Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 21:06   #2401
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Hej
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
W szpitalu w którym rodziłam zmarła dziewczyna po porodzie na skutek krwotoku...
http://www.tvp.pl/lublin/aktualnosci...obiety/9097023
o matko...

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Mnie przy Martynie szybko sie pojawił brzuch a teraz to juz w ogóle. Zwalam to na niski wzrost

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
A jakie dokładnie dajesz? Podaj linki

wow to trzymam kciuki za wizytę u gina

rozgadana Twoja Agatka

Hej dziewuszki
podczytuję was z ukradka, ale jakos czasu brak na dłuzsze wywody.
Moja Karolcia też już całkiem sporo słówek mówi. Opanowane do perfekcji - dajjjjjjjj i am am am
Poza tym fajnie naśladuje zwierzątka - ostatnio konik mnie rozwala, takim piskliwym głosikiem mówi 'a ha ha'

Ostatnio mnie zszokowała, bo jak się uderzyłam i płakałam sobie cichutko na podłodze, to podeszła do mnie i przytuliła mnie i pocieszała!!

Te uczucia, jakie we mnie wzbudza ten mały człowieczek...nie do opisania słowami
To sa fajne sprawy
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
no, mi też się podobają. Ta kuchnia . Igor jest pasjonatem piekarnika, a tam świeci jeszcze na dodatek! normalnie bajer pełną gębą.
Ja to bym chyba wszystko kupiła, jakbym tylko mogła . Tablica, autka.
piekarnik, u nas stale pstrykają...
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ale mgła....
wklejam zdjęcie z dzisiejszego spaceru czapę udało się założyć
na tym zdjęciu jeszcze jest cały, niestety jak wróciliśmy do domu to wywalił się na klatce i uderzył czołem w kant ściany i ma wielkiego guza i siniora bidula moja...
ucałuj Go w tego siniaka
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
jest pecherzyk jest dzidzia
nie mialam czasu wczesniej, a napisze pozniej wiecej bo mam gosci. Jestem mega zadowolona 3 lub 4 tydzien
O fajnie, a widac juz zarodek?
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hejo

Na szczepieniu mówiłam lekarzowi ze Jaś nie chodzi
Ten pooglądał mu stópki
Spytał czy raczkuje, czy stoi itd
I stwierdził ze ma czas

współczuje ( dosłownie bo tez to dziadostwo mam)
Ale musisz sie upewnić robiąc badania hormonalne:
Lh i TsH
Ale pamiętaj ze PCO to nie wyrok
Tymbardziej ze już masz dziecko
W PCO ważny tez jest zdrowy tryb życia spore dieta i utrzymywanie prawidłowej masy ciała. ( z czym raczej Ty nie masz problemu bo zgrabniutka jak modelka jestes)
Trzymam kciuki

Dziewczynka która się urodziła o czasie, zaczęła chodzić jak skończyła 15 m-cy.

A co do pco, to coraz częściej słyszę,że diagnozowane jest u bardzo młodych 15-16 letnich dziewczyn. Ale też szłysze ,że maja dzieci.
Chelsea naprawdę jak modelka wygląda, zresztą Ty Teliczku też...
Stary 2012-11-15, 21:09   #2402
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Aga ja tak miałam jak cos w allegro "krecili" i wtedy wszystkie aukcje jak o tej porze sie konczyly to przedłużali o 24 godz.Na pewno nie jest to wina wystawiającego tylko allegro.
Ja sie kiedys z tym spotkalam, ale wtedy byl jasny komunikat, ze tak sie stalo. Zreszta wtedy nawet na all nie dalo sie wejsc, teraz wszystko dobrze hulalo. Kicha. Pewnie jutro ktos mnie przelicytuje, a dzis mialabym kombinezon za bezcen.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mam pytanie- czy szczepicie przeciwko ospie wietrznej? To nie gwarantuje że dziecko na nią nie zachoruje, prawda?
Jak Antek nie zachoruje dopoki nie pojdzie do zlobka, to zaszczepie, bo wtedy bedzie mial darmowa. Szczepienie nie gwarantuje, ze sie nie zachoruje, ale moze wtedy byc lzejszy przebieg. Ale wg mnie to tez indywidualna sprawa. Obie moje dziewczyny nie szczepione, a Wiki przeszla bardzo lagodnie, bez goraczki, maly wysyp, nic ja nie swedzialo, a Zuzka miala goraczke przez kilka dni, duzy wysyp... w dodatku byla mlodsza, a niby male dzieci lzej przechodza....

Ela fajny Jas. Duzy facet! Ucaluj go w rozbite miejsce

Eve super, ze dzidzia jest!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 21:16   #2403
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Hej
juz kolezanki poszly, dziekuje za wszystkie gartulacje jestescie kochane Nie pisalam nic ze sie staramy, bo nie chcialam zapeszac i niepotrzebnie sie nastawiac. Bo kazde niepowodzenie to bylby bol, a tak udalo sie i juz. Ja juz od 2 tyg sie domyslalam,bo mialam takie objawy jak przy Marysi. Mowisz Oliweczka ze bedzie dziewczynka - super. Dla mnie plec nie ma wiekszego znaczenia, chce aby bylo zdrowe i aby sie dobrze rozwijalo

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

bella jest pecherzyk - jest to wczesna ciaza, bede 11 grudnia na wizycie to sie pochwale co wypatrzyl dr wiec trzymac kciuki aby malenstwo sie dobrze rozwijalo.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 21:18   #2404
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziewczyny wytlumaczycie mi jak to mozliwe?
Dzis konczyla sie jedna aukcja, w ktorej chcialam zalicytowac. Zawsze robie to chwile przed konce aukcji, tak tez zrobilam tym razem. Moja oferta byla najwyzsza. Byl komunikat, ze aukcja zakonczona. Ale nie dostalam maila, ze wygralam. Teraz sprawdzam i okazuje sie, ze aukcja nadal trwa. Tak jakby byla przedluzona o 24 h. Jestem wkurzona. Napisalam maila do wystawcy, ale moze Wam sie cos takiego przytrafilo? Byla jakas awaria? U mnie all dzialalo normalnie.
Faktzcynie było tak kiedyś jak cos robili, ale informacja też była wcześniej, teraz nic takiego nie widziałam

Cytat:
Hej
juz kolezanki poszly, dziekuje za wszystkie gartulacje jestescie kochane Nie pisalam nic ze sie staramy, bo nie chcialam zapeszac i niepotrzebnie sie nastawiac. Bo kazde niepowodzenie to bylby bol, a tak udalo sie i juz. Ja juz od 2 tyg sie domyslalam,bo mialam takie objawy jak przy Marysi. Mowisz Oliweczka ze bedzie dziewczynka - super. Dla mnie plec nie ma wiekszego znaczenia, chce aby bylo zdrowe i aby sie dobrze rozwijalo

Super, wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 21:26   #2405
ela_86
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny ucałuję go jutro w tego roga i powiem że to od wizażowych cioc
a co do szczepień to ja szczepie na wszystko. Co do ospy to na pewno indywidualna sprawa ale akurat moja szczepiona siostrzenica zachorowała ale ponoć miała 3krostki na krzyż i po 2dniach było po wszystkim
lecę spać, dobranoc
Stary 2012-11-15, 21:36   #2406
Natka_
Zakorzenienie

Eweve, jeszcze raz gratulacje!!!k laski:

Ela, śliczny jesienny Jasiu
Guz nie pierwszy i nie ostatni

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Natka, D(d)omki rosną w oczach, jak widzę Twojego synka to zawsze paszcza mi się uśmiecha- cudny jest.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Natka, Wasze obydwa domki piękne!!
PS. Za dwa tyg kończę badanie, a mąż będzie miał wolną chatę bo koledzy jadą na poligon planuję odwiedzić Gliwice

A u lekarza..ciśnienie bez zmian, waga odrobinkę drgnęła, wyniki wszystkie w normie, bez zmian, nuuuuda...aż miło
-
-Aaaa super Oczywiście serdecznie zapraszamy z Domeczkiem
-Ciąża nudna czyli książkowo

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pierwsza na pewno będzie cudowna Ale to chyba jeszcze nie w tym roku?
Oj teraz na pewno nie, ale za rok baardzo byśmy chcieli

Cytat:

Natka swietny dom i Domek!

..
Dziękuję
Z allegro niestety nie pomogę, bo nie mam pojęcia

Cytat:
Dziękujemy, coraz lepiej chyba Tzn. kropeczki znikają powoli, Melka się już tak nie drapie (na szczęscie drapała się tylko po główce) ..Jutro albo w poniedziałek pójdę z nią do kontroli
Za to dokuczają nam ząbki ... Na razie mamy tylko poł dolnej jedynki, reszta w drodze
Oj bidula nie dość, że ospa to jeszcze te zęby
Najgorsze już za Wami

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
C
Pkłóciłam się z teściem i jak zwykle wyszłam na sucz, bo ja jedyna potrafie powiedzieć, to co wszyscy na około myślą

Cytat:
Byłam dzisiaj z Jusią i mamą na szczepieniach-odra, świnka, różyczka- spłakała się jak zwykle bidulka na sam widok lekarki- bardzo się jej boi Waży 11300 i ma 81cm.
Kolejne szczepienie tym infarixem w styczniu.
Już ma z głowy, szybko zapomni A za wagę
Ja tez nie wiem czy mi brzuch opadł Ja miałam całą ciążę nisko, więc trudno było dopatrzyć się jakiejś zmiany na koniec.
U mnie nic a nic nie wskazywało na poród, na ktg nic nie wychodziło, a tu bach w nocy wody odeszły (5 dni przed terminem).

Cytat:

Natka świetne ma oczęta

Ja czy mój syn?

Cytat:

Natka synek również uroczy. Kurcze, do kogo on podobny? A dom...marzenie
Dzięki Marinko
Domeczek to taki mieszaniec Ale bardziej do Tż-ta podobny
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 21:37   #2407
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Hej

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

bella jest pecherzyk - jest to wczesna ciaza, bede 11 grudnia na wizycie to sie pochwale co wypatrzyl dr wiec trzymac kciuki aby malenstwo sie dobrze rozwijalo.
Ogromne gratulacje
Świetnie się czyta tak radosne nowiny tylko czekac na kolejne ciężaróweczki

Witam!!

Pamięta mnie ktoś jeszczeee I tak pewnie nikt nie tęsknił Miałam tydzień bez łączności ze światem- zasilacz od lapka padł. na szczęście mąż w końcu przyjechał z odsieczą i jestem

Nadrobiłam 30stron bez cytowania więc przepraszam, że nie odniose się do postów, ale jestem na bieżąco chociaż

Świetne te zabawki z biedry! juz zapisalam na liście zakupów klocki drewniane (na mikołaja), tablicę (pod choinkę) oby udało mi się to upolowac. na szczęście teśc tam pracuje to jak coś będę go ścigać

Ja już żyje powrotem do pracy, ponadto dzisiaj finalizowaliśmy ostatnie sprawy papierkowe dotyczące spółki mężawięc sprzęt zamówiony i tylko czekać aż to ruszy z kopyta (mam nadzieję). Opiekunka przychodzi co 2-3 dni do małej także mamusia ma wychodne w tym czasie co bardzo pozytywnie wpływa na moje samopoczucie

Przepraszam, że tak tylko o sobie.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 21:40   #2408
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Aania to tylko korzystać z wolnej chaty
Gratuluję udanej wizyty!
Wielkie brawaza otwarcie przewodu (dobrze pamiętam?)

Cytat:
Aniu to super, ze ciaza ksiazkowa.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
a ja się zawsze bałam tego pco, że pewnie będę je mieć,wykrakałam sobie.

Aniu gratki i jak najnudniejszej ciąży Tobie i wszystkim ciężaróweczkom

A Ty się nie martw, na pewno będzie dobrze Ja też się do pcos-owiczek zaliczam i widzisz w jakim stanie jestem
Jak mi to powiedziała lekarka - z jednym się udało, organizm sobie poradził, to co się ma drugie nie udać
Gunt to pozytywne nastawienie, trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Pkłóciłam się z teściem i jak zwykle wyszłam na sucz, bo ja jedyna potrafie powiedzieć, to co wszyscy na około myślą

dobrze zrobiłaś!

Cytat:
Ostatnio jechałem do pracy i strasznie coś mnie umierali w stopie

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-
-Aaaa super Oczywiście serdecznie zapraszamy z Domeczkiem
-Ciąża nudna czyli książkowo

Też się już cieszę, byle się nic nie zmieniło

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 22:40   #2409
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Alibany na Dzień Dobry
Za nieobecność

Dziewczyny wybralyscie już sanki?
Stary 2012-11-15, 22:40   #2410
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

ucałuj Go w tego siniaka
Przeczytałam: Ucaluj go w tego SIUSIAKA

Ela ode mnie tez Ucaluj

Eveewe super wieści z wizyty. Czekamy na następna. Znasz przybliżena datę rozwiązania? Jak chcesz to Ci dopisze na listę dzidzie. Wyślij mi PW

Alibany jak Ala??

Telik znów szyframi pisze. Bedzie zabawa

AgaG nie fajnie z ta aukcja. Ja tez bym sie Wkurzyla na Twoim miejscu. Moze jednak jutro sie uda i kupisz za grosze

Dzisiaj moja babcie ugryzł w noge pies sąsiadów. Niby duzo jej nie zranil ale wystraszyla sie kobiecina. Wróciła do domu roztrzesiona i płaczaca. Sąsiedzi za to nie pofatygowali sie nawet przyjść i zapytac czy wszystko w porządku a o przeprosinach juz nie wspomnę. moja mama musiała sama do nich chodzić i upomnieć sie o książeczkę szczepień.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 22:42   #2411
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

A ja po nocy piernik piekę...
Juljakieś 40 minut temu zasnął dopiero
Cytat:
Mam pytanie- czy szczepicie przeciwko ospie wietrznej? To nie gwarantuje że dziecko na nią nie zachoruje, prawda?
Nie ja nie szczepię.
Ja sama się nie szczepiłam nigdy a ospę przeszłam z całymi 3 krostkami!

Cytat:
Hejo

1.No tak dokładnie
U nas tez kluczowe szaleństwo
Ostatnio jechałem do pracy i strasznie coś mnie umierali w stopie
Myślałam ze to kamyczki z placu zabaw
A to małe kluczyki od szafki

2.Na szczepieniu mówiłam lekarzowi ze Jaś nie chodzi
Ten pooglądał mu stópki
Spytał czy raczkuje, czy stoi itd
I stwierdził ze ma czas

3.współczuje ( dosłownie bo tez to dziadostwo mam)
Ale musisz sie upewnić robiąc badania hormonalne:
Lh i TsH
Ale pamiętaj ze PCO to nie wyrok
Tymbardziej ze już masz dziecko
W PCO ważny tez jest zdrowy tryb życia spore dieta i utrzymywanie prawidłowej masy ciała. ( z czym raczej Ty nie masz problemu bo zgrabniutka jak modelka jestes)
Trzymam kciuki
1. No to John rzeczywiście maniak kluczowy
2.Do 18 miesięcy nie masz się co martwić, Jaś pewnie zacznie chodzić szybciej niż myślisz. Trzymam
3.Wiem, że badania hormonalne to podstawa do stwierdzenia pco, pewnie zostaną mi zlecone za jakiś czas.

Zdrowy tryb życia raczej prowadzę, no diety mieć nie muszę, wręcz ostatnio b. dużo jem.
Zawstydzasz mnie Teliczku Dziekuję za komplement ale do modelki to mi brakuje,nie ma co
Dziękuję za kciuki

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej

A co do pco, to coraz częściej słyszę,że diagnozowane jest u bardzo młodych 15-16 letnich dziewczyn. Ale też szłysze ,że maja dzieci.
Chelsea naprawdę jak modelka wygląda, zresztą Ty Teliczku też...
No i ciekawe skąd to się bierze, zwłaszcza u nastolatek
Następna co mnie zawstydza . Dziekuję

Cytat:
Hej

No to super, że wam się tak od razu udało. Bardzo się cieszę
Zdrowia dla Ciebie i Fasolki
Trzymam

Cytat:

A Ty się nie martw, na pewno będzie dobrze Ja też się do pcos-owiczek zaliczam i widzisz w jakim stanie jestem
Jak mi to powiedziała lekarka - z jednym się udało, organizm sobie poradził, to co się ma drugie nie udać
Gunt to pozytywne nastawienie, trzymam kciuki
Dziękuję
widzę,widzę w jakim jesteś stanie też tak chcę

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 23:06   #2412
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Gdzie nasze dyzurne Brumek i Marzenka?
Stary 2012-11-15, 23:07   #2413
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Alibany na Dzień Dobry
Za nieobecność

ałć, ale nieobecność usprawiedliwiona przecież

U nas pewnie padnie tej zimy na sanki z biedronki Daję głowę sobie uciąć, że teść takie kupi Ja chciałam takie z opcją pchania...

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Alibany jak Ala??

Dzisiaj moja babcie ugryzł w noge pies sąsiadów. Niby duzo jej nie zranil ale wystraszyla sie kobiecina. Wróciła do domu roztrzesiona i płaczaca. Sąsiedzi za to nie pofatygowali sie nawet przyjść i zapytac czy wszystko w porządku a o przeprosinach juz nie wspomnę. moja mama musiała sama do nich chodzić i upomnieć sie o książeczkę szczepień.
dziękuję, że pytasz. Ala ma się dobrze, odpukać zdrowa, wyszly jej dwie dolne dwójki w sumie bezobjawowo, teraz czekamy na te nieszczęsne czwórki....
Brak słów na sąsiadów.....dobrze, że nic powazniejszego się nie stało, ale co się wystraszyła babcia....

teściowa uprzejmie ostrzegłą mnie, że podobno szajka złodziei z okolicznej wsi przeniosła się teraz do mojej mieściny nockę mam z głowy

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-11-15 o 23:08
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 23:14   #2414
iustyna1
Wtajemniczenie

Muszę się podzielić - uwielbiam http://www.youtube.com/watch?v=U15HQJwqsIo
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 23:23   #2415
brumek
Zakorzenienie

Hejeczka

Cytat:
my byliśmy u urologa, bo mały miał zabieg, to powiedział że do 4 r.ż spokojnie, wczesniej nie ma co interweniować
Nam to samo pediatra mówiła

Cytat:
popłakałam się tylko jak się dowiedziałam, potem się obwiniałam, że to może moja wina, bo w ciąży jeszcze miałam zajęcia na uczelni i np na niektóre nie mogłam wejsć bo promieniowanie czy coś tam i bałam się, że może jednak gdzieś mnie napromieniowało, a potem stwierdziłam, że zaraz, chwileczkę...
Zaintrygowałaś mnie tym promieniowaniem C studiowałaś?

Cytat:
ale mgła....
na tym zdjęciu jeszcze jest cały, niestety jak wróciliśmy do domu to wywalił się na klatce i uderzył czołem w kant ściany i ma wielkiego guza i siniora bidula moja...
Ślicznie wyszedł Wygląda na dość wysokiego, ile on ma?
A guz na pewno już nie boli

Cytat:
Witam
nie mialam czasu wczesniej, a napisze pozniej wiecej bo mam gosci. Jestem mega zadowolona 3 lub 4 tydzien
To jeszcze raz przogromne gratulacje!!!

Cytat:
Prezenty,
Od nas bedą na pewno sanki
No i koniecznie jakieś bajeczki
( Brumciu głodna gąsienica jest u was tez hitem?)

Na liście dla innych mikolajow dopisalam Duplo
I bębenek, pianinko i kocyk laMillou
Podobają mi sie Wasz prezenty I jakoś znajomo brzmią
Gąsienicę oboje z Tymciem polecamy Bardzo ją lubi. Ale dwie jego najukochańsze książeczki to: "Pan Kuleczka" i - wcale się nie podlizuję - te bajeczki, które Ty mu przywiozłaś Te dwie ciągle są w użyciu. Jak sie powie książeczka, to leci po tę od Ciebie, a jak sie powie "książeczka z muchą" to po tę drugą biegnie. Zakochany po uszy. Cały czas je nosi i włazi na kolana, żeby mu czytać. Od tygodnia tak ma.
Wadą Pana Kuleczki jest jedynie to, że to normalna książka z cienkimi stronami, więc musi ją czytać w asyście

Cytat:
no, mi też się podobają. Ta kuchnia . Igor jest pasjonatem piekarnika, a tam świeci jeszcze na dodatek! normalnie bajer pełną gębą.
Ja to bym chyba wszystko kupiła, jakbym tylko mogła . Tablica, autka.
Taaa, u nas z piekarnikiem to samo Musi być non stop włączony. CO wyłączę, to Tymek z powrotem kurkami kręci

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek mówisz, że żona informatyka przez cały dzień nie miałą internetu? I jak się bez niego czułaś?

Patik ja też nie lubię świąt (w dodatku mąż chce jechać do rodziny teściowej i zostac tam na Sylwestra, więc tym bardziej mnie to nie cieszy)
A wiesz, że nieźle Dziś była powtórka z rozrywki.

A co do Świąt, to tak sobie pomyślałam, ze fajnie by było żeby teściowie pojechali do rodziny, a Wy byście poświętowali w rodzinnym (czyli Wy troje) gronie A w zeszłym roku gdzie była Wigilia?

Cytat:

Brumku, fajne pisadła dla maluchów ma Crayola : http://allegro.pl/crayola-pierwsze-k...726670768.html, http://allegro.pl/crayola-pierwsze-f...727248833.html (mają zaokrągloną końcówkę i łatwo się je zmywa) . Właśnie zamówiłam zestaw kredek i pisaków w pobliskiej drogerii.
Oj, super Dzięki Marzenko. Te flamastry kupię na 200% Marzy mi się coś takiego, co wygląda i rysuje jak normalne kredki/flamastry, ale co w razie czego nie szkodzi, jak się to zje
A Ty (Hania w zasadzie) je masz?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
U nas nie będzie prezentów, jak zawsze ... nienawidzę świąt.
Patik, a nie chcesz tego zmienić. Bo przecież to Ty decydujesz, jak wyglądają święta Twojej rodziny! Może, skoro Ci tego brakuje do klimatu, zarządź, ze jakieś prezenty mają być. Albo kup dla męża, dla Sary i dla siebie od niego, jeśli on nie raczy tyłka ruszyć Połóż pod choinką i już

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-O, a co to za flamastry? Nie próbował ich Tymek?
Takie zmywalne do biały tablic magnetycznych. Takie tablice są np. na uczelniach, na pewno kojarzysz. Bo to była taka zwykła, duża tablica, wysoko zawieszona i on rysował u mnie na rękach. O dziwo jeść nie próbował.

Cytat:
Dzis konczyla sie jedna aukcja, w ktorej chcialam zalicytowac. Zawsze robie to chwile przed konce aukcji, tak tez zrobilam tym razem. Moja oferta byla najwyzsza. Byl komunikat, ze aukcja zakonczona. Ale nie dostalam maila, ze wygralam. Teraz sprawdzam i okazuje sie, ze aukcja nadal trwa. Tak jakby byla przedluzona o 24 h. Jestem wkurzona. Napisalam maila do wystawcy, ale moze Wam sie cos takiego przytrafilo? Byla jakas awaria? U mnie all dzialalo normalnie.
Dziwne. Ja w pierwszej chwili pomyślałam, że to sprzedawca coś zachachmęcił i przedłużył w ostatniej chwili. No ale to chyba jednak niemożliwe. Pewnie allegro nie zezwala na to już po zakończeniu. WIęc pewnie dziewczyny mają rację, że to u nich jakieś błędy były w minionym tygodniu i teraz wyrównują...

Cytat:
Niewiem czy opadł? Z Julka też tego nie widziałam od ludzi się dowiedziałam że już tak nisko brzuszek.
A teraz niewiem-chyba tak, ale tak dokładnie żeby określić od kiedy mi opadł, to nie potrafię a w szpitalu pytają o takie rzeczy.

Witam.
Byłam dzisiaj z Jusią i mamą na szczepieniach-odra, świnka, różyczka- spłakała się jak zwykle bidulka na sam widok lekarki- bardzo się jej boi Waży 11300 i ma 81cm.
Biedna Juleńka Dobrze, ze to tak szybko się zapomina...

A mi brzuch nie opadł wcale
Stary 2012-11-15, 23:24   #2416
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

dziękuję, że pytasz. Ala ma się dobrze, odpukać zdrowa, wyszly jej dwie dolne dwójki w sumie bezobjawowo, teraz czekamy na te nieszczęsne czwórki....
Brak słów na sąsiadów.....dobrze, że nic powazniejszego się nie stało, ale co się wystraszyła babcia....

teściowa uprzejmie ostrzegłą mnie, że podobno szajka złodziei z okolicznej wsi przeniosła się teraz do mojej mieściny nockę mam z głowy
U nas czwórki wychodzą i nie jest zle. wiki jakos specjalnie nie odczuwa. Ogolnie zabkowanie przechodzi dość lekko. Moze i u Ali tak bedzie jak z poprzednimi zabkami było dobrze.

Pozamykaj wszystkie drzwi i okna. Wypuśc psa i Spij spokojnie. (macie psa?? )

Moja babcia wgl taka bojazliwa jest. Ma tez trudny okres. Nie Moze sie uporać ze śmiercią dziadka. Tak mi jej szkoda
Stary 2012-11-15, 23:28   #2417
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie nasze dyzurne Brumek i Marzenka?

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Pamięta mnie ktoś jeszczeee I tak pewnie nikt nie tęsknił Miałam tydzień bez łączności ze światem- zasilacz od lapka padł. na szczęście mąż w końcu przyjechał z odsieczą i jestem

Ja już żyje powrotem do pracy, ponadto dzisiaj finalizowaliśmy ostatnie sprawy papierkowe dotyczące spółki mężawięc sprzęt zamówiony i tylko czekać aż to ruszy z kopyta (mam nadzieję). Opiekunka przychodzi co 2-3 dni do małej także mamusia ma wychodne w tym czasie co bardzo pozytywnie wpływa na moje samopoczucie
Alibany? Nieee, jak nie kojarzę Może kiedyś jakaś taka była, ale nie dam głowy.

No ale kciuki za te ostatnie przygotowania i za brak tremy mogę ewentualnie potrzymać

Cytat:
Nie A to jest tyle różnych modeli?
Stary 2012-11-15, 23:29   #2418
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Czesc Brumek
Stary 2012-11-15, 23:31   #2419
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
allegro nie tak dawno miało jakiś problem i przełużyło o 24h wszystkie aukcje, ale była informacja o tym, teraz nie widziałam, a też mam kilka aukcji i wszystkie kończą się o czasie
napisz do allegro prośbę o wyjaśnienie, dziwne że w chwili zakończenia "samo" się przełużyło
na pewno sprzedający sam nie przełużył terminu zakończenia, bo się nie da tego zrobić
mam nadzieję że mimo tego problemu uda ci się wygrać

Cytat:

Witam.

Idziemy dzisiaj do koleżanki Julci

Miały być dzisiaj moje wyniki na paciorkowca i nie ma, a lekarz mówił, żebym napisała smsa z wynikiem i ewentualnie jak się odezwie, to żebym dzisiaj przyszła-bo jutro wyjeżdża o ile dobrze zrozumiałam-no i wyniku nie ma, to co zrobię
a które to już szczepienie na odrę, świnkę i różyczkę? a w styczniu kolejne? nie chce mi się po książeczkę iść by sprawdzić jak to jest u nas, a po twoim poście ma wrażenie że coś przegapiłam

Cytat:
ale mgła....
jaki fajny miś
ucąłuj w siniaka, zejdzie po tylu wizazowych całusach w mig

Cytat:
Witam
gratulacje!!!

Cytat:
Nie wiem o co chodzi z przedłużaniem aukcji, ale chyba faktycznie był jakiś problem, bo dziś się zorientowałam że przelew puszczony przez PayU nie dotarł do sprzedającego, tylko wrócił do mnie ... Ja czekałam na śpiworek, a on na kasę
a ja wczoraj czy 2dni temu dostałam potwierdzenia wysłania kilku straych zapytań w tym jedno z końca września oni faktycznie mieli jakiś problem

dziecko zasnęło dopiero po 22, prawie 2godziny usypiania
Stary 2012-11-16, 00:21   #2420
marzena_S
Zadomowienie

Ela, ale z Jasia fajny facet -chyba wysoki? Po guzie zaraz śladu nie będzie.

Alibany, właśnie się zastanawiałam czemu zniknęłaś. Kiedy do pracy wędrujesz, w grudniu? Gratuluję nowych białych potworów.

Brumku, jeszcze nie mam pisaków/kredek-czekam na odpowiedź czy przydomowa drogeria(co ja z tą drogerią- sklep papierniczy miałam na myśli) mi je zamówi. Jeśli nie to kupię przez allegro.

Telik, ja jestem już zdecydowana na te sanki http://allegro.pl/sanki-z-amortyzato...774196011.html . Bez pchacza wyglądają klasycznie i solidnie , tylko zamówię je bliżej świąt. Skoro mają gwarancję, to niech chociaż obejmuje faktyczny okres użytkowania.

Stronczku, jestem, jestem- jeszcze bloga Chustki nie skończyłam...
Eh nie lubię takich bezmyślnych właścicieli czworonogów- biedna babcia.

Aania, takich "nudnych" wizyt życzę Ci do samego końca ciąży. Pokaż Nam Tolę. Lubią się z Adasiem?

Eve, super wiadomości!

Aga, rzeczywiście coś musiało być nie tak z przyczyn Allegro. Do mnie tak jak do Koliny doszło zapytanie o przedmiot wystawiany we wrześniu.

Mamad, właśnie, właśnie- niech teście sami jadą. Wy sobie zróbcie Święta we trójkę, albo może myk w góry?

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-11-16 o 00:47
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 00:25   #2421
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Brumek
Cześć Stronczek

Cytat:
Telik, ja jestem już zdecydowana na te sanki http://allegro.pl/sanki-z-amortyzato...774196011.html . Bez pchacza wyglądają klasycznie i solidnie , tylko zamówię je bliżej świąt. Skoro mają gwarancję, to niech chociaż obejmuje faktyczny okres użytkowania.
O matko, ta cena mnie powala ja chyba jednak zostanę przy tradycyjnych
Stary 2012-11-16, 00:36   #2422
Kolina
Zadomowienie

aania, wypadło mi z głowy - super że wizyta była nuuuudna :p
:brawo:

rany już po północy, ale mi czas ucieka

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

my mamy najzwyklejsze sanki z oparciem
bez pchacza niestety, ale w spadku są więc nie narzekam
przydałby się jakiś ciepły koc do środka, nie posiadam nic takiego...
Stary 2012-11-16, 01:20   #2423
brumek
Zakorzenienie

No tak, jak się późno przychodzi, to już nie ma z kim pogadać

To do jutra
Stary 2012-11-16, 06:26   #2424
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
jeszcze nie, ale chcę takie z rączką do pchania. Dziadkowie dali zlecenie, mam wybrać a oni kupują na mikołaja
Tylko ciekawe czy będzie po czym jeździć
Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
No i ciekawe skąd to się bierze, zwłaszcza u nastolatek
Następna co mnie zawstydza . Dziekuję
Obstawiam jedzenie - faszerowane hormonami, wysoko przetworzone itp...
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A mi brzuch nie opadł wcale
taaaa... CO ci miało opaść?
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
aania, wypadło mi z głowy - super że wizyta była nuuuudna :p
:brawo:

rany już po północy, ale mi czas ucieka

A co do Allegro to przypomniało mi się że też coś ostatnio zwariowało. Kupiłam na początku października coś, wypełniłam formularz dostawy, a facet za dwa dni do mnie dzwoni, jak on ma to wysłać bo nie podałam informacji. Formularz dostałam na maila wczoraj

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ----------

Kupiłam ten groupon na książki, (mamad1 chyba wstawiała link). Patik, Ty się zastanawiałaś o co chodzi, skoro nie łączy się z innymi promocjami. Po prostu, jak cena jest na stronie obniżona, to liczą zniżkę od ceny standardowej. Ale i tak się opłaca, książki wyszły mi po 15-20 zł, zakupy już zrobiłam

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ----------

Carmela, STO LAT!!!!!:roza :

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-11-16 o 05:40
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 08:59   #2425
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.

Od wczoraj jestem właścicielką nowego laptopa Co za tym idzie nadrobiłam zaległości i z czystym sumieniem się dziś mogę odezwać.
Siedzę w pracy, ale dziś tylko do 13tej, bo rodzinka przyjeżdża. Mamy mszę za babcię popołudniu.
Poza tym jestem przed @ i bez kija nie podchodź
Dominik ma jakiś nawrót AZS bo od paru dni w nocy mi się po głowie prawie do krwii drapie. A ja nie wiem od czego
Fajne sanki widziałam w tesco. Chyba 80 zł kosztowały. Mogłam kupić

Ja też lubię święta, choć przygotowania do nich potrafią niejednokrotnie wyprowadzić mnie z równowagi. Chcę Dominikowi zaszczepić parę rodzinnych tradycji. Uważam, że to bardzo ważne.
To my tworzymy magię świąt, nie sklepy, reklamy, czy sztuczne życzenia.

Eweeve gratki
Carmela stówki na karku, setki w kieliszku

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:07   #2426
Kolina
Zadomowienie

cześć
a co tu tak ciuchutko??

zaledwie kilka postów od wczoraj, nadrobiłam w 2 minuty

Brumek, ja jeszcze byłąm o 1:20 ale nie odświeżyłam strony i poszłam spać

jacieeeee, to nie dobrze że jest nawrót, przytulam was mocno i mam nadzieję że szybko znajdziecie powód tego nawrotu

idę na śniadanko

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

carmela sto lat miłego świętowania życzę!
Stary 2012-11-16, 09:13   #2427
mamad1
Zadomowienie

Brumek, Marzena nie przejdzie taka opcja, choć ja bym była jak najbardziej za...

Telik Twoje posty to istna zagadka

Ela duży ten Twój synek

Alibany pisz częściej!

Jacieeee
myślisz, że to coś z jedzenia szkodzi Dominikowi?

Sanki mamy zwykłe z oparciem. Kupiliśmy z ogłoszenia na tablicy - akurat na naszym osiedlu były.
Nie mam pojęcia, co kupić Patrykowi na Mikołaja i pod choinkę
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:35   #2428
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Cytat:
Fajne te sanki Ja się jeszcze na żadne nie zdecydowałam.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dominik ma jakiś nawrót AZS bo od paru dni w nocy mi się po głowie prawie do krwii drapie. A ja nie wiem od czego

A grzejecie już może w mieszkaniu? Bo u mnie się właśnie wtedy nasila się alergia.

LaMilou u nas już zamówiony, ale nie przeze mnie a moją mamę. Pokazałam jej ostatnio, że Dominikowi go kupię, a ona stwierdziła, że to ona mu go na prezent zamówi.

Ja uwielbiam święta Tegorocznych już się nie możemy doczekać, kiedy Domek będzie już taki wszystkiego świadomy Chcemy sprawić, żeby dla Dominika święta też były takie wyczekiwane i ważne.

Dzisiaj zabieram Dominika na kulki, jutro znowu cały dzień będę na uczelni...
Gardło mnie dalej męczy Już tyle czasu i nic nie pomaga.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:36   #2429
jacieeeee
Wtajemniczenie

Kolina
Mamad chyba coś z jedzenia Niestety obstawiam czekoladę. Ostatnio kupiliśmy pyszne cukierki i Dominik od każdego musiał ugryść. Taka ze mnie wyluzowana babka
Natka jeszcze nie grzejemy. Czasami się delikatnie podgrzeje.

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2012-11-16 o 09:39
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:37   #2430
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja szczepilam artura i mialam kinge (ale ona zachorowala wczesniej). artur tez horowal. ale mial doslownie 5 kropek! a kinga cala wykrosciala. nie wiadomo jednak czy leki wziewne artura nie spowodowaly ze ospa byla lekka

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości