|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
alibany
Stronczek27 iustyna1 ela_86 Marina1 brumek patik87 pieleszka Shira_83 Dziękuję Cytat:
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
skończyłam czytać bloga Chustki. i mimo, że wiedziałam o jej śmierci to i tak musiałam pobiec do łazienki, żeby nie płakać "publicznie" (w pracy jestem...)..
|
|
|
|
#2463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ad.2. Tylko widzisz, u Ali ejst tak, że odkąd zaczęla wspinac się przy meblach, czy chodzić przy pchaczykach robiął to na paluszkach, jak baletnica. Muszę odkopać filmiki z jej pierwszymi samodzielnymi kroczkami jak to było. nie miałysmy żadnej wizyty kontrolnej u ortopedy więc nie wiem czy jest to nieszkodliwe, czy może weszło jej w nawyk jak to, że długo napinała nóżki. Musze chyba udac się po skierowanie do ortopedy i niech to oceni. I nie zamotalaś, zrozumiałam ![]() A tak kojarze jak keidyś o tym pisałas, nie pomyślałam, żeby samej to zrobić
|
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela wszystkiego co najfajniejsze
![]() ![]() Mamad1 ja mam podobne zdanie do Justyny ale generalnie nie wypowiadam się, żeby kogoś (Ciebie) nie urazić. Czasem odnoszę wrażenie, że masz jak masz bo na to świadomie pozwalasz. Przepraszam.
|
|
|
|
#2465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzeczywiście, najlepiej jak lekarz zobaczy Alę i się wypowie.
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasze paputki tez maja ciasna gumke, ale chyba Antkowi to nie przeszkadza, bo zawsze przynosi je, zeby mu ubrac. Ale czas chyba kupic wieksze, bo nozka urosla.
|
|
|
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
Shira dziekuje w imieniu babci. Niby od śmierci dziadka minęło Troche ponad rok to nadal nie Moze w to uwierzyć. Codziennie w oknie siedzi i czeka na niego. Twierdzi nawet ze on "przychodzi" do niej. kiedys opowiadała ze chyba siedział z nią na łóżku jak spała i słyszała jak wola ja po imieniu
Mało tego moja mama widziała wgniecione miejsce na koldrze, jakby ktos tam siedział. Do tej pory nie wierzyłam w duchy ale chyba zacznę. Wgl ogromnie sie zmieniła. Całkiem nie ta kobieta. Dosłownie usycha z tęsknoty za nim. Z reszta jak cała moja rodzina ... Tez słyszałam o takich przypadkach ze jak jedno zmarło to zaraz za nim drugie. Baliśmy sie zeby tak sie z babcia nie stało. Mamad Iustyna mnie tez ta sytuacja z Patrykiem i lekiem zbulwersowala, ale sie nie odzywalam, zeby Mamyd nie urazić. |
|
|
|
#2469 |
|
Wtajemniczenie
|
Stoooooo lat Sto lat niech żyje CARMELA nam!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() i prognoza pogody http://www.youtube.com/watch?v=bw2jr...re=context-gau
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babole!
Cierpię aktualnie na czasobrak ![]() Poczytać poczytałam, ale dokładnei nie nadrobię wybaczcie ![]() Eve ogromne gratulacje!!! ![]() Carmela stoooo lat ![]() Stronczek przykro się czyta o Twojej babci... siostra mojej babci jest tak zżyta z mężem, aż każdy twierdzi że gdy jedno umrze, drugie zaraz za nim.....to się nazywa miłość... Co do wgniecenia na poduszce... chcąc nie chcąc wierzę w takie rzeczy... w rodzinie było kilka takich przypadków, ale nie będę się rozpisywac ![]() U nas ok. Lila śpi, ja posadziłam kwiaty jesienne na balkon, umyłam okna, posprzątałam na balkonie, w domku wszystko zrobione jeszcze tylko obiad dla Lili i póxniej dla nas.Wieczorem jedziemy z siostra na wystawe adwentową ![]() Telik Jasiek jest debeściak
Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2012-11-16 o 14:05 |
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam na szybko mój prezent urodzinowy
![]() Jakoś kiepska bo robione tel.. w tle nawet otwarty wizaz sie zalapal
|
|
|
|
#2473 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Jestem i ja objedzona po same uszy. ![]() Robiłam dziś pierwszy raz leniwe i wyszły idealne Jak ja uwielbiam "stać przy garach" a już zwłaszcza jak mi coś wychodzi. Z męża się w pracy śmieją, że ja mam cukiernię bo codziennie z innym ciastem przychodzi. ![]() Carmela sto lat! Cytat:
Biedny Domuś z tym AZS, wirtualnie przytulam Cytat:
Nie mogę patrzeć na coś takiego, wręcz brzydze się takich plastikowych ludzi. Co one mają w głowie?? Ciekawe jak się czują wypchane takim plastkiem? Cytat:
To tak jak ja ![]() Cytat:
Leżałam w ciąży na patologii ciąży z kobietą która jest analitykiem u nas w Białym i zarabia całe 1000zł, na szczęście mąż jej był informatykiem i to on utrzymuje rodzinę, a mieli już 3 dziecko w drodze. Widziałą tylko jeden plus swojego zawodu-polatała sobie po świecie bo robiła już doktorat z analityki, była m.in. w RPA z uczelni. Fajny musi być ten Twój synuś Cytat:
Szczerze,nie pamiętam kiedy ostatnio byłam w kościele. Cytat:
Cytat:
Musisz walczyć o siebie, ja też mieszkam z teściami i naprawdę strasznie się zmieniłam a już najbardziej po urodzeniu Julka, na początku byłam miła jak ktoś próbował się wtrącać potem już nie bardzo i tak mi zostało,nie dam sobą rządzić ani żeby ktoś zawładnął moim życiem. Mąż w sumie jest już przyzwyczajony do mojego charakteru więc jest mu już dość łatwo ze mną żyć, ale jak ktoś z boku patrzy to może pomyśleć, że straszna ze mnie zołza a wcale tak nie jest bo naprawdę często pokazuję swoją dobrą stronę, wręcz czasem potrafię być nazbyt czuła,nawet przez całą noc przytulam się do męża, tak mam Cytat:
Wczoraj u mnie była i nawet
|
|
#2474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2475 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a potem czac na "ciepło" Cytat:
|
||
|
|
|
#2476 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Telik jaki ładny ![]() Cytat:
Jejku, nudzi mi się wszystko zrobione, Julek śpi... Może poczytam na jutro o masażu twarzy. Jutro od 13 do 18 w szkole ale tylko pracownia więc szybko zleci...
|
|
#2477 |
|
Wtajemniczenie
|
Cudowna prognoza pogody choc niezbyt korzystna. Jasiu
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela ale jak wymieniłaś tą gumkę? sama?
Alibany możesz pokazać w jakich butach po domu Ala teraz pomyka? Chelsea leniwe czy kopytka? jak robiłaś? ja chyba jutro zrobię.. BTW od dwóch miesiecy prowadze ewidencje wszystkich wydatków, i ............. jakie to żarcie drogie
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmela STO LAT!
Telik
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek u nas po śmierci dziadka jest bardzo podobna sytuacja
![]() Nie minęło nawet 5 miesięcy.... Agula słodki kubeczek Ja też kilka razy odtwarzałam "zimno" w wykonaniu Jaśka |
|
|
|
#2481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podaję przepis. 50 dag białego sera 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka mąki pszennej 2 czubate szklanki ugotowanych ziemniaków sól 2 łyżki oliwy do wody Ser i ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę lub rozbijamy w malakserze. Do masy dodajemy żółtka, obie mąki, sól i wyrabiamy. Ciasto powinno być jednolite, sprężyste i lśniące. Na posypanej mąką stolnicy, formujemy zgrabny wałek, kroimy pierogi i zaraz po przygotowaniu wrzucamy na wrzątek z solą i tłuszczem.Od chwili gdy wypłyną, gotujemy przez 5 minut. Oj sama wiem jak dużo kasy człowiek przejada. Chociaż ja uwielbiam wydawać. TŻ mówi, że jestem w tym znakomita on zaś skąpiradło ![]() A teraz pokażę Wam trochę nas.
|
|
#2482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Ja dopiero teraz, bo w pracy nie było kiedy, a potem pojechałam z Amelką do lekarza. Nasz pediatra się zdziwił, bo to nie on diagnozował tą ospę. Ale mamy jeszcze zrobić badanie krwi i usg węzła chłonnego, bo baaaarrdzo jej się powiększył przy chorobie Cytat:
i jeszcze raz gratuluję Cytat:
![]() No już nam widać drugą dolną jedynkę Czekamy na resztę Nas to czeka w przyszłym roku, w tym roku (o ile w ogóle) Melka pojeździ na moich sankach - strasznie stare są, bo to takie dla małych dzidziusiów, już np. dwulatek się na nie nie zmieści Cytat:
Na pewno się wystraszyła A sąsiedzi porażka, nie dosć że psa nie pilnują, to się nawet nie zainteresowali![]() Cytat:
|
|
|
#2483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ali dobrze się w nich chodzi. Oj drogie jest jedzenie!!! I za bardzo nie ma na czym przyoszczędzić. U nas o tyle dobrze, że mąż dużo wyjeżdża to też nie musze mieć zawsze pełnej lodówki. Mi chleb z dżemem starczy, głównie robię zakupy pod Alę. Ale i tak drogo to wychodzi. |
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Czelsi z Julka to ancymonek co?
![]() Wyglądacie jak rodzeństwo. Dziś spotkałam znajomą, ma 8 miesięczną córeczkę. Boże jaka ona jest walnięta. Mówi mi, że będzie powoli odstawiać mała od butli, będzie ją przestawiać na "normalne jedzenie", typu kanapki z pasztetem. I krowie mleko zaczęła dawać jak mała miała miesiąc. Strasznie przemądrzała jest. |
|
|
|
#2485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie, że ja nigdy tych filmów nie widziałam? ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Carmela, sto lat Cytat:
Teliku, Jasio pogodynka super Spadam na jakieś zakupy ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Agula, kubek świetny
|
|
|
#2486 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty - za każdym razem nie mogę uwierzyć, że jesteś dorosłą kobietą, matką! Nie wiem nawet, czy Ty nie wyglądasz młodziej niż przed rokiem ![]() U nas na odwrót: on lubi wydawać, ja skąpiradło ![]() Cytat:
![]() Włosy Jasia są genialna - buzię ma po Tobie, ale rozwichrzoną czuprynę po tacie ![]() Masz jeszcze jakieś filmy z nim? ![]() Cytat:
Aaa, Tymek tez ma nad kostkami delikatne ślady od gumki w paputkach. Cytat:
- O kurczę, to się nazywa potęga miłości ![]() - O, chyba u Maksia Słoneczka też tak było... Cytat:
Cytat:
Justyna, Ty jesteś mądra babka. I bardzo się dziwię, że piszesz, że niepewna siebie i nieśmiałą. Bo masz same powody do bycia śmiałą Myślę, że w odbiorze przez ludzi jestem zupełnie inna niż Ty, ale sama najbardziej lubię takie osoby, jak Ty właśnie Zagmatwałam, posłodziłam, ale mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-11-16 o 16:33 |
||||||
|
|
|
#2487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ślicznie wyglądacie Za to mój TŻ twierdzi że mnie to taniej żywić niż ubierać Cytat:
![]() Ale sobie dorobiłam. Przez cały tydzień Adaś tylko "tata" i "tata", chodzi po całym domu i w każdym pokoju sprawdza, czy tata jest. Ale jakoś daje sobie tłumaczyć że pojechał do pracy. A dziś mu powiedziałam rano, że jeszcze się prześpi raz, pobawi troszkę i wieczorem tata będzie. No to zamiast 3 godzin drzemki, jak zwykle, wstał po godzinie, wyspany, i zaczęło się nawoływanie "TATA". Jak usłyszy przejeżdżający samochód, to momentalnie biegnie do okna z krzykiem "TATA"....Widać jak to bardzo przeżywa.
|
|
|
#2488 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili współczucie dla babci. Bardzo dobrze wiem co musi przeżywać.
Moi dziadkowie to była para idealna. Kochali sie bardzo az do samego konca. Dziadek czesto całował babcie, glaskal po włosach a i na kolana brał nawet. Za to ona wstydzila sie Troche tak przy ludziach. Zawsze sie uśmiechala z takim skrepowaniem. Poszukam fotki to Wam ich pokaże. Edit: mam, to z mojego wesela ![]() I moja paniusia dzis rano jak oglądała tv. Z tylu spiacy tz
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to powiem wam, co robi moje dziecko jak TŻ jest w domu. Średnio raz na dzień idzie do kuchni, wyjmuje z szafki wazon, do którego wstawiam kwiatki (jak dostanę od TŻ
), zanosi tacie i z głośnym"TAM!" pokazuje, że pusto Ładnie dba o mamę? ![]()
|
|
#2490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeden z najpiękniejszych widoków na świecie, jak para staruszków trzyma się za ręce Mało ludzi umie przeżyć całe życie i nie przestać się kochać...Wiki to rasowa telewidzka I ma się na czym wesprzeć ![]() Cytat:
To dziecko jest genialne!Wiesz Aniu, to niesamowite, jak oni są związani ze sobą. I to pomimo tego, że męża przecież tak dużo nie ma... A może to normalne, tylko u nas jest inaczej
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

zębole
) i jeżeli mała będzie sobie chodziła na paluszkach to nie trzeba już reagować, bo teraz to już właśnie nieszkodliwe i jak będzie miała ochotę to może sobie tak chodzić. i Hanka faktycznie lubi sobie tak podreptać, ale jakoś się tym nie przejmuję... chyba chodziło o to, że szkodliwe jest pierwsze stawianie kroków nie na cała stopę tylko na paluszki..kurcze, chyba zamotałam 

rzeczywiście, najlepiej jak lekarz zobaczy Alę i się wypowie.

Mało tego moja mama widziała wgniecione miejsce na koldrze, jakby ktos tam siedział. Do tej pory nie wierzyłam w duchy ale chyba zacznę.

Zakończone: 2

i jeszcze raz gratuluję 

nie wiedziałam, że można decydować kiedy się umrze??