Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 09:39   #2431
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

CARMELA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:40   #2432
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A mi brzuch nie opadł wcale
zapomnialas dodac ze nie mialas brzucha

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:42   #2433
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Bry!

Carmela sto lat!
Mamad ja tez nie wiem, co kupic Antkowi. Sklaniam sie ku Arce Noego, bo Antek slabo nasladuje odglosy zwierzat (tylko psa i konia poki co), wiec moze to by mu pomoglo.
Dziekuje za odzew w sprawie allegro, zobaczymy, czy wygram...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:00   #2434
83monia
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/ValeriaLukyanova

Stary 2012-11-16, 10:06   #2435
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pogubiłam się, obejrzałam zdjęcia i nie wiem - ona jest żywa czy to lalka
tak czy siak, nienaturalna, nie podoba mi się
Stary 2012-11-16, 10:18   #2436
Marina1
Zakorzenienie

Ja widziałam o niej w pytanie na śniadanie- podobno jest żywa. Jak dla mnie przerażająca. Jak z horroru kiepskiego.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:25   #2437
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
U nas czwórki wychodzą i nie jest zle. wiki jakos specjalnie nie odczuwa. Ogolnie zabkowanie przechodzi dość lekko. Moze i u Ali tak bedzie jak z poprzednimi zabkami było dobrze.

Pozamykaj wszystkie drzwi i okna. Wypuśc psa i Spij spokojnie. (macie psa?? )

Moja babcia wgl taka bojazliwa jest. Ma tez trudny okres. Nie Moze sie uporać ze śmiercią dziadka. Tak mi jej szkoda
U Ali też tendencja, że zęby nie sprawiają jej większego bólu i cierpienia, ale tak tymi czwórkami "straszycie", że kto wie jak będzie u nas. Fajnie, że Wiki zębiska nie dają popalić

Nie mam psa w domu....Ale na szczęście nocka spokojna, byłąm tak zmęczona, że przespałam spokojnie do 5tej a później już na czuwaniu, choć moje dziecko spokojniutko spało do 7.20.

Cytat:

1)Alibany? Nieee, jak nie kojarzę Może kiedyś jakaś taka była, ale nie dam głowy.
2)No ale kciuki za te ostatnie przygotowania i za brak tremy mogę ewentualnie potrzymać
Ad 1)
Ad2) trema pewnie przyjdzie kilka dni przed. W końcu to nowe obowiązki, nowe otoczenie....dobrze, że przyjaciółka przez 3 tyg. będzie mi towarzyszyć i mnie wdrażać.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Alibany, właśnie się zastanawiałam czemu zniknęłaś. Kiedy do pracy wędrujesz, w grudniu? Gratuluję nowych białych potworów.

Telik, ja jestem już zdecydowana na te sanki http://allegro.pl/sanki-z-amortyzato...774196011.html . Bez pchacza wyglądają klasycznie i solidnie , tylko zamówię je bliżej świąt. Skoro mają gwarancję, to niech chociaż obejmuje faktyczny okres użytkowania.

Pierwszy dzień w pracy 3 grudnia. choć ten pierwszy dzień spędzę pewnie w większości na badaniach w przychodni

Fajne sanki, też bym takie chciała, ale chyba padnie na tradycyjne....

Witam!

Nie mam dziecka a to za sprawą tej oto zabawki
http://allegro.pl/fisher-price-skrzy...767887828.html
Ala wczoraj pożyczyła ją sobie od synka opiekunki Od wczoraj nie rozstaje się z tym na krok, chyba będziemy musieli jej taka skrzynke kupić, ale obawiam się, że jak to będzie juz jej to takiego szału nie będzie
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:35   #2438
83monia
Zakorzenienie

niesmialo przypominam sie z głosowaniem

dzis ide na wieczor (noc) filmowy do kina na wszystkie zmierzchy, swity i inne wampirze pierdoły trzymajcie kciuki zeby kinga zniosla spokojnie noc bo inaczej bede musiala w polowi seansu wracac na syrenie do domu...

Stary 2012-11-16, 10:53   #2439
iustyna1
Wtajemniczenie

Monia ta dziewczyna nie wygląda na szczęśliwą... strasznie mi jej żal.

Ps. kina i repertuaru zazdroszczę!!!!!!!!!
no i masz

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Alibany a opiszesz dokładne tę skrzyneczkę? bo też mnie ciekawi. Każdy przyrząd wydaje dźwięki?

Kubie kupimy lego, taką skrzynkę do zwykłego budowania, nie city itp. Zuzi bym mogła to kupić (i razem z Kubą by się bawili). Jej i tak bez różnicy, bo ma w nosie zabawki . No chyba, że Kuba ma jakąś w ręce, to ją magicznie też interesuje . Albo kuchnię, bo to też by był szał
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:04   #2440
JustPi
Rozeznanie

Dzieńdoberek
chwilę mnie nie było a tu taaaakie wieści
Eveewe ogromne gratulacje

Carmela 100lat!!!

w robocie miałam nawał roboty....zobaczymy jak dzisiaj

przy temacie wampirzym iustyna obejrzałaś do końca ostatnią serię True Blood? podobało się?
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:04   #2441
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

aania_20
jacieeeee
Kolina
Natka
AgaGuernsey

dzięki dziewczyny

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:06   #2442
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Monia ta dziewczyna nie wygląda na szczęśliwą... strasznie mi jej żal.

Ps. kina i repertuaru zazdroszczę!!!!!!!!!
no i masz

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Alibany a opiszesz dokładne tę skrzyneczkę? bo też mnie ciekawi. Każdy przyrząd wydaje dźwięki?

Kubie kupimy lego, taką skrzynkę do zwykłego budowania, nie city itp. Zuzi bym mogła to kupić (i razem z Kubą by się bawili). Jej i tak bez różnicy, bo ma w nosie zabawki . No chyba, że Kuba ma jakąś w ręce, to ją magicznie też interesuje . Albo kuchnię, bo to też by był szał
Nie, te narzędzia nie wydają żadnych dźwięków
działa to tak
http://www.youtube.com/watch?v=DF_YzV1-k_U
Ala chodzi cały czas z ta skrzynką, wkłada na swoje miejsca narzędzia, nauczyłam ja, że młotkiem stukamy, śrubokrętem wkręcamy śrubki i tak tez robi, no i melodyjka przy której tańczy i podskakuje jak te przyrządy.

Własnie gapa ze mnie
Carmela wszystkiego najlepszego. Dużo szczęścia i słodyczy Ola z Alą Tobie życzy

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-11-16 o 11:07
Stary 2012-11-16, 11:24   #2443
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Carmela STO LAT
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:32   #2444
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
chwilę mnie nie było a tu taaaakie wieści
Eveewe ogromne gratulacje

Carmela 100lat!!!

w robocie miałam nawał roboty....zobaczymy jak dzisiaj

przy temacie wampirzym iustyna obejrzałaś do końca ostatnią serię True Blood? podobało się?
A wiesz, że chyba nie oglądałam . Ostatni raz Czystą krew oglądałam jak leżałam plackiem pod koniec ciąży - czyli mam duuuże zaległości. Tak jak w pamiętnikach wampirów. Na bieżąco jestem tylko z pierwszą miłością .

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Nie, te narzędzia nie wydają żadnych dźwięków
działa to tak
http://www.youtube.com/watch?v=DF_YzV1-k_U
Ala chodzi cały czas z ta skrzynką, wkłada na swoje miejsca narzędzia, nauczyłam ja, że młotkiem stukamy, śrubokrętem wkręcamy śrubki i tak tez robi, no i melodyjka przy której tańczy i podskakuje jak te przyrządy.
Aaaa, dzięki. Gdzieś ktoś kiedyś miał jedno takie narzędzie i wydawało różne dźwięki. Myślałam, że to z tego zestawu.

CARMELA sto lat!!!!!!!!

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Znacie? http://w261.wrzuta.pl/audio/8aIMWBSi...trzej_krasnale mam to na płycie z piosenkami dla dzieci (w innej aranżacji, ale tekst ten sam...)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-16, 11:43   #2445
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A wiesz, że chyba nie oglądałam . Ostatni raz Czystą krew oglądałam jak leżałam plackiem pod koniec ciąży - czyli mam duuuże zaległości. Tak jak w pamiętnikach wampirów. Na bieżąco jestem tylko z pierwszą miłością .
no to masz zaległości pod koniec ciąży to poprzednia seria leciała (pamiętam bo jak juz Hania się urodziła to wiczorami ciągle się budziła i bywało, że oglądałam z ssakiem przy cycu ) poprzednia seria kiepska była, wszystko takie naciągane, ostatnia lepsza, ale jakoś już nie ma tego dreszczyku co na początku - oczywiście jak dla mnie
Pamiętników nie oglądałam
a teraz na bieżąco to jestem z dexterem

fajne te narzędzia może Hani bym zamówiła u mikołaja
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:51   #2446
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaintrygowałaś mnie tym promieniowaniem C studiowałaś?
Ślicznie wyszedł Wygląda na dość wysokiego, ile on ma?
A guz na pewno już nie boli
studiowałam na UM analitykę medyczną

dzięki wszystkim za komplementy Jasiowe guza już nie ma praktycznie
to dzięki Waszym całusom w SINIAKA, nie w SIUSIAKA

a duży jest, czasem mam wrażenie, że ludzie patrzą na niego jakby były hmm trochę do tyłu, bo wygląda na 2 lata, a kumaty na ponad rok

na szczepieniu był mierzony, ale nie stał równo, jakieś 86cm może ciut więcej, ubranka na 92 ma

no i waży 13 400....

skończyłam czytać bloga chustki... ostatni rok już przeleciałam, bo to nie na moje nerwy, za bardzo się wczuwam... łezka mi się zakręciła, biedny Jaś... ale on zostaje z Piotrem nie z tamtym biologicznym???

mój Jaś dzis obudzil sie o 5:30 :/ wzięłam go do łózka i do 6:30 się przewalał, a potem zarządził histerię...

w zwi.ązku z tym teraz właśnie się budzi po 2h drzemce... a do wieczora jak wytrzymie się pytam?? będzie trezba go jeszcze raz uśpić tylko żeby się dał...

aaa Carmela 100lat

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-11-16 o 11:53
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:52   #2447
Marina1
Zakorzenienie

monia w temacie akurat http://www.pudelek.pl/artykul/44646/..._plastycznych/

Carmela 100 lat!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-11-16, 12:04   #2448
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Carmela, STO LAT!!!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
taaaa... CO ci miało opaść?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Od wczoraj jestem właścicielką nowego laptopa Co za tym idzie nadrobiłam zaległości i z czystym sumieniem się dziś mogę odezwać.
Siedzę w pracy, ale dziś tylko do 13tej, bo rodzinka przyjeżdża. Mamy mszę za babcię popołudniu.

Dominik ma jakiś nawrót AZS bo od paru dni w nocy mi się po głowie prawie do krwii drapie. A ja nie wiem od czego

Ja też lubię święta, choć przygotowania do nich potrafią niejednokrotnie wyprowadzić mnie z równowagi. Chcę Dominikowi zaszczepić parę rodzinnych tradycji. Uważam, że to bardzo ważne.
To my tworzymy magię świąt, nie sklepy, reklamy, czy sztuczne życzenia
.
- Ale fajnie, uwielbiam nowe lapki
- Kurczę, ciekawe od czego A to nie jest zależne od sezonu, ode temperatury? ALbo od suchego powietrza przez kaloryfery?
- Amen

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek, Marzena nie przejdzie taka opcja, choć ja bym była jak najbardziej za...
Mamad, Ty naprawdę powinnaś zawalczyć o swoje szczęście! Może wcale nie byłoby to takie trudne... A wyjazd do Twojej rodziny też nie wchodzi w grę?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam święta Tegorocznych już się nie możemy doczekać, kiedy Domek będzie już taki wszystkiego świadomy Chcemy sprawić, żeby dla Dominika święta też były takie wyczekiwane i ważne.
Ja też Podpisuję się pod całością.

