Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 13:27   #2461
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

alibany

Stronczek27

iustyna1

ela_86

Marina1

brumek

patik87

pieleszka

Shira_83

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupiłam Ali paputki w rozmairze L te 18-24mce chyba i na długośc wiadomo ok z lekkim zapasem, ale ta gumka tez jej się bardzo odciska. Nie wiem dlaczego, przy tych mniejszych tak nie było. My zreszta przerzuciłyśmy się niestety a tradycyjne papcie, bo Ala jak jest na boso albo w paputkach chodzi bardzooooo dużo na palcach! A jak ma normalną podeszwe tak nie robi.
Nasze paputki też miały ciasną gumke, wymieniłam na dłuższą.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:30   #2462
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

skończyłam czytać bloga Chustki. i mimo, że wiedziałam o jej śmierci to i tak musiałam pobiec do łazienki, żeby nie płakać "publicznie" (w pracy jestem...)..

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:36   #2463
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
1. życzę, aby entuzjazm nie opuszczał szybko!! bo najgorzej jest chodzić do pracy będąc sfrustrowanym...
2. co do chodzenia na palcach to może to nie jest już teraz coś bardzo niepokojącego?? jak byłam z Hanią u ortopedy na kontroli po tym, jak już mała zaczęła chodzić lekarz powiedział, że coś tam coś tam jest już prawidłowe (moja skleroza ) i jeżeli mała będzie sobie chodziła na paluszkach to nie trzeba już reagować, bo teraz to już właśnie nieszkodliwe i jak będzie miała ochotę to może sobie tak chodzić. i Hanka faktycznie lubi sobie tak podreptać, ale jakoś się tym nie przejmuję... chyba chodziło o to, że szkodliwe jest pierwsze stawianie kroków nie na cała stopę tylko na paluszki..kurcze, chyba zamotałam
Ad.1
Ad.2. Tylko widzisz, u Ali ejst tak, że odkąd zaczęla wspinac się przy meblach, czy chodzić przy pchaczykach robiął to na paluszkach, jak baletnica. Muszę odkopać filmiki z jej pierwszymi samodzielnymi kroczkami jak to było. nie miałysmy żadnej wizyty kontrolnej u ortopedy więc nie wiem czy jest to nieszkodliwe, czy może weszło jej w nawyk jak to, że długo napinała nóżki. Musze chyba udac się po skierowanie do ortopedy i niech to oceni.
I nie zamotalaś, zrozumiałam

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Nasze paputki też miały ciasną gumke, wymieniłam na dłuższą.
A tak kojarze jak keidyś o tym pisałas, nie pomyślałam, żeby samej to zrobić
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:41   #2464
Lili 83
Zakorzenienie

Carmela wszystkiego co najfajniejsze

Mamad1 ja mam podobne zdanie do Justyny ale generalnie nie wypowiadam się, żeby kogoś (Ciebie) nie urazić.
Czasem odnoszę wrażenie, że masz jak masz bo na to świadomie pozwalasz.
Przepraszam.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:42   #2465
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ad.1
Ad.2. Tylko widzisz, u Ali ejst tak, że odkąd zaczęla wspinac się przy meblach, czy chodzić przy pchaczykach robiął to na paluszkach, jak baletnica. Muszę odkopać filmiki z jej pierwszymi samodzielnymi kroczkami jak to było. nie miałysmy żadnej wizyty kontrolnej u ortopedy więc nie wiem czy jest to nieszkodliwe, czy może weszło jej w nawyk jak to, że długo napinała nóżki. Musze chyba udac się po skierowanie do ortopedy i niech to oceni.
I nie zamotalaś, zrozumiałam
a to nieco zmienia postać rzeczy. u nas Hanka dopiero niedawno zaczęła sobie spacerować na paluszkach. jakoś po tej wizycie u doktora (pewnie dlatego nie zapamiętałam dokładnie co on o tym chodzeniu na palcach mówił). my u orto byłyśmy 2 miesiące po tym jak Hanka zaczęła chodzić i się "rozchodziła" tak na dobre rzeczywiście, najlepiej jak lekarz zobaczy Alę i się wypowie.

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:43   #2466
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Carmela wszystkiego co najfajniejsze

Stary 2012-11-16, 13:43   #2467
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Nasze paputki tez maja ciasna gumke, ale chyba Antkowi to nie przeszkadza, bo zawsze przynosi je, zeby mu ubrac. Ale czas chyba kupic wieksze, bo nozka urosla.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:43   #2468
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Shira dziekuje w imieniu babci. Niby od śmierci dziadka minęło Troche ponad rok to nadal nie Moze w to uwierzyć. Codziennie w oknie siedzi i czeka na niego. Twierdzi nawet ze on "przychodzi" do niej. kiedys opowiadała ze chyba siedział z nią na łóżku jak spała i słyszała jak wola ja po imieniu Mało tego moja mama widziała wgniecione miejsce na koldrze, jakby ktos tam siedział. Do tej pory nie wierzyłam w duchy ale chyba zacznę.
Wgl ogromnie sie zmieniła. Całkiem nie ta kobieta. Dosłownie usycha z tęsknoty za nim. Z reszta jak cała moja rodzina ...
Tez słyszałam o takich przypadkach ze jak jedno zmarło to zaraz za nim drugie. Baliśmy sie zeby tak sie z babcia nie stało.

Mamad

Iustyna mnie tez ta sytuacja z Patrykiem i lekiem zbulwersowala, ale sie nie odzywalam, zeby Mamyd nie urazić.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:57   #2469
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Stoooooo lat
Sto lat
niech żyje CARMELA nam!!!!

i prognoza pogody
http://www.youtube.com/watch?v=bw2jr...re=context-gau
Stary 2012-11-16, 14:03   #2470
agulaaabar
Zakorzenienie

Hej babole!
Cierpię aktualnie na czasobrak
Poczytać poczytałam, ale dokładnei nie nadrobię wybaczcie

Eve ogromne gratulacje!!!

Carmela stoooo lat

Stronczek
przykro się czyta o Twojej babci... siostra mojej babci jest tak zżyta z mężem, aż każdy twierdzi że gdy jedno umrze, drugie zaraz za nim.....to się nazywa miłość...
Co do wgniecenia na poduszce... chcąc nie chcąc wierzę w takie rzeczy... w rodzinie było kilka takich przypadków, ale nie będę się rozpisywac

U nas ok. Lila śpi, ja posadziłam kwiaty jesienne na balkon, umyłam okna, posprzątałam na balkonie, w domku wszystko zrobione jeszcze tylko obiad dla Lili i póxniej dla nas.
Wieczorem jedziemy z siostra na wystawe adwentową

Telik Jasiek jest debeściak

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2

Edytowane przez agulaaabar
Czas edycji: 2012-11-16 o 14:05
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:08   #2471
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Stoooooo lat
Sto lat

i prognoza pogody
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Carmela stoooo lat

Stary 2012-11-16, 14:09   #2472
agulaaabar
Zakorzenienie

Wrzucam na szybko mój prezent urodzinowy
Jakoś kiepska bo robione tel..
w tle nawet otwarty wizaz sie zalapal
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0202.jpg (122,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0203.jpg (118,0 KB, 43 załadowań)

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:10   #2473
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry
Jestem i ja objedzona po same uszy.
Robiłam dziś pierwszy raz leniwe i wyszły idealne
Jak ja uwielbiam "stać przy garach" a już zwłaszcza jak mi coś wychodzi.
Z męża się w pracy śmieją, że ja mam cukiernię bo codziennie z innym ciastem przychodzi.

Carmela sto lat!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Od wczoraj jestem właścicielką nowego laptopa
Dominik ma jakiś nawrót AZS bo od paru dni w nocy mi się po głowie prawie do krwii drapie. A ja nie wiem od czego

Mnie też by się przydał nowy laptop ale poluję na iMaca lub tableta,najlepiej Samsunga a z iPada byłabym bardzo zadowolona

Biedny Domuś z tym AZS, wirtualnie przytulam
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Plastic Fantastic.
Nie mogę patrzeć na coś takiego, wręcz brzydze się takich plastikowych ludzi.
Co one mają w głowie??
Ciekawe jak się czują wypchane takim plastkiem?

Cytat:
niesmialo przypominam sie z głosowaniem

dzis ide na wieczor (noc) filmowy do kina na wszystkie zmierzchy, swity i inne wampirze pierdoły trzymajcie kciuki zeby kinga zniosla spokojnie noc bo inaczej bede musiala w polowi seansu wracac na syrenie do domu...
W takim razie trzymam kciuki,

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
. Na bieżąco jestem tylko z pierwszą miłością .
To tak jak ja

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
studia może i super, ale co z tego jak z pracą marnie...

teraz ma fajną zabawę... mianowicie... ja zbieram plastikowe nakrętki i wisi siateczka w kuchni na krześle z tymi nakrętkami. Wyczaił ją ostatnio i od paru dni ma zabawę taką, że leci do kuchni, bierze nakrętkę - JEDNĄ, leci do pokoju i kładzie na sofie, potem znowu wraca do kuchni i tak w kółko mam wrażenie, że układa z nich jakieś wzorki a potem bierze po nakrętce z sofy i odnosi do siateczki już tak 10 minut lata, nie będę mu przeszkadzać...
Też się kiedyś zastanawiałam nad tym kierunkiem ale zrezygnowałam.
Leżałam w ciąży na patologii ciąży z kobietą która jest analitykiem u nas w Białym i zarabia całe 1000zł, na szczęście mąż jej był informatykiem i to on utrzymuje rodzinę, a mieli już 3 dziecko w drodze.
Widziałą tylko jeden plus swojego zawodu-polatała sobie po świecie bo robiła już doktorat z analityki, była m.in. w RPA z uczelni.

Fajny musi być ten Twój synuś

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
A przekazywanie wartości i tradycji swiąteczych pasowałoby zacząć od wymiaru duchowego, bo tam się wszystko zaczyna. A u mnie w tej kwestii wszystko do poprawy, którą chyba czas zacząć od siebie.
Ja to może na tematy wiary się wypowiadać nie będę,powiem Ci, że mam tak samo.
Szczerze,nie pamiętam kiedy ostatnio byłam w kościele.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
trafił na fantastyczna kobietę-tym bardziej szkoda, że nie docenia...
mój by taką na rękach nosił
Mamadku kochana proszę cię tylko, żebyś nie zapomniała, że Tobie też przysięgano milość (a co za tym idzie szacunek, troskę, uwagę i poświęcenie). to naprwadę nie powinno być jednostronne!! może mąż przyzwyczaił się do dobrego i troszkę o tym "zapomniał"??? nie oceniam Go. bo na pewno nie wyszłabyś za kogoś kto na Ciebie nie zasługuje. może tylko trzeba mu pewne sprawy na nowo uzmysłowić??
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Mamad1 jak czytam Twoje ciągle smutne posty, to mam ochotę Tobą wstrząsnąć, żebyś nie marnowała życia. Tylko nie piszę, co dokładnie myślę, bo ja mało delikatna jestem i jak ktoś mnie dobrze nie zna, to może się obrazić .

Najdelikatniej to: nie możesz tak żyć, co to za życie, weź się w końcu postaw, jesteś dorosłą, dojrzałą osobą - Ty też masz prawo głosu i możesz decydować o życiu swojej rodziny. A jak pisałaś ostatnio, że mąż nie pozwolił Patrykowi dać przeciwbólowego, to aż się we mnie zagotowało....

Wydajesz się strasznie stłamszona. Poszukaj pracy, mieszkania, zrób cokolwiek żeby to wszystko zmienić.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Wiem, że to nie takie proste, ale chcesz tak żyć do śmierci teściów? Może wtedy odetchniesz, ale... może być za późno dla Twojego małżeństwa.
Zgadzam się z każdym słowem wyżej napisanym.
Musisz walczyć o siebie, ja też mieszkam z teściami i naprawdę strasznie się zmieniłam a już najbardziej po urodzeniu Julka, na początku byłam miła jak ktoś próbował się wtrącać potem już nie bardzo i tak mi zostało,nie dam sobą rządzić ani żeby ktoś zawładnął moim życiem.
Mąż w sumie jest już przyzwyczajony do mojego charakteru więc jest mu już dość łatwo ze mną żyć, ale jak ktoś z boku patrzy to może pomyśleć, że straszna ze mnie zołza a wcale tak nie jest bo naprawdę często pokazuję swoją dobrą stronę, wręcz czasem potrafię być nazbyt czuła,nawet przez całą noc przytulam się do męża, tak mam

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Shira dziekuje w imieniu babci. Niby od śmierci dziadka minęło Troche ponad rok to nadal nie Moze w to uwierzyć. Codziennie w oknie siedzi i czeka na niego. Twierdzi nawet ze on "przychodzi" do niej. kiedys opowiadała ze chyba siedział z nią na łóżku jak spała i słyszała jak wola ja po imieniu Mało tego moja mama widziała wgniecione miejsce na koldrze, jakby ktos tam siedział. Do tej pory nie wierzyłam w duchy ale chyba zacznę.
Wgl ogromnie sie zmieniła. Całkiem nie ta kobieta. Dosłownie usycha z tęsknoty za nim. Z reszta jak cała moja rodzina ...
To tak jak babcia Kuby,to samo.
Wczoraj u mnie była i nawet przyszła,jak coś mówiłam na temat np, jedzenia to ciągle tak oczy wybabałuszała na mnie,nie wiem czasem o co jej chodzi... Ale nie przejmuję się nią, nie chce mi się

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:16   #2474
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Stoooooo lat
Sto lat

i prognoza pogody
Odtwarzam raz po raz...
Stary 2012-11-16, 14:17   #2475
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
no to na kilka miesięcy prognoza pewnie będzie się sprawdzać a potem czac na "ciepło"
Cytat:
cuuuudowny
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:19   #2476
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Jejku jaki on słodki fajne ma te włoski, nietypowe połączenie blond włosy i brązowe oczy
Telik jaki ładny

Cytat:
Ależ artystka z Twojej Lilki,fajny kubeczek.

Jejku, nudzi mi się wszystko zrobione, Julek śpi... Może poczytam na jutro o masażu twarzy.
Jutro od 13 do 18 w szkole ale tylko pracownia więc szybko zleci...

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-11-16, 14:21   #2477
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cudowna prognoza pogody choc niezbyt korzystna. Jasiu
Stary 2012-11-16, 14:21   #2478
patik87
Zakorzenienie

Carmela ale jak wymieniłaś tą gumkę? sama?

Alibany
możesz pokazać w jakich butach po domu Ala teraz pomyka?

Chelsea leniwe czy kopytka? jak robiłaś? ja chyba jutro zrobię..

BTW od dwóch miesiecy prowadze ewidencje wszystkich wydatków, i ............. jakie to żarcie drogie nie wiedziałam ze miesięcznie tyle wydajemy.
Stary 2012-11-16, 14:22   #2479
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Carmela STO LAT!
Telik

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:25   #2480
Lili 83
Zakorzenienie

Stronczek u nas po śmierci dziadka jest bardzo podobna sytuacja
Nie minęło nawet 5 miesięcy....

Agula słodki kubeczek

Ja też kilka razy odtwarzałam "zimno" w wykonaniu Jaśka
Stary 2012-11-16, 14:42   #2481
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:

Chelsea leniwe czy kopytka? jak robiłaś? ja chyba jutro zrobię..

BTW od dwóch miesiecy prowadze ewidencje wszystkich wydatków, i ............. jakie to żarcie drogie nie wiedziałam ze miesięcznie tyle wydajemy.
Patik leniwe.
Podaję przepis.
50 dag białego sera
2 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
szklanka mąki pszennej
2 czubate szklanki ugotowanych ziemniaków
sól
2 łyżki oliwy do wody

Ser i ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę lub rozbijamy w malakserze. Do masy dodajemy żółtka, obie mąki, sól i wyrabiamy. Ciasto powinno być jednolite, sprężyste i lśniące. Na posypanej mąką stolnicy, formujemy zgrabny wałek, kroimy pierogi i zaraz po przygotowaniu wrzucamy na wrzątek z solą i tłuszczem.Od chwili gdy wypłyną, gotujemy przez 5 minut.

Oj sama wiem jak dużo kasy człowiek przejada.
Chociaż ja uwielbiam wydawać. TŻ mówi, że jestem w tym znakomita on zaś skąpiradło

A teraz pokażę Wam trochę nas.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2693.jpg (116,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2699.jpg (111,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2709.jpg (91,6 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2726.jpg (97,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2728.jpg (83,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2735.jpg (80,5 KB, 24 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-11-16, 15:14   #2482
agawoo
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Ja dopiero teraz, bo w pracy nie było kiedy, a potem pojechałam z Amelką do lekarza. Nasz pediatra się zdziwił, bo to nie on diagnozował tą ospę. Ale mamy jeszcze zrobić badanie krwi i usg węzła chłonnego, bo baaaarrdzo jej się powiększył przy chorobie
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

bella jest pecherzyk - jest to wczesna ciaza, bede 11 grudnia na wizycie to sie pochwale co wypatrzyl dr wiec trzymac kciuki aby malenstwo sie dobrze rozwijalo.
Trzymam i jeszcze raz gratuluję
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Oj teraz na pewno nie, ale za rok baardzo byśmy chcieli
[...]
Oj bidula nie dość, że ospa to jeszcze te zęby
Najgorsze już za Wami
Idziecie jak burza, to na pewno się uda

No już nam widać drugą dolną jedynkę Przedwczoraj Amelka sporo płakała, i wczoraj się pojawił biały ślad Czekamy na resztę
Cytat:

Dziewczyny wybralyscie już sanki?
Nas to czeka w przyszłym roku, w tym roku (o ile w ogóle) Melka pojeździ na moich sankach - strasznie stare są, bo to takie dla małych dzidziusiów, już np. dwulatek się na nie nie zmieści Ale się dobrze trzymają, to wykorzystamy
Cytat:
Dzisiaj moja babcie ugryzł w noge pies sąsiadów. Niby duzo jej nie zranil ale wystraszyla sie kobiecina. Wróciła do domu roztrzesiona i płaczaca. Sąsiedzi za to nie pofatygowali sie nawet przyjść i zapytac czy wszystko w porządku a o przeprosinach juz nie wspomnę. moja mama musiała sama do nich chodzić i upomnieć sie o książeczkę szczepień.
Biedna babcia Na pewno się wystraszyła A sąsiedzi porażka, nie dosć że psa nie pilnują, to się nawet nie zainteresowali
Cytat:
teściowa uprzejmie ostrzegłą mnie, że podobno szajka złodziei z okolicznej wsi przeniosła się teraz do mojej mieściny nockę mam z głowy
Oj, oby jednak było spokojnie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:17   #2483
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Alibany
możesz pokazać w jakich butach po domu Ala teraz pomyka?

Takie http://www.smyk.com/cool-club-kapcie...a-dla-dzieci-p
Ali dobrze się w nich chodzi.

Oj drogie jest jedzenie!!! I za bardzo nie ma na czym przyoszczędzić. U nas o tyle dobrze, że mąż dużo wyjeżdża to też nie musze mieć zawsze pełnej lodówki. Mi chleb z dżemem starczy, głównie robię zakupy pod Alę. Ale i tak drogo to wychodzi.
Stary 2012-11-16, 15:41   #2484
Lili 83
Zakorzenienie

Czelsi z Julka to ancymonek co?
Wyglądacie jak rodzeństwo.

Dziś spotkałam znajomą, ma 8 miesięczną córeczkę. Boże jaka ona jest walnięta.
Mówi mi, że będzie powoli odstawiać mała od butli, będzie ją przestawiać na "normalne jedzenie", typu kanapki z pasztetem.
I krowie mleko zaczęła dawać jak mała miała miesiąc.
Strasznie przemądrzała jest.
Stary 2012-11-16, 16:00   #2485
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, koszmar jakiś ...
Cytat:
dzis ide na wieczor (noc) filmowy do kina na wszystkie zmierzchy, swity i inne wampirze pierdoły trzymajcie kciuki zeby kinga zniosla spokojnie noc bo inaczej bede musiala w polowi seansu wracac na syrenie do domu...
Słyszałam o tym maratonie

Wiecie, że ja nigdy tych filmów nie widziałam?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Carmela, sto lat

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość

Cytat:
Mówi mi, że będzie powoli odstawiać mała od butli, będzie ją przestawiać na "normalne jedzenie", typu kanapki z pasztetem.

Teliku, Jasio pogodynka super

Spadam na jakieś zakupy

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Agula, kubek świetny

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 16:31   #2486
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż ja uwielbiam wydawać. TŻ mówi, że jestem w tym znakomita on zaś skąpiradło

Wiesz co Ci powiem, bardzo ładny chłopak będzie z Julka Tzn. już jest, ale mam na myśli, ze taki apetyczny nastolatek z niego będzie
A Ty - za każdym razem nie mogę uwierzyć, że jesteś dorosłą kobietą, matką! Nie wiem nawet, czy Ty nie wyglądasz młodziej niż przed rokiem

U nas na odwrót: on lubi wydawać, ja skąpiradło

Cytat:
Jak też oglądałam kilka razy. Bo Tymcio chciał
Włosy Jasia są genialna - buzię ma po Tobie, ale rozwichrzoną czuprynę po tacie
Masz jeszcze jakieś filmy z nim?

Cytat:
Brumek w moim NieLubieniu świąt nie chodzi o to że nie ma prezentów...
nie lubię świąt odkąd tu mieszkam, sztuczności i i udawania.
Prezentów nie ma bo tak jakoś się przyjęło, ja nigdy nie kupowałam
W tamtym roku głupio wyszło, bo na wigilii u moich rodziców wszyscy coś dostaliśmy od mojego średniego brata i rodziców, a my byliśmy z pustymi rękami ( tzn miałam tylko prezent dla mojego 11 letniego brata, bo on dla mnie wiecznie będzie dzieckiem..)
Od teściowej też wszyscy dostali po zestawie kosmetyków, jak co roku. - ale to takie kupowanie na siłę, wszystkim chłopakom takie same zestawy, i wszystkim dziewczynom też.
Nie wiem jeszcze do końca jak zrobię w tym roku, budżet mi nie pozwala na kupowanie wszystkim prezentów. Zdolności do robienia czegoś samej nie mam.
A kiedyś, w rodzinnym domu, lubiłaś święta?

Aaa, Tymek tez ma nad kostkami delikatne ślady od gumki w paputkach.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
my już zdrowi tfu tfu

naszemu sąsiadowi staruszkowi zmarła żona on powiedział, że bez niej nie będzie tu siedział i do dwóch tygodni był jego pogrzeb nie wiedziałam, że można decydować kiedy się umrze??

byłam z Żbikiem u dentystki mówiła, że ma przebarwienia koło maja mam przyjść polakierować ząbki jakimś preparatem fajna babka mały nie zapłakał nawet dała mu żabkę do reki zobaczyła ząbki młody nawet nie zauważył
- jupi
- O kurczę, to się nazywa potęga miłości
- O, chyba u Maksia Słoneczka też tak było...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Chyba mój mąż wiedział, kogo sobie za żonę wziąć
Ja chyba taka jestem...
Cieszę się, że mam męża (mimo wszystko to świetny facet), cudowne dziecko, ale nie jestem tak szczęśliwa, jak powinnam być... Nie będę ukrywać... Trochę mam taką naturę, a i okoliczności swoje robią...
Bo o szczęście trzeba powalczyć z reguły. Nawet nie o to chodzi, że z innymi ludźmi, ale z losem. Wydzierać je sobie na co dzień...

Cytat:
mmmmmmmmm

Justyna
, Ty jesteś mądra babka. I bardzo się dziwię, że piszesz, że niepewna siebie i nieśmiałą. Bo masz same powody do bycia śmiałą Myślę, że w odbiorze przez ludzi jestem zupełnie inna niż Ty, ale sama najbardziej lubię takie osoby, jak Ty właśnie Zagmatwałam, posłodziłam, ale mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-11-16 o 16:33
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 16:59   #2487
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
świetny prezent
Cytat:

ślicznie wyglądacie

Za to mój TŻ twierdzi że mnie to taniej żywić niż ubierać

Cytat:
tyle powiem -

Ale sobie dorobiłam. Przez cały tydzień Adaś tylko "tata" i "tata", chodzi po całym domu i w każdym pokoju sprawdza, czy tata jest. Ale jakoś daje sobie tłumaczyć że pojechał do pracy. A dziś mu powiedziałam rano, że jeszcze się prześpi raz, pobawi troszkę i wieczorem tata będzie. No to zamiast 3 godzin drzemki, jak zwykle, wstał po godzinie, wyspany, i zaczęło się nawoływanie "TATA". Jak usłyszy przejeżdżający samochód, to momentalnie biegnie do okna z krzykiem "TATA"....Widać jak to bardzo przeżywa.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 17:02   #2488
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Lili współczucie dla babci. Bardzo dobrze wiem co musi przeżywać.

Moi dziadkowie to była para idealna. Kochali sie bardzo az do samego konca. Dziadek czesto całował babcie, glaskal po włosach a i na kolana brał nawet. Za to ona wstydzila sie Troche tak przy ludziach. Zawsze sie uśmiechala z takim skrepowaniem.

Poszukam fotki to Wam ich pokaże.

Edit: mam, to z mojego wesela

I moja paniusia dzis rano jak oglądała tv. Z tylu spiacy tz

Stary 2012-11-16, 17:04   #2489
aania_20
Zakorzenienie

A w ogóle to powiem wam, co robi moje dziecko jak TŻ jest w domu. Średnio raz na dzień idzie do kuchni, wyjmuje z szafki wazon, do którego wstawiam kwiatki (jak dostanę od TŻ ), zanosi tacie i z głośnym"TAM!" pokazuje, że pusto Ładnie dba o mamę?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 17:13   #2490
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Moi dziadkowie to była para idealna. Kochali sie bardzo az do samego konca. Dziadek czesto całował babcie, glaskal po włosach a i na kolana brał nawet. Za to ona wstydzila sie Troche tak przy ludziach. Zawsze sie uśmiechala z takim skrepowaniem.

Poszukam fotki to Wam ich pokaże.

Edit: mam, to z mojego wesela

I moja paniusia dzis rano jak oglądała tv. Z tylu spiacy tz

Jakie to wzruszające To jeden z najpiękniejszych widoków na świecie, jak para staruszków trzyma się za ręce Mało ludzi umie przeżyć całe życie i nie przestać się kochać...

Wiki to rasowa telewidzka I ma się na czym wesprzeć

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A w ogóle to powiem wam, co robi moje dziecko jak TŻ jest w domu. Średnio raz na dzień idzie do kuchni, wyjmuje z szafki wazon, do którego wstawiam kwiatki (jak dostanę od TŻ ), zanosi tacie i z głośnym"TAM!" pokazuje, że pusto Ładnie dba o mamę?
To dziecko jest genialne!
Wiesz Aniu, to niesamowite, jak oni są związani ze sobą. I to pomimo tego, że męża przecież tak dużo nie ma...
A może to normalne, tylko u nas jest inaczej

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości