Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-18, 22:30   #2611
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Marzenko mam trochę ponad 100 km, ale nie dam rady.

Brumek przeczytałam, to co ostatnio pisałaś do mnie i sama nie wiem, co Ci odpisać. Bo chyba nie do końca jestem taką osobą jak Ci się wydaję. Tyle tylko, że prawie na każdy temat mam własne, wyraźne zdanie i nie boję się go wygłosić, nawet jeśli inni się z nim nie zgadzają.
Ogólnie, to mam mocne poczucie indywidualizmu .

Ty potrafisz wszystko tak delikatnie, subtelnie napisać - nawet krytykę tak, że nikt się nie obrazi . Ja zazwyczaj mówię to, o czym wielu myśli a boi się lub nie chce głośno powiedzieć. Ale to jest raczej wada, nie raz powinnam zamknąć buzię .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 22:40   #2612
DDewik
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Jestem dzisiaj zombiakiem, wiec odpowiem tylko na jednego posta i ide spac, pozdrawiam Kobitki!
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
DDewik - mam prywatę Chodzi o Różnimisie. Bo dużo dobrego o niej słyszałam, ale jak patrzę to wydaje mi się, że rysunki mogą być zbyt abstrakcyjne, żeby zainteresować Tymka. I że on jeszcze nie zajarzy, o co chodzi z różnicami. Borysek się tym interesuje?
Brumeczku-Borysek jeszcze tych roznic nie widzi(tak mysle), ale przeglada ja z wielkim zainteresowaniem, bardzo mnie to zdziwiło bo do nowych ksiazeczek podchodzi z dystansem, musi minac troszke czasu(pare razy musze mu ja poczytac), aby zaakceptował nowa pozycje z biblioteczki.Cos w tej ksiazeczce musi byc przyciągającego, ze moje dziecko dzisiaj przynioslo mi ja pare razy i samo ogladalo
Kupiłam jeszcze ta Ksiege dzwieków i szalu nie ma, "Zima na ulicy Czeresniowej"i "Miasteczko Mamoko"-musza poczekac (ale sa rewelacyjne tylko dla starszych dzieci).
O tej ksiazeczce co pisalas "Gdzie jest moja czapeczka" tez duzo czytałam i to bedzie nastepna pozycja do biblioteczki Borynka.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Ksiazeczka jest narysowana bardzo prosto(jakby przez male dziecko) i wyglada to tak , ze na jednej stronie jest np. pokazany maly mis, a na drugiej duzy mis, albo szybki mis, wolny mis, itd.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-18 o 22:38
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 22:51   #2613
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Ooo, ile zgub wisi na pasku- Rysiki, Youyou, i Piwnooką wcześniej widziałam. Mówcie szybko co u Was?

Z Asią wszystko dobrze, ze mna gorzej, siedze i robię sobie nasiadówke, złapałam takie zapalenie pęcherza, że szok! Boli mnie strasznie. Naszczęscie miałam w domu monural. Do jutra powinno przejśc.
TŻ wczoraj chciał zmienic opony na zimowe i jakos tak to robił, że złamała się śruba i uderzył czołem o błotnik. Naszczęście nie rozciął, ale ma takie limo, że głupio mu iśc jutro do pracy. Nikt mu nie uwierzy, że to przez błonik Jakaś zła passa.
Jestem u Was na bieżąco, ale głupio mi się tak odzywac z doskoku, a Asia i moja praca pochłaniają cały mój czas.
Eve gratuluje ciąży.
Chociaż mnie kilka dni temu śniło się, że byłam w 18tyg.ciąży.
Obudziłam się zlana potem. Dziękowałam Bogu, że to był tylko sen.
Podziwiam Was, które się zdecydowałyście.
Stary 2012-11-18, 22:53   #2614
marzena_S
Zadomowienie

Iustyna, szkoda.

Brumku, kiedyś trzeba w końcu odpocząć, a taka wycieczka w ramach przedmikołajek to przecież świetny pomysł, prawda? No i się imieninami nie wykręcaj bo spotkanie jest za dwa tygodnie, a nie za tydzień.

Telikowe filmiki:
park http://www.youtube.com/watch?v=aoYkzYxU_WM&feature=plcp, picie http://www.youtube.com/watch?v=32hCl...hannel&list=UL. Widzę jeszcze dwa nowe więc lecę oglądać.
Stary 2012-11-18, 23:05   #2615
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek przeczytałam, to co ostatnio pisałaś do mnie i sama nie wiem, co Ci odpisać. Bo chyba nie do końca jestem taką osobą jak Ci się wydaję. Tyle tylko, że prawie na każdy temat mam własne, wyraźne zdanie i nie boję się go wygłosić, nawet jeśli inni się z nim nie zgadzają.
Ogólnie, to mam mocne poczucie indywidualizmu .

Ty potrafisz wszystko tak delikatnie, subtelnie napisać - nawet krytykę tak, że nikt się nie obrazi . Ja zazwyczaj mówię to, o czym wielu myśli a boi się lub nie chce głośno powiedzieć. Ale to jest raczej wada, nie raz powinnam zamknąć buzię .
Ja tam swoje wiem CHociaz w sumie nie byłoby głupio przekonać się osobiście... Tyle, ze ja bym się chyba troszkę Ciebie bała
A co do ostatniego, to moim zdaniem to nie jest wada, tylko odwaga. Ja tek nie potrafię. Nie zawsze, nie wprost. A chciałabym, bo często mnie to mierzi...

Cytat:
Brumku, kiedyś trzeba w końcu odpocząć, a taka wycieczka w ramach przedmikołajek to przecież świetny pomysł, prawda? No i się imieninami nie wykręcaj bo spotkanie jest za dwa tygodnie, a nie za tydzień.

Telikowe filmiki:
park http://www.youtube.com/watch?v=aoYkzYxU_WM&feature=plcp, picie http://www.youtube.com/watch?v=32hCl...hannel&list=UL. Widzę jeszcze dwa nowe więc lecę oglądać.
No to faktycznie wymówki nie mam
Ale do mojego męża coś takiego jak "trzeba odpocząć" nie przemawia

Dzięki za Telikowe filmy

Teliczku - Jaś normalnie mógłby barmanem być
Na iPadadzie i iPhonie Tymek tak samo wymiata! Niestety

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Brumeczku-Borysek jeszcze tych roznic nie widzi(tak mysle), ale przeglada ja z wielkim zainteresowaniem, bardzo mnie to zdziwiło bo do nowych ksiazeczek podchodzi z dystansem, musi minac troszke czasu(pare razy musze mu ja poczytac), aby zaakceptował nowa pozycje z biblioteczki.Cos w tej ksiazeczce musi byc przyciągającego, ze moje dziecko dzisiaj przynioslo mi ja pare razy i samo ogladalo
Kupiłam jeszcze ta Ksiege dzwieków i szalu nie ma, "Zima na ulicy Czeresniowej"i "Miasteczko Mamoko"-musza poczekac (ale sa rewelacyjne tylko dla starszych dzieci).
O tej ksiazeczce co pisalas "Gdzie jest moja czapeczka" tez duzo czytałam i to bedzie nastepna pozycja do biblioteczki Borynka.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Ksiazeczka jest narysowana bardzo prosto(jakby przez male dziecko) i wyglada to tak , ze na jednej stronie jest np. pokazany maly mis, a na drugiej duzy mis, albo szybki mis, wolny mis, itd.
Dziękuję za odpowiedź Jeszcze się jej poprzyglądam i może, może... Bo Tymek od jakiś dwóch tygodni tylko książeczki i książeczki. Wcześniej interesował się nimi jako tako, a teraz szał. A że mi w to graj, to będę to zainteresowanie podtrzymywać
Od wczoraj siedzę w księgarni internetowej i mam już w koszyku rzeczy za 369 zł Oczywiście wyrzucę większość, ale chciałoby się

A czemu jesteś zombiakiem? Borysek nie spał w nocy, czy zaszaleliście na wczorajszej imprezie?

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Z Asią wszystko dobrze, ze mna gorzej, siedze i robię sobie nasiadówke, złapałam takie zapalenie pęcherza, że szok! Boli mnie strasznie. Naszczęscie miałam w domu monural. Do jutra powinno przejśc.
TŻ wczoraj chciał zmienic opony na zimowe i jakos tak to robił, że złamała się śruba i uderzył czołem o błotnik. Naszczęście nie rozciął, ale ma takie limo, że głupio mu iśc jutro do pracy. Nikt mu nie uwierzy, że to przez błonik Jakaś zła passa.
Jestem u Was na bieżąco, ale głupio mi się tak odzywac z doskoku, a Asia i moja praca pochłaniają cały mój czas.
Eve gratuluje ciąży.
Chociaż mnie kilka dni temu śniło się, że byłam w 18tyg.ciąży.
Obudziłam się zlana potem. Dziękowałam Bogu, że to był tylko sen.
Podziwiam Was, które się zdecydowałyście.
Zguba!
Ja tam wierzę w sny

Faktycznie jakaś zła passa u Was, ale pewnie limit pecha wyczerpaliście już. Dobrze, ze Asia ok
Stary 2012-11-18, 23:19   #2616
rysiki
Raczkowanie

Brumku, wolałabym teraz nie miec dziecka.
Mamy bardzo ciężką sytuacje. Teraz z perspektywy czasu wiem, że zrobiłam bardzo dobrze, kiedy zacisnęłam zęby, wtedy kiedy szanowana pani kierownik dawała mi popalic, a nie zwolniłam się. Gdybym teraz była przez to bez pracy musiała bym wyjechac z krakowa do domu rodzinnego, a tego bym bardzo nie chciała...
A Asia szaleje za tatą, więc ciężko zniosłaby rozłąkę. Aj.. nawet nie chcę myślec, co by było gdyby.
I chociaż ze mną jest tam samo, jak pisała iustyna o sobie, że zawsze mówię co mysle, nie potrafię się powstrzymac, to cieszę się, że w tym jednym przypadku dałam radę i teraz ... (ja mam stanowisko po niej, ale naprawdę ciężko na to pracowałam...)
Stary 2012-11-18, 23:26   #2617
marzena_S
Zadomowienie

Rysiki, a jak w pracy, już spokojnie? Podobno jedzenie żurawiny, lub picie z niej soku szybko przynosi ulgę w takich przypadkach. No to pięknie się tż załatwił. A Ty zaglądaj tu częściej, a właściwie pisz choćby tylko o tym co u Was.

Brumku, to dawaj tu tż do klawiatury- już mu z Telikiem przemówimy do rozsądku. A tak poważnie, to co z wakacjami, jak przekonujesz pracoholika do wyjazdu?
Mów jakie książki masz na liście?

Isiaok, jeszcze Ty wyłaź z krzaczorów!
Stary 2012-11-18, 23:31   #2618
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Rysiki, a jak w pracy, już spokojnie? Podobno jedzenie żurawiny, lub picie z niej soku szybko przynosi ulgę w takich przypadkach. No to pięknie się tż załatwił. A Ty zaglądaj tu częściej, a właściwie pisz choćby tylko o tym co u Was.
W pracy już jest bardzo dobrze.
Właśnie skończyłam pic herbatę żurawinową, mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie.

a jak już ostatnio były tematy prezentów, to jak myślicie, czy odkrywczy domek będzie ok? czy Asia nie jest już na to za duża?
Stary 2012-11-18, 23:57   #2619
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek ale ja niegroźna jestem, spytaj Ulkę . Tylko w znanym gronie lubię i mogę dyskutować. Ogólnie, to na bank jestem bardziej nieśmiała niż Ty i cichsza, dopóki kogoś dobrze nie poznam i nie "wyczuję". Raczej staram się nie robić nikomu przykrości, bo każdą taką sytuację strasznie potem rozpamiętuję i nie potrafię zapomnieć. Tak samo jak każdą gafę i nietakt :/

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Rysiki będzie ok, Zuza ma i nadal się nim bawi
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-19, 00:34   #2620
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Brumku, wolałabym teraz nie miec dziecka.
Mamy bardzo ciężką sytuacje. Teraz z perspektywy czasu wiem, że zrobiłam bardzo dobrze, kiedy zacisnęłam zęby, wtedy kiedy szanowana pani kierownik dawała mi popalic, a nie zwolniłam się. Gdybym teraz była przez to bez pracy musiała bym wyjechac z krakowa do domu rodzinnego, a tego bym bardzo nie chciała...
A Asia szaleje za tatą, więc ciężko zniosłaby rozłąkę. Aj.. nawet nie chcę myślec, co by było gdyby.
I chociaż ze mną jest tam samo, jak pisała iustyna o sobie, że zawsze mówię co mysle, nie potrafię się powstrzymac, to cieszę się, że w tym jednym przypadku dałam radę i teraz ... (ja mam stanowisko po niej, ale naprawdę ciężko na to pracowałam...)
Widzę, że sytuacja nieciekawa To się kobieto nastresujesz
Ale czy dobrze rozumiem, ze teraz Ty jesteś kierowniczką?

Cytat:
Brumku, to dawaj tu tż do klawiatury- już mu z Telikiem przemówimy do rozsądku. A tak poważnie, to co z wakacjami, jak przekonujesz pracoholika do wyjazdu?
Mów jakie książki masz na liście?
Pierwszą część pominę milczeniem, bo cóż... Wakacji nie mieliśmy od prawie 3 lat. A wcześniej wyjeżdżaliśmy zawsze na 1 tydzień w lato i kilka dni z zimę. I to wsio.

Książki:
- wszystkie "Pany Kuleczki" (mieliśmy dwie do tej pory, teraz dokupię resztę)
- Różnimisie
- Gdzie jest moja czapeczka
- Umyj się Świnko
- Miasteczko Mamoko
- i nie dal Tymka, ale z nim związane "Rodzicielstwo przez zabawę"
- poza tym kilka prezentów dla rodziny dalszej i bliższej

Cytat:
Brumek ale ja niegroźna jestem, spytaj Ulkę . Tylko w znanym gronie lubię i mogę dyskutować. Ogólnie, to na bank jestem bardziej nieśmiała niż Ty i cichsza, dopóki kogoś dobrze nie poznam i nie "wyczuję". Raczej staram się nie robić nikomu przykrości, bo każdą taką sytuację strasznie potem rozpamiętuję i nie potrafię zapomnieć. Tak samo jak każdą gafę i nietakt :/
Ale Ula jest odważna, ja mniej
Ty chyba o mnie piszesz
Stary 2012-11-19, 06:29   #2621
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Skruszony tż podaje nam śniadanie do łóżka i co na to moje dziecko?
Najpierw kazałą sobie dać róże do wąchania - skwitowała "mmmm"
Później "kłóciła" się że nie ma "sese" na bułce (ser żołty), na koniec zjadła pomidora z każdej bułki i poszła jakby nigdy nic do salonu...
Za moment wraca ze swoją ulubioną książką ze zwierzakami, ładuje się między nas i opowiada swoje "muuu" "hrrr" "meee" itd
Na koniec pokazała palcem świnie i skomentowała "tata"
Tż stwierdził tylko, że tak własnie działa kobieca solidarność....

Cytat:
Mamy wielki, piękny, 15-ty ząb
gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie wczorajsze "kopniaki", choć ja to bardzo trudny przypadek. Postaram się jednak na przyszłość nie smęcić. I nie zgodzę się, że jestem wspaniałą kobietą, bo nie jestem
nie wolno Ci tak myśleć!!!
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
agni super posciel, pochwal sie reszta

A my powrocilismy z wizyty - wesolo bylo, choc kolezanka mnie poinformowala ze od stycznia zwolnienia i w dodatku, maja likwodowac "rezerwowych pracownikow" czyli moje stanowisko m.in. i juz mam dola. Bo co bedzie jak mnie zwolnia?
Myślę że Cię nie zwolnią, jaką masz umowę?
Cytat:

Telik
, tak też mi nie działa , ale odnalazłam wcześniejszy link do "Zimno" dzięki czemu obejrzałam wszystkie Twoje filmiki. Plac zabaw rzeczywiście kosmiczny, Jasiek jak zwykle czarujący i jak fachowo polewa wodę na trzecim filmie - będą z Niego ludzie!

No i na koniec pokażę Wam dzień z życia prawdziwej kobiety.

gdzie Wy te filmiki Telikowe znajdujecie?

prawdziwa kobieta jest genialna

weekend nam minął za szybko, jak zwykle. A noc...szkoda mówić. TŻ powiedział wczoraj Adasiowi że rano jedzie do pracy. Zresztą jak zwykle, pakował się itp.

No i co? Dziecko obudziło się o 1.00, nie płakał, nic mu się nie działo, po prostu przytulał się i nie spał. W końcu po godzinie moich prób uśpienia powędrował do sypialni, od razu było "TATA", TŻ wstał, więc się bawili, gonił za tatą, nie spuszał go z oka. TŻ wychodzi o 4.30, więc zaczął się ryk, tylko na rękach u taty, zejść nie chciał, tylko pokazywał, że
koniecznie idzie z nim Dosłownie już miałam łzy w oczach.
TŻ wyszedł, to jakimś cudem dał się uśpić, zobaczymy co będzie jak wstanie....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 07:57   #2622
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Uuu, na wiosnę to już sobie ze sobą normalnie pogadają
nie lubie zimą podróżować, wkurzają mnie tony ubrań, które trzeba zakładać zdejmować

U nas Agata też miłośniczka książeczek. Podobnie jak ja Mam na liście o kupienia ponad 50 pozycji (niektóe na już, niektóre na później). Ale kupuje po 2 miesięcznie, no i sporo korzystamy z biblioteki, inaczej bym zbankrutowała.

Ostatnio spodobało mi się to
http://hu--hu.blogspot.com/2012/11/b...podzianka.html
http://blogimam.pl/wpisy/binta-ta%C5%84czy
http://kokonfantazji.blogspot.com/20...-benjamin.html

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:20   #2623
agulaaabar
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Rysiki współczuje kłopotów z pęcherzem i śliwy tż

W temacie książek... miałam Was juz wczoraj pytac i wyleciało mi z głowy...
Ktore ksiązki i wychowaniu dzieciakow polecacie? Chciałam sobie zamówić jak będziemy jechać do Pl.

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:40   #2624
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Eve a jaka teraz masz umowe? Na czas okreslony, nieokreslony? Bo jak na nieokreslony, to wydaje mi sie, ze chroniona jestes od poczatku ciazy. A jak na okreslony i koniec przypadlby ci na ciaze, to przedluzyc ja musza do konca ciazy.
umowe mam na czas nieokreslony. Juz sie wyjasnilo troszke bo dzwonilam do kierowniczki - nie zlikwiduja nas poki co tylko, maja nas przeniesc pod rzady Kadr, a nie naszej kierowniczki. A kadry bronia sie rekoma i nogami. Wiec poki co sie nie martwie. Na zwolnienie chyba pojde wczesniej - brzuch mnie pobolewa troszke
Rysiki
telik
jasiu slodziak - wreszcie mi sie otworzyly te linki, bo jakos mialam problem

Lece ogarnac chalupe i ugotowac pomidorowa i do pracki.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:43   #2625
iustyna1
Wtajemniczenie

no i po całych 2 tygodniach chodzenia do przedszkola Kuba został w domu z katarem i kaszlem. Już zdążył zarazić Zuzę i mnie katarem.

AgaG jak kaszel Zuzi?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-19, 08:50   #2626
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
agni super posciel, pochwal sie reszta

A my powrocilismy z wizyty - wesolo bylo, choc kolezanka mnie poinformowala ze od stycznia zwolnienia i w dodatku, maja likwodowac "rezerwowych pracownikow" czyli moje stanowisko m.in. i juz mam dola. Bo co bedzie jak mnie zwolnia?
a w pracy ktoś wie że jesteś w ciąży? bo wiesz, niby koleżanka a o własny tyłek będzie walczyć żeby stanowiska nie stracić.
Nie wiem dokładnie jak to jest, jak masz umowę na nieokreślony to jesteś chroniona, pójdziesz na zwolnienie i już.

Cytat:
Agawoo, ale dzień pełen przygód.

Agni, piękna pościel- się teściowej należą.

Telik
, tak też mi nie działa , ale odnalazłam wcześniejszy link do "Zimno" dzięki czemu obejrzałam wszystkie Twoje filmiki. Plac zabaw rzeczywiście kosmiczny, Jasiek jak zwykle czarujący i jak fachowo polewa wodę na trzecim filmie - będą z Niego ludzie!

Telik, Brumek, już mi tu nie lukrujcie.

Brumku, no właśnie przyjedź! Może zróbcie sobie całą rodziną wycieczkę krajoznawczą do Poznania? Trasa super, 3 godzinki i jesteście na miejscu.

Iustyna, a Ty masz daleko do Poznania ze swojego Stumilowego Lasu? Może dasz się namówić na spotkanie?

No i na koniec pokażę Wam dzień z życia prawdziwej kobiety.
świetny komiks. Sara ma taką samą bluzkę.

Świetne są niektóre książeczki, Sara ma wszystkich książek może z 10.... może cos jej dokupię niebawem.

Rysiki
witaj zgubo, i gratki za upór w pracy i dążenie do celu.

Agawoo
to Ci sie przytrafiło, pech to pech.

Brumek Justynka przez tel powiedziałabym że jest lekko nieśmiała, i sprawia wrażenie właśnie spokojnej duszy.
Justyna musimy sie poznać na żywo.

Dziewczyny ledwo na oczy patrzę. Najgorsza noc ever. Sara usnęła o 4 dopiero płacz, krzyki, nurofen, picie, jedzenie, noszenie, leżenie z nami w łózku.. wszystko nic nie dało. Nie wiem co jej było.
Ja już się trzęsłam ze zmęczenia, masakra jakaś.

Jutro zaczynamy ten piekielny remont ( chyba) i już mnie mdli.
Stary 2012-11-19, 09:00   #2627
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Dzień dobry!

Rysiki współczuje kłopotów z pęcherzem i śliwy tż

Ktore ksiązki i wychowaniu dzieciakow polecacie? Chciałam sobie zamówić jak będziemy jechać do Pl.
Ja polecam Juula

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:38   #2628
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
1) a w pracy ktoś wie że jesteś w ciąży? bo wiesz, niby koleżanka a o własny tyłek będzie walczyć żeby stanowiska nie stracić.
Nie wiem dokładnie jak to jest, jak masz umowę na nieokreślony to jesteś chroniona, pójdziesz na zwolnienie i już.

2) Dziewczyny ledwo na oczy patrzę. Najgorsza noc ever. Sara usnęła o 4 dopiero płacz, krzyki, nurofen, picie, jedzenie, noszenie, leżenie z nami w łózku.. wszystko nic nie dało. Nie wiem co jej było.

Jutro zaczynamy ten piekielny remont ( chyba) i już mnie mdli.
1) ona nie pracuje na tej samej placowce co ja ale innej i ma umowe na zastepstwo tylko do 6 grudnia. W pracy nie wie nikt, powiem dopiero w polowie grudnia i chyba juz pojde na zwolnienie - rozwazam to. Mam umowe na czas nieokreslony.
2) biedne dziewczyny caluje Was obie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-19, 09:42   #2629
Marina1
Zakorzenienie

cześć dziewczyny.

U mnie straszna dupa.
Wczoraj znów mega bóle żołądka, ale jakoś dałam radę. Chociaż już miałam dzwonić po erkę, ale nie mogłam m. zostawić samego z igorem. Miałam powody.
Dziś idę na usg brzucha.
M. już nie chodzi 1,5 tyg. do pracy. Ma problemy, ale nie będę i nie mogę pisać jakie.
Jestem załamana.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:03   #2630
patik87
Zakorzenienie

Marina przykro mi przytulam.

Dziewczyny na szybko. Chcę Saren zup porobić i zapasteryzować do słoików. Muszę gotować te słoiki? czy wystarczy że wleję gorącą zupę, zakręcę i postawię słoik do góry dnem? czy gotować/ jak gotować to ile czasu?
Stary 2012-11-19, 10:10   #2631
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Marina przykro mi przytulam.

Dziewczyny na szybko. Chcę Saren zup porobić i zapasteryzować do słoików. Muszę gotować te słoiki? czy wystarczy że wleję gorącą zupę, zakręcę i postawię słoik do góry dnem? czy gotować/ jak gotować to ile czasu?
patik nie wiem, ale chyba trzeba je zagotować.
W k. napisałam więcej, pod Twoim postem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-11-19, 10:13   #2632
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

marina nie ma mnie w K. wiec nie wiem o co chodzi, ale sciskam mocno. dzis lub jutro wysle ci ten plaszczyk. buziaki

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-19, 10:14   #2633
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
marina nie ma mnie w K. wiec nie wiem o co chodzi, ale sciskam mocno. dzis lub jutro wysle ci ten plaszczyk. buziaki
Eve kochana, w sumie nic więcej niż tu napisałam. Czyli, że życie jest okrutne i paskudne
Dziękuję ...
Stary 2012-11-19, 10:19   #2634
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Eve kochana, w sumie nic więcej niż tu napisałam. Czyli, że życie jest okrutne i paskudne
Dziękuję ...
spoko - mam nadzieje ze wyjdziecie na prosta nei dziekuja, podziekujesz jak bedzie pasowal

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-19, 10:59   #2635
iustyna1
Wtajemniczenie

Aaa Brunetko ja też nie wiem co u Kajool .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-19, 11:01   #2636
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas Agata też miłośniczka książeczek. Podobnie jak ja Mam na liście o kupienia ponad 50 pozycji (niektóe na już, niektóre na później). Ale kupuje po 2 miesięcznie, no i sporo korzystamy z biblioteki, inaczej bym zbankrutowała.

Ostatnio spodobało mi się to
http://hu--hu.blogspot.com/2012/11/b...podzianka.html
http://blogimam.pl/wpisy/binta-ta%C5%84czy
http://kokonfantazji.blogspot.com/20...-benjamin.html
Tę o Bincie oglądałam, ale nie mogę przekonać się do rysunków
Chociaż właściwie lubię wszystkie książeczki Zakamarków i Dwóch Sióstr
A dwóch pozostałych nie znałam.

Cytat:
Ja polecam na pewno Mądrych Rodziców. I Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać...
Do Juula się przymierzam, ale jeszcze go nie czytałam.

Cytat:
no i po całych 2 tygodniach chodzenia do przedszkola Kuba został w domu z katarem i kaszlem. Już zdążył zarazić Zuzę i mnie katarem.

Cytat:
Dziewczyny ledwo na oczy patrzę. Najgorsza noc ever. Sara usnęła o 4 dopiero płacz, krzyki, nurofen, picie, jedzenie, noszenie, leżenie z nami w łózku.. wszystko nic nie dało. Nie wiem co jej było.
Ciekawe, co jej było?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
U mnie straszna dupa.
Wczoraj znów mega bóle żołądka, ale jakoś dałam radę. Chociaż już miałam dzwonić po erkę, ale nie mogłam m. zostawić samego z igorem. Miałam powody.
Dziś idę na usg brzucha.
M. już nie chodzi 1,5 tyg. do pracy. Ma problemy, ale nie będę i nie mogę pisać jakie.
Jestem załamana.
Rany, Marinka, co się dzieje Co za czarna seria...
Stary 2012-11-19, 11:22   #2637
83monia
Zakorzenienie

zanim nadrobie to pisze o sobie

bylam na maratonie filmowym - wiecie, wampiry i love w trupa było suuuuuper du.pa boli, ale mialam poduszke to sobie robilam to pod plecy, to pod szyje itd. od 22 do 9 rano ogladalam 5 filmów. wypiłam hektolitry coli i jakiegos red bulla taniego kubeł popcornu, muffinki (wzielam z domu) i jakos szlo. jakby byl jeszcze jakis fajny maaton to ide. da sie wytrzymac. nowy film calkiem fajny, przy innych mi sie nawet krotki wydawal za to w domu brzuch nie po tym zarciu bolal, bylam zmeczona mega. maz wzial dzieci na spacer to pospalam kilka h w dzien. dzieki za kciuki (dzieci i tak sie darly w nocy ale maz sobie poradzil)

poza tym: Aga, mam @ wiec jeszcze poczekasz

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:29   #2638
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny mam pytanie jest na forum jakaś mamuśka z Jeleniej Góry
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:31   #2639
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
WSZYSTKO! Jak tylko widzi, że my coś jemy, zaraz przybiega i swoim AM!!!! się domaga.
taaa, jak u nas. i jeszcze wisi na lodowce albo ostaentacyjnie na bramce do kuchni badź siada w krzeselku obok lodowki i mnie wola mama AMMMM. zabije za jajko (nawet w skorupce!), jogurta, czekolade (wpływ artura), sucha bułke (wpływ artura), mus jabłkowy/dzem jabłkowy (jem na sniadanie z chlebem, ona łyzeczka), makaron z czymkolwiek, ziemniaki z czymkolwiek. nie rozumie miesa - nie umie gryzc jakos bardziej jeszcze. ale pokrojone ma malusie kawałki zje kazde, byle bez chrząstek. lubi pic kakao (w koncu!) i soczek przez słomke. z niekapka pije wode. zabilaby za malny i jeżyny, truskawek juz nie lubi z owoców toleruje jeszcze banana.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-11-19 o 11:32
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:39   #2640
ela_86
Wtajemniczenie

witam się tylko, nie nadrabiałam, może wieczorem poczytam.
bylam w weekend u siostry dentystki, mam wyrwaną ósemkę, 3 szwy, napuchnięty policzek i mega ból ketonal był super, ale zbyt często musiałam łykać, więc przerzuciłam się na ibuprom maks... ale to też tylko 3 tablety na dobę, ale może mniej żołądek obciąży...

generalnie masakra

jak wrócę do żywych to wrócę i tu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości