|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w szczeniaczku uczniaczku jestem zakochana i na pewno go kupujemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj byliśmy w kościele na katechezie przedchrzcielnej (ksiądz tłumaczył po prostu po kolei jak wygląda liturgia chrztu, żeby podczas mszy w niedzielę nie było zamieszania). Na 5 par tylko my przyszliśmy z dzieckiem ![]() Zastanawiam się jak ja ubrać w niedzielę. Ma takie mega ciepłe ubranko - kurteczko-płaszczyk i spodenki z mocno ocieplanego polaru i zastanawiam się czy założyć pod spód body z długim i sweterek czy samo body wystarczy... w kościele jest ciepło, pojedziemy samochodem... Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-16 o 08:23 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dzień Dobry
![]() Witamy się z Zuzią w dobrym humorze ![]() Dzisiaj po 14 idziemy do pediatry na kontrolę katarku. Ma już 2 tygodnie stosuję krople i nic nie pomaga. Już sama nie wiem.
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zakorzenienie
|
Ojeju przypomniałyście, że święta idą...
![]() ![]() Anusia - cyckuj go jak najczęściej, nawet cały dzień! Wtedy pokarm na pewno spłynie. Plus dużo płynów. Ja czytałam, że dokarmianie mm, to najczęściej początek końca laktacji... Dlatego nawet jak wydaje mi się, że pokarmu mam mało, to po prostu mały wisi na cycu dłużej i zaraz mam mleka jak marzenie ![]() Ja dziś zaczęłam wcierać w głowę Seboradin, bo tak mi lecą włosy ![]() Iwa - tak, te podkłady są miękkie z jednej strony ![]() Jeju moje dziecko nie potrafi utrzymać smoczka w buzi! Mamy chyba 4 rodzaje i żadnego nie umie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zakorzenienie
|
no swięta... uwielbiam je.. te swiatelka,choinki,mikolaj e
![]() Kiedy Wy wogole ubieracie choinke? Wogole tęskno mi za sniegiem,mam nadzieje ze swieta bedą białe ![]() zastanawiam sie tez nad prezentami.Ale chyba w tym roku kupujemy tylko dzieciom,bo idziemy do tesciowej prawdopodobnie na wigilie a tam znowu bedzie Bog wie ile ludzi i kazdemu kupowac cos to masakra,a i tak wiadomo ze i my g.wno dostaniemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ze smoczków u nas sprawdza sie tylko i wyłącznie Nuk ![]() Mi włosy póki co nie wypadaja, ale ich jakośc pozostawia wiele do życzenia po ciąży - matowe, suche... ![]() Maggie masakra z ta śmiercia przy porodzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam święta, tylko mam 3 wigilie, co mnie trochę męczy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3398 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzia ma bardzo podobną matę tylko małą księżniczkę. bardzo sobie chwalimy Cytat:
Cytat:
![]() |
#3399 |
Zadomowienie
|
U mnie w mieście też w październiku umarła kobieta przy porodzie. Wtedy uświadomiłam sobie jakie to szczęście, że idziesz urodzisz i szczęśliwie wracasz z dzieciaczkiem do domu bez większych przejść.
Tak w ogóle to dzień dobry i dobrego dnia Wam życzę! Do mnie właśnie wpadła mama z krupniczkiem i próbuje uśpić Maję, a ja zaraz zmienię pościel i wyszykuję się na spacer. Mam zamiar dzisiaj ze 3 godzinki pochodzić. Wczoraj wylicytowałam dla Mai koszulę http://allegro.pl/sliczna-koszulka-h...760855271.html A co do świąt i Wigilii to ja nie wyobrażam sobie Wigilii gdzieś indziej niż u moich rodziców. Jesteśmy już dwa lata po ślubie ale jak na razie skutecznie omijam Wigilie u teściów. Naprawdę nie jestem w stanie się przełamać i spędzić tego dnia inaczej niż z moimi rodzicami. W zeszłym roku, z racji, że moja mama szła do pracy na 14 to jedliśmy "kolację" o 12, ale na całe szczęście mój mąż jakoś nie miał specjalnie ochoty jechać wieczorem do swoich rodziców. A w tym roku najgorsze jest to, że nie zjem sobie pierogów, które absolutnie uwielbiam, ale mama ma mi zamrozić i zjem je jak skończę karmić piersią ![]() I miałam pytać, Dziewczyny jak to jest z używaniem kosmetyków podczas karmienia piersią, są jakieś ograniczenia? Kupiłam ostatnio taki balsam http://www.eveline.com.pl/product/id...E_FITNESS.html i chciałam nim smarować brzuch, ale teraz sama nie wiem. Czy coś przenika do mleka matki?
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-11-16 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja zamierzam zjeść pierogi, tylko u mnie są zawsze ruskie ![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie - chciałam dać synkowi herbatki rumiankowej Hippa na spróbowanie, więc wypił 20 ml przed karmieniem. Kiedy Wy dajecie herbatkę? Niby na samej piersi się nie powinno dopajać dziecka, ale liczę na to, że ta rumiankowa trochę go odgazuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A że z racji odległości nie jesteśmy w stanie w święta obskoczyć jednych i drugich, to jeździmy zamiennie. W tym roku do moich. I to mnie akurat cieszy, bo u nas święta spędza się znacznie bardziej rodzinnie niż w rodziców męża Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-16 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 | ||||
potworkowa
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czy u Was też o obcinaniu pazurków można by było powieści pisać? ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miała nasivin,dicortineff ale katar nadal ma,zobaczymy co mi dzisiaj powie.
![]() |
#3404 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
nie będzie mnie w najbliższym czasie albo będę tylko na chwilkę byliśmy na szczepieniu mała prawie nie płakała ale okazało się że mało przybiera po tych kryzysach mam chyba za słabe mleko albo za mało go jest ![]() więc kolejny bój o laktacje muszę stoczyć i męczę cycochy od nocy już laktatorem po karmieniach, bo ze stresu z powodu pracy cycki miękkie się stały ![]() nie wiem ile ja tego jeszcze wytrzymam podłamałam się nic nie idzie po mojej myśli chciałam rodzić naturalnie nie dało się chce karmić i ciągle mam pod górkę |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale wóda na Wigilię to przesada ![]() Maggie bardzo mi przykro, płakać się chce że maluszek został sam ![]() Colds wygina się w fasolkę czyli w literkę C coś z napięciem mięśniowym nie tak, chyba wzmożone. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Herbatkę daję godzinę po karmieniu, wypijają ok.100ml raz dziennie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz z kolei mam następny problem ![]() ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-16 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Moje maleństwo kończy dziś 2 miesiące ![]() Jak ten czas leci... Dopiero co dwie kreski, rosnący brzuszek, oswajanie się z ciążą, a tu już 2 miesiące ten skarb jest z nami i nie wyobrażam sobie że mogłoby być inaczej. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |||
Zadomowienie
|
Ale śliczny ten Twój synek. Ma fajową fryzure.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zadomowienie
|
Ula to jest asymetria ułożeniowa. a nie pokazał wam neurolog prostych ćwiczeń które możecie robić w domu? Polecam poszukać w necie materiałów Zawitkowskiego, facet pokazuje jak układać malucha w codziennych sytuacjach aby zniwelować asymetrię.
u nas obie bliźniaczki miały.
#3410 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Nareszcie jestem na swoim ![]() ![]() ![]() Niestety nie będę w stanie nadrobić ![]() Jak dzieciaczki szybko rosną, co? Mój Maksio już waży prawie 5 kg a ma 1 miesiąc i 3 tyg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() my ubierzemy choinke 8 grudnia, bo tak we wloszech ubieraja, zeby troche tradycji tz tez zachowac. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wreszcie udało się niunie przystawić dopiersi. Ale z niej nerwusek ![]() Pogodda taka bura, że się nawet na spacer nie chce iść, no ale pójdziemy jak codzień. Mam już ustalonych rodziców chrzestnych. Najgorsze, że żaden z nich nie jest taki do końca praktykujący... ale takich to już u mnie nie znajdziesz w rodzinie, a chciałabym żeby Alicja miała jeszcze jakiś przykład wiary oprócz mnie. Nawet mój mąż już przestał ze mną do kościoła chodzić... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas na osiedlu otworzyli pepco idę zaraz z małym oblukać co to za szał tam jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy swojej działalności i tych durnych nieodpowiedzialnych pracownikach nie możesz sobie odpuscic. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam wlasnie mojego szkraba na pionowo do odbicia - ach, jak sie nozkami porobuje odpychac. i co chwile "aaaa", "ooo", "giii" "guuu" od wczoraj gdy lezy na plecach i chwytam ja za raczki glowke podnosi w tej pozycji i nózki i pupka rownoczesnie w gore - silna córi
![]() |
#3415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ALe jestem złą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Rozeznanie
|
Gda czyli krótko mówiąc, Tobie też zj.........i znieczulenie
![]() Lidka ![]() Nisia ja właśnie ostatnio w drogerii też zatrzymałam się przy balsamach Eveline, super są, używałam jeszcze przed ciążą, ale teraz dołaczam się do Twojego zapytania, czy można bez żadnych ograniczeń stosować karmiąc? Bo tam kofeina w wielu Eveline jest... Asiulka ![]() Iwa ja też schizuję na punkcie ilości mleka, bo też rzadko mam mega twarde piersi, ale pocieszam się , że Młody dobrze przybiera . Moje dziecko jest od 2 dni nie do wytrzymania, wrzask z byle powodu, bo trzeba się ubrać, rozebrać, wykapać, zmienić pieluchę, najlepiej to na rękach, ewentualnie w wózku pod włączonym okapem...masakra, wszystko robimy w biegu, korzystając z jego kilkuminutowych drzemek...mam nadzieję, ze to skok...właśnie obudził się po 10 minutach. Dużo Wasze dzieci spią w dzień? Bo mój z każdym tygodniem coraz mniej. My święta spędzimy u moich rodziców, teściowie blisko 500 km stąd...ale będę miała teściową na 3 dni końcem listopada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ma któraś pas poporodowy? Sprawdza się? Bo słyszałam różne opinie- głównie negatywne... Ja się zastanawiam nad kupnem, bo został mi straszny brzuch po ciąży
![]() ![]() I gdzie można taki pas kupić, oprócz internetu? W jakich sklepach? A tak w ogóle, to się chwalimy, że dzisiaj kończymy miesiąc ![]() A Krystianek wciąż ma katar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wpadłam zameldować, że u nas wszystko dobrze. ![]() U nas zaczęły się wędrówki ludów. ![]() ![]() Brzuszek Antośka co raz lepiej. Kupka wczoraj co prawda pojawiła się znowu po 3 dniach, ale za to tak duża, że pampers nie podołał. Najważniejsze, że bączki ładnie puszcza i brzuchol dzięki temu miękki. ![]() Mam nadzieję, że za kilka dni będę mogła więcej z Wami popisać. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.