|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cytat:
|
|
|
#2852 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Zaczyna pomagać Gaviscon, przepisany przez gina.
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
noi co Slawek czy Antosia?
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
Przed chwilą wróciliśmy.
Lokator mojego brzuszka został oficjalnie potwierdzony. CHŁOPAK! Jednak moje przeczucie się sprawdziło Jestem tama szczęśliwa i dumna! Wszyscy znajomi i rodzina jest przeszczęśliwa )
|
|
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratulacje, następna udana wizyta
|
|
|
#2857 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo ja u dentysty umieram ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze 3 i będzie 30
|
|
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
spędziliśmy 2,5 godz w laboratorium, tłumy jak nie wiem. nigdy więcej w sobotę. ale tym razem innej opcji nie było, na tygodniu musiałabym jechać sama. wypiłam glukozę. bleeeee... 3 razy krew z żyły pobierali i raz z palca a ja myślałam, że z żyły tylko raz będzie ![]() ![]() ostatnim razem pobierając z tej żyły uraczyli mnie tekstem: tylko niech pani nie ruszy teraz ręką bo nie trafię niedawno wróciliśmy. popijam kawusię a śniadanie za chwilę bo dopiero po powrocie wzięłam leki. chłopu włączył się instynkt ojcowski(?), pielęgniarka dała mu tą glukozę żeby potrzymał, bo mi jeszcze krew leciała z ręki a on zamieszał, spróbował, stwierdził, że strasznie słodkie ale mogę pić i mi dał |
|
|
|
|
#2862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to Sławuś stanie w szranki z resztą chłopaków o serca naszych forumowych dziewczynek ![]() A jak z tymi miedniczkami? Jaka jest norma?
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() trzymam kciuki!!!!
|
|
|
#2864 | |||||
|
Zakorzenienie
|
W koncu was nadrobiłam
![]() wczoraj cały dzień porządkowałam ciuszki, masakra ile tego ![]() wstawiam zdjęcie ciuszków 0-3m chociaż to tylko polowa, bo nie zmiescily by sie w jednym zdjeciu ![]() a porządkowałam od 0-12m Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jedyne co to krzyze mnie napierdzielają więc pewnie będę mieć poród krzyżowy. No nic, przeżyje.Cytat:
nastepny chłopaczek ![]() Monika mnie w tym tygodniu czeka glukoza.. ostatnio kupiłam taką karuzele, udało mi się wylicytowac używaną: http://allegro.pl/fisher-price-plywa...778575798.html |
|||||
|
|
|
|
#2865 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będę się trzymać tej myśli aż do porodu. musi być dobrze i już ![]() Cytat:
dla Sławusia ![]() Cytat:
pamiętam to z dzieciństwa musieli podstawiać miskę, bo niedobrze mi się robiłoCytat:
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2867 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny
Jestem mega szczęśliwa Lekarz mówi, że 10mm to maksymalna norma, ale nie mamy czym się martwić tylko trzeba kontrolować.
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,
w nocy przezywalam mocno, bolal mnie brzuch z prawej strony, takie kłucie, masakra, 2 razy mnie ten ból obudził, chodziłam na siku, no i przeszło to normalne, boję się.. taki twardy się robił i w ogóle ciężko było, tak jakby jakaś niestrawność może? miałyście tak?? Teraz właśnie poczułam jakby mi coś rosło w brzuchu, od podbrzusza w górę, jak dziś coś takiego będzie może do szpitala jechać? ale to panika i strach ogarnia czlowieka w takich chwilach, pierwsze dziecko i nie wiem co i jak, do lekarza nie pisałam, kiedys mialam takie klucie jak mialam problemy z trawieniem. to sobie masowalam, ale w ciazy nie bylam. Gratuluję kolejnego chłopczyka
|
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba tej glukozy też nie dam rady, ale pewnie się nie wykręcę
![]() na samą myśl jak Was czytam to.. ale może powiem sobie, że smakuje jak np. słodkie coś i przejdzie, choć osobiście na słodkie nie mamy zachcianek...
|
|
#2871 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() gratulacje Cytat:
za glukozę Cytat:
)
|
|
|
|
#2872 | |||
|
Zadomowienie
|
Leży na razie zapakowany w piwnicy, ale model i kolor taki: http://www.wozki-mutsy.pl/environmen...aa7a1fc684.jpg
tylko wersja sprzed 2 lat, do tego jeszcze fotelik maxi-cosi i jakieś akcesoria. Cytat:
a tak mam spokój i jeszcze więcej kasy... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W moim mieście można dostać tylko pizze pt. grube ciasto, namiastka czegoś co przypomina sos pomidorowy i masakryczna ilość spieczonego sera, który zabija wszystkie smaki, do tego dodatki nawet nie drugiej jakości, żeby było taniej. Dlatego robimy z mężem sami, na cieniutkim cieście, z dobrymi serami i przede wszystkim w wersji wegetariańskiej
|
|||
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Luna..super ciuszki, dużo tego... pewnie już mało co brakuje
![]() Ja wstrzymuje sie do zakupow po 12.12. po badaniu lekarskim.
|
|
#2874 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Luna: Ale ciuszków! Ale ja też podostawałam masę, tylko jeszcze nie segregowałam to nawet nie wiem ile i co mam.... I witam wszystkie mamusie w ten mglisty, ponury dzionek
|
|||
|
|
|
|
#2875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Luna, o matusiu! Ile ciuszków!
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do rosnięcia brzucha to prawdopodobnie był skurcz ale chyba do 5 skurczy to normalne więc jesli nie boli to nie masz sie czym schizować mówiłam że tego dużo ![]() ogólnie mam wszystko, dla samego noworodka 20 par skarpetek wiec zanim wszystkie ubiore to pewnie wyrośnie Czapeczki, łapki, spiworki no zywcem nie mam co wymyśleć ![]() jedyne co to mało mamy eleganckich ciuszków bo to po dzewczynce więc na elegancko to same różowe bluzeczki i sukieneczki. także coś dokupimy ale i tak wystarczy tyle co mamy, przynajmniej moge wydac kase na takie szalństwo jak karuzela itp |
|
|
|
|
|
#2877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla SławusiaLuna super ciuszki ![]() Ja w końcu kupiłam Lovele i wrzuciłam pierwsze pranie, żeby mi na polu wyschły. TŻ rozwieszał i mówił, że sznurków brakło a to był tylko jeden bęben kolorowych, jeszcze mam na jeden kolorowych i białych. Do tego wór od kuzynki TŻ. Aż się zastanaiwałam po co nam tyle tego, pewnie połowy nie założymy. Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2012-11-17 o 13:51 |
|||
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo nie wiedziałam, że są takie. Ja kupuję zwykłe i jak namokną od mleka to są naprawdę okropne :/
|
|
|
#2879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NAs zgubiły niezaplanowane niespodzianki, np. zapchana rura w sedesie;p Albo przenoszenie wanny i umywalki na druga stronę- to zajęło trochę czasu, ale 3mam kciuki z aintensywny i którki remont![]() U nas cyklinowany był i malowany parkiety, nie orientujecie sie ile teraz nie moge do tego smrodu wchodzic? Czytałam, że ok 2 dni- myslicie, że wystarczy? Cytat:
Cytat:
![]() Byłam z mamą na turne po ciuchlandach, ale jakaś nędza, nic bardzo nie było kupiłam tylko 1 pajacyka- potem pokaże ![]() Flamaster brawo dla Sławomira ![]() Luna- super ciuszki
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-11-17 o 14:01 |
|||
|
|
|
|
#2880 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szpital, w którym chciałabym rodzić całkiem niezłe opcje ma: W szpitalu jest możliwy poród z osobą towarzyszącą, we wszystkich salach. Rodzącej może towarzyszyć również doula. Osoba towarzysząca może zostać ile chce. W trakcie cesarskiego cięcia osoba towarzysząca może być obecna, a po porodzie kangurować dziecko. Kontakt z dzieckiem Po porodzie zdrowy noworodek kładziony jest matce na piersi. Nieprzerwany kontakt matki z dzieckiem po porodzie trwa minimum 2 godziny. Ojciec dziecka może przeciąć pępowinę. Pierwsze karmienie odbywa się jeszcze w sali porodowej. Ważenie i mierzenie odbywa się po 2 godzinach od porodu w kąciku noworodka znajdującym się w pobliżu matki. Osoba towarzysząca może być obecna. no i mój gin jest tam ordynatorem. Tylko że do tego szpitala mam 25 km, chyba dam radę dojechać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie dziś na obiad żurek na białej kiełbasie (mój 'bezmięsny' mąż wyjechał więc mogłam zaszaleć )a na infekcje podobno rosołek najlepszy Cytat:
![]() ![]() kciuki za wyniki ![]() Luna0 wow, ale ciuszków ![]() U mnie z fajnych rzeczy, to wczoraj przyszła kurtka z happymum. Zamawiałam w ciemno, ale jest dobra i jest taka sprytna że będę miała na potem: http://www.happymum.pl/sklep3/zdj/big/j357a.jpg zamówiłam jeszcze dresy do łażenia po domu, i też są fajne ![]() Poza tym wybrałam się wczoraj na imprezkę organizowaną przez znajomych z pracy, było sympatycznie, wszyscy mówili że ciąża mi służy, bo świetnie wyglądam , tłumaczyłam że to raczej brak pracy tak działa poza tym wszyscy mi zazdrościli, że mogę sobie odpocząć od firmy, więc tym bardziej jestem szczęśliwa że nie muszę pracować. Szybko się jednak zwinęłam bo już za głośno było, no i większość towarzystwa już była mocno wesoła A dziś leniuchuję, mąż wyjechał na weekend, więc chata wolna żurek na obiad zrobiony, nowa książka do czytania jest, i jest ok ![]() Miłego dnia |
||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

jedyne co to krzyze mnie napierdzielają więc pewnie będę mieć poród krzyżowy. No nic, przeżyje.
pamiętam to z dzieciństwa