce, to ją magicznie też interesuje . Albo kuchnię, bo to też by był szał
|
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek
![]() chwilę mnie nie było a tu taaaakie wieści Eveewe ogromne gratulacje Carmela 100lat!!! w robocie miałam nawał roboty....zobaczymy jak dzisiaj przy temacie wampirzym iustyna obejrzałaś do końca ostatnią serię True Blood? podobało się?
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
aania_20
jacieeeee Kolina Natka AgaGuernsey dzięki dziewczyny |
|
|
|
#2442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
działa to tak http://www.youtube.com/watch?v=DF_YzV1-k_U Ala chodzi cały czas z ta skrzynką, wkłada na swoje miejsca narzędzia, nauczyłam ja, że młotkiem stukamy, śrubokrętem wkręcamy śrubki i tak tez robi, no i melodyjka przy której tańczy i podskakuje jak te przyrządy. Własnie gapa ze mnie Carmela wszystkiego najlepszego. Dużo szczęścia i słodyczy Ola z Alą Tobie życzy
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-11-16 o 11:07 |
|
|
|
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmela STO LAT
|
|
|
|
#2444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ostatni raz Czystą krew oglądałam jak leżałam plackiem pod koniec ciąży - czyli mam duuuże zaległości. Tak jak w pamiętnikach wampirów. Na bieżąco jestem tylko z pierwszą miłością .Cytat:
CARMELA sto lat!!!!!!!! ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Znacie? http://w261.wrzuta.pl/audio/8aIMWBSi...trzej_krasnale mam to na płycie z piosenkami dla dzieci ![]() (w innej aranżacji, ale tekst ten sam...)
|
|
|
#2445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pod koniec ciąży to poprzednia seria leciała (pamiętam bo jak juz Hania się urodziła to wiczorami ciągle się budziła i bywało, że oglądałam z ssakiem przy cycu ) poprzednia seria kiepska była, wszystko takie naciągane, ostatnia lepsza, ale jakoś już nie ma tego dreszczyku co na początku - oczywiście jak dla mniePamiętników nie oglądałam a teraz na bieżąco to jestem z dexterem fajne te narzędzia
|
|
|
|
|
#2446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki wszystkim za komplementy Jasiowe guza już nie ma praktycznieto dzięki Waszym całusom w SINIAKA, nie w SIUSIAKA a duży jest, czasem mam wrażenie, że ludzie patrzą na niego jakby były hmm trochę do tyłu, bo wygląda na 2 lata, a kumaty na ponad rok ![]() na szczepieniu był mierzony, ale nie stał równo, jakieś 86cm może ciut więcej, ubranka na 92 ma no i waży 13 400.... skończyłam czytać bloga chustki... ostatni rok już przeleciałam, bo to nie na moje nerwy, za bardzo się wczuwam... łezka mi się zakręciła, biedny Jaś... ale on zostaje z Piotrem nie z tamtym biologicznym??? mój Jaś dzis obudzil sie o 5:30 :/ wzięłam go do łózka i do 6:30 się przewalał, a potem zarządził histerię... w zwi.ązku z tym teraz właśnie się budzi po 2h drzemce... a do wieczora jak wytrzymie się pytam?? będzie trezba go jeszcze raz uśpić tylko żeby się dał... aaa Carmela 100lat
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-16 o 11:53 |
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
monia w temacie akurat http://www.pudelek.pl/artykul/44646/..._plastycznych/
Carmela 100 lat!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2448 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Carmela, STO LAT!!!!! Cytat:
![]() - Kurczę, ciekawe od czego - Amen ![]() Cytat:
Cytat:
A Twoje gardło i kater Domka nie mają ze sobą czegoś wspólnego? ![]() Za to teraz mam Cytat:
Cytat:
Wiesz, z Twoich postów bije taka energia w związku z tą nową pracą ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
A Jasiek rzeczywiście bardzo wysoki!