A Twoje gardło i kater Domka nie mają ze sobą czegoś wspólnego?

Cytat:
zapomnialas dodac ze nie mialas brzucha
Za to teraz mam

Cytat:
Przerażające to da mnie... Ona ma chyba żebra usunięte, bo taka wąska taka jest w naturze niemożliwa. A ma taką nawet na tych niewyphotoshopowanych zdjęciach.

Cytat:
Nie mam dziecka a to za sprawą tej oto zabawki
http://allegro.pl/fisher-price-skrzy...767887828.html
Ala wczoraj pożyczyła ją sobie od synka opiekunki Od wczoraj nie rozstaje się z tym na krok, chyba będziemy musieli jej taka skrzynke kupić, ale obawiam się, że jak to będzie juz jej to takiego szału nie będzie
Wydaje się fajna

Wiesz, z Twoich postów bije taka energia w związku z tą nową pracą

Cytat:
dzis ide na wieczor (noc) filmowy do kina na wszystkie zmierzchy, swity i inne wampirze pierdoły trzymajcie kciuki zeby kinga zniosla spokojnie noc bo inaczej bede musiala w polowi seansu wracac na syrenie do domu...
To kciuki za Kingę, a jescze bardziej za Ciebie, żebyś tam nie przysnęła

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
studiowałam na UM analitykę medyczną

na szczepieniu był mierzony, ale nie stał równo, jakieś 86cm może ciut więcej, ubranka na 92 ma
O, to super studia! Myślałam o takich podyplomowych, ale mi życie zrewidowało plany.

A Jasiek rzeczywiście bardzo wysoki!
Stary 2012-11-16, 12:22   #2449
83monia
Zakorzenienie

brumek - masz brzuch teraz bo w przyrodzie musi byc jakas rownowaga

Stary 2012-11-16, 12:41   #2450
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

O, to super studia! Myślałam o takich podyplomowych, ale mi życie zrewidowało plany.

A Jasiek rzeczywiście bardzo wysoki!
studia może i super, ale co z tego jak z pracą marnie...

a Jasiek wysoki po rodzicach nie miał chłopak wyjścia

teraz ma fajną zabawę... mianowicie... ja zbieram plastikowe nakrętki i wisi siateczka w kuchni na krześle z tymi nakrętkami. Wyczaił ją ostatnio i od paru dni ma zabawę taką, że leci do kuchni, bierze nakrętkę - JEDNĄ, leci do pokoju i kładzie na sofie, potem znowu wraca do kuchni i tak w kółko mam wrażenie, że układa z nich jakieś wzorki a potem bierze po nakrętce z sofy i odnosi do siateczki już tak 10 minut lata, nie będę mu przeszkadzać...
Stary 2012-11-16, 12:52   #2451
patik87
Zakorzenienie

Witam,

Brumek w moim NieLubieniu świąt nie chodzi o to że nie ma prezentów...
nie lubię świąt odkąd tu mieszkam, sztuczności i i udawania.
Prezentów nie ma bo tak jakoś się przyjęło, ja nigdy nie kupowałam
W tamtym roku głupio wyszło, bo na wigilii u moich rodziców wszyscy coś dostaliśmy od mojego średniego brata i rodziców, a my byliśmy z pustymi rękami ( tzn miałam tylko prezent dla mojego 11 letniego brata, bo on dla mnie wiecznie będzie dzieckiem..)
Od teściowej też wszyscy dostali po zestawie kosmetyków, jak co roku. - ale to takie kupowanie na siłę, wszystkim chłopakom takie same zestawy, i wszystkim dziewczynom też.
Nie wiem jeszcze do końca jak zrobię w tym roku, budżet mi nie pozwala na kupowanie wszystkim prezentów. Zdolności do robienia czegoś samej nie mam.

Ela to fajne studia, a nie pracowałaś w zawodzie?
P.s. ile Ty masz lat? ( wybacz )

Marzena
extra sanki, szkoda że ze stówkę nie tańsze

Carmela sto lat sto lat nananannanana

A przekazywanie wartości i tradycji swiąteczych pasowałoby zacząć od wymiaru duchowego, bo tam się wszystko zaczyna. A u mnie w tej kwestii wszystko do poprawy, którą chyba czas zacząć od siebie.

Ela u nas zakrętki też zabawa, ja zbieram i zawsze ma całe pudełko do zabawy. Ale zauważyłam że bierze całe do buzi, i muszę obserwować jak się nimi bawi..

Słuchajcie na Sare chyba paputki są już za małe. Bo ta gumka co jest dookoła normalnie jej się odbija na nodze, tak jakby za ciasna była. nie pownno tak być, i wcześniej tak nie było. Na długośc jeszcze są ok, ale chyba muszę większe zamówić? któras tak ma?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-11-16 o 12:54
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:56   #2452
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
studia może i super, ale co z tego jak z pracą marnie...

a Jasiek wysoki po rodzicach nie miał chłopak wyjścia

teraz ma fajną zabawę... mianowicie... ja zbieram plastikowe nakrętki i wisi siateczka w kuchni na krześle z tymi nakrętkami. Wyczaił ją ostatnio i od paru dni ma zabawę taką, że leci do kuchni, bierze nakrętkę - JEDNĄ, leci do pokoju i kładzie na sofie, potem znowu wraca do kuchni i tak w kółko mam wrażenie, że układa z nich jakieś wzorki a potem bierze po nakrętce z sofy i odnosi do siateczki już tak 10 minut lata, nie będę mu przeszkadzać...
Hanka potrafi w tym samym stylu wyciągać patyczki do uszu z pudełeczka, układać na kanapie, po czym znowu wkładać do pudełeczka. też jej nie przeszkadzam

w ogóle to dzień dobry

Monia zazdroszczę kina. chociaż ja pewnie zasnęłabym w okolicy godz. 23.. nie jestem, w stanie dłużej panować nad sennością poza tym tematyka nie moja. wolałabym ta opcję z trylogią "władcy pierścieni"
teraz czekam do grudnia na premierę hobbita

mamad ja troszkę nie rozumiem..staram się ogarnąć dlaczego tak bardzo "poświęcasz się" w swoim małżeństwie.. wiem, że żona powinna stać za mężem murem itp. itd. ale powinno być też odwrotnie. a z Twoich postów jakoś tego nie widać. czy Ty jesteś szczęśliwa?? przepraszam, że tak wprost. nie musisz odpowiadać. nie jestem ciekawska..,. to bardziej z "troski"

Carmela sto lat!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:57   #2453
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

my już zdrowi tfu tfu
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Moja babcia wgl taka bojazliwa jest. Ma tez trudny okres. Nie Moze sie uporać ze śmiercią dziadka. Tak mi jej szkoda
naszemu sąsiadowi staruszkowi zmarła żona on powiedział, że bez niej nie będzie tu siedział i do dwóch tygodni był jego pogrzeb nie wiedziałam, że można decydować kiedy się umrze??

siły dla babci, bo wiem jak jej ciężko teraz!

