|
|
#2791 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cytat:
Mój dzisiejszy wynik to: 5 krówek, 1 czekoladka merci i wafelek czekoladowy. Maskra jakaś nie mogę się opanować z tymi słodyczami. A do tego co otworze lodówkę to się kremówka na mnie patrzy...
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem placki ziemniaczane z serem białym i śmietaną u moich rodziców kisiel poziomkowy, który niezbyt mi posmakował i kanapka (w typie szkolnym) z wędliną. Potem pomarańcz ![]() i nie zamierzam nic więcej jeść. Mimo, że jestem w ciąży postanowiłam nie jeść po 18:00, a jak czuję ssanie, to jem owoce piję tylko wodę (ona mi tylko wchodzi) i będę starać się jeść jak najmniej słodyczy ![]() Chcę jak najmniej przytyć, bo boję się że dobiję do 100 :/ a tego bym nie chciała.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-11-16 o 18:01 |
|
|
|
|
|
#2793 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To już przyjemniejszych typu pościele i łóżeczka nie ma?;p Ja byłam dziś w 5-10-15 i smyku i sa cuuuudne ciuszkiCytat:
![]() Własnie miałam pytac Was o majty ciązowe, bo mnie tez zwykłe zaczynają gnieść... Nestelle- ale z Ciebie dżaga...
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-11-16 o 18:23 Powód: literówy jak zwykle |
||||
|
|
|
|
#2794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jaki glukometr masz mieć?podali Ci jakiś model? będę koleżance w poniedziałek skanowac i wysyłać info o produktach o niskim indeksie, więc jeśli napiszesz mi na priv maila swojego, to Tobie również mogę przesłać. |
|||
|
|
|
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() TŻ trzyma rękę na pulsie i planuje, planuje, planuje Chłopa od flizowania i kuchnię ma już umówioną na telefon: on dzwoni, oni maks za tydzień robię On jest dobry w te klocki i co by nie robił zawsze wychodzi mu zgodnie z harmonogramem Dlatego jestem dobrej myśli
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2797 |
|
Rozeznanie
|
Mój TŻ dziś zaszalał i kupił kocyk
![]() a to mój brzuszek w 17t4d |
|
|
|
|
#2798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczny kocyk i brzuszek piękny
Cytat:
co tak cicho dziewczyny?
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie znowu odwrotnie, zaczeliśmy generalny remont (wszystko nowe oprócz ścian) w marcu. I zostało tylko wykończenie na dole (malowanie pokoi, płytki na ściane) ale do tej pory nie możemy się zmobilizować, zawsze coś. Nie możemy przyspieszyc. Bedziemy dłubać najwyżej w przyszłym roku, bardzo zależy nam na poddaszu ale musimy uzbierać więcej kasy bo to spora inwestycja. Przydałby mi sie taki kierownik co tak szybko wszystko załatwia...
|
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Rozeznanie
|
brzuszek jak na prawi 18 tydzień to jest bardzo duży
|
|
|
|
|
#2802 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale do nadrobienia! dziś nie dam rady wszystkiego ogarnąć:P
Śliczniutko Kasiu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i gdzie ten duży brzuch????? ja pytam gdzie??? śliczny jest!Cytat:
jak dla mnie strzał w dziesiątkę!Cytat:
![]() ![]() A czemu musi się skończyć dwa tygodnie przed rozwiązaniem? Taki mają wymóg? u nas chodziły babki w różnych tygodniach i nawet jedna w trakcie urodziła i już na końcówce się nie pojawiała )Cytat:
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Nam w szkole rodzenia mowili, że pomimo tego, że jest za darmo to musza byc wskazania do podania. To nie jest tak, że na życzenie i już lecą i dają. ;/
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam większy w 13 tygodniu
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
klementynka widziałam wrzuciła linka, a co i z jakiego powodu to może po śledztwie coś wyjawia
![]() śliczny i kocyk i brzuszek
|
|
#2805 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
cos na poprawe humoru
moja starsza postanowila 'naskrzypic' dzwi ![]() i pyta sie mnie - zwyklym olejem czy oliwa z oliwek. mowie ze zwyklym po co za bardzo szalec. juz sie Aga przymierza do lania oleju i nagle takie haslo '' tylko mnie nie rozsmieszaj bo jak poleci o 2 krople za duzo to pozniej nam braknie do kotletow'' nadmienie ze miala ledwo co otwarka butelke. ale chodzi o sam przekaz mysli wiecie :d czasami mamy takie odpaly ze masakra np ost siedzialysmy w salonie i myslalysmy nad smiesznymi zwrotaki, jakie kiedykolwiek powiedzialysmy lub uslyszalysmy - cos wlasnie a'la to naskrzypic dzwi no ale w koncu poszla po 2 godz do sklepu piekarnik sie juz grzeje i bd PIZZZZZA hahaha.a jutro to nie wiem co bedzie, w sumie bd goscie ( a jeszcze nie uptrzatnela salonu )bo w srode na OST ''scia'' lat no nic ogolnie ogarnelam swoj pokoj przedpokoj kibelek i pozmywalam naczynia, wiec nalezyty odpoczynek mi sie nalezy ![]() blogie lenistwo |
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
mój już jest tak duży, że w 1 ciąży nie miałam takiego w 41tygodniu
Cytat:
|
|
|
|
#2808 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie robi to na mnie większego wrażenia więc mi nie przeszkadza.. ![]() wiesz niby mówią, że po cesarce też nie każda kobieta z bólu umiera, ale co sn to sn.. za parę godzin śmigasz po korytarzu i lajcik.. ![]() Cytat:
![]() śliczny brzuszek.. ![]() ok spadam.. dobrej nocy.. papa
|
|
|
#2809 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do debaty na temat znieczulenia -to każdy powinien mieć prawo wyboru ,ja bez wyboru nie dostałam nic -2porody bez znieczulenia- nawet stosowanego wszędzie (!) bezpłatnie dolarganu nie dostałam . ale w sumie to znieczulenie mawpływ na dziecko http://www.gdzierodzic.info/artykul/17 a to jest uważane za lekkie ,i dostaje je prawie każda rodząca (no chyba ze tak jak ja będzie za póżno ) . to jaki musi mieć wpływ te znieczulenie płatne - mocniejsze? dzięki Cytat:
)dzięki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tak na serio to przyzwyczajenie - o mnie mówią ,że ja się już na obcasach urodziłam .... a te które mam na fotce są szczególnie stabilne i wygodne więc na pewno dałabyś radę Cytat:
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no straszne, aż płakać mi się chce jak sobie pomyślę, ale teraz tak sobie nie dam
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
za brzusiofajny kocyk a ja wróciłam od lekarza i stwierdzam, że: ci lekarz naprawdę są beznadziejni nie kaszle - zapisał mi herbapect nie smarkam - zapisał mi spray do nosa nie mam gorączki - paracetamol jedyne co to wapno. wiec pije wapno jem rutinoscorbin i kupilam syrop prenalen eh. i po co tyle lat studiowali jak dalej gówno wiedzą
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
dobra laseczki ja lece spac chyba
![]() jutro planuję znów zrobić sernik z dynią bo był pyszny a potem jedziemy na urodzinki siostrzeńca miłej nocki i weekendu jakbym nie dała rady zajrzeć
|
|
#2813 |
|
Raczkowanie
|
Powiem szczerze,że nie wiedziałam że to płyn. Nocami, kiedy wstawałam z łóżkami po nogach ciekła mi woda, nie śluz, ale czysta woda. Na wizycie kontrolnej powiedziałam lekarzowi. Zajrzał pod maskę i okazało się, że grzybica;/ Zdenerwowałam się bo miesiąc wcześniej też była, brałam czopki dopochwowe, a na nastepnej wizycie a piać od nowa;/ dostałam Gynazol i pomogło. No i popełniłam błąd, ponieważ zajrzałam ginekologowi przez ramie kiedy wpisywał wizytę w kartotekę, że jest wyciek płynu owodniowego;/ jak wróciłam do domu to się naczytałam czym to grozi i teraz sikam pod siebie ze strachu,że coś będzie nie tak, że poronie na środku ulicy;/ Aż się boję iść na wizytę 21 bo mi wstyd z tą grzybicą;/ ale lekarz pocieszył,że to absolutnie nie jest moja wina, tylko po prostu mój organizm tak reaguje na ciąże i burzę hormonalną z nią związaną. Czy któraś z Was też się z tym boryka?
|
|
|
|
|
#2814 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja bym nie przeżyła
dzięki Cytat:
a co do tej laski to masakra-24 lata a tu takie coś ...straszne.... ![]() Cytat:
za kocyk za brzuszek ,śliczny ???? następna ... chyba ślepa .... Co Wy dziewczyny - na głowę upadłyście z tymi opiniami na temat swoich brzuszków??? to coś a'la anoreksja - chudziutka laska w lustrze postrzega się jako gruba... ![]() dzięki Cytat:
Cytat:
a co do porodu to miałaś cesarkę???? bo ja już nie rozumiem... Cytat:
... ja sama sobie zapisałam prenalen i tantum verde - i wyzdrowiałam ...może też jestem lekarzem? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
no bo jak byłoby to poważne to byś pewnie trafiła do szpitala ,albo miała leżeć ,albo leki .... niestety nie pomogę Ci bo niczego takiego nie miałam,nawet infekcji -grzybicy itp. ale zdałąbym sie na lekarza od tego są .
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-11-16 o 21:58 |
||||||
|
|
|
|
#2815 |
|
Rozeznanie
|
my już chyba tak mamy
każda z nas myśli, że jest gruba... hi hi.. dziewczynki a macie jakieś ciekawe namiary na okrycia kąpielowe??![]() |
|
|
|
|
#2816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak napisałam, dostałam Gynazol i rzeczywiście pomogło. On mi powiedział,że wyyciek to wynik grzybicy, ale nie nazwał tego po imieniu, tylko już sama to sobie doczytałam w kartotece, że to płyn owodniowy;/Ale od podania leku ( jest to jednorazowa dawka kremu ) minęły dwa tyg. Pewno niepotrzebnie panikuje. W końcu facet jest kupe lat lekarzem i chyba wie co robi;/ |
|
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym od razu zapytała o co chodzi ? bo innego wyjścia nie widzę....
|
|
|
#2818 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam witam
tyle wczoraj było o porodach, że aż mi się przyśniło prawda to, że jak się miało bolesne miesiączki to poród będzie mniej hardcorowy? miała tak któraś z Was? (nie ukrywam, że po cichu liczę że ktoś zaufany to potwierdzi, bo czasami podczas okresu z bólu chodziłam po ścianach )Cytat:
tego się trzymajmyCytat:
Cytat:
i to jest chyba to czego najbardziej się boję przy porodzie- że albo ze mną coś będzie nie tak albo z małym (odpukać)![]() Cytat:
i dzidziuś został bez matki
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
Witam, witam.
Na 10.30 wizyta i spać nie potrafię..... Sławek czy Antosia? Antosia czy Sławek?..... Trzymać kciuki! Aby oczywiście zdrowe było
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

To już przyjemniejszych typu pościele i łóżeczka nie ma?;p Ja byłam dziś w 5-10-15 i smyku i sa cuuuudne ciuszki

Dzwoniłam na początku października do dwóch szkoł, to zajęcia sie tam już zaczęły (a poza tym byłam dopiero w 15 tyg ciąży), a kolejne dopiero w styczniu się rozpoczną. Ale żeby łapać się na bezpłatną szkołę rodzenia - trzeba być na wszystkich 20 spotkaniach (10 tygodni) i ostatnie zajęcia musza odbyć się minimum 2 tyg przed terminem porodu
A wiec w moim przypadku (tp 21 marca) zajęcia musiały by się skonczyć najpóźniej 7 marca... A żeby tak się skończyły, to musiałyby się zacząć z końcem grudnia
ale z jakiego powodu zmarła?
05.07.2008
ja po porodzie Julki nie mogę cgodzić w golfach bo mnie duszą