Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 10:26   #3241
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

cOOOOOOO jestem 11 ? Pfffff a ja myślałam, że dużo piszę. aaaaaaaaaa

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:27   #3242
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
nadrobiłam tylko ostatnią stronę
pamiętacie pomysł z pierwszej części żeby każda mogła napisać tylko kilka postów dziennie? plissssss wprowadźmy to w życie

lin omag jest super! wczoraj mi koleżanka powiedziała ze jest coś takiego jak linomag baby. maść która się wchłania błyskawicznie.

atlas chmur jest prze-pię-kny!

byłam dzisiaj rano na usg z pół godziny tam siedziałam zanim oba dzieciaki pobadał najpierw dowcipnie potem przez brzuch. a mężuś stał obok i zbierał szczękę z podłogi przez całą wizytę
najważniejsza wiadomość jest taka ze oba dzieciaki zdrowe. NT w normie, jedno - 53mm drugie 58mm. 4 ręce, 4 nogi są

taka trochę mniej ważna wiadomość ale najfajniejsza - będą dwie dziewczyny - tak na 90%
ale są boskie. serio. jedna leżała jak na plaży przez całe badanie, tylko czasami się przekręciła a druga wymachiwała czym tylko mogła

siedzę w pracy i się śmieję do siebie cały czas
zaczepiście!!!!
Stary 2012-11-16, 10:27   #3243
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Musisz się jak najszybciej poprawić, bo inaczej będą

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:28   #3244
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Nadrobię później.

Kontaktowałam się ze swoim ginem. Jest na sympozjum i sam nie może mi pomóc, ale kazał jechać do siebie do szpitala żeby sprawdzić co i jak. Tak więc czekam na Męża i jedziemy.

Proszę o kciuki
Będzie dobrze! Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
kurde ale mam zaćmienia umysłu - pomyliłam osobę do której wysłać smsa i tak zamiast męża kolega dostał smsa: kochanie do lekarza idę na 17.20 ale może wrócę wcześniej z pracy jak nie wymienię opon
masakra
napisz mu, że to pomyłka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:28   #3245
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobię później.

Kontaktowałam się ze swoim ginem. Jest na sympozjum i sam nie może mi pomóc, ale kazał jechać do siebie do szpitala żeby sprawdzić co i jak. Tak więc czekam na Męża i jedziemy.

Proszę o kciuki
Na pewno będzie dobrze! postaraj sie nie stresować dla malucha
Stary 2012-11-16, 10:29   #3246
Kaaasiulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Aaś gratuluję wizyty w końcu dziewczynki!

a moje zamówione ciuszki przyszły z all
i tak:
-pasy ciążowe są ok, ale wolałabym grubszy materiał. Chociaż z drugiej strony i tak będę na to nosić inne rzeczy więc może specjalnie tak jest- okaże się przy użytkowaniu. Ogólnie są ok, z tyłu u góry troszkę odstają (wzięłam rozmiar większy) ale ja jeszcze brzucha nie mam więc cóż się dziwić http://moda.allegro.pl/anatomiczny-w...755754105.html mam kolor czarny i fioletoey

- bluzki dwie http://moda.allegro.pl/sliczna-bluzk...752848442.html i tu jestem bardzo zadowolona bo materiał świetny, kolory piękne (niebieski i czerwony). Też wzięłam rozmiar większe, miedzy biustem i brzuszkiem materiał trochę odstaje ale jak już napisałam do ciążowego brzuszka to mi daleko Ale z czego jestem zadowolona to na biuście się ładnie układa i fajnie rękawy wyglądają (nie są takie rozciągnięte a tego się obawiałam wybierając większy rozmiar)

- leginsy http://moda.allegro.pl/getry-leginsy...766425818.html i tu ciężko mi się wypowiedzieć bo to moje pierwsze leginsy w życiu jak założyłam to się czułam jak dziecko w kalesonach ale do tuniczki wyglądały bardzo dobrze. No i nie są za krótkie.
Widziałam ,że zamawiacie jakieś pasy?Po co się coś takiego nosi?Nie ukrywam, że zupełnie mi się nie podobają. Mają służyć jakimś względom estetycznym?
Kaaasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:29   #3247
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No to tak będzie sorry ale mózg mi ostatnio odmawia współpracy
spokojnie, doskonale Cię rozumiem. Czasem strzelam takie gafy, że sama siebie nie poznaję. W dodatku nawet znajomi to zauważyli. Śmieją się żebym już szybko urodziła i odzyskała swój mózg

Cytat:
bardzo nam się Ala podoba. i żadne inne poza tym przed samą wizytą w poczekalni wymyśliliśmy Kalina.... ale sama nie wiem...
mąż się cieszy on od poczatku powtarzał że nieważne czy będzie to chłopak czy dziewczyna i tak będzie z nim/nią chodzić poszczać modele i zapisze ją/jego na kurs nurkowania także jedną sobie wychowam na księżniczkę a druga będzie chłopczycą
W śród naszych typów też była Ala a także Hania, Zosia, Marysia i Gabrysia

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
I tak z Ciebie jest znowu największa gaduła
niemożliwe... lecę to zweryfikować

Cytat:
u mnie dziś żurek a małż dojada wczorajsze kotlety z piersi
upsss... przypomniałaś mi.. teściowa nam dała z niedzielnego obiadu żurek w słoiku i stoi na balkonie.. pewnie już do wyrzucenia... zapomnialam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 10:30   #3248
nuna2
Zakorzenienie

ja 5 pod względem gadania;p
Stary 2012-11-16, 10:31   #3249
Aaś
Zakorzenienie

szprotka

humpback spoko. ja kiedyś wysłałam maila do kolegi z pracy zamiast do męża "cześć kochanie... itd" śmiali się (kolega i mąż) ze mnie potem parę tygodni
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:35   #3250
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
Proszę o kciuki
są kciuki, będzie dobrze

Jenny kolega bardzo dyplomatycznie odpisał: "kochanie chyba pomyliłaś numery" ale ubaw musi mieć niezły

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
cOOOOOOO jestem 11 ?Pfffff a ja myślałam, że dużo piszę.
Motylek trzeba jeszcze więcej, bez żadnego ograniczania się
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:36   #3251
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Mi sie marzy ten zestaw ale nie wiem czy uda mi sie namowic TZ
http://www.mebledladziecka.pl/Zestaw_FIRST-1530.html
Śliczny komplet ale ta cena

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
co myślicie o takim ładnym prostym łóżeczku?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751/
W ogóle kupujecie łóżeczko, czy po kimś dostajecie?
Ładne, proste

Nie mamy od kogo dostać, więc pewnie będziemy musieli kupić. Kiedyś jak jeszcze nie byłam w ciąży to jedna koleżanka powiedziała, że może nam dać wózek, ale wózek i inne akcesoria to akurat kupimy nowy

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostałam całą reklamówkę gazet takich jak,,mama i dziecko" etc więc jak znajdę jakieś ciekawe info to może chcecie, żebym wypisała??
Jak znajdziesz coś ciekawego to pisz

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Oglądałam też ciuszki dla maleństwa, ale off course nic niekupiłam spodobały mi się np. komplety w C&A 3 par body z krótkim rękawem, a my mamusie z ciepłych miesięcy będziemy to myśle że takie się przydadzą za 29,90 w seledynkowe paski, wzorki, więc takie neutralne kolorki i dla chłopca i dziewczynki a dziś jest ta promocja więc może skocze i jakieś 22 zł za komplet wyjdzie
I jak kupiłaś ??

Ja się boję co moja mama nakupywała jak była wyprzedaż w sklepie on-line C&A, no a tu jeszcze z jakiś tydzień czekania na paczkę/paczki, bo mimo że kurierem to idą z DE

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
niemożliwe... lecę to zweryfikować
Możliwe, jesteś na 1 miejscu

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Jenny kolega bardzo dyplomatycznie odpisał: "kochanie chyba pomyliłaś numery" ale ubaw musi mieć niezły

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 10:37   #3252
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobię później.