Cytat:
ale masz fajnie trzymam kciuki ja jadę jutro z siostrzenicą zobaczyć Edwarda w akcji

byłam z Żbikiem u dentystki mówiła, że ma przebarwienia koło maja mam przyjść polakierować ząbki jakimś preparatem fajna babka mały nie zapłakał nawet dała mu żabkę do reki zobaczyła ząbki młody nawet nie zauważył
a za dwa tygodnie ostatnie szczepienie inferixem ostatnia dawka

ojjj

Carmelko sto lat!!!
Stary 2012-11-16, 12:59   #2454
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ela to fajne studia, a nie pracowałaś w zawodzie?
P.s. ile Ty masz lat? ( wybacz )

Ela u nas zakrętki też zabawa, ja zbieram i zawsze ma całe pudełko do zabawy. Ale zauważyłam że bierze całe do buzi, i muszę obserwować jak się nimi bawi..
nie pracowałam, bo byłam w ciąży na ostatnim roku, urodziłam 3tyg po obronie
teraz szukam, ale dochodzę do wniosku, że akcje "mama wraca do pracy" to tlyko pusty frazes.... przynajmniej u nas

mój też bierze całe do buzi...
Stary 2012-11-16, 13:05   #2455
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
mamad ja troszkę nie rozumiem..staram się ogarnąć dlaczego tak bardzo "poświęcasz się" w swoim małżeństwie.. wiem, że żona powinna stać za mężem murem itp. itd. ale powinno być też odwrotnie. a z Twoich postów jakoś tego nie widać. czy Ty jesteś szczęśliwa?? przepraszam, że tak wprost. nie musisz odpowiadać. nie jestem ciekawska..,. to bardziej z "troski"
Chyba mój mąż wiedział, kogo sobie za żonę wziąć
Ja chyba taka jestem...
Cieszę się, że mam męża (mimo wszystko to świetny facet), cudowne dziecko, ale nie jestem tak szczęśliwa, jak powinnam być... Nie będę ukrywać... Trochę mam taką naturę, a i okoliczności swoje robią...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:11   #2456
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Chyba mój mąż wiedział, kogo sobie za żonę wziąć
Ja chyba taka jestem...
Cieszę się, że mam męża (mimo wszystko to świetny facet), cudowne dziecko, ale nie jestem tak szczęśliwa, jak powinnam być... Nie będę ukrywać... Trochę mam taką naturę, a i okoliczności swoje robią...
trafił na fantastyczna kobietę-tym bardziej szkoda, że nie docenia...
mój by taką na rękach nosił
Mamadku kochana proszę cię tylko, żebyś nie zapomniała, że Tobie też przysięgano milość (a co za tym idzie szacunek, troskę, uwagę i poświęcenie). to naprwadę nie powinno być jednostronne!! może mąż przyzwyczaił się do dobrego i troszkę o tym "zapomniał"??? nie oceniam Go. bo na pewno nie wyszłabyś za kogoś kto na Ciebie nie zasługuje. może tylko trzeba mu pewne sprawy na nowo uzmysłowić??

Stary 2012-11-16, 13:12   #2457
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Wydaje się fajna

Wiesz, z Twoich postów bije taka energia w związku z tą nową pracą
Póki co powrót do pracy nastraja mnie mega pozytywnie i pewnie da się to odczuć w mojej paplaninie Ale odżyłam niewątpliwie, zobaczymy kiedy ten entuzjazm mnie opuści

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Słuchajcie na Sare chyba paputki są już za małe. Bo ta gumka co jest dookoła normalnie jej się odbija na nodze, tak jakby za ciasna była. nie pownno tak być, i wcześniej tak nie było. Na długośc jeszcze są ok, ale chyba muszę większe zamówić? któras tak ma?
Ja ostatnio kupiłam Ali paputki w rozmairze L te 18-24mce chyba i na długośc wiadomo ok z lekkim zapasem, ale ta gumka tez jej się bardzo odciska. Nie wiem dlaczego, przy tych mniejszych tak nie było. My zreszta przerzuciłyśmy się niestety a tradycyjne papcie, bo Ala jak jest na boso albo w paputkach chodzi bardzooooo dużo na palcach! A jak ma normalną podeszwe tak nie robi.

U nas prezenty zawsze na Święta sa. Większe, mniejsze, z żadnej ze stron nie ma to wydźwieku negatywnego, na siłę, raczej każdemu takie obdarowywanie sprawia przyjemnośc. Od babci standardowo są to bambosze, teściowa robi paczki od majtek, po dezodorant, aż do koperty. teściu zazwyczaj paka słodyczy z kopertką, Moja mama pyta się nas zawsze co chcemy dostać, a od kiedy jest Ala to już w ogóle prezenty nabrały jeszcze większej magii bo każdy chcę tą małą istotke uszczęśliwić i sprawić by szalała z radości i otwierała buźkę z zachwytu nad pakunkami. oczywiście nie jest to nadrzędna sprawa w tym czasie, ale niewątpliwie sprawiająca ogrom radości
Stary 2012-11-16, 13:18   #2458
iustyna1
Wtajemniczenie

Mamad1 jak czytam Twoje ciągle smutne posty, to mam ochotę Tobą wstrząsnąć, żebyś nie marnowała życia. Tylko nie piszę, co dokładnie myślę, bo ja mało delikatna jestem i jak ktoś mnie dobrze nie zna, to może się obrazić .

Najdelikatniej to: nie możesz tak żyć, co to za życie, weź się w końcu postaw, jesteś dorosłą, dojrzałą osobą - Ty też masz prawo głosu i możesz decydować o życiu swojej rodziny. A jak pisałaś ostatnio, że mąż nie pozwolił Patrykowi dać przeciwbólowego, to aż się we mnie zagotowało....

Wydajesz się strasznie stłamszona. Poszukaj pracy, mieszkania, zrób cokolwiek żeby to wszystko zmienić.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Wiem, że to nie takie proste, ale chcesz tak żyć do śmierci teściów? Może wtedy odetchniesz, ale... może być za późno dla Twojego małżeństwa.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-16, 13:18   #2459
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
1.Póki co powrót do pracy nastraja mnie mega pozytywnie i pewnie da się to odczuć w mojej paplaninie Ale odżyłam niewątpliwie, zobaczymy kiedy ten entuzjazm mnie opuści

2.Ja ostatnio kupiłam Ali paputki w rozmairze L te 18-24mce chyba i na długośc wiadomo ok z lekkim zapasem, ale ta gumka tez jej się bardzo odciska. Nie wiem dlaczego, przy tych mniejszych tak nie było. My zreszta przerzuciłyśmy się niestety a tradycyjne papcie, bo Ala jak jest na boso albo w paputkach chodzi bardzooooo dużo na palcach! A jak ma normalną podeszwe tak nie robi.
1. życzę, aby entuzjazm nie opuszczał szybko!! bo najgorzej jest chodzić do pracy będąc sfrustrowanym...
2. co do chodzenia na palcach to może to nie jest już teraz coś bardzo niepokojącego?? jak byłam z Hanią u ortopedy na kontroli po tym, jak już mała zaczęła chodzić lekarz powiedział, że coś tam coś tam jest już prawidłowe (moja skleroza ) i jeżeli mała będzie sobie chodziła na paluszkach to nie trzeba już reagować, bo teraz to już właśnie nieszkodliwe i jak będzie miała ochotę to może sobie tak chodzić. i Hanka faktycznie lubi sobie tak podreptać, ale jakoś się tym nie przejmuję... chyba chodziło o to, że szkodliwe jest pierwsze stawianie kroków nie na cała stopę tylko na paluszki..kurcze, chyba zamotałam

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-11-16 o 13:20
Stary 2012-11-16, 13:26   #2460
Marina1
Zakorzenienie

[QUOTE=pieleszka;37651268]trafił na fantastyczna kobietę-tym bardziej szkoda, że nie docenia...
mój by taką na rękach nosił

Jeju, wyjęłaś mi to z ust, tak samo pomyślałam...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości