|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
No tak.. część dzieciaczków sparowana, a my same
który kawaler zechce Zochnę mą ?
|
#3662 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
podrzuć jakąś metodę natychmiastowego uspokajania muszę przyznać że cykle płakania wkurzania się mamy już krótkie .... z dnia na dzień było lepiej a jak 3 miesiące skończyła to jakby się wyciszyła l mam jeszcze 62 dni urlopu ... ale wracam wracam .. dużo do pisania na ten temat jaki przewrót ale na forum nie chcę poruszać tego tematu gdyż mogłoby dostać się to w niepowołane oczyska ![]() Cytat:
Cytat:
Duśkę karuzela rozbawia niema szans by przy niej zasnęła ![]() Cytat:
Oj dużo do pisania ale na forum pisać nie chcę ,,,, ale teoretycznie akurat tak po świętach wielkanocnych bym wracała jeżeli wykorzystam zaległy urlop ... myślicie o założeniu klubu ??? Cytat:
Marta super, że możesz zostać w domu ... Moja Niunia grzechotkę zaczęła trzymać jak miała niecałe 8 tygodni ale to dawaliśmy jej i sobie nią machała natomiast odkąd ma swoją pandę przyczepioną do karuzeli to świadomie ją łapie czyli od 12-13 tygodnia i tak jak niektóre dzieciaczki najwspanialej jest wkładać piąstki do buzi .. całe potrafią się zmieścić ![]() za 3 tygodnie przenosiny Dusię do swojego pokoju ... miało być już za tydzień ale mam opory
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem,wiem Kochana! W sumie nie wiem kiedy my odpoczniemy...Najważniejs ze sobie postanowic,ze da sie radę i wtedy da na pewno! Tez mi mama zaproponowała ugotowanie obiadku w razie czego . A psa nie odwioze, bo mój mąż pracuje dwa tyg i dwa tyg siedzi w domu, wiec co dwa tyg. musiałabym go odwozic (owczarka niemieckiego), chociaz pewnie jakbym poprosiła to by wzieli chociaz na teraz, na poczatek .
|
|
|
|
|
#3664 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ostatnio mi wyjechał,że ja tylko przed komputerem siedzę(oczywiście z Kubą przy cycu) i nic nie robie!!! Jakby nie wiedział,że Kuba śpi tylko na spacerze i ciągle przy cycu siedzi,więc mówie mu,że lepiej jak będę mu dawać mm to on się nim będzie zajmował i go karmił to zobaczy jak to jest,a on do mnie,że po co chciałam dziecko?!tak jakby on nie chciał?! No wiecie co?!jak on tak mógł?Zawsze bardzo chciałam,żeby Jurek miał rodzeństwo i przenigdy tego nie żałowałam,bo dziecko to dar,bardzo mi sprawił tym przykrość...szkoda,że ciężko mu przychodzi,że ja potrzebuje chwili dla siebie...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-11-18 o 23:22 |
||||
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
No moją bambaryłkę tez żadna panna niechce
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
.Jejku jak cichutko w domu bez tego mojego tzta....
|
||
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze prawisz, nie ma co sczechizować ... moja bardzo szybko skoczyła na 120ml i tego się trzyma ... podaliśmy jej kleik ale nie wiem czy to był dobry pomysł chciałam sprawdzić bo nosiłam się z takim zamiarem i niby wsio ok .... i oczywiście dookoła słyszę że ma dopiero 14 tygodni i takie cyry ... no przecież nie daje jej marchewki nie ? ehh teściowa mnie do grobu wpędzi
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli mozna sobie poradzic! Podziwiam .---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Nie jestes nieudolna tylko jeszcze niedoświadczona/niewprawiona . Z czasem będzie lepiej . Henio ma problemy brzuszkowe i dlatego tyle czsu Ci zajmuje, jak sama powiedziałas - za miesiąc będzie lepiej!
|
|
|
|
|
#3669 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...NINY%20OTTOMAN i http://www.zara.com/webapp/wcs/store...NINY%20OTTOMAN chyba skłaniam się do tej pierwszej jednak, bo jest milusia w dotyku lyle że czarną mierzyłam ![]() też mam i chwalę sobie, a w ruch idzie kilka razy dziennie ![]() Cytat:
![]() też bym Baśkę zabrała, ale mam obawy... poczekamy pewnie jeszcze z tym Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie pomyślę,ze trzeba bedzie wrócić to pracy to Ale wykorzystam jeszcze dodatkowy macierzyński i cały urlop to bedzie do połowy maja.... i moze troche z nowego urlopu... |
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi tez ta pierwsza bardziej się widzi
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
własnie zjadła 60 ml i poszła spać.
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh jak zostawić takie małe Niuniusie w domu ? masakra to będzie ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
ja z dwiema Dusiami też bym nie dała rady .. pierwsze 10 tygodni było głośne hehee z czego do 6 był pan kolek cholerny
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co sie dzieje Iwoncia? |
|
|
|
|
#3676 |
|
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Ja sobie kupiłam, ale to jest takie niewygodne, że nie chce mi się tego nakładać. A jak dziewczyny zaczęły pisać, że to nie sprawdza się więc wylądował głęboko w szafie. A jak duży miałaś brzuch i ile czasu nosiłaś?[/QUOTE] W brzuchu mialam 100 cm a po dwoch miesiacach mam 70. Zakladalam na caly dzien i tak sobie chodzilam. Niestety czesto o nim zapominalam i nosilam lacznie moze z miesiac
|
|
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marudzi maruda mała. Czasem wystarczy podejsc do łóżeczka pogłaskac po główce i cos do uszka powiedziec i spi, a czasem tak marudzi, ze biorę ja na nasze łóżko,kładę sie z nia,usypiam i potem przenosze. W nocy jednak nie zawsze mam siłę przenosić po karmieniu i w konsekwencji spi u nas. ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Ja na razie tylko rosoły, potrawki, ryże, gotowany drób itp... Raz zjadłam pieczone z przyprawami i była masakra . Za jakis czas znowu zacznę wprowadzac - po 4 tyg.
|
||
|
|
|
#3678 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej, udało mi się na moment zajrzeć
![]() Zaraz kąpiel. Cytat:
![]() Ty też się żal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() Hm, film Zmierzch do mnie nie przemawia, ale może przeczytam książkę. Teraz czytam książkę o wampirach i strasznie się wciągnęłam. Czytam przy każdym wieczornym karmieniu. Nie mogę się doczekać jak dobrego serialu.
|
||||
|
|
|
#3679 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a teściową się nie przejmuj, bo za przeproszeniem ona wychowuje czy Ty??
|
|
|
#3680 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za poprawę Twojego humoru. Ja dzisiaj sobie pozwoliłam na łagodnego mini Twistera w KFC, ale rozkosz! Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za sprawę i gratulacje za te tygodnie My jutro 2 miesiące ![]() Tymczasem dzisiaj ubrałam Maję na dwór i wysłałam ją z tatą, a sama zrobiłam się na bóstwo i pojechałam połazić po sklepach. Co prawda jak już pisałam i tak nic nie kupuję bo zastanawiam się gdzie ja to teraz założę, ale chociaż się rozerwałam i o dziwo jednak kupiłam bluzkę, którą nie wiem czy nie pójdę odnieść :P Kolor ma taki biskupi i jest mi w nim bardzo dobrze, ale jest to bluzka z baskinką i do końca nie wiem czy jest mi w niej dobrze. Teraz mieliśmy odwiedziny gości, ale Maja nie dała mi za bardzo posiedzieć i porozmawiać A po ich wyjściu zrobiła niezłą jazdę. Uspokoiła się na czas kąpieli, później trochę zjadła i znowu krzyczała, ale teraz śpi, zobaczymy jak długo
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam możliwość wykorzystania urlopu chyba że coś się zmieniło a jest taka szansa że mogę mieć pod górę ... ehh no Duśka jest w czwartym miesiącu już tak? bo trzy skończyła i wkroczyła w czwarty czyli tylko troszkę wcześniej jej podałam bop chciałam to ulewanie sprawdzić a ta mi wyskakuje że wyrodna jestem i inne bzdety .. powiedziałam jej szybko że sama urodziła i sama wychowuję i ma się nie wtrącać .. jak Dusia miała kolki przez 6 tygodni odwiedziła nas jeden raz i pojechała na wakacje więc nie ma prawa mnie pouczać ale mimo wsio mi w piety poszło ...
|
|
#3682 | |||||||
|
potworkowa
|
Sojka czyli pamięć mnie zawiodła
ale racja, po polowaniu przyszła czyściutka jakby nigdy nic nie wiem, bo dzieci to oglądają? jakoś później nie mieli problemu, żeby skrwawionego dzieciaka pokazać ![]() Cytat:
aczkolwiek najlepiej na mojej poduszce ![]() Cytat:
butów zimowych miałam od groma praktycznie, botki Lasockiego, w których chodziłam cały miesiąc i teraz wszystko do odstawienia Cytat:
Cytat:
ja już mam suknię ![]() ja przez pierwszy miesiąc nie mogłam ubrać obrączki, ale potem mi paluchy sklęsły. no i cywilny braliśmy z tżtem jak byłam w 7 miesiącu, to i obrączka na siodmy miesiąc była robiona ![]() Cytat:
kolejny też bolał, ale wszystko idzie ku dobremu. ale doznania są dużo lepsze, niż przed ciążą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
siedzę z Waxem na głowie, to co się dzieje z moimi włosami to jakaś masakra, garściami wyłażą, normalnie na peruki dla lalek Barbie chyba zacznę sprzedawać
|
|||||||
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ciekawe czy już w spodnie wejde ![]() Powinnam odciągac pokarm.... a tak mi sie nie chce... ![]() Nie wiecie moze czy mogę pokarm z całego dnia zamrazac dopiero?... W takim sensie, ze mam pojemniczki na 200 ml, a z reguły jednorazowo moge odciagnac 60 ml. I teraz chodzi mi o to czy moge np. odciagnac 60 ml rano i do lodówki, 60 ml po południu i do lodówki, a nastepnie 60 wieczorem i dopiero wtedy mrozic? Czy lepiej od razu do zamrazarki i zaopatrzyc sie w wiecej mniejszych pojemników? |
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sposoby na uspokojenie, to 5xS: -Spowijanie, czyli owiniecie dziecka czyms ciasno -kolySanie -Szum, albo wydawany ustami, albo tak jak my mamy na ipadzie nagrany biały szum i puszczamy na wieczór w łóżku (czasem gra całą noc, cudnie się śpi )-Stabilna pozycja - boczek albo brzuszek. Podobno wrażliwsze dzieci nie lubią na plecach, bo się czują jakby spadały -Ssanie - cyc, smoczek, rączka. I zdaniem tego pediatry, bardzo ważna jest kolejność robienia tych rzeczy. Tak jak podałam. A resztę jeszcze czytam
|
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3686 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ale moja niunia zjadła dzisiaj z butli. Poszłam do kościoła, małą zostawiłam z babcią i zrobiłam jej troche mleka na wszelki wypadek. Ja wracam a babcia karmi. Widać ode mnie nie zje, ani jak jestem w pobliżu bo kojarzę się jej z cycusiem. ![]() No i nie kąpiemy. Zasnęła mi na rękach, mąż też zasnął, a ja mam ochotę poczytać co u was. |
|||
|
|
|
#3687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja obrączkę zdjęłam 22.10 jak jechałam do szpitala,bo bałam się, ze jak ja zdejmę to może zginąć, 25 urodziłam, a włożyłam kilka dni po tym jak wróciłam do domu .---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Na mailu? Brawo dla Mateuszka za kolejny tydzień
|
||
|
|
|
#3688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko trzeba się utrzymać w przekonaniu, że to co się robi to jest dobre i w to wierzyć
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę po seksie mam krwawienie małe. Myślicie, że to okres??? Czy podrażnienie? |
|
|
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ssanie też tylko czasami ![]() Cytat:
ehh no szkoda wielka że nas nie załapało ... u mnie też wszyscy w łózkach Dusia już o 18 w łóżeczku chrumkała mąż trochę później a ja kombinuję tu yhh ale też uciekam spokojnej nocy mamusie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

który kawaler zechce Zochnę mą ?

Najgorzej z tym wolnym czasem