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - masz brzuch teraz bo w przyrodzie musi byc jakas rownowaga
|
|
|
|
#2450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Jasiek wysoki po rodzicach nie miał chłopak wyjścia ![]() teraz ma fajną zabawę... mianowicie... ja zbieram plastikowe nakrętki i wisi siateczka w kuchni na krześle z tymi nakrętkami. Wyczaił ją ostatnio i od paru dni ma zabawę taką, że leci do kuchni, bierze nakrętkę - JEDNĄ, leci do pokoju i kładzie na sofie, potem znowu wraca do kuchni i tak w kółko mam wrażenie, że układa z nich jakieś wzorki a potem bierze po nakrętce z sofy i odnosi do siateczki już tak 10 minut lata, nie będę mu przeszkadzać...
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Brumek w moim NieLubieniu świąt nie chodzi o to że nie ma prezentów... nie lubię świąt odkąd tu mieszkam, sztuczności i i udawania. Prezentów nie ma bo tak jakoś się przyjęło, ja nigdy nie kupowałam W tamtym roku głupio wyszło, bo na wigilii u moich rodziców wszyscy coś dostaliśmy od mojego średniego brata i rodziców, a my byliśmy z pustymi rękami ( tzn miałam tylko prezent dla mojego 11 letniego brata, bo on dla mnie wiecznie będzie dzieckiem..) Od teściowej też wszyscy dostali po zestawie kosmetyków, jak co roku. - ale to takie kupowanie na siłę, wszystkim chłopakom takie same zestawy, i wszystkim dziewczynom też. Nie wiem jeszcze do końca jak zrobię w tym roku, budżet mi nie pozwala na kupowanie wszystkim prezentów. Zdolności do robienia czegoś samej nie mam. Ela to fajne studia, a nie pracowałaś w zawodzie? P.s. ile Ty masz lat? ( wybacz Marzena extra sanki, szkoda że ze stówkę nie tańsze ![]() Carmela sto lat sto lat nananannanana A przekazywanie wartości i tradycji swiąteczych pasowałoby zacząć od wymiaru duchowego, bo tam się wszystko zaczyna. A u mnie w tej kwestii wszystko do poprawy, którą chyba czas zacząć od siebie. ![]() Ela u nas zakrętki też zabawa, ja zbieram i zawsze ma całe pudełko do zabawy. Ale zauważyłam że bierze całe do buzi, i muszę obserwować jak się nimi bawi.. Słuchajcie na Sare chyba paputki są już za małe. Bo ta gumka co jest dookoła normalnie jej się odbija na nodze, tak jakby za ciasna była. nie pownno tak być, i wcześniej tak nie było. Na długośc jeszcze są ok, ale chyba muszę większe zamówić? któras tak ma?
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-11-16 o 12:54 |
|
|
|
#2452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle to dzień dobry Monia zazdroszczę kina. chociaż ja pewnie zasnęłabym w okolicy godz. 23.. nie jestem, w stanie dłużej panować nad sennością poza tym tematyka nie moja. wolałabym ta opcję z trylogią "władcy pierścieni" teraz czekam do grudnia na premierę hobbita mamad ja troszkę nie rozumiem..staram się ogarnąć dlaczego tak bardzo "poświęcasz się" w swoim małżeństwie.. wiem, że żona powinna stać za mężem murem itp. itd. ale powinno być też odwrotnie. a z Twoich postów jakoś tego nie widać. czy Ty jesteś szczęśliwa?? przepraszam, że tak wprost. nie musisz odpowiadać. nie jestem ciekawska..,. to bardziej z "troski" Carmela sto lat!!! |
|
|
|
|
#2453 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
my już zdrowi tfu tfu Cytat:
nie wiedziałam, że można decydować kiedy się umrze??siły dla babci, bo wiem jak jej ciężko teraz! Cytat:
![]() byłam z Żbikiem u dentystki mówiła, że ma przebarwienia koło maja mam przyjść polakierować ząbki jakimś preparatem fajna babka mały nie zapłakał nawet dała mu żabkę do reki zobaczyła ząbki młody nawet nie zauważył ![]() a za dwa tygodnie ostatnie szczepienie inferixem ostatnia dawka ojjj Carmelko sto lat!!!
|
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz szukam, ale dochodzę do wniosku, że akcje "mama wraca do pracy" to tlyko pusty frazes.... przynajmniej u nas mój też bierze całe do buzi...
|
|
#2455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba taka jestem... Cieszę się, że mam męża (mimo wszystko to świetny facet), cudowne dziecko, ale nie jestem tak szczęśliwa, jak powinnam być... Nie będę ukrywać... Trochę mam taką naturę, a i okoliczności swoje robią... |
|
|
|
|
#2456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój by taką na rękach nosił Mamadku kochana proszę cię tylko, żebyś nie zapomniała, że Tobie też przysięgano milość (a co za tym idzie szacunek, troskę, uwagę i poświęcenie). to naprwadę nie powinno być jednostronne!! może mąż przyzwyczaił się do dobrego i troszkę o tym "zapomniał"??? nie oceniam Go. bo na pewno nie wyszłabyś za kogoś kto na Ciebie nie zasługuje. może tylko trzeba mu pewne sprawy na nowo uzmysłowić?? |
|
|
|
|
#2457 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale odżyłam niewątpliwie, zobaczymy kiedy ten entuzjazm mnie opuści ![]() ![]() Cytat:
U nas prezenty zawsze na Święta sa. Większe, mniejsze, z żadnej ze stron nie ma to wydźwieku negatywnego, na siłę, raczej każdemu takie obdarowywanie sprawia przyjemnośc. Od babci standardowo są to bambosze, teściowa robi paczki od majtek, po dezodorant, aż do koperty. teściu zazwyczaj paka słodyczy z kopertką, Moja mama pyta się nas zawsze co chcemy dostać, a od kiedy jest Ala to już w ogóle prezenty nabrały jeszcze większej magii bo każdy chcę tą małą istotke uszczęśliwić i sprawić by szalała z radości i otwierała buźkę z zachwytu nad pakunkami. oczywiście nie jest to nadrzędna sprawa w tym czasie, ale niewątpliwie sprawiająca ogrom radości
|
||
|
|
|
#2458 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamad1 jak czytam Twoje ciągle smutne posty, to mam ochotę Tobą wstrząsnąć, żebyś nie marnowała życia. Tylko nie piszę, co dokładnie myślę, bo ja mało delikatna jestem i jak ktoś mnie dobrze nie zna, to może się obrazić
. Najdelikatniej to: nie możesz tak żyć, co to za życie, weź się w końcu postaw, jesteś dorosłą, dojrzałą osobą - Ty też masz prawo głosu i możesz decydować o życiu swojej rodziny. A jak pisałaś ostatnio, że mąż nie pozwolił Patrykowi dać przeciwbólowego, to aż się we mnie zagotowało.... Wydajesz się strasznie stłamszona. Poszukaj pracy, mieszkania, zrób cokolwiek żeby to wszystko zmienić. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Wiem, że to nie takie proste, ale chcesz tak żyć do śmierci teściów? Może wtedy odetchniesz, ale... może być za późno dla Twojego małżeństwa.
|
|
#2459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. co do chodzenia na palcach to może to nie jest już teraz coś bardzo niepokojącego?? jak byłam z Hanią u ortopedy na kontroli po tym, jak już mała zaczęła chodzić lekarz powiedział, że coś tam coś tam jest już prawidłowe (moja skleroza ) i jeżeli mała będzie sobie chodziła na paluszkach to nie trzeba już reagować, bo teraz to już właśnie nieszkodliwe i jak będzie miała ochotę to może sobie tak chodzić. i Hanka faktycznie lubi sobie tak podreptać, ale jakoś się tym nie przejmuję... chyba chodziło o to, że szkodliwe jest pierwsze stawianie kroków nie na cała stopę tylko na paluszki..kurcze, chyba zamotałam
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-11-16 o 13:20 |
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pieleszka;37651268]trafił na fantastyczna kobietę-tym bardziej szkoda, że nie docenia...
mój by taką na rękach nosił Jeju, wyjęłaś mi to z ust, tak samo pomyślałam...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Od wczoraj nie rozstaje się z tym na krok, chyba będziemy musieli jej taka skrzynke kupić, ale obawiam się, że jak to będzie juz jej to takiego szału nie będzie

. No chyba, że Kuba ma jakąś w ręce, to ją magicznie też interesuje 
zębole

. Ostatni raz Czystą krew oglądałam jak leżałam plackiem pod koniec ciąży - czyli mam duuuże zaległości. Tak jak w pamiętnikach wampirów. Na bieżąco jestem tylko z pierwszą miłością 
(w innej aranżacji, ale tekst ten sam...)
C studiowałaś?