|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
cOOOOOOO jestem 11 ? Pfffff a ja myślałam, że dużo piszę. aaaaaaaaaa
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]()
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie, doskonale Cię rozumiem. Czasem strzelam takie gafy, że sama siebie nie poznaję. W dodatku nawet znajomi to zauważyli. Śmieją się żebym już szybko urodziła i odzyskała swój mózg
Cytat:
a także Hania, Zosia, Marysia i Gabrysia ![]() niemożliwe... lecę to zweryfikować upsss... przypomniałaś mi.. teściowa nam dała z niedzielnego obiadu żurek w słoiku i stoi na balkonie.. pewnie już do wyrzucenia... zapomnialam
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
ja 5 pod względem gadania;p
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka
![]() humpback spoko. ja kiedyś wysłałam maila do kolegi z pracy zamiast do męża "cześć kochanie... itd" śmiali się (kolega i mąż) ze mnie potem parę tygodni
|
|
|
|
#3250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jenny kolega bardzo dyplomatycznie odpisał: "kochanie chyba pomyliłaś numery" ale ubaw musi mieć niezły Cytat:
|
||
|
|
|
#3251 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ta cena ![]() Cytat:
Nie mamy od kogo dostać, więc pewnie będziemy musieli kupić. Kiedyś jak jeszcze nie byłam w ciąży to jedna koleżanka powiedziała, że może nam dać wózek, ale wózek i inne akcesoria to akurat kupimy nowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się boję co moja mama nakupywała jak była wyprzedaż w sklepie on-line C&A, no a tu jeszcze z jakiś tydzień czekania na paczkę/paczki, bo mimo że kurierem to idą z DE ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Możliwe, jesteś na 1 miejscu ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3252 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się dzielnie i nie stresuj, będziesz pod dobrą opieką. Najważniejsze że szybko zareagowałaś-lepiej dmuchać na zimne Cytat:
ja ostatnio kolezance która była na usg i poznala plec napisałam: gratuluje synka, kiedy wpadasz-trzeba to opic oczywiscie soczkiem. I wyslalam do innej kolezanki, minę miała grobową Cytat:
![]() Cytat:
niektóre, mi się podobają ale nie wiem po co i jak to się nosiCytat:
|
|||||
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
e tam, nasza znajomość zyska nowy wymiar
miałam kiedyś taką nauczycielkę która nieważne co by się wydarzyło powtarzała że los tak chciał. tak więc los wyraźnie chce żebym nie ograniczała się do 1 mężczyzny będzie więcej osób do spełniania moich zachcianek ![]() Cytat:
lonely no i po co jakieś ograniczenia, jak i tak statystyki pozostają nieubłagane |
|
|
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana, będzie dobrze, bo to się często zdarza - ważne, że gin nie zbagatelizował i będziesz w dobrych rękach Cytat:
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie nie wiem jak to robisz, że jesteś pierwsza, bo ja nawet pierwsza bym nie była, jak bym tu siedziała cały dzień Wiem, mam za wolny internet
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a internet mam szybki... bosz, co to będzie, jak urlop się skończy? zapomnicie o mnie
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motylek od 15 siedzę już cichutko, obiecuję no i w weekend też nie poszaleję. tak więc daję ci fory |
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Innocence_89 widzę Cię na pasku na dole
![]() Co tam u Ciebie ? Jak maluszek/maluszki ??
|
|
|
|
#3261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to takie moje czasoumilacze ![]() Cytat:
![]() idę popracować, piszcie dużo i mnie ścigajcie, jak wrócę to statystyki mają się zmienić
|
|||
|
|
|
#3262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny strach się bać
Aaaa i jeszcze małe sprostowanie, tak jak mówiłam idę teraz popracować i Was zostawiam. Tylko żebyśmy się dobrze zrozumiały, jak wrócę to mają się zmienić statystyki, a nie nowy wątek :P żeby nie było tak jak zawsze, że będę miała do nadrobienia kilka stron, a dalej będę na podium w statystykach |
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
E tam
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Nie ma się czego bać ![]() |
|
|
|
#3265 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chciałam iść na "Przed świtem", ale boję się czy wysiedzę tyle w kinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam iść 27, ale chyba pójdę za tydzień w pt 23; no ale to się jeszcze okaże dziś wieczorem/w pon na kiedy będą wolne terminy
|
||||||||||||
|
|
|
#3266 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ugotowałam żurek śląski i zapiekankę makaronową w sosie pomidorowym z pieczarkami i kiełbaską Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i jak śpię na lewym to mozemy z tż spać na łyżeczkę pokaż ![]() Cytat:
Cytat:
PIąąąąąąąąąąąąaattttttttt tttttttttttttttteeeeeeeee eeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkkk! !!!!!!!!!!!!!!!!! |
||||||
|
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam
ledwie żyje.Maluszek cały i zdrowy nie zmierzyła go, bo się już nie mieści na usg, ale pomierzyła główkę - ma prawie 5 cm, co odpowiada 18 tc szkoda że nie wiem, jaki cały dzidziol długi dostałam skierowania na kolejne badania, znów morfologia, mocz, HBS, HIV (w końcu wiem, jakie badanie zrobić) i to nieszczęsne obciążenie glukozą wystraszyłyście mnie tym ale dowiedziałam się, że prawie wszystkie badania mam w pakiecie enel-med, więc pojadę tam, zawsze robiłam w przychodni pod domem ale jednak to kasa... kolejna wizyta 7.12, a 6 prenatalne drugie - dostaliśmy skierowanie ![]() na szkołę rodzenia mogę chodzić, ale nie brać udziału w ćwiczeniach. no i niestety łożysko nadal jest przy samej szyjce, więc dalej mnie obowiązuje leżący tryb życia ... ale jak stwierdziła pani doktor "nie dajmy się zwariować, do sklepu czy raz w tygodniu na krótki spacer może pani wyjść" suuuuuuper ![]() dupka i luteinę do kolejnej wizyty nadal mam brać, w tych dużych ilościach, a co do witamin - zobaczy się po morfologii. i tyle oglądałam ciuszki dziecięce, ale nic mi się nie podobało - same jakieś nudne były, białe, beżowe itp. ale kupiłam patyczki do uszu dla niemowląt oglądałam też w rossmanie fajną buteleczkę z Aventu, 125 ml, za 34,90 - muszę poczytać o niej, wyglądała sympatycznie ![]() zjem coś i Was poczytam
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-16 o 11:41 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
vil super!
szkoda tylko że nadal musisz leżeć. no ale jak trzeba to trzeba |
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz będziemy w połowie ciąży Gratuluję udanej wizyty
|
|
|
|
|
#3270 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na lewym boku, na prawym, na plecach; ale na brzuchu nie bo nie umiem A jak się obudzę w nocy to idę do wc (jak mi się chce), a jak nie to patrzę tylko która godzina i czy budzik na pewno nastawiony ![]() Cytat:
Cytat:
Nam się przez dłuższy czas podobała Alicja, ale odpada, bo tak nazywa się dziewczyna (a kto wie czy nie wkrótce żona ) mojego brata...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mimo wszystko trzymam , żeby w końcu Wam się ułożyłoCytat:
, a na allegro można czasami upolować perełki Mój mąż nie ma nic przeciwko, żeby kupić coś na allegro; ale zobaczymy jak to w końcu będzie
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-11-16 o 11:48 |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

najpierw dowcipnie potem przez brzuch. a mężuś stał obok i zbierał szczękę z podłogi przez całą wizytę 

w końcu dziewczynki!
Ale z czego jestem zadowolona to na biuście się ładnie układa i fajnie rękawy wyglądają (nie są takie rozciągnięte a tego się obawiałam wybierając większy rozmiar)
jak założyłam to się czułam jak dziecko w kalesonach
a małż dojada wczorajsze kotlety z piersi
zapomnialam

i jakieś 22 zł za komplet wyjdzie

no ale jestem dobrej myśli maluch ma już prawie 6 cm no i mam pare zdjęć ale czekam na tą wtorkową wizytę będzie w 3d i z płytką to się rodzinka ucieszy a teraz siedze i gapie się na tez zdjęcia juz nie wspomne ze nawet do nich mówie ale schizy mam