Proszę o kciuki
Na pewno będzie dobrze
Trzymaj się dzielnie i nie stresuj, będziesz pod dobrą opieką. Najważniejsze że szybko zareagowałaś-lepiej dmuchać na zimne

Cytat:
kurde ale mam zaćmienia umysłu - pomyliłam osobę do której wysłać smsa i tak zamiast męża kolega dostał smsa: kochanie do lekarza idę na 17.20 ale może wrócę wcześniej z pracy jak nie wymienię opon
masakra
heheh, kolega pewnie się ucieszył
ja ostatnio kolezance która była na usg i poznala plec napisałam: gratuluje synka, kiedy wpadasz-trzeba to opic oczywiscie soczkiem. I wyslalam do innej kolezanki, minę miała grobową

Cytat:
może nas pomylili, bo ja tak malutko piszę a jestem 1

Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
Widziałam ,że zamawiacie jakieś pasy?Po co się coś takiego nosi?Nie ukrywam, że zupełnie mi się nie podobają. Mają służyć jakimś względom estetycznym?
no właśnie ja też się zastanawiam po co są te pasy niektóre, mi się podobają ale nie wiem po co i jak to się nosi

Cytat:
szprotka

humpback spoko. ja kiedyś wysłałam maila do kolegi z pracy zamiast do męża "cześć kochanie... itd" śmiali się (kolega i mąż) ze mnie potem parę tygodni
ojj.. no każdemu się zdarza. Jak widać...

Stary 2012-11-16, 10:42   #3253
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
napisz mu, że to pomyłka
e tam, nasza znajomość zyska nowy wymiar miałam kiedyś taką nauczycielkę która nieważne co by się wydarzyło powtarzała że los tak chciał. tak więc los wyraźnie chce żebym nie ograniczała się do 1 mężczyzny będzie więcej osób do spełniania moich zachcianek

Cytat:
Napisane przez Aaś
śmiali się (kolega i mąż) ze mnie potem parę tygodni
oj czuję że tu będzie podobnie. będą mi "kochaniować" oboje i się śmiać

lonely no i po co jakieś ograniczenia, jak i tak statystyki pozostają nieubłagane
Stary 2012-11-16, 10:43   #3254
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobię później.

Proszę o kciuki
kochana, będzie dobrze, bo to się często zdarza - ważne, że gin nie zbagatelizował i będziesz w dobrych rękach
Cytat:
masakra
ja na razie jakoś daję radę bez takich numerów, ale czuję się trochę głupsza - nie wiem tylko, czy to przez ciążę czy urlop
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:43   #3255
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
są kciuki, będzie dobrze

Motylek trzeba jeszcze więcej, bez żadnego ograniczania się
Ty, Tyyyyyy uważaj, bo jesteś zaraz za mną i jak będziesz za dużo pisać, to mnie przeskoczysz, a nie życzę sobie tego. Zrozumiane?

Cytat:
Na pewno będzie dobrze
Trzymaj się dzielnie i nie stresuj, będziesz pod dobrą opieką. Najważniejsze że szybko zareagowałaś-lepiej dmuchać na zimne

heheh, kolega pewnie się ucieszył
ja ostatnio kolezance która była na usg i poznala plec napisałam: gratuluje synka, kiedy wpadasz-trzeba to opic oczywiscie soczkiem. I wyslalam do innej kolezanki, minę miała grobową

może nas pomylili, bo ja tak malutko piszę a jestem 1

no właśnie ja też się zastanawiam po co są te pasy niektóre, mi się podobają ale nie wiem po co i jak to się nosi

ojj.. no każdemu się zdarza. Jak widać...

Ja właśnie nie wiem jak to robisz, że jesteś pierwsza, bo ja nawet pierwsza bym nie była, jak bym tu siedziała cały dzień

Wiem, mam za wolny internet

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-16, 10:50   #3256
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z 10 spadłam na 20 a ciągle coś tu Wam skrobię. Jesteście szalone laski, tyle Wam powiem
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:53   #3257
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie nie wiem jak to robisz, że jesteś pierwsza, bo ja nawet pierwsza bym nie była, jak bym tu siedziała cały dzień

Wiem, mam za wolny internet
ja siedzę tu całymi dniami, aktualnie nawet w piżamie, bo nie mogę się oderwać, żeby wskoczyć do wanny............
a internet mam szybki... bosz, co to będzie, jak urlop się skończy? zapomnicie o mnie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:55   #3258
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja siedzę tu całymi dniami, aktualnie nawet w piżamie, bo nie mogę się oderwać, żeby wskoczyć do wanny............
a internet mam szybki... bosz, co to będzie, jak urlop się skończy? zapomnicie o mnie
Nie bój się nie zapomnimy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-16, 10:59   #3259
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche
nie zapomnimy, będziemy wywoływać co jakiś czas do raportu co tam w brzuszku u maluszka i u jego mamusi słychać

Motylek od 15 siedzę już cichutko, obiecuję no i w weekend też nie poszaleję. tak więc daję ci fory

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 11:06   #3260
JennyAniolek
Zakorzenienie

Innocence_89 widzę Cię na pasku na dole
Co tam u Ciebie ? Jak maluszek/maluszki ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-16, 11:10   #3261
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ty, Tyyyyyy uważaj, bo jesteś zaraz za mną i jak będziesz za dużo pisać, to mnie przeskoczysz, a nie życzę sobie tego. Zrozumiane?
jak to poważnie zabrzmiało

Cytat:
ja właśnie też nie wiem.. w weekendy prwie wcale nie siedzę, tylko zaglądam co jakiś czas jak się da. Żeby nie wypaść z tematu. A w tygodniu mam większe możliwości bo siedzę w biurze przed kompem i mi się nudzi to takie moje czasoumilacze

Cytat:
nie martw się, nie zapomnimy

idę popracować, piszcie dużo i mnie ścigajcie, jak wrócę to statystyki mają się zmienić

Stary 2012-11-16, 11:12   #3262
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę Cię jak możemy zapomnieć? Ja też w pidżamie, ale idę pływać w wannie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Innocence_89 widzę Cię na pasku na dole
Co tam u Ciebie ? Jak maluszek/maluszki ??
Ale Ty jesteś szpieg

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-16, 11:17   #3263
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty jesteś szpieg
Jenny strach się bać

Aaaa i jeszcze małe sprostowanie, tak jak mówiłam idę teraz popracować i Was zostawiam. Tylko żebyśmy się dobrze zrozumiały, jak wrócę to mają się zmienić statystyki, a nie nowy wątek :P
żeby nie było tak jak zawsze, że będę miała do nadrobienia kilka stron, a dalej będę na podium w statystykach

Stary 2012-11-16, 11:18   #3264
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty jesteś szpieg
E tam

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Jenny strach się bać
Nie ma się czego bać

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-16, 11:30   #3265
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a my dzisiaj byliśmy u brata Tż i widziałam się z jego żoną moją "ulubienicą"... jejuuu... jaka ona jest wredna i zazdrosna..
Już kiedyś Wam się żaliłam na nią..
Dzisiaj na informacje, że będziemy mieli synka ona wyskoczyła z tekstem:
"ojejjj.. to już pewne? szkoda... córeczka fajniejsza..."
no i jak zwykle standardowo narzeka, że ona ma tak źle... że taka zapracowana.. że my to mamy dobrze.
Dodam,że ona ma swoją pracownię dentystyczną, kupę kasy, przychodzi do niej sprzątaczka i pani do prasowania, dziećmi opiekują się jej rodzice, gotują za nią codziennie... a ta tylko narzeka i nam zazdrości wszystkiego...
Co za kobieta

