|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część IV
abre, nie rozumiem. Pytasz mnie o to dlaczego Cię boli czy co zrobić żeby się wyproznic? Myślę że obie te rzeczy są ze sobą powiązane. Brzuch może Cię boleć także od tego, ze nie możesz się zalatwic. A jeśli chodzi o sposoby, to nie ma jednego działającego na wszystkich. Warto spróbować: czerwoną herbate, suszone śliwki, ziemniaki, gotowane warzywa, niektórym pomaga też banan, czasami do łazienki szybciej popedzaja produkty zawierające węglem złożone np. makaron pelnoziarnisty. Nawadnianie jest zalecane w przypadku odwrotnego problemu tj. biegunek (żeby się nie odwodnic), w tym przypadku sama woda nic nie da. Polecam też polezec trochę na brzuchu
A co do samego bólu, to powinno być lepiej jak uda Ci się wyproznic.na jelitach nie znam się jakoś szczególnie dobrze, z gastroenterologii raczej wiem więcej o żołądku i tym podobnych sprawach, bo mam z nim problem od 6 lat. Pytaj mnie z endokrynologii, nefrologii i neurologii ;P
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-11-18 o 12:36 |
|
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Aiesha_ ja też jestem zielona, a chciałabym zacząć chodzić, myślę, że treningi personalne są w takim wypadku najlepszym rozwiązaniem, ale to niestety wiążę się również z większymi kosztami
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
|
|
|
#693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w karnecie świątecznym mogę przez miesiąc wchodzić na salę cardio-siłową i na saunę (zwłaszcza to drugie mnie kusi), z tego co na zdjęciach widziałam to mają tam saunę suchą... tyle, że niestety ćwiczenia to inwencja własna... a z tym może być u mnie problem. Przydałaby się druga osoba - we dwoje większa motywacja i człowiek dłużej by wytrzymał. Niestety większość moich znajomych pozakłądało już rodziny, więc nie ma czasu... no albo jest chuda jak patyk chyba, że tutaj znajdę kogoś z okolic Tarnowa, zainteresowanego wspólnymi wypadami na siłkę 2-3 razy w tygodniu????
|
|
#694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
|
|
|
|
#695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a o endo też sporo wiem, bo jestem jednym wielkim zaburzeniem hormonalnym ![]() Aiesha pewnie w końcu tak zrobię.. girafe ja też tu co chwilę zaglądam, ale w między czasie robię notatki
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! aktualnie przejście na ustabilizowanie ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobaczę co z tego wyniknie. Narazie wiem jedno, że w tym tygodniu idę do q10 i dopytam się o szczegóły. Mają tam też zajęcia grupowe, nawet zumba jest coraz bardziej mnie kusi by tego spróbować ![]() _________________________ _________________________ ______ EDIT: znalazłam na ich stronie coś nowego ![]() KARNETY Z OPIEKĄ NOWOŚĆ!!!! KARNETY Z OPIEKĄ INSTRUKTORA – w ramach których zostają Państawo wprowadzeni w jeden z czterech programów (1. odchudzanie i zmniejszanie obwodu pasa, ud, bioder i ramion; 2. ujędrnianie i walka z cellulitem; 3. poprawa kondycji i sylwetki; 4. praca nad siłą i masą mięśniową) KARNET CARDIO-SIŁOWY PROMOCYJNY Z OPIEKĄ OPEN MIESIĘCZNY – 90 zł (dla osób kupujących karnet cardio-siłowy po raz pierwszy) więc chyba mam już coś dla siebie...
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...fce24df1d1.png wzrost 176cm start: 92 kolejne podejście: cel 1: "85" cel 2: 83 cel 3: 79 do wakacji cel 4: ... Edytowane przez Aiesha Czas edycji: 2012-11-18 o 12:49 |
|
|
|
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
Ja się jakoś nie mogę do tej zumby przekonać, sama nie wiem... Koleżanka (ta sama co dukana teraz testuje) chce mnie wyciągnąć za tydzien i chyba się skusze, ale cos podejrzewam, że na jednym razie się skończy.
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ym sie dopytała na czym polega tak naprawde ta opieka.U mnie na siłowni jest trener i zawsze można podejść zapytać, jak ostatnio coś robiłam, to przyszedł i pokazał jak lepiej. |
|
|
|
|
#699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
normalna cena: "KARNET CARDIO-SIŁOWY Z OPIEKĄ OPEN MIESIĘCZNY – 150 zł" oczywiście zanim wykupię karnet to dopytam się dokładnie co i jak, żeby później nie żałować
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
żyrafko swoim tempem, ale zawsze ;-)
martuszka thanks za wsparcie Co do gęsi, nie wiem czemu, ale to mięso zawsze wydawało mi się jakieś takie gumowe ![]() miss no i widzisz Jest już 58 prawie, a te 200 g to jest takie ruchome, że nie ma co się przejmować. Teraz tylko stabilizacja i żeby żyło się lepiej
start 75kg (16.04.2012) aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
darialex_najpierw wyprowadzenie przed stabilizacją
Już dzisiaj drugi dzień stopniowo zwiększam liczbę kalorii i powiem Ci, że czuję się o niebo lepiej. Biega mi się też rewelacyjnie w porównaniu z tym, co było przedtem. Gdyby tylko nie ta depresyjna pogoda na zewnątrz, to w ogóle nie trzeba by się było zmuszać do wyjścia z domu. Mam nadzieję, że u Ciebie cały czas optymistycznie. Nie masz pojęcia jaka jest różnica pomiędzy Twoimi "depresyjnymi" wiadomościami, a tymi "optymistycznymi"
|
|
|
#702 |
|
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
a ja się relaksuję
![]() jeszcze skoczę dzisiaj na siłownię(nie ma to jak godzinka na orbitreku ) i saunę swoją drogą nie wiem czy wam mówiłam, że żeby zachować więzi z koleżankami (i być na bieżąco z plotkami) mamy jeden dzień w tygodniu- poniedziałek- i to jest dzień gdy wieczorem spotykamy się na wino i sałatki (zdrowo ) ... na zmianę raz u jednej, raz u drugiej albo jeszcze u innej bardzo polecam takie spotkania jutro idę na aqua zumbe strasznie jestem ciekawa co to za dziwo
|
#703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#704 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) a ponadto wycierać do sucha po myciu łazienkę. Można też przemywać podłogę i kafle sokiem z cytryny. Po miesiącu na pewno znikną przy tych sposobach.Cytat:
![]() Cytat:
Mam cyklicznie taki problem - jeśli się odżywiam źle przy ogromnym wysiłku umysłowym... kłócę się o wszystko, mam ochoter bić ludzi na ulicy i wszystko wytrąca mnie z równowagi. Straszne to jest, wiem. Cytat:
Krótka kiecka w któej się dobrze czujesz i wyglądasz - gratulacje Cytat:
Cytat:
Też nie jadłam dlugo z powodu stresu, ale nei schudłąm od tego :/ Ja staram się walczyć z tym przekonaniem że się nie da. Najważniejsze chyba by jeść co 3 h - nawet jeśli by to były kanapki i jabłka, a wieczoram jakieś białko - super obiadki możesz gotować w weekendy.. Wydaje mi się, że dobrze jest zachować swiadomosc "bycia na diecie" Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, ja znowu wyjezdzalam a wieczorem mialam zaproszenie na imprezę pełną pizzy i chipsów i piwa. Ale się nie dałam i nie zjadłam śn. banan i mandarynka II śn - 300 ml jogurtu pitnego 0% obiad - sałatka (sałata, makaron pełnoziarnisty, tunczyk, pomidor, papryka, kiełki, pestki słonecznika) - zrobiłam ją do pudełka i wzielam ze soba ![]() 100 ml jogurtu pitnego 0% mandarynka podiweczorek/kolacja - miseczka zupy z soczewicy, kotlecik owsiany i surówka z selera z jabłkiem. Potem długa impreza na której wchłonęłam tylko 2 lampki wina. Ani jednego paluszka czy solonego orzeszka i chyba tego kotlecika owsianego spaliłam przez chichoty i podrygi. Od jutra mam kartę MULTISPORT! I będę ćwiczyła minimum 4 razy w tygodniu, mam cichą nadzieję, że częściej. Już dwa tygodnei na diecie - jeszcze się nie ważyłam, niestety po ubranaich nie widać żadnego spadku. Na początku było w tej diecie za duzo błędów, ale i tak od kilku lat nie odzywiałam się tak zdrowo przez 12 dni pod rząd mam nadzieję, że coś mi spadnie do świąt...
Edytowane przez werciako Czas edycji: 2012-11-18 o 13:57 |
||||||||||
|
|
|
#705 |
|
Zadomowienie
|
werciako_ ja osobiście jestem z Ciebie dumna! Jadłospis też elegancki, a winko na trawienie sie przyda, byleby nigdy tych dwóch lampek na imprezę nie przekraczac
|
|
|
#706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi chodzi o czas, czyli malowanie ich co rano odpada ale wiesz co... ja mam długie i podkręcone - swoje i mogę je stracić ![]() no i bądź tu mądry człowieku a gdzie, za ile robiłaś te cudeńka ![]() Cytat:
muszę przymierzyć najpierw chociaż cena rewelacyjna ![]() Cytat:
po prostu nocna premiera była ![]() si si si wczoraj idealnie było, teening super, trener mi dołożył ciężarów i dzisiaj ledwo rękoma ruszam ale wieczorem szlimy na posiadówę do znajomych i co?i co ? pożarłam trochę chipsów, 3 drinki ze spritem, jakiej nuggetsy z sosem czosnkowym no fuck!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]() kopnijcie mnie w d,pę bo dawno tak nie zgrzeszyłam na szczęście na wadze to samo, ale jestem zła nie ma pobłażania i odpuszczania, jak takie treningi robie to nie ma żarcia i koniec ![]() a zaraz jedziemy na imieniny i pewnie zjem 1/2 kawałeczka maminego placka, i to będzie wsio mam nadzieje ![]() zakładam wczoraj koszule, którą kupiłam we wrześniu i co ?? worek spódnica - luźna, spodnie - lecą z tyłka, legginsy? pas mam kroku no i co ? na razie nie kupuje ciuchów bo to się mija z celem... jak chudnę cały czas... pozostaje mi nosić tuniki ale z rajstopami hehe Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2012-11-18 o 14:40 |
|||
|
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
miss ah tak, tak tak z tym wyprowadzaniem, fakt ;-) Ja nie wiem czy u mnie optymistycznie, optymistycznie to raczej rzadko w każdym razie nie-depresyjnie, a to już dużo jak na mnie. ;-))
werciako dla mnie to też mega dużo, dziś też się odważyłam i polazłam biegać, ale okazało się że na boisku wokół którego biegam był jakiś mecz, a ja to się wstydzę tak publicznie więc zawinęłam tyłek do domu :P Ale chyba wypuszczę się dzisiaj na spinning coś tak czuję ![]() ps. karta multisport to złodziej czasu (oczywiście pozytywny) ale ja też miałam i byłam wtedy uzależniona od chodzenia na siłownie fitnesy itp, dobra sprawa. I brawo za silną wolę! ![]() aguś ahhhhhhhh jak Ci zazdroszczę tych za dużych rzeczy! ![]() Ja nie wiem co zrobić, ale nie mogę się opanować przed słodyczami, mimo ćwiczenia -________- No kurka! Nawet chrom mi już nie pomaga, choć biorę regularnie. Posiłki mam super pełno warzyw i w ogóle zdrowo i chudo, ale każdego dnia mi wpadnie coś słodkiego :| Silna wolo! Gdzie jesteś?????? Przybywaj! Bo cię potrzebuję
start 75kg (16.04.2012) aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
|
|
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
Miss, to pewnie przez zarwanie nocki, krótko spałam czy coś, nie wiem. Może jutro będzie lepiej, ale i tak już dieta dzisiaj znowu leży i kwiczy, bo mi ta waga humor popsuła
![]() a Tobie gratuluję spadeczku - to już praktycznie cel ostateczny i jak tam się czujesz ze swoją figurką? to już jest to co chciałaś osiągnąć? ![]() Aiesha, nie musisz brać od razu personali, zawsze jest na siłowni dyżurny trener i jak jesteś pierwszy raz to wszystko tłumaczy ![]() Werciako, dzięki za sugestię idę jutro się rozejrzeć i jak będzie ok to kupię karnet. Jak jeżdżę tamtędy autobusem to czasem ktoś stamtąd wychodzi, więc tragedii nie powinno być. Dla mnie mogą być nawet same sztangielki, bo wg mnie "wolne ciężary" są najlepsze ![]() aqua zumba? też jestem ciekawa jak to wygląda ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- o właśnie, Aguś, jak wygląda Twój przykładowy trening? na maszynach? ile serii/powtórzeń, jakie ciężary? bo szukam inspiracji
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
la girafe_ zdecydowanie tak, poniżej 58 kg raczej bym już nie chciała schodzić. Wszystkie ubrania na mnie wiszą, włącznie ze spodniami, które trzy tygodnie temu kupiłam i tez wyglądam już tak chciałam, więc nie ma sensu się więcej męczyć. Jeszcze tylko mięśnie bym chciała wyćwiczyć ale to wiadomo - nie dietą, tylko ćwiczeniami. Ale nie powiem - będzie mi się to wyprowadzanie z diety teraz dłużyło
A TY SIĘ NIE ZNIECHĘCAJ!!! Na pewno ruszy waga spowrotem w dół.
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" Edytowane przez missmanhattan Czas edycji: 2012-11-18 o 17:40 |
|
|
|
#710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę, że skuszę się na to: Karnet z opieką instruktora – w ramach którego jest wprowadzenie w jeden z czterech programów (dla mnie) 1. odchudzanie i zmniejszanie obwodu pasa, ud, bioder i ramion; dla nowych jest taniej ![]()
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ciezko mi sie dieguje...niby sie trzymam ale brak efektow mnie zniecheca...
|
|
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#713 |
|
Rozeznanie
|
Laski wkońcu usiadłam, ale mi coś strzeliło i strasznie mnie boli lewa strona hmm pleców ale tak pośrodku, po tym jak dźwignęłam 60kg ciężar
(namiot handlowy).... masakra czuję się jak 80-latka ehhh ale dzisiaj zmarzłam koszmar poprostu. Dietka ok.Miss gratuluję dotarcia do celu (200g to pikuś ;p)
|
#714 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny cierpliwości, na efekty przyjdzie czas
![]() U mnie dziś 1500 kalorii. Cały tydzień zamierzam tak trzymać i liczę że nadwyżka po szaleństwie z piwem i pizzą zniknie w ciągu tygodnia. Jak zniknie to po tygodniu zwiększam na 1700 kalorii. A jak nie to potrzymam 1500 tydzień dłużej. Docelowo planuję jeść 2200 kalorii i ćwiczyć. No i na wiosnę znowu dieta . Jutro idę na bieżnię .Niestety nie mam siły by tak bez przerwy ciągnąć dietę 1200
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, wiem...tylko wiesz kilo przez miesiac....doluje....wlas nie zjadlam paste. Z avocado i jajka.... Licze ze jutro lekarze pozwola wrocic mi na silownie i bedzie lepiej..... |
|
|
|
|
#716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak chodzi o te przestoje, to chyba nikt do końca nie wie czemu tak się dzieje - może organizm się przyzwyczaja do mniejszej dawki kcal.. Ale na bank spadek będzie - może już jest. Może tak naoprawdę spadło Ci np. 1,5 - 2 kg tłuszczu a teraz masz więcej wody w organizmie i stąd waga się nie rusza. Teraz tak gadam a wiem, że mnie też by to frustrowało. Ale trzymaj się kochana! |
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro pewnie bedzie sporo wiecej i znowu sie podlamie....a jesli nie dostane jutro zdolnosci do pracy a co za tym idzie nie bede mogla wrocic na silownie to sie poddam...przepraszam....
|
|
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulciak nie masz co się poddawać, musisz walczyć
. Zapytaj lekarza jakie ćwiczenia Ci pozwoli w domu wykonywać. Nie ma co szukać wymówek ![]() Mam dziś niesamowity przypływ energii - idę na basen. . Znalazłam strój pływacki z lo
|
#719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jutrzejszą wagą się nie przejmuj, każda z nas ma wzloty i upadki, ale najważniejsze to nie poddawać się i dążyć do wyznaczonego celu!!! trzymam kciuki za Ciebie!!!!!!!
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
hej wam
bardzo Was przepraszam, że mnie nie było, ale nie miałam czasu w ogóle zajrzeć tu. moja mama w piątek przyjechała, wczoraj i dzisiaj cały dzień ją oprowadzałam po Poznaniu, jeszcze pracowałam. w piątek miałam iść na 3h, byłam 6,5 dieta siadła, z mamą szalałyśmy, że hoho. we wtorek mam kolokwium zaliczeniowe, więc dopiero we wtorek wpadnę i was nadrobię pa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

A co do samego bólu, to powinno być lepiej jak uda Ci się wyproznic.

ja ym sie dopytała na czym polega tak naprawde ta opieka.
Co do gęsi, nie wiem czemu, ale to mięso zawsze wydawało mi się jakieś takie gumowe 

.
albo chociaż przeczekać tę fazę takiego zmęczenia tematem obsesyjnych wyrzutów sumienia i powrócić za jakiś czas do takiej prawdziwej diety