|
|
#5011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
Ja np. od 2 tygodni trzymam (dość ściśle) dietę, a schudłam może... z pół kilograma? Jeśli w ogóle, bo to może być woda.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#5012 |
|
Rozeznanie
|
U ( chyba
) :I : kaszka manna z 3 porządnych łyżek na szkl. mleka 2 , jabłko, gorąca czekolada z Delecty miętowa II : serek homo, jabłko, giga marchew III : podjedzone 3 pl. wędliny, trochę surówki z obiadu , 2 łyżki pasty twarogowej ![]() IV : ziemniaki , kotlet smażony na oleju rzepakowym , brokuła, surówka z kapusty , pomidora z sosem vinegret Po : cappucino V: kromka razowca z wędliną i warzywami VI : bułka z dynią z serkiem kanapkowym, sałatą, pomidorem Ruch : 30min spaceru , 2x 30min hula hop Za dużo chyba Albo się mylę
|
|
|
|
#5013 |
|
Raczkowanie
|
nikol12 na utrzymaniu się nie znam, bo jeszcze nie doszłam do tego etapu, więc się nie wypowiadam, ale skąd Ty wytrzasnęłaś czekoladę miętową, ale mi narobiłaś ochoty
|
#5014 | |
|
Rozeznanie
|
dele
Cytat:
Z Delecty teraz wyszła nowa seria gorącej czekolady - o smaku mięty Jest też gorzka, classic, z kawą , z pomarańczą. Szczerze najbardziej smakuje mi classic i z pomarańczą. Z mięto średnio
|
|
|
|
|
#5015 |
|
Raczkowanie
|
ja gorzkiej nie lubię, a z miętą i pomarańczą spróbuję
![]() Hmm, tylko tak za 10 kg, jak szczęśliwie dobrnę do fazy utrzymania
|
#5016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ale polowa grahamki na kolacje to juz nie taka tragedia, bez przesady
|
|
#5017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#5018 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5019 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie sądzę, żebyś na tym przytyła, ale każdy organizm jest inny- jeśli się martwisz, to po prostu kontroluj wagę (ale nie za często, raz na 2 tygodnie wystarczy) i w razie gdyby zaczęła rosnąć, obetnij troszkę kalorii.Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
||
|
|
|
#5020 |
|
Zadomowienie
|
r
ocenicie? dodam,że wstałam po 12... |
|
|
|
#5021 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy jadłospis sponsorowany przez wyjadanie resztek... :
I: kasza jaglana (3 łyżki kaszy, łyżka otrębów pszennych) z dwiema łyżkami serka wiejskiego, cynamonem, słonecznikiem i wiórkami kokosowymi + jabłko + kawa zbożowa; II: 2 mniejsze kawałki ugotowanego kalafiora + spora pomarańcza + filiżanka kefiru; III: 3 łyżki ryżu brązowego + 100 g piersi z kurczaka (na parze) + trochę brokułów i marchewki (na parze) + 2 spore buraczki konserwowe; IV: kromka chleba żytniego z masłem, pomidorem, papryką i oregano + 3 ćwiartki buraczka konserwowego + trochę domowej sałatki konserwowej; V: tu jeszcze nie wiem, ale pewnie wpadnie sałatka z pomidorów, ogórków i papryki. Ewentualnie marchewka do pochrupania. Skosztowałam też maluteńki kawałeczek ciasta tortowego. Niby dobry, ale za słodki ![]() Do picia: woda, kawa, herbata z dużą ilością cytryny, herbata miód i imbir, herbata zielona z grapefruitem. |
|
|
|
#5022 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze Utrzymanie ![]() I: owsianka z 5 łyżek z prażoną marchewką z rodzynkami i cynamonem, przekładana kromka wieloziarnistego z kapustą pekińską,wędliną drobiową, plastrem sera, jajkiem sadzonym i pomidorem. ![]() II: kubek kisielu truskawkowego bez cukru, tost z wędliną i cebulą. jabłko, kawa parzona z mlekiem bez cukru. III:zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i sosem pomidorowym ; surówka z kapusty pekińskiej i ogórka z jogurtem naturalnym. IV: salaterka budyniu czekoladowego; tost { znowu; nie smakuje mi chleb bez podgrzania } z wędliną z kurcząt, pomidorem, cebulą, bazylia i czosnkiem granulowanym,zielona herbata/.pytanko czy ujdzie to U, ostatnimi czasy zastanawiam sie czy nie utyje na tym/ ponadto od chyba tygodnia czasu kompletnie nie mam apetytu.
|
|
#5023 |
|
Raczkowanie
|
mam takie pytanie: lubię płatki na śniadanie, ale niestety wszystkie są słodzone
co polecacie zamiast muesli crunchy, fitnessow? owsianki nie mam jak gotowac |
|
|
|
#5024 |
|
Zadomowienie
|
Czy jakaś dobra dusza mogłaby zerknąć na moje U?
![]() I: owsianka z łychą masła orzechowego i kawałkami gorzkiej czekolady (wiem, że mógłby wpaść jakiś owoc, ale bardzo się spieszyłam; od razu mówię, że lubię stosunkowo proste owsianki, bez miliona składników) II: domowy "hamburger": duża bułka pszenna, domowe kotleciki (mielone mięso drobiowe, cebulka, serek feta, smażone na oliwie), sałata, pomidor, czerwona cebula, sos barbecue i musztarda (wiem, że te sosy to porażka, ale bardzo je lubię - myślę, że nie zaszkodzą mi raz na jakiś czas...), jabłko III: trzy kromki razowca z dynią z kiełbasą drobiową i pomidorem, pasek nadziewanej czekolady posmarowanej masłem orzechowym IV: omlet z dwóch jaj z pieczarkami, pomidorami i papryczką chili, grejfrut |
|
|
|
#5025 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mówię, że jest zły, bo jest bardzo zdrowy i na pewno Ci służy, ale strasznie niskokaloryczny (gdyby to było R, powiedziałabym, żeby białka dołożyć, bo mało ).Cytat:
Tosty, mam nadzieję, razowe. Niezbyt mi się podoba ten kisiel i budyń; od czasu do czasu coś takiego jest ok, ale 2 razy dziennie- niezbyt zdrowo.Cytat:
Ew. jeżeli lubisz "posklejane" to rób domową granolę, znajdziesz mnóstwo przepisów w internecie.
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-11-18 o 19:58 |
|||
|
|
|
#5026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie jem większe porcje (np. pół woreczka ryżu itd.)
|
|
|
|
|
#5027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć ja pewnie byłabym głodna i dojadała innymi produktami
|
|
|
|
#5028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sama byłam ciekawa, jak dla mnie smacznie, warte wypróbowania, budyniu i kisielu wieeeeki nie jhadłam dlatego tak
|
|
|
#5029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. I jak tam placki i gnocchi? Teraz w rewanżu muszę w końcu kupić to awokado .Ta ryba po grecku i kanapka brzmią przepysznie! Jakiej ryby używasz do tego dania? Ja po weekendzie u TŻ, znowu baaardzo luźne żarcie i powiem Wam, że... jestem szczęśliwa. Nie mam kości na wierzchu, w końcu z radością mogę się napić piwa ze znajomymi nie myśląc o tym, że to puste kalorie. Mogę rozkoszować się wypiekami Teściowej, jeść wypasione tosty... Te parę kilo więcej, a człowiek o ile bardziej wyluzowany!!! I tak mam teraz dużo stresu związanego z nauką, jakbym jeszcze miała się przejmować żarciem tak jak kiedyś, to bym chyba umarła... SOBOTA
Śniadanie: 2 podwójne tosty z jasnego chleba pszenno-żytniego z serem gouda, wędliną, pomidorem, papryką, ketchupem i sosem czosnkowym 2 śniadanie: 5 małych rogalików twarogowo-maślanych z polewą cukrowo-cynamonową nadziewanych domowym dżemem truskawkowym, rodzynkami i orzechami włoskimi ![]() Obiad: duszona karkówka wieprzowa, kluski ziemniaczane, czerwona kapusta zasmażana, ogórki konserwowe w curry Do kawy: 50g białej czekolady z kandyzowaną cytryną Na mieście: ponad litr piwa, wafelek Góralki Orzechowe Do picia: woda źródlana, 2x kawa z odrobiną tłustego mleka; herbaty: 2x zielona, owocowa NIEDZIELA Śniadanie: 2 podwójne tosty z jasnego chleba pszenno-żytniego z serem gouda, wędliną, pomidorem, papryką, ketchupem i sosem czosnkowym 2 śniadanie: 3 małe rogaliki twarogowo-maślane z polewą cukrowo-cynamonową nadziewane domowym dżemem truskawkowym, rodzynkami i orzechami włoskimi Obiad: kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, sałatka buraczkowo-paprykowa Kolacja (już u siebie): jajecznica z 2 jaj na oliwie z szynką, tymiankiem i prażoną cebulką; 2 kromki ziarnistego razowca z śmietankowym serkiem ziołowym i rzodkiewkami Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, ziołowa, owocowa; multiwitamina A teraz zmykam, bo mam multum nauki - trzymajcie kciuki ![]()
|
|
#5030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
To albo ja nie rozumiem, albo Ty pokręciłaś...bo piszesz, że zastanawiasz się czy utyjesz, a potem ,że nie masz apetytu..to w końcu co??? A jadło fajne, podoba mi się luźnie jest. A skoro ten budyń i kisiel, raz na ruski rok to może być
|
|
#5031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#5032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5033 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny.
Przez ostatnie dwa tygodnie ciągle mam ochotę jeść ( i jem!) jogurty - szczególnie naturalne, kefiry, maślanki i.... mam ochotę na same słodycze. I ciągle chce mi się pić. Mama mówiła, że mam się tym nie przejmować, bo "są takie okresy w życiu kiedy za kimś coś chodzi i ma się na coś nieustanną ochotę", ale czy to rzeczywiście jest normalne?
|
#5034 |
|
Zakorzenienie
|
Podzielę się swoim dzisiejszym nie idealnym, nie jestem zadowolona..
podam wyjątkowo nawet godziny orientacyjnie![]() I. o 12 omlet biszkoptowy z mnóstwem puree dyniowego ze startą czerwoną papryką i czosnkiem na maśle (omlet z dwóch jaj, bardzo duży)II. jakoś przed 15: 3 kawałki mojego ciasta klik i kawa z mlekiem, chwilę potem spore jabłko /podczas przygotowywania obiadu: kawa z mlekiem i 7-8 orzechów włoskich/ III. około 18. taki sam omlet jak na śniadanie tylko smażony na oleju i bez papryki za to ze świeżo startej dyni z czosnkiem i dużą ilością smażonej cebulki IV. jakoś trochę po (przed 19 ??): wielka marchewa, 2 łyżeczki pestek dyni, 7-8 czubatych łyżeczek wiórek kokosowych i rządek gorzkiej czekolady <---sama nie wiedziałam czego mi się chciało ![]() V. teraz czyli 22: serek wiejski 200g piatnica zwykły z cebulką i olejem lnianym, miska pomidorów z cebulą, cała mała zielono-czerwona papryka, sałata dwa rodzaje, rzodkiewki, duża marchewa spojrzy ktoś?? serki wiejskie jem baaardzo rzadko, dziś wyjątkowo ostatnio chyba jadłam ze dwa miesiące temu
|
#5035 |
|
Raczkowanie
|
dawno mnie tu nie było
![]() UUUUU ś: 2 berlinki z majonezem i keczupem, 3 kromki pro body:2 z serkiem kanapkowym i szczypiorem,1 z masłem serem żóltym i pieczarką, zbożówka z mlekiem, 5 kostek nadziewanej czeko o: duża porcja spaghetti po bolońsku, porcja fasolki szparagowej z bułką tartą, p: 2 mini lody na patyku waniliowe w polewie czekoladowej z migdałami, zbożówka z mlekiem k: wiejski ze szczypiorkiem i ogórkiem, kromka pro body z masłem krakowską pomidorem i majonezem do filmu sezamki posmarowane masłem orzrchowym, i podjadane masło ze słoika, troche popcornu i jak to wygląda
|
|
#5036 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za odp
A to moje R ŚNIADANIE; owsianka( 40 g płatków owsianych, 3 włoskie orzechy, mała łyżeczka babcinego miodu, mleko 3/4 szkl.) kawa parzona bez cukru 2ŚNIADANIE; serek wiejski, pół kromki ciężkiego ciemnego chleba z ziarnami, pomidor duuuży, sałata zielona sporo, jabłko, zielona herbata. OBIAD: ok 80 gram(waga po gotowaniu) piersi z kurczaka, 2łyżki makaronu pełnoziarnistego, dużo gotowanych brokułów, podduszone warzywa na łyżce oleju rzepakowego, wszystko zalane sosem z maślanki i przecieu pomidorowego( pół szkl maślanki, lyżka przecieru pomidorowego, zioła, bazylia itp.) Podwieczorek; serek homo naturalny,,kawa bez cukru KOLACJA; omlet z 1 jaja z 2 plastrami polędwicy drobiowej,sałata sielona, druga połówka papryki, zielona herbata. Bieg o średnim tempie, 10 okrążeń dookoła boiska szkolnego - jedno okrążenie tak ok 300 m, ćwiczenia z hantelkami na brzuch- 150 spięć Proszę o ocenkę
Edytowane przez starss23 Czas edycji: 2012-11-19 o 14:44 |
|
|
|
#5037 |
|
Rozeznanie
|
Nie chcę się ważyć, nie chcę powrócić do tego co było : )
I : 5 porządnych łych musli z owocami tropikalnymi z jog.nat. kakao , jabłkiem II ( szkoła ) : duża bułka z ziarnami z serkiem kanapkowym i polędwicą Po szkole : jabłko, cappuccino Milki Obiad : ziemniaczki , brokuła , kapusta z kaszą, jajko sadzone ( baaardzo dużo brokuły chyba z 3/4 :p i ziemniaczków też porcja no może nie duża , ale wieksza ) Przekąska : kubek ciepłego mleka z cynamonem Kolacja : 100g twarogu wymieszanego z jog. z pomidorem , 2 marchewki ![]() Ruch : 2x 30 min hula hop , do i ze szkoły pieszo - w 1 stronę ok. 3 km Do ocenki Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-11-19 o 14:02 |
|
|
|
#5038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda że w Twoim wieku martwisz się i zajmujesz takimi sprawami jak jedzenie, bo Twój wiek to taki fajny czas kiedy to nie taki tematy ma się w głowie Oczywiście super że starasz sie zdrowo odżywiać, ale moim zdaniem nie słuchaj rad typu "kontroluj wagę, a jak zacznie rosnąć to obcinaj" bo to nie są rady dla Ciebie, po tym co przeszłaś i przed tym co przed Tobą. Nawet nastaw się na wzrost wagi, jak pisałam rozwijasz się i rośniesz, na pewno pójdziesz jeszcze w górę, więc i waga podskoczy i Twoje ciało zmieni się na bardziej kobiece. Ja zawsze w Ciebie wierzyłam, trzymam mocno kciuki, dbaj o siebie Słonko
|
|
#5039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję .... Achhh ... Dzisiaj mi się świat zawalił ( przyjaciele się ode mnie odwrócili ) . Wiem , powinnam zacząc skupić się na życiu . Nie bedę się ważyć . A i zrobiłam EDIT do obiadu - pyszne było Od jutra nie wchodzę na wizaż - no dobra może w sobotę
|
|
|
|
|
#5040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polewaj koniecznie sałatę odrobiną oliwy! Witamina K jest nierozpuszczalna w wodzie i zwyczajnie nie wchłonie się w Twoim organizmie jeśli nie połączysz jej z tłuszczem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Jeśli w ogóle, bo to może być woda.

) :
Albo się mylę

Nie mówię, że jest zły, bo jest bardzo zdrowy i na pewno Ci służy, ale strasznie niskokaloryczny (gdyby to było R, powiedziałabym, żeby białka dołożyć, bo mało 

Dziękuję .... Achhh ... Dzisiaj mi się świat zawalił ( przyjaciele się ode mnie odwrócili ) . Wiem , powinnam zacząc skupić się na życiu . Nie bedę się ważyć . A i zrobiłam EDIT do obiadu - pyszne było