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
tak z allegro syzbciutka realizacja i super wykonane

http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...707043656.html

brązowe z czerwonymi kokardami
Śliczne zaproszenia

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

aaaa chce się pochwalić, w babystrology kolejna zmiana Dziś skończyliśmy 9 tydzień i jutro zaczynamy 10

Cytat:
oczopląsu można dostać... tych zestawów jest multum i każdy kolejny ładniejszy od poprzedniego
To prawda

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Witam po małej przerwie z szybkim pytaniem do dziewczyn z Rybnika. Gdzie najlepiej zrobić badania, w jakim laboratorium? Chodzi o VDRL, HBS Ag, anty toxo, anty hiv. Z góry dzięki.
Ja badania robię u mnie w przychodni (B-ce), a wyniki odbieram albo w przychodni albo na M.C.Skłodowskiej, bo tam wysyłają próbki.

Cytat:
nie wiem czy wam pisałam ale ja dostałam spodnie od ciotki TŻta- bo przecież przytyję w ciąży. Tylko taki mały szczegół że spodnie było materiałowe- a takich nie noszę, poza tym były po ciotce a ona ma 1,50m w kapeluszu a ja 1,7! więc były mi tak do połowy łydek i najważniejsze- zmieściłabym się w jedną nogawkę
no ale przecież przytyje
Co za ciotka

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ja przy przewijaniu polecam miseczkę z ciepłą wodą, duże waciki kosmetyczne, tj. te takie płatki jak do demakijażu ale duże i jedziemy z wodą i płatkami a na koniec ewentualnie chusteczka nawilżana.
Wcale nie jest to pracochłonne czy męczące a kasy dużo zostaje w kieszeni jakby to zliczyć bo jak dziecko się okupka bardzo to szkoda na to kilku chusteczek nawilżanych a wodą nawet lepiej. Stosowałam z córą i teraz też będę. Choć w późniejszym etapie zostały tylko nawilżane ale moje dziecko miało mega problemy z kupą długi czas więc to inna historia.
A, i do smarowania nie sudokrem czy inne tego typu ale linomag zielony. Ideał.

Z sukienek ciążowych polecam Wam brzuchatki na allegro, da sie tak wyszukać jak się wpisze to słowo w wyszukiwarce po użytkowniku. Wprawdzie są bawełniane ale można pod spód coś ubrać, bardzo fajne, kupiłam dwie z różnych rodzajów, obie super i mają miejsce na powiększający się brzuch a cena jest ok 35 zł więc opłaca się.
A z dzianiny polecę też fajne i tanie ale jak przyjdą do mnie bo czekam a w ciemno nie będę chwalić
Dzięki za rady

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
proszę o kciuki bo mam dziś wizytę z usg z tymi pomiarami wszystkimi i już dobiega mi do głowy ten wstrętny głos schizujący czy wszystko ok, serce będzie mi walić jak oszlałe nim usłysze że wszystko dobrze, ech ile nerwów
Trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale super
wpadłam tylko się przywitać, zadzwonili do mnie od ginekologa i obudzili żebym była w miarę możliwości na 10.45, a miałam na 12. więc szybko wcinam śniadanko i pędzę, też proszę o trzymanie kciuków, mam jakieś głupie obawy

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wiecie co Wy to pędzicie jak szalone z produkcją stron ALEEEEEEEE

Mamusie listopadowo-grudniowe pobiły rekord!
7 listopada rozpoczęły kolejną część i w 8 dni nastukały 5000 postów i wskoczyły do części następnej!!!!!

Szok ehhee
Mamuśki są niemożliwe

Cytat:
dzisiaj premiera filmu mój rower. Chyba przejedziemy się o kina
Ja chciałam iść na "Przed świtem", ale boję się czy wysiedzę tyle w kinie

Cytat:
a ile czasu chcesz folika brać? bo ja się zastanawiam, kiedy mam przestać. witamin też nie chcę, bo warzywa i owoce wcinam ile żołądek pozwoli - a najlepiej mi wchodzą. głupio byłoby dublować to jakimiś syntetykami........
Ja folik brałam jakiś 1-1,5 m-ca jak się staraliśmy i teraz przez cały I trymestr, a co dalej to pewnie dowiem się na następnej wizycie

Cytat:
Łooo moje dziecko od dziś jest PŁODEM Witam się w 13 tc mhm jak to brzmi

Cytat:
colorblue Ty 26, nuna 28, ja 29 która jeszcze wtedy idzie?
Ja miałam iść 27, ale chyba pójdę za tydzień w pt 23; no ale to się jeszcze okaże dziś wieczorem/w pon na kiedy będą wolne terminy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-16, 11:31   #3266
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
stwierdzilam ze nie chce im niszczyc zycia.Byli adoptowani majac miedzy 3 lata a 9 m-cy,dlatego gdybym pojawila sie w ich zyciu,moglabym je zniszczyc,zniszczyc to w czym byli utwierdzani przez cale zycie.
brawo za dojrzałość. Moze faktycznie kiedyś się odnajdziecie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co dziś szykujecie na obiad? Brakuje mi inspiracji...
ugotowałam żurek śląski i zapiekankę makaronową w sosie pomidorowym z pieczarkami i kiełbaską dla tż

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie chcę zapeszać ale TŻ poszedł do urzędu pracy.. i chyba zacznie od wtorku
kciuki

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
no ale jestem dobrej myśli maluch ma już prawie 6 cm no i mam pare zdjęć ale czekam na tą wtorkową wizytę będzie w 3d i z płytką to się rodzinka ucieszy a teraz siedze i gapie się na tez zdjęcia juz nie wspomne ze nawet do nich mówie ale schizy mam
trzymam kciuki za lepsze wieści

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Wlasnie dziewczyny w 14 tyg i wyzej,czy Wy naprawde spicie tylko na lewym boku?? Bo strasznie mnie to zastanawia
coraz częściej śpię na lewym- zanim o tym przeczytałam tak jakoś było mi najwygodniej no i jak śpię na lewym to mozemy z tż spać na łyżeczkę

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
przyszły zaproszenia na ślub są piękne
pokaż jestem bardzo ciekawa

Cytat:
przeczytałam teraz coś takiego "Przez pierwsze 20 tygodni, kiedy nogi dziecka są podkurczone przy tułowiu i ciężko je zmierzyć, długość mierzy się od głowy do pośladków.Po 20 tygodniach dziecko jest mierzone od głowy do stóp."
zaskoczyło mnie to
u mnie tak własnie lekarz mierzył nóżkami wierzgał ale też miał lekko podkurczone

Cytat:
a my dzisiaj byliśmy u brata Tż i widziałam się z jego żoną moją "ulubienicą"... "ojejjj.. to już pewne? szkoda... córeczka fajniejsza..."
debilka sama sobie wystawia złe świadectwo

PIąąąąąąąąąąąąaattttttttt tttttttttttttttteeeeeeeee eeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkkk! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:38   #3267
vil84
Wtajemniczenie

wróciłam ledwie żyje.

Maluszek cały i zdrowy nie zmierzyła go, bo się już nie mieści na usg, ale pomierzyła główkę - ma prawie 5 cm, co odpowiada 18 tc szkoda że nie wiem, jaki cały dzidziol długi dostałam skierowania na kolejne badania, znów morfologia, mocz, HBS, HIV (w końcu wiem, jakie badanie zrobić) i to nieszczęsne obciążenie glukozą wystraszyłyście mnie tym
ale dowiedziałam się, że prawie wszystkie badania mam w pakiecie enel-med, więc pojadę tam, zawsze robiłam w przychodni pod domem ale jednak to kasa...
kolejna wizyta 7.12, a 6 prenatalne drugie - dostaliśmy skierowanie
na szkołę rodzenia mogę chodzić, ale nie brać udziału w ćwiczeniach.
no i niestety łożysko nadal jest przy samej szyjce, więc dalej mnie obowiązuje leżący tryb życia ... ale jak stwierdziła pani doktor "nie dajmy się zwariować, do sklepu czy raz w tygodniu na krótki spacer może pani wyjść" suuuuuuper
dupka i luteinę do kolejnej wizyty nadal mam brać, w tych dużych ilościach, a co do witamin - zobaczy się po morfologii. i tyle

oglądałam ciuszki dziecięce, ale nic mi się nie podobało - same jakieś nudne były, białe, beżowe itp. ale kupiłam patyczki do uszu dla niemowląt oglądałam też w rossmanie fajną buteleczkę z Aventu, 125 ml, za 34,90 - muszę poczytać o niej, wyglądała sympatycznie

zjem coś i Was poczytam

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-16 o 11:41
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 11:42   #3268
Aaś
Zakorzenienie

vil super!
szkoda tylko że nadal musisz leżeć. no ale jak trzeba to trzeba
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:43   #3269
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam ledwie żyje.

Maluszek cały i zdrowy nie zmierzyła go, bo się już nie mieści na usg, ale pomierzyła główkę - ma prawie 5 cm, co odpowiada 18 tc szkoda że nie wiem, jaki cały dzidziol długi dostałam skierowania na kolejne badania, znów morfologia, mocz, HBS, HIV (w końcu wiem, jakie badanie zrobić) i to nieszczęsne obciążenie glukozą wystraszyłyście mnie tym
ale dowiedziałam się, że prawie wszystkie badania mam w pakiecie enel-med, więc pojadę tam, zawsze robiłam w przychodni pod domem ale jednak to kasa...
kolejna wizyta 7.12, a 6 prenatalne drugie - dostaliśmy skierowanie
na szkołę rodzenia mogę chodzić, ale nie brać udziału w ćwiczeniach.
no i niestety łożysko nadal jest przy samej szyjce, więc dalej mnie obowiązuje leżący tryb życia ... ale jak stwierdziła pani doktor "nie dajmy się zwariować, do sklepu czy raz w tygodniu na krótki spacer może pani wyjść" suuuuuuper
dupka i luteinę do kolejnej wizyty nadal mam brać, w tych dużych ilościach, a co do witamin - zobaczy się po morfologii. i tyle

oglądałam ciuszki dziecięce, ale nic mi się nie podobało - same jakieś nudne były, białe, beżowe itp. ale kupiłam patyczki do uszu dla niemowląt oglądałam też w rossmanie fajną buteleczkę z Aventu, 125 ml, za 34,90 - muszę poczytać o niej, wyglądała sympatycznie

zjem coś i Was poczytam
Kurcze to obciążenie glukozą już zaraz, za chwilę zaraz będziemy w połowie ciąży

Gratuluję udanej wizyty

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:43   #3270
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Nie zrobiła mi wczoraj usg więc nie wiem
Ale po prenatalnym na 90% chłopczyk.
Gratuluję synka

Cytat:
no i kolejny Facet jakiś wysyp siusiaków tu mamy czyżby wojna się szykowała
Kto wie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja już po badaniach te z krwi będą w przyszłym tygodniu a z usg wyszło prawie wszystko ok jedynie lekarz powiedziął że jest jakiś nieprawidłowy przepływ chyba w żyłach i to slychac na serduszku ale powiedział że trzeba to zbadać w 21 tygodniu nie wiem w sumie czym to może grozić i dlaczego tak jest dowiem się czegoś więcej od mojego lekarza jak pójdę z wynikami a we wtorek mam jeszcze jedno usg z pomiarami i zobaczymy co inny lekarz powie i czy też będzie ten przepływ zakłócony - oby nie no ale jestem dobrej myśli maluch ma już prawie 6 cm no i mam pare zdjęć ale czekam na tą wtorkową wizytę będzie w 3d i z płytką to się rodzinka ucieszy a teraz siedze i gapie się na tez zdjęcia juz nie wspomne ze nawet do nich mówie ale schizy mam
Na pewno wszystko będzie dobrze, innej opcji nie widzę

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Właśnie, jak z Waszym spaniem? Bo jak ja się obudzę np. o 4 rano, to potem za nic nie mogę zasnąć...masakra. Kiedys do tylko spojrzałam na godzinę i dalej spałam, a teraz nie mogę.
Śpię różnie Na lewym boku, na prawym, na plecach; ale na brzuchu nie bo nie umiem A jak się obudzę w nocy to idę do wc (jak mi się chce), a jak nie to patrzę tylko która godzina i czy budzik na pewno nastawiony i idę dalej spać

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Aaaa no i dzis rowny 17 tc rowne 119 dni

Cytat:
nie mogę z moim mężem mówię mu, że na wątku sami chłopcy będą, i że musimy jakoś wyrównać średnią, i zapytałam, czy naprawdę woli synka ... stwierdził że tak, bo "jak będzie wpadka, to syna się wyj.... bie z domu, będzie zarabiał i utrzymywał bachora, a córką trzeba się będzie zająć jak zaciąży... chyba że się jej powie że jak d..y dała to niech d..pą zarabia teraz"
Ale ma pomysły

Cytat:
Wg gina od usg to jest 12/13 tc. czyli trochę później niż na suwaku bo suwak jest wg ostatniego usg 4 tyg temu. wg om mam na 31.05. a teraz to już nie wiem chyba sobie jednak zmienię ten suwak na wg om. we wtorek mam wizytę u swojej gin prowadzącej to się jej zapytam jak to ona liczy.

bardzo nam się Ala podoba. i żadne inne poza tym przed samą wizytą w poczekalni wymyśliliśmy Kalina.... ale sama nie wiem...
mąż się cieszy on od poczatku powtarzał że nieważne czy będzie to chłopak czy dziewczyna i tak będzie z nim/nią chodzić poszczać modele i zapisze ją/jego na kurs nurkowania także jedną sobie wychowam na księżniczkę a druga będzie chłopczycą
Dzięki za info

Nam się przez dłuższy czas podobała Alicja, ale odpada, bo tak nazywa się dziewczyna (a kto wie czy nie wkrótce żona ) mojego brata...

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
Przy dobrych wiatrach staranka od Nowego Roku bedą
Ale teraz nie zbagatelizuje roznych rzeczy i zmienie lekarza na milioooon%%%%
Będę trzymać kciuki za nowe staranka

Cytat:
A dzisiaj z Tż byliśmy w sklepie i tak z sentymentem patrzyłam na te wszystkie kolorowe spineczki, gumeczki, opaseczki do włosów.. i mówię mu, że szkoda że nie będę mogła stroić naszej małej księżniczki. A on, że wszystko idzie zgodnie z planem- córcia musi mieć najpierw starszego brata, a mama obrońcę i pomocnika
Ale ci powiedział

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
TŻ po rozmowie.kolejna klapa.
fakt,że dziwny system maja(400pln podstawa plus 800wychodzi podobno z prowizji),to duzy znany sklep wiec nie sadze by bylo mniej.
ALE za te pol miesiąca dostałby pół wypłaty(logiczne). więc sie nie opłaca mu wydać stówy na dojazdy by zarobić 500.

No ale 500 zł nie wysiedzi w domu/na ulicy nie znajdzie... Mógłby przyjąć ofertę a w międzyczasie szukać innej pracy

Mimo wszystko trzymam , żeby w końcu Wam się ułożyło

Cytat:
Już kiedyś pisałam, że najbardziej podobają mi się ciuszki z angielskiej firmy NEXT, a że u nas ich nie ma, to pewnie będę szukała na allegro używanych
Jeszcze nie wiem co na to Tż, bo on nie uznaje odkupowania od obcych używanych rzeczy.. a maleństwo to na pewno będzie chciał rozpieszczać. .Ale jakoś go przekonam
Ciuszki z NEXT-a są super , a na allegro można czasami upolować perełki

Mój mąż nie ma nic przeciwko, żeby kupić coś na allegro; ale zobaczymy jak to w końcu będzie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-11-16 o 11:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości