Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2474 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 07:23   #74191
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez audiogirl Pokaż wiadomość
No.. ja też brałam wcześniej przez prawie ponad 5 lat, z przerwami, próbowałam różnych (Diane, Cilest, Yasminelle, Yasmin, Triqular, Harmonet, Minisiston... ehh dużo tego było, no i teraz to nieszczęsne Zoely). Przestałam brać 3 lata temu, bo wyjechałam na Erasmusa i nie były mi potrzebne.

W te wakacje ginekolog przepisała mi znowu Yasminelle na regulację hormonów, tzn torbieli na jajnikach (bez badań!!!). Yasminelle mi nie służyły, to dostałam jakąś nowość - Zoely (także bez badań!). Ponieważ cierpię na migreny z aurą, a nikt mi nigdy nie powiedział, że nie powinnam brać, nabawiłam się poważnych powikłań po tabletkach i sama buszujac po necie wpadłam na to, że nie powinnam ich brać. Poszłam do lekarki i usłyszałam, że pod żadnym pozorem nie mogę brać hormonów (które sama mi przepisała nie pytając o migreny, a ja nie wiedziałam, że nie wolno).

Odstawiłam i po jakichś 3 tygodniach zaczęło się to nieszczęsne wypadanie. Nie pamiętam, żebym tak na to cierpiała poprzednio jak odstawiałam..No nic, muszę być dobrej myśli. Jutro może się rzucę na olejek Khadi przeciw wypadaniu, choć kosztuje majątek
Oby tylko ten khadi pomógł bo bedzie szkoda kasy. Jak już wypróbujesz i pomoże to daj znać

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Skąd wiesz że to od tabletek? Ja bralam kiedyś, odstawiłam i nic złego się nie działo...
Nie wiem, ale wszystkie inne badania zrobione i jest wszystko ok a wypadanie wzmożone zaczęło sie 2 lata temu, czyli w okresie odstawienia tabletek i nawet lekarz stwierdził, że to za dużo jakiegos tam hormonu ale na badania nie skierował aby to sprawdzić, przepisał tylko kolejne tabletki anty (których nie biorę)
Nie każdemu muszą włosy wypadać różne jest działanie tabletek i każdy organizm inaczej reaguje

Dziękuje dziewczyny za wczorajsze rady dotyczące skrętu z tyłu głowy. Jesteście cudowne co prawda włoski z tyłu nie pokręciły sie jeszcze całe ale widać poprawę i to dużą , może jeszcze ja nieumiejętnie nałożyłam stylizator albo jak powiedziałyście może jest inny skręt z tyłu ale różnicę już widać i będę dokładniej dbać o ten tył
Stary 2012-11-16, 08:43   #74192
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Poszłam do lekarki i usłyszałam, że pod żadnym pozorem nie mogę brać hormonów (które sama mi przepisała nie pytając o migreny, a ja nie wiedziałam, że nie wolno).
Bosz, zmień lekarza! A jak sprawa z tarczycą wygląda?

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
nosz kurczę ja po 4 dniach też miewam coś bardzo podobnego (nawet kolorystycznie, tylko krótszego), ale jakoś te krasnale, co takie fajne lustra rozdają w nagrodę - moją chatkę ominęły...
Do mnie też nie dotarły

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Musze przyznać, że zdumiewacie mnie. To jest forum i jestem tu by uzyskać informacje i udzielić jakichś jeśli potrafię. Stosuję proste konkretne zdania i starannie opisuję dany problem, a rad dotyczących włosów udzielać nie potrafię, bo nie mam takiej "wiedzy". Obecny jest także element uprzejmości, układ postów jest czytelny i operuję życzliwym tonem, za udzielone PRZEJRZYŚCIE rady mam też w zwyczaju dziękować. To co napisała koleżanka zdecydowanie nie było przejrzyste i nie miało charakteru rady -to mi przyznacie. Nie mam również obowiązku czytania 20 wiadomości wstecz każdej osoby, która coś do mnie napisze, a forumowiczka której bronicie napisała to zdanie tak, że nakierowywało na tok myślenia prowadzący do wniosku, że cięcie było konieczne przez zniszczenie - to również mi przyznacie; mogła się bardziej wysilić i nie byłoby problemu.

Jeśli nie masz obowiązku śledzenia każdej wiadomości to powinnaś użyć wyszukiwarki to jest Twój obowiązek zanim zadasz pytanie

całkiem inaczej to odebrałam...

Cytat:
Szkoda mi zwyczajnie energii życiowej na prowadzenie uczuciowych dywagacji, bo "komuśtam" cośtam się nie spodobało, więc jeśli czujecie się tym urażone (na forum), trudno i nie rusza mnie to ani troche. Skoro forum budzi w Was tyle emocji to już Wasz problem (i to poważny), dla mnie to miejsce uzyskania potrzebnych infomacji. Uzyskuję je, ale dodatkowo również wiele zbędnych docinków.
To mój ostatni post, nie pasuję do grona włosomaniaczek, i bardzo mnie to cieszy.
Pamiętaj, że po drugiej stronie też jest człowiek. Wszelkie potrzebne informacje podane są w pierwszym poście...i na tym powinnaś zakończyć, jeśli nie chcesz brać udziału w rozmowie. Przecież to jest "TYLKO forum"

Cytat:
Moje włosy mają się dobrze, dzisiaj nawet je wyprostowałam i nie spuszyły się na dworze. Będę kontynuować kurację olejkami, kupię suplement przeciw wypadaniu i nie będe nic zmieniać, bo nic dobrego z tego nie wychodzi.
Powodzenia w pielęgnacji, życzę dalszych sukcesów z prostownicą

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:19   #74193
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
No może po prostu muszę przeczekać. Staram się jak najczęściej odkurzać, bo mam jasną podłogę i każdy włos na niej widać Od razu wyrzucam wszystkie kłębki z mycia, nie roztkliwiam się, tak jest prościej.
Mam nadzieję, że to się niedługo skończy.
Już nawet wmówiłam sobie łysienie androgenowe po jednym z wpisów Anwen, ale oby to nie było to. Myślę, że lecą z całej głowy, a z tego co widzę, to pojedyncze już odrastają.

No miałam, miałam. Ehhh nawet nieważne jaki nick, bo ktoś się pode mnie niestety podszył w necie i teraz to już nie ma znaczenia.
Może skojarzysz po zdjęciach

1 - styczeń 2012 - przed CG
2 - luty 2012
3 - marzec 2012
4 - sierpień 2012 (sorry że w negliżu, ale gorąco było )

Obecnego nie dodaję, bo ostatnio są w średniej formie Sama skróciłam końcówki (hmm, średnio mi to wyszło), jak wspomniałam dużo wypada, już się tak ładnie nie kręcą.
Zrobiłam sobie dużą krzywdę zbyt dużym zakwaszeniem w laminowaniu żelatyną o czym jakiś czas temu pisałam (zamiast pół łyżeczki soku z cytryny dodałam 2 łyżeczki i nie poznałam moich włosów po spłukaniu )
Póki co nie skupiam się aż tak na skręcie, tylko na tym, by były w dobrej kondycji. Myślę, że jeszcze z pół roku, urosną i będzie różnica.

Oby
ŁADNIE, NIE MARUDZIĆ
Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość

SLS, sprawdzona odzywka, moze jakis olej przed. I nie przesadzac, u mnie to dziala Bedzie git, juz jest przeciez fajnie

Haj fajw
Ja z polproduktow stosuje tylko keratyne

Margitta, sliczne masz wlosy, naprawde nikt nie komplementowal, az nie wierze

Masc dopochwowa

Ja po czterech dniach mam cos takiego :
No i masz na noc odżywcza maska, rano żółtko, zmyte SLS-em i jest
Ależ te włoski ładnie sie trzymają i to czwartego dnia a zdjęcie wtej ramie bomba
Cytat:
no dzisiaj u mnie dramaturgia sięgnęła zenitu jak weszłam dosłownie w sam środek chmury z rana - do wieczora je uładzałam i pod koniec dnia wyglądały "za czymś", ale złamałam wszelkie możliwe zasady dotyczące "niedotykania" skręcałam pasma wokół własnej osi zgodnie z tendencją naturalną i to je uładziło (w końcu)
(jakby co, to nie ja, ale było prawie tak ciekawie)

margitta włoski miodzio
AjriszMarta jak juz się wyżej pochwaliłam SLS pomógł - no tak najprostsze metody najlepsze a najtrudniej na nie samemu wpaść
Dziś włoski mam ładnie pokręcone tylko troche puchu ale to od wilgoci jeszcze tylko lekko podetne przed świętami końcówki i będzie gicik
I bosze trzeba mnie lać jak mam kryzys bo wydziwiam jak wariat kiedyś w takim kryzysie przefarbowałam włosy prawie na czarno i ściełam na króciutko -zrobiłam sensacje na studiach a później płakałam bo miałam barna na głowie

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:42   #74194
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Jeśli nie masz obowiązku śledzenia każdej wiadomości to powinnaś użyć wyszukiwarki to jest Twój obowiązek zanim zadasz pytanie

całkiem inaczej to odebrałam...

Pamiętaj, że po drugiej stronie też jest człowiek. Wszelkie potrzebne informacje podane są w pierwszym poście...i na tym powinnaś zakończyć, jeśli nie chcesz brać udziału w rozmowie. Przecież to jest "TYLKO forum"

Powodzenia w pielęgnacji, życzę dalszych sukcesów z prostownicą
jakbyś czytała w moich myślach
w postach Koleżanki - podobnie jak Ty - również nie zauważyłam życzliwości i uprzejmości, a wręcz przeciwnie - traktowanie innych z góry (co widać także w ostatniej wiadomości) - w końcu to właśnie nie spodobało się Dziewczynom, które wypowiedziały się wczoraj...

cóż, pozostaje życzyć powodzenia i trochę więcej pokory, bo jeśli w realu jest podobnie jak na forum, to jeszcze sporo nieprzyjemnych doświadczeń przed Koleżanką, a życie i bez tego dostarcza różnych wrażeń...
Stary 2012-11-16, 09:52   #74195
sm1307
Rozeznanie

Idę zmyć właśnie olej z włosów i nałożony na 22min olejek GP, nie wiem czy przypadkiem za mało go nie dałam, ale co tam.

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:01   #74196
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Margitta, sliczne masz wlosy, naprawde nikt nie komplementowal, az nie wierze

dziękuję Naprawdę byłam przekonana, że Wam się nie podoba Tak to jest z niskim poczuciem własnej wartości:p

Twoje mają mega objętość i super te dwa kolory, jeszcze chwila i będzie bosko

Cytat:
Dziękujemy za podzielenie się. Jaki to warkocz? Zwykły ? Dobierany?
Zwykły, klasyczny, taki jak się ludzie bawią frędzlami

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Margita mam nadzieję, ze nicku nie pokręciłam cudne włoski a kolor marzenie
dziękuję

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
no piękne Ty masz te włosięnta, naprawdę zazdroszczę, że u Ciebie pielęgnacja daje takie efekty, bo u mnie jest tak, że przez kilka dni ładnie zdefiniowany skręt, a potem znowu stóg siana, nawet nocne sucharki nie pomagają... w ogóle mam ostatnio jakiegoś doła wizualnego, mam wrażenie, że wyglądam na nieuczesaną, wypryszczoną, wygniecioną i z worami pod oczami... ile bym dała, żeby mieć czystą cerę i ułożone loki, nie takie 'ciągle w drodze do raju'
zwłaszcza, że ostatnio nowa dziewczyna do pracy przyszła i koleżanka zaczęła jej opowiadać, ile ja czasu poświęcam włosom, bo cośtam na pielęgnację zeszło, a ja akurat z jakimś totalnym shitem na głowie... powoli tracę wiarę w tę całą zabawę.
Ja przeżyłam i wciąż przeżywam wiele zawodów i powiem ci, że jak widzę, że jest źle to nigdy tego nie przeczekuję tylko od razu coś zmieniam. Cokolwiek. Więcej żelu, mniej żelu, dłużej z ręcznikiem, bez ręcznika. I prawie zawsze okazuje się, że to nie przejściowy kryzys, tylko mój wielki błąd. To straszne, że można tak dbać o włosy miesiącami i żyć w nieświadomości, że idealną pielęgnację rujnowało się np. wyciśnięciem włosów w szorstki frotowy ręcznik co je spuszało. Także wypróbowałam naprawdę bardzo dużo rzeczy i zostawiłam te, które mi się wydawały niegroźne. Po żadnym z osobna cudu nie było, ale wszystkie razem robiły jakiś efekt. Z resztą gdyby nie Zakręcone to dalej żyłabym w ciemnocie

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
powiedz mi prosze czy do renimacji nakladasz odzywke na suche wlosy?ten warkocz robisz glowa spuszczona w dol?
ja rowniez probuje wszytskich metod reanimacji opisanych przez dziewczyny i zero efektow(
Tak, nakładam na suche włosy, zrobiłam to w akcie desperacji i okazało się strzałem w dziesiątkę. W nocy włosy jakoś piją tą odżywkę i rano są suche. Po jakimkolwiek zmoczeniu, nawet kilkoma kroplami wody, robi mi się natychmiast totalny puch. Warkocz robię z głową w dół, zbieram włosy w trzy grupy (co nie jest proste, bo mam ich strasznie dużo) i zaplatam tak zwyczajnie. Przy samej głowie staram się ciasno zebrać, potem już byle jak - i zawiązuję gumką. Na końcówki jeszcze czasem daję krem z Biedronki (czym ja go zastąpię:rolleyes).

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
Kupiłam maskę BingoSpa shea z pięcioma algami i jutro będzie wielkie testowanie nowych produktów.
Ja najbardziej lubię ją wzbogaconą, sama w sobie szału nie robi moim zdaniem
Stary 2012-11-16, 10:09   #74197
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Ja najbardziej lubię ją wzbogaconą, sama w sobie szału nie robi moim zdaniem
właśnie nałożyłam ją solo, bo chcę zobaczyć jak będzie działała bez dodatków. Zastanawiałam się nad połączeniem jej z glutkiem lnianym, ale jednak bez niczego poszła. I tak pod czepkiem i ręcznikiem 30min.

Jejku, ale dzisiaj wilgotno na dworze, 93-80% w, z fal to pewnie nic nie zostanie, jak wyjdę na miasto

Stary 2012-11-16, 10:37   #74198
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
tez miałam proste włosy a w avku widać, że niekoniecznie

Miskaa, gdzie mogę zobaczyć Twoje początki?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:39   #74199
trythis
Raczkowanie

Cytat:
Co najlepsze, Jantar, Khadi, GP łopianowy, Radical, jakieś oleje...? Stosować oleje i odżywki na skalp, czy tylko włosy? Masować, czy nie ruszać? Myć codziennie, czy przetrzymywać...?
masakra
nie jest to może najbardziej odkrywczy pomysł, ale mi na wypadanie bardzo pomogła pokrzywa!
piłam i piję dwa razy dziennie

blog!

66 kg -> 64 kg -> 62 kg -> 60 kg -> 58 kg

CG - 11.11.2012
trythis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:51   #74200
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale wszystkie inne badania zrobione i jest wszystko ok a wypadanie wzmożone zaczęło sie 2 lata temu, czyli w okresie odstawienia tabletek i nawet lekarz stwierdził, że to za dużo jakiegos tam hormonu ale na badania nie skierował aby to sprawdzić, przepisał tylko kolejne tabletki anty (których nie biorę)
Nie każdemu muszą włosy wypadać różne jest działanie tabletek i każdy organizm inaczej reaguje

Dziękuje dziewczyny za wczorajsze rady dotyczące skrętu z tyłu głowy. Jesteście cudowne co prawda włoski z tyłu nie pokręciły sie jeszcze całe ale widać poprawę i to dużą , może jeszcze ja nieumiejętnie nałożyłam stylizator albo jak powiedziałyście może jest inny skręt z tyłu ale różnicę już widać i będę dokładniej dbać o ten tył
Fakt, kazda reaguje inaczej, ale lekarza zmień.

I fajnie ze skręt sie poprawił...
U mnie też tył jest najsłabszy przód ok, najbardziej skręcony dół nad karkiem, tam mi się często takie dwa duże loki korkociągi robią, a góra tył ledwo-ledwo... no misz masz na głowie...

Co do koleżanki Niusi..... to szkoda mi po prostu marnować energię życiową...

A, Justyna ( ruda) Ty pytałas o cięcie - czy Ty z boba zapuszczasz? Bo tak mi sie po zdjęciach wydawało, ze masz boki dłuższe? Jak chcesz coś uciąć to ja bym to upitoliła chyba...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-11-16 o 10:53
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:41   #74201
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
jakbyś czytała w moich myślach
w postach Koleżanki - podobnie jak Ty - również nie zauważyłam życzliwości i uprzejmości, a wręcz przeciwnie - traktowanie innych z góry (co widać także w ostatniej wiadomości) - w końcu to właśnie nie spodobało się Dziewczynom, które wypowiedziały się wczoraj...

cóż, pozostaje życzyć powodzenia i trochę więcej pokory, bo jeśli w realu jest podobnie jak na forum, to jeszcze sporo nieprzyjemnych doświadczeń przed Koleżanką, a życie i bez tego dostarcza różnych wrażeń...
oj tak, życie potrafi pokazać i nauczyć pokory... a koleżance gratuluję powrotu do prostownicy, ale w końcu wolny kraj, wolny wybor

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Ja przeżyłam i wciąż przeżywam wiele zawodów i powiem ci, że jak widzę, że jest źle to nigdy tego nie przeczekuję tylko od razu coś zmieniam. Cokolwiek. Więcej żelu, mniej żelu, dłużej z ręcznikiem, bez ręcznika. I prawie zawsze okazuje się, że to nie przejściowy kryzys, tylko mój wielki błąd. To straszne, że można tak dbać o włosy miesiącami i żyć w nieświadomości, że idealną pielęgnację rujnowało się np. wyciśnięciem włosów w szorstki frotowy ręcznik co je spuszało. Także wypróbowałam naprawdę bardzo dużo rzeczy i zostawiłam te, które mi się wydawały niegroźne. Po żadnym z osobna cudu nie było, ale wszystkie razem robiły jakiś efekt. Z resztą gdyby nie Zakręcone to dalej żyłabym w ciemnocie
oj, to prawda, Zakręcone pamiętam, jak pierwszy raz wstawiłam swoje zdjęcie i natychmiast dostałam mnóstwo feedbacku i pytań, które wówczas wydawało mi się dziwne, a teraz uważam, że są na porządku dziennym

ja też cały czas staram się zmieniać i weryfikować pielęgnację, ale najbardziej mnie męczy to, że czasem jest idealnie, a czasem - z dokładnie taką samą pielęgnacją, czyli powinno być dobrze - jest jakaś masakra ale to chyba taki urok loków, że każdy sterczy w inną stronę... ech, kiedy zejdę z tego cieniowania wreszcie...

przepraszam, że tak jęczę ostatnio, ale włosy nie takie, zmęczonam pracą i studiami, mgła i w ogóle

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:10   #74202
Dorcia91
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
bardzo rzadko piszę ale od czasu do czasu Was podczytuję
Ostatnio uległam "szałowi" na kallosa latte, znalazłam za 9.99 to się nawet nie zastanawiałam nałożyłam, trzymałam prawie godzinę, i co... włosy to było istne siano, daawno się tak nie spuszyłymusiałam je przeproteinować mlecznymi Też tak miałyście, macie na niego jakiś sposób? Połowę oddam mamie, ale drugie pół muszę jakoś zużyć.... ale nie wiem czy w ogóle w jakiś inny sposób moje włosy to zniosą??Jakieś rady??

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:12   #74203
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:

Haj fajw
Ja z polproduktow stosuje tylko keratyne
Moja leży. Ale odkopałam Artiste wzmacniającą, więc protein włosom nie odmawiam
Cytat:
Ładnie, widać, że miękkie i wypielęgnowane I dłuuuuugie i romatycznie zakręcone
Cytat:
Ale nie sa zgodne z CG?
Nie są Dimethicone w składzie. Ale używam, bo plusy przewyższają minusy.
Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Musze przyznać, że zdumiewacie mnie. To jest forum i jestem tu by uzyskać informacje i udzielić jakichś jeśli potrafię. Stosuję proste konkretne zdania i starannie opisuję dany problem, a rad dotyczących włosów udzielać nie potrafię, bo nie mam takiej "wiedzy". Obecny jest także element uprzejmości, układ postów jest czytelny i operuję życzliwym tonem, za udzielone PRZEJRZYŚCIE rady mam też w zwyczaju dziękować. To co napisała koleżanka zdecydowanie nie było przejrzyste i nie miało charakteru rady -to mi przyznacie.
Nie przyznamy. Była rzeczowa informacja - że na strąki pomogło ścięcie.
Cytat:
Nie mam również obowiązku czytania 20 wiadomości wstecz każdej osoby, która coś do mnie napisze, a forumowiczka której bronicie napisała to zdanie tak, że nakierowywało na tok myślenia prowadzący do wniosku, że cięcie było konieczne przez zniszczenie - to również mi przyznacie;

Cytat:
mogła się bardziej wysilić i nie byłoby problemu.
Szkoda mi zwyczajnie energii życiowej na prowadzenie uczuciowych dywagacji, bo "komuśtam" cośtam się nie spodobało, więc jeśli czujecie się tym urażone (na forum), trudno i nie rusza mnie to ani troche. Skoro forum budzi w Was tyle emocji to już Wasz problem (i to poważny), dla mnie to miejsce uzyskania potrzebnych infomacji. Uzyskuję je, ale dodatkowo również wiele zbędnych docinków.
To mój ostatni post, nie pasuję do grona włosomaniaczek, i bardzo mnie to cieszy.

Moje włosy mają się dobrze, dzisiaj nawet je wyprostowałam i nie spuszyły się na dworze. Będę kontynuować kurację olejkami, kupię suplement przeciw wypadaniu i nie będe nic zmieniać, bo nic dobrego z tego nie wychodzi.
Obyś mniej obcesowo podchodziła do ludzi w realu, bo inaczej ciężko będzie
Stary 2012-11-16, 12:14   #74204
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:

A, Justyna ( ruda) Ty pytałas o cięcie - czy Ty z boba zapuszczasz? Bo tak mi sie po zdjęciach wydawało, ze masz boki dłuższe? Jak chcesz coś uciąć to ja bym to upitoliła chyba...

Taak, zapuszczam, a przynajmniej narazie trwam w tym postanowieniu
I mam boba ale myślałam o tym żeby je jakoś pocieniować trochę, no i końcówki te zniszczone też, ale chyba fryzjer to dopiero jak do domu pojadę więc za jakiś miesiąc prawie. A boków chyba nie wyrównam jeszcze z tyłem, bo tył jakoś tak średnio faluje i nie wiem co będę na głowie miała wtedy
Chyba o mnie chodziło? Bo nie kojarzę żeby tu jakaś moja imienniczka była
Stary 2012-11-16, 12:14   #74205
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Miskaa, gdzie mogę zobaczyć Twoje początki?
w codzienniku no i kliknij na zakręconą emotkę w moim podpisie, powinno Cie przekierować do albumu z włoskami

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:17   #74206
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
bardzo rzadko piszę ale od czasu do czasu Was podczytuję
Ostatnio uległam "szałowi" na kallosa latte, znalazłam za 9.99 to się nawet nie zastanawiałam nałożyłam, trzymałam prawie godzinę, i co... włosy to było istne siano, daawno się tak nie spuszyłymusiałam je przeproteinować mlecznymi Też tak miałyście, macie na niego jakiś sposób? Połowę oddam mamie, ale drugie pół muszę jakoś zużyć.... ale nie wiem czy w ogóle w jakiś inny sposób moje włosy to zniosą??Jakieś rady??

nie wiem, czy to kwestia przeproteinowania, bo Kallos nie ma dużo protein sam w sobie na Kallosa jest dobra rada - dodać do niego miód, odrobinę jakiegoś oleju i już powinno się zrównoważyć nawilżanie ja Kallosa traktuję Kallosa jako dobrą bazę do samodzielnych mieszanek, Tobie też tak polecam

Stary 2012-11-16, 12:25   #74207
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, kazda reaguje inaczej, ale lekarza zmień.

I fajnie ze skręt sie poprawił...
U mnie też tył jest najsłabszy przód ok, najbardziej skręcony dół nad karkiem, tam mi się często takie dwa duże loki korkociągi robią, a góra tył ledwo-ledwo... no misz masz na głowie...

Co do koleżanki Niusi..... to szkoda mi po prostu marnować energię życiową...

Pomyśleć że to jeden z lepszych lekarzy w okolicy ba w dalekiej okolicy i chodzę prywatnie, więc powinien się starać o pacjentkę

Wczoraj zakupiłam artiste różową, ale nadal nie mam odżywki do mycia - hegron średnio, ta konsystencja mnie przeraża muszę poszukać czegoś innego
Stary 2012-11-16, 12:27   #74208
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, czy to kwestia przeproteinowania, bo Kallos nie ma dużo protein sam w sobie na Kallosa jest dobra rada - dodać do niego miód, odrobinę jakiegoś oleju i już powinno się zrównoważyć nawilżanie ja Kallosa traktuję Kallosa jako dobrą bazę do samodzielnych mieszanek, Tobie też tak polecam

ooo, dziękuję

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:34   #74209
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj zakupiłam artiste różową, ale nadal nie mam odżywki do mycia - hegron średnio, ta konsystencja mnie przeraża muszę poszukać czegoś innego
a Potters? ewentualnie niektóre dziewczyny myją Naturią b/s i też sobie chwalą

Stary 2012-11-16, 12:46   #74210
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Bingo? Mi przy obecnej pogodzie nie szkodzi jako środek do mycia
Stary 2012-11-16, 13:07   #74211
pati_bc
Rozeznanie

Cześć Kręcone

Zanim nadrobę to chciałam zakomunikować, żę Jantar zmienił trochę skład.
Dla zainteresowanych.

Stary skład:

Aqua, Propylene Glycol, Glucose, Calendula Officinalis Extract, Chamomilla Recutita Extract, Rosmarinus Officinalis Extract, Salvia Officinalis Extract, Pinus Sylvestris Extract, Arnica Montana Extract, Arctium Majus Extract, Citrus Medica Limonum Extract, Hedera Helix Extract, Tropaeolum Majus Extract, Nasturtium Officinale Extract, Amber Extract, Disodium Cystinyl Disuccinate, Panax Ginseng, Arginine, Acetyl Tyrosine, Hydrolyzed Soy Protein, Polyquaternium-11, Peg-12 Dimethicone, Calcium Pantothenate, Zinc Gluconate, Niacinamide, Ornithine Hcl, Citrulline, Glucosamine HCL, Biotin, Panthenol, Polysorbate 20, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Linoleic Acid, PABA, Triethanolamine, Carbomer, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Methyldibomo Glutaronitrile, Dipropylene Glycol, Limonene, Linalool

Nowy:

Aqua, propylene glycol, glucose, rosmarinus officinalis leaf extract, chamomilla recutita (matricaria) flower extract, arnica montana, flower extract, lamium album (white nettle) extract, salvia officonalis (sage) leaf extract, pinus sylvestris (pine) bud extract, nasturtium officinale (watercress) extract, arctium majus (burdock) root extract, citrus medica limonum (lemon) peel extract, hedera helix (ivy) extract, calendula officinalis (marigold) flower extract, tropaeolum majus (nasturtium) flower extract, amber extract panax ginseng root extract, arginine, acetyl tyrosine, hydrolyzeg soy protein, pq - 11, PEG - 12 dimethicone, calcium pantothenate, zinc gluconate, niacinamide, ornithine HCI, citrulline, glicosamine HCI, biotin, panthenol, polysorbate 20, PEG - 20, glyceryl laurate, tocopherol, linoleic acid, retinyl palmitate, zinc PCA, acrylates/C10-30 acryl acrylate crosspolymer, triethanolamine, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, DMDM - hyndatiom, parfum, hexyl cinnamal, limonene, linalool

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-11-16 o 13:33
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:27   #74212
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Cześć Kręcone

Zanim nadrobę to chciałam zakomunikować, żę Jantar zmienił trochę skład.
Dla zainteresowanych.

Stary skład:

Aqua, Propylene Glycol, Glucose, Calendula Officinalis Extract, Chamomilla Recutita Extract, Rosmarinus Officinalis Extract, Salvia Officinalis Extract, Pinus Sylvestris Extract, Arnica Montana Extract, Arctium Majus Extract, Citrus Medica Limonum Extract, Hedera Helix Extract, Tropaeolum Majus Extract, Nasturtium Officinale Extract, Amber Extract, Disodium Cystinyl Disuccinate, Panax Ginseng, Arginine, Acetyl Tyrosine, Hydrolyzed Soy Protein, Polyquaternium-11, Peg-12 Dimethicone, Calcium Pantothenate, Zinc Gluconate, Niacinamide, Ornithine Hcl, Citrulline, Glucosamine HCL, Biotin, Panthenol, Polysorbate 20, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Linoleic Acid, PABA, Triethanolamine, Carbomer, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Methyldibomo Glutaronitrile, Dipropylene Glycol, Limonene, Linalool

Nowy:

Aqua, propylene glycol, glucose, rosmarinus officinalis leaf extract, chamomilla recutita (matricaria) flower extract, arnica montana, flower extract, lamium album (white nettle) extract, salvia officonalis (sage) leaf extract, pinus sylvestris (pine) bud extract, nasturtium officinale (watercress) extract, arctium majus (burdock) root extract, citrus medica limonum (lemon) peel extract, hedera helix (ivy) extract, calendula officinalis (marigold) flower extract, tropaeolum majus (nasturtium) flower extract, amber extract panax ginseng root extract, arginine, acetyl tyrosine, hydrolyzeg soy protein, pq - 11, PEG - 12, dimethicone, calcium pantothenate, zinc gluconate, niacinamide, ornithine HCI, citrulline, glicosamine HCI, biotin, panthenol, polysorbate 20, PEG - 20, glyceryl laurate, tocopherol, linoleic acid, retinyl palmitate, zinc PCA, acrylates/C10-30 acryl acrylate crosspolymer, triethanolamine, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, DMDM - hyndatiom, parfum, hexyl cinnamal, limonene, linalool
o, jeszcze nie zdążyłam się z nim zaprzyjaźnić, a tu dimothicone...

Stary 2012-11-16, 13:29   #74213
miranda122
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z Rossmana i długo zastanawiałam się który żel kupić, Wy używacie tego http://www.produkt-suchmaschine.com/...-id2369425.jpg czy tego https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/50191_500.jpg. Wybrałam w końcu ten pierwszy, ale myślę że się pomyliłam..

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:33   #74214
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
o, jeszcze nie zdążyłam się z nim zaprzyjaźnić, a tu dimothicone...
akurat to było i wcześniej
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:37   #74215
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z Rossmana i długo zastanawiałam się który żel kupić, Wy używacie tego http://www.produkt-suchmaschine.com/...-id2369425.jpg czy tego https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/50191_500.jpg. Wybrałam w końcu ten pierwszy, ale myślę że się pomyliłam..
ten pierwszy

Stary 2012-11-16, 13:42   #74216
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
a Potters? ewentualnie niektóre dziewczyny myją Naturią b/s i też sobie chwalą
Pottersa nie moge znaleźć. Ale wiem, że jest kilka który najlepszy do mycia?

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Bingo? Mi przy obecnej pogodzie nie szkodzi jako środek do mycia
Bingo dodaje do maski przed myciem i czasem jako odzywkę po myciu, więc wołałabym mieć trochę urozmaicone ale jak nic nie znajdę to pewnie będę myć bingo a wtedy d/s będzie artiste albo garnier
Stary 2012-11-16, 13:47   #74217
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
akurat to było i wcześniej
po raz kolejny przekonuję się, że pora iść do okulisty

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
w Cerfim, Realu i takich tam. Chyba najlepszy ten z aloesem i jedwabiem, ja mam i jest ok

Stary 2012-11-16, 13:47   #74218
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
ten pierwszy

uffff.. to dobrze

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:47   #74219
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

potters to tam, gdzie joaśki b/s no i w carrefourze jest chyba najtańszy
myje nim i bardzo lubię, bo chyba jako jedyny sie pieni

Stary 2012-11-16, 13:54   #74220
sm1307
Rozeznanie

Włoski mi wyschły już, zdjęcie zrobiłam. Ta odżywka Garnier Passion ma cudowny zapach, dałam jej sporo na włosy, a teraz tak cudnie pachną Pierwszy raz od dawien dawna nie mam napuszonych włosów, w niektórych miejscach porobiły się cudne skręty, ale są też takie niedorobione, więc równowaga musi być..

Zdjęcie kiepskiej jakości i znowu mi się zrobił przedziałek z tyłu głowy, co jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16.11.12.jpg (33,8 KB, 53 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości