Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 17:56   #2791
Chanel_Coco
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
mniam mniam
właśnie zajadam na kolację kisiel poziomkowy
potem jeszcze jakiś owoc i tyle
2 dzień bez słodyczy
O pogratulować.
Mój dzisiejszy wynik to: 5 krówek, 1 czekoladka merci i wafelek czekoladowy.
Maskra jakaś nie mogę się opanować z tymi słodyczami.
A do tego co otworze lodówkę to się kremówka na mnie patrzy...
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 18:00   #2792
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
O pogratulować.
Mój dzisiejszy wynik to: 5 krówek, 1 czekoladka merci i wafelek czekoladowy.
Maskra jakaś nie mogę się opanować z tymi słodyczami.
A do tego co otworze lodówkę to się kremówka na mnie patrzy...
Ja dziś na śniadanie zjadłam kaszkę Mleczny start i polałam sokiem z malin i dałam sobie kilka malin do niej
potem placki ziemniaczane z serem białym i śmietaną u moich rodziców
kisiel poziomkowy, który niezbyt mi posmakował
i kanapka (w typie szkolnym) z wędliną.
Potem pomarańcz
i nie zamierzam nic więcej jeść.

Mimo, że jestem w ciąży postanowiłam nie jeść po 18:00, a jak czuję ssanie, to jem owoce
piję tylko wodę (ona mi tylko wchodzi) i będę starać się jeść jak najmniej słodyczy
Chcę jak najmniej przytyć, bo boję się że dobiję do 100 :/ a tego bym nie chciała.

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-11-16 o 18:01
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 18:00   #2793
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
o matuniu! Ale Wam zazdroszczę! Wczoraj TŻ dzwonił do dewelopera i planują odbiory grudzień/styczeń! Oby to szło jak najszybciej bo tak bardzo bym chciała z dzidziusiem na nowe mieszkanko wkroczyć
Chyba pójdę do biura sprzedaży i będę tam z brzuchem koczować, żeby jak najszybciej oddali nam klucze... Potem jeszcze min. miesiąc, żeby zrobić podstawowy środek - łazienka, kuchnia, podłogi i ściany No pokicham się chyba, a nie doczekam!

..
Ne chce CIe martwic, ale remonty niestety się przeeeeciągają....:/
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ładne, ale cena koszmarna

śliczny, taki okrąglutki. mój jakiś kanciasty

tzn? ja chyba nic nie wiem.
http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-me...,125239,8.html 24-ro latka urodziła duzego chłopca- podobno sporo ponad 4 kg, potem zaczeła krwawic mocno, zdecydowali się na operację, ale t już nic nie dało zmarła 2 dni po porodzie.... Z nieoficjalnych źróeł (sąsiadka lekarka) wiem, że podobno miała jakies odatkowe choroby: cukrzyce, wade serca i cośtam jeszcze, ale jaka była rpawda nie wiem....
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Chcę wszystko czuć w 100%, cąły ból również Ale żeby nie nacinali, hehe
Nie znam się, ale podobno, lepiej, żeby nacieli niż ma samo popekac w poprzek i w szerz ;/ Poza tym co to za tematy To już przyjemniejszych typu pościele i łóżeczka nie ma?;p Ja byłam dziś w 5-10-15 i smyku i sa cuuuudne ciuszki, ale ceny tez cudne;/ Jak cos fajnego to ok 39zł wzwyż, czekam na wyprzedaże, albo allegro i ciuchlandy w ruch!
Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was pytanie o ruchy. W tym tygodniu zaczęłam odczuwać je tak intensywnie,że nie jestem w stanie ich pomylić z przelewaniem się flaków,że tak brzydko powiem. Na początku czułam je na wysokości pępka i niewiele poniżej. Natomiast od wczoraj czuję je sporo niżej, w podbrzuszu. Czy to jakiś zły znak? Wizyte mam dopiero 21.
Tez tak miałam, okazało się, że mały obrocil się głową do góry i nozki ma a dole i tam kopie....A teraz czuje Go tylko po bokach- chyba buja sie jak w hamaku

Własnie miałam pytac Was o majty ciązowe, bo mnie tez zwykłe zaczynają gnieść...

Nestelle- ale z Ciebie dżaga...

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-11-16 o 18:23 Powód: literówy jak zwykle
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 18:41   #2794
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczynki, jak wasze zwolnienia lekarskie? Kiedy się wybieracie? Kiedy planujecie i ewentualnie od którego tyg. jesteście na zwolnieniu?
nie jestem i nie planuję, chyba że życie zweryfikuje plany.

Cytat:
Dziś w DDTVN mówiono o rankingu porodówek wg fundacji Rodzić Po Ludzku. Chciałam oczywiście od razu na niego wejść, ale strona mi nie działa Jednak przedstawicielka fundacji w fajny sposób opowiedziała o wszystkim- wysyłają ankiety do szpitali, a także zbierają opinie ich pacjentek. Można dowiedzieć się na jakie warunki możemy liczyć, czy częste jest nacinanie krocza podczas porodu itd.
Mam nadzieję, że strona szybko się odblokuje, bo chciałam sprawdzić szpital gdzie będę rodzić

Dziewczyny, Wy juz o świętach? My musimy naszą pierwszą choinkę kupić, bombki i całą resztę Kasy na to pójdzie, że nawet myśleć nie chcę. Poczekam chyba aż w Pepco zrobią świąteczną dostawę
w ubiegłą sobotę w moim osiedlowym zaczęli wystawiać ozdoby choinkowe i jakieś inne rzeczy z motywami świątecznymi.

Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość

Dzisiaj mąż pojechał szukać glukometru (to wcale nie takie proste, bo okazało się że apteki sprzedają paski, a glukometr można dostać za darmo, ale najpierw trzeba iść do rodzinnego, potem do poradnii diabetologicznej i dopiero tam załatwić), lub zamówić przez internet, tylko że nie bardzo mam czas żeby czekac do przyszłego tygodnia za przesyłką. Poziom cukru mam sprawdzać 4 razy dziennie, jak uda się przy pomocy diety utrzymać normę, to to wystarczy, a jeśli nie to do szpitala na ustawienie insuliny
a masz receptę na jakiekolwiek paski?

jaki glukometr masz mieć?podali Ci jakiś model?

będę koleżance w poniedziałek skanowac i wysyłać info o produktach o niskim indeksie, więc jeśli napiszesz mi na priv maila swojego, to Tobie również mogę przesłać.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 18:46   #2795
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ne chce CIe martwic, ale remonty niestety się przeeeeciągają....:/
remonty owszem, ale wykończenia idą szybciej
TŻ trzyma rękę na pulsie i planuje, planuje, planuje Chłopa od flizowania i kuchnię ma już umówioną na telefon: on dzwoni, oni maks za tydzień robię On jest dobry w te klocki i co by nie robił zawsze wychodzi mu zgodnie z harmonogramem Dlatego jestem dobrej myśli

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 18:48   #2796
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ trzyma rękę na pulsie i planuje, planuje, planuje Chłopa od flizowania i kuchnię ma już umówioną na telefon: on dzwoni, oni maks za tydzień robię On jest dobry w te klocki i co by nie robił zawsze wychodzi mu zgodnie z harmonogramem Dlatego jestem dobrej myśli
To trzymam kciuki. U mnie właśnie wykończenie idzie 3 rok. Ale zapowiedziałam tż, że jeśli znów usłyszę w marcu, że nie ma czasu dla dziecka, bo robi remont, to nie obudzi się rano. Każda sędzina mnie uniewinni.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 18:50   #2797
misiulka06
Rozeznanie

Mój TŻ dziś zaszalał i kupił kocyk
a to mój brzuszek w 17t4d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00346.jpg (119,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _s0.zmniejszacz.pl_PB160125_zmniejszacz-pl_44264.jpg (34,9 KB, 42 załadowań)
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 18:53   #2798
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
no sporo, ja na szczęście nie miałam z Julią

za to z innych nowinek o moim szpitalu

"Osoba towarzysząca nie może być obecna w trakcie cesarskiego cięcia. Kontakt mamy z dzieckiem trwa zazwyczaj 5 do 30 minut. Pierwsze karmienie odbywa się nie później niż po około 2 godzinach, już w oddziale położniczym"

Ja urodziłam Julię o 17:30 a dziecko dostałam dopiero następnego dnia z rana. Pierwsze karmienie było dopiero po 15godzinach ;/
a Julcię maiłam po urodzeniu jakieś 5min i zabrali ją do ważenia itd, tż nie wpuścili tam, by zrobił zdjęcia i już jej nie dostałam.
Teraz sobie na to nie pozwolę.
a w którym szpitalu rodziłaś?- pewnie pisałaś- ale musiałabym dwa poprzednie wątki nadrobić

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem, mój pierwszy poród więc nie wiem jak będę to czuła więc generalnie chcę mieć dostępne wszystkie opcje (w krk zresztą chyba duża konkurencja wśród szpitali spowodowała, że to jednak standard). Również tą że krzyknę znieczulaaaaać bo zabiję ) i znieczulą. Nie lubię sytuacji przymusu, a wybór szpitala bez znieczulenia, wiązałby się już z pewną decyzją nieodwołalną Zresztą, niezależnie od tego czy ktoś chce korzystać czy nie, boję się ośrodków które z założenia rezygnują z tego bo wd mnie to nie ma wiele wspólnego z rodzeniem po ludzku, nie dawanie wyboru, nacinanie krocza, bardzo przedmiotowe traktowanie kobiet. Z czegoś co jednak jest standardem medycznym w całym cywilizowanym świecie.
w którym będziesz rodzić?

Cytat:
Dziewczyny,
miało nie być tematu, a ja nie chcę straszyć, ale ja do czasu porodu nie wiedziałam, że cokolwiek może tak boleć. W skali od 1 do 10 znajomego bólu (włączając ból zęba, ucha, złamanie etc.) to jakieś 63. I niestety nie żartuję. Ja miałam wizję jak wielki blender miksuje mi wnętrzności przy każdym skurczu.
Pocieszające, że każda czuje to inaczej.
Ja chcę mieć możliwość wyboru.
ja bym dała więcej nawet- dlatego teraz na 99% będzie cesarka.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 19:10   #2799
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
śliczny kocyk i brzuszek piękny

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
a w którym szpitalu rodziłaś?- pewnie pisałaś- ale musiałabym dwa poprzednie wątki nadrobić
u mnie w mieście w Lubinie

co tak cicho dziewczyny?
Stary 2012-11-16, 19:10   #2800
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

U mnie znowu odwrotnie, zaczeliśmy generalny remont (wszystko nowe oprócz ścian) w marcu.
I zostało tylko wykończenie na dole (malowanie pokoi, płytki na ściane) ale do tej pory nie możemy się zmobilizować, zawsze coś. Nie możemy przyspieszyc. Bedziemy dłubać najwyżej w przyszłym roku, bardzo zależy nam na poddaszu ale musimy uzbierać więcej kasy bo to spora inwestycja. Przydałby mi sie taki kierownik co tak szybko wszystko załatwia...
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 19:12   #2801
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
śliczny kocyk i brzuszek piękny

u mnie w mieście w Lubinie

co tak cicho dziewczyny?
brzuszek jak na prawi 18 tydzień to jest bardzo duży
Stary 2012-11-16, 19:43   #2802
LiwkaO
Wtajemniczenie

Ale do nadrobienia! dziś nie dam rady wszystkiego ogarnąć:P

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

no i moj brzusio dzis z rana
Śliczniutko Kasiu

Cytat:

Dziewczyny za skończone tygodnie.
Ja dziś skończyłam 25 i zaczęłam 26 tydzień

Cytat:

Dziewczyny, Wy juz o świętach? My musimy naszą pierwszą choinkę kupić, bombki i całą resztę Kasy na to pójdzie, że nawet myśleć nie chcę. Poczekam chyba aż w Pepco zrobią świąteczną dostawę
Oj my też nie mamy choinki. W ubiegłym roku szkoda nam było kasy i nie kupiliśmy

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Pokaże Wam moje M2
No i gdzie ten duży brzuch????? ja pytam gdzie??? śliczny jest!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie szkoły rodzenia. Chodzicie? Kiedy zaczęłyście? Jesteście zadowolone z zajęć? Właśnie zastanawiam się, czy już powinnam się zapisać, ale chyba jeszcze trochę za wcześnie - jutro dopiero 18 tydz.
Proszę, podzielcie się doświadczeniami.
Ja już skończyłam. Trochę szybko mnie zapisali. Polecam serdecznie jak dla mnie strzał w dziesiątkę!

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
to ja, to ja No ja tez się zakochałam w tych trelachJuż nawet kombinowałam czy kolorystyka dla synka by nie przeszła... ale jednak nie Dla córeczki na pewno bez wahania bym ją wybrała A dla synka chyba wybiorę tę morską

Liwka... najpiekniejsza figurka z brzuszkiem na mamusiach

no własnie z tym jest problem... Mi chyba pozostaje tylko pójść prywatnie Dzwoniłam na początku października do dwóch szkoł, to zajęcia sie tam już zaczęły (a poza tym byłam dopiero w 15 tyg ciąży), a kolejne dopiero w styczniu się rozpoczną. Ale żeby łapać się na bezpłatną szkołę rodzenia - trzeba być na wszystkich 20 spotkaniach (10 tygodni) i ostatnie zajęcia musza odbyć się minimum 2 tyg przed terminem porodu A wiec w moim przypadku (tp 21 marca) zajęcia musiały by się skonczyć najpóźniej 7 marca... A żeby tak się skończyły, to musiałyby się zacząć z końcem grudnia A, że tak się nie zaczną - to mogę chyba zapomnić o bezpłatnej szkole rodzenia. Takie oto wymogi urząd marszałkowski wymyślił

A my się witamy w 23 tygodniu

A czemu musi się skończyć dwa tygodnie przed rozwiązaniem? Taki mają wymóg? u nas chodziły babki w różnych tygodniach i nawet jedna w trakcie urodziła i już na końcówce się nie pojawiała)

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja dziś zaczynam 25 tydz.
i to mój brzucholek w nowej tuniczko -sukience
Jeju jaka sexi mama!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
zdziwiona jestem że w większości szpitali 10 % znieczulenia, nawet tych w krk gdzie jest za darmo, chodzi o to że za późno żeby podać czy co ?
Nam w szkole rodzenia mowili, że pomimo tego, że jest za darmo to musza byc wskazania do podania. To nie jest tak, że na życzenie i już lecą i dają. ;/
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 20:45   #2803
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
ja miałam większy w 13 tygodniu
Stary 2012-11-16, 20:49   #2804
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
f
o matko ale z jakiego powodu zmarła?
klementynka widziałam wrzuciła linka, a co i z jakiego powodu to może po śledztwie coś wyjawia

Cytat:
śliczny i kocyk i brzuszek
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 20:50   #2805
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
ja miałam większy w 13 tygodniu
ciekawe jaki będzie za parę tygodni,
Stary 2012-11-16, 20:57   #2806
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

cos na poprawe humoru

moja starsza postanowila 'naskrzypic' dzwi
i pyta sie mnie - zwyklym olejem czy oliwa z oliwek.
mowie ze zwyklym po co za bardzo szalec.
juz sie Aga przymierza do lania oleju i nagle takie haslo
'' tylko mnie nie rozsmieszaj bo jak poleci o 2 krople za duzo to pozniej nam braknie do kotletow''

nadmienie ze miala ledwo co otwarka butelke.
ale chodzi o sam przekaz mysli wiecie :d

czasami mamy takie odpaly ze masakra np ost siedzialysmy w salonie i myslalysmy nad smiesznymi zwrotaki, jakie kiedykolwiek powiedzialysmy lub uslyszalysmy - cos wlasnie a'la to naskrzypic dzwi

no ale w koncu poszla po 2 godz do sklepu piekarnik sie juz grzeje i bd PIZZZZZA hahaha.
a jutro to nie wiem co bedzie, w sumie bd goscie ( a jeszcze nie uptrzatnela salonu )bo w srode na OST ''scia'' lat

no nic ogolnie ogarnelam swoj pokoj przedpokoj kibelek i pozmywalam naczynia, wiec nalezyty odpoczynek mi sie nalezy
blogie lenistwo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 21:02   #2807
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
ciekawe jaki będzie za parę tygodni,
mój już jest tak duży, że w 1 ciąży nie miałam takiego w 41tygodniu

Cytat:
cos na poprawe humoru

'' tylko mnie nie rozsmieszaj bo jak poleci o 2 krople za duzo to pozniej nam braknie do kotletow''
Stary 2012-11-16, 21:12   #2808
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Tak gadamy sobie... ja mam nadzieję, że mnie cesarka ominie. Ból jest przy porodzie, ale urodzisz i czujesz się super... a po cesarce dopiero się zaczyna. Jest dziecko i ból i opiekować się trzeba. Więc jak najbardziej mimo wszystko obstawiam SN.
jak dla mnie możesz pisać..
nie robi to na mnie większego wrażenia więc mi nie przeszkadza..

wiesz niby mówią, że po cesarce też nie każda kobieta z bólu umiera, ale co sn to sn.. za parę godzin śmigasz po korytarzu i lajcik..

Cytat:
To trzymam kciuki. U mnie właśnie wykończenie idzie 3 rok. Ale zapowiedziałam tż, że jeśli znów usłyszę w marcu, że nie ma czasu dla dziecka, bo robi remont, to nie obudzi się rano. Każda sędzina mnie uniewinni.
hehe nieźle nieźle..

Cytat:
śliczny brzuszek..

ok spadam.. dobrej nocy.. papa

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 21:15   #2809
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a to ranking roczny? bo w moim szpitalu liczba porodów to 6750
a co do debaty na temat znieczulenia -to każdy powinien mieć prawo wyboru ,ja bez wyboru nie dostałam nic -2porody bez znieczulenia- nawet stosowanego wszędzie (!) bezpłatnie dolarganu nie dostałam .
ale w sumie to znieczulenie mawpływ na dziecko
http://www.gdzierodzic.info/artykul/17 a to jest uważane za lekkie ,i dostaje je prawie każda rodząca (no chyba ze tak jak ja będzie za póżno ) . to jaki musi mieć wpływ te znieczulenie płatne - mocniejsze?

Cytat:
jaka sexi mamcia
dzięki , choć sexi to chyba najmniej odpowiednie słowo w tym stanie ....
Cytat:
O dokładnie to pomyślałam ) Ciąża nie ciąża obcasy muszą być tak sobie nestelle naszą wyobrażałam Zadbana laseczka :P
dzięki (że sprostałam wyobrażeniom.... )
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Fajnie, chyba się wrócę do Lidla :P
dzięki , a wróciłaś?
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
super wyglądasz
ale to chyba z golfem tunika co nie ja po porodzie Julki nie mogę cgodzić w golfach bo mnie duszą
dzięki , sukienka z golfem ale takim lużnym -"lejącym",nie duszącym ...
Cytat:
Ja urodziłam Julię o 17:30 a dziecko dostałam dopiero następnego dnia z rana. Pierwsze karmienie było dopiero po 15godzinach ;/
a Julcię maiłam po urodzeniu jakieś 5min i zabrali ją do ważenia itd, tż nie wpuścili tam, by zrobił zdjęcia i już jej nie dostałam.
Teraz sobie na to nie pozwolę.
jejku to straszne.....
Cytat:
WooooooooooooW sexy mamuska,
ja bym sie na takich obsacach polamala w momencie
dzięki , to zapraszam na naukę chodzenia na obcasach....
tak na serio to przyzwyczajenie - o mnie mówią ,że ja się już na obcasach urodziłam .... a te które mam na fotce są szczególnie stabilne i wygodne więc na pewno dałabyś radę
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
nestelle
potwierdzam sexi mama
ja buty na obcasie noszę może z 2 razy do roku
dzięki
Stary 2012-11-16, 21:19   #2810
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
dzięki , choć sexi to chyba najmniej odpowiednie słowo w tym stanie ....

jejku to straszne.....
sexi sexi, bo w ciąży wyglądasz apetycznie!! Gdzie tam jak 3 ciąża, raczej pierworódka

no straszne, aż płakać mi się chce jak sobie pomyślę, ale teraz tak sobie nie dam
Stary 2012-11-16, 21:26   #2811
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
za brzusio
fajny kocyk

a ja wróciłam od lekarza i stwierdzam, że:
ci lekarz naprawdę są beznadziejni
nie kaszle - zapisał mi herbapect
nie smarkam - zapisał mi spray do nosa
nie mam gorączki - paracetamol
jedyne co to wapno.
wiec pije wapno jem rutinoscorbin i kupilam syrop prenalen eh. i po co tyle lat studiowali jak dalej gówno wiedzą

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 21:31   #2812
Malpka
Zakorzenienie

dobra laseczki ja lece spac chyba bo już ziewam na całego
jutro planuję znów zrobić sernik z dynią bo był pyszny a potem jedziemy na urodzinki siostrzeńca

miłej nocki i weekendu jakbym nie dała rady zajrzeć
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 21:43   #2813
samotari
Raczkowanie

Cytat:

jak to poznałaś że to plyn a nie sluz?
Powiem szczerze,że nie wiedziałam że to płyn. Nocami, kiedy wstawałam z łóżkami po nogach ciekła mi woda, nie śluz, ale czysta woda. Na wizycie kontrolnej powiedziałam lekarzowi. Zajrzał pod maskę i okazało się, że grzybica;/ Zdenerwowałam się bo miesiąc wcześniej też była, brałam czopki dopochwowe, a na nastepnej wizycie a piać od nowa;/ dostałam Gynazol i pomogło. No i popełniłam błąd, ponieważ zajrzałam ginekologowi przez ramie kiedy wpisywał wizytę w kartotekę, że jest wyciek płynu owodniowego;/ jak wróciłam do domu to się naczytałam czym to grozi i teraz sikam pod siebie ze strachu,że coś będzie nie tak, że poronie na środku ulicy;/ Aż się boję iść na wizytę 21 bo mi wstyd z tą grzybicą;/ ale lekarz pocieszył,że to absolutnie nie jest moja wina, tylko po prostu mój organizm tak reaguje na ciąże i burzę hormonalną z nią związaną. Czy któraś z Was też się z tym boryka?
samotari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 21:56   #2814
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
2 dzień bez słodyczy
ja bym nie przeżyła
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
mmmm ... ależ mamuśka
dzięki
Cytat:
http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-me...,125239,8.html 24-ro latka urodziła duzego chłopca- podobno sporo ponad 4 kg, potem zaczeła krwawic mocno, zdecydowali się na operację, ale t już nic nie dało zmarła 2 dni po porodzie.... Z nieoficjalnych źróeł (sąsiadka lekarka) wiem, że podobno miała jakies odatkowe choroby: cukrzyce, wade serca i cośtam jeszcze, ale jaka była rpawda nie wiem....

Nestelle- ale z Ciebie dżaga...
dzięki , choć błagam tylko nie dżaga - zaraz mi się kojarzy ....

a co do tej laski to masakra-24 lata a tu takie coś ...straszne....

Cytat:
......

Cytat:
za kocyk
za brzuszek ,śliczny
Cytat:
???? następna ... chyba ślepa .... , przecież masz mały brzuszek .

Co Wy dziewczyny - na głowę upadłyście z tymi opiniami na temat swoich brzuszków??? to coś a'la anoreksja - chudziutka laska w lustrze postrzega się jako gruba...

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Jeju jaka sexi mama!!!!!!!!!
dzięki , ale sexi to raczej nie
Cytat:

Cytat:
sexi sexi, bo w ciąży wyglądasz apetycznie!! Gdzie tam jak 3 ciąża, raczej pierworódka

no straszne, aż płakać mi się chce jak sobie pomyślę, ale teraz tak sobie nie dam
eee, ciąża to dla mnie stan aseksualny więc to słowo nigdy by mi nie przeszło....

a co do porodu to miałaś cesarkę????
bo ja już nie rozumiem...
Cytat:
a ja wróciłam od lekarza i stwierdzam, że:
ci lekarz naprawdę są beznadziejni
nie kaszle - zapisał mi herbapect
nie smarkam - zapisał mi spray do nosa
nie mam gorączki - paracetamol
jedyne co to wapno.
wiec pije wapno jem rutinoscorbin i kupilam syrop prenalen eh. i po co tyle lat studiowali jak dalej gówno wiedzą
... ....
... ja sama sobie zapisałam prenalen i tantum verde - i wyzdrowiałam ...może też jestem lekarzem?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Powiem szczerze,że nie wiedziałam że to płyn. Nocami, kiedy wstawałam z łóżkami po nogach ciekła mi woda, nie śluz, ale czysta woda. Na wizycie kontrolnej powiedziałam lekarzowi. Zajrzał pod maskę i okazało się, że grzybica;/ Zdenerwowałam się bo miesiąc wcześniej też była, brałam czopki dopochwowe, a na nastepnej wizycie a piać od nowa;/ dostałam Gynazol i pomogło. No i popełniłam błąd, ponieważ zajrzałam ginekologowi przez ramie kiedy wpisywał wizytę w kartotekę, że jest wyciek płynu owodniowego;/ jak wróciłam do domu to się naczytałam czym to grozi i teraz sikam pod siebie ze strachu,że coś będzie nie tak, że poronie na środku ulicy;/ Aż się boję iść na wizytę 21 bo mi wstyd z tą grzybicą;/ ale lekarz pocieszył,że to absolutnie nie jest moja wina, tylko po prostu mój organizm tak reaguje na ciąże i burzę hormonalną z nią związaną. Czy któraś z Was też się z tym boryka?
a co lekarz Ci powiedział na temat tego wycieku ? jakieś zalecenia ?
no bo jak byłoby to poważne to byś pewnie trafiła do szpitala ,albo miała leżeć ,albo leki ....
niestety nie pomogę Ci bo niczego takiego nie miałam,nawet infekcji -grzybicy itp. ale zdałąbym sie na lekarza od tego są .

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-11-16 o 21:58
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 22:01   #2815
misiulka06
Rozeznanie

my już chyba tak mamy każda z nas myśli, że jest gruba... hi hi.. dziewczynki a macie jakieś ciekawe namiary na okrycia kąpielowe??
Stary 2012-11-16, 22:07   #2816
samotari
Raczkowanie

Cytat:

a co lekarz Ci powiedział na temat tego wycieku ? jakieś zalecenia ?
no bo jak byłoby to poważne to byś pewnie trafiła do szpitala ,albo miała leżeć ,albo leki ....
niestety nie pomogę Ci bo niczego takiego nie miałam,nawet infekcji -grzybicy itp. ale zdałąbym sie na lekarza od tego są .

Tak jak napisałam, dostałam Gynazol i rzeczywiście pomogło. On mi powiedział,że wyyciek to wynik grzybicy, ale nie nazwał tego po imieniu, tylko już sama to sobie doczytałam w kartotece, że to płyn owodniowy;/Ale od podania leku ( jest to jednorazowa dawka kremu ) minęły dwa tyg. Pewno niepotrzebnie panikuje. W końcu facet jest kupe lat lekarzem i chyba wie co robi;/
samotari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 22:14   #2817
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak napisałam, dostałam Gynazol i rzeczywiście pomogło. On mi powiedział,że wyyciek to wynik grzybicy, ale nie nazwał tego po imieniu, tylko już sama to sobie doczytałam w kartotece, że to płyn owodniowy;/Ale od podania leku ( jest to jednorazowa dawka kremu ) minęły dwa tyg. Pewno niepotrzebnie panikuje. W końcu facet jest kupe lat lekarzem i chyba wie co robi;/
no nie wiem co Ci poradzić ....
ja bym od razu zapytała o co chodzi ? bo innego wyjścia nie widzę....
Stary 2012-11-17, 06:17   #2818
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Witam witam

tyle wczoraj było o porodach, że aż mi się przyśniło

prawda to, że jak się miało bolesne miesiączki to poród będzie mniej hardcorowy? miała tak któraś z Was?
(nie ukrywam, że po cichu liczę że ktoś zaufany to potwierdzi, bo czasami podczas okresu z bólu chodziłam po ścianach)

Cytat:
To może coś optymistycznego... wyjdzie dziecko i wszelki ból mija w tej jednej sekundzie Fajnie, nie?
i to jest bardzo pocieszające tego się trzymajmy

Cytat:
Ostatnio okropnie bolą mnie piersi. Naciskam a tam dosłownie trysło mleko... strasznie szybko mi się wydaje.
wow ja jeszcze nie mam... próbowałam delikatnie uciskać ale nic

Cytat:
o matko i córko i to jest chyba to czego najbardziej się boję przy porodzie- że albo ze mną coś będzie nie tak albo z małym (odpukać)

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
klementynka widziałam wrzuciła linka, a co i z jakiego powodu to może po śledztwie coś wyjawia
tak, już doczytałam że krwotok. taka młoda dziewczyna i dzidziuś został bez matki
Stary 2012-11-17, 06:54   #2819
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry

Cytat:
mój już jest tak duży, że w 1 ciąży nie miałam takiego w 41tygodniu

Cytat:
za brzuszek i zakup TŻ
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 07:59   #2820
czarny flamaster
Zadomowienie

Witam, witam.

Na 10.30 wizyta i spać nie potrafię..... Sławek czy Antosia? Antosia czy Sławek?.....

Trzymać kciuki! Aby oczywiście zdrowe było

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości