Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - część 15 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-18, 00:42   #4801
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia kurde... zmartwiłam się Normalnie sama juz nie wiem co robic. maśc baaardzo pomaga, ale boje się. Co prawda pediatra powiedziala abym max 7 dni ja tylko używała (dziś 2 dzień ja posmarowałam, bo to tylko raz dziennie na noc, na dzień mam inna do natłuszczania). Normalnie jestem bezradna w tej kwestii.
Nie wiem co Ci doradzic.
Ja bym chyba odstawila wczesniej jesli widzialabym poprawe.

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Istny wysyp
Ostatnio w sklepie do tż mówię, czy zauważył ile kobiet w ciąży chodzi

Dobry wieczór,

Siostra ze szwagrem przyszli na kawkę i trochę pobróbowaliśmy słodkich alkoholi Zasłodziłam się na jakiś czas
Ja tez widze teraz mase kobiet w ciazy i po cichu im troche zazdroszcze

I jak wybraliscie jakies trunki?

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam na urodzinach u teściowej, wcale tak dużo nie pojadłam, ale brzuch urósł mi 5cm w ciągu 4 godzin Pojechałam w spodniach sprzed ciąży, które normalnie zapinałam, tylko guzik rozpinałam (rozporek zapięty). Jak już mieliśmy wracać, chciałam zapiąć spodnie, a tu brakuje mi z 6cm do guzika Więc nawet rozporka nie mogłam zapiąć Jechałam w rozpiętych spodniach, trzymając je z tyłu by nie spadły

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 -----
niezle

Cytat:
Długo nosiłam spodnie zapinane na gumke od włosów .
Ten sposob tez sie u mnie sprawdzil

Mama dzisiaj odwiedzila Domino z cala reklamowka ciuszkow
Zwraiowala na punkcie wnuka Smialam sie do niej ze dobrze ze nie mamy blizniakow bo by nie wyrobila

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 07:13   #4802
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Cytat:
Cześc

ide nadrabiać.

Wczoraj byłam z Maja u lekarza. Już nie wytrzymalam patrzenia na ten jej liszaj na policzku. Jeszcze zobaczyła ją babcia i moja mama i powiedzialy, ze nie ma na co czekać. Byla godzina 15 , rodzice mnie podwieźli, Więc weszłam do przychodni zapytac się czy nas doktor przyjmie (numer tel zostawiłam w domu a byłam u babci i nie mogłam sie zarejestrować). pani w rejestracji powiedziała, ze jest już komplet osób i niestety nie, ale potem stwierdziła abym przyjechała o 16 (bo moja pediatra zaczyna wtedy pracę) to może rzuci na to okiem. Poszlam do domu i wrociłam za godzinkę. Pani doktor już na mnie czekała (nie robila zadnego ale na szczeście). powiedziala, ze dobrze że przyszłam, bo mala pewnie cierpi bo to na bank ją swędzi. Więc mowię, ze przeciez sie nie drapie po tym. Ale widac, ze drapie sie po czole . Poza tym maly liszaj zrobił sie jej tez za uszkiem. Pediatra stwierdzial atopowe zapalenie skóry. Kazała odstawić caly nabiał (mowi, ze nawet w białych bułkach może byc dodatek mleka). Jak wszystko jej zejdzie to wtedy powoli wprowadzac i obserwować. na razie tez żadnej nowości (pokarmow) malej nie wprowadzać. Dostala silną maść (tylko 7 dni można ja stosować), maść do natłuszczania i 2 rodzaje kropelek przeciw świadowych. Posmarowalam ja i jestem w szoku. Za uszkiem po jednym razie już jej zniklo. na policzku tez widac poprawe uffff . Aż sie popłakałam jak pomyślałam, ze ona cierpiała, swędzialo ją a ja tego nie zauwazylam
będzie dobrze
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 07:18   #4803
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
. A Ty Gosiu myślałaś już nad czymś, czy masz coś po małym?
mam taki po małym, pod spodem miał kaftanik, pajaca, swetek i spodenki i buciki też wełniane
no i oczywiście byl śpiworek na fotelik założony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1014210.jpg (73,2 KB, 13 załadowań)
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 07:32   #4804
kaska87
Zakorzenienie

cześć
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ja tez widze teraz mase kobiet w ciazy i po cichu im troche zazdroszcze
Ty masz Domino a co ja mam powiedzieć

Madzia po 1. nie czytaj na necie i się nie nakręcaj, a po 2. to masz teściową lekarkę to zadzwoń i zapytaj

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 08:17   #4805
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc

ide nadrabiać.

Wczoraj byłam z Maja u lekarza. Już nie wytrzymalam patrzenia na ten jej liszaj na policzku. Jeszcze zobaczyła ją babcia i moja mama i powiedzialy, ze nie ma na co czekać. Byla godzina 15 , rodzice mnie podwieźli, Więc weszłam do przychodni zapytac się czy nas doktor przyjmie (numer tel zostawiłam w domu a byłam u babci i nie mogłam sie zarejestrować). pani w rejestracji powiedziała, ze jest już komplet osób i niestety nie, ale potem stwierdziła abym przyjechała o 16 (bo moja pediatra zaczyna wtedy pracę) to może rzuci na to okiem. Poszlam do domu i wrociłam za godzinkę. Pani doktor już na mnie czekała (nie robila zadnego ale na szczeście). powiedziala, ze dobrze że przyszłam, bo mala pewnie cierpi bo to na bank ją swędzi. Więc mowię, ze przeciez sie nie drapie po tym. Ale widac, ze drapie sie po czole . Poza tym maly liszaj zrobił sie jej tez za uszkiem. Pediatra stwierdzial atopowe zapalenie skóry. Kazała odstawić caly nabiał (mowi, ze nawet w białych bułkach może byc dodatek mleka). Jak wszystko jej zejdzie to wtedy powoli wprowadzac i obserwować. na razie tez żadnej nowości (pokarmow) malej nie wprowadzać. Dostala silną maść (tylko 7 dni można ja stosować), maść do natłuszczania i 2 rodzaje kropelek przeciw świadowych. Posmarowalam ja i jestem w szoku. Za uszkiem po jednym razie już jej zniklo. na policzku tez widac poprawe uffff . Aż sie popłakałam jak pomyślałam, ze ona cierpiała, swędzialo ją a ja tego nie zauwazylam
Przykro mi, ale trzymam kciuki by szybko to zeszlo
Szkoda mi tez Ciebie, bo teraz juz w ogole bedziesz sie meczyc z jedzeniem
Cytat:
Blonde trzymam kciuki aby te zajęcia mu szybko pomogly.

dodaja

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

Nurtuje mnie ostatnio jedna rzecz.. powiedzcie czy Wy jako ciocie czy matki chrzestne często zabieracie siostrzenice/bratanków do domu czy na plac zabaw?? Albo odwrotnie czy Wasze dzieciaki dużo czasu spędzają ze swoimi ciociami?
Jak mieszkalam jeszcze blisko to czesto spedzalam z dziaciakami brata czas(starszy jest moim chrzesniakiem), ale zawsze na równi ich tratujeChodzilismy na plac, bawilismy sie w domu, wychodzilismy do mc donada czy jakies spacery itp.Teraz widuje ich sporo rzadziej, ale jak jestem w Pl tak samo jak dawnij wychodzimy, ostatnio bylismy na kreglach, dostaja prezenty, staram sie poswiecic im czas

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321;37676 739

[/COLOR
Kurcze... maśc ktora mała dostała (działa rewelacyjnie) jest na bazie sterydów. Teraz czytam w necie i az mi ręce opadają Sa przeróżne opinie, ale niektóre z nich to np. że dzieciom zostały przebarwiania a to przeciez twarz zmartwiłam się.
zaufaj lekarzowi, chyba wie co przepisuje

Czesc

Melduje ze zyjeDzis ostatnia nocka
Stary 2012-11-18, 08:29   #4806
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Czesc

Melduje ze zyjeDzis ostatnia nocka
Cześć to kilka nocek pod rząd było?

---

A ja dzisiaj c.d. studiowania w domu miałam jechać z rodzicami na zakupy świąteczne, ale nie mam czasu ;/ i trochę żałuję, no ale co tu zrobić, że na uczelni powariowali i to na ostatnim roku... kiedy tu prace pisać
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 08:35   #4807
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Cześć to kilka nocek pod rząd było?

---

A ja dzisiaj c.d. studiowania w domu miałam jechać z rodzicami na zakupy świąteczne, ale nie mam czasu ;/ i trochę żałuję, no ale co tu zrobić, że na uczelni powariowali i to na ostatnim roku... kiedy tu prace pisać
, 32 za mna

Milej nauki
Ja ide do lozeczka, obiad przygotowalam, wstane to zjemy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 08:41   #4808
xxKasiax
Wtajemniczenie

Dziendobry sloneczka
Kawa z rana wtaka pogode to mus!!!

ide was poczytac...
Stary 2012-11-18, 08:46   #4809
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

jejuuuu jaka słodzizna poproszę klona
a to już musisz do mojego tż sie zgłosić

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

Cytat:
czy ta lekarka ma jakąś specjalizację z alerglogii?? Ja na tym punkcie jestem przewrażliwona...u nas każdy lekarz jak zobaczy parę krostek, czy jakąś plamkę na buzi dziecka to od razu diagnoza:skaza białkowa/azs.... a i nas to nie ominęło, mój kubuś dostał plamek na policzkach, takich suchych a'la liszaj, do tego na brzuszku i nóżkach też miał miejscami takie małe liszajki, diagnoza: zmienić mleko na ha, maść sterydowa Lokoid na 7 dni. Nic mu nie przeszło poszłam więc do alergologa i stwierdził, ze to alergia kontaktowa, i faktycznie bo zmieniłam proszek wtedy z bobasa na lovelle i wystarczyło, ze on buzie do pieluszki w niej upranej przyłożył i już miał zaognioną buzię. Przeprałam wszystko w bobasie od nowa, nową maść dostałam - advantan i po 2 dniach mu zeszło i wiecej nie wyszło....Jaką tę maść masz?? to, ze sterdydowa to sie nie martw, po kilku dniach delikatnego stosowania nic jej nie bedzie

Cytat:
Bao mała jest słodziutka A Kubuś pewnie zazdrosny troszkę o siostrzyczkę nie? Jak w ogóle zareagował na jej narodziny?
Fajnie, że wpadłaś do nas

Nurtuje mnie ostatnio jedna rzecz.. powiedzcie czy Wy jako ciocie czy matki chrzestne często zabieracie siostrzenice/bratanków do domu czy na plac zabaw?? Albo odwrotnie czy Wasze dzieciaki dużo czasu spędzają ze swoimi ciociami?

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------
no chyba teraz sie ta zazdrość dopiero ujawniaon od początku byl przygotowywany na jej narodziny, kocha ją - widać, całuje, na kolana chce brać, przytula, gada do niej
Co do drugiego - ja mam tylko chrześnicę-siostrzenicę, rok starsza od kubusia, często się nią zajmowałam jak sie urodziła, zabierałąm na plac zabaw, potem jak mój synek się urodził to było trudniej, ale jak podrósł to ich oboje zabierałam, teraz nie zabieram, bo poszła do przedszkola a i z 3 dzieci to bym chyba oszalała ale często do nas przychodzi z siostrą i chałpę roznoszą
Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Hej,

Wróciłam niedawno ze szkoły. Dzisaj miałam zajecia od 9 do 18.20
Umordowana jestem okropnie, a najgorsze, ze jutro mam identycznie
Nie mam nawet siły nadrabiac.. jestem padnieta.
Z dobry wiesci to mogę sie pochwalic , ze test owu własnie wyszedł mi pozytywny
Bao, Isia jest piekna
współczuję szkoły

Cytat:
bao śliczna

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj wyczułam jakąś gulę pod skórą, tak jakby na szczęce

Dotknęłam się dziś przez przypadek krawędzi żuchwy, a właściwie pod i jakoś poczułam, że mnie gdzieś boli...a teraz niedawno "pomacałam się" wyżej, jakby na wysokości dziąsła i wyczuwam zgrubienie i to ono mnie chyba pobolewa...i nie wiem co to jest
Ząb mnie żaden nie boli, samo z siebie narazie też nie..ale zaczęłam się martwić...i chyba zapiszę się do dentysty...
lepiej sprawdź co to

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Miałam dziś ostatni dzień kursu wizażowego i jestem wściekła. Jechałam w wielkiej mgle, nadłożyłam 30 km na objazdach w dwie strony jak zechciało im się remontować i zamknęli mi zjazd na katowice...I nic nowego się nie dowiedziałam. W dodatku zostawiłam naszej nauczycielce 1500 zł na kuferek...I obiecała, że zrobi nam taki podstawowy do pracy w zawodzie. Ja go otwieram, a tam prawie nic nie ma. Owszem, cztery podkłady, kamuflaż, róże, dwie kredki. Cienie dwie picie paletki jak z drogerii reszty nie ma. Pudru wykańczającego nie ma. AAA, jeszcze spray wykańczający był. Pędzle jeszcze nie przyszły. Czuję się taka rozczarowana...nie wiem za bardzo co z tym zrobić. 1500 zł to sporo pieniędzy. Za tyle chodzą już w pełni wyposażone kufre z Glazela. Uff to się wyżaliłam.

Jem luteinę, jeszcze trzy dni, ale to dziadostwo jest niedobre!!! I strasznie mnie to pobudza, kawy żadnej nie muszę pić. Też tak któraś z was miała?

Bao, śliczna córusia!!! Musisz mieć urwanie głowy teraz;-*

Butter zmieniłaś awatarka piękna?;D

Madziu, nie wyrzucaj tego sobie, troszczyłaś się o wszystko, a alfą i omegą też nie jesteś. Najważniejsze, że już wszystko w porządku.

Tomalinko, ja swojego chrześniaka nie odważyłam się jeszcze nigdzie zabrać. We wrześniu skończył dwa latka, ale czekam aż będzie w pełni mówić by mi powiedzieć co chce, co mu dolega. Wcześniej strach bez doświadczenia. Na razie to ja jeżdżę do niego. A skąd cię takie refleksje nachodzą nasza przyszła mamusiu?;-*

Co z Today?

A i jeszcze wam powiem o miłej niespodziance jaka mnie wczoraj spotkała. Zadzwoniła do mnie dawna koleżanka. Widziałyśmy się rok temu na jej weselu w dodatku po raz ostatni. Chciała się ze mną umówić na kawę. I załatwiła to w stylu konkret. Możesz dziś na godz. 19 być tu i tu? Stwierdziłam, no to ja też konkret - OK. Jadę i myślę, że pewnie coś będzie ode mnie chciała. A ona do mnie na urodziny, które już minęły z winem i książką, że się stęskniła, że jej tak głupio, że nie mamy dla siebie czasu. I było tak miło, że posiedziałyśmy do 23!!!! Aż się wzruszyłam, że ktoś do mnie tak z sercem. A nie mam wielu koleżanek.
ale lipa z tym kuferkiem, a koleżanka sie fajnie zachowała
Cytat:

Cudowna jest !
Czy dobrze widzę, podobieństwo do Kubusia?

może troszkę podobna

Cytat:

jaka słodziutka

Dziękujemy za komplementy, trudno sie z Wami nie zgodzić: piękna, śliczna, duża, slodka ahhhh

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 09:08   #4810
Malensstfo
Zakorzenienie

Również dzień dobry..

Zjadłam śniadanko i najchętniej poszłabym dalej spać...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 09:23   #4811
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
, 32 za mna
no to fajnie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a to już musisz do mojego tż sie zgłosić
hoo a Ty nie masz nic przeciwko? instrukcje lepiej niech da

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 09:25   #4812
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
a ja dzisiaj nie pospałam bo męczył mnie katar i kaszel, ciągle budziłam siebie i męża nad ranem. Gardło już na szczęście nie boli, ale taka bez energii jestem

małamaluczka oby sprawa z kuferkiem się wyjaśniła i babka uzupełniła w nim brakujących rzeczy, bo tak nie może być, przecież dużo pieniędzy na niego dałaś

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 09:45   #4813
Malensstfo
Zakorzenienie

I dziś zaczynamy 6 miesiąc!
Stary 2012-11-18, 09:53   #4814
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
brawo super i zgodnie z obietnicą czekamy dzisiaj na zdjęcie brzuszka

Łukaszek
Stary 2012-11-18, 09:55   #4815
Gucia0987
Zakorzenienie

Witajcie

Ana, w piątek byłam bo zostawaliśmy w domu, skończyło mi się wszystko do czytania, a mąż grał więc do Was wpadłam

Today ciepło o Tobie myślę!

Butter jak się czujesz? mam nadzieje, że nieco lepiej!

Stokrotko

Bao Iza jest śliczna! Uważam, że możecie mieć jeszcze tuzin dzieci - śliczności Wam wychodzą

Blonde jak tam w pracy? Dajesz radę?

Magda ja też bym się skonsultowała np z teściową czy możesz wcześniej odstawić tę maść. Albo zadzwoń do Waszej lekarki.
Ale ja na Twoim miejscu udałabym się do lekarza który specjalizuje się w alergiach u takich małych dzieci. Myślę, że warto

My wczoraj zabalowaliśmy u mojego kuzyna. Kuzyn jest 4 lata młodszy ode mnie i zawsze był taki mały... dzieciak.... a to już rosły chłop! Świetnie się bawiliśmy, do tego przygotował genialną kolację (lazanie i sałatkę), zaskoczył mnie bardzo Jego kobieta będzie się z nim miała rewelacyjnie! Nie dość że przystojony, to jeszcze gotuję - ideał

Dzisiaj idziemy ze znajomymi na obiad na miasto i do kina Lubie takie weekendy!

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:

jużżż? O matko! Ale ten czas leci!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 09:57   #4816
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
brawo super i zgodnie z obietnicą czekamy dzisiaj na zdjęcie brzuszka
Powiedziałam, że MOŻE zrobię

Ale i tak muszę poczekać na męża, żeby mi zrobił Narazie jest na działce...

Guciu
...no zleciało
Stary 2012-11-18, 10:02   #4817
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedziałam, że MOŻE zrobię

Ale i tak muszę poczekać na męża, żeby mi zrobił Narazie jest na działce...

Guciu
...no zleciało
to poczekam na twojego męża, nie ma sprawy, a czujesz, ze coś urósł brzuszek?

Gucia ale macie fajne weekendy

Łukaszek
Stary 2012-11-18, 10:12   #4818
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
I jak wybraliscie jakies trunki?

Mama dzisiaj odwiedzila Domino z cala reklamowka ciuszkow
Zwraiowala na punkcie wnuka Smialam sie do niej ze dobrze ze nie mamy blizniakow bo by nie wyrobila
Hmm z tym to u mnie ciężko, bo mi wszystko smakuje Wczoraj testowaliśmy likier kokosowy, orzech laskowy, likier jajeczny, tiramisu i nalewkę wiśniową Wszystko widzę na swoim weselu

Babcia oszalała Już widzę moją mamę jak będziemy czekać na naszą dzidzię. Jak moje siostry były w ciąży, to nie potrafiła przejść obok sklepu dziecięcego, żeby czegoś nie kupić

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Dziendobry sloneczka

ide was poczytac...
Jaki wesoły i pozytywny post U nas też była kawka

Cytat:
Dziewczyny, byłam na urodzinach u teściowej, wcale tak dużo nie pojadłam, ale brzuch urósł mi 5cm w ciągu 4 godzin Pojechałam w spodniach sprzed ciąży, które normalnie zapinałam, tylko guzik rozpinałam (rozporek zapięty). Jak już mieliśmy wracać, chciałam zapiąć spodnie, a tu brakuje mi z 6cm do guzika Więc nawet rozporka nie mogłam zapiąć Jechałam w rozpiętych spodniach, trzymając je z tyłu by nie spadły

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość

Dodaja- miałam sporo prac, ale że tak powiem, straciłam starą bazę danych, a nigdy tego nie wydrukowałam, ani nie zgrałam. Planuję teraz u fotografa wyrobić album w formie książki z moimi makijażami jako port folio. I na pewno będę wrzucała je niebawem na mojego bloga, który jest w podpisie;D a ciebie zawsze wypaćkam od siebie jak będziesz chciała
Ja już tak bardziej o ślubie myślałam Boję się, że ktoś mógłby mi zrobić coś okropnego. Ale to jeszcze duuuużo czasu, zdążymy się poznać osobiście

Cytat:
może troszkę podobna

Oczka mają oboje cudowne! A Kuba to będzie łamaczem damskich serc

Cytat:
Dzień dobry
a ja dzisiaj nie pospałam bo męczył mnie katar i kaszel, ciągle budziłam siebie i męża nad ranem. Gardło już na szczęście nie boli, ale taka bez energii jestem

Duużo zdrówka!! Witaminy, gorąca herbata i do łóżka

Cytat:

Bry
I nastała nudna niedziela. Szukam jakiegoś przepisu na szarlotkę Już 3 tydzień z rzędu ciacho z jabłkami robię Po obiedzie pójdziemy do Castoramy po lampę do łazienki, połazić i może na kawkę do moich rodziców.

Edit. Fajny post: 11 111
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 10:18   #4819
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
to poczekam na twojego męża, nie ma sprawy, a czujesz, ze coś urósł brzuszek?
Hmm ja wiem..może trochę...dziś się mierzyłam...to od 20 tc niby przybyło mi 5 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 10:42   #4820
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Dziendobry sloneczka

ide was poczytac...
ooo jak wesolo sie zrobilo
Cytat:
nooo nieeeee ale ten czas leci!!!! gratulacje
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
My wczoraj zabalowaliśmy u mojego kuzyna. Kuzyn jest 4 lata młodszy ode mnie i zawsze był taki mały... dzieciak.... a to już rosły chłop! Świetnie się bawiliśmy, do tego przygotował genialną kolację (lazanie i sałatkę), zaskoczył mnie bardzo Jego kobieta będzie się z nim miała rewelacyjnie! Nie dość że przystojony, to jeszcze gotuję - ideał

fajny dzien mieliscie a i dzis zapowiada sie super

humoru u mnie brak bo mielismy isc dzis do kina ale nie wiem co z tego wyjdzie bo Tz w pracy i nie wie kiedy skonczy

wiec siedze i rozmyslam nad prezentami i zastanawiam sie co kupic Mai na mikolaja a co na gwiazdke.....na mikolaja chcialabym chyba cos skromnego bo idziemy do znajomych i tam bedzie mikolaj i glupio tak jak inne dzieci dostana prezenty a Maja nie

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 11:29   #4821
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
szybko leci Twoja ciąża

Stary 2012-11-18, 11:57   #4822
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Gosiu, Ana , Zabcia

Mój mąż wczoraj mi powiedział, ze pediatra jest lekarzem i wie na bank co robi. Moi rodzice to samo powiedzieli. Dziś juz jest taka różnica, ze szok. Praktycznie jej znikło. Ale jeszcze dziś ją na noc posmaruję.

Kasiu taaaak, tylko teściowa to mi w ogóle nie kazała iść do lekarza i mówiła, ze panikuję. Więc ja juz jej o zdanie nie będe pytala.

Blonde tak właśnie powiedział mój mąż

Bao, Gucia ale u nas to na bank na nabiał jest. 3 lekarzy to stwierdzilo (a dodając teściową to 4 ). Jakbym nie widziała poprawy to bym poszła z nią do dermatologa, ale poprawa jest. Musi biedna z tego wyrosnąć.

Maleństwo brawo, my też

Dziś moje Majeczka ma 6 miesięcy

ale ten czas leci

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 12:04   #4823
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
oto moja Isia
sliczniusia

Madzia
dobrze ze poszlas do lekarza i to skonsultowalas, wazne zeby zeszlo,

Cytat:
ja raczej malo czasu spedzam ze swoimi chrzesniakami,

Cytat:
A ja dzisiaj wyczułam jakąś gulę pod skórą, tak jakby na szczęce

Dotknęłam się dziś przez przypadek krawędzi żuchwy, a właściwie pod i jakoś poczułam, że mnie gdzieś boli...a teraz niedawno "pomacałam się" wyżej, jakby na wysokości dziąsła i wyczuwam zgrubienie i to ono mnie chyba pobolewa...i nie wiem co to jest
Ząb mnie żaden nie boli, samo z siebie narazie też nie..ale zaczęłam się martwić...i chyba zapiszę się do dentysty...
patrzac na przyklad kolezanki z pracy wcale bym nie czekala tylko szybko to skonsultowala

Malensstfo, Madzia

ja wczoraj posiedzialam z kolezankami, bardzo przyjemnie bytlo, a dzis po obiedzie jedziemy do babci tz
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 12:07   #4824
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:

hoo a Ty nie masz nic przeciwko? instrukcje lepiej niech da
nie chcesz to bierz hehehehe
Cytat:
ale szybko leci! mnie sie tak dłużyło, ale czyjaś ciąża to miegiem leci

Cytat:
Bao Iza jest śliczna! Uważam, że możecie mieć jeszcze tuzin dzieci - śliczności Wam wychodzą

wypluj te słowa! Ja już skończyłam z ciążami i porodami

Cytat:

Oczka mają oboje cudowne! A Kuba to będzie łamaczem damskich serc
żadnych bab, to ja mam być jedyną kobietą w jego życiu heheheh (żartuje cozywiście, ale przyszłej dziewczynie mojego syna to już współczuję....a synowej to już wogóle)

Cytat:
Mój mąż wczoraj mi powiedział, ze pediatra jest lekarzem i wie na bank co robi. Moi rodzice to samo powiedzieli. Dziś juz jest taka różnica, ze szok. Praktycznie jej znikło. Ale jeszcze dziś ją na noc posmaruję.

Bao, Gucia ale u nas to na bank na nabiał jest. 3 lekarzy to stwierdzilo (a dodając teściową to 4 ). Jakbym nie widziała poprawy to bym poszła z nią do dermatologa, ale poprawa jest. Musi biedna z tego wyrosnąć.

Maleństwo brawo, my też

ale ten czas leci
no to skoro tak mówisz moze akurat faktycznie skaza, to jeszcze nie tragedia, szkoda tylko że sie tyle udenerwujesz no i brawa za 6 mcy! rany, toż ty już za mc do pracy wracasz

Stary 2012-11-18, 12:12   #4825
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Ana, w piątek byłam bo zostawaliśmy w domu, skończyło mi się wszystko do czytania, a mąż grał więc do Was wpadłam

i znów Gucia z tego co kolejarze to Ty na wizażu byłaś od pn do pt? czy się mylę?

Cytat:
wow wstaw brzuszka

Cytat:
Cześć

Gosiu, Ana , Zabcia

ale ten czas leci
i tu też 6 miesięcy

Zresztą jakby nie patrzeć to Maleństwa dzieciaczki i Madzi córa obchodzą pół roczku, tylko Maleństwa od poczęcia a Madzi od urodzenia
Stary 2012-11-18, 12:13   #4826
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Metka

Bao oj tak od 14 grudnia hehe

Dzis weszlam na wagę i... kolejny kg w dół juz 47 kg waże ech....

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Ana tak fajnie nam sie z Maleństwem dzis złozyło

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 12:58   #4827
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą jakby nie patrzeć to Maleństwa dzieciaczki i Madzi córa obchodzą pół roczku, tylko Maleństwa od poczęcia a Madzi od urodzenia
To robimy z Mają dzisiaj imprezę!

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
ale szybko leci! mnie sie tak dłużyło, ale czyjaś ciąża to miegiem leci
Właśnie mnie też się dłuży...

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
patrzac na przyklad kolezanki z pracy wcale bym nie czekala tylko szybko to skonsultowala
Ale ja nie chce z tym zwlekać...ale raczej przez weekend trudno o lekarza
Jutro się gdzieś zapiszę...albo do rodzinnego albo dentysty...dziś mnie chyba trochę bardziej boli...
Stary 2012-11-18, 13:18   #4828
Natala84
Zakorzenienie

zostawiliśmy wczoraj Marysię u moich rodziców na noc i zrobiliśmy sobie romantyczną kolację i wyspaliśmy się - wstaliśmy o 9 szybko ogarnęliśmy mieszkanie, zabraliśmy młodą, jeszcze z nią do fryzjera poejchaliśmy (szok, 2 letni bąbel umawiany 3 dni wcześniej na strzyżenie ) i teraz śpi. Fajny weekend

Tomalinko, ja mam chrześnicę 7 letnią, jej siostra ma 4 latka i jest chrześnica mojego męża. I powiem Ci że jak Oliwka (czyli starsza) miała 3 latka i była już dobrze komunikatywna i kumata, to my bardzo chcieliśmy gdzieś ją zabierać - na spacery, do zoo, na lody ale niestety, ich mamusia (żona moje brata) jest z tych co to uważa że tylko ona jest w stanie zadbać o jej dzieci no i jej rodzice, nawet z moim bratem nichętnie je gdzieś puszcza i kilka razy proponowaliśmy że dziewczynki gdzieś zabierzemy, nawet teraz jak jej już Marysia, ale zawsze było nieeee i trochę mi szkoda, bo mamy z dziewczynakami słaby kontakt, a to naprawdę fajne dzieciaki co więcej, żona brata jest chrzestną Marysi i jej zainteresowanie małą jest 0.... Mnie się wydaje, że ona jest zazdrosna o Marysie (totalna głupota ) i robi co może żeby unikać wspólnych spotkań

Madziu, nie denerwuj się, lekarz na pewno wie co robi. Skoro ten liszaj tak długo jej nie schodził, to pewnie zastosowanie tej maści było konieczne. Chociaż ja bym odstawiła jak całkiem zejdzie, lekarz też mówił że MAX 7 dni a nie że koniecznie 7 dni. Potem tylko musisz dbać o to, żeby jej to nie wróciło. a jeśli (odpukać!) się to powtórzy, to sugerowałaby wizytę u dobrego alergologa dziecięcego a nie "zwykłego" pediatry
a co dostałaś do natłuszczania skóry?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 13:36   #4829
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Metka

Bao oj tak od 14 grudnia hehe

Dzis weszlam na wagę i... kolejny kg w dół juz 47 kg waże ech....

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Ana tak fajnie nam sie z Maleństwem dzis złozyło
ja wracam 15 kwietnia - równo w tym dniu małą skończy 7 mcy...jakoś dociupę do wakacji i znowu 2 mce z nią w domku tylko jak ja opiekunke jakąś znajdę do niej na te 2 miechy to nie wiem pamiętam jak strasznie przeżyłam powrót do pracy po urodzeniu Kubusia...miał 5 mcy nie mogłam sobie tego darować, ze go zostawiłam....
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
zostawiliśmy wczoraj Marysię u moich rodziców na noc i zrobiliśmy sobie romantyczną kolację i wyspaliśmy się - wstaliśmy o 9 szybko ogarnęliśmy mieszkanie, zabraliśmy młodą, jeszcze z nią do fryzjera poejchaliśmy (szok, 2 letni bąbel umawiany 3 dni wcześniej na strzyżenie ) i teraz śpi. Fajny weekend

Tomalinko, ja mam chrześnicę 7 letnią, jej siostra ma 4 latka i jest chrześnica mojego męża. I powiem Ci że jak Oliwka (czyli starsza) miała 3 latka i była już dobrze komunikatywna i kumata, to my bardzo chcieliśmy gdzieś ją zabierać - na spacery, do zoo, na lody ale niestety, ich mamusia (żona moje brata) jest z tych co to uważa że tylko ona jest w stanie zadbać o jej dzieci no i jej rodzice, nawet z moim bratem nichętnie je gdzieś puszcza i kilka razy proponowaliśmy że dziewczynki gdzieś zabierzemy, nawet teraz jak jej już Marysia, ale zawsze było nieeee i trochę mi szkoda, bo mamy z dziewczynakami słaby kontakt, a to naprawdę fajne dzieciaki co więcej, żona brata jest chrzestną Marysi i jej zainteresowanie małą jest 0.... Mnie się wydaje, że ona jest zazdrosna o Marysie (totalna głupota ) i robi co może żeby unikać wspólnych spotkań

Madziu, nie denerwuj się, lekarz na pewno wie co robi. Skoro ten liszaj tak długo jej nie schodził, to pewnie zastosowanie tej maści było konieczne. Chociaż ja bym odstawiła jak całkiem zejdzie, lekarz też mówił że MAX 7 dni a nie że koniecznie 7 dni. Potem tylko musisz dbać o to, żeby jej to nie wróciło. a jeśli (odpukać!) się to powtórzy, to sugerowałaby wizytę u dobrego alergologa dziecięcego a nie "zwykłego" pediatry
a co dostałaś do natłuszczania skóry?
ale wam fajnie też bym tak odstawiła na nockę dzieciaki coby sie wyspać (już nawet ten romantyczny wieczór bym sobie darowała...), niesteyu nie mam do kogo odstawić moi rodzice uważają, ze jak się ma dzieci to sie robi wszystko z nimi...nie uznają nocowania dzieci u nich do teściów - z przyczyn powszechnie znanych dzieci nie oddam

Stary 2012-11-18, 13:39   #4830
kaska87
Zakorzenienie

ale mi się nudzi-nie lubię niedzieli

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości